مناسبات ضد کارگری در نیروگاه سیکل ترکیبی قلیان سنندج
طبق گزارش رسیده کارفرمایان نیروگاه سیکل ترکیبی قلیان سنندج در شرایطی ضد کارگری، کارگران نیروگاه را بر اساس معیارهایی کاملا ضد انسانی طبقه بندی نموده و رفتاری ضد انسانی بر اساس این طبقه بندی با کارگران دارند. طبق شواهد و قراین موجود معیارهایی از قبیل غیر بومی بودن کارگران، وابستگی به نهادها و سازمان های دولتی (بسیج وغیره) و داشتن ارتباط با مدیریت نیروگاه و .... شامل شرایطی است که می تواند در ارتقاء موقعیت کارگران نقش مهمی را ایفا نماید.
بر این اساس طبقه بندی کارگران به ترتیب زیر است:
سازمانی: که از لحاظ حق وحقوق، شرایطی به مراتب مناسب تر از سایر کارگران دارند به نحوی که هم از بیشترین امنیت شغلی برخوردار می باشند وهم میزان حقوقشان بیشتر بوده و به موقع حقوقشان پرداخت می گردد.
رسمی: این کارگران تا حدودی از شرایط مناسبتری نسبت به سایر کارگران برخوردار می باشند، اما آنان به طور مداوم حقوق یک ماهشان جهت تضمین نزد شرکت نگه داشته می شود.
قراردادی: کارگران قرار دادی از حداقل امنیت شغلی برخوردار بوده و میزان حقوقشان به مراتب از کارگران سازمانی و رسمی کمتر می باشد، با این وجود همیشه 3 الی 5 ماه از حقوق آنان به صورت معوقه نزد کارفرمایان می ماند (که در حال حاضر نیز کارفرمایان از پرداخت چهار ماه حقوق انها خوداری می کنند).
پیمانی: کارگران پیمانی به هیچ وجه از امنیت شغلی برخوردار نبوده و با غیر انسانی ترین و ضد کارگری ترین شرایط استثمار می شوند. آنان از حداقل مزایا و حق وحقوق استفاده می کنند و هر لحظه در خطر اخراج و بیکار شدن به سر می برند. آنان نیز مانند کارگران قراردادی همیشه ٣ الی ۵ ماه از حقوقشان به صورت معوق نزد کارفرما می باشد.
با این اوصاف کارفرمایان نیروگاه سیکل ترکیبی قلیان سنندج طی یک سال گذشته حدود ٨٠٠ نفر از کارگران شاغل خود را به بهانه های مختلف از کار بیکار کرده و آنان را اخراج نموده اند تا بدین وسیله، بار دیگر بر مناسبات ضد کارگری و ضد انسانی حاکم بر نیروگاه قلیان مهر تایید نهاده باشند.
دوشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۱
*****************
به آتش کشیدن کارگران در پاکستان!
بنا بر اخبار منتشر شده، روز سهشنبه ٢١ شهریورماه در پی آتشسوزی فاجعهآمیز در یک کارخانهی پوشاک در شهر کراچی پاکستان حدود ٣٠٠ کارگر زن و مرد، شامل تعداد زیادی کودک کار، جان خود را از دست دادند. بر اساس همین اخبار بنای این کارخانه، شامل یک ساختمان چهار طبقه و فاقد امکانات اولیهی اطفای حریق، بدون وجود دربهای خروج اضطراری و شامل فضایی تنگ و بدون امکان جابهجایی کارگران در مواقع اضطراری بوده است. بسیاری از کارگران بر اثر پرش از پنجرههای ساختمان کارخانه جان باختهاند. تنها ١ روز پس از این فاجعهی انسانی و در روز چهارشنبه ۲۲ شهریورماه در پی آتشسوزی دیگر در کارخانهی کفشی در شهر لاهور بیش از٢۵ کارگر جان باختند.
کمیتهی هماهنگی ضمن عرض تسلیت به خانوادهی کارگران جانباخته و کارگران پاکستان، سرمایهداران خارجی و داخلی و دولت سرمایهداری حامی آنان را مسبب این جنایت هولناک میداند که با هدف سودآوری بیشتر از رعایت ابتدائیترین موارد ایمنی سر باز میزنند و در حقیقت به کشتار دستهجمعی کارگران دست زده و آنان را به آتش کشیدند!
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری
کمیتۀ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
يكشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۱