گزارشی از وضعیت کاری کارگران شرکت سقز سازی کردستان (وَن)
به گزارش رسیده، کارفرمایان شرکت سقز سازی کردستان (وَن)، به بهانههای مختلف سعی در کاهش دستمزد کارگران دارند. کارفرمایان شرکت اخیرا با مطرح نمودن اشتباهات حسابداری طی سه سال اخیر، مبنی بر اضافه پرداختی حقوق کارگران، و تحمیل خسارت سنگین ناشی از اشتباه حسابداری، قصد دارند که میزان حقوق کارگران را به شکلی چشمگیر کاهش دهند. کارفرمایان با اعلام این موضوع که اضافه پرداختی حقوق کارگران به هیچ وجه از آنان باز پس گرفته نخواهد شد، و تنها از این پس از حقوقشان کسر خواهد شد، سعی بر موجه جلوه دادنِ سیاست ضد کارگری خود دارند. این در حالی است که کارگران با بررسی دقیق فیشهای حقوقی سه سال گذشتهی خود، کذب بودن ادعای کارفرمایان را به درستی دریافتهاند؛ و هجوم همه جانبهی کارفرمایان را به سطح معیشت خود، و راندن بیش از پیش خود را به زیر خط فقر، و تحمیل فشار بیشتر به کارگران را از طرف کارفرمایان، تنها عامل در پیش گرفتن چنین سیاستهایی میدانند.
*********************
اعتصاب ۵٠٠ نفر راننده تاکسی در سنندج!
بر اساس گزارش رسیده روز دوشنبه ۲۲/۳/۹۱ بیش از پانصد نفر از رانندگان تاکسی درون شهری سنندج، با به همراه داشتن تاکسیهای خود، در اعتراض به سطح نازل درآمد، و عدم تناسب آن با مخارج سرسام آور زندگیشان، ابتدا در مقابل ساختمان شورای شهر سنندج واقع در چهار راه فلسطین (ژاندارمری سابق) دست به اعتصاب زده، و با معرفی دو نفر به عنوان نماینده، جهت رایزنی با نمایندگان شورای شهر و سایر مسئولین مربوطه، به منظور انعکاس خواستهایشان و اعلام قاطعیت خود در پیگیری مواضعشان تا دستیابی به خواستهای بر حقشان، خواستار رسیدگی و تغییر در شرایط خود شدند. در مقابل، نمایندگان شورای شهر با دادن وعدهی رسیدگی فوری، تا حداکثر یک هفتهی آینده سعی بر آرام نمودن رانندگان معترض، جهت بازگشت بر سر کارهای خود شدند.
سپس رانندگان متحصن، اعتصاب خود را به جلوی اتحادیهی تاکسی رانی کشانده، تا مراتب اعتراض خود را به مسئولین آن نیز اعلام نمایند؛ که با دخالت و برخوردهای نیروهای پلیس مواجه شدند. به صورتی که برخورد نیروهای پلیس، که به منظور ممانعت از اعلام و ابراز نارضایتی معترضان به شرایط نامناسب خود بود، باعث اوج گیری اعتراض آنان شد. و این خود عاملی در پیوستن مردم حاضر در محل به صفوف رانندگان معترض بود؛ تا جایی که لحظه به لحظه بر شدت اعتراضات افزوده میشد. در مقابل، نیروهای پلیس جهت جلوگیری از تداوم و تشدید اعتراض، به بازداشت و تهدید معترضین پرداختند، که میتوان به بازداشت شخصی به نام «فواد قنادی» اشاره کرد.
در نهایت، رانندگان معترض با پافشاری بر ادامهی اعتراضات خود، در سطحی گسترده تر، در صورت عدم رسیدگی و تغییر در شرایط اسفبارشان تاکید ورزیدند، و با به نمایش گذاشتن گوشهای از اتحاد خود، همبستگی طبقاتی خود را اعلام داشتند.
*********************
قطع انگشتان دست کارگر نجاری در سنندج!
بر اساس خبر دریافتی، روز پنج شنبه ١٨/٣/۹۱ کارگری به نام «احمد حبیبی»، حین کار نجاری در روستای قار شهر سنندج، به دلیل نبود وسائل ایمنی، بر اثر برخورد دستگاه ارهی نجاری، از ناحیه دست خود دچار جراحات جدی شده و پس از اعزام به بیمارستانی در تهران، ٢ انگشت دست وی پیوند و ٢ انگشت دیگرش قطع گردیده شده است.
گفتنی است نامبرده ساکن سنندج، ٣٧ ساله، متاهل و دارای ٢ فرزند میباشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، یادآور می گردد که این گونه حوادث حاکی از عدم وجود ایمنی در محیط های کاری می باشد و خواهان برقراری استانداردهای ایمنی برای حفاظت از جان کارگران در محیط های کاری می باشد.
کمیتۀ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۱
*********************
گزارشی از شرکت صنایع فلزی سنندج
بنا به گزارش رسیده، سی نفر از کارگران شرکت صنایع فلزی که ٢٣ نفر از آنها مرد و ٧ نفر دیگر زن می باشند، سه ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. کارگران این شرکت علیرغم ساعت کار طولانی تنها ٣۵٠ هزار تومان دستمزد دریافت می کنند که البته این دستمزد برای کارگران زن ٢٧٠ هزار تومان است؛همه کارگران بایستی ماهانه ٣٠ هزار تومان از حقوقشان را بابت حق بیمه خود پرداخت کنند.
لازم به ذکر است که شرکت صنایع فلزی در زمینه ساخت تابلوهای علایم راهنمایی و رانندگی و در کل تابلوهای اداره راه مشغول به فعالیت است و در شهرک صنعتی شماره یک شهر سنندج واقع می باشد.
*********************
کارگران شرکت پارسیان در نیروگاه سنندج
بر اساس گزارش رسیده تعداد ١٠٠ نفر از کارگران شرکت پارسیان، وابسته به نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج، واقع در روستای قلیان، در اعتراض به سه ماه حقوق معوقه و عدم پاسخگویی کارفرمایان خود مبنی بر مطالبهی حقوق آنان، از تاریخ ١٣/٣/۹۱ دست به اعتصاب زده و خواستار احقاق حقوق و مطالبات خود شدند. کارگران اعلام داشتند تا دریافت تمامی مطالبات خود به اعتصابشان ادامه خواهند داد.
شایان ذکر است اعتصاب آنان تا تاریخ ارسال خبر( ٢١/۳/۹۱) هنوز ادامه دارد.
کمیتۀ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
یكشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۱
*********************
توقیف حساب بانكی نیشكر هفت تپه به علت بدهی
بر اساس خبر ارسالی به كمیته هماهنگی، از تاریخ ٧/۳/۹۱ حساب بانكی شركت نیشكر هفت تپه به دلیل بدهی بالغ بر ٨۵ میلیارد تومان به بیمه توقیف شده است و به همین علت دستمزد كارگران بابت كار در ماه اردیبهشت پرداخت نشده است.
همچنین بیمه از تمدید دفترچه های درمانی كارگران سرباز می زند. در حالی بدهی فوق كماكان از سوی شركت نیشكر پرداخت نشده كه منابع و مبالغ هنگفتی از داشته ها و امكانات و ابزار متعلق به این شركت در سال های اخیر توسط مدیران، شركت ها و مقامات بالادستی و مسوولین محلی به بهایی چندین برابر زیر قیمت واقعی از مجموعه ی نیشكر خارج شده است.
همچنین برخی مسوولین شركت- از جمله مسوول حراست شركت- كه از سوی مقامات امنیتی حمایت می شدند اقدام به كشت و كار از جمله كشت گندم در زمین های نیشكر كردند. بدین ترتیب علاوه بر زیان هایی كه به زیر ساخت های نیشكر وارد كردند، پول های هنگفتی نیز از این محل به جیب زدند.
نمایندگان كارگران هفت تپه كه برای دفاع از مطالبات كارگران تلاش كرده بودند توسط سیستم سرمایه داری تحت فشار قرار گرفته و زندانی شدند.
كمیته هماهنگی برای كمك به ایجاد تشكل های كارگری ضمن محكوم كردن اعمال هر گونه فشار بیشتر به كارگران هفت تپه به بهانه ی بدهی، از تلاش و مبارزه ی این
كارگران برای اخذ دستمزدها و دیگر مطالباتشان حمایت می كند.
کمیتۀ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
جمعه ۱۹ خرداد ۱۳۹۱