تداوم بازداشت شریفه محمدی، فعال کارگری در رشت
برای مشاهدۀ تصاویر و سایر مطالب کمیته هماهنگی برای کمک
اینجا کلیک کنید.
شریفه محمدی، فعال کارگری ساکن رشت که از ۱۴ آذرماه در بازداشت نیروهای امنیتی بهسر میبرد، کماکان با کارشکنی دادسرای رشت در پذیرش قرار وثیقه و فشار ضابطین پرونده در محرومیتهای حقوقی روبهروست.
شریفه محمدی طی ۱۶ روز گذشته تنها دوبار تماس تلفنی کوتاه مدت داشته است و این سلب حق از ارتباط با خانواده، نگرانیها پیرامون سلامت وی را افزایش داده است.
از سوی دیگر، علیرغم صدور نامه تودیع قرار وثیقه و تامین آن از سوی خانواده، بازپرس شعبه ۴ دادسرای رشت، با کارشکنیهای متعدد، از پذیرش سند، جلوگیری بهعمل آورده است، این فشارهای امنیتی شامل جلوگیری از ورود همسر شریفه محمدی به داخل ساختمان دادسرای عمومی و انقلاب رشت نیز هست.
شریفه محمدی از فعالان کارگری ساکن رشت، در تمامی روزهای گذشته از حق دسترسی به درمان و دیدار با فرزند خود نیز محروم بوده است.
************
هاجر سعیدی، فعال کارگری کرد جهت تحمل حبس در سنندج راهی زندان شد
به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان: «با تداوم پروندهسازی، تشدید فشارهای امنیتی و بازداشت فعالان و حامیان حقوق کارگران، هاجر سعیدی، فعال کارگری و زندانی سیاسی سابق کُرد برای سپری کردن دوران محکومیت یک ساله خود روانه کانون و اصلاح و تربیت سنندج شد.
این فعال کارگری در روزهای اخیر برای اجرای حکم حبس از سوی شعبه چهارم اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب سنندج احضار شده بود.
ماموران امنیتی هاجر سعیدی را روز ۲۷ اردیبهشت سال جاری به همراه هفت فعال کارگری دیگر که برای دیدار با خانواده دادخواه هومن عبداللهی، از جانباختگان قیام ژینا به منزل خانواده او مراجعه کرده بودند، بازداشت کردند.
هاجر سعیدی پس از یک ماه بازداشت با قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت از کانون اصلاح و تربیت سنندج آزاد شد.
پیشتر شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج این فعال کارگری را به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی کشور» از طریق «تشکیل هسته کمونیستی» به دو سال حبس محکوم کرده بود، اما نهایتاً این حکم پس از اعتراض در شعبه چهارم دادگاه تجدید نظر استان کُردستان به یک سال حبس تعزیری تبدیل شد.»
************
پیام تشکل های کارگری و بازنشستگان:
جنبش کارگران، متحد جنبش بازنشستگان و معلمان، پرستاران و کادر درمان است و باید از همدیگر حمایت کنیم!
مبارزات کارگران، بازنشستگان و معلمان را با یکدیگر پیوند دهیم و اعتراضات مان را سراسری سازیم!
کارگران شاغل در بسیاری مراکز کارگری به ویژه صنعت نفت، فولاد، پتروشیمی ها و معادن، مانند بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری، مخابرات، فولاد و سایر بازنشستگانی که زیر پوشش صندوق های دیگر هستند در صف معترضان قرار گرفته اند و برای نشان دادن نارضایتی خود به خیابان آمده اند. کارگران و بازنشستگان در تجمع و تظاهرات اعتراضی خود شعار می دهند: « تا حق خود نگیریم هر روز همین بساطه». گسترش این اعتراضات، واکنش به شرایط سخت زندگی و تبعیض و نابرابری های اجتماعی است که نمود و نشانه عریان آن در پایین بودن سطح مزدها، فقر و فلاکت روز افزون توده ها و استثمار و سرکوب کارگران و زحمتکشان تجلی یافته است....
برای مطالعه متن کامل
اینجا کلیک کنید.
************
کارگران کمباینسازی تبریز ۴ ماه حقوق طلبکارند
شماری از کارگران کارخانه «کمباینسازی سهند تبریز» در واحد بلبرینگسازی و شمار دیگری (حدود ۲۰ کارگر قدیمی) در واحد کمباینسازی فعالیت دارند که تاخیر چهار ماه حقوق و چند ماه حق بیمه، آنها را در شرایط بدی قرار داده است.
به گفته کارگران، عدم پرداخت دستمزد و حق بیمه مشکلاتی برای آنها و خانوادههایشان به وجود آورده است.
طبق اظهارات یکی از کارگران واحد کمباینسازی، آنها درحالی مطالبات مربوط به ۴ ماه حقوق خود را از کارفرما دریافت نکردهاند که بخش خصوصی کارخانه برخلاف وعدهای داده شده حین واگذاری، تقریبا تولید کمباین را متوقف کرده و برنامهای برای ادامه فعالیت آن ندارد./ایلنا
تاخیر در پرداخت مزد کار انجام شده تنها یک معنا دارد و آن استثمار مضاعف است !هم از کار کارگران بهره برداری می کند و هم از مزد کار! سرمایه داری تئوکراتیک جمهوری اسلامی برخلاف ادعای دروغین اخلاقگرایی، به شدت در مناسبات کارگری و تعهدات خود به کارگران ضد اخلاق و وجدان عمل می کند.
************
دومین روز اعتراضات کادر درمان ارومیه
پرستاران و کادر درمان بیمارستان خمینی امروز نیز در ارومیه با برپایی تجمع نسبت به وضعیت معیشتی نامناسب و بیتوجهی مسئولان اعتراض کردند.
آنها نسبت به تعرفهگذاریها در حقوق پرداختی به پرستاران و سطح پایین حقوق خود اعتراض دارند و خواهان رسیدگی به معضلات صنفی و معیشتی این قشر شدهاند.
************
جنگ ویرانگر و ارتجاعی علیه مردم ستم دیدۀ غزه را محکوم می کنیم!
در روز ۷ اکتبر (۱۵ مهر) بار دیگر بازیگرانی که حیات و بقای خود را وابسته به آتش افروزی و دمیدن بر آتش جنگ می دانند، به خلق جنایت هایی دست یازیدند که از دید هیچ انسانی پنهان نمی ماند. این درگیری طی سه هفته هزاران کشته و ده ها هزار زخمی، صدها هزار آوارۀ جدید و ویرانی اکثر مناطق مسکونی، بیمارستان ها، مراکز آموزشی، اردو گاه های پناهندگان بوده و اسرائیل از هوا و زمین و دریا با سلاح های مرگبار به انهدام تمام مظاهر زندگی از غزه دست زده و برای بیرون راندن مردم این منطقه و اشغال و تصرف غزه و به بهانۀ ریشه کن ساختن حماس از هیچ جنایتی حتی کاربرد بمب های فسفری فروگذار نکرده است....
برای مطالعه متن کامل
اینجا کلیک کنید.
************
اتحاد فاشیست ها (تفاله های جهان متحد شوید)
طالبان سلطنت و دیگر فاشیست ها با گره زدن پرچمشان به پرچم دولت راست افراطی و بچه کش اسرائيل اتحاد شوم خود را بی شرمانه جشن می گیرند.
دولت آپارتاید اسرائيل بیش از چند دهه است به نسل کشی مردم تحت ستم فلسطین ادامه می دهد و در این میان طالبان سلطنت و دیگر فاشیست ها با افتخار در کنار این جنایتکاران دم تکان می دهند.
ظرف سه هفتهی اخیر میلیونها نفر در اقصی نقاط جهان علیه رژیم آپارتاید تظاهرات کرده و به اشکال مختلف انزجار خود را از فاشیسم و کودککشی اعلام داشتهاند. اغلب آنها همان مردمی هستند که با جنبش زن زندگی آزادی در ایران نیز همصدا شده بودند.
در این میان مجموعهی اپوزیسیون فشل و آویزانِ ایران، گوی سبقت در عشقبازی با نازیسم را از منحطترین جریانات دست راستی جهان میرباید و کار به جایی میرسد که در شهر لندن پرچمشان را به پرچم صهیونیست ها گره میزنند: در شهری که تنها در روز شنبه ۲۸ اکتبر ۳۰۰ هزار نفر علیه #نسل_کشی درغزه تظاهرات کردند.
این قشر از اپوزیسیون ( طالبان سلطنت و دیگر فاشیست ها ) به مرحلهای از زوال اخلاقی رسیده اند که با سوءاستفاده از نام نوجوانان کشتهشده توسط نیروهای امنیتی، قتلعام بیش از سه هزار کودک فلسطینی در طول سه هفته گذشته را ستایش میکنند.
زنده باد اتحاد و همبستگی مردم تحت ستم فلسطین و مردم اسرائیل در مقابل ستم و کشتار.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
**********
مرگ ۲ کارگر در انفجار پست ۲۵ مگاواتی نیروگاه پرند
حادثه صبح روز گذشته (یکشنبه۳۰ مهرماه) انفجار پست ۲۵ مگاواتی نیروگاه پرند منجر به مرگ دو کارگر و مصدومیت چهارنفردیگرشد.
در این حادثه که برای کارگران «گروه مپنا» رخ داده است، دو کارگر به نامهای:
خلیل نوروزی (سوپروایزر ارشد شرکت توگا) و
معین جامه بزرگ (مهندس بهرهبرداری)
به ترتیب یکی در محل حادثه و دیگری حین انتقال به بیمارستان جان باختهاند. همچنین چهار کارگر دیگر دچار سوختگی شده که برای طی مراحل درمان به بیمارستان مطهری تهران منتقل شدهاند.
دوشنبــــــه یکم آبانماه ماه ۱۴۰۲
**********
رویا ذاکری در بیمارستان اعصاب و روان بستری و ممنوعالملاقات شده است
رویا ذاکری که پیشتر ویدئوی ضرب و شتم وی توسط ماموران موتورسوار در تبریز منتشر شده بود، پس از بازداشت، با یک پروندهسازی امنیتی، مجنون و دارای بیماری روانی معرفی شد و به بخش روانی منتقل شده است.
رویا ذاکری ٣١ ساله اهل مرند و فارغالتحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته کامپیوتر است.
وی پیشتر در اواخر مهرماه سال گذشته و در خلال قیام ژینا برای مدت یک ماه بازداشت شد و همانطور که در ویدئوی بازداشتش میگوید، مدت ۵ شبانهروز را در آن دوره بازداشتش، اقدام اعتصاب غذا کرده بود. وی مقابل دانشگاه سراسری تبریز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان مرکزی تبریز منتقل شده بود.
مجنونانگاری زندانیان سیاسی و طیف کثیر معترضان، یکی از حربههای امنیتی حاکمیت در جهت سرکوب مضاعف زندانیان است.
**********
"آزادی فروغ سمیع نیا، فعال زنان"
فروغ سمیع نیا فعال زنان که ۲۵ مرداد ماه به همراه تعداد دیگری از فعالین ، دستگیر شده بود ،به قید وثیقه موقتا از زندان آزاد شد.
به امید آزادی تمامی فعالان کارگری و اجتماعی دربند و زندانیان سیاسی و عقیدتی
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۱۴۰۲/۰۷/۱۳
**********
"وضعیت وخیم یونس آزادبر، بازنشسته گیلانی در بند"
یونس آزادبر، بازنشسته شرکت مخابرات و از موسسین سندیکای شرکت گاز و مخابرات استان گیلان که از تاریخ ۲۸ تیرماه توسط اطلاعات سپاه در شهر سنگر بازداشت شده است، شب گذشته دچار تشنج شدید شده و به بیمارستان پورسینای رشت منتقل گردید. طبق گزارشات دریافتی وضعیت سلامت این بازنشسته سالخورده که از بیماری صرع و بیماری های گوارشی رنج می برد وخیم بوده و قادر به بلع غذا نمی باشد. علیرغم وخیم بودن اوضاع یونس آزادبر، سازمان اطلاعات سپاه اجازه انتقال ایشان به بیمارستان توسط خانواده را نمی دهد.
یونس آزادبر که با اتهامات سنگینی چون اقدام علیه امنیت ملی و محاربه رو به روست طی مدت بازداشت از حق دسترسی به دارو و وکیل و همچنین ملاقات با خانواده محروم بوده است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، ضمن محکوم نمودن سیاستهای سرکوب فعالین کارگری و اجتماعی، خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط یونس آزادبر می باشد. جای هیچ کارگری زندان نیست.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۱۴۰۲/۰۷/۰۹
***********
مرگ دو کارگر پالایشگاه بندر عباس
به دنبال نشت گاز و آتش سوزی که در تاریخ ۳۱ شهریور در پالایشگاه بندر عباس روی داد یککارگر به نام حسن ربیعی کشته و ۴ نفر مصدوم شدند. طبق گزارشات دریافتی یک نفر دیگر از کارگران مصدوم شده به نام مرتضی صفدری نیز به دلیل شدت سوختگی در تاریخ ۶ شهریور جان خود را از دست داد.
مرگ دلخراش این دو کارگر نظیر دیگر حوادث کاری، نتیجه فقدان ایمنی محیط های کاری می باشد. روزی نیست که خبر مصدومیت یا مرگ کارگران به گوش نرسد. طبق آمار پزشکی قانونی، تقریبا روزی ۶ نفر قربانی حوادث کاری می شوند. مرگ هایی که در صورت وجود ایمنی در محیط کار کاملاً قابل پیشگیری هستند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۱۴۰۲/۰۶/۰۷
***********
"یاد جانباختگانجمعه خونین را گرامی می داریم"
جمعه ۸ مهرماه ۱۴۰۱ سالگرد جان باختن بیش از صد نفر از معترضین زاهدان می باشد. حاکمیت، در آن جمعه سیاه، خون زنان، مردان و کودکان را بر سنگفرش خیابانها جاری کرد تا به خیال خود با ایجاد ترس و وحشت در بین مردم محروم و تحت ستم بلوچستان، از ادامه اعتراضات آنان جلوگیری کرده، آن ها را به سکوت و خاموشی بکشاند.
اما تداوم مبارزه مردم بلوچستان در یک سال گذشته بار دیگر نشان داد که منشاء اعتراضات آنان، همانا فقر، بیکاری، محرومیت، تبعیض، سرکوب و فقدان آزادی های فردی و اجتماعی است و تا زمانی که چنین شرایطی وجود داشته باشد نارضایتی و اعتراضات مردم نیز به اشکال مختلف ادامه خواهد یافت. خیزش گسترده مردم ایران در یکسال گذشته، همچنین نشان داد که منافع مشترک توده های محروم و کارگر و زحمتکش، علیرغم تفاوت هایی که کم و بیش در زبان، مذهب و ملیت آن ها وجود دارد، چگونه به هم گره خورده است و آن ها را به سوی همدلی و همبستگی هرچه بیش تر فرا می خواند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن همدردی با بازماندگان عزیزان جان باخته در جمعه خونین ۸ مهر ۱۴۰۱ زاهدان،
یاد آن جانباختگان را گرامی می دارد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۱۴۰۲/۰۷/۰۷
***********
وضعیت نابسامان کودکان کار در بازار رازجان
سهیل عربی، زندانی سیاسی تبعیدی در برازجان روز چهارشنبه ۵ مهرماه با انتشار مطلبی در واکنش به وضعیت نابسامان کودکان کار در این شهر خبر داد.
براساس گزارشات منتشرشده،کودکان کار ده تا چهارده سال در بازار این شهر کوچک (برازجان) در گرمای بالای پنجاه درجه با یک فرغون باربری کار میکنند.این کودکان هر چهار فصل سال همیشه در حال کار هستند در حالیکه نه تغذیه ای درست دارند،نه درس میخوانند و نه آیندهای دارند.گفتنی است که از کنار این فجایع بیتفاوت گذشتن، عواقب بسیار تلخ و جبران ناپذیری برای این کودکان و همچنین برای جامعه خواهد داشت.
***********
واژگونی سرویس کارگران در اصفهان
سخنگوی مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان روز سه شنبه ۴ مهرماه اعلام داشت که یک مینی بوس حین انتقال کارگران یک شرکت در مسیر روستای دشتی از توابع شهر اصفهان واژگون شده و دستکم ۱۱ کارگر جان خودشان را از دست داده اند.
حادثه واژگونی خودرو سرویس کارکنان یک شرکت در مسیر روستای دشتی به سمت روستای گلستانه از توابع بخش مرکزی شهرستان اصفهان در ساعت ٩ و ٢٦ دقیقه شب دوشنبه به مرکز اورژانس گزارش شد.این حادثه به این دلیل رخ داد زیرا مینی بوس حامل کارگران مورد هیچ گونه بازرسی فنی قرار نگرفته و اگر نیاز به تعمیرات اساسی داشته است،هیچ مقام و مسئول دولتی حاضر به قبول هزینه آن نگردیده است.این درحالی است که هویت هیچ کدام از جانباختگان این حادثه تاکنون توسط رسانه ها احراز نشده است.
***********
اعتصاب واعتراض؛ خواست کارگران سیمان ارومیه برای افزایش حقوق
کارگران کارخانه سیمان ارومیه واقع در کیلومتر ۳۵ جاده ارومیه به مهاباد، خواستار افزایش حقوق شدند.
تعدادی از کارگران کارخانه سیمان ارومیه در تماس با خبرنگار ایلنا، نسبت به تبعیض در حقوق و مزایای دریافتی خود اعتراض
این کارگران گفتند: چندین سال است ما کارگران سیمان ارومیه از مسئولان شرکت درخواست رفع تبعیض و بهبود وضعیت شغلی و مزایای دریافتی داریم اما تغییری در شرایط شغلی و مزایای دریافتی ما ایجاد نشد و در نتیجه ما کارگران روز شنبه (یکم مهر ماه) برای ساعاتی اعتراض صنفی برگزار کردیم. با این حال امیدواریم پاسخ مناسبی از مسئولان دریافت کنیم.
به گفته یکی از کارگران، کارگران قراردادی سیمان ارومیه ماهانه با اضافهکاری و سایر مزایای جانبی، مبلغی در حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان دریافت میکنند که این رقم باتوجه به افزایش روزانه قیمت اقلام مصرفی و غذایی، ناچیز است.
این کارگر که پیگیر وضعیت افزایش دستمزد خود و همکاران پیمانیاش است، در ادامه گفت: در حالی ما کارگران قراردادی از میزان دریافتی حقوق خود رضایت نداریم که همکاران پیمانکاری ما با ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه کار حداقل حقوق ۷ تا ۹ میلیون تومانی وزارت کار را دریافت میکنند.
به گفته وی، سطح حقوق کارگران شاغل در سیمان ارومیه به نسبت کارگرانی که در سایر کارخانههای تولیدکننده سیمان فعالیت دارند پایینتر است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۳ مهر ۱۴۰۲
_____________________________
برای مطالعه و مراجعه به اخبار تابستان ۱۴۰۲
اینجا کلیک کنید.
برای مطالعه و مراجعه به اخبار بهار ۱۴۰۲
اینجا کلیک کنید.
برای مطالعه و مراجعه به اخبار سال گذشته
اینجا کلیک کنید.
برای مطالعه و مراجعه به اخبار تا ۲٧ آبان ۱۴۰۱
اینجا کلیک کنید.