افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، مصاحبه و مطالب کارگری


كميته هماهنگی برای كمك                                                                                                              جمعه ۲٧ آبان ۱۴۰۱ - ۱٨ نوامبر ۲۰۲۲


شعاری در جهت اتحاد خلق های تحت ستم و برای رفع ستم ملی

مهاباد چهارشنبه و پنجشنبه ۲۶ و ۲۷ آبان ۱۴۰۱

برای مشاهدۀ اطلاعیه ها و تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک اینجا کلیک کنید.
کرد بلوچ آذری، آزادی برابری

شعار دیشب و امروز مردم در کردستان
زحمتکشان در مهاباد هر شب شعار جدید و مترقی‌ای را به خیابان می‌برند. دیشب ۲۶ آبان شعار جدید در مهاباد «کرد بلوچ آذری/ آزادی برابری»
بود. ما البته به خوبی می‌دانیم که عبارت «آذری» را برخی از مبارزان آذربایجان درست نمی‌دانند و به این عقیده‌ی آنها احترام می‌گذاریم. اما در عین‌حال می‌دانیم آنچه در این شعار مایه‌ی مباهات و دارای اهمیت به شمار می‌رود شکل جدیدی از اتحاد میان خلق‌های تحت ستم است. اتحادی آگاهانه و پیشرو که صدای آن را در این مدت بارها از آذربایجان و کردستان و بلوچستان شنیده‌ایم، از گیلان و مازندران، و از میان ترکمن‌ها و لرها و عرب‌ها. مردمی که ستم مشترک آنها را به میدان اعتراضات رهنمون کرده است.

***********

اتحاد کارگران رمز مبارزه میدانی است!

اتحادعمل کارگران صنایع، گارگران رشته های مختلف خدماتی و کارگران کشاورزی نقطه عطف بسیار مهمی در جنبش طبقۀ کارگر است و نقش تعیین کننده ای در پیشبرد و تکامل اعتراضات و جنبش اعتراضی در سراسر ایران خواهد بود. ما از هرگونه تلاش برای تشکل یابی و مشارکت در اعتراضات حق طلبانه مردم زحمتکش حمایت می کنیم و پیشبرد این مبارزه را از وظایف خود می دانیم.
در تداوم خیزش های اعتراضی سال های قبل، اکنون قریب به دوماه است که بی وقفه جنبش عظیمی در میان زنان، جوانان (به ویژه دانشجویان و دانش آموزان)، معلمان، کارگران ، بازنشستگان و همه محرومان و زحمتکشان جامعه، با قدرت و صلابت به پیش می رود. گستردگی و عمق یابی این جنبش با طرح شعارهای سیاسی از همان روز نخست در فریاد توده های معترض تجلی یافته و بنیان های حاکمیت سیاسی را نشانه رفته است. مردم معترض در این روزهایی که در عرصه خیابان حضور دارند به رغم سرکوب عریان نیروهای انتظامی و امنیتی، همچنان مصمم به تداوم مبارزه هستند و خواب را از چشمان سرکوبگران گرفته اند.
کارنامه ننگین دولت ها، مسئولان و ارگان های مدافع رژیم چیزی جز فساد، دزدی، گرانی، بیکاری، تشدید فقر، بی خانمانی، زندان، شکنجه، اعدام و کشتار نبوده است. فقر و نابرابری برای مردم زحمتکش و رفاه، آسایش، تجمل و ثروت اندوزی برای سرمایه داران حاکم و وابستگان به حکومت بوده است. کارگران و زحمتکشان هیچ سهمی از ثروت های اجتماعی نداشته اند. در تمام دوران حیات جمهوری اسلامی، مزدهای حقیقی یعنی قدرت خرید واقعی کارگران کاهش یافته و اکنون چند برابر زیر خط فقر است. که این نیز به اندازه زنده ماندن برای ادامه استثمار بوده است. البته میلیون ها بیکار و جویای کار از آن هم محروم بوده اند. اعتراض و نفرت و خشم بر افروخته شده در جنبش اخیر پاسخ ظلم و ستم و استثمار بی حد مرزی است که در تمام این سال ها سایه سنگین خود را بی وقفه بر زندگی کارگران و زحمتکشان گسترانده است.
مردم بر این امر واقف شده اند که وقتی سیاست و برنامه های اقتصادی دولت و حکومت هیچ روزنۀ امیدی برایشان باقی نگذاشته و علیه منافع مردم زحمتکش عمل می کند، باید در مقابلش بایستند و با مبارزه با این رژیم، در تغییر سرنوشت خود تلاش کنند.
بی تفاوت نبودن نسبت به عملکرد دولت ها در زمینه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اولین قدم در راه مشارکت در تغییر سرنوشت خود و جامعه است. اما این کافی نیست. برای یک تحول اساسی در جامعه، باید روش های متناسب با آن تحول تدارک دیده شود. هیچ حکومتی با این حجم از تخلف و فساد،خودکامگی و دروغگویی و این همه نیرو و وسایل سرکوب به سادگی مجبور به عقب نشینی از قدرت سیاسی نشده است. تنها مبارزۀ سازمان یافته، با اهداف روشن و با تدارک می تواند حاکمیت را به عقب بنشاند و زمینه را برای اینکه خود مردم زحمتکش سرنوشت خویش را در دست گیرند فراهم سازد.
در جامعه ای که ساختار سیاسی و اقتصادی آن به ضد منافع مردم است و خواست های اکثریت عظیم مردم سرکوب گردیده و از هیچ گونه آزادی سیاسی و مدنی برخوردار نیستند، این توده عظیم از پتانسیل توفنده ای برخوردارند که هیچ حکومت سرکوبگری قادر به مهار آن نمی باشد. اما آنچه واقعیت دارد، این است که این پتانسیل توفنده باید به قدرت سازمان یافته و بالفعل تبدیل شود. تبدیل شدن به یک قطب قوی و کارآمد نیز تنها با اتحاد نیروهای تحت ستم کارگر و زحمتکش و زنان و جوانان میسر است.
اکنون این اتحاد، حداقل از نظر مشارکت در عمل و بیان اعتراضات میدانی تا حدودی بوجود آمده و بخش های مختلف جامعه با اعتماد به هم سرنوشتان خود به فراخوان های مختلف که از سوی برخی هسته ها و محافل پیشرو صادر می شود پاسخ مثبت می دهند و بطور عملی در صحنه مبارزه حضور می یابند.
اما در سطح کل جامعه و برای قوت یابی بیشتر جنبش در حال و آینده نقش و جایگاه طبقه کارگر در این اعتراضات از اهمیت بالائی برخوردار است. طبقه کارگر به عنوان وسیع ترین و مهم ترین بخش جامعه که از قدرت توقف تولید و بستن شریان های اقتصادی حاکمیت سرمایه داران برخوردار است، با شناخت از جایگاه اقتصادی و اعمال اراده سیاسی خود، قادر خواهد بود، روند مبارزه علیه حاکمیت سرمایه داران را به نفع طبقه و اقشار محروم جامعه تغییر دهد. موقعیت تولیدی کارگران به ویژه در مراکز کلیدی اقتصادی بدون شک می توانند با یک فرمان و توقف تولید، سیستم اقتصادی و سیاسی سرمایه داری جمهوری اسلامی را به مخاطره انداخته و با اتحاد کارگران رشته های مختلف و دیگر زحمتکشان و ستمدیدگان تحول دموکراتیک انقلابی جامعه و تغییر سرنوشت خود را تسریع نمایند.

۲۶ آبان ۱۴۰۱

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

گروه اتحاد بازنشستکان

***********

دومین روز اعتصاب کارگران ذوب آهن اصفهان

کارگران ذوب‌ آهن اصفهان در تمامی بخش‌ها برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زده و در مقابل ساختمان توحید این مجتمع دست به تجمع زدند. ساختمان توحید مربوط به بخش اداری است که دفتر مدیرعامل شرکت در آن قرار دارد.
کارگران اعتصابی اعلام کرده‌اند چنانچه این وعده‌ها عملی نشود مجدداً به اعتصاب و اعتراضشان ادامه خواهند داد.
شعار کارگران: حقوق صد در صدی، حق مسلم ماست

چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱

***********

این دقیقاً صدای مردم ستم دیده است... بشنوید:

امشب ۲۴ آبان ۱۴۰۱

همه‌چیز در خیابان است که اتفاق می‌افتد.
ای تمام رسانه های خبری داخلی و خارج کشوری که با سانسور اخبار واقعی و نمایش های خیابانی مردم و فقط انتشار بخشی از اتفاقات که در جهت افکار شماست را وظیفه خود می دانید، ببینید و بدانید که در زمان حاکمیت اینترنت، هر ارگانی که اخبار واقعی را به نحوی سانسور کند، خود را رسوا و افشا می‌کند.
این صدای رسای ستم دیده گان در گرامیداشت و ادامه آبان خونین ۹۸ است، صدای آینده است که از مهاباد به گوش می‌رسد:
ژن، ژیان، ئازادی     نان، کار، آزادی
از کردستان تا جلفا / قدرت به دست شورا     از کردستان تا جهرم / قدرت به دست مردم

در همین دقیقه‌ها است که امکان همه‌ چیز پدیدار می‌شود. وقتی مردم در خیابان قدرت واقعی خودشان را احساس می‌کنند و به خوبی می‌بینند که مردم می‌توانند «قدرت سیاسی» را به دست بیاورند و باید بتوانند آن را حفظ کنند.

مردم متحد هرگز شکست نخواهند خورد #زن_زندگی_آزادی

#زندانی_سیاسی_آزاد_باید_گردد

#زنده_باد_جنبش_نان_کار_آزادی

#نان_کار_آزادی_اداره_شورایی

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***********

محمد صفوی: گل‌محمد سخن می‌گوید

گزارش زیر مربوط به یکی از نخستین گردهمایی‌های کارگران کارخانجات مختلف تهران در روزهای پس از انقلاب ۱۳۵۷، در محل «خانه‌ی کارگر» است. روزهایی که کارگران برای رهایی از ستم در پرتو آزادی‌های به‌دست آمده می‌توانستند گرد هم آیند و خواسته‌ها و مطالبات صنفی و سیاسی و مطالب هشدارآمیز خود را بیان کنند. در این گردهمایی کارگران در مورد بسته‌شدن کارخانه‌ها، اخراج‌ها و بیکاری گسترده، حقّ داشتن مسکن و شغل مناسب، موضوع معیشت و حق تشکل‌یابی مستقل و اعتصاب و آزادی بیان، مجموعه‌ای از خواسته‌ها و انتظارات خود را خطاب به حکومت تازه به قدرت رسیده با صدای رسا و شجاعانه طرح می‌کنند. کارگران در این جمع از مطالبات برحقی صحبت می‌کنند که متأسفانه اکنون با گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب ۵۷، نه‌تنها این خواست‌های ابتدایی محقق نشده‌اند بلکه با پیش‌برد سیاست‌های اقتصادی تعدیل ساختاری و نولیبرالی، مقررات‌زدایی و رواج بی‌ثبات‌کاری و قراردادهای موقت و پیمانی، که همه با تحمیل فشار و هزینه‌های سنگین بر کارگران و مزدبگیران پیش رفت، شرایط کار و امنیت شغلی و معیشت میلیون‌ها کارگر و معلم و کارمند و بازنشسته سخت‌تر شده است. گل‌محمد سخن می‌گوید را اینجا کلیک کنید.

***********

این دختر (فائزه براهویی) اینقدر گمنامه که حتی عکسی ازش زیاد نیست

فائزه براهویی در خطر اعدامه. صدای این دختر ۲۳ ساله ی بلوچ باشیم.
فائزه پیگیر پرونده ی تجاوز فرمانده ی نیروی انتظامی به کودک ۱۵ ساله ی چابهار بوده که ربوده شده. زنان بلوچ رسانه ای ندارند، صدای اونها، من و شماییم.

***********

امیر چمنی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

روز یکشنبه ۱۵ آبان‌ماه ۱۴۰۱، امیر چمنی از فعالین کارگری توسط نیروهای امنیتی تبریز در خیابان بازداشت شده و به زندان تبریز منتقل شده است. هنوز از دلایل بازداشت او اطلاع دقیقی در دست نیست. امیر چمنی پیشتر نیز چندین بار توسط نهادهای امنیتی بازداشت و زندانی شده است.

***********

به یاد کارگر شهید مختار احمدی

مختار احمدی ‌‎ مختار احمدی جوان ۱۹ ساله‌ی مریوانی در جریان تظاهرات روز ۹ آبان با گلوله‌ی سرکوب‌‌گران جان خود را از دست داد. مختار دستفروش بود و در مریوان عروسک‌ می‌فروخت.

***********

اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری شاهین‌شهر به شرکت جویندگان رزق

کارگران فضای سبز شهرداری شاهین‌شهر روز گذشته ۱۵ آبان‌ماه ۱۴۰۱ به علت عدم دریافت حقوق و بیمه خود در مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر شاهین‌شهر معروف به نگارستان اعتراض کردند.
ظاهراً شرکت جویندگان رزق پیمانکار فضای سبز که حدود ۴ ماه است با شهرداری قرارداد بسته است در این مدت نتوانسته خواسته‌های قانونی کارگران را پاسخگو باشد.

***********

پیام جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی زندان اوین

ما به عنوان خانواده های زندانیان سیاسی که تنها به خاطر حق طلبی در بند هستند اعلام می کنیم که برای اطلاع رسانی از وضعیت بحرانی عزیزانمان حق داریم همبسته تر تلاش کنیم.
پس از وقوع آتش سوزی شب ٢٣ مهرماه ۱۴۰۱ نیروهای نظامی و امنیتی در زندان اوین به عزیزان مان حمله کرده و آن ها را مورد هتک حرمت، تحقیر و ضرب و شتم قرار داده و به آنان گازاشک آور و گلوله ساچمه ای و جنگی شلیک کرده اند که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از زندانیان بند ٧ و مجروح شدن زندانیان بند ٨ زندان اوین شده است. همچنین حدود ۵٠ نفر از زندانیان بند ٨ به زندان رجایی شهر منتقل شده اند.
با گذشت بیش از یک هفته از این فاجعه، هنوز پیگیری جدی برای درمان عزیزانمان صورت نگرفته وهیچ کدام از مقامات پاسخگوی این فاجعه نابخشودنی نیستند.
از شما مردم ایران وجهان می خواهیم صدای ما را رساتر کنید. رهایی فرزندان حق طلب ایران تنها با اتحاد ومشارکت جمعی امکان پذیر است.

امضاها:

۱ محمود توحیدی (پدر زندانی سیاسی یاشار توحیدی)

٢ توران کبیری (مادر زندانیان سیاسی کاوه و یاشار دارالشفا)

٣ سوفیا نکونام (همسر کاوه دارالشفا)

۴ ژاله روحزاد (همسر زندانی سیاسی اسماعیل گرامی)

۵ آراسته کریمی (مادر زندانی سیاسی آرش جوهری)

٦ شادی گیلک (همسر آرش جواهری)

٧ حسن آذرم وند (پدر زندانی سیاسی امیر عباس آذرم وند)

٨ ارغوان فراهانی (همسر امیر عباس آذرم وند)

٩ اکبر خانی (برادر زندانی سیاسی محمد خانی)

۱٠ سکینه صفایی (مادر زندانی سیاسی پیمان غلامی)

۱۱ مینا صدیق (مادر زندانی سیاسی پوریا مضروب)

۱٢ پریسا مضروب (خواهر پوریا مضروب)

۱٣ ستاره جلالی (مادر زندانی سیاسی هیراد پیربداقی)

۱۴ ندا پیرخضرائیان

۱۵ فرحان جوهری

۱٦ مریم ایران نژاد (خواهر زندانی سیاسی محمد ایران نژاد)

به این لیست اضافه خواهد شد

پنجشنبه پنجم آبان ۱۴۰۱

***********

شکوه همبستگی و حضور دهها هزار نفری مردم.

و باز فیلمی دیگر از راهپیمایی و سیلِ خروشان مردمی که با پای پیاده و بصورت خودجوش راهی مزار ژینا، مهسا امینی شدند تا بزرگداشت با شکوهی برایش برگزار کنند و یاد و نامش را گرامی بدارند.

سقز:
تصاویری دیگر از سیل خروشان مردم در جاده منتهی به گورستان آیچی سقز برای برگزاری مراسم گرامیداشت ژینا، مهسا امینی.

***********

ندا ناجی فعال کارگری آزاد شد

مهرانه قاسمی، مادر ندا ناجی:
«دخترم ندا ناجی بعد از ۲۴ روز از بند ۲۰۹ زندان اوین با وثیقه یک میلیارد و صد میلیون تومانی آزاد شد. به امید آزادی همه عزیزان

***********

اعتصاب کارگری و حضور در خیابان

یکشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۱، کامیون‌داران و کارگران صنعتی در منطقه صنعتی شاپور اصفهان، دست به اعتصاب و اعتراض خیابانی زدند.
شاهپور یا شاپور جدید یکی از بزرگترین مناطق صنعتی اصفهان است که تعداد زیادی کارگاه درآن واقع شده، بخصوص صنعت خودرو و ماشین آلات صنعتی.

***********

زمان اعتصاب سراسری رسیده است

رانندگان و کامیونداران عزیز
برای حمایت از فرزندنمان و آینده آنها و رسیدن به خواسته های مشروع و قانونی خودمان که سالهاست برای آنها تلاش کردیم الان زمان همراهی با مردم است پس برای یک اعتصاب سراسری آماده میشویم.

اتحادیه تشکل های کامیونداران و رانندگان سراسر ایران

***********

دریافتی: هفت داشجوی بازداشتی در روز شنبه آزاد شدند

آزادی ۶ دانشجوی بازداشتی
طبق نتایج پیگیری شورای صنفی، ریاست دانشگاه، معاونت دانشجویی و مسئولان حراست دانشگاه پیگیر دانشجویان بازداشتی بوده‌اند. از ۷ دانشجوی بازداشت‌شده پس از تجمع دیشب، خوشبختانه ۶ دانشجو آزاد شده‌اند. پیگیری‌ها ادامه دارد و امیدواریم هرچه زودتر دانشجوی باقی‌مانده از دانشجویان دستگیر شده پس از تجمع روز شنبه نیز آزاد شود.
در صورت دریافت هرگونه خبری درباره‌ی دانشجوی دیگر دستگیرشده پس از تجمع دانشگاه و دانشجویان دستگیر‌شده در روزهای پیشین در خارج از دانشگاه، آن را منتشر خواهیم نمود.

آزادی دیگر دانشجوی دستگیرشده پس از تجمع روز شنبه در دانشگاه
دانشجوی هفتمی که پس از تجمع روز شنبه در زمان خروج از دانشگاه دستگیر شده بود نیز خوشبختانه آزاد شد. لازم به ذکر است که این به‌روزرسانی تنها درباره‌ی تجمعات روز شنبه‌ی‌ دانشگاه است.
به امید آنکه دانشجویانی که در جریان اعتراضات، پیش از روز شنبه و در خارج از دانشگاه دستگیر شده‌اند نیز به زودی آزاد شوند. شورای صنفی پیگیر وضعیت این دانشجویان بوده و در صورت وجود خبری جدید، آن را منتشر خواهد نمود.

***********

بیانیه های دانشجویی از دانشگاه ها درباره تحریم کلاس های درس تا اطلاع ثانوی

برای مشاهدۀ اطلاعیه ها و تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک اینجا کلیک کنید.

***********

هشتک #مهسا_امینی تا این لحظه، بیش از #۱۰۴_میلیون بار توئیت شده است.

با اتحاد و همبستگی سراسری است که فضای سرکوب شکسته خواهد شد.

مردم متحد هرگز شکست نخواهند خورد

***********

اسامی و مشخصات بیش از ۴۰ شهید راه آزادی در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ .

فریدون محمودی، سقز، شهادت بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۲۸ شهریور
محسن محمدی، دیواندره، ۳۵ ساله، شهادت بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۲۸ شهریور
آیسان معدن پسند، تبریز، بر اثر ضرب و شتم ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۲۸ شهریور ۱۴۰۱، به خانواده او گفته شده باید اعتراف کنید که مشکل جسمی داشته است!
رضا لطفی، دهگلان، شهادت بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۲۸ شهریور
زکریا خیال، پیرانشهر، ۱۶ ساله، شهادت بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۲۹ شهریور
فرزین لطفی، رضوانشهر، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۲۹ شهریور
میلاد زارع، بابل، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۲۹ شهریور
فرجاد درویشی، ارومیه، ۲۳ ساله، شهادت بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
فواد قدیمی، دیواندره، شهادت بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
مینو مجیدی، کرمانشاه، شهادت بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
صدرالدین لیتانی، اشنویه، ۲۷ ساله، شهادت بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
دانش رهنما، ارومیه، ۲۵ ساله، شهادت بر اثر شلیک ماموران امنیتی در روستای بالو در ارومیه، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
ساسان قربانی، تالش، محل شهادت مقابل درب پاسگاه رضوانشهر، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
امین معرفت (معروفی) ، اشنویه، ۱۶ ساله، نام پدر: ابوبکر، بر اثر شلیک ماموران امنیتی به ناحیه سر، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
میلان حقیقی، اشنویه، ۲۱ ساله، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
محسن قیصری، ایلام، ۳۲ ساله، شهادت در نزدیکی پارک کودک در ایلام، بر اثر شلیک ماموران امنیتی به ناحیه سر و شکم، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
پویا شیدا، ارومیه، حدودا ۱۸ ساله، شهادت در نزدیکی شهرک ولیعصر، بر اثر شلیک ماموران امنیتی به قلب ، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
غزاله چلاوی، آمل، ۳۳ ساله، بر اثر شلیک ماموران امنیتی به پیشانی، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
مهدی عسگری، گرمسار، حدودا ۱۸ ساله، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
متین عبدالله پور، ارومیه، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
عبدالله محمودپور، ارومیه، ۲۱ ساله، فرزند عبدالغفور، بر اثر شلیک ماموران امنیتی در روستای بالو در ارومیه، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
حنانه کیا، نوشهر، ۲۳ ساله،‌بر اثر شلیک ماموران امنیتی در تهران – ستارخان، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
یاسین جمالزاده، شاندرمن، بر اثر شلیک ماموران امنیتی در رضوانشهر، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور - پدر دو دختر
مهراب نجفی، زرینشهر، فرزند محمدرضا، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
آرش پهلوان، مشهد، ۲۷ ساله، بر اثر شلیک ماموران امنیتی در میدام معلم مشهد، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور – شلیک در ناحیه سر، پدر یک فرزند
فریدون احمدی، کردستان، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
محسن مال میر، نوشهر، بر اثر شلیک ماموران امنیتی به ناحیه قلب، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
علی مظفری، قوچان، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۰شهریور – والیبالیست تیم سایپا
امیرعلی فولادی، اسلام آباد غرب، ۱۶ ساله، بر اثر شلیک ماموران امنیتی در اسلام آباد غرب، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
ایمان محمدی، اسلام آباد غرب، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
بهنام لایق پور، رشت، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
سعید محمدی، اسلام آباد غرب، ۲۱ ساله، بر اثر شلیک ماموران امنیتی در اسلام آباد غرب، تاریخ شهادت ۳۰ شهریور
سیدمهدی موسوی، زنجان، ۱۵ ساله، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۱ شهریور
روزبه خادمی، فردیس کرج، ۲۲ ساله، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۱ شهریور
امیر نوروزی، بندرانزلی، ۱۸ ساله، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۱ شهریور
مهدی لیلازی، مارلیک کرج، بر اثر شلیک ماموران امنیتی در مارلیک کرج، تاریخ شهادت ۳۱ شهریور
مهرداد بهنام اصل،‌ دهدشت، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۱ شهریور
پدرام آذرنوش، دهدشت، ۱۸ ساله، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۱ شهریور
مازیار سلیمانیان، رشت، بر اثر شلیک ماموران امنیتی، تاریخ شهادت ۳۱ شهریور - عضو کانون هواداران تیم فوتبال سپیدرود رشت
هدیه نعیمانی، نوشهر، ۲۵ ساله، بر اثر شلیک ماموران امنیتی در خیابان حافظ نوشهر، تاریخ شهادت اول مهر ۱۴۰۱، در بیمارستان بهشتی براثر شدت جراحات شهید شد.
علی اصغر گودبیگلو، بر اثر شلیک ماموران امنیتی به شهادت رسید
مهسا موگویی، فولادشهر، براثر شلیک ماموران امنیتی به شهادت رسید

با اتحاد و همبستگی سراسری است که فضای سرکوب شکسته خواهد شد.

مردم متحد هرگز شکست نخواهند خورد

بر پا داشتن اعتصابات سراسری توسط کارگران

***********

ویدیویی از زمان شکستن درهای زندان اشنویه و آزادی زندانیان همراه با شادی و شعف مردم

برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک اینجا کلیک کنید.
اشنویه بامداد شنبه ۲ مهر ۱۴۰۱ ویدیویی از زمان شکستن درهای زندان اشنویه و آزادی زندانیان همراه با شادی و شعف مردم

***********

بیانیه کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در محکومیت قتل ژینا ( مهسا ) امینی

ژینا ( مهسا ) امینی قربانی سیاستهای سرکوبگرانه ارگان های سرکوب و ستم سرمایه شد.

برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک اینجا کلیک کنید.
ژینا امینی، دختر ۲۲ ساله اهل سقز که عصر روز سه شنبه ۲۲ شهریور ماه ۱۴۰۱ به همراه برادرش اشکان در ایستگاه متروی حقانی توسط مامورین گشت ارشاد بازداشت شده بود بعد از چند ساعت با پیکری نیمه جان از محل بازداشتگاه با آمبولانس به بیمارستان کسری منتقل می‌شود.
او متاسفانه بعد از سه روز دست و پنجه نرم کردن با مرگ، سرانجام در روز جمعه ۲۵ شهریور، با زندگی وداع گفته و جان خود را بر روی تخت بیمارستان از دست داد.
پس از این اتفاق ناگوار بود که نیروی انتظامی در دفاع از گشت ارشاد خود، با دستپاچگی تلاش می کند تا با انتشار گزارشی ساختگی، علت مرگ ژینا را صرفا یک "عارضه ی قلبی که ژینا از سنین کودکی آن را با خود حمل می کرده" جلوه دهد تا بدینوسیله دخالت عوامل سرکوب را در ضرب و شتم ژینا و سپس مرگ دلخراش وی انکار نماید!!!
چنین گزارشی اما برای کسانی که در طول سال های متمادی با برخوردهای پنهان و آشکار پلیس در سرکوب چندین و چندساله مردم آشنا بودند و به دفعات آن را با تمام وجود مشاهده و لمس کرده بودند قابل پذیرش نبوده است. تا آنجا که پس از انتشار گزارش یاد شده و در اولین دقایقی که خبر مرگ جانگداز ژینا پخش می شود، مردم معترض در مقابل بیمارستان کسری دست به تجمع اعتراضی زده و مراتب نارضایتی و در عین حال تنفر و انزجار خود را نسبت به این اقدام ناجوانمردانه و سرکوبگرانه از جانب نیروی انتظامی و گشت ارشاد آن اعلام می کنند.
مردم معترض بر این باور بوده و هستند که این گونه اقدامات ضدمردمی و صدالبته پیامدهای ناگوار آن - که در این حادثه منجر به مرگ معصومانه و دلخراش ژینا، این دختر کرد سقزی شده است - تازگی نداشته و سال هاست که به بهانه های مختلف از جمله ترویج بی حجابی و بدحجابی توسط زنان، از جانب عوامل سرکوب حکومت و نیروهای امنیتی و انتظامی علیه زنان اعمال می شود و در مقاطع مختلف حوادث و فجایع ناگواری را نیز رقم زده است.
واقعیت این است که زنان جامعه ما، سال هاست که از جانب عوامل و مدافعان سرمایه داری مردسالار در کشور، مورد تبعیض و ستم قرار گرفته و از حقوق اولیه خود محروم بوده اند. در تمام این سالها صدای آزادیخواهی و حق طلبی زنان همواره با توهین، ارعاب، ضرب و شتم و دستگیری و زندان مواجه بوده و گاه حتی با اسیدپاشی و شکنجه و مرگ آنان در زندان و بیرون از زندان، پاسخ گرفته است.
با اینهمه چنین سیاستهای سرکوبگرانه ای نه تنها نتوانسته است زنان را از پیگیری حقوق طبیعی و مسلم خویش بازدارد و به عقب نشینی و سکوت وادار نماید، بلکه به نوبه خود، موجبات اعتراض و مقاومت بیش از پیش آنان را در عرصه های مختلف اجتماعی و فرهنگی و به طور مشخص عرصه مبارزه با تحمیل حجاب اجباری فراهم نموده است.
واضح است که حاکمیت به دلیل دلمشغولی های بسیار که به نحوی از انحاء با آن ها دست به گریبان است و همچنین ناتوانی در حل و فصل مسائل و معضلات جامعه، نمی خواهد و نمی تواند به مصائب و معضلات مبتلا به جامعه و مردم کارگر و زحمتکش و زنان به عنوان نیمی از آحاد جامعه پاسخ مناسب و درخوری بدهد. لذا راه برون‌ رفت از بحران همه جانبه موجود را صرفاً در سرکوب هر چه بیش تر و گسترده تر طبقات و اقشار محروم و معترض مردم و به ویژه زنان جستجو می کند و سیاست های سرکوبگرانه و مستبدانه ای را در دستور کار خود قرار داده است. سیاست هایی که تنها با هدف ایجاد رعب و وحشت در بین آحاد مختلف مردم صورت می گیرد و با توجه به رشد و گسترش فزاینده تحرکات و اعتراضات توده های تحت ستم و استثمار، هر بار عنان گسیخته تر و وحشیانه تر، از جانب عوامل سرکوب حکومت دنبال شده و یکی بعد از دیگری به مرحله اجرا گذاشته می شود. مرگ دلخراش و معصومانه ژینا امینی و بسیاری دیگر همچون شاهرخ زمانی، بکتاش آبتین، ستار بهشتی، زهرا بنی یعقوب، زهرا کاظمی، هدا صابر، کاووس سیدامامی، رامین پور اندرجانی و . . . را تنها باید در این راستا ارزیابی کرد. حکومت مدافع سرمایه ژینا و ژیناها را دستگیر و ضرب و شتم می کند و از میان بر می دارد تا به خیال خود درس عبرتی باشند برای دیگر فعالان و انسان های معترض جامعه که هیچگاه پا را از حد و حدودی که حکومت حامی سرمایه تعیین می کند فراتر نگذارند و به ضوابط و معیارهای مورد نظر و تحمیلی آن پایبند باشند.
بی جهت نیست که نظام سرمایه داری مردسالار همه ی همّ و غمّ خود را بکار می گیرد تا حتی الامکان با ایجاد نهادها و ارگان های سرکوبی چون گشت ارشاد و دیگر ارگان های سرکوب حکومت، در مقابل رشد فزاینده اعتراضات کارگران، معلمان، بازنشستگان، زنان، دانشجویان، و در یک کلام مردم محروم و به جان آمده سد و مانع ایجاد کند وشرایط را از جمله برای زنان در ایران تیره و تار نماید.
و چه کسی نمی داند که ایجاد چنین شرایط سخت و اختناق آمیزی ، بیشترین آسیب را به زنان محروم و تحت ستم جامعه تحمیل می کند و فشار مضاعفی را بر آنان وارد می نماید.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن تسلیت به خانواده محترم ژینای عزیز، قتل بی رحمانه و ناجوانمردانه وی را شدیداً محکوم‌ نموده و تنها راه برون رفت از چنین شرایط سختی را در اتحاد و همبستگی هر چه بیشتر زنان و مردان جامعه علیه تمامی قوانین زن ستیز و عقب مانده و سیاست های ضد کارگری و ضد زن آن، همراه با ارگان های سرکوبی چون پلیس گشت ارشاد می داند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری همچنین به سهم خود همراه و همگام با مردم زحمتکش و داغدار این سرزمین تا رسیدن به دنیایی آزاد و برابر دست از تلاش و مبارزه علیه همه مظاهر و نمادهای ستم و استثمار بر نداشته و نهایت مساعی و تلاش خود را برای ایجاد جامعه ای عاری از اختناق و ستم سرمایه به کار خواهد گرفت.

یاد و خاطره ژینای عزیز گرامی باد

نان کار آزادی پوشش اختیاری

زنده باد جنبش نان کار آزادی

۱۴۰۱/۰۶/۲۸

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***********

لطف الله احمدی و فرانک رفیعی در سنندج بازداشت شدند

بر اساس خبر دریافتی آقای لطف الله احمدی از اعضای گروه چل چه مه، یکشنبه شب ساعت ۲۳ مورخه ۲۷ شهریور توسط مأموران سازمان اطلاعات در سنندج بازداشت شده است.
بر اساس خبر دریافتی، فرانک رفیعی فعال محیط زیست در سنندج بازداشت شد. یکشنبه شب ۲۷ شهریورماه فرانک رفیعی فعال محیط‌ زیست توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

***********

دانشگاه تهران یکشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به قتل مهسا امینی دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع ابتدا از جانب دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا آغاز شده و در ادامه دانشجویان سایر دانشکده‌ها بدان پیوستند.
شعارهای دانشجویان: خونین تمام ایران، از کردستان تا تهران / دانشجو می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد

نان کار آزادی پوشش اختیاری

***********

نچیروان معروفی ۱۸ ساله بینایی چشمش را از دست داد

نچیروان معروفی ۱۸ ساله و اهل روستای تورجان از توابع سقز که در جریان اعتراضات روز گذشته این شهر از ناحیه چشم مورد اصابت گلوله ساچمه‌ای قرار گرفته بود، بینایی چشمش را از دست داد و شب گذشته به یکی از مراکز درمانی تبریز منتقل شد.

***********

خوشبختانه کیان درخشان زنده است.

کیان درخشان معترض سقزی است که در اعتراض به قتل مهسا امینی توسط نیروی انتظامی زخمی شده بود و خبر درگذشت او وسیعاً منتشر شده بود. اما خوشبختانه خبر درگذشت او توسط اعضای خانواده تکذیب شده و او هنوز تحت معالجه است و حالش بهتر است.

***********

اعتصاب کارگران پروژه‌ای شاغل در پتروشیمی دنا

امروز یک‌شنبه ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۱، کارگران پروژه‌ای شاغل در پتروشیمی دنا واقع در عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه‌ دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. این کارگران دستمزد ماه‌های تیر و مرداد را دریافت نکرده‌اند.

***********

اعتصاب کارگران پروژه‌ای شاغل در پتروشیمی اسلام‌آباد

امروز یک‌شنبه ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۱، کارگران پروژه‌ای شاغل در پتروشیمی اسلام‌آباد در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه‌ دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
این کارگران که در استخدام پیمانکاری قیطاسی هستند دستمزد ماه‌های تیر و مرداد را دریافت نکرده‌اند.

***********

اعتراض کارگران شهرداری رودبار زیتون نسبت به عدم پرداخت معوقات مزدی‌شان

صبح امروز (۲۰شهریور ماه) گروهی از کارگران شهرداری رودبار پیگیر دریافت مطالبات مزدی خود شدند.
کارگران می‌گویند: روز به روز بر بدهی‌های کارگران شهرداری رودبار افزوده می‌شود ولی راه‌حل مناسبی از سوی مسئولان شهری مشاهده نمی‌کنیم. علاوه بر دو ماه معوقه مزدی سال جاری، ۴ ماه از سال گذشته طلبکاریم. در عین حال مطالباتی از سال ۹۲ تاکنون در ارتباط با سنوات، مانده مرخصی اضافه کار و حق بیمه طلبکاریم.
کارگران در ادامه تصریح کردند: طی یک ماه گذشته برای پیگیری مطابات صنفی خود به چند نهاد دولتی و غیردولتی مراجعه کردیم اما هنوز اتفاقی نیفتاده است.

***********

شش مجروح در حادثه واژگونی مینی‌بوس حامل کارگران

روز گذشته بر اثر واژگونی یک دستگاه مینی‌بوس حامل کارگران یک کارخانه کاشی در شهرستان میبد واقع در استان یزد، شش کارگر زخمی شدند.
از قرار معلوم؛ مصدومان این حادثه از کارگران یک کارخانه کاشی در شهرستان میبد بودند که مینی‌بوس آن‌ها در محور ورودی کوهستانی منطقه واژگون می‌شود.
به گفته احمد دهقان (رئیس اورژانس یزد)؛ مصدومان این حادثه بلافاصله به بیمارستان امام جعفر میبد انتقال داده شدند که به جز یکی از کارگران که از ناحیه گردن دچار آسیب دیدگی شده بود، مابقی آسیب جدی ندیدند و تحت درمان قرار گرفتند.

***********

تجمع اعتراضی بازنشستگان سنگ آهن مرکزی

بازنشستگان سنگ آهن مرکزی در اعتراض به بی عدالتی صندوق فولاد و وزارت رفاه جهت عدم اجرای افزایش ۳۸ درصدی به اضافه ۵۱۵۰۰۰ تومان طبق مصوبه شورای عالی مزد و مشابه افزایش مزد بازنشستگان تامین اجتماعی دست به اعتراض زدند./ یکشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۱

***********

تصاویری از پنجمین روز تجمع خانواده محکومان به اعدام

تصاویری از پنجمین روز تجمع خانواده محکومان به اعدام در برابر ساختمان قوه قضاییه در تهران
امروز ۲۰ شهریور خانواده زندانیان محکوم به اعدام برای پنجمین روز تجمع خود را شروع کردند. حمله ماموران امنیتی به خانواده های زندانیان محکوم به اعدام و بازداشت دستکم ۲۰ نفر از جوانانی که خواهان لغو حکم اعدام عزیزانشان هستند..

***********

تجمع باز نشستگان سنگ آهن مرکزی بافق

تجمع باز نشستگان سنگ آهن مرکزی بافق (فولاد) در اعتراض به بی عدالتی در تفاوت در افزایش حقوق شاغلین و بازنشستگان.
چرا مدیر عامل صندق جناب آقای عامریان برای شاغلین ۵۰ درصد اضافه نموده و برای بازنشستگان ۱۰ درصد!؟ یکشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۱

***********

تجمع اعتراضی بازنشستگان فولاد خوزستان

یکشنبه ۲۰ شهریور بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد خوزستان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد دست به تجمع زدند.

***********

بانک جهانی: فقر مطلق در ایران ۳ برابر شد

آمارهای منتشرشده از سوی بانک جهانی نشان می‌دهد جمعیت دارای فقر مطلق در ایران طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است.
بر این اساس در سال ۲۰۱۳ (۱۳۹۲) نسبت جمعیت دارای فقر مطلق به کل جمعیت در ایران ۰.۲ درصد بوده است اما این رقم در سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸) که آخرین آمار منتشرشده از سوی بانک جهانی است به ۰.۶ درصد افزایش می‌یابد. یعنی در این سال فقر مطلق در ایران سه برابر شده است.

***********

خواهر بهنام موسیوند با انتشار پستی نوشت:

‏برادرم بهنام موسیوند قادر به ایستادن و راه رفتن نبود و برای دیدن من با ویلچری شکسته او را نزد من آوردند.
‏برادرم ‎همچنان با وضعیت وخیم و وجود خونریزی معده در اعتصاب غذاست و تا رسیدن به خواسته های قانونیش یعنی بازگشت به زندان اوین و برخورداری از حق درمان آن را نخواهد شکست.

***********

"۳۸ درصد دستاوردی شیرین"

در اواخر سال ۱۴۰۰ بود که "شورای عالی کار" اعلام کرد: حداقل دستمزد کارگران شاغل و بالطبع حقوق بازنشستگان حداقل بگیر برای سال ۱۴۰۱ متناسب با نرخ تورم یعنی ۵۷/۴ درصد افزایش می یابد.
مدتی بعد افزایش حقوق سایر سطوح بازنشستگان ۳۸ درصد + ۵۱۵۰۰۰ تومان توسط دولت اعلام شد!!
تو گویی که بازنشستگان سایر سطوح دراین جامعه زندگی نمی کنند و یا گرانی و تورم در زندگی آنان تاثیر چندانی ندارد!!
کمتر از یک ماه بعد و سکوت بازنشستگان در برابر افزایش ۳۸ درصد! دولت چنین پنداشت که وقتی ۵۷ درصد را به ۳۸ درصدکاهش داد پس ۳۸ درصد را هم می تواند کاهش دهد ، که نتیجه آن اعلام افزایش حقوق ۱۰ درصد برای سایر سطوح بود!
با چنین درصد ظالمانه ای اعتراضات بازنشستگان بالا گرفت و با تجربه ای که در چند سال گذشته کسب کرده بودند (که همانا آمدن به کف خیابان بود) اعتراضات خود را نسبت به این رقم (۱۰ درصد) نشان دادند.
اعتراضات به صورت هفتگی و حتی هر روز در شهرهای مختلف کشور پیگیرانه ادامه داشت.
نیروهای امنیتی به اشکال مختلف مانند ضرب و شتم بازنشستگان و یا اخطار و احضار آنان از طریق تماس تلفنی و حتی در بعضی شهرها مانند تهران نوعی حکومت نظامی برقرار کردند تا مانع گسترش اعتراضات شوند.
گویا نیروهای امنیتی و مسئولان نمیخواستند بفهمند که تهدید، بازداشت و زندان در عزم بازنشستگان برای گرفتن حق وحقوق خود دیگر تاثیری ندارد.
با تداوم اعتراضات در کف خیابان، سرانجام دولت (حکومت) را به عقب نشینی واداشت و افزایش ۳۸ درصد را پذیرفت.
اما مانند همیشه عده ای از حلقه به گوشان حکومت که همواره تنها راه احقاق حق را نامه نگاری و دیدار با مسئولان مختلف می دانستند و حضور بازنشستگان در کف خیابان را بی ثمر (هنوز هم می دانند) وهمواره مانع از تجمعات می شدند، حالا که این راه حل جواب داده و بازنشستگان موفق به گرفتن افزایش ۳۸ درصد شده اند، این جماعت بر سر سفره پیروزی نشسته و به دنبال سهم خواهی هستند.
آنها می گویند" هم شما، هم ما، هم این وآن و بالاخره همه دراین دستاورد سهیم هستیم"!!!
زهی خیال باطل، چرا که درسالهای گذشته شاهد بودیم که نامه نگاری های این افراد هیج تاثیری بر روی درصد اعلام شده توسط دولت نداشت و درنهایت همان درصدی که دولت(حکومت) اعلام کرده بود، اجرا می شد و تنها حاصلی که داشت این بود که افراد مذکور خود را نماینده بازنشستگان معرفی می کردند.
اما امسال با اقدام بازنشستگان و حضور درکف خیابان رقم مورد نظر یعنی ۳۸ درصد را به دولت (حکومت) تحمیل کردند.
بازنشستگان دیگر به خوبی می دانند که برای افزایش حقوق قانونی خود، دیگر نیازی به نامه نگاری نیست، چرا که طبق اصل ۴۱ قانون کار وتفسیر درست دو ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون سازمان تامین اجتماعی، حقوق هرساله باید متناسب با نرخ تورم افزایش یابد. ودر غیر این صورت برای کسب حقوق قانونی تنها راه این است که به کف خیابان بیایند. ما بازنشستگان فقط با اتحاد خود وافشا کردن رهنمودهای فریبکاران می توانیم به خواسته های خود برسیم.

هرچه شیرین تر باد این افزایش ۳۸ درصد برتمامی بازنشستگان، از کار افتادگان و مستمری بگیران

اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته

زندان اوین - شهریور ۱۴۰۱

***********

روایت کولبری را که از زبان کولبران

روایت کولبری را که از زبان کولبران میشنوی روایت نان در ازای جان است که این زندگی ُپر اندوه در رابطه با زنان کولبر صد چندان جانکاه تر بر روح و جان آدمی پنجه می کشد. اگر از کمین ها و تیر مستقیم پاسدار، مین های پنهان، انجماد در برف و بوران، پرتاب شدن در گودال ها و دره ها ی بی شمار و درنهایت از کوره راه ها جان به در برند وقتی جسم خسته را به مقصد می رسانند تنها "نان پاره ی بی قاتق سفره ی بی برکت شان" می شود روایتی "پراز آب چشم" که نان را در سفرهء کولبران باید حماسه اش خواند!

***********

احضار و تهدید فعالین کارگری محکوم است!

بر اساس خبر دریافتی فعالین کارگری در شهر سنندج، غالب حسینی، خالد حسینی مظفر صالح نیا و نامق باباخانی از طرف نهادهای امنیتی سنندج احضار شده اند. برپایه این گزارش فعالین کارگری نامبرده باید فردا پنجشنبه ساعت ۸ صبح خود را به پلیس اطلاعات سنندج معرفی کنند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، احضار، تهدید و پرونده سازی برای فعالین کارگری را محکوم کرده و خواستار پایان دادن به این سناریو سازی ها می باشد.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

۱۴۰۱/۰۶/۰۹

***********

برگی از تقویم تاریخ

۹ شهریور سالروز مرگ صمد بهرنگی

(زاده ۲ تیر ۱۳۱۸ تبریز -- درگذشته ۹ شهریور ۱۳۴۷ ارسباران) نویسنده و مترجم
او در خانواده‌ای تهیدست زاده شد و پس از تحصیلات ابتدایی و دبیرستان، در مهر ۱۳۳۴ به دانشسرای مقدماتی پسران تبریز رفت و خرداد ۱۳۳۶ از آنجا فارغ‌التحصیل شد.
از مهر همان سال که ۱۸ ساله بود، آموزگار شد و تا پایان عمرکوتاهش، در آذرشهر، ماماغان، قندجهان، گوگان و آخیرجان در استان آذربایجان شرقی که آن زمان روستا بودند تدریس کرد.
در مهر ۱۳۳۷ برای ادامه تحصیل در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به دوره شبانه دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز رفت و هم‌زمان با آموزگاری، تحصیلش را تا خرداد ۱۳۴۱ و دریافت گواهی‌نامه ادامه داد.
او در ۱۹ سالگی اولین داستانش با نام عادت را نوشت. یک سال بعد داستان تلخون که برگرفته از داستان‌های آذربایجان بود با نام مستعار «ص. قارانقوش» در کتاب هفته منتشر شد و این روند "بی‌نام" تا ۱۳۴۲ و داستان‌های دیگر ادامه یافت.
بعدها از او مقالاتی در روزنامه «مهد آزادی» توفیق و ... به‌چاپ رسید البته با امضاهای متعدد و اسامی مستعار فراوان از جمله داریوش نواب مرغی، چنگیز مرآتی، بابک، افشین پرویزی و باتمیش و ...
وی ترجمه‌هایی نیز از انگلیسی و ترکی استانبولی به‌فارسی و از فارسی به آذری (از جمله ترجمه شعرهایی از اخوان ثالث، شاملو، فروغ فرخزاد و نیمایوشیج) انجام داد. تحقیقاتی نیز در جمع‌آوری فولکلور آذربایجان و نیز در مسائل تربیتی از او منتشر شده‌است.
او در سال ۱۳۴۱ به‌جرم بیان سخن‌های ناخوشایند در دفتر دبیرستان و بین دبیران، اخراج و به دبستان انتقال یافت.
در سال ۱۳۴۲ کتاب الفبای آذری برای مدارس آذربایجان را نوشت که این کتاب به پیشنهاد جلال آل‌‌‎احمد برای چاپ به کمیته‌‌‎ پیکار جهانی با بیسوادی فرستاده شد اما او با تغییراتی که قرار بود آن کمیته در کتاب ایجاد کند با قاطعیت مخالفت کرد و کتاب را پس گرفت و باعث خشم و کینه عوامل ذ‎ینفع در چاپ کتاب شد.
سال ۱۳۴۳ همراه بود با تحت تعقیب قرارگرفتن وی به‌خاطر چاپ کتاب «پاره پاره» و صدور کیفرخواست از سوی دادستانی ارتش یکم تبریز و سپس صدور حکم تعلیق از خدمت به‌مدت ۶ ماه. در این سال وی با نام مستعار افشین پرویزی کتاب انشاء ساده را برای کودکان دبستانی نوشت. در آبان همین سال حکم تعلیق وی لغو شد و به‌سر کلاس بازگشت. سال‌های میانی دهه ۴۰ مصادف بود با دستگیری تعدادی از نزدیکانش که موجب شرکت او در اعتصابات دانشجویی شد.
او در شیوه آموزشی و مضمون قصه‌های خود تلاش می‌کرد روح اعتراض به‌حکومت را در دانش آموزان پرورش دهد.
صمد بهرنگی در ۹ شهریور سال ۱۳۴۷ در رود ارس و در ساحل روستای شام‌گوالیک غرق شد و پیکرش را ۱۲ شهریور در چند کیلومتری محل غرق شدنش از آب گرفتند. جلال أل‌احمد اين مرگ را به ساواك نسبت داد كه بعد آن را شايعه‌سازى دانست. صمد را در گورستان امامیه تبریز به‌خاک سپردند.
حدود یک ماه قبل از مرگش، کتاب ماهی سیاه کوچولو از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چاپ شد و مورد اقبال مردم ایران و جهان قرارگرفت.

زنده باد جنبش نان کار آزادی

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***********

یک کولبر دیگر هم کشتە شد.

سحرگاە جمعە ۴ شهریور نیروهای هنگ مرزی جمهوری اسلامی در مرز بانە بار دیگر بە روی کولبران آتش گشودند و این بار ریبوار رشیدی ۲۸ سالە، پدر دو فرزند و اهل یکی از روستاهای اطراف بانە را کشتند.
بر اساس آمارهای اعلام شدە از سوی رسانە کولبرنیوز تنها در مرداد ماە امسال بیش از ۴۰ کولبر باشلیک مستقیم نیروهای هنگ مرزی جمهوری اسلامی کشتە یا زخمی شدەاند کە ۲۳ مورد از آنها در همین مرز بانە اتفاق افتادە است.

***********

ما خواهان آزادی بی قید و شرط لیلا حسین زاده هستیم

انتقال لیلا حسین زاده به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز

لیلا حسین زاده فعال دانشجویی دانشگاه تهران، طی تماسی تلفنی با خانواده اش از انتقال خود از بند ۲۰۹ زندان اوین به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز، موسوم به پلاک ۱۰۰ خبر داد.
این انتقال در حالی صورت گرفته که روز یکشنبه، یک روز پس از بازداشت مقابل درب منزل خود، وکیل وی در توییتی بازداشت حسین زاده را به دستور دادستانی شیراز عنوان کرده بود.

زنده باد جنبش نان کار آزادی

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***********

مرگ یک کارگر ساختمانی مریوانی در کردستان عراق

متاسفانه امروز سه‌شنبه اول شهریورماه ۱۴۰۱، یک کارگر ساختمانی به اسم برزان یوسفی اهل روستای دگاگا از توابع شهرستان مریوان و دارای یک فرزند به دلیل حادثه کار ( سقوط از ارتفاع ) در کردستان عراق جان خود را از دست داده است .
کارگران ساختمانی زیادی از شهرهای مختلف کشور و بخصوص در استان کردستان بخاطر بیکاری و در جستجوی شغل، ناچار به مهاجرت به کردستان عراق یا کشورهای همسایه می‌شوند و بدون هیچگونه امنیت شغلی و جانی و شمولیت از بیمه به کار مشغول می‌گردند.

***********

از فساد ۳ هزار میلیاردی تا گزارش «فساد ۹۱ هزار میلیاردی»

گزارش منتشر شده مجلس از فساد مالی شرکت فولاد مبارکه مبلغ تخلف را «بیش از ۹۱هزار میلیارد تومان» نشان می‌دهد.
در بخش‌هایی از گزارش ۳۰۰ صفحه‌ایِ مجلس آمده است:
- ۱۴۷ میلیارد تومان دریافتیِ معاون شرکت فولاد مبارکه اصفهان، برای تاسیس شرکت هواپیمایی خصوصی خود.
- ١٧٠ میلیارد تومان خرید کت‌وشلوار، خودرو تا ادکلن برای مدیران دولتی
- ٢٢ میلیارد تومان برای صداوسیما
- ٣ میلیارد تومان حقوق دریافتی مدیرعامل!
- یک میلیارد و ۴۴٠ میلیون تومان در وجه دفاتر ائمه جمعه و همچنین ستاد اقامه نماز جمعه پرداخت شده است.
- ۴١٧ میلیون تومان برای پروژه‌بگیرهای توییتر تا با ریتوییت و جریان‌سازی مانع از تحقیق و تفحص شوند.
- ٩۵٠ میلیون تومان در وجه حوزه علمیه، بنیاد غدیر و ساخت مسجد پرداخت شده است.
- باشگاه سپاهان که سال ٩٨ سودده بوده، آنقدر بالای سقف قانونی پاداش پرداخت کرده که شرکت زیان‌ده شده است!
- ۵٧ هزار میلیارد تومان در تولید و فروش با تقدیم رانت به سایپا و ایران‌خودرو از طریق فروش مازاد نیاز و زیر قیمت محصولات به این شرکت‌ها و فروش آنها در بازار آزاد.
- پرداخت حقوق ماهیانه ۶٠ میلیونی برای مشاورانی که وجود خارجی ندارند.
- استخدام سفارشی ٢٠٠ بازنشسته در فولاد مبارکه و انتصاب به عنوان هیات‌مدیره شرکت‌های تابعه افراد معرفی‌شده از طرف مسئولان دولتی و برخی نمایندگان مجلس.
- قرارداد «خط نورد گرم ٢» با ٢٠٠میلیون یورو (۶هزارمیلیاردتومان) بیش از قیمت واقعی با یک شرکت غیرمتخصص چینی.

***********

استقبال از آزادی لطفی، محمدی و نیکخواه در مریوان

برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک اینجا کلیک کنید.
استقبال از معلمان بازداشتی اسکندر لطفی، شعبان محمدی و مسعود نیکخواه در مریوان
شعار مردم مریوان: کارگر معلم، اتحاد اتحاد

زنده باد جنبش نان کار آزادی

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***********

در روز ۲۷ مرداد ۱۳۸۱، محسن محمدپور منیعات در خرمشهر متولد شد.

او کودک کار و کارگر ساختمانی بود و در جریان اعتراضات آبان ۹۸ در درگیری‌های فلکه دروازه در سن ۱۷ سالگی کشته شد. مراسم خاکسپاری او نیز در خلوت و سکوت رسانه‌ای برگزار شد.

یادش گرامی باد

توییت اسماعیل بخشی:
نمیدانم‌ چرا از بین کشته های آبان کشش عاطفی زیادی به محسن محمدپور دارم و همیشه به خودم میگم کاش محسن کارگر هفت تپه بود و کنار من می‌جنگید. توی چشماش یه صداقت و وفاداری عجیبی موج میزنه، تو آبان خفتید تا ما بیدار بشیم... حیف!

تولدت مبارک محسن عزیزم

***********

تلگرام، فیلترینگ جدید ایران را دور زد

‏ برای ورود به تلگرام، کد از طریق پیامک دریافت می‌شد و در صورت عدم دریافت پیامک گزینه تماس صوتی در دسترس بود.
‏درحال حاضرتلگرام برای ارسال کد[فقط به مخاطبان ایرانی] درهمان ابتدا تماس صوتی برقرارمیکند؛ آن هم با پیش‌ شماره‌ کشورهای مختلف.
تلگرام برای ارسال کد با شماره ایران تماس می‌گیرد و به شماره کشور دیگر، پیامک ارسال می‌کند. این یعنی تلگرام متوجه مسدودی پیامک در ایران شده و تماس صوتی را جایگزین کرده است.

***********

اعتراض زنان شجاع کابل

اعتراض زنان شجاع کابل در نخستین سالروز حکومت ارتجاعی و قرون وسطایی طالبان برای حقوق از دست رفته شأن
برای نان    برای کار    برای تحصیل    برای نان کار آزادی ...    برای امنیت و عدالت

نان کار آزادی!
کاری از پروانه کبریت از کابل

درود بر مقاومت و رزم زنان و دختران حق‌طلب، آزادیخواه و برابری‌طلب افغانستان! و مخصوصاً شهر کابل که مبارزه و مقاومتشان بر علیه توحش قرون‌وسطایی طالبان با شعار مهم «نان کار آزادی» برای حقوق برابر زنان و رهایی جامعهٔ افغانستان و برای یک دنیایی بهتر شجاعانه می رزمند و احترام جهانیان را برانگیخته‌اند.
آزادی و برابری زنان و دختران معیار رهایی کل جامعه از ستم و استثمار و نابرابری است. رهایی زنان و رهایی کل جامعهٔ افغانستان مصیبت‌زده از چنگ وحوش طالبان و دیگر جنگ‌سالاران در دستان شما زنان مبارز است.

هزاران درود بر رزم و استقامت‌تان!

***********

بی آبی و اعتراضات مردم شهرکرد

برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک اینجا کلیک کنید.
سه شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ اعتراضات و تجمع مردم شهرکرد در اعتراض به بی آب مقابل استانداری
ویدیوهای دیگری از تجمع اعتراضی مردم شهرکرد در اعتراض به ٩ روز قطعی آب در این شهر مقابل استانداری
شعارهای مردم معترض: استاندار حیا کن، صندلی رو رها کن / چهارمحالی می میرد ذلت نمی پذیرد / بیشرف بیشرف بیشرف / مرگ بر رئیسی / فقط کف خیابون، بدست میاد حقمون

***********

زخمی شدن یک کولبر در نوار مرزی بانه

شامگاه دوشنبه ۲٤ مردادماه ۱٤٠١، نیروهای هنگ‌مرزی در نوارمرزی هه‌نگه‌ژال بانه با اسلحه ساچمه‌ای به سوی دسته‌ای از کولبران آتش گشودند که در نتیجه آن یک کولبر اهل بانه با نام "سامان محمدزاده" ۲۹ ساله و مجرد زخمی شد.
نامبرده از ناحیه دست، آرنج، بازو و ران مورد اصابت بیش از سی گلوله ساچمه‌ای قرار گرفته و زخمی شده است. لازم به ذکر است که این کولبر جهت مداوا به بیمارستان صلاح‌الدین ایوبی شهر بانه منتقل شده است.

***********

تداوم اعتراض کارکنان رسمی نفت نسبت به عدم اجرای ماده ۱۰

اعتراضات بخش های مختلف کارکنان صنعت نفت که ز روز پنجشنبه ۲۰ مردادماه ۱۴۰۱ شروع شده بود تاکنون، ادامه یافته و تعداد زیادی از کارکنان رسمی شاغل در صنعت نفت به صورت هماهنگ در مراکز کاری با در دست گرفتن پلاکارد و کاغذنوشته‌هایی نسبت به عدم تحقق مطالبات‌شان دست به اعتراض زدند.
کارکنان رسمی نفت نسبت به مشکلات معیشتی و دستمزدهای ناکافی و عدم اجرای قوانین مصوب و ساعات کاری غیرعادلانه و مالیات‌ زیاد و کیفیت پایین خدمات بهداشت و درمان و … اعتراض دارند و خواهان اجرای کامل ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت هستند.
اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف کارکنان وزارت نفت، کارکنان بخش عملیات وزارت نفت را از چارچوب قانون خدمات مدیریت کشوری مستثنی می‌کند. همچنین کارکنان رسمی ضمن خواسته‌ی اجرای فوری این قانون، خواستار پرداخت کل حقوق معوقه‌ی ناشی از اجرای ماده ۱۰ از سال ۱۳۹۳ تاکنون هستند.

***********

زائران کشتزاران بی حاصل! ‏

گزارش سروه احمدی از زنان کارگر کشاورز کرماشان

زنان کارگر شاغل در بخش کشاورزی سهمی زیاد اما عموما نامرئی از تولید دارند. زنانی که بدون مزد روی زمین‌های خود یا با مزد خیلی کم روی زمین‌های دیگران به صورت فصلی کار می‌کنند. تقریبا مانند سایر بخش‌هاش بی‌ثبات عرصه‌ی کارگری ایران نه امنیت شغلی دارند و نه چیزی به نام بیمه و سنوات و در پروسه‌ای تراژیک می‌توان گفت تا پای مرگ یا از کار افتادگی مجبور به کار هستند. چه در شالی‌های شهرهای گیلان و مازندران چه در باغ‌ها و بستان‌های استان‌های غربی چون اورمیه، کوردستان، ایلام و کرماشان یا کار بر سر زمین‌های دیم همچون برداشت نخود باشد. با وجود تمام این مشکلات، در این سال‌ها خشکسالی، تغییرات اقلیمی و کاهش بارش‌ها یا نامنظم بودن آنها خود کشاورزی را تحت‌الشعاع قرار داده است.
همزمان با فصل برداشت صیفی‌جات در شهرهای استان‌های ایلام، کوردستان و کرماشان شاهد حضور زنان در زمین‌های کشاورزی هستیم که علاوه بر ایفای نقش مادری و لطافت زنانه، ناچار به انجام کارهای سخت و طاقت‌فرسای عموما مردانه هستند. در این مواقع مردها هم در کار برداشت محصول همکار زنان هستند، ولی صاحبان مزارع به خاطر اینکه زنان مانند مردان و گاه بیشتر کار انجام می‌دهند و دستمزدی کمتر از مردان دریافت می‌کنند، رغبت بیشتری برای به‌کارگیری کارگران زن دارند، زنان بی‌سرپرست و بدسرپرستی در جامعه هستند که با همت بلندشان بار سنگین مسئولیت خانواده را به دوش می‌کشند. زن مظهر لطافت و ظرافت است که آرامش خاطر او می‌تواند تأثیر مستقیمی در اهالی خانه برجا گذارد اما در این شهرستان‌های عموما محروم و دارای فرصت‌های محدود شغلی به‌ویژه برای زنان، رفاه و آسایش جمعیت کثیری از این زنان خانواده در پیچ‌وخم کوره راه زندگی به رنج مداوم آنان تبدیل شده است. زنانی که نه بیمه دارند و نه عایدی از کارافتادگی دستگیرشان می‌شود. این زنان جوان و سایر زنان میانسال کارگر فصلی نه پس‌اندازی دارند و نه از جایی حمایت می‌شوند. یک وعده غذا با بیش از ۱۰ ساعت کار سخت زیر آفتاب سوزان یا در برابر سرمای بی‌رحم زمستان با مزدی ناچیز، سهم زنانی است که بر اثر فشار کار زیاد دیگر پا و کمری برایشان نمانده است. آرزوهای زنان کارگر فصلی در مزرعه‌ای که مال خودشان نیست، گم شده است. زنانی که می‌خواهند مستقل باشند ولی جبر وستم طبقاتی، جنسیتی، ملیتی و برخی سنت‌ها این امکان را به آنها نمی‌دهد.

«هیچ کدام امیدی به آینده ندارند حتا زنان جوان»
ملوس با اینکه مجرد است اما نان‌آور خانه است و مسئولیت پدر و مادر وکار خانه را به دوش می‌کشد، او می‌گوید که از ساعت پنج صبح کارش شروع می‌شود تا غروب. او همپای سایر زنان روستا در سرما و گرما باید به مزارع و باغات شهرستان‌های اطراف برای برداشت لوبیاسبز، گوجه، فلفل، بامیه، بادمجان و خیار چینی بروند. ملوس می‌گوید «۳۸ سالم است و در جوانی پیر شدم و دیگر آرزویی ندارم. گرما خیلی برایم زجرآور است و تمام پوست دست و صورتم سوخته و شکسته شدە؛» حتا روی رانش را نشانم می‌دهد که چطور زیر لباس آفتاب داغانش کردە و حالت طبیعی خودش را از دست دادە است. مقصد ملوس و دیگر کارگران فصلی به طور عمده سرپل‌ذهاب، گیلانغرب، اسلام‌آباد غرب(شاباد)، ایلام، صحنه، کامیاران، ثلاث باباجانی، قصرشیرین، دینور و… است. مقصدی که رهاوردش یک تکه نان است. زنان کارگر فصلی هر روز با خروس‌خوان صبح باید مهیای رفتن بر سر زمین‌های کشاورزی باشند. عده‌ای نیز در این میان باید برای مدت خاصی به مزارعی بروند که رنج دوری از فرزندانشان را برایشان به دنبال دارد.
ایران ۶۰ ساله است ومی‌گوید سرپرست خانوادە است و همسرش فوت کردە. می‌گوید کار سر زمین مردم شغل دائمش است، هر شهر و روستایی که کارگر بخواهند می‌رود و فرقی برایش ندارد کجا باشد. دخل و خرجش با هم جور نمی‌شود، همیشه لنگ می‌ماند و رنجش بی‌ثمراست. او می‌گوید به زحمت بچه‌هایش را بزرگ کردە و فرستادە سر زندگی و نصف درآمدش می‌رود پای پد بهداشتی برای دختران بیکارش.
با پرستو حرف می‌زنم بین راە. می‌گوید سرکارگر است و سرویس زنان به شهر و روستاهای مختلف است. از مشکلات کارگرهای زن می‌گوید؛ هیچ کدام امیدی به آینده ندارند حتا زنان جوان، می‌گوید از سر دلسوزی ماهی یک روز آنها را با هزینه‌ی خودم به پیکنیک می‌برم که حدقل یک روز رو شاد باشند. پرستو می‌گوید «هرچند خودمم به این تفریح نیاز دارم و مشکلات خودمم زیاد است. همسرم معتاد است و مجبورم هم خرج خودش را بدهم هم موادش را و هم تحمل دوستان معتادش را داشته باشم.

«کار جوهر انسان است»
نازار می‌گوید ۵۳ سال سن دارد و سه سال است که کارگری می‌کند، همسرش بیکار است و گاهی با خودم میارمش سر زمین؛ سه بچه دارد و دخترش دانش‌آموز است که نازار نگران آینده‌ش است. او نان‌آور خانواده است، همراه آه عمیقی که می‌کشد از روزگاری گلایه دارد که پیرش کرده است.
کبرا زن جوان و خوش‌خندە‌ی جمع زنان کارگر است که می‌گوید کار جوهر انسان است و لذت می‌برم از چیدن گوجه و خیار و بامیه. اما در پس لبخندش و چین‌های عمیق صورتش غمی نهفته است.
مشکلات مالی زنان کارگر کشاورز، زمانی بیشتر روشن می‌شود که بدانیم در روستاها معیار دریافتی کارگر فصلی در زمین‌های کشاورزی در جایی ثبت نمی‌شود و میزان حقوق و ساعت کار بر روی زمین، طبق روند معمول روستا قرارداد می‌شود؛ به‌گونه‌ای که طبق تبصره‌ی ۲ از ماده‌ی قانون کار، آزادی کارفرما در میزان حقوق کشاورزش مختار گذاشته شده است: «در کارهای کشاورزی، کارفرما می‌تواند با توافق کارگران، نماینده یا نمایندگان قانونی آنان، ساعات کار در شبانه‌روز را با توجه به کار، عرف و فصول مختلف تنظیم کند.» البته تا زمانی که نهاد رسمی برای نظارت دقیق در این تعرفه‌ها وجود نداشته باشد، بدیهی است که همه‌ی کارفرماها خود را ملزم به رعایت استاندارد دقیقی از دستمزد و حقوق بیمه‌ای نمی‌بینند. حقوق‌های کارگران، اغلب روزانه تعیین می‌شود و اگر صاحب زمین کاستی ببیند از میزان مقرر کم می‌کند. در اغلب روستاها حقوق یک روز برداشت، ۲۵۰ تا ۳۰۰ تومان برای زنان تعیین می‌شود (که در شهرهای مختلف با همین نسبت، میزان دریافتی تغییر می‌کند).

«خودم و بچه‌هایم با هم بزرگ شدیم»
عکاسی‌ام که تمام می‌شود دوربینم را کنار می‌گذارم، یک زن جوان زیبا و بلندقد توجهم را جلب می‌کند. با حالت تعجب از او می‌پرسم شما هم کارگر اینجا هستید؟ زن جوان که اسمش سحر است جواب می‌دهد بله، یک سالی هست کارگر کشاورزی هستم. همسرم مریض است و خودم نان‌آور خانه هستم. سحر می‌گوید وقتی همسرم بیرون کار می‌کرد خودم کار در خانه داشتم و جهیزیه‌ی دخترانم را با هزینه‌ی کار در خانه‌ی خودم تهیه می‌کردم. من هم با تعجب گفتم مگر دخترانت ازدواج کردند، انتظار نداشتم دختر در سن ازدواج داشته باشد. سحر می‌گوید شش بچه دارد، سه نفر از دخترانش ازدواج کردند و سه پسر دارد که یکی‌ از آنها در شرف ازدواج است. از بچگی من را همسر دادند و بچه‌هایم با فاصله‌ی کم خیلی زود به دنیا آمدند، به نوعی می‌توان گفت با خودم هم که بچه بودم باهم بزرگ شدن، گوجه‌ها را با سحر داخل سبد می‌چینم و با خودم می‌گویم سحر هم قربانی کودک‌همسری شدە است؛ از کنارش بلند می‌شوم، و به سحر می‌گویم قیافه‌ت به مدل می‌خورد زن جوان، لبخند زیبایی می‌زند و می‌گوید مدل چی هست؟

زنان کارگر روزمزد، در زمینه‌ی دریافت دستمزد و همچنین بیمه با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستند
برای زنان کشاورز کارِ برابر مساوی با حقوقِ نابرابر است، زنان تاوان افزایش هزینه‌های تولید را می‌دهند. زنان کشاورز هم‌پای مردان کار می‌کنند، اما حقوقشان ۶۰ درصد مردان است. آن‌ها تاوان افزایش هزینه‌های تولید در بخش کشاورزی را می‌دهند. برآوردها نشان می‌دهد یک‌سوم کارگران جهان در بخش کشاورزی فعالیت دارند. زنان بخش مهمی را در نیروی کار کشاورزی به خود اختصاص داده‌اند. در کشورهای توسعه‌یافته ۳۶ درصد و در کشورهای در حال‌توسعه ۴۴ درصد نیروی کار کشاورزی را زنان تشکیل می‌دهند. کاظم خاوازی (معاون وزیر جهاد کشاورزی ایران) می‌گوید: در ایران سهم زنان از بخش کشاورزی ۱۱ درصد است. در استان‌های مختلف کشور به‌تبع فعالیت بیشتر شاغلان در بخش کشاورزی، درصد زنان کشاورز نیز تغییر می‌کند. محور اقتصاد برخی از استان‌ها کشاورزی است و به این دلیل و همچنین به دلیل مسائل فرهنگی در این استان‌ها زنان کشاورز پا به پای مردان کار می‌کنند. در برخی روستاها به‌ویژه در استان‌های شمالی تعداد زنان کشاورز بیشتر از مردان است. زنان کشاورز را باید به دو دسته تقسیم کرد. گروه اول کشاورزان زمین‌دار هستند که روی زمین خود کار می‌کنند و گروه دوم زنان کشاورز روزمزد هستند. تعداد زنان کشاورز روزمزد بیشتر از زنان زمین‌دار است. هر چند زنان زمین‌دار هم مشکلات خاص خودشان را دارند، اما زنان کارگر روزمزد مشکلات بیشتری داشته و در زمینه‌ی دریافت دستمزد و همچنین بیمه با گرفتاری‌هایی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
رئیس نظام صنفی کشاورزی با اشاره به اینکه در استان‌ها شاهد فعالیت زنان کارگر روزمزد در بخش‌های مختلف کشاورزی هستیم، عنوان می‌کند: مزدی که به این زنان پرداخت می‌شود نسبت به مردان کشاورز کمتر است و به‌طور میانگین می‌توان عنوان کرد چه در زمینه‌ی شالیکاری، چه در مورد صیفی‌جات و چه در مورد محصولات باغی زنان کشاورز ۶۰ درصد مردان مزد می‌گیرند. باید این نکته را در نظر گرفت که به‌ویژه در سال‌های اخیر کشاورزان با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو بوده‌اند.
هزینه‌ی تولید در بخش کشاورزی بالا رفته است و کشاورزان به هر دری می‌زنند تا این هزینه را پایین بیاورند. آن‌ها نمی‌توانند به مردان مزد کمتری بدهند، چون قبول نمی‌کنند که کار کنند، اما زنان به دلایل مختلف حاضر می‌شوند با دستمزد کمتر کار کنند. دیوار همیشه کوتاه زنان این هزینه‌ها را باید پوشش بدهد.
غروب است و هوا کمی خنک شده، به صف سبدهای گوجه‌ای که روی هم چیده شده و آماده بارشدن هستن، خیره شده‌ام، برعکس طول روز گفت‌وگو‌ها کم شده، همه خسته هستند.
گل‌های آفتابگردان کاشته‌شده اطراف بستان هم مانند ارتشی از جنگ‌برگشته سربه‌زیر شده‌اند. اما هیاهوی زنان و زندگیشان در سرم آرام نگرفته‌اند. زنانی که ناخواسته در میدان نبرد بی‌پایانی قرار گرفته‌اند که هر روز قربانی می‌دهد. جوانی‌، لبخند، زندگی، عشق و لحظاتی که هیچ وقت بر نمی‌گردند، اما مقاومت بردوام است.

سروه احمدی ‏

‌کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***********

‏اعتراض گسترده سرانجام پتروشیمی بوشهر

را به تغییر ساعت کاری کارگران در عسلویه ناگزیر کرد

برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک اینجا کلیک کنید.
در پی انتشار خبر مرگ دو کارگر آبادان در اثر گرما و گرمازدگی و بیهوشی کارگران در بسیاری از واحدهای صنعت نفت در جنوب، همچنین اعتراض گسترده به پیمانکاران و سرمایه دارانی که به خاطر سود جان کارگران را درمعرض خطر مرگ از گرما قرار می دهند، پتروشیمی بوشهر با انتشار نامه‌ای اعلام کرده که با توجه به شرایط آب و هوایی نامساعد و سخت منطقه عسلویه تصمیمات ساعت‌ و شرایط کاری را تغییر داده است.
قنواتی مدیر منابع انسانی شرکت پتروشیمی بوشهر با اشاره به این که در ابر پروژه این شرکت در فاز ۲ منطقه عسلویه بیش از ۴۰۰۰ کارگر از اقصی نقاط کشور مشغول کار هستند به ایسنا گفته: «پیش تر ساعت کاری کارگران این شرکت در نوبت صبح از ساعت ۵:۳۰ تا ۱۲ و در نوبت عصر از ۱۵ تا ۱۹:۳۰ بود، اما طبق برنامه جدید کارگران در نوبت صبح از ساعت ۶ تا ۱۱ و در نوبت عصر از ساعت ۱۶ تا ۱۹:۳۰ کار خواهند کرد. »

***********

‏صنعت نفت در جنوب، قتلگاه کارگران؟

بیش از ۵۰۰ تن از کارگران در پروژه های مختلف نفت و گاز نواحی جنوب ایران در روزهای اخیر در اثر کار سخت در گرمای شدید و گرمازدگی راهی بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها شدند.
متاسفانه چند نفر کارگر نیز جان خود را از دست داده اند. شرح تصویر: گرمازدگی یکی دیگر از کارگران شاغل در عسلویه

***********

‏طالبان تظاهرات زنان کابل را با گلوله پاسخ داد

زنان معترض در کابل یک بار دیگر در آستانه یک ‌سالگی سقوط افغانستان به دست طالبان، به خیابان آمدند و شعارهای: نان کار آزادی، ما زنان بیداریم از تبعیض بیزاریم و می مانیم می سازیم عدالت عدالت سر دادند.
طالبان اعتراض زنان را با شلیک‌های هوایی پاسخ داد.
نیروهای طالبان تعدادی از خبرنگاران داخلی و خارجی را دستگیر کردند و همچنین معترضان را محاصره کرده، گوشی‌های همراه شماری از معترضان را شکستند و آنان را برای ساعاتی در یک مغازه حبس کردند.

زنده باد جنبش نان کار آزادی

***********

‏اعتراض کارکنان رسمی نفت به عدم اجرای مطالبات

روز پنجشنبه ۲۰ مردادماه ۱۴۰۱، بخشی از کارکنان رسمی شاغل در صنعت نفت به صورت هماهنگ در مراکز کاری با در دست گرفتن پلاکارد و کاغذنوشته‌هایی نسبت به عدم تحقق مطالبات‌شان دست به اعتراض زدند.
کارکنان رسمی نفت نسبت به مشکلات معیشتی و دستمزدهای ناکافی و عدم اجرای قوانین مصوب و ساعات کاری غیرعادلانه و مالیات‌ زیاد اعتراض دارند و خواهان اجرای کامل ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت هستند.
اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف کارکنان وزارت نفت، کارکنان بخش عملیات وزارت نفت را از چارچوب قانون خدمات مدیریت کشوری مستثنی می‌کند. همچنین کارکنان رسمی ضمن خواسته‌ی اجرای فوری این قانون، خواستار پرداخت کل حقوق معوقه‌ی ناشی از اجرای ماده ۱۰ از سال ۱۳۹۳ تاکنون هستند.

***********

اشنویه
کشته شدن یک کولبر و زخمی شدن دو کولبر در منطقه اشنویه توسط نیروهای سپاه پاسداران

***********

‏کارگران پروژه‌ای شرکت آرام‌ پارس دست به اعتصاب زدند

برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک اینجا کلیک کنید.
امروز سه‌شنبه ۱۸ مردادماه ۱۴۰۱ کارگران پروژه‌ای شرکت آرام پارس شاغل در پتروشیمی هنگام در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد خردادماه اعتصاب کرده و در محوطه کارگاه دست به تجمع زدند.

***********

‏کارگران پایپینگ نیروگاه برق فردوسی مشهد دست به اعتصاب زدند

امروز سه‌شنبه ۱۸ مردادماه ۱۴۰۱ کارگران پایپینگ‌ پیمانکاری رحیمی شاغل در پروژه‌ی نیروگاه برق فردوسی مشهد در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد خردادماه اعتصاب کرده و در مقابل درب نیروگاه دست به تجمع زدند.

***********

‏آزادی ریحانه انصاری

ریحانه انصاری‌ نژاد پس از ۸۷ روز بازداشت موقت، روزشنبه ۱۵ مردادماه ۱۴۰۱ به قید وثیقۀ یک میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شد.
آزادی ریحانه انصاری نژاد، فعال کارگری شریف و متعهد بر طبقه‌ی کارگر و تمام انسان‌های آزاده‌ای که دل در گرو جهانی عاری از ستم طبقاتی دارند، مبارک باد.

***********

تجمع اعتراضی اپراتورهای شرکت توزیع برق آذربایجان ‏

پرسنل و اپراتورهای شرکت توزیع برق آذربایجان مقابل ساختمان این شرکت تجمع اعتراضی بر پا کردند. اپراتورهای این شرکت به عدم افزایش حقوق شان با وجود گذشت ۵ ماه از سال جدید اعتراض داشتند./ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱

***********

دو ماه حقوق حدود هزار و ۲۰۰ کارگر کارخانه «سبلان پارچه» پرداخت نشده است.‏

این کارخانه که در شهرک صنعتی شماره دو #اردبیل قراردارد به گفته کارگران، به دلیل گسترش بحران در صنایع نساجی و کمبود نقدینگی، چند سال است که مطالبات شان را با تاخیر پرداخت می‌کند و چند روز است به بهانه تغییرات مدیریتی و انبارگردانی موقتا تعطیل شده است

***********

‏تمدید بازادشت یک ماه معلمان دیواندره

چهار نفر از اعضای انجمن صنفی معلمان دیواندره که در شب ۲۶ خرداد توسط اداره اطلاعات دیواندره دستگیر شدند و سپس به اطلاعات سنندج منتقل شدند تا این لحظه در انفرادی بازداشت بوده و امروز مورخه ۱۲ مرداد به مدت یک ماه قرار بازداشت آنها تمدید شده بازداشت پرویز احسنی، کاوه محمدزاده، امید شاه محمدی و هیوا قریشی از زمان انتقال به سنندج محاسبه شده است و مدتی که در دیواندره در انفرادی بوده اند به حساب نیامده است. لازم به ذکر است آنها فقط به اتهام تبلیغ علیه نظام تفهیم اتهام شده اند و طبق اخبار رسیده برای وادار کردن آنها به اعتراف تلویزیونی تحت فشار نیروهای امنیتی هستند.

پنج شنبه سیزدهم مرداد ۱۴۰۱

***********

‏ضرب و شتم دستفروشان در سنندج توسط ماموران شهرداری

روز گذشته ۱۲ مرداد ماموران شهرداری سنندج با ضرب و شتم و غارت وسایل دست فروشان اقدام بە جلوگیری از کاسبی این شهروندان نمودند.
از آنجا کە طبق آمار دولتی کردستان از فقیرترین مناطق ایران است و دست فروشان از روی و بیکاری بە دست فروشی پناه بردە اند، نهاد های حکومتی بە جای رفع مشکلات معیشتی آنها و ایجاد شغل، این دست فروشان هموارە از سوی مامورین شهرداری و نیروی انتظامی مورد آزار و اذیت شدید قرار می گیرند.

پنج شنبه سیزدهم مرداد ۱۴۰۱

***********

‏وضعیت واله زمانی، فعال کارگری زندانی در زندان اوین

پس از دو ماه از بازداشت واله زمانی، فعال کارگری زندانی در زندان اوین، علیرغم روحیه بالا، وضعیت جسمانی وی وخیم می‌باشد. در ملاقات اخیر واله زمانی با خانواده، ایشان عنوان کرده‌اند که پس از مدتها حبس در سلول انفرادی به بند ۲۰۹ منتقل شده و با یک زندانی داعشی همبند بودند که البته پس از مدت کوتاهی به بهانه مسری بودن بیماریشان مجدداً به سلول انفرادی منتقل میشوند.
در طی دوماه بازداشت واله زمانی ایشان تنها دوبار برای معاینه و آزمایش پزشکی به بیمارستان اعزام شده‌اند که نتیجه آزمایشات حاکی از تشدید بیماری ایشان و افزایش خطرناک آنزیمهای کبدی است. واله زمانی که به دلیل ابتلا به هپاتیت حاد تحت نظارت مداوم پزشک بوده و داروهای مخصوصی را مصرف میکرد، اکنون نه تحت معاینه پزشک متخصص قرار دارد و نه امکان مصرف داروهای خود را. لذا اکنون واله زمانی با خطر از دست دادن کبد و مرگ روبرو است. در حالی مسئولین زندان از فراهم کردن امکانات درمانی مناسب برای واله زمانی و یا اعزام ایشان به بیمارستان سرباز میزنند که وی علاوه بر بیماری کبدی، مبتلا به زخم معده نیز بوده و بارها دچار خونریزی معده نیز شده‌اند.
با توجه به پایان دوره بازجویی واله زمانی، ممانعت مسئولین زندان از درمان و یا آزادی وی، به معنی تلاش برای حذف فیزیکی این فعال کارگری است. لذا ما خانواده واله زمانی با ابراز نگرانی عمیق خود، خواستار آزادی بدون قید و شرط و فوری ایشان هستیم تا با فراهم کردن امکانات درمانی و دارویی مناسب بتوانیم جان ایشان را نجات دهیم.

برگرفته از صفحه اینستاگرام صابر زمانی

‏ برادر کارگر زندانی واله زمانی

پنج شنبه سیزدهم مرداد ۱۴۰۱

***********

‏اعتراض کارگران شهرداری یاسوج نسبت به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق معوقه

کارگران شهرداری یاسوج در یک اقدام اعتراضی زباله‌ها را جلوی شهرداری یاسوج و جلوی اداره تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد تخلیه کردند.

زنده باد جنبش نان کار آزادی

سه شنبه یازدهم مرداد ۱۴۰۱

‏کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***********

‏تجمع و راهپیمایی اعتراضی کارگران فولاد اهواز

امروز هشتمین روز اعتراضات کارگران فولاد اهواز است. این کارگران دیروز هم با شعار "کارگر میمیرد ذلت نمیپذیرد" دست به تجمع و راهپیمایی پیمایی زده بودند.

سه شنبه یازدهم مرداد ۱۴۰۱

‏کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***********

‏ریحانه انصاری نژاد را آزاد کنید

امروز یازدهم مرداد هزار و چهارصد و یک، هشتاد و سه روز از بازداشت موقت ریحانه انصاری‌نژاد گذشت. بنابر شواهد، این فعال کارگری صادق و شریف، به‌جای آزادی، از بند دویست‌ و نه (۲۰۹) به بند عمومی نسوان زندان اوین منتقل شده است. حدود دو ماه قبل برای ریحانه وثیقه تعیین و تودیع شده، اما او به جای آزادی بعد از دو ماه به بند عمومی منتقل شده است. او دچار بیماری زمینه ایست که در صورت ابتلا به کرونا در بند عمومی سلامتی اش به شدت تهدید می شود.

کارگر زندانی، معلم زندانی، زندانی سیاسی، آزاد باید گردد


***********

طوفان توییتری در همبستگی با معلمان و کارگران زندانی

تاریخ: روز سه ‎شنبه ۱۱ مرداد ماه ۱۴۰۱ زمان: ساعت ۵ - ٧ بعد از ظهر

با هشتگهای زیر به زبانهای فارسی و انگلیسی (لطفا از همه هشتکها همزمان استفاده کنید):
#معلم_زندانی_کارگر_زندانی_آزاد_باید_گردد
#Freedom_for_Trade_Unionists_in_Iran #Solidarity #1u

برای مشاهدۀ متن کامل با تصاویر و نمونه توییت ها: اینجا کلیک کنید.

***********

‏اعتراض جمعی از بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی دهم مرداد

برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک اینجا کلیک کنید.
جمعی از بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی در اعتراض به بازداشت معلمان، کارگران شرکت واحد و فعالان کارگری تجمع کردند.
با زندانی کردن فعالان، حق‌خواهیِ کارگران، معلمان و بازنشستگان پایان نمی‌پذیرد!
#رضا_شهابی / #حسن_سعیدی / #اسماعیل_گرامی / #رسول_بداقی / #محمد_حبیبی / #اسماعیل_عبدی / #جعفر_ابراهیمی / #اسکندر_لطفی / #مسعود_نیکخواه / #شعبان_محمدی #ریحانه_انصاری‌نژاد / #آنیشا_اسدالهی / #کیوان_مهتدی / #واله_زمانی / #ارژنگ_داوودی

آزاد باید گردند

‏اتحاد بازنشستگان

***********

‏هفتاد ونُه روز از بازداشت موقت ریحانه انصاری‌ نژاد گذشت

قریب به «یک فصل» مادرِ یک دختر و «تنها سرپرست» او را بی‌هیچ دلیل و مدرکی به زندان‌ افکنده‌اید!
اگر نمی‌خواستید آزاد کنید چرا وثیقه‌ تعیین کردید و سند پذیرفتید!؟
به کدامین جُرمِ ناکرده یک انسانِ شریف و فعال کارگری خوش‌نام را که تنها دغدغه‌ی معیشت و کیفیت زندگی طبقه‌ی کارگر و فرودستان جامعه را دارد به زندان انداخته‌اید و دلیلش را هم پاسخ‌گو نیستید!؟
مطمئن باشید او به اتهامات و کارِ نکرده، اعتراف اجباری نخواهد کرد! باور او تنها و تنها به نیروی بدنه‌ی طبقه‌ی کارگر است و نه چیزِ دیگر (از جنس اتهاماتی که سعی در تحمیل آن دارید!)، دست از آزار و شکنجه‌ی روانی بردارید و فوراً آزادش کنید، آزادشان کنید...

***********

۷۸ روز از بازداشت موقت ریحانه انصاری نژاد گذشت

و معلوم نیست با وجود تودیع وفیقه چرا هنوز آزاد نشده است!

‏۷۸ روز از بازداشت موقت ‎ ریحانه انصاری نژاد گذشت، ۷۸ روز بلاتکلیفی همراه با انواع و اقسام فشارهای روانی در جهت تحمیل اتهامات دروغین و سناریوسازی جعلی! ریحانه انصاری‌نژاد فعال کارگری شریف و صادقی است که فقط به نیروی بدنه‌ی طبقه‌ی کارگر باور دارد. از زندان سرمایه رهایش کنید.

***********

من کاپیتالیزم هستم

من کاپیتالیزم هستم و دختران‌تان را با «باربی» بزرگ کردم، اگر از شما پول برای جراحّی زیبایی طلب می‌کنند جای تعجّب ندارد.
من کاپیتالیزم هستم و به جهت منافع‌ام صنعت مُد را برای شما ایجاد کردم! نتیجه؟هفتاد و هشت درصد از دختران هفده ساله از ظاهر خود خوشنود نیستند.
من کاپیتالیزم هستم و کافی است زنی با پانزده دقیقه ورق زدنِ یک ژورنال پنجاه درصد به ناخشنودی‌اش نسبت به بدنش افزوده شود.
من کاپیتالیزم هستم و انسان‌ها به جای این که در محل کار خود مشغول باشند، وقتی به جمع تظاهراتِ اعتراض‌آمیز می‌پیوندند من را به جنون می‌کشانند.
در دنیایی که هر لحظه به هرج و مرج ِ آن افزوده می‌شود این معترضینِ سرسخت دیگر چه می‌گویند؟ آیا محصولاتِ جدیدِ شرکت "اَپل" را نپسندیدید؟
من کاپیتالیزم هستم و این که انسان‌های یک جامعه روزانه با پنج و نیم ساعت تماشای تلویزیون اصالتِ خود را از دست می‌دهند من را به هیچ عنوان نگران نمی‌کند.
من کاپیتالیزم هستم و به دلیلِ وجودِ من درگیری‌ها و جنگ و جدل‌های ناشی از ارث و میراث درمیانِ افرادِ فامیل به وجود می‌آید.
رفتار و منش‌تان را آن‌گونه به لجن کشیده‌ام که به هنگامِ احتضارِ پدرتان تنها چیزی که در فکرتان جولان می‌دهد این است که میراث به چه نسبتی بین برادران و خواهران‌تان تقسیم خواهد شد.
همه‌تان یک مشت دروغ‌گو هستید زیرا مرتّباً به خودتان می‌گویید اگر آن چه را که می‌خواهید به‌دست آورید خوشحال خواهید شد.
در حالی که هر ساله بیست میلیون کودک در جهان از گرسنگی جانِ خود را از دست می‌دهند شما برای آب کردن چربی‌های ناشی از پرخوری‌تان بر روی دستگاه‌‌های "ترِدمیل" عرق می‌ریزید.
من کاپیتالیزم هستم و به سببِ وجودِ من در دنیا ششصد میلیون انسانِ چاقِ ناشی از پرخوری و یک میلیارد و چهارصد میلیون گرسنه وجود دارد.
من کاپیتالیزم هستم و یک کشاورزِ صاحبِ مرزعه‌ی قهوه برای خریدِ یک فنجان قهوه‌ی "استارباکس" می‌بایست درآمدِ سه روزش را صرف کند.
من کاپیتالیزم هستم و هر ساله سه و نیم میلیون انسانِ غربی برای تنوع در سکس با دخترانِ کم سن و سال به کشورهای خاورِ دور سفر می‌کنند.
من کاپیتالیزم هستم و "اقتصادِ بازارِ آزاد" بزرگ‌ترین دروغِ جهان می‌باشد.
من کاپیتالیزم هستم و بیست و چهار درصد آمریکایی‌ها می‌گویند اگر با رد کردن خانواده‌مان میلیاردر می‌شدیم قطعاً این کار را می‌کردیم.
من کاپیتالیزم هستم و روی سخنم با شما زن‌ها است! لطفاً بدون در نظر گرفتن این که تبدیل به یک کالا شده‌اید به فروشگاه "ویکتوریاز سیکرت" بشتابید. این فروشگاه به زودی در ترکیه هم دایر خواهد شد. اطمینان می‌دهم با پرداخت هشتاد دلار برای یک زیرپوش نازک خیلی خوشحال خواهید شد.
من کاپیتالیزم هستم و از شنیدن این که یک نوجوان پانزده ساله برای خرید یک دستگاه "آی‌پاد" کلیه‌ی خود را فروخت از خوشحالی در پوستِ خود نمی‌گنجم.
من کاپیتالیزم هستم و "مَدونا" فقط در لندن صاحب هشت فقره خانه می‌باشد که می‌توان ششصد بی‌خانمان را در آن‌ها اسکان داد.
من کاپیتالیزم هستم و یک نوجوان تایلندی‌ای که در کارخانه‌ی "دیزنی" کار می‌کند برای ورود به "دیزنی‌لند" باید پنجاه و پنج روز کار کند.
قارّه‌ی افریقا به رغم داشتن نود درصد از معادن طلا فقط چهار نفر میلیاردر دارد.
من کاپیتالیزم هستم و از معادن آفریقا سالانه مبلغ هشت و نیم میلیارد دلار الماس استخراج می‌شود که این مبلغ برای نجات این قارّه از فقر و گرسنگی کافی است.
پر درآمدترین ورزشکار دنیا - بازیکنِ گُلف - "تایگر وودز" سالانه ۷۸ میلیون دلار درآمد دارد یعنی در هر ثانیه ۱۴۸ دلار.
من کاپیتالیزم هستم و می‌دانم که شما عاشق الماس هستید؛ در هندوستان یک میلیون نفر با دستمزدِ روزی ۱دلار و ۲۰سِنت مشغول تولید این الماس‌ها هستند.
مردم دنیا را متقاعد کردم که زن‌های بلوند، زیبا هستند از این رو در قارّه‌ی آسیا ۳۰۰ هزار زن به طور یکنواخت از صابون‌ها و پودرهای سفیدکننده استفاده می‌کنند.
من کاپیتالیزم هستم و ۶۴ تن از ستاره‌های "هالیوود" که شما از آن‌ها تقلید می‌کنید معتاد به کوکائین می‌باشند.
من کاپیتالیزم هستم و در حالی که هر ساله بیست میلیون کودک در دنیا از گرسنگی تلف می‌شوند شما از این که یک "تی‌شِرت" را ۲بار در هفته بپوشید احساس شرم می‌کنید.
هیچ کس از وجود ۷میلیون بی‌خانمان در ایالات متّحده آگاه نیست چون آمریکائی‌هایی را که در تلویزیون می‌بینید همه در خانه‌های دارای استخر زندگی می‌کنند.
من کاپیتالیزم هستم و بازموفق شدم! تمام زن‌ها را باوجود این که کمدهاشان پر از لباس‌ست متقاعدکردم که برای پوشیدن هیچ چیزی ندارند.
۹۹درصد از مردم دنیا صاحب یک درصد از ثروت جهانند.
یک درصد از مردم دنیا صاحب ۹۹درصد از ثروت جهان می‌باشند.
من کاپیتالیزم هستم وبانکداران دوستان صمیمی من هستند.

***********

انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی مریوان و سروآباد

هر سال که میگذرد ما شاهد دور جدیدی از بسیج شدن دولت ها و دستگاه تبلیغاتی هستیم که از طریق مختلف بر علیه نیروهای مترقی دست به سناریو سازی، تهدید و فشار میزنند.
همزمان زحمتکشان و بخش های پایین جامعه و محرومان در راه تامین نیازها و حقوق حقه خود برای دستیابی به یک زندگی انسانی، راهی جز خیابان در مقابل خود ندارند.
معلمان نمونه گویایی از بخش زحمتکش جامعه است که سالها از مجاری رسمی، بنا به مصوبات دولتی و مجلس مورد تعرض و اجحاف در حقشان قرار گرفته اند. معلمان با آگاهی و با تکیه بر شبکه گسترده ای از فعالین راه مقاومت را در پیش گرفته اند. پذق| آنچه امروز در صحنه سیاسی ایران بعنوان جنبش معلمان یک نیروی غیر قابل چشم پوشی، امید بخش و نقطه اتکاء کل جنبش آزادی خواهی و عدالت طلبی عرض اندام میکند حاصل دخالت فعال از خود گذشتگی صف بزرگ معلمان است که قدر همسویی و وحدت را میدانند، از شایستگی و اهداف خود کوتاه نیامده اند، اهل عمل هستند و به کم رضایت نمیدهند. دقیقا به همین خاطر است که زمینه های مشترک و همسویی میان جنبش کارگری از یک طرف و جنبش معلمان بیش از پیش در مقابل فعالین این عرصه ها سنگینی میکند.
اینبار نیز با فشار بر معلمان موج پرونده سازی و دستگیری برای تضعیف کردن جنبش برحق معلمان را از سر گرفته شده و با پرونده سازی و دستگیری های فله ای و گسترده و صدور احکام ظالمانه در واقع وحشت خود را از تشکل های معلمان را به نمایش گذاشته اند. در مقابل تشکل های معلمان با برگزاری تجمع های حمایتی و بیانیه های جمعی در حمایت از معلمان دستگیر شده و همچنین با تکیه بر الگوی کارگری در برگذاری مجامع عمومی نشان دادند که هیچ عاملی نمیتواند انها را از مطالبات اجتماعی خود نظیر آموزش رایگان و لغو خصوصی سازی اموزش و پرورش، احقاق حقوق معلمان، آزادی فوری فعالین معلمان و کارگری و سایر بخش های جامعه، تامین رفاه و آسایش، آزادی بیان، حق تشکل های مستقل، باز دارد.
موقعیت و منافع تک تک ما، اعضای خانواده بزرگ کارگری تنها محصول اتحاد و پافشاری متحدانه و توقعی است که سنگ آنرا برای تمام خواهران و برادران طبقاتی خود، در خانه و خیابان و محله، در کار و بیکاری به سینه میزنیم.
امروز فعالین کارگری و فعالین اعتراضات معلمان در مقابل شرایط و مخاطرات مشترک و در مقابل سوال مشترکی قرار میگیرند که تجربه و زمینه و امکان برای دستاوردهای بزرگ را در مقابل کل جبهه آزادی و برابری در ایران باز میکند؛ از خود بپرسیم:
وقتی جواب هر مطالبه و خواست برحق، سرکوب است، وقتی هر اعتراض مسالمت آمیز را جرم تلقی میشود، و پاسخ حداقل ترین حق و حقوق انسانی را با بازداشت و احکام و سناریوسازی جواب میدهند؛ چه راهی بجز اتحاد طبقاتی و فریاد این درد مشترک برایمان باقی خواهند گذاشت؟

۱۴۰۱/۴/۲۴

انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی مریوان و سروآباد

***********

بیست کارگر اعتصابی معدن سونگون بازداشت شدند.

با پایان اعتصاب کارگران پیمانی معدن سونگون ۲۰ نفر از کارگران اعتصابی بازداشت شدند، پیش از این نیز ۷ کارگر اعتصابی دیگر بازداشت شده بودند.
طی اعتصاب کارگران پیمانی سونگون، حتی آب را به روی آن‌ها بستند. کارگران برای همسان‌سازی حقوق خود دست به اعتصاب زده بودند. آنها با وعده مسئولان برای احقاق حقوقشان و آزادی بازداشت‌شدگان اعتصاب را پایان داده بودند، اما اکنون ۲۰ نفر دیگر از کارگران بازداشت شده و زمزمه اخراج برخی دیگر از کارگران به گوش می‌رسد.

***********

ریحانه انصاری‌نژاد را آزاد کنید

امروز سه‌شنبه ۲۱ تیرماه، ۶۲ روز (دو ماهِ ۳۱ روزه) از بازداشت موقت ریحانه انصاری‌نژاد می‌گذرد و این فعال کارگری خوش‌نام و مستقل همچنان در بلاتکلیفی به‌سر می‌برد. شواهد حاکی از اِعمال فشارهای روانی سنگین جهت تحمیل اتهامات دروغین و جعلی به وی است، اتهاماتی که هیچ سنخیتی با او و باورهایش ندارند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری خواستار آزادی هر چه سریعتر ریحانه انصاری‌نژاد می باشد.

کارگر زندانی، آزاد باید گردد.

۱۴۰۱/۰۴/۲۱

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***********

حدود دوماه از بازداشت ریحانه انصاری‌نژاد گذشت!

ریحانه انصاری‌نژاد فعال کارگری که از ۲۲ اردیبهشت ماه بازداشت شده، در حالی وارد پنجاه‌ و هشتمین روز بازداشت موقت شده که هنوز حتی جرمش نیز مشخص نشده است. حدود دو ماه بازداشت موقت همراه با اِعمال محدودیت‌هایی مانند نگهداری در سلول انفرادی، ممنوعیت ملاقات و تماس با خانواده (که مصداق بارز شکنجه‌ی روانی است) حاکی از تلاش زندان‌بانان و سیستم امنیتی-قضایی برای درهم‌شکستن روحیه و روان این فعال کارگری خوشنام و مستقل در جهت تحمیل اتهامات ساختگی و بی‌پایه‌ و اساس به او است تا به این طریق او را وارد سناریوی جعلی و از پیش تعیین‌ شده‌شان کنند.
مواضع ریحانه انصاری‌نژاد در مورد استقلال تشکل‌های کارگری از نهادهای منتسب به سیستم سرمایه‌داری (داخلی و خارجی) و تأکید بر اتکاء به بدنه‌ی کارگری این تشکل‌ها جهت پیگیری مطالبات‌شان، آنچنان واضح و شفاف است که هرگونه تلاش برای نسبت دادن غیر از آن به او را مردود کرده و جعلی بودن آن را آشکار خواهد کرد. ادامه‌ی بازداشت موقت ریحانه انصاری نژاد در حالی است که دو هفته پس از بازداشت، شعبه‌ی دو بازپرسی دادسرای مقدس زندان اوین برای او قرار وثیقه‌ی یک‌میلیارد تومانی تعیین کرد و خانواده‌‌اش نیز بلافاصله آن را تودیع کردند، اما پس از گذشت حدود یکماه‌ و‌ نیم از آن زمان و بدون هیچ توضیح قانع‌کننده‌ای، هنوز او را آزاد نکرده‌اند.
زندگی و چارچوب فعالیتهای ریحانه انصاری‌نژاد که تنها سرپرست فرزندش هست کاملا مشخص و شفاف هست او هیچ جرمی مرتکب نشده است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ادامه بازداشت ریحانه انصاری نژاد را محکوم‌ نموده خواهان آزادی هرچه سریعتر ایشان می باشد.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

۱۴۰۱/۴/۱۷

***********

تجمع اعتراضی و اعتصاب کارکنان مخابرات استان چهارمحال و بختیاری دست از کار کشیدند.

کارکنان رسمی مخابرات استان چهارمحال و بختیاری محل ساختمان مرکزی مخابرات استان در شهر کرد تجمع و در اعتراض به کاهش و حذف دستوری حق جذب و فریز کمک هزینه های رفاهی از ساعت ۸ صبح دست از کار کشیدند.
کارکنان مخابرات شهرکرد با در دست گرفتن پلاکاردهایی خواستار لغو دستور کاهش حق جذب و فریز کمک هزینه های رفاهی شدند.

***********

تجمع اعتراضی نیروهای طرحی تعدیل شده و دو خبر دیگر

تجمع اعتراضی نیروهای طرحی تعدیل شده در مقابل استانداری لرستان در تاریخ ۱۵ تیرماه در اعتراض به عدم بکارگیری و عدم تحقق وعده‌‌ها
دیروز قهرمان بودیم امروز خانه‌نشین... میبینی این مسئولین با ما چه کردن !؟ زمانی بود قهرمان بودیم مدافع سلامت بودیم! الان چی؟! هیچ مسئولی فکر نمیکنه که نان شب داریم یا نه؟ شرمنده خانوادیم یا نه؟ البته براشون مهم نیست متاسفانه و گرنه خیلی خوب میدونن چه خبره!

تجمع اعتراضی کارگران شرکت رب گوجه هفت تپه علیه رای دادگاه
مالک قبلی شرکت با رای دادگاه ادعای مالکیت بر شرکتی دارد که با پول و زمین هفت تپه احداث و آباد شده است.

اعتصاب و گردهمایی کارمندان شرکت مخابرات
اعتصاب و گردهمایی کارمندان شرکت مخابرات در برابر ساختمان مرکزی «شاهد» در تهران در اعتراض به کاهش دریافتی.

***********

دومین روز اعتصاب و تجمع کارگران مجتمع مس سونگون ورزقان

صبح امروز چهارشنبه ۱۵ تیرماه ۱۴۰۱ با دستور مدیریت مجتمع مس سونگون ورزقان آشپزخانه شرکت تعطیل شده است و مانع از انتقال آب آشامیدنی برای مصرف کارگران هم شده‌اند.
کارگران شرکت‌های پیمانکاری شاغل در معدن سونگون از ظهر روز گذشته در اعتراض به عدم تحقق مطالبات‌شان، همسان سازی حقوق و بازداشت دو نفر از همکاران دست به اعتصاب و تجمع در محوطه مجتمع زده‌اند.
هنوز دو نفر از کارگرانی که روز گذشته بازداشت شده بودند آزاد نشده‌اند و تنها پاسخی که مدیریت مجتمع به کارگران اعتصابی داده‌اند این است که آب و غذا را بر روی آنها بسته‌اند و مداوماً به سرکوب توسط نیروهای یگان ویژه تهدید میشوند.

***********

تجمع کارگران شرکت توسعه سیلوها در اعتراض به عدم پرداخت حقوق

کارگران شاغل در شرکت توسعه سیلوها در گل‌گهر سیرجان با برپایی تجمعی نسبت به بلاتکلیفی و عدم پرداخت حقوق خود اعتراض کردند.
بنابر اظهارات کارگران معترض، پیمانکار پروژه احداث یک ساختمان اداری در گل گهر سیرجان توسط مسئولان شرکت توسعه سیلوها از تداوم کار منع شده و پرسنل این طرح نیز در حال حاضر تحت شرایط بلاتکلیفی به سر می‌برند.
کارگران می‌گویند: چندین روز بلاتکلیف مانده‌ایم و نه تنها حقوق ما را پرداخت نکرده‌اند، بلکه هیچ‌ کدام از مسئولان نیز حاضر به پاسخگویی نیستند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***********

کارگران مجتمع مس سونگون ورزقان اعتصاب کردند

ظهر امروز سه‌شنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۱ کارگران پیمانکاری شرکت‌های آهن‌آجین، مبین، نوآوران، زحل و ندای رهاوی شاغل در مجتمع مس سونگون ورزقان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات‌شان و همچنین بازداشت دو ‌نفر از همکاران توسط نهادهای امنیتی دست از کار کشیده و در محوطه معدن دست به تجمع زدند.
این کارگران چندین ماه است که پیگیر اجرای همسان‌سازی حقوق با کارگران رسمی و کارگران سایر معادن هستند و همچنین خواسته‌های دیگری از جمله اجرای کامل و صحیح طبقه‌بندی مشاغل دارند اما علیرغم اعتراضات مکرر تاکنون مدیریت مجتمع و شرکت‌های پیمانکاری خواسته‌های این کارگران را اجرا نکرده‌اند.
اسامی دو، کارگر بازداشتی توسط نیروهای امنیتی ولی‌الله محمودی و ارشد کاظم‌پور است که محمودی نماینده کارگران شرکت آهن آجین است.
هم‌اکنون نیروهای امنیتی و انتظامی به قصد ایجاد رعب و‌ وحشت و سرکوب کارگران، هم در معدن و هم در ورزقان در حال آماده باش هستند.

کارمندان شهرداری ویسیان
کارمندان شهرداری ویسیان در اعتراض به ماهها عدم پرداخت حقوق و بی توجهی به پیگیری های شان شهرداری را تعطیل و پلمب کردند.

تجمع کارورزان (اینترن) یزد
کارورزان (اینترن) دانشگاه علوم پزشکی صدوقی یزد صبح امروز به منظور پیگیری مطالبات و آموزشی در این دانشگاه تجمع کردند.

***********

پیام دریافتی

بیانه‌ی کارگران و فعالین کارگری شهر سنندج در محکومیت ادامه‌ی بازداشت ریحانه انصاری‌نژاد

کارگران، زحمتکشان، انسان‌های شریف و آزادیخواه!
همان‌گونه که می‌دانید اعتراضات و نارضایتی‌های اجتماعی نسبت به نابسامانی‌های اقتصادی و گرانی‌های سرسام‌آور و کمرشکن هر روز در حال گسترش و سرایت به لایه‌های جدیدی از جامعه می‌باشد؛ و طنین فریاد کارگران و مزد بگیران سکوت اختناق موجود را در هم شکسته، و لرزه بر اندام بانیان وضع موجود انداخته است.
بر کسی پوشیده نیست که حاکمیت سرمایه در ایران دیگر قادر به برآورده ساختن نیاز، رفاه و امنیت اقتصادی-اجتماعی آحاد جامعه نخواهد بود، و با تحمیل فشارهای روزافزون اقدام به هر چه پایمال‌تر کردن حقوق‌حقه‌ی ستمدیدگان می‌نماید؛ و از این رهگذر هر گونه فریاد حق‌خواهانه‌ای را با شکنجه و زندان پاسخ می‌دهد.
در چنین شرایط اَسَفناکی که گرسنگی و درد و رنج بر گُرده‌ی کارگران و زحمتکشان سنگینی می‌کند، حاکمان بیش از هر زمان دیگری احساس خطر نموده، و با یورش به عرصه‌های مختلف کارگری، دانشجویی، معلمان، بازنشستگان و ... اقدام به سرکوب خشن فعالین دلسوز آن می‌نماید تا به خیال خود روند اعتراضات و مبارزات جاری را مختل نماید.
از این میان می‌توان ریحانه انصاری‌نژاد را نام برد که تنها به جرم اینکه از حقوق و مطالبات برحق کارگران دفاع می‌نماید مورد غَضَب قرار گرفته، و نزدیک به پنجاه روز است که در بلاتکلیفی محض، و در بند اطلاعات به‌سر می‌برد. ادامه این وضعیت موجب نگرانی خانواده و دوستان ایشان بخصوص تنها دخترشان شده است.
لذا ما کارگران و فعالین کارگری شهر سنندج ضمن حمایت از ریحانه انصاری‌نژاد خواستار آزادی فوری و بدون‌قید و شرط این چهره‌ی شریف و صدیق جنبش کارگری بوده، و با تمام وجود از مواضع راستین او و دیگر فعالین کارگری دفاع می‌نمائیم.

کارگران و فعالین کارگری شهر سنندج ۱۴۰۰/۴/۷

***********

آخرین آمار: تهران بیش از «۱۰ هزار» کودک کار دارد

به گزارش ایسنا، مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران، از افزایش پنج برابری تعداد کودکان کار طی سال گذشته در تهران خبر داد. به گفته وی، تعداد کودکان کار از ۲ هزار نفر به بیش از ۱۰ هزار نفر رسیده است.
این اعداد، آمار صرف نیستند، اینها جان‌ و سلب حق زندگیِ کودکانی است که حقوق ابتدایی آنها نظیر حق تحصیل رایگان و استاندارد، حق کودکی، حق بهره‌مندی از سرپناه و آرامش از آنان گرفته شده است.
کارِ کودک، به‌معنای محاق رفتن تمامی کودکی و استثمار او در بخش‌های تولیدی، کارگاه‌های زیرزمینی، سایت‌های زباله و بر سر چهارراه‌هاست. کودکانی که زیر سایه‌ی چپاول‌‌های کلان حاکمیت و سیاست‌های فقیرسازی سیستماتیک، با نام اخیر جراحی (سلاخی) اقتصادی، با تمامی آسیب‌های تحمیلی، زندگی می‌کنند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***********

امروز ۱۱ تیر ماه ۱۴۰۱

کف خیابان، باز هم از آن بازنشستگان بود.

برای مشاهدۀ تصاویر، فیلم ها و مطالب کمیته هماهنگی برای کمک اینجا کلیک کنید.
بازنشستگان در شهرهای مختلف به خیابان آمدند، بازنشستگان در دور جدید اعتراضات تمام روزهای هفته‌ را تبدیل به روزهای اعتراضی خود کرده‌اند. امروز شهرهای اهواز، کرج، اراک، شوش، شوشتر، اندیمشک، همدان، دزفول، آبادان، زنجان، اصفهان، خرم آباد، کرمان و ساری شاهد تظاهرات بازنشستگان بود. آنان خواستار اجرایی شدن مصوبات شورای عالی کار، افزایش دستمزد به نسبت تورم و همسان‌سازی دستمزدها خود هستند.
برخی از شعارهای امروز:
فقط کف خیابون، به دست میاد حقمون
زیر بار ستم نمی‌کنیم زندگی، جان فدا می‌کنیم در ره آزادگی، وای از این ظلم
می‌جنگیم، می‌میریم، ذلت نمی‌پذیریم
می‌جنگیم می‌میریم، تا حق خود نگیریم، آروم نمی‌نشینیم
دولت خیانت می‌کند، مجلس حمایت می‌کند
هم مجلس هم دولت، دروغ می‌گن به ملت
مرگ بر این دولت مردم فریب
دولت بی‌لیاقت استعفا استعفا
گرانی، تورم، بلای جان مردم
رزمندگان دیروز، گرسنگان امروز
مصوبات شورا، اجرا باید گردد
رئیسی دروغگو، حاصل وعده‌هات کو؟
مدعی عدالت، خجالت، خجالت
ننگ ما ننگ ما، دولت الدنگ ما

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***********

پنجاه روز از بازداشت موقت ریحانه انصاری‌نژاد گذشت!

روز نهم تیرماه، پنجاهمین روز بازداشت موقت ریحانه انصاری‌نژاد است!
این‌طور که از شواهد امر بر می‌آید، زندان‌بانان با وجود اینکه از بی‌گناهی ریحانه انصاری‌نژاد آگاهی کامل دارند، تلاش می‌کنند تا با اعمال فشار و شکنجه‌ی روانی، اتهامات ساختگی و جعلی‌شان را به او تحمیل کنند تا از این مسیر سناریوی نخ‌نما و از پیش معین‌شان را پیش ببرند و گویا برای او هم نقشی در این نمایش‌نامه‌ی دروغین تدارک دیده‌اند!
ریحانه انصاری‌نژاد تنها و تنها به نیروی بدنه‌ی طبقه‌ی کارگر برای پیگیری مطالبات‌شان باور دارد و مواضع او در این زمینه آنچنان واضح و شفاف است که بر هیچ‌کس پوشیده نیست. دست از تلاش بیهوده برای حُقنه کردن اتهامات ساختگی به او بردارید و فوراً آزادش کنید.

***********

ادامه اعتصاب کارگران اورهال پالایشگاه نفت تهران

دراعتراض به افزایش اجباری ساعات کاری‌ و دستمزدهای ناچیز

۷ تیر ۱۴۰۱

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***********

دریافتی

برای ریحانه انصاری‌نژاد
عطر حضورت
حریرِ نسیم بود
بی‌آلایش
زلال
مهربان

اینک بنشسته‌ام
تا بیآیی...
ای محنت کشیده‌ی کار!
چشم‌ها به راه توست
تا یاری دهی
زحمتکشان را.

ش . الف

***********

پیام دریافتی

ما بازداشت و پرونده سازی برای کارگران و فعالین کارگری از جمله‌ رضا شهابی و ریحانه انصاری نژاد را محکوم کرده و خواهان آزادی همه زندانیان در بند هستیم.

جمعی ازکارگران شهر سقز

۶ تیر ۱۴۰۱

***********

ریحانه انصاری نژاد همچنان در بازداشت!!!

ریحانه انصاری‌نژاد روز ششُم تیرماه در حالی وارد چهل‌ و هفتُمین روز بازداشت موقت‌اش می‌شود که طی تصمیم جدید زندانبانان از ملاقات و تماس با خانواده منع شده است! بازداشت موقت این فعال کارگری شریف و مستقل پس از اتمام یک‌ ماه اول، ده روز دیگر تمدید شد و اکنون چهار روز از اتمام آن ده روز نیز می‌گذرد و با وجود گذشت بیش از یک‌ ماه از تودیع وثیقه‌ی یک‌ میلیارد تومانی تعیین‌ شده از جانب شعبه‌ی دوم بازپرسی دادسرای مقدس زندان اوین، هنوز در بلاتکلیفی بسر می‌برد و حتی دلیل بازداشت و جرمش نیز مشخص نیست! تعیین ممنوعیت ملاقات و مکالمه پس از گذشت یک‌ ماه‌ و نیم از زمان بازداشت و پس از روزهای متمادی بازجویی، هیچ دلیلی ندارد جز اعمال فشار و شکنجه‌ی روانی به منظور القای اتهامات ساختگی و جعلی زیرا با وجود تمام تلاش زندانبانان برای تراشیدن جرم، در پرونده‌ی ریحانه انصاری‌نژاد هیچ مصداقی مبنی بر صحت اتهامات وارده وجود ندارد چرا که واقعیت نیز چیزی جز این نیست.
ریحانه انصاری‌نژاد تنها سرپرست فرزندش است؛ او که مانند تمام هم‌طبقه‌ای‌هایش با فروش هر روزه‌ی نیروی کارش زندگی خود و فرزندش را به دشواری می‌گذراند، اکنون که در بازداشت بسر می‌برد به شدت نگران وضعیت روانی و معیشت فرزندش است و معلوم نیست در این وانفسای اقتصادی، فرزندش چگونه باید از عهده‌ی مخارج زندگی برآید. این در حالی است که هزینه‌ی رفت‌و‌آمد به دادسرا برای پیگیری وضعیت پرونده‌ی مادر نیز برای فرزندش دشوار شده است. فقدان تنها سرپرست، از لحاظ عاطفی، روانی و معیشتی برای فرزند این فعال کارگری به تنهایی بسیار دشوار و طاقت‌فرسا است و اکنون حتی امکان شنیدن صدای مادر و ملاقات دو هفته‌ یکبار نیز از او سلب شده است و شرایط بسیار سخت و طاقت‌فرسایی را برای وی رقم زده است.
ریحانه انصاری‌نژاد یک فعال کارگری شریف است که برای بهبود شرایط زندگی و پیگیری مطالبات طبقه‌ی کارگر، تنها به نیروی خود این طبقه باور دارد و مواضع او در این زمینه آنچنان واضح و شفاف است که هرگونه تلاش برای نسبت دادن غیر از آن، ره به جایی نخواهد برد؛ دست از فشار و ارعاب برای تحمیل اتهامات جعلی به او بردارید و فوراً آزادش کنید.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری.

۱۴۰۱/۰۴/۰۶

***********

توجه توجه توجه

همراهان گرامی کانال " کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری " از امروز دوشنبه مورخ ۱۴۰۱/۰۴/۰۶ شما می توانید از طریق آدرس @komite_h به کانال جدید کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری دسترسی داشته باشید. لطفاً در صورت امکان، لینک و آدرس کانال ما را برای دوستان و آشنایان خود ارسال و همچنین می توانید از طریق آدرس @K_hmahang با ما در تماس باشید و اخبار و گزارشات خود را برای ما ارسال کنید.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری


________________________________

برای مطالعه و مراجعه به اخبار و مطالب پیشین کمیته هماهنگی برای کمک... اینجا کلیک کنید.