هزاران معدنچی شاغل درشرکت آمریکایی فری پورت دراندونزی اعتصاب کردند
واحد مرکزی خبر: هزاران کارگر معادن طلا و مس شرکت آمریکایی فری پورت - مک موران در شرق اندونزی از امروز پنجشنبه در اعتراض به پایین بودن حقوق و دستمزد ،اعتصابی یک ماهه آغاز کردند.
سخنگوی اتحادیه معدنچیان اندونزی اعلام کرد : quotation mark حدود نود درصد از دوازده هزار کارگر این معادن در این اعتصاب یک ماهه شرکت کرده اند.
آنها تقاضا دارند حقوق و دستمزدها افزایش یابد و از رقم کنونی دو دلار و ده سنت در ساعت به سه دلار و پنجاه و سنت در ساعت برسد.
quotation mark وی تاکید کرد رقم دستمزد معدنچیان در سطح جهان از این ارقام بسیار بالاتر و از هفده دلار و پنجاه سنت تا چهل و سه دلار در ساعت متغیر است.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس ، این دومین اعتصاب معدنچیان این شرکت آمریکایی از ابتدای سال ٢٠١١ تاکنون محسوب می شود .
اعتصاب هشت روزه ماه ژوییه نیزکه در اعتراض به پایین بودن دستمزدها و اخراج رهبران اتحادیه کارگران معدن برگزار شد ، فعالیت این معادن را بطور کلی مختل کرد، ولی در پی موافقت مدیران با بازگرداندن رهبران اتحادیه و ازسرگیری مذاکرات درباره حقوق و مزایا معدنچیان به سرکارهای خود بازگشتند . معادن فری پورت - مک موران اندونزی یکی از بزرگترین معادن طلا و مس در جهان بشمار می رود.
سخنگوی این شرکت معدنی آمریکایی در عین حال اعلام کرد مقامات امیدوارند مذاکرات به منظور یافتن راه حلی مناسب برای اختلافات ادامه یابد.
----------------------
اعتصاب کارگران شهرداری قشم
در پی اعتصاب کارگران بخش خدماتی شهرداری قشم انبوهی از زباله در معابر و خیابانها انباشته شده است.
----------------------
اخبار تجمعات کارگران و کارکنان راه آهن سیرجان
به گزارش خبرگزاری فارس از سیرجان، با واگذاری شرکت خدمات مهندسی "تراورس" به بخش خصوصی حقوق کارگران راه آهن سیرجان ۴٠ درصد کاهش یافت.
ظهر امروز بیش از ۴٠ نفر از کارکنان و کارگران شرکت خدمات مهندسی و ابنیه فنی "تراورس" به نمایندگی از ١۵٧ نفر از کارکنان این خط با تجمع در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشتند: از دو سال گذشته اعلام کردند که این بخش به شرکت خصوصی واگذار شده و شما جزو کارگران یک شرکت خصوصی هستید در صورتی که کارمند دولت از بدنه دولت است و حداقل باید با اطلاع و رضایت ما به بخش خصوصی واگذار شویم از زمانی که به بخش خصوصی واگذار شدهایم، نه اضافهکار میدهند و حقوق ما هم تا ۴٠ درصد کاهش یافته است.
این کارکنان و کارگران راهآهن اعلام کردند: تا به حال به هر مرجع یا مسئولی مراجعه کردهایم، جوابی نشنیدیم و یک بار نیز اسفند ماه سال ٨٩ دست به اعتراض و اعتصاب در محل محوطه راهآهن زدیم و قول دادند که رسیدگی شود.
به دلیل نبود مسئولان راهآهن در سیرجان و حضور آنان در حوزه استان هرمزگان و دریافت نکردن جواب این اعتراض و تجمع، عباس صادقی نماینده این کارمندان و کارگران راه آهن سیرجان در بخش تراورس با تایید گفتههای کارگران گفت: طی مدت دو سال شرکتی شدهایم و به گونهای ما را از کارکنان دولت نمیدانند.
صادقی خاطرنشان کرد: علاوه بر عدم دریافت اضافه کار حقوق ما نیز به نصف کاهش یافته است در صورتی که طبق قانون نمیتوان بدون اجازه کارمند دولت، کارمندان به بخش خصوصی واگذار شود.
وی افزود: کارگران و کارکنانی که حتی ٢۵ ساله سابقه کار در این راهآهن را داشتند نیز هیچ ارتباطی با طرح استخدام ندارند و این ظلمی است که به این بخش وارد شده و هیچ مسئولی جوابگو نیست.
صادقی تصریح کرد: یکی از دلایل غیرقانونی بودن این اقدام راهآهن عدم جواب قانع کننده به کارکنان این بخش است و حتی اجازه بازگو کردن این مسئله را به ما نمیدهند و گفتهاند، خارج از محوطه راهآهن این حرفها را نزنید.
----------------------
اعتصاب کارگران متروی اهوازادامه دارد
پس از گذشت ١٩روزازاعتصاب کارگران متروی اهوازوگم شدن خواست ابتدایی کارگران یعنی پرداخت دستمزدشان درمیان اختلافات مالی مدیران قطارشهری اهواز وشرکت کیسون، نوبت به پادرمیانی اداره کارواموراجتماعی رسیدووعده پرداخت مستقیم حقوق کارگران ازجانب کارفرما(قطارشهری اهواز)داده شد. ظاهرا اداره کارواموراجتماعی دست بکار تهیه لیست کارگران ومحاسبه میزان طلبشان شده است.
عباس هلاكویی در گفت وگو باایسنا، اظهار كرد: اداره كار و امور اجتماعی خوزستان در حال انجام پیگیریهای لازم و استعلام از نماینده كارگران شركت كیسون و دریافت لیست كارگران است. با دریافت لیست كارگران و محاسبه میزان طلب آنها، حقوقشان به طور مستقیم از سوی كارفرما پرداخت میشود. البته پیمانكار همچنان اعلام میكند كه با پرداخت حقوق كارگران كاری پیش نمیرود و مشكلی حل نمیشود.
مدیرعامل سازمان قطار شهری اهوازدرباره اختلافات مالیشان گفت: پروژه قطار شهری اهواز مشكل مالی نداشته است؛ اگر پیمانكار از شركتهای دیگر بدهكار است، كارفرما نمیتواند بدهی او را پرداخت كند.
اماهلاكویی درباره تامین اعتبارمالی پروژه چنین می گوید: كارهای ابتدایی مربوط به تامین فاینانس پروژه انجام شده و مدارك آن كامل است، البته بانك تجارت كه بانك عامل پروژه است، تضمین شهرداری برای فاینانس قطار شهری را نمیپذیرد و اعلام كرده است كه علاوه بر تضمین دولت و شهرداری، نهاد دیگری هم باید تعهد شهرداری اهواز را تضمین كند.
مدیرعامل سازمان قطار شهری اهوازدرهمین باره خاطرنشان كرد: استاندار خوزستان در نامهای به بانك تجارت خواستار موافقت بانك و انجام فاینانس قطار شهری شده است و بانك هم در پاسخ اعلام كرده كه وزیر اقتصاد و امور دارایی باید ابلاغ كند كه اگر شهرداری اهواز به تعهد خود در فاینانس پروژه عمل نكرد، بانك بتواند طلب خود از شهرداری را از طریق دولت دریافت كند.
وی ادامه داد: بانك تجارت یك بانك خصوصی است و دولت نمیتواند به این بانك دستور دهد كه فاینانس پروژه را تامین كند. بانك مركزی هم پیشنهاد داده كه بانك عامل پروژه تغییر یابد، ولی در صورت تغییر بانك، فاینانس پروژه چهارماه به تاخیر میافتد.
هلاكویی گفت: سادهترین راه برای حل مشكل فاینانس متروی اهواز این است كه دولت تعهد شهرداری را تضمین كند و با این نهاد كنار آید؛ در صورتی كه این مشكل حل شود، فاینانس متروی اهواز مهرماه تامین خواهد شد.
----------------------
ریزش دیواره چاه ،مرگ کارگرچاهکن را رقم زد
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ١٢۵، با اعلام رخداد این حادثه بعد از ظهر دیروز،ریزش دیواره انباری چاه در طبقه منفی ٣ بنای در حال ساخت روز گذشته کارگر چاهکن را زیر خرواری خاک گرفتار کرد و مرگ او را رقم زد.
به گفته رضا سلمی افسر آماده منطقه ٣ عملیات آتش نشانی تهران این حادثه در بنای ٧ طبقه در حال ساخت که سه طبقه آن زیرزمین قرار دارد رخ داد.
وی افزود: ریزش دیواره انباری چاه در طبقه منفی ٣ این ساختمان باعث شد تا کارگر چاهکن که در عمق ١۵ متری چاه مشغول کار بود در زیر خاک ها گرفتار شود.
سلمی گفت: آتش نشانان بلافاصله عملیات خاکبرداری را آغاز کردند و نجاتگران نیز با استفاده از تجهیزات ویژه نجات به داخل چاه رفتند و چاهکن مدفون شده را از درون چاه بیرون آوردند.
امدادگران اورژانس حاضر در محل با انجام معاینات لازم مرگ چاهکن ۴٠ ساله را تائید و اعلام کردند.