افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، مصاحبه و مطالب کارگری


کانال منشور آزادی، رفاه برابری                                                                                                  چهارشنبه ٣۰ خرداد ۱۴۰٣ - ١٩ ژوئن ۲۰۲۴


اعتراض کارگران به عدم پرداخت دستمزد و اخراج از کار

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب کانال منشور آزادی، رفاه، برابری اینجا کلیک کنید.
دیروز سه‌شنبه ۲۹ خرداد کارگران گروه صنعتی آرتا در شهر نمين به علت عدم دریافت سه ماه دستمزد و مزایا دست به اعتصاب زدند. کارگران این گروه صنعتی ابتدا در مقابل ساختمان اداری این مجموعه تجمع کردند و به علت عدم پاسخگویی مالک کارخانه در حد فاصل کارخانه تا فرمانداری راه پیمایی کردند.
در زاهدان نیز در همین روز کارگران شهرداری به علت عدم پرداخت معوقات خود دست به اعتصاب زدند و از جمع آوری زباله های شهر خودداری کردند.
همچنین کارگران پروژه ای پتروشیمی ارغوان گستر ایلام در شهرستان چوار که پس از سال ها کار با اتمام پروژه بیکار شده اند، در مقابل درب ورودی این مجموعه دست به تجمع زده اند و خواهان استخدام در این مجموعه هستند. تنها در دو سال گذشته با ادامه روند بیکار سازی ها و اعتراضات کارگران بیکار شده، ۶ مورد خودکشی ناشی از بیکاری و فقر خانواده های کارگران در پتروشیمی چوار اتفاق افتاده است.
در تهران نیز کارگران کارخانه داروگر به عدم پرداخت ۴ ماه مزد و ۷ ماه حق بیمه خود اعتراض دارند. این کارگران بارها به دلیل مشکلات معیشتی خواستار رسیدگی به وضعیت خود شده اند اما تا کنون به هیچ نتیجه ای نرسیده اند.
عدم پرداخت دستمزد و اخراج از کار آن هم در شرایط وحشتناک کنونی از جمله ننگین ترین و شرم آورترین ستم هایی است که سرمایه داران در حق کارگران روا می دارند. مبارزه با این ستم راهی جز اتحاد و سازمان یابی تمام کارگران، اعم از شاغل و بازنشسته، برای مبارزه با طبقه سرمایه دار و استبداد دینی حامی آن ندارد.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۳۰ خرداد ۱۴۰۳

************

تجمع بازنشستگان در سه‌شنبه های اعتراضی

امروز سه‌شنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ بازنشستگان در چندین شهر کشور تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند.
در کرمانشاه بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی با حضور در مقابل مرکز صندوق بازنشستگی کشوری و با سر دادن شعارهایی نظیر "هر اختلاس رو میشه، چند تا مسئول پشتشه" ، "فقط کف خیابان بدست میاد حقمان" ، "درد ما درد شماست، مردم به ما ملحق شوید" مطالبات برحق خود را فریاد زدند.
در تهران نیز بازنشستگان بانک ملت که در برابر شعبه مرکزی این بانک در تهران تجمع کرده بودند با حمله و هجوم نیروهای امنیتی و انتظامی مواجه شدند که در پی آن چند بازنشسته معترض بازداشت شدند. این تجمع در اعتراض به کارکرد صندوق "تأمین آتیه کارکنان بانک ملت" و همچنین پایمال شدن حقوق بازنشستگان این بانک انجام شده بود. از جمله شعارهای سر داده شده در این حضور اعتراضی می توان به "تجمع، اعتراض، علیه فقر و فساد، حق مسلم ماست" اشاره کرد.
در روزهای گذشته ریزش معدن سنگ در شازند نیز جان چندین کارگر معدن را گرفت. این ریزش که به خاطر بهره برداری غیر اصولی و درواقع غارتگرانه صورت گرفته است تا کنون باعث کشته شدن ۴ کارگر معدن شده است. ۲ تن از کارگران کشته شده از بازنشستگان شهرداری اراک بوده اند که به دلیل عدم توانایی در تأمین هزینه ها و مایحتاج زندگی روزمره با سن زیاد مجبور به کار در معدن سنگ شازند شده بودند.
این تنها یک نمونه از فشار روزافزون معیشتی بر بازنشستگان است که حتی آنان را در سنین بالا و بعد از بازنشسته شدن برای تامین هزینه های زندگی مجبور به کار کردن در مشاغل سخت و خطرناکی چون کار در معدن می کند. و این در حالی است که تمام ارکان و نهادهای مسئول در نظام سرمایه داری جمهوری اسلامی با بی توجهی کامل و نادیده گرفتن وضعیت نابسامان اقتصادی بازنشستگان تنها منتظر مرگ یکایک این بازنشستگان است تا آمار پرداختی ناچیز خود در هر ماه را کاهش دهد.
بی تردید با تجمعات اعتراضی ناپیوسته، غیر متمرکز، غیرمتشکل، پراکنده، جدا از یکدیگر و بدون حمایت از همدیگر، این ظلم و ستم و غارتگری و فساد سرمایه داری استبدادی حاکم تا سالها ادامه خواهد یافت. تنها راه برون رفت از این وضعیت خفت بار و مرگ تدریجی، حمایت و همدلی و همبستگی و سازمان یابی شورایی تمام بخش های مختلف طبقه کارگر اعم از بازنشسته و شاغل در سراسر کشور است. کارگران صنعتی و خدمات، معلمان، پرستاران، بازنشستگان و جوانانی که به واسطه فساد سیستماتیک نزدیک به نیم قرن اخیر در کشور، برای سیر کردن شکم خود به شغل های کاذب و کم درآمد مشغولند همگی باید درد دیگری را رنج و درد خود بدانند و این مهم را دریابند که حاکمیت و طبقه سرمایه دار حاکم بر کشور از همبستگی، اتحاد و همدلی و همزبانی آنها وحشت دارند و همواره از طریق عوامل داخلی و خارجی خود سعی در شکست و از بین بردن و شکل نگرفتن این اتحاد در بین طبقه کارگر را دارند. راه مبارزه با طبقه سرمایه دار خون آشام و فاسد و استبداد دینی حامی این طبقه ایستادن در پشت یکدیگر، سازمان یافتگی شورایی، و اتکا بر اندیشه و اراده خویشتن است.

دکانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۹ خرداد ۱۴۰۳

************

درد ما درد شماست، مردم به ما ملحق شوید

تجمع بازنشستگان در یکشنبه اعتراضی دیگر

امروز یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ بازنشستگان صندوق های مختلف بازنشستگی طبق روال هفته های گذشته دست به تجمع اعتراضی و راه پیمایی در خیابان های شهرهای مختلف کشور زدند.
در شوش، کرخه، و هفت تپه علی رغم گرمای شدید هوا بازنشستگان تأمین اجتماعی با حضور در مقابل ساختمان این سازمان تجمع خود را با اعتراض به وضعیت فلاکت بار معیشتی مردم و بازنشستگان برگزار کردند.
در اهواز نیز بازنشستگان با حضور در مقابل ساختمان سازمان تأمین اجتماعی واقع در میدان کارگر و در گرمای شدید هوا با در دست داشتن پارچه نوشته ها و پلاکاردهایی و همچنین سر دادن شعارهایی خشم و انزجار خود را به مسئولان غارتگر و سرکوبگر حاکم نشان دادند.
"هم مجلس، هم دولت، دروغ میگن به ملت"، "حاصل کار دولت، غارت جیب ملت"، "تجمع، اعتراض، حق مسلم ماست"، "گرانی، تورم، بلای جان مردم" و، از همه مهم تر، "درد ما درد شماست، مردم به ما ملحق شوید" شعارهای بازنشستگان صندوق های مختلف کرمانشاه بود تا امروز بار دیگر با حضور خود در مقابل ساختمان سازمان تأمین اجتماعی این استان اعتراض خود را به چپاول، دروغگویی، فساد سیستماتیک، و غارت حاصل یک عمر کارشان نشان دهند.
در تهران نیز بازنشستگان تامین اجتماعی در مقابل این سازمان تجمع کردند و شعارهایی چون "زن و مرد برابرند، متحد و دلاورند" و "تا کی سرافکندگی، مرگ بر این زندگی" سر دادند.
در اصفهان هم بازنشستگان صنایع فولاد در مقابل صندوق بازنشستگی فولاد این شهر دست به تجمع زدند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۷ خرداد ۱۴۰۳

************

سعیده محمدی

زندانیان سیاسی و عقیدتی را به یاد آوریم

سعیده محمدی، متولد ۱۳۷۰ اهل کوهدشت استان لرستان دانش آموخته حقوق، در ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات جنبش "زن، زندگی، آزادی" در تهران بازداشت شد. او از اولین کسانی بود که در جریان این اعتراضات دستگیر و زندانی شد.
سعیده محمدی به همراه روژین موسی زاده درحالی که پلاکاردهایی با نام مهسا امینی به گردن انداخته و برای اعتراض و جلب توجه عمومی به این قتل حکومتی در خیابان‌ ولی عصر تهران قدم می‌زدند، توسط نیروهای گارد ویژه بازداشت شدند. پس از انتقال به بازداشتگاه وزرا و سپس دادسرای شهید مقدس اوین، قاضی شعبه دو بازپرسی برای آن‌ها قرار وثیقه دو میلیاردی تا زمان دادگاه و رسیدگی به پرونده صادر کرد. اما آن‌ها به دلیل ناتوانی در تامین وثیقه به زندان قرچک ورامین منتقل شدند.
سعیده محمدی پس از ۴ ماه بازداشت موقت در زندان قرچک و همزمان با ادامه حبس، در دی‌ماه ۱۴۰۱ در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سید علی مظلوم محاکمه و به ۵ سال حبس و ۲ سال منع خروج از کشور محکوم شد. پس از اعتراض به رای بدوی، پرونده محمدی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر ارجاع شد. قاضی رسیدگی کننده با پذیرش وثیقه و آزادی موقت او مخالفت کرد.
از شهریور ۱۴۰۱ و در جریان جنبش سراسری "زن، زندگی، آزادی" نیروهای امنیتی بیش از ۲۰ هزار شهروند معترض را بازداشت کردند. بسیاری از بازداشت شدگان با گذراندن مدت های طولانی در بازداشت موقت از داشتن وکیل و دادرسی عادلانه محروم بوده اند و اکنون با احکام سنگین در زندان به سر می‌برند. در میان این ۲۰ هزار شهروند تنها عده معدودی از افراد شناخته شده در مورد پرونده شان اطلاع رسانی شده است. اکثریت این محکومان هیچ صدایی در بیرون از دیوار های بلند زندان نداشته اند.
ما خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط همه زندانیان سیاسی و عقیدتی از جمله سعیده محمدی هستیم.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۶ خرداد ۱۴۰۳

************

مجید رهنورد (تولد ٢٦ خرداد ۱٣٧٨ - قتل ۲۱ آذر ۱۴۰۱)

یاد آر!

************

چرا جمهوری اسلامی به مردم دروغ می‌گوید؟

جمهوری اسلامی حقیقت مسئله را کتمان کرده است. چرا؟ چون فکر می‌کرده بیان حقیقت او را تضعیف می‌کند. به‌عبارت دیگر، برای حفظ خود دروغ گفته است. حفظ خود از دست چه کسی؟ از دست «دشمن».
و می‌دانیم که «دشمن» مقوله‌ای است که جمهوری اسلامی در مقام «دوست» موجودیت خود را در ضدیت با آن تعریف می‌کند. دوگانه «دوست - دشمن»‌ دوگانه‌ای‌ ایدئولوژیک است مانند دوگانه‌های «خدا - شیطان»، «هابیل - قابیل»، «حق - باطل»، و ...
برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

************

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب کانال منشور آزادی، رفاه، برابری اینجا کلیک کنید.
بازخوانی ترانه "قلعه تنهایی" از متین منانی، دانشجوی مهندسی کامپیوتر اهل شهر ساری، که در خیزش "زن، زندگی، آزادی" بر اثر اصابت گلوله‌های ساچمه ای نیروهای امنیتی بینایی خود را از دست داده است.
متین منانی با خواندن این ترانه حدیث نفس می کند و حرف دلش را می زند، که حرف دل تمام جوانان آزادی خواه است. دلاوران گمنامی که در جنبش "زن، زندگی، آزادی" به خیابان ها آمدند و فریاد آزادی سر دادند. سربداران جوانی که یا اعدام شدند، یا در خیابان ها به خون خویش درغلتیدند، یا به زندان افتادند و شکنجه شدند، یا مورد تجاوز جنسی قرار گرفتند، و یا همچون متین منانی کور شدند و بینایی خود را از دست دادند. جوانان دلیری که همچنان درحال دست و پنجه نرم کردن با صدمات ناشی از سرکوب وحشیانه استبداد حاکم هستند. منانی با بازخوانی این ترانه به ما می گوید این ها همه قابل تحمل اند، اگر آزادی خواهان "قلعه تنهایی" خود را درهم شکنند، دوباره به خیابان ها بیایند، اما این بار متحد و متشکل، تا بتوانند دیو استبداد را به زانو درآورند، و آزادی، رفاه، برابری را در جامعه متحقق کنند. اینجا کلیک کنید.

************

تداوم اعتراض های بازنشستگان

در آستانه انتخابات نمایشی ریاست جمهوری

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب کانال منشور آزادی، رفاه، برابری اینجا کلیک کنید.
امروز سه‌شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ بازنشستگان سه‌شنبه اعتراضی دیگری را برگزار کردند.
در کرمانشاه بازنشستگان کشوری، تأمین اجتماعی، بهداشت و درمان، و مخابرات با تجمعی متحد نسبت به چپاول، غارت، فساد سیستماتیک و مصائب معیشتی و اقتصادی اعتراض و خشم خود را در قالب شعارها و پلاکاردهایی نشان دادند.
همچنین یکی از بازنشستگان با ایراد سخنانی در این تجمع وعده های دروغین حاکمان جمهوری اسلامی را افشا کرد.
از جمله شعارهای این تجمع می توان به موارد زیر اشاره کرد:
فریاد، فریاد، از این همه بیداد
روسری رو رها کن، فکری به حال ما کن
بیکاری، تورم، بلای جان مردم
معلم زندانی آزاد باید گردد
کارگر زندانی آزاد باید گردد
در تهران نیز جمع کثیری از بازنشستگان سال ۱۴۰۰ با تجمع در مقابل ساختمان برنامه و بودجه و با سر دادن شعارهایی نظیر "عدالتی ندیدیم، فقط دروغ شنیدیم" ، "قدرت ما جمع ماست، رتبه بندی حق ماست!" خشم و انزجار خود را از مسئولان فاسد و غارتگر جمهوری اسلامی ابراز داشتند.
جمهوری اسلامی در بیش از چهل سال گذشته با تحمیل جنگ، کشتار معترضان و اعدام مخالفان، قتل های زنجیره ای و سیاسی، تقسیم جامعه به خودی و غیر خودی و اختصاص تمام منابع به ریزه خواران و هواداران خودی، سرکوب ارتجاعی و بی امان زنان، فساد سیستماتیک در تمام ارگان های اداری و اقتصادی و سیاسی کشور و به طور کلی تحمیل فقر و فلاکت و سیه روزی و خفقان، زندگی را برای چندین نسل از کارگران و زحمتکشان تبدیل به جهنمی سوزان کرده است. برای مقابله با این جهنم سوزان، تک صدایی و تک روی و مبارزه فردی و پراکنده راه به جایی نبرده و نخواهد برد. تنها زمانی که بخش های مختلف طبقه کارگر از هر گوشه کشور با هم متحد شوند، درد و رنج یک دیگر را از آن خود بدانند و به این ترتیب در شوراهای ضد سرمایه داری متحد و متشکل شوند، باری تنها آن گاه است که می توانند حکومت فاسد و سرکوبگر و استبدادی مدافع سرمایه داری را به زانو درآورند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۲ خرداد ۱۴۰۳

************

تجمع بازنشستگان مخابرات در اعتراض به وضعیت فلاکت بار معيشتی

امروز دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ بازنشستگان مخابرات در چندین شهر کشور تجمع اعتراضی هفتگی خود را برگزار کردند.
در تبریز بازنشستگان با حضور در مقابل ساختمان شرکت مخابرات استان آذربایجان شرقی، و با سر دادن شعار "شرکت پر درآمد، درآمدت کجا رفت؟" اعتراض خود را به عدم اجرای آیین نامه استخدامی و رفاهی سال ۱۳۸۹ و دیگر حقوق از دست رفته خویش اعلام کردند.
در سنندج و بیجار نیز بازنشستگان مخابرات با راه پیمایی و تجمع، اعتراض خود را به عدم اجرای آیین نامه سال ۱۳۸۹ و مشکلات معیشتی و چپاول صندوق بازنشستگی بیان کردند.
بعد از واگذاری شرکت مخابرات به سپاه پاسداران و بعد از آن به یکی دیگر از نهادهای حکومتی به نام ستاد اجرایی فرمان امام، پرداخت حقوق بازنشستگان این شرکت و همچنین تبعیض در پرداخت ها باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری برای بازنشستگان این صندوق شده است. غارت و دست درازی به اموال و ثروت مخابرات در صندوق بازنشستگی این شرکت یکی دیگر علت های اصلی اعتراض بازنشستگان مخابرات است.
اکنون و در شرایطی که بازنشستگان و به طور کلی بخش های مختلف طبقه کارگر سال ها است که به طور هفتگی به خیابان می آیند و به مشکلات خود اعتراض می کنند، جمهوری اسلامی آنان را فرا می خواند که حل مشکلات خود را از طریق شرکت در انتخابات ریاست جمهوری دنبال کنند. پرسش این است: حتی اگر به فرض محال به طور مثال بازنشستگان مخابرات بتوانند با شرکت در انتخابات بهترین رئیس جمهور را انتخاب کنند آیا در چهارچوب جمهوری اسلامی رئیس جمهور دارای آن حد از اختیارات هست که حتی اگر بخواهد بتواند مشکلات بازنشستگان را حل کند؟ مگر همان کسی که در ۲ خرداد ۱۳۷۶ با بیش از ۲۰ میلیون رای به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد توانست مشکلات مردم اعم از اقتصادی و سیاسی را حل کند؟ مگر هم او نبود که بعد از ۸ سال ریاست جمهوری درمانده و مستأصل اعلام کرد که در نظام جمهوری اسلامی رئیس جمهور چیزی بیش از یک "تدارکاتچی" نیست؟ فراموش نکرده ایم که در همان زمان، همین نهادی که باعث نابودی صندوق بازنشستگی مخابرات شده است، شمشیر را علیه رئیس جمهور از رو بست و او را آشکارا تهدید کرد. و از یاد نبرده ایم که آن رئیس جمهور دارای پشتوانه ۲۰ میلیون رای نیز از همان زمان زمین "اصلاحات" را واگذاشت و به نهادهای قدرت تمکین کرد. حال در شرایطی که سال ها است مردم از انتخابات سرخورده و نا امید شده اند و امکان اینکه رئیس جمهور در انتخابات آینده ۸ تیر ۲۰ میلیون رای بیاورد مطلقا وجود ندارد، چگونه می توان پذیرفت که رئیس جمهور منتخب این انتخابات بتواند مشکلات مردم از جمله بازنشستگان را حل کند؟ واقعیت این است که سال ها است مردم و در مورد خاص بحث ما بازنشستگان به این حقیقت پی برده اند که حل مشکلات خود را باید در چهارچوبی بیرون از "انتخابات" دنبال کنند. راه درست همین است و مردم از جمله بازنشستگان باید حل مشکلات خود را از طریق اتحاد و سازمان یابی به نیروی شوراهای خود و بر ضد سرمایه داری استبدادی دنبال کنند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۱ خرداد ۱۴۰۳

************

یاد آر!

کیان پیرفلک (تولد ۲۱ خرداد ۱۳۹٢ - قتل ٢۵ آبان ۱۴۰۱)

************

تجمع اعتراضی بازنشستگان در شهرهای مختلف کشور

امروز یکشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ بار دیگر بازنشستگان صندوق های مختلف در سراسر کشور دست به تجمع اعتراضی زدند.
در اصفهان بازنشستگان فولاد در مقابل صندوق بازنشستگی این شهر تجمع کردند و اعتراض خود را به عدم رسیدگی به وضعیت نابسامان خود ابراز کردند.
در شوش و هفت تپه (در خوزستان) نیز کارگران و بازنشستگان با حضور در کف خیابان و در گرمای نزدیک به ۵۰ درجه اعتراض خود را به چپاول و غارت منابع کشور و همچنین صندوق‌های بازنشستگی اعلام کردند.
در کرمانشاه نیز در تجمعی متحد، بازنشستگان تأمین‌ اجتماعی، کشوری و مخابرات با حضور پر تعداد خود در خیابان مطالبات بر حق شان را فریاد زدند.
در این تجمع یکی از بازنشستگان شعری را در حضور دیگر معترضان به وضع موجود به شرح زیر قرائت کرد:
...ولی ما با هم می جوشیم
لباس عشق رو می پوشیم
یکی می شیم، با یک صدا
نشون می دیم ما با هوشیم
خستگی رو دور می کنیم
چشم غم رو کور می کنیم
نسلمون رو نجات می دیم
امید رو پر شور می کنیم
خانه رو پر نور می‌کنیم
ستم رو نابود می کنیم

بازنشستگان سایر مناطق خوزستان نیز با حضور در خیابان و در گرمای شدید هوا طبق روال هفته های گذشته اعتراض خود را با سر دادن شعارهایی نظیر "از خوزستان تا گیلان، مرگ بر مدیران" و "کشور رو غارت کردند، ما رو بیچاره کردند" به غارت منابع بازنشستگان کشور اعلام کردند.
در تهران نیز بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و فولاد با تجمع در برابر سازمان تأمین اجتماعی اعتراض خود را به نابسامانی های اقتصادی و همچنین اجرا نشدن طرح همسان‌سازی اعلام کردند. در این تجمع شعارهایی چون "قناعت، ریاضت، تحمیل شده به ملت" و "صندوق رو خالی کردند، ما رو بیچاره کردند" سر داده شد.
"ستم رو نابود می کنیم". این شعار نه تنها شعار بازنشستگان بلکه حرف دل تمام بخش های دیگر طبقه کارگر است، که در تجمع های اعتراضی خود آن را به این شکل نیز فریاد می زنند: "زیر بار ستم نمی کنم زندگی، جان فدا می کنم در راه آزادگی". این ستم همان ستم سرمایه است، که روبنای سیاسی آن در ایران استبداد دینی است. برای رفع ستم سرمایه، طبقه کارگر نخست باید به نیروی شوراهای ضدسرمایه داری، استبداد دینی را از سر راه بردارد و آزادی، رفاه، و برابری را متحقق سازد تا بتواند با توان مادی، فکری، و فرهنگی بیشتری به جنگ سرمایه برود.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۰خرداد ۱۴۰۳

************

آزیتا فروغی مطلق

زندانیان سیاسی و عقیدتی را به یاد آوریم

آزیتا فروغی مطلق، شهروند بهایی، اهل مشهد، از ۷ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای تحمل ۳ سال و ۸ ماه حبس تعزیری خود در زندان وکیل آباد (مرکزی) مشهد به سر می برد.
آزیتا فروغی، به همراه نسیم ثابتی، رویا قانع عزآبادی و سهیلا احمدی، شهروندان بهائی ساکن مشهد، در مرداد ماه ۱۴۰۲ با گشایش پرونده قضایی در دادسرای مشهد به شعبه ۹۰۳ دادسرای ناحیه ۹ مشهد احضار و تفهیم اتهام شدند.
آزیتا فروغی مطلق، اوایل مهر ماه ۱۴۰۲، برای حضور در جلسه دادرسی به شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد احضار و در تاریخ ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۲، توسط قاضی هادی منصوری ـ رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد - محاکمه شد.
در آبان ماه ۱۴۰۲، با صدور حکم توسط قاضی هادی منصوری خانم فروغی مطلق، از بابت اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام" به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری و به اتهام "عضویت در جمعیت یا شبه جمعیت به قصد برهم زدن امنیت کشور" به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. در پی اعتراض و ارجاع پرونده این شهروند بهایی به شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، حکم صادره بدوی بدون تشکیل جلسه دادرسی، عینا تائید شد.
همچنین بر اساس حکمی که در تاریخ بیست و نهم مهرماه، توسط شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد به ریاست هادی منصوری صادر و به وکلای نسیم ثابتی، رویا قانع عزآبادی و سهیلا احمدی ابلاغ شد، هر کدام از این شهروندان نیز از بابت اتهام “عضویت در جمعیت به قصد برهم زدن امنیت کشور” به سه سال حبس و در خصوص اتهام “تبلیغ علیه نظام” به هشت ماه حبس محکوم شدند.
شهروندان بهائی طبق بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب ۶ اسفند ۱۳۶۹ از هرگونه حقوق شهروندی محروم و از سوی حکومت جمهوری اسلامی با انواع و اقسام موارد نقض حقوق بشر و اعمال رفتارهای قهرآمیز روبه رو هستند. شهروندان بهائی از حق کار و تحصیل محروم هستند. محل کسب و کارشان تخریب و زمین های کشاورزی شان با بلدوزر زیر و رو و حاصل زحمتشان نابود می شود. حتی برای دفن درگذشتگان خود در گورستان هایی که زمین های آن را با پول خود خریده اند با مانع رو به رو هستند. گورستان هایشان تخریب می شود. مردگانشان به گروگان گرفته می شود و به رغم مخالفت بازماندگان، در گلزار خاوران در گورهای دسته جمعی زندانیان سیاسی اعدام شده در قتل عام تابستان ۶۷ دفن می شوند. بدین ترتیب، شمار کثیری از ایرانیان در کشور خود به سبب عقیده و باورهای دینی خویش از همه حقوق انسانی خود محروم هستند و فریاد رسی ندارند.
همه ما کارگران فارغ از باورهای عقیدتی از سلطه استبداد دینی سرمایه رنج می‌بریم و برای رسیدن به آزادی، رفاه، و برابری به اتحاد نیاز داریم. ما خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط همه زندانیان عقیدتی از جمله آزیتا فروغی مطلق هستیم.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۹خرداد ۱۴۰۳

************

تجمعات اعتراضی کارگران، شاغل و بازنشسته، در سراسر کشور در آستانه ۱۴ خرداد

تجمعات اعتراضی کارگران در امروز یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ و در آستانه سالمرگ بنیانگذار جمهوری اسلامی تصویر معناداری را برای مردم ایران و جهان ترسیم می کند. او نیست تا ببیند که چگونه "مستضعف"ترین طبقه جامعه به اعتراض علیه نظامی برخاسته است که او وعده رفع "استضعاف" و از بین بردن ستمگری و نابرابری های اش را می داد. او که در سخنرانی هایش جامعه ای با کمترین فاصله طبقاتی و بیشترین رفاه و آسایش مادی برای کارگران و زحمتکشان را وعده می داد و این داعیه را داشت که با در آمد ۵ سال موقوفات می تواند کل کشور را آباد و فقر را ریشه کن کند، اکنون نیست تا ببیند حکومتی که او بنیانش را گذاشت چیزی جز فقر و فلاکت و بیکاری و فساد سیستماتیک برای مردم به ارمغان نیاورده است. او نیست تا ببیند چگونه کارگران از شاغل و بازنشسته هر هفته به خیابان می آیند، تجمع اعتراضی برگزار می کنند و فریاد می زنند: نوبت ما که میشه، خزانه خالی میشه؛ نه مجلس، نه دولت، نیستند به فکر ملت؛ اتحاد، اتحاد، علیه فقر و فساد؛ بیکاری، تورم، بلای جان مردم؛ حاصل کار دولت، غارت جیب ملت.
امروز نیز پیرو هفته های پیش کارگران در شهرهای مختلف کشور به وضعیت اقتصادی، معیشتی و فاصله طبقاتی عمیق جاری در تمام سطوح جامعه دست به تجمع و راه‌پیمایی اعتراضی زدند.
در خوزستان، بازنشستگان تأمین اجتماعی با حضور در مقابل ساختمان اداره کل این سازمان، فریاد اعتراضی بر حق خود را با سردادن شعار و در دست داشتن پلاکاردهایی بیان کردند. شاغل و بازنشسته اتحاد اتحاد؛ فقط کف خیابون بدست میاد حقمون؛ خط فقر بالای ۳۰ میلیون ؛ ماده ۹۶ و ۱۱۱ اجرا باید گردد از جمله شعارهایی بود که در تجمع امروز سر داده شد.
همچنین بازنشستگان صنایع فولاد خوزستان با تجمع خود در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد خشم و انزجار و اعتراض خود را به چپاول و غارت ثروت و نقدینگی این صندوق توسط دولتیان و حاکمان اسلامی ابراز کردند.
بازنشستگان فولاد در اصفهان نیز با حضور در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد با سر دادن شعارهایی نظیر مجلس سر سپرده، گرونی رو آورده اعتراض خود را به وضعیت وخیم معیشتی و بی توجهی و تاخیر مسئولین صندوق در اجرای صورتجلسه ۱۴۰۲/۷/۱۵ بیان کردند.
در شوش نیز بازنشستگان تأمین اجتماعی با راه پیمایی و سردادن شعارهایی چون ننگ ما ننگ ما، صدا و سیمای ما؛ حجاب حجاب شعارشون، دروغ و دزدی کارشون؛ خیلی دروغ شنیدیم، ما دیگه رای نمیدیم؛ کشور پر درآمد! چه بر سر تو آمد؟ اعتراض خود را نسبت به وضعیت فلاکت‌بار زندگی خود فریاد کردند.
بازنشستگان معترض کرمانشاهی نیز با حضور دوباره خود در خیابان های این شهر و ایجاد تجمعی متحد شامل بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و مخابرات خشم و نارضایتی خود را علیه مسئولین کشور با سردادن شعارهایی نظیر تا حق خود نگیریم، دوباره برمیگردیم، و تجمع، اعتراض، حق مسلم ماست فریاد کردند.
در تهران نیز بازنشستگان با حضور در مقابل ساختمان تأمین اجتماعی اعتراض خود را به اجرایی نشدن طرح متناسب سازی و دیگر مشکلات پیش روی بازنشستگان بیان کردند.
امروز همچنین کارگران شاغل از جمله کارگران ارکان ثالث شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، کارگران و پرسنل صنعت نفت اهواز، کارگران شرکت ملی حفاری صنعت نفت، کارگران شهرداری بندرعباس و صیادان، لنج داران و ماهی فروشان بوشهر نیز دست به تجمع اعتراضی زدند.
در برابر این اعتراض های برحق کارگران و زحمتکشان جامعه، سرمایه داری استبدادی جمهوری اسلامی چشم ها و گوش های خود را بسته است تا طبق روال چهار دهه گذشته با ایجاد رعب و وحشت و بازداشت و زندان و شکنجه و اعدام مردم را به سکوت و تسلیم وادارد. غافل از آنکه سرکوب هر گونه کارکرد خود را برای این حکومت از دست داده است و جمهوری اسلامی بی تردید در برابر مردم به زانو درخواهد آمد. این واقعیت دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۳ خرداد ۱۴۰۳

************

لیان درویش

زندانیان سیاسی را به یاد آوریم

لیان درویش ۴۰ ساله اهل رشت، فعال فضای مجازی، در تاریخ ۱۳ دی‌ماه ۱۳۹۶ با یورش ماموران اطلاعات سپاه پاسداران به منزل و پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی‌اش بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی‌ها و تفهیم اتهام با قرار وثیقه آزاد شده بود.
خانم درویش پس از آزادی شرح یورش اطلاعات سپاه به منزلش و بازداشت غیرقانونی و شکنجه های روانی خود در بازداشتگاه را در کلیپی در شبکه های اجتماعی منتشر کرد. این فعال فضای مجازی توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی»، «توهین به خامنه‌ای در فضای مجازی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» در مجموع به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
براساس گفته‌های این زندانی سیاسی مبنای تشکیل پرونده بر علیه وی عکس‌هایی بوده که وی بدون حجاب اجباری در گوشی تلفن همراه خود داشته و همچنین فعالیت‌هایی که در فضای مجازی داشته است. لیان درویش از تاریخ ۲ اسفند ۱۴۰۲، برای تحمل دوران محکومیت ۵ ساله خود در زندان اوین به سر می برد.
از شهریور ۱۴۰۱ و در جریان جنبش سراسری "زن، زندگی، آزادی" نیروهای امنیتی بیش از ۲۰ هزار شهروند معترض را بازداشت کرده‌اند. بسیاری از بازداشت شدگان با گذراندن مدت های طولانی در بازداشت موقت از داشتن وکیل و دادرسی عادلانه محروم بوده اند و اکنون با احکام سنگین در زندان به سر می‌برند. در میان این ۲۰ هزار شهروند تنها عده معدودی از افراد شناخته شده در مورد پرونده شان اطلاع رسانی شده است. اکثریت این محکومان هیچ صدایی در بیرون از دیوار های بلند زندان نداشته اند.

ما خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط همه زندانیان سیاسی از جمله لیان درویش هستیم.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۲ خرداد ۱۴۰۳

************

در برهوتِ بی‌رحم این دیار
همه خوشحال‌اند
که سرانجام با پای خود
از دار به زیر می‌شوند.

زهی زندگی،

زهی زندگی!

سیدعلی صالحی

************

سنگی که کارگر به کارگر می‌زند دردش بیشتر است

در آن انقلاب، نخستین و دَمِ‌دست‌ترین کسانی که گرفتار خشم خروشان و بی‌امان توده‌های کارگر ‌شدند کارگرانی بودند که برای عوامل سرمایه‌داریِ سلطنتی خوش‌رقصی کرده و کاسه داغ‌تر از آش شده بودند و، به همین دلیل، در روزهای انقلاب برای آن‌که به چنگ کارگران نیفتند «سوراخ موش» می‌خریدند... برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

************

تداوم تجمع اعتراضی بازنشستگان

امروز یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری، و فولاد در کرمانشاه در مقابل ساختمان تأمین اجتماعی برگزار شد. شعارهای این تجمع عبارت بودند از:
- بازنشسته بیدار است، از تبعیض بیزار است
- بازنشسته داد بزن حقتو فریاد بزن
- کارگر زندانی آزاد باید گردد
- معلم زندانی آزاد باید گردد
- مالیات بیشمار، امکانات اسفبار
- یه اختلاس کم بشه، چند اختلاس پشتشه
- اتحاد، اتحاد، علیه فقر و فساد
نکته قابل ذکر در سخنرانی یکی از بازنشستگان این بود: مطالبات ما هم به عنوان بازنشسته است، و هم به عنوان شهروند. اعتراض ما به فقری است که دولت به کل جامعه تحمیل کرده و می خواهد بخشی از آن را از جیب ما بازنشستگان جبران کند.
امروز همچنین بازنشستگان فولاد در شهرهای اصفهان و اهواز در مقابل صندوق بازنشستگی فولاد تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمع ها در اعتراض به فساد حکومت، وضعیت وخیم معیشتی و پایمال شدن حقوق بازنشستگان بود. بازنشستگان در کنار مطالبات بالا خواستار اصلاح همسان سازی حقوق خود شدند.
همچنین در تهران بازنشستگان تأمین اجتماعی در مقابل سازمان تأمین اجتماعی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این تجمع ها نشان می دهند که خواست های بازنشستگان در حال عروج از مطالبات اقتصادی و رسیدن به سطح مطالبات سیاسی است. این تغییر اگرچه امیدوار کننده است، اما هنوز کافی نیست. مبارزه سیاسی بازنشستگان در کنار دیگر بخش های طبقه کارگر باید علیه کل سرمایه داری استبدادی حاکم بر ایران باشد و مبارزه با استبداد را راهی برای هموارتر شدن مبارزه با سرمایه داری تلقی کند. تنها در این صورت است که می توان امیدوار بود که بخش های مختلف طبقه کارگر از جمله بازنشستگان از وضعیت وخیم و فلاکت‌بار کنونی خود نجات پیدا کنند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۶ خرداد ۱۴۰۳

************

انتقاد از خود، اعتمادبه‌نفس در اندیشه، سرمایه‌ستیزیِ انقلابی در عمل

در پی جنبش‌های ضداستبدادی اخیر در سال‌های ۹۶ و ۹۸ و به‌ویژه جنبش «زن، زندگی، آزادی»، جامعه ایران کشتیِ بی‌لنگری را می‌مانَد که دستخوش باد و باران و توفان‌ سیاسی شده، آرام و قرار از کف داده و، به‌گفته مولویِ بلخی، «کژ» می‌شود و «مژ» می‌شود. بر این کشتیِ بی‌لنگر هم‌چنان استبداد دینی حکومت می‌کند، اما بحران‌زده و لرزان و فقط به‌ضرب سرنیزه، چراکه از مقبولیت و مشروعیتِ میلیونی که مردم در انقلاب ۱۳۵۷ به آن دادند اثر چندانی نمانده است و مدت‌هاست که جمهوری اسلامی... برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

************

تجمع و راه پیمایی اعتراضی بازنشستگان در شهرهای مختلف کشور

امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ همچون یکشنبه های گذشته، بازنشستگان صندوق های مختلف برای احقاق حقوق پایمال شده خود دست به تجمع و اعتراض زدند.
در خوزستان بازنشستگان تأمین اجتماعی اهواز با حضور در مقابل ساختمان اداره کل تأمین اجتماعی این استان و نیز راه‌پیمایی در بلوار گلستان و میدان فرهنگ شهر (کارگر) با سر دادن شعارهایی چون "نه تهدید، نه زندان، نه اعدام نیست جلودارم" به وضعیت نابسامان معیشتی خود و دیگر اقشار جامعه اعتراض کردند.
بازنشستگان فولاد در اهواز نیز با تجمع و راه‌پیمایی از مقابل ساختمان استانداری خوزستان به سمت فرمانداری اهواز و بازگشت و تجمع دوباره در مقابل ساختمان استانداری اعتراض خود را با فریاد شعار نمادین "فولادی داد بزن، حقتو فریاد بزن" ابراز کردند.
در شهر شوش نیز بازنشستگان تأمین اجتماعی با سر دادن شعار "روسری را رها کن، فکری به حال ما کن" و حضور در مقابل فرمانداری این شهر مطالبات بر حق خود را فریاد زدند.
همچنین در تهران بازنشستگان فرهنگی کل کشور در سال ۱۴۰۰ با حضور در مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه در میدان بهارستان اعتراض خود را نسبت به اجرا نشدن قانون همسان سازی ۹۰٪ حکم و رتبه بندی اعلام داشتند.
در کرمانشاه نیز بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری و مخابرات با تجمعی متحد همچون هفته های گذشته و با سر دادن شعارهایی نظیر "مالیات بی شمار، امکانات اسفبار" و "دولت ورشکسته، برای بازنشسته، شمشیرو از رو بسته" نسبت به وضعیت بغرنج معیشتی موجود در سطح جامعه اعتراض کردند.
در استان مازندران نیز بازنشستگان فولاد البرز مرکزی با تجمع و حضور در خیابان خواستار اجرای آیین نامه ۱۵ مهر هئیت مدیره شدند.
همچنین در اصفهان بازنشستگان فولاد با حضور در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد واقع در خیابان نشاط این شهر و سر دادن شعارهایی چون "حقوق نصفه نیمه، سکوت کنیم، همینه!" و "دزدی هاتون را کم کنید، مشکل ما را حل کنید" تجمع اعتراضی این یکشنبه خود را برگزار کردند.
حکومت جمهوری اسلامی با ایجاد رعب و وحشت در خیابان و بازداشت زنان و دختران بر اساس طرح موسوم به "نور" که بی تردید چیزی جز بازگشت به تاریکی و دوران قرون وسطای مذهبی نیست و همچنین افزایش اعدام ها در روزهای اخیر بویژه به دار آویختن زندانیان عقیدتی و جرائم مواد مخدر می کوشد با ایجاد فضای رعب و وحشت از گسترش جنبش مردم برای دست یابی به آزادی، رفاه، و برابری جلوگیری کند، غافل از این که سرکوب و رعب و وحشت حکومتی سال هاست که کارآمدی خود را از دست داده است و بی تردید جمهوری اسلامی از این توحش و سرکوب طرفی نخواهد بست.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

************

برده داری مدرن در کارخانه طنین پیک سبلان اردبیل

هر آنچه در خبرگزاری‌ها و صفحات متعدد اینترنتی در مورد کارخانه‌ای به نام «طنین‌ پیک‌ سبلان‌ اردبیل» می‌توان یافت؛ عبارت است از افتخاراتی همچون: «تامین بخشی از توپ های جام جهانی در کنار شرکت های بزرگی مانند آدیداس»، «واحد نمونه ملی در بین تمام واحدهای کارگری کشور» و یا دارای رسالت‌هایی همانند «کمک به توسعه ورزش مدارس و روستایی» می‌باشد. حتی «صفا سراج مهدی‌زاده» به عنوان مدیر عامل شرکت، خود را مفتخر می‌داند که بدون دریافت ريالی تسهیلات بانکی مشغول فعالیت [اقتصادی] بوده و ريالی بدهکار بانک، بیمه‌ها و مالیات نیست. اما آنچه کارگران خط تولید این شرکت در مورد شرایط کاری آنجا می‌گویند، پرده از چهره‌ی متفاوتی از این شرکت برمی‌دارد. شرکتی که در بین کارگران، به محلی برای «برده‌داری نوین» معروف شده است.
کارخانه طنین‌ پیک‌ سبلان‌ اردبیل «Beta Sport» در سال ۱۳۸۹ به مدیریت فریدون‌ سراج‌ مهدیزاده در شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل جهت تامین نیاز توپ‌های ورزشی ایران در اردبیل با برند بتـا (BETA) شروع به کار کرد. محصولات تولید شده در این شرکت شامل توپ‌های ورزشی: فوتبال، فوتسال، بسکتبال، والیبال، هندبال و سایر لوازم ورزشی می‌باشد.
طبق‌ تحقیقات‌ میدانی انجام‌ شده، حقوق‌ کارگران‌ خط تولید که‌ اکثر فرآیند پروسه‌ی تولید و‌ بسته‌ بندی آن اعمالی‌ کاملا‌ فیزیکی‌ است، کمتر از حقوق‌ قانون‌ کار می باشد و اغلب کارگران‌ آن‌ به‌ دلیل‌ شرایط و‌ فشارهای سخت کاری موجود، این شرکت را ترک می‌کنند. حال اینکه مزایای سختی کار نیز شامل کارگران نمی‌شود. این در حالی است که در قسمت لاستیک‌سازی و بلیدرسازی که‌ مواد‌ اولیه‌ لاستیک توپ‌ در این‌ واحد تولید می‌شود‌، ماده شیمیایی مورد استفاده کربنات‌ سدیم و بچینگ بوده و مستقیما ریه‌ها را درگیر کرده‌ و در دراز مدت باعث ابتلای سرطان ریه در فرد می‌شود. زیرا تنفس این ماده شیمیایی می‌تواند به عوارض نامطلوبی مانند تنفس مجاری تنفسی، سرفه، تنگی نفس، آسم و مشکلات ریوی منجر شود.
این کارخانه در ۳ شیفت اما نه‌ بصورت چرخشی بلکه‌ غیر منظم‌ فعالیت می‌کند که‌ در این بین حقوق کارگران «حق شیفت» در شیفت عصر و شب نیز پرداخت نمی شود. در اقدامی کاملا غیر قانونی حتی کارگران‌ به‌ مدت ‌۳ هفته‌ در شیفت شب پشت سر هم به‌ اجبار‌ کار می کنند در صورتی هم که کارگران اعتراضی به این موضوع بکنند، مستقیما توسط مدیریت اخراج خواهند شد. گفتنی است کارخانه‌ های سه‌ شیفته‌ چرخشی، بایستی حق‌ شیفت‌ عصر و شیفت شب کارگران را پرداخت‌ نمایند. و تمامی شیفتها‌ بصورت چرخشی و‌ منظم‌ ادامه‌ پیدا کند، زیرا این موضوع‌ در قانون‌ کار مندرج می‌باشد. کارگران‌ این کارخانه که‌ در شیفت‌های‌ عصر و شب با‌ فشار شدید کاری مواجهه هستند،‌ همیشه‌ از‌ عدم‌ پرداخت‌ حق‌ شیفت‌ها‌ و آمار بیش‌ از حد در شیفت‌ شب شکایت می‌کنند.
عدم‌ ارائه فیش حقوقی ماهیانه به کارگران و حتی عکس برداری از آن نیز ممنوع می‌باشد. فیش حقوقی کارگران‌ باید هر ماه‌ بعد از واریز شدن حقوق به کارگران‌ ارائه‌ شود‌ تا‌ از ریز‌ واریزی‌ها‌ و‌ کسری‌های‌ حقوق‌ خود‌ مطلع‌ شوند‌. عدم‌ اعطای‌ فیش‌ حقوق‌ به‌ کارگران‌ و‌ عکس نگرفتن‌ از‌ آن در این کارخانه به‌ منزله‌ این‌ است‌ که‌ کارگر‌ در‌ زمان‌ اخراج‌ و تسویه‌ بدون‌ در دست داشتن مدرکی، نتواند‌ به‌ اداره‌ کار شکایت‌ کند.
عدم اعطای مرخصی به کارگران در صورت لزوم، از دیگر مواردی است که در کارخانه مذکور رایج می‌باشد. در حالی که در قانون کار، برای کارگران ماهی دو و نیم روز مرخصی قید شده است. اما در کارخانه‌ طنین‌ پیک‌ سبلان اعطای مرخصی به کارگران ممنوع می‌باشد. در شرایط اضطراری نیز، کارگر باید یک هفته‌ قبل درخواست مرخصی نماید و اگر به تایید دفتر تولید رسید مرخصی با هزار مکافات‌ اعطا‌ می‌شود. در غیر این صورت مرخصی‌ای نیز شامل حال کارگران نمی‌شود.
ضمنا طبق‌ دستور مدیریت‌ کارخانه‌ و‌ واحد‌ آموزش،‌ کارگران‌ بایستی‌ در تمامی تعطیلات مندرج در تقویم را در شرکت‌ حضور داشته‌ باشند.‌ چنانچه عدم‌ حضور‌ نیروها‌ در‌ روز‌ تعطیل‌ در‌ کارخانه‌ غیبت‌ و‌ اخراج‌ کارگر‌ را‌ در‌ پی دارد. با این وجود شرکت طنین‌ پیک‌ سبلان اضافه کاری‌‌های‌ اجباری را به بهانه‌های واهی یا‌ پرداخت‌ نمی‌کند‌ یا‌ کسر کرده‌ و‌ دیرتر پرداخت می‌نماید. حتی با قانونی‌ که‌ در شرکت وضع‌ کرده‌اند‌؛ با‌ مرخصی رفتن‌ نیروها‌ نیز‌ یک‌ ساعت‌ از مبلغ‌ اضافه‌ کاری‌ کارگران‌ کسر می‌گردد.
طبق قوانین‌ وضع‌ شده‌ در‌ کارخانه طنین‌ پیک‌ سبلان، که‌ با برنامه‌ریزی‌های‌ واحد آموزش‌ و‌ مدیریت‌ آقای‌ مهدی‌زاده‌ انجام‌ شده‌ است، تمامی‌ کارگران خط تولید باید مثل‌ یک‌ برده‌ آمار خط تولید را انجام دهند. آمارها بیش‌ از حد توان یک کارگر می‌باشد.

منبع: هفت تپه - کانال مستقل کارگران

************

متن آرش صادقی درباره اعدام خسرو بشارت

آقای ‎خسرو بشارت و شش هم پرونده ای او همگی از اقشار ضعیف جامعه بودند و اغلب از کودکی برای کمک به خانواده مجبور به کولبری و انجام کارهای سخت شدند.
آن‌ها در زندان هم کارهای سختی چون انتقال بار و نظافت را انجام می‌دادند تا بتوانند برای خانواده‌ کمک خرجی باشند، چون پیش از زندان هر کدام نان آور خانواده شان بودند.
خسرو بشارت، کامران شیخه و ایوب کریمی غیر از کار در زندان کارِ دستی هم انجام میدادند. از بوفه زندان نخ می خریدند و با آن دستبند و شال می بافتند تا از این طریق بتوانند به جز کار طاقت فرسای زندان درآمدی داشته باشند و آن را برای خانواده خود ارسال کنند.
اما با این شرایط مالی وقتی ورودی جدیدی وارد زندان میشد اولین نفراتی بودند که لباس زیر، حوله و مسواک می خریدند و در اختیار زندانیان جدید قرار می دادند.
درمورد زندگی، بازداشت و ۱۵ سال زندان این ۷ زندانی کتابها می شود نوشت که خیلی ها فقط چندین سطر از آنرا شنیده اند...

************

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات

امروز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ تعدادی از بازنشستگان مخابرات در چند شهر کشور دست به تجمع زدند.
در کرمانشاه بازنشستگان مخابرات اعتراض خود را به عدم اجرای آیین نامه ۸۹ با سر دادن شعار "بیمه تکمیلی، اصلاح باید گردد" بیان کردند.
در اردبیل نیز بازنشستگان مخابرات با راه‌پیمایی و سر دادن شعارهایی چون:
معیشت و خواروبار به روز باید گردد
بازنشسته داد بزن حقتو فریاد بزن
نسبت به وضعیت نابسامان معیشتی خود و دیگر بازنشستگان کشور واکنش نشان دادند.
بازنشستگان مخابرات در اصفهان نیز با تجمع و راه‌پیمایی در خیابان چهارباغ بالا، اعتراض و خشم خود را نسبت به عدم برقراری اصولی بیمه تکمیلی و پرداخت خواروبار و ....، که به صورت سالانه انجام می شود، ابراز داشتند.
همچنین در اهواز بازنشستگان مخابرات با سر دادن شعارهایی چون:
فریاد بازنشسته، اجرای آیین نامه
فقط کف خیابان، بدست میاد حقمان
مطالبات بر حق خود را فریاد کردند.
این تجمع ها، همچون تجمع های اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری، نشان می دهد که بازنشستگان علی العموم به هیچ وجه درصد ناچیزی را که به حقوق ها اضافه شده کافی نمی دانند و دست کم خواهان متعادل شدن حقوق ها با سطح تورم و نیازهای معیشتی خویش هستند. اما تجربه چندین سال مبارزه صرفا اقتصادی برای دست یابی به این مطالبات نشان می دهد که تا زمانی که مبارزه اقتصادی آنها به مبارزه سیاسی مستقیم علیه جمهوری اسلامی ارتقا نیابد و این رژیم استبدادی و مردم ستیز زیر فشار مبارزه سیاسی بازنشستگان و به طور کلی طبقه کارگر و آن هم از موضع ضدسرمایه داری قرار نگیرد مطالبات بر حق کارگران اعم از بازنشسته و شاغل به دست نخواهد آمد.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

************

تجمع بازنشستگان در شهرهای ایران

امروز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ بسیاری از بازنشستگان در شهرهای مختلف کشور تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند.
در اهواز بازنشستگان تأمین اجتماعی با تجمع و راه‌پیمایی در مقابل ساختمان اداره کل سازمان تأمین اجتماعی این استان پیگیر حقوق پایمال شده خود شدند. همچنین بازنشستگان، بازداشت خانم "مریم زلکی" از فعالین این شهر را محکوم کردند و خواهان آزادی هر چه سریع تر وی شدند. در راه پیمایی بازنشستگان اهواز شعارهایی نظیر:
گرانی تورم، بلای جان مردم
حسین حسین شعارشون، دروغ و دزدی کارشون
فقط کف خیابون، بدست میاد حقمون
سه جانبه گرایی اجرا باید گردد
تأمین اجتماعی از انحصار دولت آزاد باید گردد
ایران پر درآمد، مسئول بی لیاقت چه بر سر تو آورد
سر داده شد.
در کرمانشاه نیز بازنشستگان تأمین اجتماعی با همراهی بازنشستگان کشوری با حضور در مقابل ساختمان اداره کل تأمین اجتماعی این شهر و سر دادن شعارهایی نظیر:
بیکاری، تورم، بلای جان مردم
حاصل کار دولت، غارت جیب ملت
نه مجلس نه دولت نیستند بفکر ملت
اعتراض خود را به غارت و چپاول صندوق های بازنشستگی و فاصله حقوق های پرداختی با نرخ تورم جامعه و هزینه های جاری در زندگی بیان داشتند.
در شوش نیز کارگران بازنشسته شوش و هفت تپه با حضور و تجمع در مقابل ساختمان سازمان تأمین اجتماعی و در دست داشتن پلاکاردهایی نسبت به وضعیت اسفناک معیشتی خود و دیگر بازنشستگان اعتراض کردند.
همچنین در اصفهان بازنشستگان فولاد با راه‌پیمایی و تجمع در مقابل صندوق بازنشستگی فولاد این شهر خشم و اعتراض خود را نسبت به غارت این صندوق ابراز داشتند.
در شهرهای اراک و تهران نیز بازنشستگان تجمعات خود را برگزار کردند.
با گذشت نزدیک به دو ماه از آغاز سال جدید شمسی حاکمیت جمهوری اسلامی هیچ اقدام جدی ای برای رفع مشکلات بازنشستگان و مستمری بگیران نکرده است و بیشتر سرگرم قلع و قمع زنان و دختران در کف خیابان تحت عنوان "طرح نور" و مقابله با حق مسلم آزادی پوشش زنان بوده است.
بی شک، هیچ اراده و قصدی از طرف حاکمیت برای بهبود وضعیت معیشتی مردم وجود ندارد و سیاست کلی نظام، خسته و در بحران نگه داشتن مردم و فشار روز افزون بر آنهاست تا به این وسیله قدرت و روحیه مبارزه را از آنها سلب کند. بنابراین، بخش های مختلف طبقه کارگر اعم از بازنشستگان و کارگران شاغل خود باید با سازمان یابی شورایی و ضدسرمایه داری و حضور در خیابان ها و حمایت از یکدیگر و تداوم در پیگیری خواسته های خود حاکمیت مستبد، مرتجع، و فاسد را به زانو در آورند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

************

زن کارگر در متن زندگی کارگری

آنچه در زیر می‌آید بخش‌هایی از مقالۀ جایگاه زنان نوشتۀ سلما جیمز در سال ۱۹۵۲ است، که در کتاب او با عنوان جنسیت، نژاد، طبقه در سال ۲۰۱۲ به‌همت انتشارات MP Press در آمریکا منتشر شد.
سلما جیمز نویسنده و فعال اجتماعی به سال ۱۹۳۰ در خانواده‌ای کارگری در آمریکا متولد شد. از کودکی در کارخانه‌ها و در محلات کارگری... متن کامل را اینجا کلیک کنید.

************

به‌یاد سلمان یگانه، به‌مناسبت سالمرگ او

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب کانال منشور آزادی، رفاه، برابری اینجا کلیک کنید.
توضیح: سلمان یگانه کارگر کارخانه فولاد لوشان بود که روز ۱۶ اردیبهشت سال ۱۳۸۸ در جریان کار دچار حادثه شد و پیکر مجروحش به بیمارستانی در رشت انتقال یافت. درمان او در این بیمارستان بی نتیجه بود و روز بعد هنگام انتقال از رشت به تهران در آمبولانس جان سپرد. سلمان کارگر آگاه و پیشروی بود که در«کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری» برای سازمان‌یابی کارگران علیه سرمایه‌داری فعالیت می‌کرد. این کمیته در ۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۹ متن زیر را در گرامی‌داشت سلمان منتشر کرد که ما اکنون در پانزدهمین سالگرد درگذشت جان‌سوز آن انسان شریف به یاد او بازنشرش می‌کنیم.... متن کامل را اینجا کلیک کنید.

************

آخرین دفاع آلبرت پارسونز، از جان‌باختگان جنبش اول ماه مه

شما فکر می‌کنید مردم کورند، خوابند، بی تفاوت‌اند؟ اگر چنین می‌اندیشید، خود را فریب می‌دهید.
من به‌عنوان فردی از این مردم و از طرف آنها به شما می‌گویم تمام حرف‌ها و اعمال شما ... در اذهان مردم ثبت می‌شود. مردم دربارۀ شما داوری می‌کنند. مردم از قدرت شما، از قدرتی که دزدیده‌اید، آگاهی دارند.
من، به‌سان یک کارگر، در همین بیدادگاه در برابر شما می‌ایستم، چشم در چشم شما می‌دوزم ... و جنایت‌های شما را بر ضد بشریت محکوم می‌کنم. برای همین مبارزۀ من است که شما می‌خواهید مرا بکُشید. اما بدانید که خون من دامن شما را خواهد گرفت...
برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

************

پاسخ به یک پرسش

یکی از دوستانِ عضو کانال پرسش زیر را مطرح کرده و خواهان پاسخ کانال شده است:
«در مورد مطلب مربوط به روز کارگر یک سوال پیش می‌آید. این سوال در چند گروه کارگری و بازنشستگان مطرح شده است. در جوامعی که هنوز مناسبات اجتماعی و اقتصادی... برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

************

برگزاری مراسم روز جهانی کارگر از سوی کارگران، شاغل و بازنشسته

امروز، چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت مصادف با اول ماه مه، دو مراسم روز جهانی کارگر از سوی کارگران ایران، شاغل و بازنشسته، برگزار شد؛ یکی از سوی کارگران هفت تپه در داخل شرکت نیشکر هفت تپه در شهر شوش و دیگری توسط بازنشستگان کرمانشاه در کف خیابان در مقابل اداره کار و تعاون استان کرمانشاه.
در هر دو مراسم، نخست تاریخچه مختصری از اول ماه مه بیان شد و سپس به خواسته‌های کارگران و معلمان پرداخته شد. سخنران مراسم هفت تپه، ابراهیم عباسی، از کارگران فعال و سرشناس هفت تپه، بود که ضمن بیان مشکلات کارگرانِ این واحد تولیدی و حمایت از اعتصاب کارگران کاغذ پارس در شهر شوش، دو خواست مهم کارگران هفت تپه را مطرح کرد که اولی بازگشت اسماعیل بخشی به کار و دومی انتقال کامل شرکت به طرح توسعه نیشکر هفت تپه بود. سخنران مراسم دوم نیز فراستی، از بازنشستگان کرمانشاه، بود که علاوه بر اشاره به مصائب و مشکلات زندگی بازنشستگان خواهان آزادی توماج صالحی شد (این خواست در تجمع بازنشستکان اهواز نیز مطرح شده بود). در پایان این مراسم، قطع‌نامه بازنشستگان کرمانشاه قرائت شد.
بی‌تردید، برگزاری مراسم اول ماه مه به شکل علنی، در محل کار و به‌ویژه در کف خیابان برای طبقه کارگری که زیر ساطور یک استبداد خون‌ریز زندگی و فعالیت می‌کند گام بزرگی به پیش است. از دهه ۶۰ به بعد، مراسم‌های اول ماه مه جز در موارد معدودی چون سنندج و سقز عمدتا توسط جمع‌های کوچک به‌صورت مخفی و یا در گلگشت‌های بیرون از شهر برگزار شده است. اکنون و پس از چند دهه حاکمیت خفقان، برگزاری این گونه مراسم علنی روز جهانی کارگر در محل کار و کف خیابان را باید به فال نیک گرفت، و این نیست مگر به علت خون جوانان شیفته و آزادی‌خواهِ جنبش‌های اخیر، از دی ۹۶ و آبان ۹۸ تا به‌ویژه جنبش «زن، زندگی، آزادی»، که در آن جوانان دلیر خاصه دختران جوان و جسوری چون نیکا شاکرمی جان خود را کف دست گذاشتند و دلاورانه به مصاف هیولای استبداد دینی رفتند و اقتدار آن را در هم شکستند. در مراسم‌های امروز اگر چه به شکلی غیرمستقیم به سرکوب جنبش زنان جوان برای آزادی پوشش اشاره شد، اما این اشاره‌ها به‌هیچ وجه کافی نبود و نیست، و کارگران، چه شاغل و چه بازنشسته، باید به‌صراحت و با صدای بلند و رسا خواهان آزادی پوشش برای زنان شوند و سرکوب آنان را محکوم کنند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - اول ماه مه ۲۰۲۴

***********

در روز جهانی کارگر

یاد کارگران آزادی خواه جان باخته را گرامی بداریم

************

رهایی طبقه کارگر در گرو مبارزه با استبداد از موضع ستیز با سرمایه است

(به‌مناسبت اول ماه مه ۲۰۲۴)

اگر در ایران استبداد و استثمار در واقع لازم و ملزوم یکدیگرند و کلیتی جدایی‌ناپذیر را می‌سازند، پس الغای سرمایه نیز مشروط به مبارزه برای سرنگونی استبداد است؛ هم به این دلیل که استبداد، نگهبان و حافظ سرمایه است و بدون از پا درآوردن این نگهبان نمی‌توان دژ سرمایه را به تصرف درآورد، و هم از آن رو که مبارزه کارآمد و نیرومندانه با سرمایه مستلزم برخورداری از توانایی‌هایی اقتصادی، فکری، و فرهنگی است...برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

***********

تجمع اعتراضی کارگران، شاغل و بازنشسته، با سر دادن شعار برای آزادی توماج صالحی

امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ بازنشستگان در شهرهای مختلف کشور و در آستانه روز جهانی کارگر تجمعات اعتراضی خود را برگزار کردند.
در اهواز- خوزستان بازنشستگان تأمین اجتماعی با شعار "توماج صالحی آزاد باید گردد" تجمع یکشنبه این هفته خود را برگزار کردند.
در شوش و هفت تپه نیز تجمع اعتراضی مشترکی برگزار شد. کارگران کاغذ پارس و بازنشستگان تأمین اجتماعی مقابل فرمانداری این شهر حضور یافتند و خواسته های بر حق خود را در آستانه روز جهانی کارگر فریاد کردند.
در شهر اراک نیز تجمع و راه پیمایی بازنشستگان در مقابل ساختمان اداره تأمین اجتماعی این شهر برگزار شد و با شعار "رئیسی بی عرضه، برگرد برو تو حوزه" نسبت به وضعیت ستمگرانه موجود اعتراض کردند.
حاکمیت جمهوری اسلامی با صدور احکام جدید اعدام برای بسیاری از زندانیان عقیدتی و سیاسی و همچنین فشار روز افزون بر زنان و دختران جهت تحمیل حجاب و پوشش اجباری در هفته های اخیر سعی در کتمان حقیقت نهفته در زیر پوست جامعه دارد. این حقیقت همانا تنفر و بیزاری مردم از حاکمیت سرمایه داری استبدادی است که عامل فقر، گرسنگی، بیکاری، خفقان، سرکوب، و جنگ آشکار حکومت با مردم جان به لب رسیده است.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

صدور حکم ننگین اعدام برای توماج صالحی را محکوم می‌کنیم

شعبه اول «دادگاه انقلاب» اصفهان توماج صالحی، خواننده معترض، را به اعدام محکوم کرده است. این حکم در حالی صادر شده که دیوان عالی کشور، که بالاترین مرجع رسیدگی به احکام قضایی است، حکم حبس قبلیِ توماج را مورد تجدید نظر قرار داده و چند مورد از عناوین اتهامیِ او را کان لم یکن اعلام کرده و این عناوین را از شش مورد به سه مورد کاهش داده بود. به‌عبارت دیگر، یک «دادگاه» مادونِ دیوان عالی کشور روی دست این دیوان بلند شده و، تحت عنوان «استقلال قضایی» از این مرجع بالاتر، حکم او را نقض کرده و توماج را به اتهام «افساد فی‌الارض» به اشد مجازات محکوم کرده است. روشن است که «استقلال قضایی» شوخی است و واقعیتِ مسئله چیز دیگری است.

مسئله این است که اعمال نفوذ سازمان امنیتی، که توماج را بازداشت کرده و شاکی پرونده است، در دیوان عالی کشور راه به جایی نبرده است و از همین رو این سازمان به قاضیِ سرسپرده شعبه اول «دادگاه انقلاب» اصفهان دیکته کرده که در لوای «استقلال قضایی» برای توماج صالحی حکم اعدام صادر کند. چرا؟ برای این که توماج به‌رغم تمام شکنجه‌هایی که شده تسلیم این سازمان امنیتی نشده است. به‌عبارت دیگر، حکم اعدام توماج نه برای مجازات قانونی بلکه برای ارعاب و سرکوب و در واقع «رو کم کنی» است («رو کم کنی» اصطلاحی است که خودِ بازجویان جمهوری اسلامی به کار می‌برند). خودِ «دادگاه» صادر‌کننده این حکم نیز می‌داند که این حکم چنان بی‌اساس است که حتی در چهارچوب آیین دادرسی موجودِ جمهوری اسلامی قابل اجرا نیست. دلیل‌ا‌ش هم این است که همین قاضیِ صادرکننده حکم برای آن‌که هم دستور سازمان امنیتی را اجرا کند و هم در مورد این حکم بی‌اساس از خود سلب مسئولیت نماید از «کمیسیون عفو» خواسته به متهم «یک درجه تخفیف» بدهد!! آیا «دادگاه»ی که قادر است کمترین حبس را به اعدام تبدیل کند نمی‌تواند برای این حکم اعدام «یک درجه تخفیف» قائل شود و این تخفیف را باید از «کمیسیون عفو» درخواست کند؟!‌ همین ادا و اطوار قضایی نشان می‌دهد که حکم اعدام توماج صالحی از نظر آیین دادرسی حکمی جدی نیست.

با این همه، حتی صدور این حکم برای خواننده معترضی که مرتکب کوچک‌ترین جرمی نشده و از حق مسلم خود برای آزادی بیان استفاده کرده و فقط اعتراض خود به جهنم موجود را به قالب موسیقی درآورده است، عملی شنیع، ننگین، و ضدبشری است و لازم است که هر انسان آزادی‌خواهی در هر کجای دنیا آن را با صدای بلند محکوم کند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

قابل توجه مخاطبان کانال

به مناسبت یک سالگی کانال، مطالب تحلیلی کانال را در سال گذشته در کتاب فوق باز نشر کرده ایم. در یادداشت آغاز کتاب، این نکته چنین توضیح داده شده است:
نقطۀ عزیمت منشور آزادی، رفاه، برابری متنی بود با عنوان «رفاه و آزادی حق مسلم ماست»، که در سال ۱۳۹۲ با مشارکت شماری از کارگران کارخانه‌های صنعتی و کارگران بازنشسته و خانه‌دار شکل گرفته و هدف خود را برپایی «قطب کارگری در جامعه» اعلام کرده بود. در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی»، این متن با توجه به ویژگی‌های این جنبش آزادی‌خواهانه از سوی جمع دیگری از کارگران اصلاح و تکمیل شد و با عنوان «منشور آزادی، رفاه، برابری» به قصد گردآوری امضاء برای طیف متنوعی از کارگران و فعالان کارگری فرستاده شد. قرار شد متن منشور با هر تعداد امضاء در آستانۀ اول ماه مه ۲۰۲۳ (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲) منتشر شود. متن با ۷۴ امضاء در ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ منتشر شد و در مدت کوتاهی به ۲۰۰ امضاء رسید، که اکنون همراه با اصل متن منشور در این کتاب بازنشر می‌شود‌.
همزمان با انتشار منشور در رسانه‌ها، یک کانال تلگرامی نیز به نام «کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری»، که پیش‌تر از سوی جمع کوچکی از امضا‌کنندگان تدارک دیده شده بود، راه اندازی شد. هدف از برپایی این کانال پیش از هر چیز تبلیغ و ترویج و، چنان‌که در شناسنامۀ آن آمده، «روشنگری» دربارۀ محتوای منشور بود و هست. به‌طور مشخص‌تر، این کانال، در عین آن‌که تریبونی است برای بیان دیدگاه‌های جمع اداره‌کنندۀ آن دربارۀ وضع موجود، وسیله‌ای است درخدمت یک هدف مهم‌تر که همانا تبدیلِ حتی‌المقدورِ منشور آزادی، رفاه، برابری به پرچم گرایش سرمایه‌ستیز جنبش کارگری است. برای دست‌یابی به این هدف مهم‌ است که «کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری» مصمم است فعالیت خود را همچنان ادامه دهد. آنچه در کتاب حاضر آمده مطالب تحلیلیِ کانال از اردیبهشت ۱۴۰۲ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ است، که به‌مناسبت یک‌سالگیِ کانال و برای دسترسی مخاطبانی که موفق به خواندن آنها نشده‌اند بازنشر می‌شود. روشن است که این مطالب نمی‌تواند بیانگر جزییات دیدگاه‌های تک‌تک امضاکنندگان منشور باشد و فقط روح کلی آن را منعکس می‌کند. با این همه، کانال این حق را برای تک‌تک امضا‌کنندگان به‌رسمیت می‌شناسد که در صورتی که در این مطالب به مورد یا مواردی برخورد کنند که به‌ نظرشان با روح کلی منشور مغایرت دارد نقد خود را برای کانال بفرستند تا منتشر شود.
در اوایل فعالیت کانال، یکی دو مطلبِ تحلیلی با امضای «دبیر کانال» منتشر شد. از آن پس، افزون بر بیانیه‌ها، خبرها، گزارش‌ها، پوسترها و ...، مطالب تحلیلیِ کانال با امضای «کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری» منتشر شده است. از این رو، بازنشر مطالب مذکور نیز در کتاب حاضر با امضای کانال آمده است. و نکتۀ آخر این‌که استفاده از مطالب این کتاب با ذکر نام کانال آزاد است.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

قطعنامه کموناردها
نظر به اینکه
ما ضعیفیم
برای بندگی ما
قانون ساختید.

نظر به اینکه دیگر
نمی‌خواهیم بنده باشیم
قانون شما در آینده باطل است.

تهدید می‌کنید ما را
تصمیم ما بر این‌ست
کز زندگانی بد
بیشتر از مرگ بترسیم.

نظر به اینکه
گرسنه خواهیم ماند
اگر زین بیش تحمل کنیم
تا که باز
غارت کنید ما را
مصممیم که زین پس
از نان شب که فاقد آنیم
کسی نیست ما را جدا نماید
جز شیشه‌های ویترین.

نظر به اینکه
با تفنگ و توپ
تهدید می‌کنید ما را
تصمیم ما بر این‌ست
کز زندگانی بد
بیشتر از مرگ بترسیم

نظر به اینکه
خانه‌های بسیار
در هر کجا به پاست
ولی ما
بامی بر سر نداریم
تصمیم ما بر این‌ست
که در این خانه‌ها بخوابیم
زیرا که دیگر
زاغه‌هامان خوش نمی‌‌آید.

نظر به اینکه
ذغال‌ها به خروار
در انبارهای‌تان پر است
ما بی‌ذغال
از سردی زمستان می‌لرزیم
تصمیم ما بر این‌ست
که ذغال‌ها را
در اختیار گیریم.

نظر به اینکه
موفق نمی‌شوید
ما را دستمزدی کافی دهید
خود کارگاه‌ها را
در اختیار خواهیم گرفت.

نظر به اینکه بدون شما
ما را نان کافی خواهد بود
نظر به اینکه با توپ و تفنگ
تهدید می‌کنید ما را
تصمیم ما بر این‌ست
کز زندگانی بد بیشتر از مرگ بترسیم.

نظر به اینکه
به گفته‌های دولت
ایمان نداریم
زین پس مصممیم
رهبری را خود در دست گیریم
و دنیای بهتری سازیم.

نظر به اینکه
تنها زبان توپ را آشنا هستید
و به زبان دیگری تکلم نمی‌کنید
ناچار خواهیم بود
لوله‌های توپ را
به طرف شما برگردانیم.
برتولت برشت

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۹ فروردین ۱۴۰۳

***********

تجمع اعتراضی بازنشستگان

امروز سه‌شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری (فرهنگیان) در تجمعی مشترک همراه با بازنشستگان تأمین اجتماعی در ادامه و پیگیری خواست های به حق معیشتی خود و در اعتراض به بی توجهی و انکار مسئولان کشور نسبت به وضعیت نابسامان خود در خوزستان دست به تجمع زدند.
وضعیت اقتصادی مردم در سال جدید نه تنها نسبت به سال گذشته تا کنون وضعیت بهتری نداشته است بلکه در زیر سایه جنگ طلبی و ماجراجویی های منطقه ای جمهوری اسلامی انتظار شرایط بدتری پیش روی مردم خواهد بود.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۸ فروردین ۱۴۰۳

***********

تجمع اعتراضی بازنشستگان در شهرهای مختلف کشور زیر سایه جنگ

امروز یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ بسیاری از بازنشستگان از صندوق های مختلف در شهرهای گوناگون کشور به دلیل مشکلات معیشتی و وضعیت نابسامان زندگی دست به تجمع و راه پیمایی اعتراضی زدند.
در خوزستان تجمع کنندگان معترض بازنشسته تأمین اجتماعی با حضور در مقابل ساختمان اداره کل سازمان تأمین اجتماعی در اهواز و با راه‌پیمایی اعتراضی و با در دست داشتن پلاکاردها و سر دادن شعارهایی تا میدان فرهنگ شهر (کارگر) خواسته های به حق خود را فریاد کردند.
معلمان بازنشسته در تهران نیز با تجمع در مقابل سازمان برنامه و بودجه نسبت به طرح رتبه بندی و مشکلات معیشتی و بازنشستگی خود اعتراض هایی داشتند که آن را در خلال شعارهای خویش در این تجمع بیان کردند. این تجمع اعتراضی فردا دوشنبه نیز برگزار خواهد شد.
در شوش و هفت تپه نیز بازنشستگان طبق روال یکشنبه های گذشته تجمع و راه پیمایی اعتراضی این هفته خود را برگزار کردند.
همچنین بازنشستگان فولاد با حضور و تجمع در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد در خیابان نشاط در اصفهان و با سر دادن شعارهایی نظیر "بازنشسته داد بزن ، حقتو فریاد بزن" نسبت به حقوق پایمال شده خود و چپاول صندوق های بازنشستگی اعتراض کردند.
در اراک نیز بازنشستگان تأمین اجتماعی با حضور در مقابل ساختمان اداری این سازمان در این شهر خواستار استیضاح وزیر و توجه و رسیدگی به وضعیت نامطلوب معیشتی مردم شدند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۶ فروردین ۱۴۰۳

***********

تجمع اعتراضی بازنشستگان خوزستان

امروز سه‌شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ جمعی از بازنشستگان کشوری (فرهنگیان) با همراهی بازنشستگان تأمین اجتماعی در اهواز در مقابل ساختمان استانداری دست به تجمع اعتراضی زدند.
چپاول صندوق های بازنشستگی، تداوم سرکوب معلمان و فعالان کارگری و بازنشسته، تبعیض در توزیع ثروت های ملی در میان مردم و مشکلات معیشتی روز افزون از دغدغه های اصلی تجمع کنندگان بود که لا به لای شعارهای خود به آنها اشاره داشتند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۱ فروردین ۱۴۰۳

***********

تداوم اعتراضات کارگران، شاغل و بازنشسته، در سال جدید

امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ پرستاران در استان های فارس و کهگیلویه و بویراحمد به طور همزمان تجمعات اعتراضی برگزار کردند. پرستاران و کارکنان درمانی به پرداخت نشدن عادلانه تعرفه و کارانه و همچنین اضافه کار اجباری معترض هستند.
آنان در تجمعات خود شعارهایی درباره اوضاع وخیم معیشتی و مطالبات خود سردادند، از جمله:
- وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه
- مسئول بی کفایت استعفا استعفا
- اضافه کار اجباری نمی خوایم - تعرفه ما کجاست، توی جیب شماهاست
- پرستار می میرد ذلت نمی پذیرد
- با کرونا جنگیدیم حمایتی ندیدیم
همچنین امروز در شهرهای لردگان و بندر خمینی (سربندر) کارگران دست به اعتصاب زدند.
در لردگان کارگران کارخانه سیمان برای دومین روز متوالی به اعتصاب ادامه دادند. در سربندر نیز کارگران شهرداری در اعتصاب بودند و مقابل شهرداری بندر امام خمینی تجمع کردند. موضوع هر دو اعتصاب اعتراض به تبعیض و بی عدالتی در پرداخت حقوق بوده است.
همچنین امروز طبق روزهای دوشنبه هر هفته بازنشستگان مخابرات در شهرها و استان های مختلف از جمله کرمانشاه، اهواز، اردبیل، کردستان، لرستان، مرکزی، آذربایجان شرقی و غربی، هرمزگان، گیلان، و تهران تجمعات اعتراضی خود را برگزار کردند.
بازنشستگان در این تجمعات با سردادن شعارهایی مطالبات خود را فریاد کردند، از جمله:
- اجرای آیین نامه حق مسلم ماست
- مشکل ما این زمان معیشت است و درمان
- بیمه بی فرانشیز حق مسلم ماست
- سهامدار غاصب قانون نمی پذیرد
- سهامدار عمده حق ماها رو خورده
- ستاد اجرایی حق ماها رو خورده
- بنیاد تعاون حق ماها رو خورده
- مدیر بی لیاقت استعفا استعفا
- کو مهار تورم دروغ نگید به مردم
چنان که می بینیم موضوع اعتراض های کارگران اعم از شاغل و بازنشسته مطالبات اقتصادی است. این واقعیت نشان می‌دهد که کارگران به رغم آنکه تاکنون هیچ نتیجه ای از تجمعات خود نگرفته اند، از طرح شعارهای سیاسی بر ضد استبداد حاکم پرهیز دارند. بی تردید، زمان ارتقای مبارزه اقتصادی به مبارزه و شعارهای سیاسی فراخواهد رسید. اما در این واقعیت هیچ تردیدی نیست که بدون این ارتقا کارگران به خواسته های خود نخواهند رسید.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۰ فروردین ۱۴۰۳

***********

اولین تجمع "یکشنبه های اعتراضی" بازنشستگان در سال جدید

امروز ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ بازنشستگان صندوق های مختلف در بسیاری از شهرهای کشور اولین تجمع اعتراضی خود در سال جدید را برگزار کردند. این تجمعات که در سال گذشته به صورت مداوم و هفتگی برگزار می شد، به "یکشنبه های اعتراضی" موسوم شده است‌.
در کرمانشاه بازنشستگان تأمین اجتماعی با همراهی بازنشستگان کشوری در مقابل ساختمان کانون بازنشستگان گرد هم آمدند و شعارهایی نظیر:
- کانون بی‌خاصیت انحلال، انحلال
- زندانی سیاسی، آزاد باید گردد
- معلم زندانی آزاد باید گردد
- کارگر زندانی آزاد باید گردد
- کشوری، فولادی، تامینی اتحاد اتحاد
را سر دادند.
در اراک نیز بازنشستگان تأمین اجتماعی با تجمع مقابل اداره مرکزی این سازمان در استان مرکزی اعتراض خود را به مصوبه شورای عالی کار و وضعیت فلاکت‌بار زندگی بازنشستگان و چپاول صندوق های بازنشستگی اعلام کردند.
در شوش و هفت تپه نیز بازنشستگان با تجمع در مقابل اداره کار و با سر دادن شعار "آقازاده رو گنجه ، دلار رو شصت و پنجه" اعتراض خود را به فساد، غارت ثروت های ملی، اختلاس، تبعیض، فشار بر کارگران و زحمتکشان، دستمزدهای کیلومترها زیر خط فقر و استثمار و بی حقوقی کارگران اعلام کردند.
در اصفهان نیز بازنشستگان فولاد در اعتراض به عدم اجرای مصوبات قانونی و تحمیل فقر و تبعیض روز افزون به کارگران، به ویژه بازنشستگان تجمع خود را برگزار کردند.
در کرمان نیز بازنشستگان زحمت کش معادن زغال سنگ در اعتراض به اوضاع وخیم معیشت خود تجمع اعتراضی برگزار کردند.
همچنین در دزفول بازنشستگان تأمین اجتماعی طبق فراخوان و همزمان با دیگر شهرهای کشور تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند.
در اهواز نیز بازنشستگان تأمین اجتماعی با تجمع در مقابل اداره کل سازمان تأمین اجتماعی و همچنین راه پیمایی تا میدان فرهنگ (کارگر) اعتراض های بر حق خود را فریاد کردند.
فقر، اختلاس، تبعیض و نابرابری، چپاول ثروت های ملی و حاصل کار و دسترنج کارگران، عدم شفاف سازی در مورد درآمدهای سرشار نفت و گاز و هزینه آنها برای اهداف جنگ طلبانه در منطقه و بهره مندی اقلیتی از سرمایه داران و دولتمردان و حاکمان در مقابل اکثریت مردم محروم و بی چیز، و حذف کامل این ثروت از سفره مردم، حفظ این نظام سرمایه داری انسان ستیز و استبداد دینی حاکم بر آن، فساد سیستماتیک و ریشه ای در تمام ارکان نظام اقتصادی و سیاسی و اداری کشور، دامن زدن به فضای جنگی و بحرانی جهت سرکوب هر گونه صدای اعتراضی تنها گوشه هایی از جنایات جمهوری اسلامی در سال های اخیر در حوزه های اقتصادی و اجتماعی است.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۹ فروردین ۱۴۰۳

***********

حمله مزدوران واحد حراست شرکت گروه ملی صنعتی فولاد به کارگران اخراجی

امروز شنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ جمعی از کارگران شرکت گروه ملی فولاد که در جریان اعتراضات اخیر از ابتدای سال جدید از کار اخراج شده اند، برای اعتراض به احکام اخراج، پیگیری بازگشت به کار و احقاق حقوق پایمال شده خود در مقابل یکی از درهای ورودی شرکت تجمع کردند.
کارگران که قصد برپایی چادر و تحصن اعتراضی در مقابل شرکت را داشتند با یورش وحشیانه مزدوران حراست رو به رو شدند.

کارگران فولاد اعلام کرده اند:
می دانستیم و می دانیم فلسفه و ماهیت وجودی واحد حراست تنها نگاهبانی از منافع قبیله ای چپاولگران و سرکوب کارگران معترض است. مزدوران لات و اوباش های حراستی که در لباس کارگر مقابل کارگر قرار گرفته اند بدانند گستاخی و بی شرمی امروز بی پاسخ نمی ماند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۸ فروردین ۱۴۰۳

***********

اعلام فراخوان تجمع اعتراضی بازنشستگان در

روز یکشنبه ۱۹ فروردین ساعت ۱۰ صبح در سراسر کشور

بازنشستگان کرمانشاه آمادگی خود را برای تجمع در روز یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ طی اطلاعیه ای اعلام کردند.
بازنشستگان شهر دزفول نیز وعده دیدار خود را در این روز در مقابل کانون بازنشستگان این شهر اعلام کردند.
همچنین بازنشستگان شوش، کرخه و هفت تپه با تجمع در مقابل اداره کار در روز یکشنبه ۱۹ فروردین ساعت ۱۰ صبح همبستگی خود را با این تجمع سراسری اعلام داشتند.
بازنشستگان فولاد و معدن نیز با انتشار بیانیه ای محل برگزاری تجمع خود را در شهرهای زیر اعلام کردند که به شرح زیر است:
- تهران: خیابان وزرا مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی
- اصفهان: خیابان نشاط مقابل امور بازنشستگان و ایثارگران فولاد و معدن کشور
تجمع بازنشستگان فولاد و معدن ساعت ۹ الی ۱۱ صبح روز یکشنبه ۱۹ فروردین است.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۸ فروردین ۱۴۰۳

***********

اعتصاب سراسری کارکنان بانک ها

بنابر اخبار رسیده امروز چهارشنبه ۱۵ فروردین کارکنان همه شعبه های بانکی در سراسر کشور از ساعت ۱۱ صبح دست به اعتصاب زده اند. این اعتصاب تا پایان روز کاری ادامه دارد.
کارکنان بانک ها در متنی که در فضای مجازی منتشر شده اعلام کرده اند:
با توجه به مشکلات معیشتی و صنفی قشر زحمتکش و مظلوم نظام بانکی کشور ضمن هشدار به مدیران بی کفایت کلیه نظام بانکی کشور در تاریخ ۱۴۰۳/۰۱/۱۵ از ساعت ۱۱ صبح تا پایان روز کاری در این تاریخ کلیه کارکنان نظام بانکی کشور دست از کار کشیده و از انجام هر گونه خدمات به مشتریان محترم در سرتاسر ایران عزیزمان معذور می باشند. ضمنا تاکید می گردد این تنها هشداری به مدیران بی کفایت نظام بانکی کشور می باشد و چنانچه حق و حقوق کارکنان زحمتکش و مظلوم و همچنین بازنشستگان نظام بانکی کشور توسط مدیران بی کفایت پیگیری و پاسخگویی نشود اعتصابات بیشتری انجام می گردد. بنا به گزارش ها همه کارکنان صف و ستاد و کارکنان شرکتی و خدماتی در این اعتصاب شرکت کرده اند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۵ فروردین ۱۴۰۳

***********

نخستین تجمع اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی اهواز در سال جدید

امروز یکشنبه ۵ فروردین ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی در اهواز نخستین تجمع اعتراضی خود در سال جدید را برگزار کردند.
این تجمع در مقابل ساختمان تأمین اجتماعی خوزستان در اهواز برگزار شد. مطابق معمول، مطالبات بازنشستگان در مورد اوضاع وخیم معیشتی آنان بود. از جمله‌ شعارهایی که در این تجمع فریاد زده شد "درمان رایگان حق مسلم ماست "، "هم مجلس، هم دولت ظلم می کنند به ملت" بود.
برگزاری اين تجمع در برهه تعطیلات نوروزی نشان می‌دهد که وضعیت زندگی بازنشستگان چنان بحرانی است که آنان ترجیح داده اند به جای دید و بازدید نوروزی و صرف اوقات خود با خانواده در خیابان گرد هم آیند و به اوضاع زندگی فلاکت‌بار خود اعتراض کنند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۵ فروردین ۱۴۰۳

***********

فرارسیدن نوروز را شادباش می گوئیم

نوروز نویدبخش دگرگونی جهان از رهگذر نو شدن طبیعت است. انسان در اصل موجودی طبیعی است. آنچه انسان را با اصل خویش یعنی با طبیعت بیگانه ساخته جامعه طبقاتی است. با این همه، انسان به طور طبیعی گرایش دارد که به اصل خویش بازگردد. گرایش به گرامی داشت پایان سیاهی و سختی زمستان، آمدن بهار و مژده نو شدن روز و روزگار که در جای جای جهان خود را به شکل های گوناگون نشان می دهد، از همین گرایش به بازگشت انسان به اصل خویش حکایت می کند. اما لازمه این بازگشت، مبارزه برای طبیعی ساختن جامعه از طریق از میان برداشتن طبقات و جامعه طبقاتی است. هر سال، هر نوروز، لزوم این مبارزه برای تغییر و دگرگونی جهان را به ما یادآوری می کند. از باب همین یادآوری است که ما نیز نوروز را گرامی می داریم و آن را به تمام مبارزان راه آزادی و برپایی جامعه انسانی شادباش می گوئیم. نوروز را دوست می داریم زیرا ما را به بازگشت به طبیعت از راه دگرگونی جامعه بیش از پیش امیدوار می کند. با گرامی داشت یاد جان باختگان راه آزادی و جامعه انسانی، آرزو می کنیم سال آینده سالی سرشار از شادی، تندرستی و بهروزی برای تمام انسان هایی باشد که دل در گرو دنیای عاری از ستم دارند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۸ اسفند ۱۴۰۲


___________________________

برای مطالعه و مراجعه به اخبار، گزارشات و مطالب کانال از ۱ دی تا ۲٧ اسفند ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مطالعه و مراجعه به اخبار، گزارشات و مطالب کانال تا ۲٨ آذر ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مطالعه و مراجعه به اخبار، گزارشات و مطالب کانال تا سی شهریور ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.