افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، مصاحبه و مطالب کارگری


منشور آزادی، رفاه، برابری                                                                                                          سه شنبه ۲ بهمن ١۴٠٣ - ۲١ ژانویه ۲۰۲۴


برگزاری تجمعات اعتراضی در چند منطقه کشور

برای مشاهده و مطالعه مطالب کانال منشور آزادی، رفاه، برابری اینجا کلیک کنید.
امروز سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ بازنشستگان و دیگر مزدبگیران در تعدادی از شهرهای کشور تجمعاتی را برگزار کردند.
بازنشستگان فولاد و معدن با حضور در مقابل وزارت رفاه و تعاون در تهران اعتراض خود را به وضعیت نابسامان صندوق بازنشستگی خود و همچنین ناتوانی حاکمیت در رفع فشارهای کمرشکن معیشتی بر مردم بیان کردند.
بازنشستگان زغال سنگ کرمان نیز امروز تجمعی اعتراضی را برگزار کردند و خواستار رسیدگی مدیران به وضعیت خود شدند.
همچنین در کرج پرسنل آتش نشانی در اعتراض به دستمزد و مزایای بسیار پایین تجمعی را برگزار کردند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲ بهمن ۱۴۰۳

**************

من نافرمانم
در برابر میله های قفس. طلایی باشد یا پلاستیکی. با شکوفه ها تزیین شده باشد یا با دندانه های اره یا پوشیده با یخ
من نافرمانم

بر دیکتاتوری که دستار اعتراض بر سر دارد و جلادی که برای آزادی سخنرانی میکند در حالی که در پی فرصتی است تا آزادی را برباید و ترور کند
من نافرمانم

در برابر آنان که مژده عشق و عدالت می دهند در حالی که خون از چکمه هاشان جاری است

غادةالسمان

**************

ادامه برگزاری تجمعات اعتراضی مزدبگیران شاغل و بازنشسته

امروز دوشنبه اول بهمن ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان صندوق های مختلف بازنشستگی و کارگران شاغل در چندین شهر کشور تجمعاتی را در اعتراض به زندگی فلاکت بار تحمیل شده بر آنان برگزار کردند. این اعتراض ها در ‌برخی از شهرها با حمله نیروهای سرکوبگر امنیتی و انتظامی رو به رو شد.
معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۲ امروز در تهران با حضور در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش اعتراض خود را به عدم پرداخت شصت درصد پاداش بازنشستگی (سنوات پایان خدمت) بعد از گذشت هفده ماه بیان کردند. تجمع کنندگان با سر دادن شعارهایی چون "وزیر بی لیاقت، استعفا، استعفا"، و "اگر عدالتی بود، معلم اینجا نبود" خواسته های خود را فریاد زدند. گزمه های امنیتی با همکاری نیروی های انتظامی با اسپری فلفل به این تجمع حمله کردند و کوشیدند تجمع‌کنندگان را متفرق کنند. در این حمله تعدادی از معلمان از ناحیه چشم، گلو، و صورت دچار آسیب های جدی شدند.
همچنین بازنشستگان شرکت مخابرات ایران به روال دوشنبه های هر هفته در بسیاری از مناطق کشور تجمعات خود را در اعتراض به دو سهامدار مخابرات یعنی ستاد اجرایی فرمان امام و تعاون سپاه پاسداران برگزار کردند. کرمانشاه، رشت، خرم آباد، چهار محال و بختیاری، مازندران، تهران، اصفهان، بیجار، اهواز، ایلام، زنجان، همدان، سنندج، و تبریز از جمله مناطقی بودند که تجمعات بازنشستگان مخابرات در آن ها برگزار شد‌.
کارگران شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران (چوکا) واقع در رضوانشهر گیلان نیز برای چندمین روز در هفته های اخیر دست به تجمع و اعتراض زدند. پرداخت نشدن حقوق ها و بی تفاوتی مدیران کارخانه نسبت به وضعیت کارگران از جمله موارد اعتراضی کارگران این کارخانه است.
حاکمیت جمهوری اسلامی که، در کنار روسیه و کره شمالی و چین، حافظ و نگهبان یکی از بدترین، عقب مانده ترین، و سرکوبگرترین انواع سرمایه داری های استبدادی برخاسته از شرق است، به روزی افتاده که جز نشان دادن چنگ و دندان به مزدبگیران معترض هیچ کار دیگری از او ساخته نیست. گزمه های هار و آدمکش خود را به جان بازنشستگان و کارگران شاغل می اندازد تا شاید برای چند صباحی دیگر روند رو به زوال و ضعف و ناتوانی خود را زیر سایه سرکوب های وحشیانه اش پنهان سازد. غافل از آن که دیر زمانی است که تشت رسوایی عجز و ناتوانی اش - حتی از تامین پیش پاافتاده ترین نیازهای جامعه - از بام افتاده و جز عده معدودی از جیره خوارانی که دل در گرو قتل و غارت های او بسته اند، اکثریت مطلق مردم جامعه به ماهیت ارتجاعی و استبدادی اش پی برده اند و بی تردید تا به خواسته ها و اهداف شان نرسند از پا نخواهند نشست.

**************

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱ بهمن ۱۴۰۳

برگزاری تجمعات اعتراضی مزدبگیران شاغل و بازنشسته در بسیاری از مناطق کشور

ر بخش های مختلف تجمعاتی را در اعتراض به تورم افسار گسیخته، فشارهای روز افزون معیشتی بر زندگی مردم و بی تفاوتی حاکمان نسبت به وضعیت موجود برگزار کردند.
رانندگان کامیون در دروازه مرزی پرویزخان در غرب کشور امروز برای دومین روز پیاپی دست به اعتصاب زدند. اعتراض رانندگان به جریمه های سنگین و هزینه های ارزان حمل و نقل است.
اپراتور‌های شرکتی ایستگاه‌های برق منطقه‌ای فارس نیز با تجمع در مقابل استانداری اعتراض خود را به تبعیض فاحش و چند برابری حقوق و مزایا با تبدیل وضعیت شده‌ها بیان کردند.
بازنشستگان فولاد (زغال سنگ و معدن کرمان) با حضور در مقابل ساختمان امور بازنشستگی منطقه کرمان تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند و خواهان اجرای کامل همسان سازی سال ۱۳۹۹ و اجرای کامل و صحیح همسان سازی سال ۱۴۰۳ شدند.
در اصفهان نیز بازنشستگان صندوق فولاد با سر دادن شعارهایی چون "مشکل بازنشسته تا کی باید حل نشه؟"، و "نگید بودجه نداریم، از این دروغ بیزاریم" و حضور در خیابان نشاط این شهر تجمع این هفته خود را برگزار کردند.
در شاهرود بازنشستگان فولاد و معدن با سر دادن شعار "سردار بازنشسته، تعویض باید گردد" اعتراض خود را به عملکرد سرداران سپاه که با نفوذ و اعمال قدرت نظامی و امنیتی در بسیاری از قسمت ها و بخش های کشور رخنه کرده و به غارت منابع ملی و حقوق مردم مشغول اند بیان داشتند.
در مازندران نیز بازنشستگان فولاد و معدن، البرز مرکزی با تجمع در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد اعتراض خود را به وضعیت جاری صندوق بازنشستگی خود بیان کردند.
همچنین در تهران بازنشستگان فولاد تجمع خود را برگزار کرده و با حضور در مقابل صندوق بازنشستگی فولاد کشور خواسته ها و مطالبات خود را بیان کردند.
در همین حال در اهواز بازنشستگان با راه‌پیمایی در خیابان کارگر تا استانداری و فرمانداری و تجمع در مقابل سازمان تامین اجتماعی خوزستان مطالبات خود را فریاد زدند. همچنین بازنشستگان فولاد نیز با شعار "اگر عدالتی بود، فولادی اینجا نبود" تجمع و راه‌پیمایی خود را در اهواز برگزار کردند.
در کرمانشاه بازنشستگان با تجمع در مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی این شهر و سر دادن شعارهایی چون "غارت جیب ملت، با شعار عدالت"، "تن برود جان برود، آزادی از بین نرود"، "سگ‌ هار تورم، افتاده جان مردم"، و "ارزش پول ملی، رفته فنا به کلی" خشم و اعتراض خود را به اوضاع اقتصادی حاکم بر جامعه و فشارهای روز افزون معیشتی بر مردم بیان داشتند.
بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان شوش نیز در اعتراض به فقر و گرانی، تورم افسار گسیخته، دستمزدهای ناچیز، و غارت منابع و ثروت کشور توسط مدیران دزد و فاسد راه‌پیمایی و تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند.
در رشت بازنشستگان با حضور در مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی استان گیلان و در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار رسیدگی هر چه زودتر حاکمان کشور به وضعیت اسفبار معیشتی مردم شدند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۳۰ دی ۱۴۰۳

**************

کاش می‌دانستم
به اندازه‌ی خورشید
و
کاش تاریک بودم
به اندازه‌ی شب
ولی ستاره‌ای هستم
گرفتار در شبی

بیژن جلالی

**************

مجاهد کورکور

زندانیان سياسی و عقیدتی را به یاد آوریم


**************

زندانیان سياسی و عقیدتی را به یاد آوریم

مجاهد (عباس) کورکور، اهل ایذه، زندانی سیاسی محکوم به اعدام است که در جریان جنبش "زن، زندگی، آزادی" به اتهام قتل کیان پیرفلک با یورش ماموران نظامی و امنیتی به خانه ای در روستای پرسیلای ایذه دستگیر شد.
شامگاه ۲۵ آبان ۱۴۰۳، همزمان با اعتراضات سراسری جنبش"زن، زندگی، آزادی"، کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله، به همراه خانواده خود و با اتومبيل شخصی در حال بازگشت به خانه بودند که در جریان سرکوب معترضان هدف شلیک مستقیم ماموران نظامی حاضر در صحنه قرار گرفتند. در جریان این تیراندازی کیان پیرفلک کشته و پدرش به شدت مجروح شد.
حکومت، که ابتدا این قتل را به داعش نسبت می داد، سپس سه تن از اهالی ایذه از جمله مجاهد کورکور را به دست داشتن در این "حمله تروریستی" متهم کرد. در ۲۹ آذر ۱۴۰۳ نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران با حمله مسلحانه به خانه ای در روستای پرسیلا در اطراف ایذه حسن سعیدی و محمود احمدی و سبزوار (هومن) صیدالی را کشتند و مجاهد کورکور را که در جریان این حمله مسلحانه زخمی شده بود دستگیر کردند. رسانه های جمهوری اسلامی با انتشار فیلمی از لحظه دستگیری و اعتراف مجاهد کورکور خبر دادند.
از همان ابتدا، در خاک سپاری کیان، و پس از دستگیری مجاهد کورکور، مادر، پدر، و عموی کیان پیرفلک بارها اعلام کردند که ماموران نظامی ماشین آنها را به گلوله بسته اند و مجاهد کورکور هیچ نقشی در این جنایت نداشته است و هیچ شکایتی از وی ندارند. آنان خواهان شناسایی و محاکمه ماموران نظامی بودند که ماشین آنها را به گلوله بسته اند.
علاوه بر خانواده پیرفلک، مردم ایذه نیز در مراسم چهلم کیان پیرفلک در حمایت از مجاهد کورکور شعار سر دادند.
در ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ دادگاه انقلاب اهواز مجاهد کورکور را به محاربه متهم و در ۱۸ فروردین ۱۴۰۲ به اعدام محکوم کرد.
مجاهد کورکور طی مراحل دادگاه امکان دسترسی به وکیل تعیینی نداشت. در زندان شیبان اهواز در انفرادی نگه داشته شد و رسیدگی درمانی به زخم گلوله در پای او را تا جایی به تاخیر انداختند که در خطر از دست‌دادن پا قرار گرفت. از ملاقات و تماس با خانواده محروم بود و بارها مورد ضرب و شتم و تحت فشارهای جسمی و روانی برای اعتراف اجباری قرار گرفت. همچنین خواهر وی نگار نیز که پیگیر پرونده برادر خود بود و در مورد وضعیت او اطلاع رسانی می‌کرد چند بار توسط ماموران نظامی و امنیتی دستگیر شد و تحت فشار قرار گرفت. در دی ماه ۱۴۰۲ شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور حکم اعدام مجاهد کورکور را تایید کرد.
با درخواست خانواده مجاهد کورکور برای اعاده دادرسی در آذر ۱۴۰۳ حکم اعدام او نقض و پرونده او برای رسیدگی به شعبه هم عرض ارجاع شد. اما در بهمن ۱۴۰۳ دادگاه انقلاب اهواز این زندانی سیاسی را برای دومین بار به اعدام محکوم کرد. اکنون این زندانی سیاسی هر لحظه با خطر اجرای حکم اعدام رو به رو است.
اصرار و ابرام دستگاه سرکوبگر قضایی بر اعدام مجاهد کورکور در شرایطی صورت می گیرد که به شهادت خانواده‌ پیرفلک ماموران نظامی حاضر در صحنه عامل قتل کیان بوده اند و مجاهد کورکور هیچ نقشی در این جنایت نداشته است. همچنین نه تنها مردم ایذه، بلکه بسیاری از مردم آزادی خواه این حکم را ظالمانه دانسته، آن را محکوم کرده و خواهان توقف آن شده اند.

ما خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط همه زندانیان سیاسی و عقیدتی از جمله مجاهد کورکور هستیم.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۹ دی ۱۴۰۳

**************

نمی‌توانم تاریخی را دوست بدارم
که تنها بوی سوختن تن و زلف زن بدهد

نمی‌توانم آینه‌ای را دوست بدارم
که شبانه‌روز آلبوم‌های خون و انتقامم نشان دهد

نمی‌توانم پدری را دوست بدارم
که برای گذشته زندگی کند و بمیرد نه، من نمی‌توانم!

من اکنون وطنم را یافته‌ام
وطن تازه من دختری‌ست که هیچ شباهتی به وطن پیر و عبوس شما ندارد

آب می‌خواهید؟
زلال‌ترین آب در چشمان اوست

عطرِ درخت و گل و گیاه و بویِ کوه و کمر می‌خواهید؟
در گردن و شانه‌ها و سینه‌های او بجوییدش

دیگر نمی‌خواهم این وطنِ بی رویایِ شما موطنم باشد
من می‌خواهم
به جهان هزاررنگ و سبزقباگونه این دختر،
این جادو
هجرت کنم
در آن‌جا رویا ببینم
شعر بنویسم
بخوانم
و در همان‌جا بر کرانه‌های اطمینان قدم بزنم
هم در آنجا لم دهم و به بارش برف و پروانه بنگرم
عشق را لمس کنم و ببویمش
می‌خواهم به قلبِ غُوزه آشتی هجرت کنم
در آنجا زندگی کنم و همانجا هم بمیرم.

شیرکو بیکس
ترجمه: کامران متین

**************

تجمع اعتراضی علیه حکم اعدام پخشان عزیزی

امروز چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ جمعی از زنان و فعالان اجتماعی با حضور در مقابل استانداری شهر سنندج خواهان لغو حکم اعدام پخشان عزیزی، زندانی سیاسی، شدند.
تجمع کنندگان پلاکاردهایی را با مضمون "نه به اعدام، آری به زندگی"، "پخشان نماد امید است، اعدامش خیانت به انسانیت است" و "زندگی بخشیدن جرم نیست، اعدام نکنید" را در دست داشتند.
تجمع اعتراضی علیه صدور حکم اعدام پخشان عزیزی چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ اینجا و اینجا کلیک کنید.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۶ دی ۱۴۰۳

**************

مهدی حسنی

به اعدام پایان دهید!

**************

کودک بودم، بسیار کودک
قلابم را به آب‌ها دادم
هجوم ماهی‌ها
دریا را دیدم!

بادبادکی ساختم
با تور و رشته‌های نخ
رنگین‌کمانی به دنبال
رهایش کردم در آبی آسمان
آسمان را دیدم!

قد کشیدم
و نیز بیکار، گرسنه و تنها
به اجبارِ معاش دچار
پس با آدمیان درآمیختم
انسان‌ را به چشم خود دیدم!

نه از یار می‌گذرم
و نه از جان
نه از رویاها و نه از آبی آسمان
اما
آخرین تصویری که دیده‌ام هرگز رهایم نمی‌کند
غم نان
غم نان، هرگز رهایم نمی‌کند.

اورهان ولی

**************

غلامحسین ساعدی

(تولد ۲۴ آذر ۱۳١۴ - مرگ ۲ آذر ۱۳٦۴)

خلاقیت جوشانی که شکنجه ساواک از او یک جنازه نیمه جان ساخت

**************

برگزاری تجمعات اعتراضی بازنشستگان مخابرات و آموزش و پرورش

امروز دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ بازنشستگان شرکت مخابرات به روال هر دوشنبه در برخی از شهرهای کشور تجمعاتی را در اعتراض به وضعیت نابسامان صندوق بازنشستگی خود برگزار کردند.
بازنشستگان خشم و اعتراض خود را خطاب به دو مالک و سهامدار عمده شرکت مخابرات یعنی ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد تعاون سپاه پاسداران، که در سال های گذشته با اعمال نفوذ سیاسی و قلدری نظامی شرکت ثروتمند مخابرات را تصاحب کرده اند، بیان کردند. اهواز، سنندج، اصفهان، ایلام، شیراز، کرمانشاه، تهران، تبریز، و برخی دیگر از مراکز استان ها شاهد حضور بازنشستگان معترض شرکت مخابرات بود.
همچنین بازنشستگان آموزش و پرورش سال ۱۴۰۲ در اعتراض به ۱۶ ماه تعویق ۶۰ درصد پاداش بازنشستگی خود، که همان سنوات پایان خدمت است، با فریاد "فرهنگی بیدار است از تبعیض بیزار است" در تهران تجمع کردند و خواهان رسیدگی فوری و بی قید و شرط مدیران و دولتمردان جمهوری اسلامی به وضعیت پرداختی های خود شدند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۴ دی ۱۴۰۳

**************

احمد تفضلی

(تولد ١٦ آذر ۱۳١٦ - قتل ۲۴ دی ۱۳٧۵)

یاد آر!

**************

بیانیه در محکومیت اعدام

علت هرگونه اعدام در جمهوری اسلامی ناتوانی این حکومت از حل مشکلات جامعه است... متن کامل را اینجا کلیک کنید.

**************

برگزاری تجمعات اعتراضی زیر سایه صدور احکام اعدام برای مخالفان و معترضان

برای مشاهده و مطالعه مطالب کانال منشور آزادی، رفاه، برابری اینجا کلیک کنید.
امروز یکشنبه ۲۳ دی ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان و کارگران صنعتی در برخی از شهرها با برگزاری تجمعاتی اعتراض خود را به وضعیت جاری کشور بیان کردند.
کارگران کارخانه چوکا واقع در رضوانشهر گیلان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و دستمزد دست به تجمع زدند. بازنشستگان مجموعه چوکا نیز در روزهای گذشته در اقدامی اعتراضی با حضور در مقابل اداره تامین اجتماعی رضوانشهر تجمع کردند و خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی خود شدند.
در کرمان کسبه و بازاریان میدان ارگ در اعتراض به نابودی قدرت خرید مردم و قفل شدن بازار دست به تجمع زدند و اعتراض خود را به وضعیت بحرانی کشور بیان کردند.
بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان شوش همچون هفته ها و ماه های گذشته با حضور در مقابل فرمانداری این شهرستان اعتراض خود را به فقر، تنگدستی، فلاکت، گرانی و تورم، دستمزدهای ناچیز و شبه رایگان، دزدی، فساد، و غارت ثروت و منابع کشور اعلام کردند. شعارهایی نظیر "نه پول داریم نه نونی، لعنت بر این گرونی" و "این همه بی‌عدالتی، هرگز ندیده ملتی" در تجمع امروز سر داده شد.
در اهواز نیز به روال یکشنبه های هر هفته بازنشستگان با راه‌پیمایی و تجمع در میدان کارگر و مقابل سازمان تامین اجتماعی اعتراض خود را به ناتوانی حکومت در اداره کشور و فشارهای روز افزون زندگی بر طبقه مزدبگیر اعلام کردند. "دولت انتصابی، دروغ میگه حسابی" از جمله شعارهایی بود که معترضان در تجمع امروز اهواز سر دادند.
همچنین در تهران بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد با تجمع در مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی استان تهران خشم و اعتراض خود را به وضعیت فلاکت بار موجود بیان کردند.
کارگران کارخانه آب معدنی داماش در رودبار استان گیلان نیز که نزدیک به پنج ماه است که پرداخت حقوق و بیمه آنها به تعویق افتاده از روز گذشته برای وصول مطالبات معوقه خود دست از کار کشیدند و تولید در کارخانه را متوقف کردند. اکثر کارگران این کارخانه دارای قراردادهای یک ماهه هستند و هیچ گونه امنیت شغلی ندارند.

حاکمیت سر تا پا فاسد و جنایتکار سرمایه‌داریِ استبدادیِ جمهوری اسلامی که از فرط عجز و ناتوانی کشور را به حال خود رها کرده و اکثر اداره ها و مدارس را تعطیل کرده است، یک چیز را تعطیل و فراموش نکرده و آن اعدام است. در میان این همه بحران اقتصادی و اجتماعی و سیاسی، همچون گذشته ننگین اش با صدور احکام اعدام برای مخالفان و زندانیان سیاسی و عقیدتی می کوشد مردم را مرعوب سازد و بر ناتوانی عریان خود سر پوش گذارد. او نمی داند که مردم سال هاست که در پس احکام اعدام، دم خروس ناتوانی حکومت از اداره کشور را دیده اند و دیگر احکام اعدام آنان را مرعوب نمی کند. صدور احکام اعدام برای زندانیان سیاسی و عقیدتی و اعدام زندانیان جرائم غیرسیاسی در هفته های اخیر علاوه بر این که معلول ناتوانی حکومت از حل مسائل جامعه است، بیانگر ترس و وحشت این حکومت از خیزش مردم در آینده نزدیک نیز هست. نظام ناتوان و ورشکسته جمهوری اسلامی به روزی افتاده که تنها راه بقای خود را سرکوب و ایجاد رعب و وحشت در میان مردم می داند، غافل از آن که سرنوشت محتوم نظام های استبدادی چیزی جز فروپاشی نیست.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۳ دی ۱۴۰۳

**************

بهروز احسانی اسلاملو

به اعدام پایان دهید!

**************

در قوانین اقتصاد سیاسی [سرمایه داری]، بیگانگی کارگر با شی ءِ آفریده ی دست او خود را به صورت زیر نشان می دهد:
کارگر هر چه بیشتر تولید کند، خودش باید کمتر مصرف کند، هر چه بیشتر ارزش می آفریند، خود بی ارزش تر و بی مقدار تر می شود، هر چه محصول کارش شکیل تر باشد، خودش از شکل افتاده تر می گردد، هر چه محصول کارش متمدنانه تر باشد، خودش وحشی تر می شود، هر چه کارش قدرتمندتر باشد، خودش بی قدرت تر می گردد، هر چه کارش بافرهنگ تر باشد، خودش بی فرهنگ تر و اسارت اش در مقابل طبیعت بیشتر می شود.

کارل مارکس، دست‌نوشته های اقتصادی و فلسفی ۱۸۴۴
ترجمه: محسن حکیمی

**************

بیانیه زندانیان سیاسی در مخالفت با حکم اعدام پخشان عزیزی، بهروز احسانی و مهدی حسنی

در حالی که نظام سیاسی حاکم بر ایران با تداوم سیاست‌های بحران‌زای داخلی و خارجی، وضعیت دهشتناکی را برای مردم ایران ایجاد کرده است، راه حل را در تشدید سرکوب‌ها در حوزه‌های اجتماعی و سیاسی و فرهنگی جست‌وجو می‌کند.
حاکمیت که نگران شکل‌گیری جنبش‌های اعتراضی دیگری است، تلاش می‌کند با افزایش بی‌سابقه مجازات اعدام، سایه وحشت و هراس را بر جامعه نگه دارد. به گونه‌ای که با اعدام بیش از ۱۰۰۰ نفر، حدود ۷۵ درصد اعدام‌های صورت گرفته در جهان در سال ۲۰۲۴ سهم مردم ایران شده است.
در تازه‌ترین مورد حکم اعدام سه زندانی سیاسی پخشان عزیزی، بهروز احسانی و مهدی حسنی در دیوان عالی تایید شده و بیم آن می‌رود که این احکام اجرا شود.
لذا ما جمعی از زندانیان سیاسی با محکومیت اصل مجازات اعدام، آن را نمونه‌ای از قتل عمد حکومتی تلقی کرده و خواهان لغو کلی این مجازات غیر انسانی و ارتجاعی هستیم.
ضمنا با اعلام حمایت و پشتیبانی خود از سه زندانی سیاسی پخشان عزیزی، بهروز احسانی و مهدی حسنی، از مردم ایران و همچنین مجامع و سازمان‌های بین‌المللی به ویژه نهادهای فعال در حوزه حقوق بشر می‌خواهیم که در راستای نجات جان زندانیان سیاسی که با خطر حکم اعدام روبه‌رو هستند و همچنین لغو کلی مجازات اعدام، از تمام ظرفیت خود برای اقدامات موثر استفاده نمایند.

اسامی امضاکنندگان:
۱- زرتشت احمدی راغب ۲- حسین استاجی ۳- شیوا اسماعیلی ۴- رضا اکبری منفرد ۵- سپهر امام جمعه ۶- لقمان امین پور ۷- سیامک امینی ۸- محمود اوجاقلو ۹- گلرخ ایرایی ۱۰- محمد آشتیانی عراقی ۱۱- شهریار براتی نیا ۱۲- وحید بنی عامریان ۱۳- یدی بهاری ۱۴- سکینه پروانه ۱۵- مرتضی پروین ۱۶- محمدحسن پوره ۱۷- حسین پیری ۱۸- محمد تقوی ۱۹- فروغ تقی پور ۲۰- عیسی چولاندیم ۲۱- احمدرضا حائری ۲۲- محمد حبیبی ۲۳- ناهید خداجو ۲۴- نسرین خضری جوادی ۲۵- شاهرخ دانشورکار ۲۶- میثم دهبان زاده ۲۷- مهران رئوف ۲۸- رضا رضایی ۲۹- کامران رضایی فر ۳۰- داود رضوى ۳۱- خسرو رهنما ٣٢- خشايار سفيدى ۳۳- حمزه سواری ۳۴- محمد شافعی ۳۵- شیوا شاه‌‌سیاه ۳۶- حسین شنبه زاده ۳۷- حسین شهسواری ۳۸- مولود صفایی ۳۹- زهرا صفایی ۴۰- سپهر ضیایی ۴۱- فاطمه (حوریه) ضیایی آزاد ۴۲- هومن طاهری ۴۳- جمشید عزیزی ۴۴- بابک علیپور ۴۵- مرضیه فارسی ۴۶- نصرالله فلاحی ۴۷- الهه فولادی ۴۸- پویا قبادی ۴۹- آذر کوروندی ۵۰- اسماعیل گرامی ۵۱- سعید ماسوری ۵۲- رضا محمدحسینی طامه ۵۳- محمد علی محمودی ۵۴- امیرحسین مرادی ۵۵- بابک مرادى ۵۶- وریشه مرادی ۵۷- علی معزی ۵۸- فرزاد معظمی گودرزی ۵۹- جواد منبری ۶۰- ابوالحسن منتظر ۶۱- محمد نجفی ۶۲- طاهره نوری ۶۳- حورا نیک بخت ۶۴- اسدالله هادی ۶۵- علی هارون الرشیدی ۶۶- مریم یحیوی ۶۷- میریوسف یونسی ۶۸- علی یونسی

**************

حال خوب ما نقطه‌ی مرگ ستمگر است.

گلرخ ایرایی
تا دمی پیش در کنارت بود. با هم چای می‌خوردید و عصرهای دلگیر زندان را با هم قدم می‌زدید. حالا به‌یک‌باره رفت. رفت که دیگر نیاید. این تلخ‌ترین واقعیت زندان است. می‌برند و می‌کشند و پیکر بی‌جان را گاه به خانواده تحویل می‌دهند و گاه آن را نیز دریغ می‌کنند.
رنج زندان نه دیوارهاست و نه بیهودگی مدامی‌ست که رهایت نمی‌کند. دستان بسته‌ات است آن‌گاه که با فوجی از ماموران می‌رود و پشت درهایی که یک به یک قفل می‌شوند جا می‌مانی، با صدایت که گم می‌شود در هیاهوی بی‌حوصلگی‌های شبی دیگر که آخرین شب زندگی‌اش است. آخرین شب زندگی او که کمی آن‌سوتر در سلولی ایستاده یا نشسته، اذان صبح را انتظار می‌کشد و طلوع آفتاب را که غروب بودنش خواهد شد.... متن کامل را اینجا کلیک کنید.

**************

گلرخ ایرایی

زندانیان سیاسی و عقیدتی را به یاد آوریم

زندانیان سیاسی و عقیدتی را به یاد آوریم

گلرخ ابراهیمی ایرایی، نویسنده و فعال حقوق بشر، با حکم ۵ سال حبس در زندان اوین به بند کشیده شده است. این زندانی سیاسی مدافع حقوق زنان و از مخالفان سرسخت و پیگیر حکم اعدام طی ۱۰ سال گذشته بارها بازداشت شده و بهترین سال های جوانی خود را در زندان های مختلف در حبس بوده است.
گلرخ ایرایی نخستین بار ۱۵ شهریورماه ۱۳۹۳ از سوی قرارگاه ثارالله اطلاعات سپاه پاسداران به همراه همسرش آرش صادقی با اتهام «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام» بازداست شد. مصداق اتهامی او برای «توهین به مقدسات»، دست‌نوشته های او از داستانی منتشرنشده درباره‌ی سنگسار بود که نیروهای امنیتی در تفتیش منزلش پیدا کرده بودند، داستانی‌‌ که در آن زنی جوان در واکنشی احساسی به فیلم سنگسار ثریا، چنان خشمگین می شود که نسخه‌ای از قرآن را آتش می‌‌زند.
در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۴ شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی بدون شنیدن دفاعیات گلرخ ایرایی به اتهام توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام و از جمله به دلایل فعالیت‌ هایش علیه مجازات اعدام و حجاب اجباری، حکم شش سال حبس علیه او صادر کرد. دادگاه تجدیدنظر هم این حکم را عیناً تائید کرد.
حکم گلرخ ایرایی سوم آبان‌ماه ۱۳۹۵ و با بازداشت او در منزلش به اجرا در آمد. او طی گذراندن دوران حبس خود در زندان اوین با پرونده‌سازی تازه‌ای به «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبری» متهم شد و مجددا به سه سال و هفت ماه حبس تعزیری و دو سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و احزاب محکوم شد.
در ۴ بهمن ۱۳۹۶ گلرخ ایرایی به همراه آتنا دائمی زندانی سیاسی هم بند خود با ضرب و شتم و به صورت تنبیهی از اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شدند. این زندانیان سیاسی در اعتراض به ضرب و شتم خود و شرایطِ غیر انسانی زندان قرچک دست به اعتصاب غذا زدند. این اعتصاب غذا که حدود ۷۰ روز به طول انجامید و موجب وخامت حال گلرخ ایرایی و در نهایت انتقال او به بیمارستان شد با همراهی دیگر زندانیان روبه رو شد. از جمله آرش صادقی همسر گلرخ و سهیل عربی دو زندانی سیاسی دیگر در اعتراض به انتقال آنها به زندان قرچک اعتصاب غذا کردند.
آزادی‌ گلرخ ایرایی در فروردین‌ماه ۱۳۹۸ کم‌دوام بود. او بر مبنای پرونده جدیدی که در دوران حبس برای او تشکیل شده بود بازهم در آبان‌ماه ۱۳۹۸ بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شد. در ۵ بهمن ۱۳۹۹ به زندان آمل تبعید شد و در نهایت در ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ با پایان دوران محکومیتش پس از سپری کردن یک دوره حبس تعزیری ۲۵ ماهه از زندان آمل آزاد شد.
اما تنها چند ماه بعد، یک هفته پس از شروع اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، در چهارم مهر ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران همراه با ضرب و شتم بازداشت و در هشتم آذر به بند زنان زندان اوین منتقل شد. جلسه دادرسی پرونده تازه او روز ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» برگزار شد. مبنای بازداشت و تشکیل پرونده تازه علیه او به فعالیت‌ های آزادی خواهانه و حقوق بشری وی در فضای مجازی، به ویژه در مخالفت با مجازات اعدام و حجاب اجباری در پست‌ها و مطالبی مربوط می‌شود.
در ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ قاضی ایمان افشاری، رئیس این شعبه، با صدور حکمی علیه گلرخ ایرایی او را به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» به شش سال حبس و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم کرد. این قاضی همچنین گلرخ ایریایی را به دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال ممنوعیت حضور در تهران، دو سال ممنوعیت حضور در احزاب، گروه‌ها و دسته‌جات و ضبط گوشی تلفن همراه محکوم ‌کرد. در دادگاه تجدید نظر، قضات عباسعلی حوزان و خسرو خلیلی مهدیرجی گلرخ ایرایی را بابت اتهامات «اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی» به پنج سال حبس محکوم کردند.
سال ها فشار سرکوبگران آزادی و تحمل شرایط سخت و غیر انسانی زندان هرگز نتوانسته است صدای آزادی خواهی گلرخ ایرایی را خاموش ‌کند. او حتی در زندان در برابر ستم و آزادی کشی سکوت نکرده و بارها در دفاع از زندانیان سیاسی و عقیدتی و در مخالفت با احکام اعدام با نوشتن بیانیه، نامه و شرکت در کارزارها به تلاش های انسانی خود ادامه داده است. بارها مقامات قضایی و اطلاعاتی او را تحت فشار گذاشته اند که برای آزادی خود درخواست عفو دهد، اما همواره با مقاومت و پاسخ منفی او روبه رو شده اند. شرم باد بر حکومت سرکوبگر و آزادی کشی که چنین زن آزادی خواهی را به بند کشیده است.

ما خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط همه زندانیان سیاسی و عقیدتی از جمله گلرخ ایرایی هستیم.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۲ دی ۱۴۰۳

**************

سانسور آواز یک زن جوان در اینستاگرام

غزل ماهور خواننده جوانی است که آثار هنری خود را در صفحه خود در اینستاگرام با حدود ۱۸۷ هزار دنبال‌کننده به اشتراک می گذاشت. اینستاگرام بستری برای ارائه آثار هنری، آموزش، و ارتقای سطح دانش موسیقی مخاطبانش و ارتباط با آنان بود.
صدای پرقدرت و دلنشین او بسیار مورد توجه دوستداران موسیقی قرار گرفته و مخاطبان و شنوندگان بسیاری پیدا کرده بود. استقبال مردم از هنر این خواننده جوان سرکوبگران آزادی ستیز را خوش نیامد. چنین شد که صفحه اینستاگرام وی را بستند تا صدای او را خاموش کنند. با این همه، این اقدام سرکوبگرانه و زن ستیزانه بیش از پیش توجه مردم آزادی خواه و هنردوست را به هنر او جلب کرده است و طرفداران آواز غزل ماهور صدای او را بیش از گذشته در فضای مجازی پخش می کنند.
صدای زن نباید ممنوع باشد. هر زن هنرمندی از جمله غزل ماهور حق دارد با هنر خود، با صدای آواز خود، احساس، اندیشه و اعتراض خود به تبعیض و ستم را بیان کند و به گوش همگان برساند. اینجا کلیک کنید.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲۱ دی ۱۴۰۳

**************

پخشان عزیزی

به اعدام پایان دهید!

**************

مرد اول: پس اوضاع فرق نکرده.
مرد دوم: فرق کرده، تو نکرده ای.
مرد اول (بغض در گلو): نکرده، اصلا نکرده! اون وقتام آدمو می گرفتن، حالام می گیرن! اون وقتام خفه می کردن، حالام می کنن! اون وقتا زور در کار بود، حالام هست!
مرد دوم: اون وقتا به خاطر یه چیز دیگه بود، حالا به خاطر یه چیز دیگه اس.
مرد اول: خفه کردن، خفه کردنه

نمایشنامه جانشین - غلامحسین ساعدی

**************

اخراج کارگران، تخریب سرپناه روستاییان، و افزایش سرسام آور قیمت دارو

برای مشاهده و مطالعه مطالب کانال منشور آزادی، رفاه، برابری اینجا کلیک کنید.
امروز چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ روز اخراج کارگران، تخریب خانه های روستاییان و افزایش قیمت دارو بود.
کارگران معدن طلای مزرعه شادی ورزقان که هشت سال است به شرایط دشوار شغلی و مزدهای اندک و پرداخت های پایین و نامنظم اعتراض دارند، امروز به جای رسیدگی و پاسخگویی مدیران معدن، با اخراج دسته‌ جمعی مواجه شدند.
نیروی نظامی نیز با حمله به روستای داردپ، در شهرستان چابهار، چندین منزل مسکونی متعلق به شهروندان بلوچ را با توسل به زور و ضرب و شتم ساکنان تخریب و با خاک یکسان کرد. ساکن یکی از این سرپناه ها مادر یک خانواده است که در مقابل کودکان خود مورد ضرب و شتم قرار گرفت. نیروهای نظامی و گزمه های جیره و مواجب بگیر سرمایه داریِ استبدادیِ حاکم که تعداد آنها بنا بر اظهارات ساکنان روستا به ۵۰ الی ۶۰ نفر می رسید حوالی ساعت ۲ بامداد به روستای داردپ حمله کردند و ساکنان منازل را که در خانه هایشان خوابیده بودند مورد ضرب و شتم قرار دادند.
همچنین در روزهای گذشته قیمت بسیاری از اقلام دارویی پر مصرف با افزایش ۳ الی ۲۴۰ درصدی رو به رو شده است و مابقی داروها نیز در روزهای آینده افزایش سرسام آورتری خواهند داشت. بسیاری از داروها به ویژه داروهای بیماری های خاص مانند سرطان، آسم، ام اس و ... چنان افزایش قیمتی پیدا کرده اند که برخی از بیماران مجبور به تن دادن به مرگ تدریجی شده اند.
سرمایه داری استبدادی سر تا پا فاسد و جنایتکار جمهوری اسلامی گرفتار چنان بحران اقتصادی و سیاسی عمیقی شده که اکنون و در طی نزدیک به نیم قرن یکی از کشورهای ثروتمند دنیا از نظر منابع طبیعی به یکی از ده کشور فقیر و فلاکت زده جهان تبدیل شده است. با این همه، این حکومت با وقاحت و دریدگی تمام باز هم سعی در مکیدن هرچه بیشتر خون مزدبگیران و چپاول و غارت آخرین باقیمانده سفره های آنان دارد تا شاید بتواند شکم نیروهای سر سپرده و مفت خور و گزمه های خودفروخته و آدمکش خود را سیر کند. روشن است که از میان برداشتن این فقر و فلاکت و سیه روزی و استبداد و قلدری فقط یک راه دارد و آن همبستگی و اتحاد اقشار مختلف طبقه مزدبگیر و سازمان یابی شورایی ضدسرمایه داری این طبقه است.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۹ دی ۱۴۰۳

**************

برگزاری پنجمین سالگرد کشته شدگان هواپیمای PS752 و چند تجمع اعتراضی دیگر

امروز سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳چند تجمع اعتراضی در برخی از نقاط کشور وهمچنین پنجمین سالگرد سرنگونی هواپیمای اوکراینی برگزار شد.
خانواده‌های کشته شدگان پرواز PS752 برای برگزاری مراسم پنجمین سالگرد این جنایت در شاهد شهر، محل سرنگونی هواپیما دور هم گرد آمدند. ساعت ۶ و ۱۹ دقیقه بامداد روز ۱۸ دی ماه سال ۱۳۹۸ ۱۷۶ مسافر و خدمه هواپیمای اوکراینی با شلیک مستقیم ۲ موشک توسط نیروی هوایی سپاه پاسداران در آسمان منطقه خلج‌ آباد واقع در بین شهریار و پرند به‌ قتل رسیدند. خانواده های داغدیده با آوردن یادگارهایی از عزیزان کشته شده خود یاد و خاطره آنها را زنده و گرامی داشتند و به حضور نیروهای امنیتی و دوربین های مدار بسته نصب شده در محل حادثه توجهی نکردند و خواهان برقراری عدالت و اشد مجازات در حق عاملان این جنایت هولناک شدند.
همچنین کارگران میدان نفتی یادآوران افق در خرمشهر نیز پانزدهمین روز متوالی از اعتصاب و اعتراض خود را سپری کردند. دستمزدهای پایین و شرایط سخت شغلی و بی تفاوتی مدیران نسبت‌ به‌ وضعیت زندگی کارگران از عمده موارد مشکلات آنان است.
امروز نیروهای شهربان و حریم بان شاغل در تهران نیز با تجمع در مقابل شورای شهر تهران اعتراض خود را به شرایط فلاکت بار اقتصادی و حقوق های پایین و عدم امنیت شغلی بیان کردند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۸ دی ۱۴۰۳

**************

بکتاش آبتین (تولد ٢۵ آذر ۱۳۵۳ - قتل ۱٨ دی ١۴٠٠)

یاد آر!

مرمت انسان
جهنم است بی تو زندگی
ای شعر! رویای مرمت انسان
تو را می‌نویسم و
در آستین تمام دنیا
دنبال دستی می‌گردم
که گلوله را
به پرچمی سفید تبدیل کند
شعبده‌ای چنین را دوست دارم

بکتاش آبتین

**************

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات و آموزش و پرورش

برای مشاهده و مطالعه مطالب کانال منشور آزادی، رفاه، برابری اینجا کلیک کنید.
امروز دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ بازنشستگان شرکت مخابرات ایران و معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۲ در برخی از نقاط کشور تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۲ در تهران
در اعتراض به عدم پرداخت ۶۰ درصد پاداش بازنشستگی خود که همان سنوات پایان خدمت است و شانزده ماه از موعد پرداخت آن گذشته است دست به تجمع و اعتراض زدند. معلمان بازنشسته با حضور در مقابل وزارت آموزش و پرورش و سر دادن شعارهایی مطالبات خود را فریاد زدند.
بازنشستگان مخابرات در تهران نیز در اعتراض به فساد و چپاول و دزدی ستاد اجرایی فرمان امام و تعاون سپاه که با رانت و قلدری مالک شرکت مخابرات ایران شدند و آن را تصاحب کردند تجمعی را برگزار کردند.
بازنشستگان شرکت مخابرات همچون دوشنبه های هر هفته در دیگر شهرها و استان های کشور مانند چهار محال و بختیاری، ایلام، سنندج، بیجار، کرمانشاه، آذربایجان غربی، اصغهان و شیراز با حضور در خیابان ها اعتراض خود را به دست درازی مالکان شرکت مخابرات و غارت اندوخته های صندوق بازنشستگی مزدبگیران این شرکت اعلام کردند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۷ دی ۱۴۰۳

**************

سید محمد حسینی (تولد ۲ اسفند ۱۳٦۱ - قتل ۱۷ دی ۱۴۰۱)

محمد مهدی کرمی (تولد آبان ۱۳۸۰ - قتل ۱۷ دی ۱۴۰۱)

یاد آر!

**************

قطعنامه پایانی تجمع مشترک بازنشستگان استان کرمانشاه به تاریخ ۱۶ دی ماه ۱۴۰۳

برای مشاهده و مطالعه مطالب کانال منشور آزادی، رفاه، برابری اینجا کلیک کنید.
زندگی در جامعه ای شاد، نفس کشیدن در هوای سالم، برخورداری از معیشت و مسکن مناسب، آموزش و درمان رایگان جز بدیهی ترین حقوق شهروندی ماست.
نظر به اینکه پس از سالها فریاد حق طلبی و مراجعات مکرر به مراجع ذی صلاح چیزی در زندگی ما بازنشستگان عوض نشده و امروز نیز همچون گذشته در کنار سایر اقشار فرودست جامعه با تنگناهای معیشتی دست به گریبانیم، آمده ایم تا بار دیگر ندای حق طلبی و دادخواهی خود را با صدایی رساتر علیه فقر و فساد ویرانگر فریاد بزنیم.
به یمن اختلاسهای نجومی، رانتخواری ها و ناکارآمدی مسئولین به قله ای رسیده ایم که در راس آن با ناترازی های گوناگونی مواجه ایم: از جمله ناترازی در انرژی که با مازوت سوزی نفس هایمان را به شماره انداخته و قطع گاز و برق که زندگی مردم را مختل نموده است. همچنین ناترازی در بودجه های مرتبط با منافع عمومی که دولت میخواهد از طریق هجوم بیرحمانه به معیشت نابسامان مردم از طریق تورم و مالیاتهای نامتناسب با درامدها و پوشش دادن بودجه های کلان و بی ربط با منافع مردم، کسری هایش را جبران نماید. که حاصل همه اینها فقر کمرشکن، بیکاری، تورم و کاهش شدید قدرت خرید و کاهش ارزش پول ملی و غارت سفره های مردم است. از همه اسفبارتر اینکه در چنین شرایط نابسامانی عده ای کماکان بر طبل تبعیض آمیز حجاب و عفاف و تداوم سانسور و فیلترینگ می‌کوبند و جنگ و تحریم خانمانسوز که جز رکود اقتصادی و فلاکت بیشتر مردم، حاصلی نداشته، را نعمت تلقی می کنند.
این همه بی توجهی به زندگی مردم و ستم افسارگسیخته، همراه با فشارهای امنیتی که منجر به اخراج، احضار و بازداشت ناعادلانه ی معترضین میشود، باعث گردیده که صدای اعتراضات اقشار آسیب پذیر جامعه از جمله کارگران، معلمان، پرستاران، کشاورزان، زنان، کودکان محروم مانده از تحصیل، بیکاران و کسبه خرده پا که چیزی بجز صلح، رفاه، شادی و آرامش، معیشت و درمان مناسب و حقوق متناسب با هزینه های زندگی نمی خواهند، روز به روز بلندتر شود.
اینک ما بازنشستگان صندوق های مختلف بار دگر اهم مطالبات بر زمین مانده خود را اعلام‌ میداریم:
۱- اجرای دقیق وبه دور از هرگونه حقه بازی قانون همسان سازی معادل۹۰٪ حقوق ناخالص شاغل همتراز طبق قانون مصوب مجلس و پرداخت معوقات ماه های گذشته در اسرع وقت.
۲- اجرای بدون قید و شرط مواد ۸۵ و ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری
- اجرای مواد ۵۴ و ۹۶ قانون تامین اجتماعی در رابطه با بیمه و درمان کارآمد و رایگان و افزایش حقوقها مطابق هزینه های زندگی و نرخ واقعی تورم.
- اجرای آیین نامه رفاهی ۸۹ مخابرات
۳- انتصاب مدیران منتخب و کارآمد تحت نظارت نمایندگان واقعی بازنشستگان صندوق ها و مشارکت در مدیریت شرکتهای تحت مالکیت صندوق های بازنشستگی بدور از دخالت های بی مورد دولت.
۴- پرداخت عیدی و پاداش پایان سال به بازنشستگان تامین اجتماعی مطابق با عیدی کارگران شاغل.
۵- تعیین حداقل حقوق مطابق با سبد معیشت خانوار و افزایش سالانه بر اساس نرخ واقعی تورم.
۶- پرداخت هرچه سریعتر معوقات چندین ساله طبق ماده ۲۲ آیین دادرسی مدنی بر اساس نرخ روز. از قبیل:
الف: حق منطقه جنگی
ب: ۹ هزار میلیارد تومان همسان سازی سال ۱۴۰۱
ج: مابه التفاوت گروه های ایثارگری شش ماه دوم سال ۹۹
د: یک ماه پاداش مضاعف خدمت در مناطق محروم و جنگی ازسال ۶۸ تا سال ۸۸
۷- تعمیم و تسری قانون رتبه بندی معلمان به بازنشستگان سنوات قبل از سال ۱۴۰۰
- هدایای نقدی و غیرنقدی اعیاد و مناسبت ها به بازنشستگان همانند شاغلین
- پرداخت عیدی وپاداش پایان سال به حقوق بگیران کشوری حداقل معادل یک ماه حقوق
۸- پرداخت ۶۰٪ پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۴۰۲ که با تاخیر ۱۶ ماهه ارزش ریالی آن به نصف تقلیل یافته ست.
۹- آزادی فوری و بی قید و شرط و لغو وثیقه ها و توقف پرونده سازی ها علیه تمامی فعالین اعم از کسانی که بصورت ناعادلانه محکوم به حبس شده اند و نیز آنان که تنها برای دفاع از آموزش و درمان رایگان و رفع تنگناهای درمانی و معیشتی مطابق هزینه های زندگی در مظان اتهام قرار دارند.
۱۰- در خاتمه آزادی در برگزاری تجمعات اعتراضی مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی را حق مسلم خود می دانیم و بطور جدی خواستار خاتمه دادن به هر گونه نگاه سیاسی، قضایی، امنیتی به تجمعات صنفی و احضار، بازخواست، بازداشت و تعهد گرفتن از مطالبه گران حق طلب شاغل و بازنشسته هستیم و بر اساس حقوق شهروندی خود همچنان فریاد میزنیم:

"اعتراض علیه فقر و فساد حق مسلم ماست".

- مطالبه گران تامین اجتماعی کرمانشاه

- انجمن صنفی فرهنگیان شاغل و بازنشسته کرمانشاه

- انجمن صنفی فرهنگیان شهرستان اسلام آباد غرب

- انجمن صنفی فرهنگیان شهرستان هرسین

- مطالبه گران بهداشت و درمان و مخابرات و دیگر صنوف حق طلب

**************

برگزاری چندین تجمع اعتراضی در شهرهای مختلف کشور

امروز یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ بازنشستگان و کارگران صنعتی در برخی از نقاط کشور تجمعاتی را علیه حاکمیت سرمایه‌داریِ استبدادی جمهوری اسلامی برگزار کردند.
نیروهای پیمانکاری و کارگران‌ ارکان ثالث مناطق نفت خیز جنوب در خوزستان تجمعی اعتراضی را در مقابل ساختمان مرکزی این مجتمع کارگری برگزار کردند. مشکلات معیشتی، پایین بودن دستمزدها و شرایط سخت شغلی از مواردی است که کارگران را در معرض فشار روز افزون قرار داده است. حذف کامل شرکت های پیمانکاری، حق تشکل، تجمع و اعتراض، و پایان بخشیدن به فضای ارعاب و سرکوب از مطالبات کارگران است.
بازنشستگان فولاد و معدن در اصفهان نیز امروز همچون هفته های گذشته راه‌پیمایی و تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند. تجمع کنندگان خواهان رسیدگی فوری به مطالبات معوقه چندین ساله خود شدند.
بازنشستگان فولاد خوزستان امروز با تجمع در مقابل ساختمان استانداری و فرمانداری در اهواز تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند و خواهان رسیدگی هر چه زودتر مسئولان و مدیران به وضعیت خود شدند.
همچنین در کرمانشاه بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی، و مخابرات به صورت متحد با تجمع در مقابل اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی این شهر خواسته های خود را فریاد زدند. در پایان قطعنامه تجمع مشرکت بازنشستگان قرائت شد. متن این قطعنامه به پیوست خبر حاضر منتشر می شود.
بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز نیز با حضور در مقابل اداره کل این سازمان تجمع اعتراضی این هفته خود را برگزار کردند.

کانال تلگرام منشور، آزادی، رفاه، برابری

۱۶ دی ۱۴۰۳

**************

[در سرمایه داری] کار برای ثروتمندان فرآورده‌های شگفت انگیز می آفریند، اما برای کارگران فقر و تهیدستی به بار می آورد. برای ثروتمندان کاخ می آفریند، برای کارگران کوخ، برای ثروتمندان زیبایی می آفریند، اما کارگران را بدقواره و از کار افتاده می کند، ماشین را جایگزین کار می کند، اما بخشی از کارگران را به دوران توحش باز می گرداند و بخش دیگر را به ماشین تبدیل می کند. برای ثروتمندان فرهنگ تولید می کند، برای کارگران حماقت و کودنی.

کارل مارکس، دست‌نوشته های اقتصادی و فلسفی ۱۸۴۴
ترجمه: محسن حکیمی

**************

مجید خوش منظر

زندانیان سیاسی و عقیدتی را به یاد آوریم

زندانیان سياسی و عقیدتی را به یاد آوریم

برای مشاهده و مطالعه مطالب کانال منشور آزادی، رفاه، برابری اینجا کلیک کنید.
مجید خوش منظر، ۴۸ ساله، کارمند ارشد مرکز کنترل ترافیک شهرداری مشهد است که با حکم ۱۰ سال حبس در زندان وکیل آباد مشهد به بند کشیده شده است. این زندانی سیاسی در ۴ آبان ۱۴۰۱ و در جریان اعتراضات جنبش سراسری "زن، زندگی، آزادی" به همراه بابک زرین در مشهد توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد.
امیررضا، فرزند مجید خوش منظر، ورزشکار رشته بوکس، نیز در حالی که قصد سفر به خارج از کشور را داشت توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. او نهایتا به یکی از بازداشتگاه های امنیتی در مشهد انتقال داده شد.
این معترضان در بهمن ۱۴۰۱ توسط شعبه ۹۰۴ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد به ریاست علی سلیمانی مارشگ به دلیل "از کار انداختن دوربین‌های مداربسته" در خیابان های مشهد برای جلوگیری از شناسایی معترضان، در پرونده ای مشترک، به "محاربه" متهم شدند.
در بهمن ۱۴۰۲ مجید خوش منظر در شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قضات مومنی و حسین یزدان خواه به دلیل "از کار انداختن دوربین های مدار بسته خیابانی" در جریان اعتراضات مردمی محاکمه و با اتهام محاربه به ده سال حبس و یک سال تبعید به تایباد محکوم شد. حکم صادره توسط دادگاه تجدید نظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد.
در جریان اعتراضات سراسری جنبش "زن، زندگی، آزادی" هزاران نفر از معترضان دستگیر شدند. برخی به حبس های طویل مدت و برخی دیگر به اعدام محکوم شدند. پاسخ سرمایه داریِ استبدادی حاکم به مردم محروم و ستمدیده که با دست خالی در اعتراض به ستم و تبعیض و فساد حاکم به خیابان آمدند چیزی جز سرکوب به وحشیانه ترین شیوه های ممکن نبود. جنبشی که گرچه سرکوب شد، اما هرگز خاموش نشده است. حمایت از زندانیانی که در جریان این اعتراضات دستگیر و در بیدادگاه ها محکوم شدند وظیفه هر انسان آزادی خواهی است.

ما خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط همه زندانیان سیاسی و عقیدتی از جمله مجید خوش منظر هستیم.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۵ دی ۱۴۰۳

**************

علی مجدم

به اعدام پایان دهید!

**************

دنیای رویای من
من در رویای خود دنیایی را می‌‌بینم که در آن هیچ انسانی انسان
دیگر را خوار نمی‌‌شمارد
زمین از عشق و دوستی سرشار است
و صلح و آرامش، گذرگاه‌‌هایش را می‌‌آراید.

من در رویای خود دنیایی را می‌‌بینم که در آن
همه‌گان راه گرامی آزادی را می‌‌شناسند
حسد جان را نمی‌‌گزد
و طمع روزگار را بر ما سیاه نمی‌‌کند.

من در رویای خود دنیایی را می‌‌بینم که در آن
سیاه یا سفید
از هر نژادی که هستی
از نعمت‌‌های گستره‌‌ی زمین سهم می‌‌برد.

هر انسانی آزاد است
شوربختی از شرم سر به زیر می‌‌افکند
و شادی همچون مرواریدی گران قیمت
نیازهای تمامی بشریت را برمی‌‌آورد.

چنین است دنیای رویای من!

لنگستن هیوز
ترجمه: احمد شاملو

**************

آمار نقض حقوق بشر در سرمایه داری استبدادی حاکم بر ایران

اعدام ٩٠١ نفر

بازداشت ١٢٣۴

کشتن و زخمی کردن کولبر ٣٣٩ نفر

زن کشی ۱٨٢ نفر

حکم شلاق ۴٦٧ نفر

منبع گزارش سالانه هه نگاو درباره نقض حقوق بشر در ایران

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱٢ دی ۱۴۰۳

**************

محمدرضا مقدم

به اعدام پایان دهید!

**************

ادامه برگزاری تجمعات اعتراضی اقشار مختلف طبقه مزدبگیر در سراسر کشور

امروز سه‌شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ در بسیاری از شهرهای کشور تجمعاتی در اعتراض به وضعیت جاری کشور برگزار شد.
معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۲ در شیراز در اعتراض به عدم پرداخت پاداش های خود بعد از شانزده ماه با سر دادن شعار "جای مردان سیاست بنشانید درخت، تا هوا تازه شود" تجمعی اعتراضی را در مقابل استانداری این شهر برگزار کردند و خواهان رسیدگی فوری به مطالبات خود شدند.
همچنین در رشت نیز معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۲ با تجمع در مقابل ساختمان استانداری این شهر اعتراض خود را به عدم پرداخت پاداش ها بعد از شانزده ماه اعلام کردند.
کرمانشاه نیز شاهد حضور معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۲ در مقابل استانداری این شهر بود تا همچون همکاران خود در شهرهای دیگر اعتراض خود را به پرداخت نشدن پاداش ها در شانزده ماه اخیر بیان کنند.
در استان های گلستان و آذربایجان غربی نیز تجمع های اعتراضی مشابهی از طرف معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۲ برگزار شد.
در بوشهر کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی پیمانکاری شرکت پالایش گاز فجر جم واقع در شرق این استان مانند هفته های گذشته دست به اعتصاب و برگزاری تجمع اعتراضی زدند. در این تجمع که در محوطه پالایشگاه برگزار شد کارگران معترض با در دست داشتن پلاکاردهایی خواسته های خود را فریاد زدند. حذف شرکت‌های پیمانکاری، اصلاح طرح طبقه‌ بندی مشاغل، اجرای طرح اقماری تردد برای تمامی کارگران پیمانکاری، همسان‌ سازی حقوق با کارگران رسمی و همچنین استفاده از خدمات رفاهی پالایشگاه از اصلی ترین مطالبات کارگران است.
رانندگان شرکت پالایشگاه گاز فجر جم نیز مطالبات خود را در تجمع امروز اعلام کردند. کرامت انسانی، امنیت شغلی، گاز کارت، مرخصی، اضافه کاری صحیح و اصولی، حقوق و‌ مزایای متناسب با توجه به گرانی روز افزون قطعات خودرو از جمله خواسته های رانندگان این پالایشگاه است.
کارگران شرکت نفت و گاز گچساران نیز مانند هفته های گذشته تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند. تبدیل وضعیت با حذف شرکت های تامین نیرو، برقراری نظام عادلانه در پرداخت حقوق و پاداش و مزایا، اصلاح طرح طبقه بندی مشاغل، اجرای رای ۳۱۸۸ دیوان عدالت اداری، و اصلاح مالیات از جمله مهم ترین خواسته های کارگران این شرکت است.
همچنین امروز کارکنان سازمان جهاد کشاورزی در استان ایلام با پهن کردن سفره خالی در مقابل ساختمان ستاد مرکزی سازمان جهاد کشاورزی این استان اعتراض خود را به وضعیت فلاکت بار معیشتی و پایین بودن حقوق ها و دستمزدها بیان کردند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۱ دی ۱۴۰۳

**************

معین خنفری

به اعدام پایان دهید!

**************

در خیابان‌ها
صدا-
پیچیده است:
حسین‌حسین شعارِشون
دروغ وُ دزدی-
کارشون؛

اجرای همسان‌سازی-
بدونِ حقه‌بازی؛

روسری رو رها کن-
فکری به حالِ ما کن؛

فریاد!
فریاد!
از این همه-
بیداد؛

مدعیِ عدالت...
خجالت!
خجالت؛

کارگرِ زندانی-
آزاد!
باید گردد؛

زیرِ بارِ تورم-
شکسته پشتِ مردم؛

دولتِ ورشکسته-
دشمنِ بازنشسته؛

نه مجلس
نه دولت-
نیستند به فکرِ ملت!

ما میگیم: حقوق کمه
قیمتِ نون-
گرون میشه؛

جنگ‌افروزی کافیه!
سفره‌ی ما-
خالیه؛

حقوقِ ما ریالیه
قیمتِ نون، دلاریه؛

گویاتر از این مطالباتِ جاری
در خیابان-
شعری!
نشنیده-
بودم.

فلزبان

**************

برگزاری چندین تجمع اعتراضی از اقشار مختلف مزدبگیر در سراسر کشور

امروز دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ در برخی از شهرهای کشور تجمعاتی در اعتراض به وضعیت بغرنج اقتصادی، چپاول و غارت ثروت کشور و فساد سیستماتیک حاکم بر ارکان اداری و مدیریتی برگزار شد.
بازنشستگان شرکت مخابرات ایران در شهرهای کرمانشاه، ایلام، سنندج، اصفهان، اهواز، رشت، تبریز، و بیجار همچون دوشنبه های گذشته در اعتراض به دو مالک اصلی و سهامدار عمده شرکت مخابرات یعنی ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد تعاون سپاه پاسداران که با رانت و اعمال نفوذ در سال های گذشته شرکت ثروتمند مخابرات ایران را تصاحب کردند به خیابان ها آمدند.
در مشهد بازاریان و کسبه بازار اطلس این شهر در اعتراض به نابود شدن قدرت خرید مردم، افزایش روزافزون قیمت ارز و بی ثباتی بازار مغازه های خود را بسته و دست به اعتصاب زدند.
همچنین در خرمشهر کارکنان و کارگران شرکت ایران افق مستقر در میدان نفتی یادآوران ششمین روز اعتصاب خود را پی گرفتند. در چند روز اخیر و علی رغم اعتصاب پرسنل و کارگران شاغل در این شرکت مدیران فاسد و وابسته به حاکمیت هیچگونه رسیدگی به مطالبات کارگران را در دستور کار خود قرار ندادند.
در ایلام کارگران اخراجی پتروشیمی ارغوان‌گستر با همراهی خانواده های خود و با حضور در مقابل ساختمان استانداری ایلام تجمعی اعتراضی را برگزار کردند.
بازنشستگان آموزش و پرورش در زنجان نیز با تجمع در مقابل استانداری این شهر اعتراض خود را به وضعیت نابسامان صندوق بازنشستگی و عدم اجرای صحیح همسان سازی و تورم و گرانی افسارگسیخته در کشور بیان کردند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱۰ دی ۱۴۰۳

**************

عدنان غبیشاوی

به اعدام پایان دهید!

**************

برگزاری تجمعات اعتراضی پرستاران، بازنشستگان، و بازاریان در اقصی نقاط کشور

برای مشاهده و مطالعه مطالب کانال منشور آزادی، رفاه، برابری اینجا کلیک کنید.
بازنشستگان فولاد و معدن با حضور در خیابان نشاط اصفهان همچون هفته های گذشته اعتراض خود را به وضعیت نابسامان معیشتی بازنشستگان و چپاول صندوق های بازنشستگی بیان کردند. "فریاد فریاد از اینهمه بیداد" و "حقوق، سبد معیشت، حق مسلم ماست" از جمله شعارهای سر داده شده در تجمع امروز بازنشستگان اصفهان بود.
پرستاران بیمارستان های شهر طبس در اعتراض به معوقات حقوق، کارانه، اضافه کار و همچنین اجبار پرسنل به انجام اضافه کاری با حضور و تجمع در ساختمان اداری شبکه بهداشت و درمان این شهرستان اعتراض خود را اعلام کردند.
بازنشستگان تامین اجتماعی شوش نیز چون هفته های گذشته با راه‌پیمایی و حضور در کف خیابان های این شهر اعتراض و خشم خود را نسبت به تورم و گرانی افسارگسیخته و چپاول و حیف و میل سرمایه های کشور که متعلق به تک تک افراد جامعه است، بیان کردند. "حقوق بازنشسته، فقط واسه یه هفته"، "ما می گیم حقوق کمه، قیمت نان گران میشه"، و "همش دروغ شنیدیم، عدالتی ندیدیم" از شعارهای معترضان در تجمع امروز در شوش بود‌‌.
بازاریان و مغازه داران خیابان سیدولی در بازار کفاشان تهران با اعتصاب و تجمع و بستن مغازه هایشان اعتراض خود را به وضعیت بغرنج افزایش ساعتی نرخ ارز و مشکلات دیگر همچون گرانی و تورم و نابود شدن قدرت خرید مردم بیان داشتند. همچنین کسبه و بازاریان باغ سپه سالار، و پارچه‌فروشان ساکن در پاساژ ملت بازار نیز امروز دست از کار کشیدند و با تعطیلی مغازه های خود تجمعی اعتراضی را برگزار کردند.
بازنشستگان فولاد و معادن استان مازندران، البرز مرکزی نیز در اعتراض به عدم اجرای همسان سازی مطابق با آیین نامه مهر ماه سال ۱۴۰۲ تجمعی اعتراضی را برگزار کردند.
بازنشستگان معترض تامین اجتماعی شهر اهواز در استان خوزستان مانند هفته ها و ماه های گذشته با حضور در کف خیابان های این شهر اعتراض و خشم خود را علیه فقر، تبعیض، بی عدالتی، دزدی و فساد سیستماتیک حاکم بر تمام ارکان اداری و مدیریتی کشور بیان کردند. "فقر و فساد همین جاست، آقازاده آمریکاست"، "گرانی، تورم، بلای جان مردم"، "روسری رو رها کن، تورم رو مهار کن" و "جنگ افروزی کافیه، سفره ما خالیه" از شعارهای سر داده شده در تجمع امروز اهواز بود.
پرسنل و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در اعتراض به عدم اجرای درست و صحیح تعرفه، کارانه، اضافه کاری، حق فنی، حق مسکن، حق لباس، حق غذا و... در محوطه ستاد دانشگاه جمع شده و تجمعی را برگزار کردند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۹ دی ۱۴۰۳

**************

مجاهد کورکور

به اعدام پایان دهید!


**************

برای حُکمتان به سکوت ِ دانایی
برای اندیشه های مغموم ِ کوچیده
و لرزانی قطره ی اشک
بر گونه ی خواهرانم
برای تحکم حماقت بر معرفت
و جولان زشت ترین زنان ِ جهنمی
که بر روی حوریان ِ زنده ی زمینی
ناخن کشیده اند
برای آخرین نگاه بی گناهی
به چشمان خونین دژخیم شادمان
و مسافران ِ انتظار و پرواز
مسافران ِ بی بازگشت
و فرو رفتن دندان ِ کفتارتان
در تن ِ کال ِ دختران ِ آرزوهای کوچک ِ زیستن
برای کودکان هراس
که در زهدان ِ زنان ِ تکیده گوری جستجو کردند
و شکست استخوان
از داغ ِ شتابان ِ سرب هایتان از شما منزجرم!
از شما که قلب زمین را شکسته اید

قباد حیدر

**************

زارا اسماعیلی

زندانیان سیاسی و عقیدتی را به یاد آوریم

زندانیان سیاسی و عقیدتی را به یاد آوریم

زارا اسماعیلی، خواننده ۲۹ ساله، از جمله خوانندگان و هنرمندانی است که به سبب استفاده از حق خود برای ابراز آزادانه هنرش، در زندان به بند کشیده شده است. این زن جوان هنرمند با صدای زیبا و قدرتمند خود و بدون حجاب اجباری در مناطق مختلف تهران از جمله در شهرک اکباتان، باغ فردوس، و مترو ترانه‌هایی از خواننده های مشهور همچون هایده و ایمی واینهاوس، خواننده بریتانیایی، برای مردم بازخوانی می‌کرد و اجراهای او با استقبال زیاد مردم همراه می‌شد. چنین بود که ویدئوهای بسیاری از اجراهای خیابانی او در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و این به مذاق رژیم آزادی کش و زن ستیز خوش نیامد.
روز پنجم مرداد ۱۴۰۳ ماموران امنیتی و نظامی با یورش به منزل شخصی زارا اسماعیلی این هنرمند جوان را بازداشت کردند و با خود بردند.
خانواده زارا اسماعیلی اعلام کرده اند که پس از گذشت پنج ماه از دستگیری او هنوز هیچ اطلاعی از وی و محل بازداشتش ندارند.
صدای زن نباید ممنوع باشد. حق هر زن هنرمندی است که بتواند آزادانه برای مردم و دوستداران موسقی بخواند و با صدای خود هنر، اندیشه، احساس، و مخالفت خود را با استبداد زن ستیز حاکم بیان کند.

ما خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط همه زندانیان سیاسی و عقیدتی از جمله زارا اسماعیلی هستیم.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۸ دی ۱۴۰۳

**************

۷ دی ۹۶، روزی که مردم زنگ زوال استبداد دینی را به صدا در آوردند

۷ دی ۹۶، آغاز دوران زوال جمهوری اسلامی

برای مشاهده و مطالعه مطالب کانال منشور آزادی، رفاه، برابری اینجا کلیک کنید.
سال گذشته نوشتیم که با جنبش دی‌ماه ۱۳۹۶ فرایند فرود و در واقع زوال استبداد دینیِ حاکم بر ایران آغاز شده است. جنبش‌ آبان ۱۳۹۸ و به‌ ویژه جنبش «زن، زندگی، آزادی» در سال ۱۴۰۱ بی‌تردید... برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

**************

برگزاری چند تجمع اعتراضی در برخی از نقاط کشور

امروز سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ تعدادی از کارگران و مزدبگیران در برخی از شهرهای کشور تجمعاتی اعتراضی را برگزار کردند.
ناوگان اتوبوسرانی در شهر ایلام در اعتراض به چپاول و غارت بیش از ۳۱ میلیارد تومان بودجه بازسازی اتوبوس های فرسوده که بعد از واریز به حساب شهرداری این شهر حیف و میل شده است دست به اعتصاب و تجمع زدند.
در کرمانشاه معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۲ در اعتراض به عدم تحقق وعده های وزیر آموزش و پروش و همچنین دولت و مجلس با حضور در مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان اعتراض خود را به وضع جاری بیان کردند.
کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکت های پیمانکاری پالایشگاه های دوازده گانه مجتمع گاز پارس جنوبی در اعتراض به اجرا نشدن وعده‌های دولت با تجمع در مقابل ساختمان ستاد این مجتمع کاری تجمع اعتراضی و اعتصاب خود را برگزار کردند. اهم خواسته‌های کارگران مواردی را مانند اجرای صحیح طرح طبقه‌بندی مشاغل و نظام همسان دستمزد با نیروهای رسمی، ساماندهی وضعیت رانندگان، ساماندهی تردد اقماری کارگران اداری و پشتیبانی، عمل به توافقات قبلی در زمینه مرخصی استحقاقی، حذف کامل شرکت های پیمانکاری، حق تشکل و تجمع و اعتراض، پایان بخشیدن به فضای ارعاب و سرکوب و بازگشت به کار یاسر احمدی نژاد کارگر معترض در ملی حفاری، و پرداخت حق کمپ را شامل می شود. "یک کلام یک کلام، مزد بدون تبعیض، والسلام والسلام" و "حق و حقوق شعار ماست، عدالت انتظار ماست" از شعارهای سر داده شده کارگران در تجمع امروز بود.
کارکنان بیمارستان نفت شهر اهواز نیز در اعتراض به مالیات های سنگین امروز دست به اعتصاب زدند.
همچنین کارگران پیمانکاری واگن پارس اراک به دلیل عدم تمدید قرارداد بیش از ۵۰ نفر از کارگران این شرکت در پشت در ورودی این مجتمع تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند. تعدادی از کارگران توسط پیمانکار در چند روز گذشته از کار اخراج شده اند و این مسئله نگرانی هایی را در مورد آینده شغلی نزدیک به ۵۰۰ کارگر دیگر بوجود آورده است.
کارکنان و کارگران عوارضی رشت - قزوین نیز که تعدادشان به ۳۰ نفر می‌رسد پس از الکترونیکی شدن سیستم عوارضی این واحد کاری از کار بیکار شدند و هیچگونه مسئولیتی را کارفرما در قبال آنان بر عهده نمی گیرد.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۴ دی ۱۴۰۳

**************

بارها به چشم خود دیده‌ام
که خدایان کهنه رفته و
خدایان نو آمده‌اند

روز به روز و
سال به سال
بت‌ها فرو افتاده و
به پا خاسته‌اند

من امروز
چکش را می پرستم!

کارل سندبرگ
ترجمه: بابک زمانی

**************

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات و کارگران صنعتی در دوشنبه ای دیگر

برای مشاهده و مطالعه مطالب کانال منشور آزادی، رفاه، برابری اینجا کلیک کنید.
امروز دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ برخی از بازنشستگان شرکت مخابرات ایران در تعدادی از شهرهای کشور تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
در کرمانشاه، سنندج، ایلام، رشت، تهران، اصفهان، زنجان، تبریز، و بندرعباس بازنشستگان مخابرات اعتراض خود را به بی عدالتی و ظلم مضاعف ستاد اجرایی فرمان امام به مدیریت پرویز فتاح و بنیاد تعاون سپاه پاسداران به مدیریت سردار امامی و همچنین مدیرعامل مخابرات ایران، جعفر پور، که نماینده دولت پزشکیان است، اعلام کردند. "فقط کف خیابان، به دست میاد حقمان" و "حقوق بازنشسته، فقط برای یه هفته" از جمله شعارهای سر داده شده در تجمعات امروز بازنشستگان مخابرات بود. اجرا نشدن آیین نامه استخدامی و رفاهی سال ۱۳۸۹ و غارت اندوخته های بازنشستگان توسط مالکان فاسد آن از اصلی ترین موارد اعتراضی بازنشستگان است.
کارکنان رسمی شرکت نفت فلات قاره ایران در منطقه لاوان نیز امروز در اعتراض به سقف حقوق، عدم اجرای ماده ۱۰، محدودیت های پرداخت و تفکیک ناعادلانه مشاغل در مناطق عملیاتی تجمعی اعتراضی را برگزار کردند.
در حالی که میزان تورم در ایران بنا بر آمار صندوق بین‌المللی پول از کشور جنگ زده یمن نیز بیشتر است و حاکمیت با غارت ذخایر ارزی کشور و مصرف آنها از جمله در جنگ های ارتجاعی - نیابتی خود سعی در بقا و دوام نظام استبدادی خود دارد مردم با کمبود برق و گاز، افزایش سرسام آور قیمت مواد خوراکی، و فشارهای روز افزون دیگر دست و پنجه نرم می کنند.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۳ دی ۱۴۰۳

**************

برگزاری تجمعات اعتراضی در برخی از نقاط کشور

امروز یکشنبه دوم دی ماه ۱۴۰۳ کارگران صنعتی و بازنشستگان برخی از صندوق های بازنشستگی برای دست یابی به حقوق و مطالبات خود تجمعاتی را برگزار کردند.
کارگران شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با شعار "عزا عزا است امروز جامعه کارگری رو فناست امروز" تجمع و راه‌پیمایی خود را در اعتراض به دستمزدهای ناچیز، معوقه های پرداختی، و اوضاع فلاکت بار معیشتی بیان کردند.
کارمندان حریم بان، شهربان شهرداری تهران با حضور در مقابل شورای شهر اعتراض خود را به نداشتن قرار داد بعد از ۱۸ سال خدمت و کار اعلام داشتند.
بازنشستگان تامین اجتماعی در شهر شوش همچون هفته های گذشته راه‌پیمایی و تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند.
همچنین در اهواز بازنشستگان تامین اجتماعی این شهر با تجمع در مقابل اداره کل این سازمان در مرکز استان خوزستان اعتراض خود را به شرایط وخیم زندگی بازنشستگان و دیگر مردم جامعه بیان داشتند.
کارکنان شرکت مخابرات شاغل در استان فارس در اعتراض به عدم پرداخت سنوات خود در شهر شیراز تجمعی اعتراضی برگزار کرده و خواهان رسیدگی فوری مدیران و مسئولان به وضعیت خود شدند.
بازنشستگان صندوق بازنشستگی فولاد و معدن نیز امروز در تهران با تجمع در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعتراض خود را به وضعیت جاری کشور که جز فقر و فلاکت و رنج برای مردم نیست بیان کردند.
در اصفهان نیز بازنشستگان فولاد با تجمع در خیابان نشاط این شهر اعتراض خود را به وضع موجود بیان کردند. "مدیر بی لیاقت، خجالت، خجالت" و "نه سرما نه گرما، نیست جلو دار ما" از جمله شعارهایی بود که در تجمع اصفهان سر داده شد.
بازنشستگان تامین اجتماعی در کرمانشاه نیز تجمعی اعتراضی همچون هفته های گذشته برگزار کرده و خواستار رسیدگی به شرایط نابسامان کنونی شدند. شعارهای زیر از جمله شعارهای مطرح در این تجمع بود: "قطع برق کشور، میریم به عصر حجر"، "می جنگیم، می جنگیم، ذلت نمی پذیریم"، "شاغل و بازنشسته، اتحاد، اتحاد"، "دولت فرمایشی، حقوق فرسایشی"، "بیت المال و خزانه جولانگاه دزدانه" و "آقازاده آمریکاس، تورمش مال ماست".
چنان که شعارهای بالا نشان می دهند زندگی مزدبگیران روز به روز جهنمی تر می شود بی آن که هیچ کس از جانب دولت خود را مخاطب این شعارها بداند و کمترین وقعی به این اعتراض ها بگذارد. آیا همین بی اعتنایی به حرف طبقه مزدبگیر یعنی کارگران و زحمتکشان جامعه نشان نمی دهد که برای پاسخگو کردن چنین حکومتی باید به شیوه دیگری با آن سخن گفت؟

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۲ دی ۱۴۰۳

**************

اما برای شادمانی
سیاره ما
چندان آماده نیست

خوشی را باید
از چنگ روزهای آینده
بیرون کشید

در این زندگی
مردن
دشوار نیست،
ساختن زندگی
بسیار دشوارتر است

مایاکوفسکی
ترجمه: محمد مختاری

**************

اسماعیل گرامی

زندانیان سیاسی و عقیدتی را به یاد آوریم

زندانیان سیاسی و عقیدتی را به یاد آوریم

اسماعیل گرامی، فعال کارگری مستقل و بازنشسته کارخانه کارتن ایران است که هم اکنون با حکم ۵ سال حبس در زندان اوین به بند کشیده شده است.
اسماعیل گرامی طی سال های گذشته بارها دستگیر و زندانی شده است. وی نخستین بار در سال ۱۳۹۹ در تجمع اعتراضی بازنشستگان در مقابل وزارت کار بازداشت و یک روز بعد آزاد شد.
این فعال کارگری بار دیگر در فروردین ۱۴۰۰ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین منتقل شد. بر اساس گزارش ها ماموران در جریان بازرسی منزل، گوشی‌های تلفن اعضای خانواده را ضبط کردند.
اسماعیل گرامی در ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری محاکمه و بابت اتهام اجتماع و تبانی به پنج سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد. در ۲۷ شهریور همان سال شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، محکومیت اسماعیل گرامی را عینا تایید کرد. در ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ شماری از زندانیان سیاسی محبوس در تیپ دو زندان تهران بزرگ توسط تعدادی از زندانیان متهم به جرائم عمومی مورد ضرب‌وجرح قرار گرفتند. در جریان این حادثه اسماعیل گرامی و برخی از زندانیان سیاسی آسیب دیدند و تعدادی از آنها جهت درمان به بهداری زندان منتقل شدند. در پی بروز این درگیری، ۱۴ تن از زندانیان سیاسی این بند به بند یک تیپ دو زندان تهران بزرگ منتقل شدند که با عنوان بند دربسته شناخته می‌شود و دارای شرایط غیراستاندارد و بسیار نامناسب است. در مرداد ۱۴۰۱ اسماعیل گرامی به همراه حدود ۴۰ تن از زندانیان سیاسی زندان تهران بزرگ بدون اعلام قبلی به زندان اوین منتقل شدند. این زندانی سیاسی با انتقال به زندان اوین دچار بیماری کرونا و عوارض ناشی از آن و تشدید بیماری های زمینه ای از جمله صرع شد.
در عصر روز شنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۱، بخشی از زندان اوین دچار آتش‌سوزی شد. در این حادثه که به درگیری ماموران سرکوب گر و زندانبانان با زندانیان انجامید، شماری از زندانیان جان خود را از دست دادند، تعدادی به دلیل اصابت گلوله‌های جنگی و ساچمه‌ای و ضرب‌وجرح توسط ماموران زندان زخمی و شماری دیگر بر اثر استنشاق گاز اشک‌آور و دود ناشی از آتش دچار مسمویت شدند.
در ۲۴ مهر ۱۴۰۱ پس آتش‌سوزی در زندان اوین اسماعیل گرامی به همراه تنی چند از زندانیان به زندان گوهردشت (رجایی‌شهر) منتقل شد. این زندانیان محبوس در بند ۸ زندان اوین پیش از انتقال به زندان گوهردشت مورد ضرب‌وجرح با باتوم توسط زندانبانان قرار گرفتند، به سوی آنها گاز اشک‌آور پرتاب شد و پس از آسیب‌دیدگی از دسترسی به خدمات درمانی نیز محروم شدند.
در بهمن ۱۴۰۱ اسماعیل گرامی با آنچه به نام "عفو" برخی از زندانیان اعلام شد از زندان آزاد شد.
اسماعیل گرامی در آبان ۱۴۰۲ بار دیگر در جریان تجمع بازنشستگان مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تهران توسط پلیس امنیت بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او نهایتا آخر شب از زندان آزاد شد.
این زندانی سیاسی در تیر ۱۴۰۳ توسط شعبه ۱۰۲۷ دادگاه کیفری - دو تهران بابت اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق برپایی تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی به پرداخت ۲۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.
در مرداد ۱۴۰۳ ماموران امنیتی و نظامی به محل سکونت آقای گرامی یورش بردند، خانه او را تفتیش کردند برخی از لوازم شخصی وی از جمله لپ تاپ، تلفن همراه و کارت ملی، این فعال کارگری را با خود بردند. اسماعیل گرامی خبر داد که پس از این یورش به خانه و زندگی اش به دادسرای شهید مقدس (اوین) احضار شده است. این فعال کارگری با حضور در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین بازداشت به زندان اوین منتقل شد.
اسماعیل گرامی در شهریور ۱۴۰۳ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری محاکمه و بابت اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق شرکت در تجمعات بازنشستگان به یک سال حبس محکوم شد.
اسماعیل گرامی تنها به "جرم" شرکت در تجمعات بازنشستگان و دفاع از حقوق خود و هم طبقه ای هایش محکوم و به بند کشیده شده است. در حالی که انبوه ثروت تولید شده از استثمار کارگران صرف بودجه های نظامی و امنیتی و نهادهای رنگارنگ مذهبی می شود، میلیون ها کارگر از شاغل و بازنشسته و خانواده های شان زیر خط فقر زندگی می کنند. بخش های مختلف طبقه کارگر از جمله بازنشستگان با برگزاری تجمعات به این ستم و بیداد اعتراض می کنند. اما پاسخ سرمایه داری استبدادی حاکم چیزی جز سرکوب نبوده است.

ما خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط همه زندانیان سیاسی و عقیدتی از جمله اسماعیل گرامی هستیم.

کانال تلگرام منشور آزادی، رفاه، برابری

۱ دی ۱۴۰۳


___________________________

برای مطالعه و مراجعه به اخبار، گزارشات و مطالب پائیز ۱۴۰٣ اینجا کلیک کنید.

برای مطالعه و مراجعه به اخبار، گزارشات و مطالب تابستان ۱۴۰٣ اینجا کلیک کنید.

برای مطالعه و مراجعه به اخبار، گزارشات و مطالب بهار ۱۴۰٣ اینجا کلیک کنید.

برای مطالعه و مراجعه به اخبار، گزارشات و مطالب کانال از ۱ دی تا ۲٧ اسفند ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مطالعه و مراجعه به اخبار، گزارشات و مطالب کانال تا ۲٨ آذر ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مطالعه و مراجعه به اخبار، گزارشات و مطالب کانال تا سی شهریور ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.