یك فاجعۀ انسانی دیگر در عسلویه
مهران عسگری كارگر فیتر (لوله كش صنعتی) در ساعت ۱٢:۳٠ دقیقه ظهر سه شنبه ١۴ آبان ۹٢ از ارتفاع سقوط كرده و به دلیل نبود امكانات، قبل از رسیدن به بیمارستان فوت میكند.
به گفتهی همكارانش مهران عسگری اهل روستای سوسن از توابع ایذه بوده و پس از سقوط از بلندی، زنده بود و در صورت رسیدگی به موقع میتوانست همچنان زنده باشد. حادثه به مسوولان شركتی كه این كارگر برایش كار می كرد، اعلام شد اما آمبولانسی كه باید در این مواقع به داد مصدوم برسد، روشن نشد. ناچار آمبولانس شركت دیگری كه در جوار هم كار میكنند، فرا خوانده شد. اما با تاسف فراوان درهای این آمبولانس خراب بود و باز نشد و... طولی نكشید كه مصدوم از پای در آمد و ...
حوادث كار اجتناب ناپذیر نیست. اما در كارگاههای ما تبدیل به امری عادی شده است.
مرگ امر محتوم هر حادثه دیده ای نیست. اما بیتوجهی مسوولان و سودبران اصليِ كار به زندگی كارگران باعث تداوم مرگ در میان كارگران شده است.
بیتردید هرگز موتورجوش هیچ كدام از این كارگاه ها در كار وقفه نداشته و نقص فنی این دستگاهها به سرعت برطرف میشود؛ چرا كه موتورجوش برای این حضرات ماشینِ سود است اما به آمبولانس فقط به عنوان هزینهای نگاه می شود که باید در آن صرفهجویی کرد، حتا به قیمت جان یک انسان و...
ضمن ابراز تاسف و همدردی با خانوادهی این کارگر، اعلام میکنیم این گونه بیتوجهیها به زندگی کارگران باید جرم شناخته شود و عاملان آن مجازات شوند. تنها نظارت دائمی تشکلهای مستقل کارگران میتواند مانع از تکرار چنین جنایاتی شود.
*******************
قابل توجه كارگران زحمتكشِ صنف پوشاك
گزارشی كوتاه از تجمع انتخاباتی آزاد برای اتحادیه صنف تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك
صبح روز ٢۹ مهرماه سال ۹٢ اتحادیهی تولیدكنندگان و فروشندگان صنف پوشاك برای تعیین هیات مدیرهی اتحادیه، جمع شدند تا انتخاباتی برگزار كنند. همایش انتخاباتی چند روز گذشته در محلهای مختلف و حضور گسترده ی عوامل تبلیغاتی كاندیداهای مدیریت، در محل برگزاری انتخابات بسیار چشمگیر بود. این انتخابات در سالن همایش های یكی از مراكز سپاه پاسداران در خیابان پادگان ولیعصر كه در همسایگی محل اتحادیه این صنف واقع است برگزار شد. این فعالیت انتخاباتی سرمایهداران صنف پوشاك به جز همیاری سپاه پاسداران، با همكاری نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی روبرو شد و تلاش نیروهای فوق برای برگزاری باشكوه و بیوقفه ی این انتخابات حیرت عابران را برانگیخته بود. عكسهای بزرگ تبلیغاتی در بنرهای ٦ متری برای معرفی كاندیداها و نیز حضور افراد گسترده در خیابان كه تراكتهای تبلیغاتی به شركتكنندگان پرشمار این انتخابات میدادند گویای جدی بودن و تاثیر گذاری این انتخابات در نظر سرمایهداران این صنف بود.
این همه، در حالیست كه برای كارگران همه ی صنوف، از جمله صنف پوشاك، تشكیل اتحادیه و سندیكای صنفی مستقل فعالیتی نشدنی و بسیار پر هزینه است و نه فقط با اقبال صاحبان قدرت مدعی دموكراسی روبرو نمی شود كه حتی با اتهامات عجیب و غریبی روبرو میشوند كه نمونهاش در برخورد با سندیكای كارگران شركت واحد اتوبوسرانی بارها و بارها دیده شده است.
سوال این است كه آیا فقط كارفرمایان در این سرزمین آزاد هستند كه كارگران را استثمار كنند و در بارهی شیوههای جدید بهرهوری یا همان استثمار كارگران آزادانه گرد هم جمع شوند؟ اگر فقط ذره ای مسئولان ِجدیدِ امور كارگری یا نهاد های صاحب قدرت از عدالت مورد ادعای خودشان بوئی برده باشند، حداقل باید به تشكلهای مستقل كارگری كاری نداشته باشند و فعالان آنها را مورد تعقیب قرار ندهند، حمایت و در اختیار گذاردن امكانات پیشكش.
کانون مدافعان حقوق کارگر