وزارتكار و صنایع در برابر آموزش كارگران معتاد مقاومت میكنند
مدیركل پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی كشور گفت: غیبتهای مكرر در كاركنان، بیماریهای حاد، قطع شدن انگشت كاركنان در زیر دستگاهها، سرقت در محل كار، پایین آمدن كیفیت اجناس و تولیدات كارخانهای و ... از معضلات حاصل از اعتیاد در كارگاهها و سایر محیطهای شغلی است كه هزینههای درمانی و اجتماعی گستردهای را ایجاد میكند.
فرهاد اقطار در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به استرسهای شغلی و سنگین بودن برخی كارها تاكید كرد: در برخی از محیطهای شغلی خطراتی مانند اضطراب، دوری از محیط خانواده و .... مشاهده میشود به طوریكه افراد شاغل در برخی از محیطهای كاری مانند عسلویه به مدت یك ماه تا چهل و پنج روز از محیط خانه خود دور هستند و یا كار كردن در مناطق فوق كه گرمسیری بوده و داشتن حرارت و دمای بالا در آن مناطق جنس كار را به سمت گرایش به مواد مخدر نزدیك میكند.
مدیركل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی كشور از اخراج كارمندان و كارگران درگیر یا مشكوك به اعتیاد انتقاد كرد و ادامه داد: متاسفانه در زمینه اعتیاد از جانب كارفرما در محیطهای كاری انكار و مقاومت وجود دارد و با نپذیرفتن آن ترجیح میدهند كه فرد را اخراج كنند، این در حالی است كه اخراج فایده ندارد، آنها وارد یك شغل جدید میشوند و یا در جامعه مشكلات دیگری را ایجاد میكنند.
او ادامه داد: كشورهای اروپایی نیروهای متخصص خود را به دلیل اعتیاد اخراج نمیكنند و منابع انسانی در دنیا بسیار باارزشتر از صنعتی مانند نفت است؛ آنها متخصصان را از دست نمیدهند اما در كشور ما برعكس فرد متخصص به راحتی كنار گذاشته میشود و سرمایه ملی میسوزد.
اقطار با اعلام اینكه بهزیستی یك سیستم آموزشی ـ تخصصی و در ادامه سیستم درمانگر و حمایتی است، با انتقاد از مقاومتها یادآور شد: مسئولیت اصلی با صنایع، معادن و وزارت كار است اما مسئولی پای كار نمیآید.
به گفته مدیركل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی وزارتخانههایی كه با كارگر و كارمند سر و كار دارند در قبال سلامت آنها مسئولیت دارند.
اقطار به آخرین آمار RSA (وضعیت اعتیاد در كشور) اشاره كرد و در ارتباط با كارگران اخراج شده، گفت: مطابق با این آمار اغلب افراد شاغلی كه درگیر اعتیاد بودند، كارگر ساده بوده و ۴٨ درصد از آنها شغل خود را از دست دادهاند.
مدیركل پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی كشور به اقدامات بهزیستی برای ورود به برخی از محیطهای كاری و انجام یكسری كارهای پیشگیری سخن گفت و افزود: بهزیستی سال گذشته در ٣٨٨ محیط كاری وارد شده و با انجام برخی تستها و كارهای پیشگیرانه اقداماتی را انجام دادهاند.
او از مقاومت وزارت كار و صنایع خبر داد و تصریح كرد: اواخر سال گذشته جلسهای با حضور نمایندهای از وزارت كشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت كار و بهزیستی برگزار شد تا برای ورود آسان نماینده بهزیستی به محیطهای كاری و آموزش آنها اقدام شود اما متاسفانه هیچ یك از ارگانها عهدهدار آن نمیشوند این در حالی است كه توان سازمان بهزیستی در این زمینه كم است و ارگانی باید مسئولیت كار را عهدهدار شود.
به گفته اقطار در حال حاضر غیبتهای مكرر در كاركنان، بیماریهای حاد، قطع شدن انگشت كاركنان در زیر دستگاهها، سرقت در محل كار، پایین آمدن كیفیت اجناس و تولیدات كارخانهای و ... از معضلات حاصل از اعتیاد در كارگاهها و سایر محیطهای شغلی است كه هزینههای درمانی و اجتماعی گستردهای را ایجاد میكند.
او در ادامه به لزوم همكاری وزارت خانهها و تمامی صنایع برای انجام یك كار پژوهشی گسترده در این زمینه تاكید كرد.
----------------
اعضای شورای اسلامی کار شرکت زمزم آبادان اخراج شدند
خبرگزاری هرانا - اعضای شورای اسلامی کار آبادان در پی اعتراض به عدم پرداخت حقوقشان اخراج شدند.
کارگران شرکت زمزم آبادان به دلیل عدم پرداخت حقوق فروردین و اردیبهشت سال ١٣٨٩ و عدم پرداخت حق بیمه خود چند روزی دست از کار کشیده و خواستار پرداخت مطالبات خود شدند.
بنا بر این گزارش مدیر شرکت در پاسخ به کارگران اقدام به اخراج حدود ٦٠ نفر از آنان از جمله اعضای شورای اسلامی کار كرد و هم اکنون واحد تولید کارخانه تعطیل شده است.
شایان ذکر است که کارگران اخراج شده دارای سابقهای از ۴ تا ١۵ سال میباشند و علیرغم مکاتبات انجام شده توسط شورای اسلامی کار هیچگونه نتیجه و پاسخی دریافت نشده است.