افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، مصاحبه و مطالب کارگری


کمیته پیگیری                                                                                                                      سه شنبه ۱٣ شهریور ۱۴۰٣ - ٣ سپتامبر ۲۰۲۴


کارکنان شرکت «شمس عمران» ماه‌ها حقوق دریافت نکرده‌اند

برای مشاهدۀ تصاویر، کلیپ ها و مطالب کمیته پیگیری... اینجا کلیک کنید.
کارگران و کارکنان خط یک مترو شیراز شاغل در شرکت «شمس عمران» وابسته به وزارت دفاع جمهوری اسلامی، به مدت چهار ماه متوالی است که حقوقی دریافت نکرده‌اند.
این در حالی است که مسئولان شرکت مذکور، وجوه را از شهرداری شیراز دریافت کرده‌اند و هر روز با وعده‌های دروغین به گارگران، آنها را با امید پرداخت در هفته آینده مجبور به کار می‌کنند.
کارگران و خانواده‌های آنان در پی عدم دریافت حقوق به مدت چهار ماه متوالی با معضلات پیچیده معیشتی و اقتصادی مواجه شده‌اند.
این در شرایطی است که پرسنل این شرکت از پنج ماه قبل، حفاری برای ساخت یک تونل را شروع کرده‌اند و چهار ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند در حالی که گفته می‌شود، پیشروی حفاری با توجه به نبود امکانات، مناسب بوده است.

***********

تداوم اعتراضات کارگران پالایشگاه پارس جنوبی

کارگران شاغل در پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی، بار دیگر برای پیگیری مطالبات برحق خود، دست به تجمع زدند.
این معترضان خواستار اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، تغییر سیستم اقماری نیروها به ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت و ساماندهی وضعیت پرسنل هستند.

***********

تداوم اعتراضات نیروهای شسکام مخابرات آذربایجان شرقی

روز شنبه دهم شهریورماه، جمعی از کارکنان شسکام زیر مجموعه شرکت مخابرات‌ آذربایجان شرقی، بار دیگر با برگزاری تجمعی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات شدند.
پرداخت معوقات، مابه‌التفاوت‌ها، مزایا و بیمه‌، اجرای مواد ۴۸ و ۴۹ قانون کار و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل از جمله مطالبات اصلی این کارکنان هستند.

***********

برخورد امنیتی با تجمع مسالمت‌آمیز پرستاران را شدیدا محکوم می کنیم

طبق اصل ۲۷ قانون اساسی برپایی هرگونه تجمع اعتراضی آزاد است به شرط آنکه در آن سلاح حمل نشود.
با خبر شدیم این روزها در شهریورماه نیروهای امنیتی به تجمع مسالمت‌آمیز پرستاران در شهر بوشهر حمله کرده و سعی در متفرق نمودن آنها داشتند . کانون صنفی معلمان استان بوشهر که سالهاست پیگیر مطالبات دانش آموزان و‌ معلمان است و از رهگذر برخوردهای امنیتی زخم‌ها خورده است هرگونه برخورد امنیتی با تجمع قانونی پرستاران را شدیدا محکوم می‌کند.
به نیروهای انتظامی توصیه معلمانه می‌کنیم، من مامورم و‌ معذور زیبنده یک انسان دانا و عاقل و مسئول نیست. از سوی دیگر به پرستاران توصیه می‌کنیم با ایجاد تشکل‌های صنفی و‌ مستقل بطور مستمر پیگیر مطالبات خود باشند، زیرا در قالب تشکل‌های صنفی بهتر می‌توان مطالبات خود را پیگیری نمود.

کانون صنفی معلمان استان بوشهر

نهم شهریور ماه ۱۴۰۳

***********

بازنشر، منصوره فرحزادی از صمد بهرنگی می گوید

منصوره فرحزادی، فعال صنفی بازنشسته از صمد بهرنگی می‌گوید. اینجا کلیک کنید.
تاریخ: روزجهانی معلم، ۱٣ مهر ۱٣٩٧
مکان: بوستان گفتگو تهران
با آرزوی سلامتی برای خانم فرحزادی معلم بازنشسته و متعهد

***********

اعتصاب نیروهای پیمانی در مجتمع فولاد خراسان

حدود ۶۰۰ نیروی پیمانی مجتمع فولاد خراسان در اعتراض به تغییر مزایا و حق و حقوقات خود دست به اعتصاب زده اند.
این نیروها هفته گذشته با تجمع در مقابل فرمانداری نیشابور نسبت به این موضوع اعتراض کرده اند که معاون فرماندار قول پیگیری و‌ حل این مشکل را داده بود اما این موضوع مرتفع نشده و امروز این نیروها در مقابل مجتمع فولاد تجمع کرده و اجازه تردد خودروها به مجتمع فولاد را نمی دهند.

سه‌شنبه ۶ شهریورماه۱۴۰۳

***********

اعتصاب کارگران شرکت «واگن پارس مینا» در اراک

همزمان با اعتصاب پرستاران در چندین شهر ایران، ده‌ها نفر از کارگران شرکت «واگن پارس مینا» در اراک روز پنجشنبه اول شهریور ۱۴۰۳ بار دیگر در اعتراض به پایین بودن حقوق و دستمزد خود دست به اعتصاب زدند. گفته می‌شود از آغاز اعتصاب آنها ۲۶ روز می‌گذرد. معترضان شعار دادند: «کارگر داد بزن، حقتو فریاد بزن!» اینجا کلیک کنید.

***********

اعتصاب پرستاران بیمارستان‌های چابهار مقابل فرمانداری

امروز پنج‌شنبه یکم شهریور ماه ۱۴۰۳، هم زمان با اعصابات سراسری پرستاران و کادر درمان بیمارستان‌‌های شهر‌های مختلف در سراسر کشور، پرستاران و کادر درمانی بیمارستان‌های شهرستان چابهار با تجمع در مقابل فرمانداری شهر چابهار به اعتصابات سراسری پیوستند.
گفتنی است این تجمعات و اعتصاب همزمان توسط پرستاران و کادر درمان در چندین نقاط کشور از جمله در بیمارستانهای مختلف استان‌های مرکزی، همدان، خوزستان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، زنجان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد ،تهران ،قزوین، دهدشت، مریوان، کُردستان، گیلان، خوزستان و اصفهان با برپایی اعتصاب، نسبت به پایمال شدن حقوق خود و عدم پاسخگویی مسئولان به مطالبات صنفی و معیشتی این قشر اعتصاب و اعتراض کردند.
پرستاران و کادر درمان بیمارستان‌‌های با اعتصاب خواستار تحقق این مطالبات شده‌اند: «اجرای صحیح قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، اجرای کامل قانون ارتقا بهره‌وری، اجرای فوق العاده خاص با ضریب مناسب، برخورداری مشمولین قانون مشاغل سخت و زیان آور از مزایای قانون، عدم تحمیل اضافه کار اجباری.»

***********

کشاورزان اصفهانی همچنان به زاینده‌رود چشم دوخته‌اند؛ تحصن شبانه به امید آب

شب گذشته کشاورزان اصفهانی با حضور دوباره در فلکه خوراسگان بار دیگر برای دریافت حق‌آبه و با امید به نجات مزارع خود، اقدام به تحصن کردند.
تجمع و تحصن این کشاورزان از حدود یک ماه پیش آغاز شده و تاکنون هیچ پاسخ مشخصی از سوی نهادها و مسئولان جمهوری اسلامی دریافت نکرده‌اند.

***********

ارسالی از اندیمشک

اعتصاب کارگران آبفا اندیمشک نسبت به ۵ ماه حقوق و مطالبات عقب افتاده خود وارد ششمین روز شد./ یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳

***********

انتقال رضا اقدسی به بیمارسنان طالقانی ولنجک

رضا اقدسی فعال کارگری به خاطر بیماری وعفونت گوش وگلو به بیمارستان طالقانی ولجنک اعزام شد اقای اقدسی از ناراحتی گوش وگلو رنج می برد رضا اقدسی، متاهل ودارای فرزند میباشد یکی از فرزندان این فعال کارگری مدتهاست از بیماری رنج میبرد.

***********

"شرح حال اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته زندانی"

اسماعیل گرامی، کارگر بازنشسته که در کارخانه‌های مختلف در حرفه‌ی تکنسین الکترونیک مشغول به کار بود، در آخرین مرحلۀ کاری خود در کارخانه‌ی "کارتن ایران" شاغل و در سال ۸۷ بازنشسته گردید.
بازنشستگی پایان راه نبود بلکه ابتدای راه مطالبه‌گری بود هر روز که می‌گذشت بیشتر با آنچه از بازنشستگان دریغ شده بود مطلع می‌شد.
از سال ۹۵ در کنار دیگر بازنشستگان در اعتراضات و گردهمایی‌های بازنشستگان حضور داشت. اولین بار در سال ۹۷ مقابل سازمان برنامه و بودجه به‌همراه هفت نفر از بازنشستگان بازداشت گردید. در مقابل قاضی کارکنان دولت که اظهار کرد اگر تعهد بدهید آزاد می‌شوید، همۀ بازنشستگان حقّ قانونی خود برای تجمع را مطرح و اظهار کردند که برای حقوق خود به تجمعات خود ادامه خواهند داد. لذا به زندان اوین منتقل و به ۹ ماه حبس تعلیقی به‌مدت دو سال محکوم شدند؛ همگی پس از یک هفته با قرار کفالت آزاد شدند.
ایشان مجددا در ۱۷ اسفند ۹۹ در جریان تجمعات اعتراضی برای افزایش حقوق بازنشستگان که به یک سوم خط فقر رسیده بود، بازداشت و بعد از چند روز آزاد گردید.
در این بازه‌ی زمانی چندین بار احضار و بازجویی شد ... . در ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ که ادامه‌ی تجمعات سال ۹۹ بود با ورود نیروهای امنیتی به خانه دستگیر شد و وسایل ارتباطی شخصی خود و همسرشان را بردند.
پس از چند روز انفرادی و بازجویی به زندان تهران بزرگ انتقال یافت و چند روز بعد بدون اطلاع خانواده و حضور وکیل در یک دادگاه چند دقیقه‌ای توسط شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب (قاضی ایمان افشاری) به چهار سال حبس تعزیزی و شلاق و جزای نقدی محکوم شد. حکم صادره عینا در تجدید نظر در شعبه ۳۶ تایید شد و ایشان از زندان تهران بزرگ به اوین و از آنجا به زندان رجایی شهر منتقل شد، تا ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ در زندان بود و با آزادی بسیاری از زندانیان، ایشان هم آزاد شدند.

پس از آزادی در تجمعات حقّ‌طلبانه‌ی بازنشستگان شرکت می‌کرد؛ در ۳۰آبان سال ۱۴۰۲ بازداشت و با تفهیم اتهام همان شب آزاد گردید. وی در اوایل تیرماه ۱۴۰۳ به شعبه سه بازپرسی اوین احضار و تفهیم اتهام شده و پرونده با اتهام اخلال در نظم عمومی و... به دادگاه کیفری ۲ ارجاع گردید و پس از تشکیل دادگاه در ۱۶ تیرماه جاری به ۲۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم گردید که در مرحله تجدید نظر قرار دارد. ماموران امنیتی صبح ۱۷ مرداد با ورود به منزل اسماعیل گرامی پس از بازرسی خانه، گوشی موبایل و لپ تاپ و کارت ملی ایشان را با خود بردند. طبق برگه‌ی احضاریه از طرف دادسرای اوین (شهید مقدس...) ظرف ۵ روز باید به دادسرا مراجعه کنند. با توجه به اینکه ایشان دادگاه رفتند و حکم هم دارند که در مراحل تجدیدنظر می‌باشد.

روز ۱۷ مرداد ماه جاری، مأموران با ورود به منزل ایشان احضاریه‌ای که متعلق به تاریخ ۱۰ تیرماه بود به ایشان دادند که طی آن از ایشان خواسته شده بود که ظرف پنج روز به دادسرا مراجعه کنند. پس از تماس مجدد در ۲۱ مرداد ساعت ۷ صبح به دادسرا مراجعه کردند. بدون هیچ برگه احضاریه‌ای که حاکی از متهم بودن ایشان باشد ایشان را به بازپرسی شعبه ۳ ارجاع دادند. ایشان در دادگاه‌ها نیز از حقوق خود و کلّ بازنشستگان دفاع کردند و فقر تحمیلی را که ناشی از سوء استفاده‌های کلان از اندوخته‌های بازنشستگان در سازمان تأمین اجتماعی است‌، علت این بی‌حقوقی اعلام نمودند و خواهان حقوق بازنشستگان همچنین برقراری تشکل حقیقی بازنشستگان شدند.

همچنین تجمع اعتراضی را طبق اصل ۲۷ مندرج در قانون اساسی حقّ خود و تمامی بازنشستگان و مطالبه‌گران مطرح کردند. اما قاضی و ضابط و ... که حامی دولت و کلان سرمایه‌داران و رانت‌خواران برای حفظ وضع موجود هستند، هر قانونی را زیر پا گذاشته - نه مجری قانون و نه حامی حقّ طلبی هستند - به استدلال‌های ایشان بی‌توجه بوده و طبق تصمیم بازپرس و ضابط پرونده قرار بازداشت صادر شد و ایشان را در زندان اوین به‌جهت حقّ‌طلبی در جهت تأمین معیشت و درمان و بهداشت و حقوق انسانی بازنشستگان محبوس نمودند و پرونده را به دادگاه انقلاب ارجاع دادند تا بازهم در یک دادگاه فرمایشی حکمی برایشان صادر شود.

تجمع تشکل حق مسلم ماست

معیشت منزلت رفاه

درمان رایگان حق مسلم ماست

کانون گفتگوی بازنشستگان ‌

***********

فقدان ایمنی کار و قطع ۷ انگشت یک کارگر در کارخانه‌ طنین‌ پیک‌ سبلان اردبیل‌

یک‌ کارگر خط تولید در کارخانه‌ طنین‌ پیک‌ سبلان اردبیل تولید کننده‌ ی توپهای‌ ورزشی «بتا اسپور» در واحد لاستیک سازی هنگام‌ تولید‌ ورق‌ توپهای چرمی هفت انگشت خود را به دلیل له شدگی در دستگاه از دست داده است.
به گزارش یکی از پرسنل کارخانه طنین پیک‌ سبلان در قسمت دفتر تولید‌ این کارگر خط تولید‌ حدودا‌ ۲۰ ساله هنگام تولید ورق توپهای چرمی از دستگاه کلندر که‌ با دست، خمیر لاستیک را به دستگاه هدایت می‌ کرده است.
دو دستش در دستگاه کلندر «قلتک» گیر کرده و‌ بعد از انتقال به یکی از بیمارستان های تبریز و عمل جراحی ۷ انگشت خود را از دست داده است. شاهدان‌ عینی گفته‌ اند‌که‌ اگر کمی دیرتر دستگاه‌ را خاموش‌ می کردیم‌، تمامی بدن این کارگر می توانست‌ از دستگاه‌ عبور کرده و منجر به مرگ وی‌ شود.
کارخانه طنین پیک سبلان‌ )beta sport) که در استان اردبیل به برده داری نوین مشهور است سالهاست با‌ عدم‌ ایمنی مناسب محیط کار و فقدان‌ استانداردهای بین المللی دستگاه‌ ها، فشار بیش از حد کاری، آمار بیش از حد خط تولید در ۳ شیفت کاری فعالیت می کند که کارگران‌ آن متحمل فشارهای فیزیکی و روحی‌ روانی می شوند.
در این‌ واحد‌ تولیدی‌ دست‌ کم‌ در چندین‌ موارد‌ گزارشهایی از قطع‌ انگشتان‌ دست، له‌ شدگی، برخورد جسم سخت با قسمتهای مختلف بدن، سستی و بی حالی و ... کارگران‌ گزارش شده است.
علاوه‌ بر این‌ موارد‌ پیشتر در موضوعاتی نظیر: عدم رعایت قوانین‌ کار، آلودگی محیط کار، حقوق کمتر از قانون کار و... گزارش شده بود.

***********

ادامه اعتصاب و اعتراض صنف کامیون داران شهری میدان میوه و تره بار اصفهان در اعتراض به کاهش سهمیه سوخت رانندگان کامیون درون و برون. / دوشنبه ۱۵ مرداد

***********

اعتصاب پرستاران شیراز در اعتراض به بی‌عدالتی‌ها

پرستاران و کادر درمان بیمارستان‌های شیراز در اعتراض به بی‌عدالتی‌ها و عدم پاسخگویی مسئولان اعتصاب کردند.
آنها نسبت به این موارد اعتراض دارند؛ مبلغ ناچیز اضافه کار (ساعتی ۲۰ تا۳۰ هزارتومان)، عدم پرداخت رفاهیات و مبلغ ناچیز آن، فرمول تعرفه خدمات پرستاری و عدم پرداخت شفاف و به موقع آن، عدم اجرای ابلاغیه فوق‌العاده خاص و اصلاح ضریب حقوق پرستاران و عدم تامین نیروی انسانی اجبار به اضافه کاری.
معاون نظام پرستاری شیراز در جمع پرستاران اذعان کرده است که شکل پرستاران شیراز مشکل پرستاران کل کشور است و با پرداخت یک کارانه و اضافه کاری حل نخواهد شد و کلید حل مشکلات در دست وزارت بهداشت است.

***********

تجمع اعتراضی کارگران بیکار شده در پروژه پتروشیمی ارغوان‌گستر ایلام

در روزهای اخیر، گروهی از کارگران بیکار شده در پروژه پتروشیمی ارغوان‌گستر در ایلام در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود دست به تجمع زدند.
یکی از این کارگران اعلام کرد که برخی کارگران پروژه‌ای در پتروشیمی ارغوان‌گستر با اتمام قرارداد پیمانکار بیکار شده و روند بیکاری برای سایر کارگران ادامه دارد.
به گفته این کارگر، مسئولان می‌توانند کارگران بیکار شده را که همگی بومی منطقه‌اند در بخش‌های دیگر این پتروشیمی و سایر واحد‌های نفت و گاز و پتروشیمی چوار به کار گیرند.

***********

تداوم اعتراضات کارگران «داروگر» و پتروشیمی «ارغوان گستر»

کارگران کارخانه قدیمی داروگر؛ که در سال گذشته برای جلوگیری از تعطیلی به بخش دولتی واگذار شد، می‌گویند حدود «۴ ماه مزد و ۷ ماه حق بیمه پرداخت نشده» دارند و بارها در صحن کارخانه دست به اعتراض زده‌اند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، یک کارگر داروگر، چهارشنبه ۳۰ خرداد خبر داد که به‌دلیل اعتراض به معوقات «صبح دیروز یکی از کارگران بخش تولید کارخانه با حداقل ۲۰ سال سابقه کار با دستور کارفرما اجازه ورود به محل کار خود را نیافت.»
این کارگر گفت که کارگران این کارخانه تهدید به اخراج می‌شوند و افزود که در ماه‌های گذشته تعدادی از کارگران وقتی که به‌دلیل مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت حقوق «از برخی مسئولان درخواست کمک کرده بودند، از کار بیکار شدند.»
کارخانه قدیمی داروگر در گذشته یکی از عمده‌ترین تولید کنندگان مواد شوینده و بهداشتی در خاورمیانه بود و بالغ بر هزار و هشتصد کارگر داشت. اما هم اکنون به گفته این کارگر «تعداد کارگران به ۴۲ نفر» تقلیل پیدا کرده است.

این کارگر درباره از کار افتادن خط‌های تولید کارخانه داروگر گفت «فعالیت تولیدی کارخانه به حداقل رسیده» و افزود که «در حال حاضر از دو خط تولید شامپو و مایع ظرفشویی ریکا فقط یک خط، به دلیل نبود مواد اولیه» دایر است.
او با اظهار نگرانی از امکان عدم تمدید قرارداد کارگران گفت: «به طور کل ۴۲ کارگر در مجموعه داروگر تهران در بخش تولید، حراست، نگهبانی و اداری کارخانه فعالیت دارند که پایان ماه جاری قرارداد همه کارگران به اتمام می‌رسد.»
در خبر دیگری، یک کارگر در شهرستان چوار، از ادامه اعتراض کارگران بیکار شده در «پروژه پتروشیمی ارغوان گستر» ایلام خبر داد. این اعتراض از روزهای ابتدایی هفته گذشته آغاز شده است.
این کارگر خبر داد که برخی کارگران پروژه‌ای در پتروشیمی ارغوان گستر «با اتمام قرارداد پیمانکار بیکار شده و روند بیکاری برای سایر کارگران ادامه دارد.»
هفته گذشته تعدادی از کارگران بیکارشده پروژه پتروشیمی «ارغوان‌گستر» ایلام در مقابل درب ورودی این مجتمع تجمع کردند. این کارگران که بیشتر آنها در بخش‌های اتصالات، نصب و تجهیزات کار می‌کردند، با اتمام پروژه بیکار شده‌اند.
این کارگر اهل چوار تاکید کرد که پس از سال‌ها تلاش در این پروژه «حق کارگران بومی است» که پس از بهره‌برداری پتروشیمی ارغوان گستر ایلام در اولویت استخدام قرار بگیرند.
سابقه اعتراضات کارگران پتروشیمی در چند سال گذشته به خشونت و خودکشی کارگران منجر شده است و تنها شش مورد خودکشی معیشتی در دو سال گذشته در کارخانه پتروشیمی چوار اتفاق افتاده است.

***********

انتقال سیروس فتحی به بازداشتگاه اطلاعات رشت

سیروس فتحی، شهروند اهل رشت که صبح روز بیست‌ ودوم خرداد ماه در منزل شخصی خود بازداشت شده بود، همچنان در «بازداشت موقت» بسر میبرد.
‏بازداشت آقای فتحی به فاصله‌ی دو روز پس از برگزاری جلسه‌ دادگاهی همسرش شریفه محمدی، فعال کارگری صورت گرفت.

***********

هفته سیاه کارگران و خدمت وزارت کار به کارفرمایان

مرگ دست‌کم هشت کارگر

صبح امروز، جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ سقوط جرثقیل اسکله شماره ۶ پتروشیمی رازی که در حال تعمیر بود جان ۲ کارگر را گرفت و منجر به مصدومیت ۴ کارگر دیگر شد.
روز گذشته نیز ۶ کارگر افغانستانی بر اثر آتش‌سوزی کپسول گاز در اتاق استراحت پایانه شرق تهران کشته شدند و یک کارگر دیگر نیز دچار سوختگی شدید شد. بنا بر گزارش آتش‌نشانی تهران این اتاق که برای استراحت کارگران تعبیه شده بود، تنها "۱۰ تا ۱۲ متر بوده است"؛ با این حال هفت کارگر در آن حضور داشته یا احتمالا سکونت داشتند.
شیوه بازنمایی این دو خبر در رسانه‌ها به خوبی گویای سازوکار و نظام ضد کارگر و نژاد پرستانه در ایران است. در مورد اول روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اعلام کرد "این حادثه بر اثر شکستگی بوم جرثقیل رخ داده و خللی در فرایند تولید پتروشیمی رازی ایجاد نکرده است" و در مورد دوم مسئولان آتش‌نشانی مستمر بر غیر ایرانی بودن کارگرانی که قربانی آتش‌سوزی حین کار شدند، تاکید داشتند.

جان ناقابل کارگران در ایران
بنا بر گزارش سازمان پزشکی قانونی، در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، بیش از هزار و ۷۰ کارگر در حین انجام کار جام باختند و قربانی نظام ضد کار و پیوند نامیمون وزارت کار سرمایه‌داری اسلامی و خصوصی‌سازی هار شده‌اند. این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵.۷ درصد افزایش یافته است. سقوط از ارتفاع، اصابت جسم سخت، برق گرفتگی، سوختگی و کمبود اکسیژن به ترتیب مهم‌ترین عوامل مرگ کارگران در محیط کار است‌. استان‌های تهران با ۲۱۷، اصفهان با ۸۱ و مازندران با ۷۰ مورد مرگ تهران در صدر لیست استان‌های ناامن برای کارگران هستند. رتبه ایران از نظر رعایت اصول ایمنی حین کار، ۱۰۲ است‌.

مسئول حفظ سلامت کارگران کیست؟
ماده ۸۵ قانون کار "برای صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور رعایت دستورالعمل‌هایی که از طریق شورای عالی حفاظت فنی (‌جهت تأمین حفاظت‌فنی) و وزارت بهداشت، درمان، آموزش و پزشکی (‌جهت جلوگیری از بیماری حرفه‌ای و تأمین بهداشت کار و کارگر و محیط کار) تدوین می‌شود، برای‌کلیه کارگاه‌ها، کارفرمایان، کارگران و کارآموزان الزامی است." همچنین بر اساس ماده ۹۱ این قانون، "کارفرمایان و مسئولان کلیه واحدهای موضوع ماده ۸۵ این قانون مکلف هستند، بر اساس مصوبات شورای عالی حفاظت فنی برای تأمین‌حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم را تهیه و در اختیار آنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوق‌الذکر را به‌آنان بیاموزند و در خصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند. افراد مذکور نیز ملزم به استفاده و نگهداری از وسایل حفاظتی و‌ بهداشتی فردی و اجرای دستورالعمل های مربوطه کارگاه است."
همچنین ماده ۹۵ قانون کار، مسئولیت اجرای ضوابط با کارفرماست و چنانچه از آن تخطی کند و حادثه‌ای در محیط کار رخ دهد، از نظر کیفری و حقوقی مسئول خواهد بود! در تبصره این ماده نیز تاکید شده است، کارفرما مکلف است "حوادث ناشی از کار را در دفتر ویژه‌ای که فرم آن از طریق‌وزارت کار و امور اجتماعی اعلام می‌گردد ثبت و مراتب را سریعاً به صورت کتبی به اطلاع اداره کار و امور اجتماعی محل برساند".
با این‌حال جان کارگر افغانستانی‌ای که اساسا هویت او در ایران به رسمیت شناخته نمی‌شود و از حقوق قانون کار محروم است، چگونه می‌تواند نسبت به ایمنی حین کار نگران نباشد یا در صورت بروز حادثه حقوق خود را مطالبه کند؟! همچنین کارگری که قربانی پیوند شوم وزارت کار ضدکارگر و کارفرمای فرصت‌طلب و استثمارگر شده نیز نمی‌تواند دلخوش به اجرای مواد قانونی مربوط به ایمنی محیط کار باشد!
در چنین شرایطی تنها تشکل‌یابی کارگران می‌تواند مسیر احقاق حق بدیهی‌شان، یعنی حفظ ایمنی محیط کار و رعایت HSE را فراهم کند.

***********

احضار یک فعال کارگری توسط اطلاعات سنندج

صدیق ریحانی، فعال کارگری اهل سنندج در پی مراجعه ماموران امنیتی به محل سکونت وی در روز یکشنبه بیست‌وششم فروردین‌ماه احضار شده است.
آقای ریحانی پیشتر در اواسط تیر سال گذشته توسط این نهاد تروریستی بازداشت شد و پس از گذشت بیش از سه هفته با تودیع وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شده بود. تاکنون از اتهامات انتسابی علیه این فعال کارگری اطلاعی در دست نیست.

***********

سال دشوار مزدبگیران؛ سرکوب مزدی و مرگ سه‌جانبه‌گرایی

۱۵ فروردین ۱۴۰۳

موضع‌گیری‌های وزیر کار دولت رئیسی در روزهای اخیر و پس از تعیین حداقل دستمزد نشان می‌دهد که حکومت به شکلی جدی‌تر در پی اعمال قدرت در زمینه تعیین مزد کارگران است و با این شرایط وضعیت برای مزدبگیران از آنچه هست بدتر خواهد شد.
نگاهی به تجمع‌ها، اعتصاب‌ها و بیانیه‌های کارگری در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که مسئله دستمزد فصل مشترک اعتراض‌های کارگری به خصوص از آغاز دهه نود به این سو بوده است. دستمزد در ایران در طول چند دهه اخیر هیچ‌گاه واقعی نبوده و دولت‌های مختلف جمهوری اسلامی به بهانه پایین نگه داشتن هزینه‌های تولید به منظور بهبود شرایط کار و تولید، به سرکوب دستمزدها پرداخته‌اند که نتیجه‌اش وضعیت فلاکت‌بار مزدبگیران در ایران کنونی است.
در تعیین حداقل دستمزد سال ۱۴۰۳ نیز همان روند قبلی ادامه یافت و کارگران امسال را هم با مزدی بسیار کمتر از نرخ تورم و سبد معیشت سپری خواهند کرد. با توجه به عقب‌ماندگی مزدی انباشت شده در سال‌های گذشته از همین روزهای ابتدایی سال می‌توان گفت که در سال پیش‌رو روزهایی دشوارتر پیش روی مزدبگیران و بازنشستگان کارگری قرار دارد.
مسئله اما تنها عقب‌ماندگی و سرکوب دستمزدها نیست. اگرچه در سال‌های گذشته نیز حداقل دستمزد هیچ‌گاه از طریق گفت‌وگوی اجتماعی و سه‌جانبه‌گرایی واقعی تعیین نمی‌شد اما آنچه امسال رخ داد نمود عریان‌تری از مزد دستوری و اعمال قدرت حکومت بود. افزون بر این، اتفاق‌های دیگری نظیر افزایش سن بازنشستگی و موضع‌گیری‌های مقام‌های حکومت درباره تعیین حداقل دستمزد در سال‌های آینده نشانه‌هایی است از اینکه سه‌جانبه‌گرایی حتی به شکل ناقص و ظاهری دیگر وجود نخواهد داشت و حکومت دیگر تمایلی به حفظ ظاهر هم ندارد. این‌ها همه نشان می‌دهد که طبقه کارگر ایران وضعیت بحرانی‌تری را پیش رو خواهد داشت.

سه‌جانبه‌گراییِ همواره ناقص
بر اساس ماده ۴۱ قانون کار حداقل دستمزد کارگران توسط شورای عالی کار تعیین می‌شود؛ شورایی که زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و در همین ماده آمده که حداقل دستمزد باید به شکلی تعیین شود که زندگی یک خانواده ۳٬۳ نفری تامین شود. شورای عالی کار ظاهرا بر اساس سه‌جانبه‌گرایی عمل می‌کند اما روند تعیین حداقل دستمزد در چند دهه اخیر نشان می‌دهد که سه‌جانبه‌گرایی در عمل وجود نداشته و درواقع همیشه با سایه‌ای از آن روبرو بوده‌ایم.
این در حالی است که گفت‌‌وگوی اجتماعی میان شرکای اجتماعی صندوق‌های بازنشستگی و سه‌جانبه‌گرایی همواره مورد تاکید نهادهای شاخص بین‌المللی مثل سازمان بین‌المللی کار و اتحادیه بین‌المللی تامین اجتماعی بوده است. گفت‌وگوی اجتماعی و سه‌جانبه‌گرایی مانع از آن می‌شود که دولت یا کارفرمایان یک‌جانبه خواست‌شان را به صورت عریان تحمیل کنند و موجب تعدیل اراده آنها می‌شود. اهمیت سه‌جانبه‌گرایی به اندازه‌ای است که سازمان بین‌المللی کار یکی از استراتژی‌های خود برای آغاز قرن بیست و یکم را تقویت سه‌‌جانبه‌گرایی و گفت‌وگوهای اجتماعی تعیین کرده است.
در ایران اما روندی معکوس طی شده است و امروز می‌توان گفت که سه‌جانبه‌گرایی کاملا از بین رفته است و تبعات این مسئله به شکل مستقیم بر زندگی طبقه کارگر قابل مشاهده است. طبق آمار موجود بیش از هشتاد درصد کارگران در ایران حداقلی ‌بگیرند یا مزدی نزدیک به حداقل دریافت می‌کنند و از این‌رو حداقل مزدی که در پایان هر سال توسط شورای عالی کار تعیین می‌شود بر زندگی بخش بزرگی از جامعه تاثیر مستقیم می‌گذارد. گرچه در قانون کار بر نرخ تورم و سبد معیشت به عنوان معیارهای تعیین حداقل دستمزد تاکید شده اما در همین قانون ترکیب اعضا و سازوکار عملکرد شواری عالی کار به گونه‌ای تعیین شده که در عمل نمایندگان کارگری امکان ایستادگی بر روی خواسته‌هایشان ندارند و دولت و کارفرمایان تعیین کننده نهایی هستند.
در غیاب تشکل‌ها و اتحادیه‌های واقعی کارگری، کارگران نمی‌توانند از حق چانه‌زنی استفاده کنند و در عمل سه‌جانبه‌گرایی به صورت درست کار نمی‌کند. درواقع از آنجا که نمایندگان کارگری شورای عالی کار نه از پایین و توسط کارگران بلکه از بالا و توسط حکومت انتخاب می‌شوند در نتیجه فاقد پشتوانه و ابزارهای لازم برای اعمال حداقلی‌ترین خواسته‌های طبقه کارگر هستند. بر اساس فصل ششم قانون کار و آیین‌نامه‌های مرتبط با آن طبقه کارگر ایران امکان تشکل‌یابی و سازمان‌یابی ندارد و در عمل از قدرت چانه‌زنی برخوردار نیست و ایم یکی دیگر از بحران‌های اساسی طبقه کارگر ایران است.

***********

بیاد محمد جراح فعال کارگری وعضو کمیته پیگیری ایجاد تشکل های ازاد کارگری.

محمد جراح در تبریز بازداشت شد و دوران محکومیت خود را در زندان تبریز سپری میکرد که به سرطان لنفاوی دچار شد او بعداز پایان حبس پنج ساله در بیمارستان شریعتی تهران بستری شد و بعد از چند ماه شیمی درمانی متاسفانه دوام نیاورد برای همیشه از میان ما رفت.

یاد و نامش گرامی

***********

اعتصاب کارگران راه آهن یزد

۲۶ اسنفد ۱۴۰۲

این دومین اعتصاب طی یک هفته بود که در مقابل استانداری با فراخوان قبلی انجام گرفته است. کارگران که تحت فشار شرکت گسترش آهن راه هستند از حقوق و مزایا و بیمه ی خوبی برخوردار نیستند. این شرکت که معروف به شرکت ظلم و ستم میباشد.

درخواست کارگران
(۱) انجام دادن درست و صحیح طرح طبقه بندی بدون استفاده از زور و تهدید. چون اگه مشکل نداشت به صورت تک نفره امضا نمیگرفتن (۲) دادن بن های مناسبتی امسال (۳) به روز شدن حقوق (۴) امنیت شغلی که به خاطر خواسته ها مجبور به تعهد یا اخراج میباشد. (۵) بیمه تکمیلی کارگران که شرکت هیچ گونه کمک یا حمایتی نسبت به انجامش ندارد. (۶) تشکیل شورای کارگری (۷) تجمیع شدن

***********

تجمع کارگران «ام.دی.اف» هفت‌تپه

امروز شنبه ۵ اسفند ماه ۱۴۰۲، کارگران «ام.دی.اف» هفت‌تپه در اعتراض به عدم پاسخگویی مدیران شرکت به مطالباتشان دست به تجمع اعتراضی زدند.
اگرچه مطالبات دقیق این کارگران هنوز در رسانه‌ها به طور دقیق مطرح نشده است اما برخی مطالبات آن‌ها در تجمعات اعتراضی پیشین همچنان از جانب کارفرمایان بی‌پاسخ مانده است. مطالباتی نظیر تأمین امنیت محیط کار، تأمین وسایل حمل و نقل مناسب و ایمن برای کارگران و خانواده‌های آن‌ها، اجرایی‌شدن طرح طبقه‌بندی، همسان‌سازی دستمزدها، حل مشکلات منازل سازمانی و تبدیل قرارداد کارگران فصلی و مطالباتی از این دست.

***********

راهپیمایی اعتراضی کشاورزان اصفهان

اصفهان - راهپیمایی اعتراضی کشاورزان اصفهان در خیابان منوچهری کشاورزان شعار دادند: به اصفهان نفس بدید، زاینده رود رو پس بدید / این همه بی عدالتی هرگز ندیده ملتی اینجا کلیک کنید.

سه شنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۲

***********

اعتصاب کارگران مخازن نفتی کوه مبارک جاسک

در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و دستمزد خود دست از کار کشیده و اعتصاب کرده‌اند. اینجا کلیک کنید.

***********

سومین روز از اعتصاب نیروهای اداره آب و فاضلاب بهبهان

سومین روز از اعتصاب نیروهای اداره آب و فاضلاب بهبهان در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق معوقه و همچنین بی توجهی به مطالبات این نیروها.
نیروهای بخش های مختلف اداره آب و فاضلاب بهبهان که شامل حدودا دویست نفر می شوند برای سومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند.
این نیروها از بخش های مشترکین قسمت قرائت، وصول مطالبات، اتفاقات و عملیات، بخش فاضلاب و برخی نگهبان های پمپ هم حضور داشتند که تاکنون هیچگونه پاسخی از سوی رئیس این اداره دریافت نکرده اند.

***********

بی‌خبری مطلق از وضعیت شریفه محمدی در زندان سنندج

با گذشت ۵۷ روز از بازداشت شریفه محمدی، فعال کارگری در رشت و انتقال او به زندان سنندج، او طی ۲۵ روز گذشته هیچ تماسی با بیرون از زندان و خانواده‌اش نداشته است.
این قطع تماس طولانی با توجه به انتشار اخباری از زندان سنندج مبنی بر دیده‌شدن آثار ضرب و شتم بر صورت شریفه محمدی و عفونت انگشت وی موجب تشدید نگرانی خانواده و نزدیکان این فعال کارگری شده است که کماکان از موارد اتهامی، مدت زمان تمدید قرار بازداشت و روند پرونده‌ی او اطلاعی ندارند.
در عین حال سرکوبگران قضایی برای سیروس فتحی، همسر شریفه محمدی که در این مدت بارها برای پیگیری همسرش به مراجع قضایی مراجعه کرده به دلیل همین پیگیری‌ها پرونده‌ی قضایی تشکیل داده‌اند این در حالی است که در هفته‌های گذشته از ورود فتحی به داخل ساختمان دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی رشت به دستور بازپرس پرونده جلوگیری شده است.

***********

بیانیه‌ی همکاران فلات‌قاره منطقه‌ی عملیاتی بهرگان در تجمع امروز ۱۴۰۲/۱۰/۲۹

نظر به اینکه متاسفانه بخشی از حقوق و مزایای کارکنان صنعت نفت که منبعث از سالها جهاد و تلاش و ناشی از افزایش های قانونی سالیانه مبتنی بر مصوبات هیات وزیران بوده و بر خلاف مفاد قرارداد استخدامی به آنها پرداخت نمی گردد، کارکنان منطقه نفتی بهرگان صبح امروز جمعه بیست و نهم دیماه،بار دیگر یاد آور حقوق قانونی خود در این زمینه گردیده و از تمامی مسئولان تقاضا داشته تا مجدانه و به دور از هیاهوی رسانه ای ایجاد شده در سال ۱۳۹۵ که مرتبط با پرداخت حقوق های غیر قانونی ناشی از اقلام حقوقی موهوم به مدیران ارشد ستادی نشین غیر نفتی و شاغل در نهاد های نه تولیدی و بلکه نهادهای متولی گردش سرمایه بوده و متاسفانه به جهت درک ناصحیح مجریان قانون نسبت به تسری غیر قانونی موضوع سقف پرداخت به کارکنان جهادی و شاغل در مناطق عملیاتی نفت گردید، نسبت به احیای حقوق قانونی کارکنان نفت و گاز اقدام نمایند و با برداشتن سقف غیر قانونی حقوق کارکنان مناطق عملیاتی بخشی از آلام و رنج‌های شغل اقماری از قبیل دوری از خانواده (در تمامی مناسبت های ملی و مذهبی و خانوادگی)، کار در شرایط سخت و دشوار آب و هوایی و جغرافیایی، خطرات ناشی از کار با تاسیسات و تجهیزات نفتی و .....را جبران نمایند، قابل ذکر اینکه همین کارکنان عملیاتی چنانچه به محیط های غیر عملیاتی و شهری منتقل گردند با حذف آیتم های حقوقی ناشی از سختی کار به یقین حقوقشان از سایر کارمندان بالاتر نخواهد بود.
اهم خواسته‌های ایشان به شرح ذیل می‌باشد.
۱- حذف سقف حقوق کارکنان مناطق عملیاتی نفت
۲- اصلاح و افزایش حداقل حقوق کارکنان جدید الاستخدام
۳- برداشتن عناوین اصلی تخصصی و پشتیبانی عمومی و منع تفکیک کارکنان شاغل در یک نقطه مشترک جغرافیایی
۴- حذف سقف پاداش سنوات بازنشستگی کارکنان مناطق عملیاتی نفت
۵- فراهم کردن زمینه های معافیت مالیاتی کارکنان شاغل در مناطق عملیاتی نفت
۶- پرداخت معوقات اجرای ماده ۱۰
۷- ضرورت رعایت صحیح مفاد ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزیر نفت در خصوص استقلال اداری کارکنان عملیاتی نفت از قانون مدیریت خدمات کشوری.

***********

اعتراض رانندگان در پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی

کارگران راننده در پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی نسبت به دستمزدهای پائین معترض هستند
در پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی رانندگانی هستند که با کارِ شبانه‌روزی فقط ۸ میلیون تومان حقوق می‌گیرند.
مطالبه‌ی چندین ساله‌ کارگران پیمانکاری پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی، حل مشکل قرارداد کار رانندگان، بازنگری طرح طبقه‌بندی مشاغل و تغییر سیستم اقماری کارکنان اداری پشتیبانی به سیستم دو - دو است که بارها به عدم تحقق آن اعتراض کرده‌اند.

***********

اعتصاب در پتروشیمی نگین مکران چابهار

نیروهای شرکت دلتا پیمانکار آب شیرین کن سایت آب نیرو پتروشیمی نگین مکران در اعتراض به عدم پرداخت معوقات حقوق خود از سوی کارفرما دست به اعتصاب زدند.
نیروهای پیمانکاری شرکت دلتا از شهریورماه تاکنون حقوق خود را دریافت نکرده اند و کارفرما هم به رغم اطلاع داشتن از مشکلات زندگی کارگران اقدامی انجام نداده است.
شهرک پتروشیمی مکران چابهار (شهرک و منطقه صنعتی) در سیستان و بلوچستان، شهرستان چابهار واقع شده است.

دوشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۲

***********

فراخوان پرسنل پالایشگاه دهم پارس جنوبی جهت پیوستن به اعتصابات

کارکنان پالایشگاه دهم پارس جنوبی در ‌پی آغاز اعتصاب کارگران مجتمع پارس جنوبی با انتشار فراخوانی اعلام کردند که به اعتصابات پرسنل صنایع نفت و گاز خواهند پیوست.
امروز شنبه شانزدهم دی ماه، طبق فراخوان از پیش انتشار یافته با توقف فعالیت‌های شغلی دور جدید تجمعات اعتراضی و اعتصاب خود را آغاز کردند.
کارگران پیمانی پالایشگاه پارس جنوبی تاکید کرده‌اند که اعتراضات را تا تحقق مطالبات خود ادامه خواهند داد.
کارگران ارکان ثالث و پیمانکاری نسبت به دستمزد پایین و شرایط فاجعه‌بار شغلی نیروها معترض هستند و خواستار اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، تغییر سیستم اقماری نیروها به ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت و ساماندهی وضعیت پرسنل هستند.

***********

نبود ایمنی در محیط کار؛ جانباختن یک کارگر ساختمانی در سنندج

"عرفان باسامی"، ۲۷ ساله، اهل روستای "بیساران" از توابع شهرستان سروآباد کُردستان و ساکن سنندج حین کار به دلیل نبود ایمنی با سقوط از یک ساختمان جان خود را از دست داد.
ایران یکی از کشورهایی است که سالانه بیشترین حوادث کاری در آن اتفاق می افتد. سالانه هزاران کارگر به علت فقدان ایمنی و استانداردهای لازم در محیط کار مجروح می‌شوند و یا جان خود را از دست می‌دهند.

***********

ایلام: گردهمایی پرستاران و کارکنان درمانی

ایلام: گردهمایی پرستاران و کارکنان درمانی در برابر دانشگاه علوم پزشکی، در اعتراض به پرداخت نشدن عادلانه ی تعرفه، کارانه و اضافه کار و پایمال شدن حقوق خود اینجا کلیک کنید.

***********

سعید یوزی از فعالین کارگری وعضو کمیته پیگیری بازداشت شد

روز سه‌شنبه ۵ دی ۱۴۰۲ مأموران اداره اطلاعات به منزل سعید یوزی، فعال کارگری و اجتماعی رفته و وی را بازداشت کرده‌اند. از وضعیت وی تاکنون اطلاعی در دست نیست و حانواده‌‌ی آقای یوزی بشدت نگران هستند. او #کارگر_بیکار است.
سعید یوزی از فعالین کارگری وعضو کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای ازاد کارگری می باشد که بارها از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده است

***********

یاد شاهرخ زمانی گرامی باد

شاهرخ زمانی کارگر نقاش و عضو کمیته پیگیری و همچنین عضو هیئت اجرایی ان و موسس سندیکای نقاشان بود . او پس از طی کردن ۶ سال زندان در زندان‌های مختلف حکومت اسلامی و دفاع تمام قد از آرمان های سوسیالیستی خود در بی دادگاه‌های این رژیم، بالاخره در ۲۳ شهریور سال ۱۳۹۴ با مرگ مشکوک توسط قوه قضاییه" در زندان رجایی جان باخت."
چنانکه هرگز اجازه پیگیری تحقیق مرگ مشکوک اش را به خانواده‌اش ندادند. شاهرخ زمانی و محمد جراحی هر دو دارای یک پرونده مشترک بودند.
محمد جراحی نیز به طریق دیگری پس از آزادی از زندان دچار بیماری سرطان شد (البته در زندان درگیر بیماری شد ، اما عدم توجه لازم و کافی در درمان وی) پس از آزادی بیماری ایشان تشدید شده و باعث جان باختن ایشان گردید.
طبقه کارگر و جنبش کارگری هرگز یاد جانباختگان خود را فراموش نخواهد کرد.
آنها پرچمداران مبارزه با نظام کریه سرمایه داری و دولت و حکومت حافظ منافع سرمایه‌داران به شمار می روند .و زندگی پر مشقت خود را برای تحقق مطالبات و آرمان‌های طبقه کارگر و جمعیت ۹۹ درصدی جامعه فدا کردند.
هر دو کارگری زحمتکش و نقاش ساختمان بوده و به دنبال ارمان های سوسیالیستی بودند. وبا تمام مشقات زندگی هرگز لحظه ای از فعالیت خود دریغ نکردند . البته جنبش‌ها و خیزشهای انقلابی سالهای نود و شش، نود و هشت و پاییز ۱۴۰۱ که معروف به خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» شد نتیجه فعالیتهای سوسیالیستی بودند، که تنها زندگی انسانی را نویدبخش است.
ما کارگران اعلام می کنیم، جنبش قدرتمند خود را به پیش خواهیم برد. و این جنبش تا محو کامل این نظام، هرگز سر باز ایستادن ندارد.

ما کارگران، سالروز جان باختن« شاهرخ زمانی » را گرامی می داریم.

راهشان پر رهرو باد.

و پر اهتزاز باد مبارزات کارگران

۲۳ شهریور ۱۴۰۲

کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران

***********

نامه سرگشاده کارگران، معلمان و تشکلهای مختلف کارگری ایران به

شرکت کنندگان در یکصد و یازدهمین اجلاس سالانه سازمان جهانی کار ژنو، ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ - پنجم ژوئن ۲۰۲۳

اخراج هیأت جمهوری اسلامی از ای ال ائ خواست ما کارگران

ما امضا کنندگان این نامه هیات‌های نمایندگی شرکت‌کننده در یکصد و بازدهمین اجلاس سازمان جهانی کار، را مورد خطاب قرار می‌دهیم و توجه آن‌ها را به سرکوب اعتراضات کارگران و مردمی در ایران جلب می‌کنیم.

طی سالیان گذشته، به‌خصوص در دو ساله اخیر سیاست‌های اقتصادی دولت ایران، فقر و فلاکت گسترده‌ای را برای عموم مردم، به‌ویژه برای مزدبگیران و کارگران ایجاد کرده‌است. قتل مهسا امینی (ژینا امینی) در شهریور ماه سال گذشته آتشی بر خشم مردم از اینهمه بی تامینی و زندگی فلاکتبار زد و جنبش زن زندگی آزادی بر آمدی از این اوضاع و علیه کل بساط فقر و فلاکت و استثمار حداکثری حاکم است. اما جای بسی تاسف‌است که پاسخ اعتراضات برحق ما کارگران، ما معلمان، ما بازنشستگان و فعالین دفاع از حقوق کودک و ما مردم چیزی جز سرکوب گسترده نبوده است. از جمله در طول این جنبش عظیم مردمی چندین هزار از مردم دستگیر و زندانی شده اند که در میان آنان کودکان و دانش آموزان هم دیده میشوند. متن کامل را اینجا کلیک کنید.

***********

از اعتصاب یک پارچه و متحدانه کارگران پروژه ای و تولیدی حمایت کنیم

کارگران هرگز به بی حقوقی، گرانی، تورم روزافزون و کاهش قدرت خرید شان تن نخواهند داد . اعتصاب کارگران پروژه‌ای با این ابعاد گسترده از برجستگی خاص خودش برخوردار است. چنانکه بسیاری از شهرها را درنوردیده .
از جمله خوزستان ،عسلویه بوشهر، دهلران بندرعباس ،اصفهان، گچساران، یزد، کرمان، سیرجان، شیراز ،آبادان ،هرمزگان، رفسنجان و شادگان، دشت عباس، جاسک ،قشم و دیگر شهرها یکپارچه و متحدانه خواهان افزایش ۷۹٪ درصدی دستمزد هایشان هستند. اعتصاب چنان وسیع است ،که کارگران پروژهای و تولیدی بیش از ۹۰ شرکت پیمانکاری و پالایشگاه ها پتروشیمی ها گاز و نفت و صنایع فلزات به این اعتصابات پیوستند.
کارگران علاوه بر درخواست افزایش دستمزد ۷۹ ٪درصدی، مطالباتی همچون نداشتن امنیت شغلی، بیمه، بهداشت محیط کار نیز دارند.
افزایش دستمزد همیشه و همواره از مطالبات دائمی و ضروری کارگران بوده است. و اکنون گستردگی اعتصابات نقطه قوت آن بشمار می رود. و دیگر اینکه کارگران دریافتند که قدرت آنها در اتحاد و همبستگی شان نهفته است. ضرورتا این فرصت به دست آمده برای کارگران شرایط مناسبی را فراهم کرده است، که دیگر کارگران تولیدی و خدماتی و حمل و نقل و......‌ ، نیز به این اعتصابات پیوندند. و اطمینان داشته باشند که موفق خواهند شد.
همچنین بهترین بستر و زمینه ایجاد تشکل های واقعی به وجود آمده است، که می‌توانند از طریق انتخاب نمایندگان خود تشکل شان را پی‌ریزی نمایند و سپس با برقراری ارتباطات مخفی و علنی به تشکیلات سراسری دست یابند.

زنده‌باد اتحاد و همبستگی کارگران ایران

پیش به سوی تشکیل تشکل های کارگری

کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری

۵ اردیبهشت ۱۴۰۲

***********

با تمام قوا از کارزار""اعتراضی علیه مصوبه حداقل دستمزد ۱۴۰۲"" حمایت می کنیم

همکاران، کارگران و بازنشستگان ""قدرت ما در همبستگی و اتحاد ماست"".
ما : از همه کارگران بازنشستگان و دیگر زحمتکشان می خواهیم که با تلاش و کوشش خود در این کارزار اعتراضی به حداقل دستمزد مصوبه ۱۴۰۲ شورای عالی کار شرکت فعالانه داشته باشیم . شورای عالی کار حتی ماده ۴۱ قانون کار را نیز اجرا نکرده است و به قانون خودشان نیز پایبند نبوده ، بلکه آن را زیر پا گذاشته اند.
افزایش ۲۷٪ درصدی در قبال گرانی و افزایش روزافزون قیمت های مایحتاج معیشتی ما ، مبلغ بسیار ناچیز و اندکی بیش نیست.
شورای عالی کار کارگزار منافع طبقه سرمایه داران و کارفرمایان و حاکمان است . افزایش سودهای کلان و افسانه‌ای و نجومی سرمایه داران را بر تحمل فشار اقتصادی خانمان سوز ما طبقه کارگر ترجیح دادند . و ذلت و خواری این تصمیم ننگین و ضد انسانی را همیشه بر دوش خواهند کشید.
بیایید متحدانه باهم یک صدا به این تصمیم نابخردانه شورای نوکر حاکمان قدرت سیاسی و اقتصادی ""نه"" بگوییم.

پیش بسوی اتحاد سراسری کارگران ایران

پنجم فروردین ۱۴۰۲

کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری ایران

***********

زن    زندگی    آزادی

عمل تروریستی مسمومیت دانش آموزان را شدیدن محکوم میکنیم .

جنبش انقلابی که با مرگ مهسا ( ژینا ) امینی شروع شد . حاصل بیش از چهار دهه از ظلم مضاعفی است ، که به زنان ایران تحمیل کرده اند . از همان اغاز این حکومت اسلامی چنان تیغ عمیقی را بر جان و روان و فیزیک و موقعیت اجتماعی زنان کشیدند که ، موجب باز پس گیری دستاوردهای مبارزاتی تا ان زمان انان گردید . و به موجب همین سرکوب خشن توانست وجود منحوس خودش را تا کنون حفظ و حراست نماید.
سرکوب زنان به مثابه مصداق اشکار و عینی دیکتاتوری عریان حکومت فاشیستی بشمار میرود.
جنبش انقلابی که به نام "زن، زندگی، ازادی" در ماه های اخیر شروع شد، با نام یک زن پا به عرصه گذاشت. چنانکه زنان بویژه دختران نوجوان و جوان ، فوری به پیشروان و رهبران خیابانی این خیزش انقلابی در جلو صفوف اعتراضات و تجمعات قرار گرفتند .
از مدارس تا دانشگاه ها، خیابانها و میادین حضوری انقلابی داشتند. علاوه بر اینکه بخش بزرگی از جان باخته گان و مجروحان و مصدومین دختران جوان بودند . مانند نیکا، سارا، و حدیث و ده ها دختران قهرمان این جنبش انقلابی را تداوم بخشیدن.
شعار "زن زندگی ازادی" به مفهوم کامل" نه "به شرایط اجتماعی حاضر بود.
انان که مقابل مستقیم مبارزات انقلابی زنان قرار گرفتند ، با شیوه کاملا تروریستی شیمیایی به جنگ علیه دختران جوان ، این پیشروان و نیروی محرک اعتراضات برخاستند . این یک جنگ تمام عیارضد انقلابی با مردم انقلابی بشمار میرود . این جنگ بر علیه جمعیت ۹۹٪ جامعه بشمار میرود . کودکان مورد هدف تنها از این خانواده ها برگزیده شدند . وقایع هرگز پنهان نمیماند.
جنگی که با سلاح شیمیایی بر علیه کودکان و نوجوانان ادامه دارد ، قطعن محکوم است و حتمن شکستی مفتضح را در پیش خواهد داشت . جنگ بر علیه کودکان یک جنایت اشکار و نزد اذهان عمومی جهانیان ، جنایات جنگی محسوب میشود.
ما کارگران ، از همه فراخوان های اعتراضی در محکومیت عمل تروریستی مسمویت کودکان و معلمان حمایت خود را اعلام میکنیم.
ما کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران حمایت و پشتیبانی خود را از فراخوان ۱۶ اسفند " شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران " اعلام میکنیم.
ما همچنین 8 مارس که به عنوان برگ زرینی در مبارزات خونین زنان جهان بوده است را گرامی می داریم . و معتقدیم انقلاب اغاز شده با جان باختن یک زن و تداوم ان با حضور پر شور و انقلابی و جسورانه زنان همراه بوده است . این انقلابی زنانه است که تمام امال و ارزوها و مطالبات جامعه ایران را نمایندگی میکند.

دوازدهم اسفند ۱۴۰۱

کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران

***********

زن    زندگی    آزادی

منشور مطالبات حداقلی تشکل های مستقل صنفی و مدنی ایران

مردم شریف و آزاده‌ ایران!
در چهل و چهارمین سالروز انقلاب پنجاه و هفت، شیرازه اقتصادی و سیاسی و اجتماعی کشور به چنان گردابی از بحران و از هم گسیختگی فرو رفته است که هیچ چشم‌انداز روشن و قابل حصولی را نمی‌توان برای پایان دادن به آن در چهارچوب روبنای سیاسی موجود متصور بود. هم ازاین رو است که مردم ستمدیده ایران _ زنان و جوانان آزادیخواه و برابری طلب _ با از جان گذشتگی کم نظیری خیابان‌های شهرها را در سراسر کشور به مرکز مصافی تاریخی و تعیین کننده برای خاتمه دادن به شرایط ضد انسانی موجود تبدیل کرده‌اند و از پنج ماه پیش _ به رغم سرکوب خونین حکومت _ لحظه‌ای آرام نگرفته‌اند.
پرچم اعتراضات بنیادینی که امروز به‌دست زنان، دانشجویان، دانش آموزان، معلمان، کارگران و دادخواهان و هنرمندان، کوئیرها، نویسندگان و عموم مردم ستمدیده ایران در جای جای کشور از کردستان تا سیستان و بلوچستان برافراشته شده و کم سابقه‌ترین حمایت‌های بین‌المللی را به خود جلب کرده، اعتراضی است علیه زن ستیزی و تبعیض جنسیتی، ناامنی پایان ناپذیر اقتصادی، بردگی نیروی کار، فقر و فلاکت و ستم طبقاتی، ستم ملی و مذهبی، و انقلابی است علیه هر شکلی از استبداد مذهبی و غیر مذهبی که در طول بیش از یک قرن گذشته، بر ما _ عموم مردم ایران _ تحمیل شده است.
این اعتراضات ِ زیر و رو کننده، برآمده از متن جنبش‌های بزرگ و مدرن اجتماعی و خیزش نسل شکست ناپذیری است که مصمم‌اند بر تاریخ یکصد سال عقب‌ماندگی و در حاشیه ماندن آرمان بر پایی جامعه ای مدرن و مرفه و آزاد در ایران، نقطه پایانی بگذارند.
برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

***********

بیانیه سندیکاها و تشکلات کارگری و بازنشستگان مستقل

پیرامون تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف نسبت به گرانی‌ها

اعلام پشتیبانی از اعتراض های دلیرانۀ مردم ایذه، اهواز، سوسنگرد، شیراز، شادگان و دزفول علیه افزایش سرسام آور قیمت کالاهای اساسی.
گرانی مداوم و کمر شکن ارزاق عمومی و دیگر کالاهای اساسی و جهش سرسام آور قیمت ها به دنبال حذف یارانه های این اقلام، زنگ های خطر را در سرتاسر کشور به صدا درآورده است:
خطر فرو رفتن هرچه بیشتر کارگران و توده های میلیونی مردم در باتلاق فقر و درماندگی و افزایش محرومیت آن ها، در اثر سیاست های مخرب و خانمان برانداز حکومت - که تماما در خدمت سرمایه داران و باندهای قدرت قرار دارد - بیش از پیش بار بحران های داخلی و خارجی را بر دوش کارگران و توده های مردم محروم و به جان آمده گذاشته و بخش های هرچه وسیع تری از آنان را به زیر خط فقر و فلاکت پرتاب می کند. برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

***********

تداوم نبردی سخت و نابرابر برای تعیین حداقل مزد سال ۱۴۰۱

ماه‌ها و هفته‌های آخر هر سال زمان از سرگیری نبردی نابرابر، دشوار و حیاتی به منظور تعیین حداقل مزد و افزایش سطح عمومی دیگر مزدها برای سال آینده است. در یک سوی این نبرد میلیون‌ها کارگر زن و مرد در رشته‌های مختلف صنعت، خدمات و کشاورزی قرار دارند که خواستار مزدی درخور در مقابل فروش نیروی کار خود هستند، مزدی که پاسخگوی هزینه‌های روزافزون زندگی و تامین کننده نیازهای فزاینده‌ی خود و خانواده‌هایشان باشد. در طرف دیگر این نبرد، سرمایه‌داران و دولت حامی آنها و عوامل وابسته به کارفرمایان و دولت که زیر عنوان دروغین «نماینده کارگران» در «شورای عالی کار» قرار دارند که به شیوه‌های مختلف می‌کوشند تا آنجا که ممکن است سطح مزدهای واقعی، یعنی قدرت خرید کارگران، را پایین نگاه دارند و سهم هرچه بیشتری از تولید اجتماعی کارگران را به تصاحب سرمایه در آورند.
متن کامل بیانیه را اینجا کلیک کنید.

***********

سرکوب کشاورزان و مردم اصفهان، تعرض به آزادی و حقوق همه مردم است!

دستاورد چهار دهه پیشبرد سیاست‌ها و مدیریت آبی نادرست چیزی جز اختصاص غیر اصولی و کارشناسی آب زاینده رود به مصارف صنعتی و مناطق دیگر و در نتیجه خشک شدن این رود، نادیده گرفتن منافع کشاورزان و دیگر ساکنان منطقه، عدم اختصاص حق آبه و تخریب محیط زیست نبوده است. کشاورزان و مردمان آسیب دیده و معترض به این وضعیت، پس از نتیجه نگرفتن از پیگیری‌های طولانی از کانال‌های حقوقی و قانونی و اعتراض‌های مکرر خیابانی، ناگزیر در بستر خشک شده‌ی زاینده رود گردهم آمده و چادر زدند. این گردهمائی به صورت شبانه‌روزی همراه با شعارهای اعتراضی و بیان محکم و قاطع خواسته‌های تظاهر کنندگان ادامه یافت. نیروهای انتظامی و امنیتی این تجمع اعتراضی و بحق مردم را تحمل نکردند و از ساعت سه بامداد روز پنج‌شنبه تا نیمه‌های شب جمعه پنجم آذر با گسیل نیروهای بسیج و پلیس مردم را با سلاح گرم و گاز اشک آور سرکوب، زخمی و دستگیر کردند و پس از به آتش کشیدن چادرهای معترضین به ضرب و شتم و متفرق کردن آنان پرداختند. مردم معترض با صفوف متحد و جسارت تمام، مقاومت و ایستادگی کردند و نشان دادند که خشونت و بازداشت نمی‌تواند پاسخگوی خواسته‌های به حق مردم زحمتکش باشد. برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

***********

احضار، بازداشت و زندانی کردن فعالان جنبش‌های کارگری، اجتماعی و مدنی محکوم است!

اکنون برای همگان مانند روز روشن است که بحران اقتصادی - اجتماعی، سیاسی و فرهنگی عمیقی بر جامعه‌ی ایران حاکم است. همچنین بر اکثریت عظیم افراد جامعه، بویژه کارگران و زحمت‌کشان پوشیده نیست که حاکمان اقتصادی و سیاسی مسئول اصلی بحران‌های بزرگی هستند که سال‌هاست بر زندگی بیش از ٩۵ درصد مردم تحمیل گردیده است. فقر و سیه‌روزی و محرومیت اکثریت عظیم مردم از حداقل معیشت، مسکن، بهداشت، آموزش، فرهنگ و بیمه‌های اجتماعی به طور روزافزونی شدت می‌یابد و در همان حال سرمایه، دارائی و درآمد اقلیت حاکم سر به فلک می‌کشد.
اما فشار خرد کننده بر کارگران و زحمت‌کشان تنها در عرصه‌ی اقتصادی نیست. هرچه بر شرایط فلاکت‌بار اقتصادی و اجتماعی افزوده می‌گردد، تهاجم قدرت سیاسی حاکم بر فعالان جنبش کارگری و دیگر جنبش‌های اجتماعی و مدنی و به طور کلی به معترضان وضع موجود نیز اضافه می‌گردد. افزایش دستگیری‌ها، بازداشت‌ها و احضار به مراکز قضایی و امنیتی و زندانی کردن فعالان در یکماه گذشته حاکی از آن است که نهادهای حاکم در مقابل فقر گسترده و روزافزون، بیکاری، تورم افسار گسیخته، عدم اطمینان به آینده و در یک کلام به بحرانی که زندگی اکثریت زحمت‌کشان جامعه را به تباهی می‌کشاند، پاسخی جز سرکوب، ارعاب و بازداشت و زندان ندارند. نهادهای حاکم در مقابل اعتراض بحق و طبیعی فعالان کارگری، معلمان، بازنشستگان، فعالان اجتماعی و مدنی، در مقابل ابتدائی‌ترین خواست‌هایی که برای انسان جزء بدیهی‌ترین حقوق به شمار می‌رود به سلاح سرکوب و اختناق روی می‌آورند. برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

***********

عدم اجرای واکسیناسیون فوری، رایگان، عمومی و استاندارد جنایت است!

مردم را فورا واکسینه کنید!
اکنون ایران به یمن وجود حاکمیتی غیر مسئول و ناکارآمد به قتلگاهی تبدیل شده است که طبق آمار رسمی روزانه بیش از ٧٠٠ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست می دهند. کشتاری با چنین وسعت تنها بخش کوچکی از مصیبت های وارد شده بر خانواده ها و شهروندانی است که به سوگ عزیزان خود می نشینند. این کشتار کرونایی شهروندان در کنار ده ها معضل دیگر از جمله کمبود دارو و مراکز درمان، ضعف مالی بیماران و عدم توانایی خرید داروها، هزینه بالای تست کرونا و سی تی اسکن، گرانی ویزیت پزشکان بویژه مراکز درمانی خصوصی و ... مهم تر از آن اعمال تبعیض و شکاف طبقاتی در درمان و بهداشت و امر واکسیناسیون مردم محروم، نشان دهنده ابعاد دیگر سیاست های حاکم می باشد. ... برای مطالعۀ متن کامل اینجا کلیک کنید.

***********

وکالت و دفاع از حقوق کارگران جرم نیست.

محاکمه فرزانه زیلابی وکیل کارگران هفت تپه را محکوم می‌کنیم

مردم آزاده ایران!
چنانکه می دانید شعبه دوم دادگاه انقلاب اهواز به استناد اتهاماتی بی اساس فرزانه زیلابی را به دادگاه فراخوانده است.خانم زیلایی در مردادماه ۱۴۰۰ برای دومین باراست که محاکمه می گردد. پنجم مرداد در شعبه ۱۱۳و .-۳۱ مرداد به اتهاماتی چون «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «عضویت در گروههای معاند» و «توهین به رهبری» اتهاماتی است که قوه قضایی سالهای طولانی برای خفه کردن صدای حق خواهی معترضان، مطالبه گران و کنشگران به کار بسته اند‌‌. ما حصل این اتهامات خفه کردن صدای اعتراض به فقر و بیکاری، بهره کشی، زورگویی، فساد، غارتگری و نقض آشکار حقوق شهروندی و استقلال رای وکیل می باشد. وارد کردن این اتهامات به فرزانه زیلابی با هدف هر چه دشوارتر کردن پیگیری حقوقی حق خواهی کارگران و انتقام جویی از کارگران نیشکر هفت تپه صورت می گیرد.
ما اعلام می کنیم که وکالت و دفاع از حقوق کارگران جرم نیست. اتهامات دستگاه قضایی به فرزانه زیلابی را اتهامی نخ نما و بی پایه می دانیم و همراه با کارگران هفت تپه حمایت خود را از این وکیل مردمی اعلام می داریم.

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

سندیکای کارگران شرکت واحد تهران ‌وحومه

کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

گروه اتحاد بازنشستگان

اتحاد سراسری بازنشستگان ایران

اتحاد بازنشستگان

سه شنبه دوم شهریور ۱۴۰۰

***********

در حمایت از اعتراضات و تظاهرات بحق مردم خوزستان و دیگر شهرهای ایران

نزدیک به ۱۰ روز است که مردم خوزستان به دنبال آب، هوا، نان به پا خاسته اند. حق طبیعی هر انسانی حیات است. حیات بدون آب و هوا و غذا ممکن نیست اما پاسخ دولت و حکومت به مردم چیست؟

وعده و وعید های دروغین و اینک سرکوب است و سرکوب.
استبداد خشن حکومتی درحفظ منافع سرمایه داران بزرگ وابسته به حکومت و بی لیاقتی و بی مدیریتی در کنار عدم توجه به کم ترین و کوچکترین حقوق شهروندان خود گواه و مصداق حکومت ضد انسانی است، که ما اینک شاهد آن هستیم. سالهاست که مردم جنوب از بی‌آبی و هوای ناسالم در رنج هستند. طبق معمول نه تنها پاسخی در رفع مشکلات مردم شنیده نمی شود، بلکه این مشکلات هر روز بیشتر و بلاخره بحرانی شده است. مشکلات در کنار گرانی های روز افزون، بیکاری های گسترده، عدم تأمین معیشت و دیگر اوضاع غیر انسانی، موجب آن شد که جان به لب مردم برسد و به خیابان بریزند.

شعار معروف" تنها کف خیابان به دست میاد حقمان"
در حال حاضر مصداق یافته است. اعتراض مردم جنوب و همچنین حمایت مردمان شهرهای دیگر تنها برای آب نیست. بلکه اعتراض به همه بی حقوقی ها و رفتار های غیر انسانی است که سال هاست به جمعیت ۹۹/ درصدی تحمیل کرده اند. تحمیل بی حقوقی کامل که با اختناق، سرکوب و بازداشت و زندان همراه بوده است. اختلاس ها، دزدی و چپاول و غارت ثروت جمعیت ۹۹/ درصدی ها، همچنین اختصاص بودجه های غیر قابل تصور جهت ماجراجویی های جنگ افروزانه در منطقه و همچنین صرف بودجه های کلان و غیر ضرور برای بنگاه ها و موسسات حکومتی، خیریه و دینی مسولان، که هیچ گره‌ای از مشکلات و مصائب مردم نیازمند نگشوده و نخواهد گشود.
اعتراضات اینک به تنها بی‌آبی نیست. بلکه اعتراض به کلیه سیاست‌های اقتصادی و سیاسی است که به موجب آن مردم هر روز بیشتر از روز قبل در فقر و فلاکت فرو می‌روند.
ما کارگران از تمامی مطالبات مردم بپا خواسته در خوزستان و دیگر شهرها و کارگران زحمتکش ایران در عرصه‌های نفت و گاز و پتروشیمی و عرصه‌های تولید، خدمات و کشاورزی حمایت می‌کنیم. همچنین خواهان تحقق فوری کلیه خواسته های مردم زحمتکش و کارگران و متوقف شدن کشتار خونین تظاهرات های مردمی در شهرهای مختلف و آزادی تمام دستگیرشدگان هستیم.

کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران

سوم مرداد ۱۴۰۰

***********

اطلاعیه شماره ۱

ما کارگران: از خواسته‌های کارگران اعتصابی حمایت می‌کنیم

کارگران نفت و پتروشیمی طی بیانیه‌ای در اعتراض به سطح نازل دستمزدها و اوضاع نامناسب و غیرانسانی محیط کار، عدم اجرای وعده‌های داده‌شده جهت افزایش دستمزدها و دیگر مزایای شغلی و تحمیل رنج وبی حقوقی از جانب مقاطعه‌کاران و پیمانکاران دست چندم بر شرایط کار وزندگی این کارگران غیرقابل‌تحمل و به‌دوراز شأن انسان امروزی است دست به اعتصاب زدند. و در بیانیه ای به طرح مطالبات و خواسته‌های خود پرداخته‌اند اعم مطالبات و خواسته‌های این کارگران به شرح زیر است.
"مزد هیچ کارگر شاغل در نفت نباید کمتر از ۱۲ میلیون باشد. مزدها باید به‌موقع پرداخت شوند. دست پیمانکاران باید از صنعت نفت کوتاه شود و قراردادهای کارگران به قرارداد مستقیم و دائم تبدیل و اخراج کارگران ممنوع شود. قوانین برده‌داری مناطق آزاد باید لغو شوند. استانداردهای بهداشتی، محیط زیستی و ایمنی محیط کار، خوابگاه‌ها و سرویس‌های بهداشتی باید رعایت شوند. امنیتی سازی محیط‌های کار پایان یابد و حق تشکل، تجمع و اعتراض کارگران به رسمیت شناخته شود."
با گرانی روزافزون و دستمزدهای یک‌چهارم حداقل هزینه زندگی اعتصاب سراسر قریب‌الوقوع بود، که از مورخه ۲۹ خرداد رخ داد.
پایین نگه‌داشتن حداقل دستمزدها به معنای افزایش سودهای افسانه‌ای سرمایه‌داران به شمار می‌رود. گرسنگی دادن به بیش از ۶۵ درصد جمعیت جامعه که شامل کارگران می‌باشد، مصداق نسل‌کشی آشکار است. تحمیل بی حقوقی مطلق به کارگران از طریق پایین نگه‌داشتن سطح دستمزدها، همچنین اوضاع نامناسب و غیراستاندارد محیط کار و محل زیست کارگران پروژه‌ای، ظلم مضاعفی است که بر این کارگران روا می‌دارند.
کار طاقت‌فرسا در دمای بالا ۵٠ درجه، دستمزد پایین و نبود خدمات متناسب با شرایط کاری وزندگی در خوابگاه‌های غیربهداشتی شایسته هیچ جانداری نیست. زندگی کارگران پروژه‌ای در عصر حاضر مانند برده‌داری تاریخ باستان است. ما کارگران اعلام می‌نمایم که چنین شرایط غیرانسانی غیرقابل‌تحمل است. هم‌چنین ما کارگران خواهان تحقق فوری خواسته‌های همکاران اعتصابی خود هستیم و از همه این کارگران می‌خواهیم با متحد کردن صفوف و ایجادتشکل های کارگری متناسب با شرایط موجود تا تحقق مطالباتشان به اعتصاب خود ادامه بدهند.‌‌

کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های آزاد کارگری ایران

جمعه چهارم تیرماه هزاروچهارصد