تجمع کارگران کشت و صنعت شمال در فرمانداری
تعداد زیادی از کارگران کشت و صنعت شمال با تجمع در فرمانداری میاندرود، خواستار رسیدگی مسئولان به وضعیت تعطیلی این کارخانه شدند.
به گزارش مهر، کارخانه کشت و صنعت شمال به عنوان بزرگترین واحد تولید کننده روغن مایع و نباتی خاورمیانه در مازندران هفتهها است که به دلیل پرونده مالی سرمایه گذار اصلی آن با تعطیلی مواجه شده است.
در حال حاضر قوه قضائیه و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس پرونده کارخانه کشت و صنعت شمال را در دست بررسی قرار داده و تولید این کارخانه در روزهای اخیر متوقف و کارگران از کار بیکار شدند.
تعداد زیادی از کارگران کشت و صنعت شمال روز سه شنبه با تجمع در فرمانداری میاندرود، خواستار رسیدگی مسئولات به وضعیت تعطیلی این کارخانه شدند.
یکی از کارگران کارخانه کشت و صنعت شمال اظهار داشت: "بیکاری و بلاتکلیفی، کارگران کارخانه را رنج میدهد."
وی گفت: "چند روز گذشته روبه روی استانداری مازندران تجمع کردیم اما هیچ مسئولی حاضر به پاسخگویی نشد."
کارگر با سابقه کشت و صنعت شمال اظهار داشت: "پنج سال قبل هر ماه ۵/ ۴ کیلوگرم روغن برای هر پرسنل به صورت ثابت و در اعیاد مبلغی به عنوان هدیه به کارگران پرداخت میشد اما در این پنج سال با مدیریت جدید این موارد وجود ندارد."
کارگر دیگر کشت و صنعت شمال ابراز داشت: "اضافه کاری بر مبنای نیاز کارگر داده میشد اما اکنون جو کاری به شدت مسموم بوده به طوری که روابط بین مدیران و کارگران کمرنگ است."
وی ادامه داد: "پنج سال قبل با ۱۴۰۰ پرسنل کارخانه در روز ۷۰۰ تن تولید داشت اما اکنون با زور و فشار مدیران و تنها با داشتن ۷۵۰ کارگر روزانه ۱۰۰۰ تن خروجی تولید است."
این کارگران به سبب مشکلی که در سالهای قبل بوجود آمده بود و معترضان اخراج شده بودند حاضر به فاش شدن نامشان نشدند. آنها حدود ۴۵ روز است که حقوقی دریافت نکردهاند.
کارگر دیگر با اشاره به اینکه ۱۵ سال سابقه خدمت در این کارخانه دارد گفت: "هم اکنون ۴۵ روز است که حقوقی دریافت نکردهام و بدتر ازآن هم این است که هیچ کس پاسخگوی ما نیست."
وی با اشاره به اینکه مواد اولیه و دستگاههای قسمت مارگارین با تریلی به مکان دیگری منتقل شده است افزود: "حتی ورقهای حلبی را هم که برای ساخت قوطی روغن استفاده میشود به جای دیگری بردهاند."
وی ادامه داد: "کارخانه کشت و صنعت ساری برای تولید و تهیه مواد اولیه هیچ مشکلی ندارد اما این مدیریت ضعیف کارخانه است که ما را گرفتار مشکلات کرده است."
این کارگر با سابقه گفت: "شنیدههای کارگران حکایت از دریافت وامهای کلان توسط شخص آقای مدلل و سرمایه گذاری در بخش دیگری دارد."
وی با بیان اینکه مستاجر است افزود: "چه کسی جواب صاحبخانه و زن و فرزند مرا باید بدهد؟"
کارگر دیگری با توضیح اینکه در حال حاضر سالهای آخر خدمتش را سپری میکند گفت: "سردرگمی و معلق بودن کار کارخانه، علت اصلی اعتراض و تحصن کارگران است."
وی گفت: "هنوز به ما نگفته که تا چه ماهی و چه روزی وضع به همین منوال است و ما تکلیف خود را نمیدانیم."
وی ادامه داد: "سالهای قبل که عدهای اعتراض کردند با انتخاب نماینده از بین کارگران برای رفع مشکل، آنها را اخراج کردند و قضیه خاتمه یافت."
وی افزود: "درخواست ما از مسئولان استان و کشور این است که به داد ما قشرهای ضعیف جامعه برسند."
این کارگر با ابراز نگرانی از وضع به وجود آمده گفت: "اگر عدهای اختلاس کردهاند چرا ما باید تاوان کار آنها را پس بدهیم."
مجتمع کارخانجات روغن نباتی کشت و صنعت شمال با مساحتی بالغ بر ۳۰ هکتار در منطقه سر سبز دشت ناز مازندران در کیلومتر ۱۵ جاده ساری به نکا در شهرستان میاندرود واقع است.
--------------------------
۵٠ درصد از واحدهای تولیدی شهرك صنعتی اشتهارد تعطیل هستند
دبیر كانون عالی شورای اسلامی كار البرز گفت: مسئولین استان از ارائه آمار مستند در ارتباط با واحدهای تولیدی بحرانزده اجتناب میكنند.
علی دهقان كیا در گفتگو با ایلنا، افزود: ۵٠ درصد از واحدهای تولیدی شهرك صنعتی اشتهارد كه یكی از بزرگترین شهركتهای صنعتی در كشوراست، تعطیل شدهاند.
او افزود: اكثر واحدهای صنعتی البرز به جهت نبود نقدینگی و هزینههای بالای انرژی و مواد اولیه از ادامه فعالیت باز ماندهاند.
او با تاكید بر اینكه اگر روند تعطیلی واحدهای تولیدی ادامه داشته باشد در آینده مشكلات اشتغال و صنعت قابل بهبود نخواهد بود، خاطر نشان كرد: دولت وعده ٢٠ درصدی هدفمند كردن یارانه ها را در بخش تولید وعده داده بود كه متاسفانه عملی نشد.
دهقانكیا از معضلات ایجاد شده در بخش صنعت به واردات بی رویه و قاچاق كالا اشاره كرد و گفت: در همه بخشهای تولیدی و صنعت، واردات بی رویه و قاچاق كالا ضربه اساسی وارد كرده است.
او با این بیان كه هزینهها در بخش صنعت به مرحله بحران و هشدار رسیده است، ادامه داد: با هدفمند كردن یارانه ها هزینه های تولید و حمل و نقل هر كدام به ترتیب ،١٠ و۴٠ درصد افزایش داشته است.
این فعال كارگری در بخش دیگری از گفتگوی خود با انتقاد از وعده های ایجاد شغل دولت تا پایان سال گفت: این رقم عملی نخواهد شد.
او درخاتمه گفت: وعدههای اشتغال در استان البرز در سال گذشته هجده هزار شغل بوده كه این رقم امسال ١٢٠ هزار شغل عنوان شده است.
--------------------------
پانصد تن از کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل تجمع کردند
خبرگزاری هرانا - گزارشها حاکی از آن است که پانصد تن از کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل روز دوشنبه ۱۲ دیماه در محل این کارخانه تجمع کردند و خواستار ۶ ماه حقوق معوقه و تعیین تکلیف کارخانه شدند.
کارگران روز گذشته به استانداری مراجعه کرده و نامه اعتراضی کارگران را به استانداری و سپس به اداره کار تحویل دادند.
گفته میشود که وضعیت کارخانه بحرانی است و مقامات استانداری و ارگانهای امنیتی تلاش دارند که مانع از گسترش اعتراضات کارگران شوند.
کارخانه ذوب آهن اردبیل که تولیدکننده میل گرد است، قبلاً ۱۸۰۰ کارگر داشت و در حال حاضر ۵۲۵ کارگر در این کارخانه کار میکنند.