افق روشن
www.ofros.com

کارگران برزیل با اعتصاب عمومی و یک راه پیمایی بزرگ خواستار افزایش دستمزد

امنیت، آموزش و پرورش، تامین اجتماعی و بهداشت عمومی

خبرگزاریها...                                                                                                       جمعه ٢۱ تیر ۱۳۹٢



اعتراضات مردمی در برزیل همزمان با مسابقات فوتبال جام کنفدراسیون آغاز شد

حمله پلیس برزیل به تظاهرات مسالمت آمیز کارگران

روز پنج شنبه دهها هزار نفر از اعضای اتحادیه های کارگری برزیل در یک اعتصاب عمومی و یک راه پیمایی بزگ مسالمت آمیز شرکت کردند. معترضان خواستار افزایش حقوق کارگران بودند.
اگرچه به جز درگیری در چند شهر میان مردم و پلیس، در سایر نقاط این تظاهرات بصورتی صلح آمیز برگزار شد، اما در اواخر روز در ریودوژانیرو پلیس از گاز اشک آور و باتوم برای متفرق ساختن تظاهر کنندگان استفاده کرد.
یکی از معترضان می گوید: «در این تظاهرات کارگران که مردمی قانونمند هستند شرکت دارند و نیازی به پلیس و شلیک گاز شک آور نیست. من و همسرم باید در میان گاز اشک آور فرار کنیم.» دیگری می گوید: «آنها نمی خواهند چیزی درباره مردم بدانند و تنها ما را برای رای دادن و همه پرسی می خواهند. آنها می خواهند که پول های مردم را بگیرند اما در مقابل هیچ نوع خدمات بهداشتی و یا آموزشی به مردم ارائه ندهند.»
راهپیمایی روز پنج شنبه باعث مسدود شدن جاده ها، اختلال در سیستم حمل و نقل کشور و توقف فعالیت در بنادر شد.

--------------------------

معترضان برزیلی و پلیس درگیر شدند

در تازه‌ترین دور اعتراضات سیاسی و اقتصادی در برزیل، بیستم تیر ماه، هزاران نفر از کارگران آن کشور در خیابان‌های ریو دو ژانیرو، با پلیس درگیر شدند.
پس از آنکه طی هفته‌های گذشته اعتراضات در برزیل بالا گرفت و خیابان‌های شهرهای مهم این کشور صحنه حضور صدها هزار معترض به فساد، ساز و کار آموزشی و دیگر مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بود، این بار کارگران به خیابان‌ها آمده‌اند تا خواستار «بهبود شرایط کار» و «مبارزه جدی با تورم» شوند.
ده‌ها هزار عضو سندیکاهای کارگری در شهرهای مختلف ۲۷ ایالت برزیل، خیابان‌ها را بستند و اعتراضات در برخی موارد به درگیری با پلیس انجامید.
در ریو دو ژانیرو، نیروهای پلیس به سوی معترضان گاز اشک‌آور شلیک کردند.
قرار بود اعتراضات مسالمت‌آمیز باشد، اما خبرگزاری‌ها می‌گویند روند آن پس از آنکه جعبه‌ای پر از بمب‌های بنزینی دست‌ساز پیدا شد تغییر کرد. معترضان در میدان فلوریانوی این شهر با پلیس درگیر شدند.
رسانه‌های برزیلی «آنارشیست‌ها» را مسئول ایجاد خشونت و درگیری در ریو دو ژانیرو معرفی کرده‌اند.
اعتراضات در برزیل از خرداد ماه آغاز شده است. گروه‌های مختلفی در آن شرکت می‌کنند و بزرگ‌ترین و گسترده‌ترین طی دو دهه اخیر به شمار می‌روند.
در پی اعتراضات در ماه خرداد، دیلما روسف، رئیس‌جمهوری آن کشور اعلام کرد دولت او به اصلاحات روی می‌آورد.
خانم روسف پیشتر از اعتراضات حمایت کرده بود. او سوم تیرماه گفته بود با «فساد» به عنوان یکی از مهم‌ترین و جدی‌ترین جنایت‌ها در آن کشور مبارزه خواهد کرد. با این همه رئیس‌جمهوری برزیل تاکید کرده است که با بروز خشونت در این اعتراضات نمی‌توان مدارا کرد.

--------------------------

جنبش بدون سر برزیل به کجا می رود؟

نوشتۀ شهلا رستمی
پس از ١٣روز ناآرامی و امتیازات داده شده توسط مقامات ١٣ شهر مهم برزیل به خواست‌های اعتراض کنندگان، این تظاهرات همچنان ادامه دارد و به شمار تظاهر کنندگان و شهرهائی که به این موج پیوسته اند افزوده میشود.
شایسته یاد آوری است که شورش ها در پی افزایش بهای بلیط اتوبوس آغاز شد و سپس کم کم این تظاهرات به اعتراض علیه گرانی زندگی، نا کارائی خدمات دولتی، وسایل رفت و آمد، فساد دولتی و یا نژاد پرستی تبدیل گردید. تظاهر کنندگان همچنین برگزاری جام جهانی فوتبال در سال ٢٠١٤ را مورد انتقاد قرار دادند و گفتند که دولت می بایست ١٠ میلیارد یورو پول ساختن این ورزشگاه و مسابقات را خرج نیازهای مردم در زمینه های بهداشت و آموزش کند. این در حالی است که برزیلی ها بسیار به این بازی‌ها و فوتبال وابسته هستند...گفتنی است که حتا "پله"- فوتبالیست بنام، هم از این جنبش حمایت کرد و کمیته مردمی جام جهانی اعلام داشت این تظاهرات تا زمانی که دولت و مسئولان گزینه‌های تازه ای برای صرف این بودجه ارائه نکرده است، ادامه خواهند یافت.
از سعید پیوندی- استاد رشته جامعه شناسی در دانشگاه "لرن" فرانسه، که با دانشگاه‌های برزیل نیز همکاری دارد پرسیدم چرا این تظاهرات علیرغم امتیازات داده شده همچنان ادامه دارند؟
سعید پیوندی به اختلافات موجود طبقاتی در جامعه‌ای اشاره می کند که علیرغم پیشرفت‌های چشمگیر اقتصادی طی ١٠ سال گذشته، شماری را در حاشیه راه پیشرفت رها کرده است؛ او از جمله کاستی‌ها دربخش خدمات و رفت و آمد را مثال می زند که با دیگر نشانه‌های پیشرفت برزیل تضاد پیدا می کنند.

--------------------------

رئیس کشور واقعى برزیل فیفا است

روماریو: فیفا صاحب اصلی برزیل است!
بازیکن شاخص اسبق «سلسائو» از فیفا و وضعیت سیاسی نامناسب برزیل انتقاد کرد.
روماریو که هم اکنون به عنوان نماینده مجلس از حزب سوسیالیست برزیل (منشعبین حزب کمونیست برزیل که این حزب در اتحاد دولت خانم روسف نیز عضویت دارد ) ، فعالیت می‌کند، روز گذشته از طریق یک ویدئوی اینترنتی علیه فدراسیون جهانی فوتبال موضع گرفت و همچنین از اوضاع نابسامان کشورش انتقاد کرد.
وی در این فیلم گفت: در اینجا روماریو به عنوان نماینده مجلس حرف نمی‌زند. حتی این حرف‌ها از بازیکن سابق برزیل و اسطوره کشور نیست. در واقع کسی که حالا دارد با شما صحبت می‌کند، روماریوی برزیلی است. باید اعتراف کرد که صاحب واقعی و پشت‌پرده کشورمان، فیفا است. این سازمان است که وارد برزیل می‌شود و دولتی پنهان در اینجا ایجاد می‌کند. فیفایی‌ها راحت می‌آیند به کشورمان و سیرک برپا می‌کنند. هیچ ابزاری نیز با خود نمی‌آورند اما به همه سود‌‌ها می‌رسند.
با این اظهارات چهره ۴۷ ساله از نقش فدراسیون جهانی در برپایی تورنمنت جام کنفدراسیون‌ها در کشورش انتقاد کرد.
وی معتقد است با اعطای حق میزبانی جام جهانی از سوی فیفا به برزیل، به کشورش هزینه‌ای بسیار زیاد تحمیل شده که جبرانش بسیار دشوار است.
او ادامه داد: نمایندگان دولت ما باید درک کنند روزهای دروغ، سرقت، سندسازی و بیش از همه بی‌احترامی به ملت به سر آمده است. به جای تاسیس یک ورزشگاه ۲٫۴ میلیارد یورویی، می‌شد ۸ هزار مدرسه جدید یا ۳۹ هزار دستگاه اتوبوس حمل و نقل شاگردان یا ۲۸ هزار زمین فوتبال جدید بنا کرد.
در این فیلم ۸ دقیقه‌ای که عنوانش جام جهانی ۲۰۱۴ و بیداری ملت است، وی از تظاهرکنندگان حمایت کرده و خواهان ادامه حضور مردم در خیابان‌ها به منظور مقابله با دولت شده است.
روماریو ادامه داد: باید از این طریق تلاش شود که حکومت به راه صحیح وارد شود. می‌توان با ادامه تظاهرات به صورت مسالمت‌آمیز به این هدف رسید.

--------------------------

تشکیل کابینه اضطراری در برزیل

لغو سفر روسف به ژاپن و تشکیل کابینه اضطراری در برزیل: یک روز پس از تظاهرات گسترده مخالفان دولت برزیل، به نظر می رسد مقامات این کشور به تکاپو افتاده اند تا به خشم اجتماعی در کشوری که تا یک سال دیگر میزبان جام جهانی فوتبال خواهد بود، پاسخ دهند.دیلما روسف، رییس جمهور برزیل ضمن لغو سفر خود به ژاپن مبادرت به تشکیل کابینه بحران کرده است.این تظاهرات در اعتراض به افزایش قیمت بلیط اتوبوس شروع شد ولی کم کم ابعاد گسترده تری پیدا کرد.تظاهرکنندگانی که دیروز با طنز و امروز با خشونت، خشم خود را از فساد دولتی، تورم و هزینه یازده میلیارد یورویی برای برگزاری جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴، ابراز می دارند.یک شهروند برزیلی می گوید: “من فکر می کنم که مردم کار درستی می کنند. مرحله اول آغاز شده. مردمی که به خیابانها آمده اند نشان دادند که بر خلاف آنچه که دنیا فکر می کند، ما مردم سازش کاری نیستیم.”دیگری هم معتقد است: “مردم حق دارند حقوقشان را طلب کنند. اما باید حد و مرزی هم باشد. شکستن در مغازه ها و غارت اموال مردم هیچ ربطی به جنبش اعتراضی ندارد.”این اعتراضات با حمایت جامعه ورزشکاران برزیل از جمله پله همراه بوده است. یورو نیوز

بى بى سى: کابینه برزیل برای بررسی اعتراضات جلسه اضطراری تشکیل می‌دهد
کابینه برزیل برای بررسی ناآرامی‌های جاری در آن کشور جلسه اضطراری تشکیل می‌دهد.دفتر دیلما روسف، رئیس جمهور برزیل، روز جمعه ٣١ خرداد (٢١ ژوئن) اعلام کرد که رئیس جمهور برای مذاکره پیرامون تحولات کنونی و راه‌های حل آن، اعضای هیات دولت را به تشکیل جلسه فوق‌العاده دعوت کرده است.طی روزهای اخیر، برزیل شاهد ناآرامی‌های گسترده‌‌ای بوده که طی دو دهه اخیر سابقه نداشته است.به گزارش پلیس برزیل، روز پنجشنبه بیش از یک میلیون نفر در تظاهرات اعتراضی در سراسر برزیل شرکت کردند و نارضایتی خود را از کیفیت نامناسب خدمات دولتی ابراز داشتند. در جریان این تظاهرات، برای نخستین بار طی ناآرامی‌های اخیر، یک نفر کشته شد.این فرد در اثر تصادف اتومبیل جان خود را از دست داد و به گفته پلیس، راننده خودرو نیز از محل گریخت و به نظر نمی‌رسد که این حادثه با اعتراضات ارتباطی داشته باشد.در جریان تظاهرات روز پنجشنبه، پلیس در چند شهر از جمله پایتخت برای متفرق کردن معترضان، گاز اشک آور و گلوله مشقی به کار برد.در برزیلیا، پایتخت برزیل، تظاهرکنندگان به ساختمان پارلمان و وزارت امور خارجه حمله کردند اما با مقاومت پلیس مواجه شدند.

حمایت اولیه
در روزهای اول پس از آغاز راهپیمایی‌های اعتراضی در برزیل، دیلما روسف از تظاهرکنندگان ستایش به عمل آورد و گفت که از اینکه تعداد بسیاری از مردم کشورش برای احقاق حق خود مبارزه می‌کنند، احساس غرور می‌کند و وعده داد که دولت به خواست مردم عمل خواهد کرد.با ادامه تظاهرات، وی کوشیده است از این اظهارات فاصله بگیرد.
پیشتر، رئیس جمهور برزیل اعلام کرده بود که به دلیل شرایط حساس داخلی، سفر خود به ژاپن را "به زمان دیگری موکول کرده است."خبرنگار بی‌بی‌سی در سائوپائولو، گفته است که این تصمیم نشانه وخامت شرایطی است که معلوم نیست تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.تظاهرات اعتراضی در حالی ادامه دارد که دولت برزیل، در یک عقب نشینی آشکار، روز چهارشنبه اعلام کرد که قیمت بلیت اتوبوس شهری را در سائوپائولو و ریودوژانیرو افزایش نمی‌دهند.تظاهرات اعتراضی در اوایل ماه جاری و در واکنش به افزایش حدود ٧ درصد در بهای بلیط اتوبوس در سائوپائولو آغاز شد و گسترش یافت.در ادامه تظاهرات، فساد در تشکیلات دولتی و هزینه بالای برگزاری جام جهانی سال ۲۰۱۴ و المپیک سال ۲۰۱۶ نیز به عنوان دیگر عوامل نارضایتی‌ معترضان مطرح شده است.منتقدان می‌گویند دولت می‌توانست منابع مالی صرف‌شده در این طرح‌ها را در بخش‌های بهداشت و آموزش سرمایه‌گذاری کند.

--------------------------

رئیس جمهوری برزیل ضمن پذیرفتن اصلاحات گفت اعتراض‌های خشونتبار تحمل نخواهد شد

دیلما روسف ، رئیس‌جمهوری برزیل گفت اعتراض‌های خشونتبار تحمل نخواهد شد.
خانم روسف پس از تشکیل یک جلسه فوری با اعضای هیات دولت خود، روز ۳۱ خرداد، در یک پیام تلویزیونی گفت وظیفه دارد به خواست مردمی که در خیابان‌اند توجه کرده و با آنها تعامل کند.
به گزارش خبرگزای آسوشیتدپرس خانم روسف گفت دولت او از تغییرات اجتماعی حمایت می‌کند، در ساز و کار آموزش و پرورش برزیل سرمایه‌گذاری بیشتری می‌کند و خدمات بهداشت همگانی را گسترش می‌دهد.
خانم روسف در عین حال گفته است که بهبود سازوکارهای همگانی - آنچه بخشی از خواست معترضان است - یک‌ شبه انجام شدنی نیست.
جلسه فوری هیات دولت و نیز پیام تلویزیونی رئیس‌جمهوری آن کشور که به بخشی از خواست‌های معترضان اشاره دارد، پس از آن است که برزیل به شکلی بی‌سابقه طی دو دهه اخیر صحنه راه‌پیمایی میلیونی معترضان بود. اعتراضاتی که طی دو تا سه هفته گذشته بر شدت و گستردگی آنها در سراسر کشور افزوده شده است.

--------------------------

جام جهانی فوتبال برزیل در تقابل با خدمات عمومی با کیفیت

یکسال مانده به مسابقات جام حهانی، در کشوری با پیشینه فوتبال، عجیب به نظر می رسد که نارضیاتی های مردم، در اعتراض به سازماندهی یک رویداد جهانی ورزشی متبولر شود، بویژه که برزیلی ها همواره هوادار تیم شان بودند. اما آن ها الویت های مهمتری دارند و از این رو قادر به هضم چنین رویدادی با هزینه های هنگفت آن نیستند. در پلاکاردهای معترشان این نوشته به چشم می خورد: “فساد کافی است. ما بیمارستاها و مدارسی مطابق با استانداردهای فیفا می خواهیم.”
برخی از آنها قیمتهای غیرمنصفانه، مالیات سنگین، تعداد ناکافی ییمارستانها، مشکلات سلامت، پایین بودن دستمزدها، کافی نبودن مدارس و نبود حمل و نقل مناسب را از جمله مشکلات این کشور می دانند.
همه چیز از افزایش قیمت بلیت اتوبوس آغاز شد. افزایش هفت درصدی تعرفه اتوبوسرانی در سائوپولو سراسر کشور را تحت الشعاع قرار داد و بهانه ای شد برای ابراز نارضایتی های ریشه دار و بلند مدت.
هزینه جام جهانی فوتبال یازده میلیارد یورو برآورد شده است، یعنی ۵٧ یورو به ازای هر نفر. که البته در سال ٢٠١۴ افزایش خواهد یافت. برای تأمین هزینه های این رویداد ورزشی دولت باید بودجه سال ٢٠١٣ را ١٠,۵٩ میلارد یورو کاهش دهد.
این کاهش بودجه نباید بخش های آموزش و پرورش، بهداشت و مسکن را تحت تأثیر قرار دهد، یعنی بخش های مهم زندگی روزمره برزیلی ها . با انیکه تعداد بسیاری طی سال های اخیر توانسته اند از فقر رهایی یابند، هنوز طبقه متوسط و فقیر با وضعیت دشوار و شکننده ای روبروست. خدمات درمان گران است و بیمارستانها ظرفیت کافی ندارند و تعداد مدرسه ها نیز کافی نیست.
بیکاری را نیز نباید فراموش کرد. حداقل دستمزد ها از ٢۴۴ و متوسط آن از ۴۵۴ یورو فراتر نمی رود رشد اقتصادی کمتر از دیگر اقتصادی نوظهور بویژه در آسیاست. در این وضعیت روند رو به افزایش تورم نیز از حرکت بازنمی ایستد.
بسیاری از جوانان این کشور احساس می کنند که بعنوان شهروند یک اقتصاد نوظهور از رشد اقتصادی و همینطور میلیارد ها یورو درآمد رویدادهای ورزشی سهمی نمی برند.

--------------------------

تظاهرات میلیونی در هشتاد شهر برزیل

صدها هزار نفر از مردم برزیل پنجشنبه شب در سراسر کشور دست به تظاهرات زدند.
تظاهرکنندگان در هشتاد شهر مختلف به خیابان ها آمدند. بیشترین حضور در شهر باهیا در شمال شرقی گزارش شده.
نیروهای امنیتی در این شهر با راهپیمایان درگیر شدند، با این وجود تظاهرات در اغلب شهرها آرام و بدون برخود بوده.
دعوت به برگزاری این تظاهرات از طریق شبکه های اجتماعی انجام شده و هدف اولیه حضور یک میلیون نفر در خیابان ها بوده است.
حضور میلیونی مخالفان در برزیل موجب شد تا دیلما روسف، رییس جمهوری این کشور سفر خود به ژاپن را لغو کند.
این در حالیست که ده روز راهپیمایی بی وقفه برزیلی ها که به دلیل افزایش هزینه حمل و نقل عمومی آغاز شده بود نهایتا دولت را به عقب نشینی واداشت. با این وجود هنوز خشم مخالفان فروکش نکرده و همچنان شعار می دهند: «برزیل به پا خیز!»

--------------------------

رییس جمهوری برزیل نگران در تلویزیون، معترضان خشمگین در خیابان

هشتاد شهر برزیل همچنان صحنه اعتراضات مردمی است. تعداد معترضان خیابانی در برزیل از یک میلیون نفر تجاوز کرده است. معترضان علیه فساد و نقصهای موجود در خدمات عمومی در خیابان هستند.
دیلما روسف، رییس جمهوری برزیل که بدلیل افزایش اعتراضات سفرش به ژاپن را لغو کرد، در یک برنامه تلویزیونی با برزیلیها صحبت کرد.
دیلما روسف: “باید هوای تازه ای در کالبد سیاست بدمیم. اما نیاز به شناخت بهتر مکانیزمها داریم تا نهادهای دولتی شفافتر عمل کنند. نهادهایی شهروند محور و مردم سالار ایجاد کنیم. حق شهروندان اولویت است و نه خواسته سرمایه داران. ما این پیام را شنیده ایم. “
خانم روسف در پیام تلویزیونی خود تاکید کرد که خواهان مذاکره با رهبران معترضان خیابانی است. او گفت دولتش آمادگی شنیدن هر صدای دموکراتیکی را دارد. وی با این حال تاکید کرد که دولتش آشوبگران خیابانی را که در اقلیت قرار دارند، را برنمی تابد.

--------------------------

خیابانها در تسخیر معترضان برزیلی

پس از گذشت بیش از ده روز، همچنان صدها هزار نفر از مردم برزیل، خیابانهای شهرهای بزرگ را در تسخیر خود دارند.
اعتراضات در روزهای اول علیه افزایش هزینه حمل و نقل عمومی آغاز شد و هر چند دولت برزیل پذیرفت که هزینه ها را افزایش نخواهد داد، دامنه آن افزایش یافته و در شبهای اخیر تعداد معترضان به یک میلیون نفر نیز رسیده است. مخالفان نه تنها قصد ترک خیابانها را ندارند بلکه شعار اصلیشان “برزیل بپا خیز” شده است.
روز پنجشنبه بار دیگر ریو صحنه درگیریهای شدید بین نیروهای پلیس و معترضان بود. تاکنون دست کم یک نفر در جریان این درگیریها جان خود را از دست داده است.
یکی از معترضان در ریو می گوید: “خشونت از سوی چه کسی است، مسلما پلیس، پلیسی که گاز اشک آور پرتاب می کند. مردم اینجا زندگی می کنند. آنها خانواده دارند. بچه دارند. همه آنها برای حقشان می جنگند. ما تنها خواهان عدالت و برابری هستیم.”
برزیل در حال حاضر میزبان جام کنفدراسیونها و سال آینده هم میزبان جام جهانی فوتبال است. معترضان می گویند دولت میلیاردها دلار برای این بازیها هزینه می کند در حالیکه در زمینه خدمات اجتماعی و بهداشت کمترین کمک را به شهروندان نمی کند.
دعوت به برگزاری این تظاهرات از طریق شبکه های اجتماعی انجام شده و هدف اصلی، حضور یک میلیون نفر در خیابان ها بوده است

--------------------------

معترضان برزیلی امنیت و بهداشت مجانی می خواهند

سائوپائولو یکی از شهرهای بزرگ برزیل است که اعتراضات طی ده روز گذشته در آن افزایش یافته است. خبرنگار ما در برزیل به میان معترضان رفته و از آنها علت حضورشان را جویا شده است.
یکی از معترضان مهندسی جوان است و می گوید: “من که هر روز از حمل و نقل عمومی استفاده می کنم، بهتر از هر کسی می دانم که سوار قطار شدن که هیچ کیفیتی ندارد و قیمت آن بالا می رود چیست. همزمان شما احساس امنیت هم نمی کنید. این دلیل اصلی ما برای آمدن به خیابان هاست. زمان آن رسیده تا بیدار شویم و خشممان را بلند فریاد کنیم.”
یک کارمند ارتباطات می گوید: “چه سرنوشتی متوجه کشورمان و مردم آن است؟ تکلیف آموزش و پرورش و تامین اجتماعی و بهداشت عمومی چه خواهد شد؟ پولها به کجا می روند؟ خسته ایم و جانمان به لبمان رسیده است. “
مارچلو اوتیس، جنبش معترضان برزیل از بازداشت معترضان می گوید: “بسیاری از دوستانم غیر عادلانه دستگیر و متهم شده اند. آنها افرادی را دستگیر کرده اند که تنها در حال عکسبرداری بوده اند.”
خبرنگار یورونیوز می گوید: “در میان معترضان، پزشک، مهندس و دانشجو، همه آنها مخالف سیاستهای دیلما روسف هستند. یکی از این سیاستها، صرف هزینه های میلیاردی برای جام جهانی فوتبال است. “
خشم مردم برزیل به حدی است که حتی پیام پله، چهره سرشناس فوتبال، برای توقف تظاهرات با واکنش تند معترضان مواجه شد.

--------------------------

ادامه‌ اعتراض برزیلی‌ها با وجود موفقیت

حرکت‌های اعتراضی سراسر برزیل را فرا گرفته است. با وجود این که خواست نخستین معترضان برآورده شده، آنها خیابان‌ها را ترک نمی‌کنند و خواستار دموکراسی بیشتر، رفاه اجتماعی و مبارزه‌ دولت با فساد اداری هستند.روز پنجشنبه (۲۰ ژوئن / ۳۰ خرداد) نیز معترضان برزیلی در ۸۸ شهر به تظاهرات و آکسیون‌های اعتراضی خود ادامه دادند. انتظار می‌رود که تا شامگاه این روز، تنها در شهر ریو دوژانیرو یک میلیون نفر به خیابان‌ها بروند. نیروهای انتظامی نیز همانند روزهای گذشته تلاش فراوانی برای پراکندن معترضان کرده‌اند اما موفقیت چندانی نداشته‌اند.
خبرگزاری آلمان به نقل از پائولو سوترو، روزنامه‌نگار و تاریخ‌شناس برزیلی می‌نویسد: «پس از حدود دو دهه تجربه‌ دموکراسی و ثبات اقتصادی اکنون برزیلی‌ها خواستار دموکراسی بیشتر و درآمد بهتر هستند». سوترو، که ریاست موسسه‌ آمریکایی "وودرو ویلسون" در واشنگتن را نیز به عهده دارد، معتقد است که دولت برزیل بیش از پیش از پاسخ‌گویی به مشکلات روزمره‌ی مردم طفره می‌رود و قادر نیست، استاندارد زندگی مردم را بالا ببرد. "کنگره متعلق به ماست!"
حرکت‌های اعتراضی روزهای گذشته نشان دادند که این تنها تهی‌دستان نیستند که به خیابان‌ می‌آیند و طلب حق می‌کنند، بلکه قشر متوسط جامعه در تظاهرات و آکسیون‌های گوناگون حضور چشمگیری دارند. آنها قصد تغییر سیستم حکومتی را ندارند اما با تبعیض و نابرابری مخالفند. یکی از آکسیون‌های جوانان برازیلیا، پایتخت برزیل، که توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد، حضور آنها بر سقف "کنگره"، مقر مجلس نمایندگان و سنای برزیل، بود که رقص‌کنان شعار می‌دادند: «کنگره متعلق به ماست!»رئیس جمهور برزیل، دیلما روسف روز سه‌شنبه برای شرکت در یک نشست اضطراری و آگاهی از وضعیت شهر به سائوپائولو سفر کرد، جایی که حرکت‌های اعتراضی آغاز شده بود.خانم روسف تظاهرات اعتراضی مردم را "مایه افتخار" خواند و گفت، صدای معترضان که «حامل پیامی برای نهادهای قدرت و تشکل‌های سیاسی است»، باید شنیده شود.

موفقیت معترضان
پس از روزها تظاهرات و آکسیون‌های اعتراضی گوناگون در سراسر برزیل، فرماندار و شهردار سائو پاولو اعلام کردند، بهای بلیط وسایل نقلیه‌ عمومی که از روز دوم ژوئن افزایش یافته بود، دوباره کاهش می‌یابد. آنها در عین حال گفتند که این اقدام، ضربه‌ مالی بزرگی برای دولت ایالتی خواهد بود و آنها ناچارند ضرر حاصله را از راه‌های دیگر جبران کنند. پس از آن شهردار شهر ریو دوژانیرو هم دست به اقدام مشابهی زد و بهای وسایل نقلیه را کاهش داد.حرکت‌های اعتراضی برزیل ابتدا به دلیل افزایش بهای وسایل نقلیه‌ عمومی به‌ راه افتاد اما به مرور گسترده شد و مسائلی چون فساد مالی، گرانی خدمات عمومی و هزینه‌ سرسام‌آور بازی‌های جام جهانی سال ۲۰۱۴ را نیز دربرگرفت.

فوتبال و ستارگان آن
بسیاری از معترضان معتقدند که دولت می‌بایست هزینه‌ برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال را که نزدیک به ۱۱ میلیارد یورو تخمین زده شده، صرف خدمات اجتماعی می‌کرد. تنها برای ساختن استادیوم "نوو کاستلائو" نزدیک به ۱۸۰ میلیون یور هزینه شده است.نیمار، "سوپر استار" جوان فوتبال برزیل، که به‌تازگی به مبلغی معادل ۵۷ میلیون یورو به باشگاه بارسلون انتقال یافت، از معترضان پشتیبانی کرد و دولت را مورد انتقاد قرار داد. او گفت، فکر نمی‌کرده که برزیلی‌ها ناچار باشند برای بدیهیاتی چون وسایل نقلیه‌ عمومی بهتر، امکانات آموزشی، سیستم بهداشتی فراگیر و امنیت شهروندی دست به حرکت‌های اعتراضی بزنند.
مربی و سایر بازیکنان تیم ملی فوتبال برزیل نیز همبستگی خود را با کسانی که برای "یک برزیل بهتر" به خیابان‌ها رفته‌اند اعلام کردند.پله، ستاره‌ نامدار دهه‌های گذشته‌ی برزیل، از تظاهرکنندگان خواسته است که به خانه‌هایشان بروند و توجه خود را معطوف فوتبال کنند.اظهارنظر پله خشم بسیاری از معترضان را برانگیخت. به ویژه در شبکه‌های اجتماعی اینترنت به سخنان پله انتقاد شده است.در حال حاضر بازی‌های جام کنفدراسیون‌ها در برزیل در جریان است که برای بسیاری از شرکت‌کنندگان تدارکی برای حضور در رقابت‌های جام جهانی در سال آینده به‌شمار می‌رود.

--------------------------

دولت برزیل عقب نشینی کرد، پیام پله به تمسخر گرفته شد

تظاهراتی که علیه افزایش بهای بلیط اتوبوس در برزیل آغاز شده است امروز پنجشنبه در هفتاد شهر کوچک این کشور نیز برگزار خواهد شد.
تظاهرات کنندگان پس از شبی اعتراض آمیز و پرآشوب، تصمیم گرفته اند دوباره به خیابانهای شهرهای بزرگ سائو پائلو، ریو دو ژانیرو و برزیلیا سرازیر شوند.
با ادامه اعتراضات دولت اعلام کرد که بهای بلیط اتوبوس افزایش نمی یابد.
ادواردو پایش، شهردار ریو دو ژانیرو با اشاره به این موضوع می گوید بخاطر عدم افزایش بهای بلیط، دولت از ۲۰۰ میلیون رئال، معادل ۹۰ میلیون دلار محروم و از سرمایه گذاری آن در شهر باز خواهد ماند.
منتقدان دولت دیلما روسف، رئیس جمهوری برزیل می گویند هزینه های گزافی که صرف برگزاری بازیهای جام جهانی می شود باید صرف بخش بهداشت و درمان و آموزش شود.
یکی از جوانان معترض می گوید:«افزایش بهای بلیط باعث بیداری مردم شد. اکنون ما برای خدمات بهتر بهداشتی، امنیت و آموزش می جنگیم. از سیاستهای دولت خسته ایم. بی عدالتی کافی است.»
دیگری می گوید:«به خاطر خدا، من آموزش می خواهم و بیمارستان، نه فوتبال و استادیوم.»
اعتراضات، به مسابقه فوتبال جام کنفدراسیون ها و دیدار تیم های برزیل و مکزیک در شهر فورتالزا نیز کشیده شد و دعوت پله، فوتبالیست سابق نامدار برزیل از معترضان به پایان دادن به اعتراضات در شبکه های اجتماعی پاسخی جز تمسخر دریافت نکرد.

--------------------------

افزایش اعتراض‌ها در برزیل؛ یک میلیون نفر به خیابان‌ها آمده‌اند‏

در جریان تظاهرات ادامه‌دار در برزیل یک نفر "بر اثر تصادف" کشته شده است. منابع محلی می‌گویند "یک میلیون نفر" برای اعتراض به خیابان‌ها آمده‌اند.
با وجودی که مقامات برزیلی به یکی از خواسته‌های معترضان برزیلی یعنی گران‌نشدن بلیت اتوبوس عمل کرده‌اند، تظاهرات در این کشور فراگیرتر شده است و ادامه دارد. بر اساس گزارش‌ها موج تازه‌ای از درگیری‌های خشن بین نیروهای پلیس با تظاهرات‌کنندگان در گرفته است.
شامگاه پنج‌شنبه ۲۰ ژوئن گزارش شد یک نفر در جریان اعتراض‌ها کشته شده است.
پلیس برزیل گفته است یک مرد جوان ۱۸ ساله در شهر ریبرائو پرتو، بر اثر تصادف با یک خودرو کشته شد. گزارش شده که راننده این خودرو از صحنه متواری شده است. دیلما روسف، رئیس جمهور برزیل، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که سفرش به ژاپن را لغو کرده است.
گری دافی، خبرنگار بی‌بی‌سی در سائوپائولو، می‌گوید این نشان‌دهنده وخیم‌بودن وضعیت در برزیل است.
معلوم نیست این تظاهرات تا چه زمانی ادامه داشته باشد.
روزنامه برزیلی فولا دو سائوپائولو نوشته است که آمار رسمی می‌گوید در جریان تظاهرات اخیر در برزیل، "یک میلیون نفر" به خیابان‌ها آمده‌اند.

--------------------------

درگیری های شدید مابین مخالفان نئولیبرالیسم و پلیس در برزیل

درگیری های شدیدی شامگاه چهارشنبه میان تظاهرکنندگان برزیلی و پلیس این کشور در نیتروا،کناره دیگر خلیج ریو دو ژانیرو روی داد. به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه،به رغم اینکه کمی پیش تر مقامات برزیل از کاهش هزینه های حمل و نقل خبر داده بودند، معترضان به هزینه های بالای حمل ونقل عمومی با پلیس در نیتروا درگیر شدند.
دربحبوحه مسابقات جام کنفدراسیون ها،هزینه بالای حمل و نقل عمومی در برزیل به اعتراضات شدیدی در این کشور دامن زده است.
یک عکاس خبرگزاری فرانسه اعلام کرد پلیس ضد شورش برزیل با شلیک گاز اشک آور تلاش کرد گروه های تظاهرکننده ای را که درصدد مسدودکردن پل ارتباطی پانزده کیلومتری میان نیتروا و ریو دو ژانیرو بودند، متفرق کند.
این منبع همچنین افزود تظاهرکنندگان یک دستگاه اتوبوس را واژگون کردند و برای دورنگهداشتن پلیس موانع چوبی را که به وجود آورده بودند، آتش زدند. پلیس برزیل اعلام کرد تظاهرات با حضور بیش از هفت هزارنفر به طور مسالمت آمیز شروع شده بود، و اکثر تظاهر کنندگان آرام در برابر شهرداری تجمع کرده بودند.

--------------------------

تظاهرات در برزیل بالا گرفته است

این روزنامه همچنین نوشته که بر اساس گزارش‌های محلی، اعتراض‌ها در بیش از ۱۰۰ شهر این کشور در جریان بوده است. تظاهرات در حالی بالا گرفته است که مقامات برزیلی روز چهارشنبه در پاسخ به اعتراض‌ها گفتند که قیمت بلیت اتوبوس شهری را در سائوپائولو و ریودوژانیرو افزایش نمی‌دهند.
این تظاهرات در اوایل ماه جاری میلادی جرقه خورد که شهروندان سائوپائولو در اعتراض به افزایش حدود ۷ درصدی بهای بلیت اتوبوس تظاهرات کردند. در دو روز گذشته پلیس برزیل برای متفرق‌کردن معترضان، گاز اشک‌آور و گلوله‌های پلاستیکی شلیک کرده است.
دولت برزیل پیش‌تر هشدار داده بود که برای جمع‌کردن اعتراض‌ها، به پنج شهر نیروی ویژه می‌فرستد.
فساد مالی و همچنین هزینه بالای مخارج جام جهانی ۲۰۱۴ و المپیک ۲۰۱۶ نارضایتی‌هایی در برزیل برانگیخته است.
منتقدان می‌گویند دولت می‌توانست منابع صرف‌شده در این زمینه را در بهداشت و آموزش سرمایه‌گذاری کند.
پیش‌تر دیلما روسف، رئیس‌جمهوری برزیل، گفته بود به ده‌ها هزار نفر از معترضانی که برای مطالبه آموزش، مدارس و حمل و نقل بهتر به خیابان‌ها آمده‌اند، "افتخار می‌کند". خانم روسف گفته بود: "دولت من به این صداهای خواستار تغییر، گوش می‌کند."

--------------------------

تظاهرات خيابانی در برزيل روز پنجشنبه دست کم يک کشته بر جای گذاشت

صدها هزار نفر در شهرهای مختلف برزيل روز پنجشنبه در تظاهرات ضد دولتی شرکت کردند.
بنا بر گزارش‌ها در جريان برخورد يک خودرو با جمعيت تظاهر کننده در شهر سائو پائولو São Paulo يک نفر کشته شده است.
در همين حال ديلما روسف Dilma Rousseff رئيس جمهور برزيل خواستار تشکيل جلسه اضطراری هيئت دولت شد.
گزارش‌ها از ريو دو ژانيرو حاکيست نزديک به ۳۰۰ هزار نفر در اين شهر روز پنج شنبه راهپيمايی کردند. پليس در روياروی با تظاهر کنندگان از گاز اشک آور و گلوله های پلاستيکی استفاده کرد.
در شهر برزيليا، پايتخت برزيل پليس با تظاهر کنندگانی که تلاش می‌کردند وارد ساختمان وزارت خارجه شوند درگير شد. تظاهرات در برزيل که طی روزهای گذشته با اعتراض بر سر نرخ کرايه حمل و نقل آغازشده اکنون با اعتراضات ضد دولتی در مخالفت با فساد اداری و همچنين مخالفت با هزينه‌های برگزاری بازی‌های جام جهانی ۲۰۱۴ ادامه يافته است.

--------------------------

صدها هزار معترض برزیلی بار دیگر راهی خیابان‌ها شدند

در آستانه برگزاری جام جهانی فوتبال و پس از نزدیک به سه هفته از آغاز اعتراضات اولیه در برزیل به افزایش بهای بلیت اتوبوس، سیم خرداد ماه، حضور پرشمار معترضان برزیلی در خیابان‌های شهرهای بزرگ باعث شد تا دیلما روسف، رئیس‌جمهوری، سفر کاری خارجی خود را لغو کند.
اعتراضات سبب شد تا مقام‌های برزیلی اعلام کنند که بهای بلیت را افزایش نمی‌دهند، اما این جلوی راه‌پیمایی و حضور معترضان در خیابان‌ها را نگرفته است.
معترضان این روزها شعارهایی از جمله علیه جام جهانی فوتبال سر داده‌اند، فساد دستگاه‌ها دولتی را به باد انتقاد گرفته‌اند و حضور پرشمارشان در خیابان‌ها باعث شده است که رئیس‌جمهوری آن کشور از سفر کاری خود به ژاپن در هفته آینده منصرف شود.
روز و شب گذشته خیابان‌های شهرهای بزرگ برزیل مانند ریو دو ژانیرو، برازیلیا، پایتخت فدرال این کشور، یا سالوادور مملو از جمعیتی بود که با وجود عقب‌نشینی دولت از افزایش بهای بلیت به مسائلی مانند فساد یا خرج و مخارج جام جهانی معترض‌اند.
بنا برگزارش‌ها یک نفر «در پی تصادف با خودرویی که راننده‌اش از محل گریخته» کشته شده است.
یکی از معترضان به شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفته است که «دلیل اصلی حضور آنها در خیابان‌ها، مجموعه‌ای از خواست‌هاست ولی جایی برای بیان آن وجود ندارد. بهای بلیت تنها یکی از بسیار است».
مقام‌های برزیلی گفته بودند که افزایش بهای بلیت از نرخ تورم کم‌تر بوده است. خانم روسف، رئیس‌جمهوری این کشور نیز با ستایش از معترضان به دلیل بیان خواست‌های خود گفته بود دولت او به آنها گوش می‌کند. اما به نظر می‌رسد هیچ‌یک از اینها معترضان را قانع نکرده است تا به خانه‌های خود بازگردند. پلیس در برخی موارد برای متفرق کردن معترضان از گلوله‌های پلاستیکی و گاز اشک‌آور استفاده کرده است.
روز پنج‌شنبه نیز در شهر سالوادور، پلیس پس از آنکه معترضان تلاش کردند تا از سد آنها بگذرند، با آنها درگیر شد.
پلیس تعداد معترضان در ریو دو ژانیرو، دومین شهر بزرگ این کشور را، ۳۰۰ هزار نفر عنوان کرده است. گزارش‌های خبرگزاری نشان می‌دهند که روز گذشته در این شهر نیز درگیری‌هایی میان پلیس و معتر ضان رخ داده و در مواردی به سوی معترضان گاز اشک‌آور شلیک شده است. منابع محلی از تجمع یک میلیون نفر در تازه‌ترین دور اعتراضات در برزیل خبر داده‌اند.
نشریه کریستین ساینس مانیتور، با مقایسه اعتراض‌های برزیل به آنچه در ترکیه و هند رخ داده است می‌نویسد، کشورهای دمکراتیکی که با سرعت زیادی در رشد اقتصادی هستند با موجی از اعتراض‌های خیابانی روبه‌رو شده‌اند. این نشریه می‌گوید خواست اصلی معترضان در همه این کشورها «ترمیم دموکراسی»ست.
اعتراضات در هند با خبر تجاوز به یک دختر آغاز شد و به سرعت میلیون‌ها نفر را با خیابان‌های این کشور آورد. معترضان از جمله خواستار بهبود وضع طبقه متوسط و امنیت خود بودند.
در ترکیه ساخت‌وساز در یک پارک به اعتراضات گسترده خیابانی کشید؛ راه‌پیمایان از جمله به اسلامی شدن کشور و تمامیت‌خواهی دولت معترض‌اند.
در برزیل نیز افزایش بهای بلیت حمل‌ونقل عمومی جرقه حضور خیابانی را زد و اندکی بعد به اعتراضات گسترده به فساد مالی تبدیل شد.

--------------------------

برزیل و مشکلات رئیس جمهوری و احزاب چپ

نوشتۀ شهلا رستمی سرکشی جوانان برزیلی و اعتراض آنها که از ده روز پیش آغاز شد رو به پایان نمی رود و علیرغم عقب نشینی شهرداری‌های چند منطقه از افزایش بهای بلیط اتوبوس، همچنان ادامه دارد. این درحالی است که "دیلما روسف"- رئیس جمهوری، در تلاش یافتن پاسخی مناسب به این تظاهرکنندگان است.
ماجرا از آنجا آغاز شد که شهردار سائو پائولو- "فرناندو حداد"، از حزب کارگر (حزب رئیس جمهوری)، خبر افزایش بهای بلیط اتوبوس را اعلام کرد.
پس از آن٥٠ هزار نفر دست به تظاهرات زدند و هنگامی که بخشی از آنها می خواستند به زور وارد شهرداری شوند مبارزه با پلیس آغاز گردید. کم کم این تظاهرات به اعتراض علیه گرانی زندگی، نا کارائی خدمات دولتی و وسایل رفت و آمد، فساد دولتی ویا نژاد پرستی تبدیل گردید.
آنها همچنین برگزاری جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۱۴ را مورد انتقاد قرار دادند که به باورشان ١٠ میلیارد یورو پول مورد نیاز مردم برای دسترسی به بهداشت و آموزش را می بلعد. گفتنی است که برزیلی ها بسیار به این بازی‌ها و فوتبال وابسته هستند... این سرکشی ها به ۲۴ شهر دیگر برزیل نیز کشیده شد و در آنها مردم دست به اعتراض زدند.
"دیلما روسف"- رئیس جمهوری هم که به دیدن شهردار سائوپائولو شتافت که مورد حمایت رئیس جمهوری پیشین محبوب برزیل- "لولا دا سیلوا"، نیز هست تلاش بر این کرد که با ابراز همدردی با این جنبش، آن را خنثی کند؛ از جمله این که او گفت: عظمت این تظاهرات سرزندگی دمکراسی در برزیل را می رساند. او افزود: «صداهای کوچه وخیابان می رساند که مردم بیشتر از آن چه به دست آمده می خواهند. ما برزیل را عوض کرده ایم» که منظور او پیشرفت های اجتماعی، کاهش چشمگیر فقر و دسترسی به آموزش است که از ده سال پیش یعنی از سال روی کار آمدن حزب کارگر ممکن شده است.
حال دولت در نظر دارد وزیری را مأمور گفتگو با تظاهرکنندگان نماید که سردمداری ندارند.
از سوی دیگر رئیس جمهوری پیشین برزیل- "فرناندو هنریکه کاردوسو"، از حزب سوسیال-دمکرات، هم می‌خواهد از این اوضاع بهره گیرد و با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی دولت می گوید این دولت میزان تورم را بالا برده واین ریشه همه ناخشنودی‌هاست.

--------------------------

برزیل: ادامه اعتراضات، با وجود پایین آمدن هزینه حمل و نقل عمومی

در برزیل با وجود پایین آمدن قیمت بلیت حمل و نقل عمومی و ادامه مسابقات فوتبال جام کنفدراسیون، تظاهرات اعتراضی همچنان ادامه دارد.



اعتراضات مردمی در برزیل همزمان با مسابقات فوتبال جام کنفدراسیون آغاز شد

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شب گذشته درنیتروی، واقع درآنسوی خلیج ریو، درگیریهایی میان پلیس ومردم معترض رخ داد.
معترضان قصد داشتند پلی را که ریو دو ژانیرو را به نیتروی وصل می‌کند اشغال کنند. اما پلیس و نیروهای ضدشورش به سوی آنان گاز اشک‌آور شلیک کردند. مردم معترض یک اتوبوس را واژگون کرده و شیشه‌های دو بانک را شکستند و سپس چوب‌هایی را که جمع‌آوری کرده بودند آتش زدند.
پلیس تعداد شرکت‌کنندگان در تظاهرات نیتروی را هفت هزار نفر اعلام کرد.
همچنین درگیری‌هایی نیز در فورتالزا گزارش شده است. شب گذشته در این شهر دیدار تیم‌های ملی فوتبال برزیل و مکزیک در چارچوب جام کنفدراسیون برگزار شد. نزدیک به ۲۵ هزار نفر از صبح روز گذشته در اطراف ورزشگاه فورتالزا گرد آمدند و اعتراضات خود را به نمایش گذاشتند.
در شهرهای دیگری چون بلو هوریزنته، ریو برانکو و برازیلیا نیز تظاهرات برگزار شد.
تظاهرات مردمی در برزیل در اعتراض به هزینه‌های بالای جام جهانی فوتبال که قرار است سال آینده در این کشور برگزار شود و مخارج المپیک برزیل؛ و در همین حال عدم رسیدگی دولت این کشور به مسائل اجتماعی، گرانی حمل و نقل عمومی و فساد مالی آغاز شده است.
اعتراضات روزهای اخیر در برزیل همزمان با برگزاری مسابقات فوتبال جام کنفدراسیون میان تیم‌های ملی فوتبال برزیل، ژاپن، مکزیک، ایتالیا، اسپانیا، اروگوئه، تاهیتی و نیجریه که در برزیل برگزار می‌شود آغاز شده است. اعضای تیم ملی فوتبال برزیل از خواسته‌های مردم کشور خود حمایت کرده‌اند.

--------------------------

هجوم مردم پایتخت برزیل به وزارت امور خارجه

ده ها هزار تن از مردم برزیل با برگزاری تظاهرات در پایتخت و دیگر شهرهای این کشور، اعتراض خود را به سیاست های دولت اعلام کردند و در پایتخت، به وزارت امور خارجه حمله ور شدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم، برزیلی ها در چند شهر بزرگ در این کشور بار دیگر با برگزاری تظاهرات اعتراض خود را به سیاست های دولت این کشور اعلام کردند. پلیس برای متفرق کردن تظاهر کنندگان خشمگین در سائوپائولو، ریودوژانیرو، برازیلیا و دیگر شهرها مجبور به استفاده از گاز اشک آور و گلوله پلاستیکی شده است.
رسانه های محلی اعلام کرده اند نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر در ریودوژانیرو به خیابان ها ریختند و مجموع شمار معترضان در شهرهای مختلف این کشور، دست کم به ۸۰۰ هزار نفر بالغ می شود.
ناآرامی های اخیر باعث شدند تا دیلما روسف رئیس جمهور این کشور سفر خود به ژاپن را لغو کند.
تظاهر کنندگان، به هزینه های سنگین دولت این کشور برای برگزاری مسابقات جام کنفدراسیون ها، جام جهانی و المپیک در این کشور اعتراض دارند. در همین حال برخی گزارش ها از حمله تظاهر کنندگان خشمگین برزیلی به وزارت امور خارجه این کشور در برازیلیا پایتخت این کشور خبر می دهند. پلیس از ورود معترضان به وزارت خارجه جلوگیری کرده و یک معترض نیز در برخورد با خودرو کشته شده است.

--------------------------

در تب و تاب شورش ترکیه، اعتراضات

برزیل را فراموش نکنیم- سرکوب شدید معترضان در برزیل

مجله هفته: پلیس برزیل معترضان به سیاست‌های اقتصادی دولت را به شدت سرکوب کرد.
به گزارش اسپانیایی زبان«ال پائیس»؛ پلیس برزیل روز دوشنبه معترضانی را که در اعتراض به سیاست‌های دولت برای صرف هزینه‌های هنگفت برای جام جهانی ۲۰۱۴ و عدم توجه به زندگی روزمره مردم در “ریو د ژانیرو” تجمع کرده بودند، به شدت سرکوب کرد.
منابع آگاه اعلام کردند پلیس به منظور پراکنده کردن معترضان از باتون و گازهای اشک‌آور استفاده کرد.
چند صد نفر از معترضان پس از تلاش‌های بسیار موفق شدند تا به بالای ساختمان پارلمان این کشور رفته و شعارهای بسیاری علیه دولت سر دادند.
اعلام شده است که برخی از معترضان نیز با خود سلاح گرم حمل کرده‌اند.
مقامات این کشور حمله معترضان به مجلس را اقدامی تروریستی خوانده‌اند و این اقدام را به شدت محکوم کردند.
بر اساس منابع آگاه پلیس صدها نفر از معترضان را دستگیر کرده است.
همزمان با برگزاری این تظاهرات، تظاهرات‌هایی مشابه در شهرهای دیگر برزیل برگزار شده‌است.
در چند هفته اخیر شهروندان برزیلی در اعتراض به افزایش هزینه‌های زندگی چندین مرتبه دست به تظاهرات زدند.
اکثر این تظاهرات‌ها به درگیری بین معترضان و پلیس منجر شده است. پلیس این کشور اعلام کرده است که دست‌کم ۲۴۰ تن از شهروندان این کشور را دستگیر کرده است اما تعداد کثیری از این افراد را به‌سرعت آزاد کرده‌اند.
پلیس به‌منظور پراکنده کردن معترضان از گاز اشک‌آور و باتون استفاده کرده است.
دلایل واقعى این تظاهرات سیاست هاى بلند پروازانه و اغراق آمیز خانم روسف و فاصله آشکار ایشان از سیاست هاى قبلى رئیس جمهور قبلى آقاى لولا باید جستجو کرد در حالیکه خانم روسف با برگزیدن باز گزاشتن دست بازار آزاد و تاکید بر تنها آزادى هاى سیاسی بر تفاوت طبقاتى مابین فقرا و اغنا یشدت افزوده، لولا بر کاهش فقر و تنگدستى مردم تکیه داشت.
سال گذشته برزیل زیر یک درصد رشد اقتصادى داشته و در عوض ۶.۵ درصد تورم اقتصادى، قیمت ها بطور متوسط ١٣ درصد افزایش نشان میدهند. بودجه مدارس و دانشگاه ها کاهش و این پول ها صرف استادیوم هاى جام جهانى و المپیک شده است

--------------------------

تظاهرات بی سابقه صدها هزار نفری برزیل را فرا گرفت

یورو نیوز: تظاهرات وسیعی با شرکت بیش از ۲۰۰ هزار نفر شهرهای بزرگ برزیل را فرا گرفته است، تظاهراتی که در بیست سال اخیر در این کشور سابقه نداشته است. افزایش بهای بلیط وسائط نقلیه عمومی و هزینه هایی که صرف برگزاری جام جهانی و المپیک می شود، دو دلیل اصلی آغاز اعتراضات شمرده می شود.
پلیس برای مقابله با معترضان سنگ پران در «ریو دو ژانیرو» بزرگترین شهر برزیل و شهرهای «سائو پائلو»،«بلو هوریزونته» از گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی استفاده کرده است.
در برزیلیا، پایتخت، معترضان از موانع عبور و بر بام ساختمان کنگره ملی جای گرفتند.
معترضان همچنین رهبران و مقامات کشور نوظهور برزیل را به خویشاوندسالاری و فساد متهم می کنند.
یکی از معترضان جوان می گوید:«تظاهرات فریادی است علیه فسادی که کشور را در بر می گیرد. همه اهداف تظاهرات را درست نمی دانم و موافق آنها نیستم اما به نوعی جامعه به ستوه آمده است و می خواهد چیزی بگوید.»
دیلما روسِف، رئیس جمهوری برزیل با مشروع دانستن تظاهرات مسالمت آمیز گفت: «برگزاری تظاهرات توسط جوانان طبیعی است.»
معترضان می گویند هزینه های گزافی که صرف برگزاری بازیهای جام جهانی ۲۰۱۴ و المپیک تابستانی ۲۰۱۶ در برزیل می شود، می تواند صرف بهداشت و درمان و آموزش شود.