ارگانهای سركوب برای مهار اعتراضات كارگران كارخانه واگن پارس وارد شدند
در پی آنکه کارگران شرکت واگن سازی پارس در اعتراض به پرداخت نشدن چند ماه حقوق خود دست به اعتصاب زده و با نشستن بر روی زمین از ورود مدیران این شرکت به کارخانه جلوگیری کردند پای استانداری، سپاه، پلس ضد شورش و قوه ی قضائیه هم به این اعتراض کارگری باز شد. فشار اقتصادی به کارگران در پی پرداخت نشدن چند ماه حقوق به قدری افزایش یافته است که حتی کارگرانی که به هیچ وجه خود را درگیر مسائل صنفی نمی کردند و از اعتراضات کارگری فاصله می گرفتند نیز دیگر حاضر به کوتاه آمدن از حق خود نیستند. بسیاری از کارگران به دلیل عقب افتادن کرایه های منزل و اقساط وام مسکن در شرف بی خانمان شدن قرار دارند و کارگران برای سیر کردن شکم خود چاره ای به جز دست دراز کردن در مقابل آشنایان و دوستان خود ندارند. این فشار اقتصادی در پیش از ماه رمضان و ماه مهر (باز شدن مدارس) که به صورت سنتی با گرانیهای همه جانبه در ایران همراه است کار را برای کارگران به جایی رسانده است که حتی شورای اسلامی کار مستقر در کارخانه ی واگن پارس که مانند همه ی شوراهای اسلامی کار دیگر یک تشکل کارگری زرد بوده و یشتر نماینده ی کارفرمایان در میان کارگران است تا نماینده ی کارگران در مقابل کارفرمایان، از این اعتراض کارگری حمایت کرده است.
پس از آنکه کارگران معترض واگن پارس تهدید کردند که درصورت رفع نشدن مشکلاتشان از کارخانه خارج شده و به سمت استانداری راهپیمایی خواهند کرد معاون سیاسی استانداری استان مرکزی سریعا با مدیران این شرکت جلسه ای تشکیل داده و از آنان خواسته است به هر طریق ممکن این اعتراض کارگری را خاموش کنند و تهدید کرده است در صورت سرایت اعتراضات کارگری واگن پارس به کارخانه های با وضعیت مشابه (آذر آب، ماشین سازی و ...) مدیران واگن پارس را مواخذه خواهند کرد. همزمان با این جلسه تعداد زیادی پلیس ضد شورش و واحدهایی از سپاه پاسداران در یکی ورودیهای شهر (سه راه خمین) که در نزدیکی این کارخانه قرار دارد مستقر شد تا در صورت حرکت کارگران معترض به سمت استانداری آنان را سرکوب کنند.
پیرو این جلسه مدیران کارخانه ی واگن پارس از «ایران خودرو» و «رجا» درخواست کمک کرده و با کمک مالی این دو شرکت حقوق کارگران را تا «پایان خرداد ماه» تسویه می کنند. همچنین برای جلوگیری از تنش بیشتر دستور قبلی مدیر عامل این کارخانه مبنی بر حذف اضافه کاری لغو شده و بعد از یک روز مسئله ی اضافه کاری به روند قبلی خود بازگشته است.
کارگران ایران خودرو یورش به کارگران واگن پارس را محکوم می کنند
دوستان عزیز و همکاران گرامی
یورش همه جانبه نیروهای سرکوبگر برای شکستن مقاومت کارگران واگن پارس آغاز گشته است. ما کارگران ایران خودرو، حمله به کارگران واگن پارس را محکوم کرده وضمن حمایت و پشتیبانی از خواستهای بر حق کارگران از مدیریت ایرانخودرو می خواهیم که هر چه زودتر به خواستهای کارگران احترام بگذرد واجازه ندهد تا بیش از این کارگران اسیب ببیند!
زنده باد جنبش کارگران واگن پارس!
جمعی از کارگران ایرانخودرو
تصرف اموال کارخانه نساجی بوکان تو سط کارگران آن کارخانه
گزارشات رسیده حاکیست که در روز یکشنبه گذشته کارگران نساجی بوکان متوجه شدند که کارفرما بعد از غیبت طولانی در کارخانه حضور یافته است و همراهش چند نفر کارشناس بانک ملی هم آمده اند تا از دستگاه ها و اموال کارخانه جهت توقیف لیست برداری کنند. جمعی از کارگران بعد از شنیدن این خبر سریعاً خود را به کارخانه رساندند و به کارفرما گفتند که اموال کارخانه در توقیف آنهاست و برای لیست برداری و توقیف اموال باید از صف اعتراض آنها بگذرد.
تشکیل شورای کارگران لاستیک سازی دنا و تصرف کارخانه از سوی کارگران
منابع کارگری خبر می دهند که کارگران کارخانه لاستیکسازی دنا در تهران با پلاکاردهای «مدیر بیلیاقت استعفا استعفا»، «اخراج ۴ نماینده توهین به ٢٠٠٠ پرسنل»، «ما کارگران لاستیکسازی دنا خواستار خلع ید مدیران بیکفایت هستیم»، «هیات مدیره بیلیاقت اخراج باید گردد» اقدام به برپایی تجمع اعتراضی کردند.کارگران این کارخانه لاستیک میگویند که پس از آنکه لیستی از نام همکاران اخراجی خود را مشاهده کردند، با تشکیل شورایی ضمن اخراج مدیران کارخانه، مدیریت آن را برعهده گرفتند.
تجمع اعتراضى كارگران چینى البرز در قزوین
بیش از ۴٠٠ تن از كارگران كارخانه چینى البرز در مقابل استاندارى قزوین تجمع اعتراضى برگزار كردند. كارگران پرداخت نشدن دو ماه حقوق و مزایاى خود را علت اعتراض خود بیان كردند.
چند خبر کارگری دیگر
*کارگران پر ریس هر روز ساعت ٦ صبح تا ساعت ١۴ بعدازظهر در محل کارخانه به حالت اعتراض حضور داشتند.
*صبح روز یکشنبه کارگران کارخانه کشت و صنعت هفت تپه دستبه اعتصاب زدند و نسبت به حقوق معوقه خود اعتراض کردند.
چند آمار کارگری:
- اخراج ۵٠٠ کارگر از شرکت روکش چوبی ایران ٩٠٠ کارگر از کارخانه صنایع مخابراتی از راه دور و ٢٣٠ کارگر هتل آزادی طی یک ماه و نیم گذشته در رسانه ها گزارش شده است.
- کارخانه ایرالکو مجبور است محصولات خود را حدود ٧٠٠ تومان زیر بازار در بورس کالا بفروشد که باز هم به دلیل بالاتر بودن قیمت آلمینیوم نسبت به بازار های جهانی خریداران استقبال نمی کنند. این بحران باعث شده تولید ایرالکو ۵٠ درصد کاهش یابد.
- در ۵٠٠ کارخانه ٢٠٠ هزار کارگر از ٣ تا ۵٠ ماه حقوق دریافت نکرده اند.
- شرکت های بزرگ صنعت فولاد بورسی با میانگین بازدهی منفی ۴۴ درصد طی تیر ماه ٨٧ تا پایان تیر ماه ٨٨ دوران رکود را تجربه می کنند.
- با واردات بیش از یک میلیون تن شکر در سال گذشته، ۵٠ درصد واحدهای تولیدی شکر در مدار زیان قرار گرفتند و در باقی کارخانه ها نیز تولید عملا متوقف شده است.
انتشار از «ندای سرخ» وابسته به گروه «بسوی انقلاب» یازدهم شهریور ١٣٨٨