یك فعال كارگری با انتقاد شدید از تعامل جامعه كارگری با زیرمجموعههای وزارت كار گفت:امروز رابطه جامعه كارگری با سازمانهای كار تاریك است و هزینه این رابطه تاریك را كارگران میپردازند.
عیسیكمالی درگفتوگو با ایلنا با انتقاد ازكملطفیهای مسئولان نسبت بهكارگران گفت: در طول چهار سالگذشته هركسكه سعی كرده برای جامعه كارگری قدمی بردارد مورد بیمهری قرار گرفته و این بیمهری به حدی شدت گرفته كه از چرخه فعالیتهای صنفی خارج شده است.
وی از مكاتبات سازمان كار با واحدهای دولتی و حتی بخش خصوصی خبر داد وگفت: طی نامههای ارسالی از كارفرمایان درخواست شده كه از برقراری ارتباط با خانه كارگر خودداری شود و تاكید شده هر گونه ارتباط بنگاههای اقتصادی با خانه كارگر به زیان كارفرمایان منجر میشود.
وی از تضییع حقوق كارگران خبر داد و گفت: در این شرایط كه بارها حقوق كارگران در مراجع تصمیمگیری تضییع شده است جامعه كارگری هیچ امیدی به مراجعه به دادگاههای روابط كار ندارد.
كمالی با تاكید بر اینكه در حال حاضر نمایندگان كارگر تحت فشار هستند گفت: جای تاسف دارد كه نماینده شركتهای پیمانكاری و خدماتی به عنوان نماینده كارگر معرفی میشوند و همین امر باعث شده تا كارگران معترض اعتمادی به مراجع قانونگذاری عرصه روابط كار نداشته باشند.
وی با اعلام اینكه لازم است مقایسهای بین استیفای حقوق كارگران در امروز و پنج سال قبل صورت گیرد، گفت: اگر بررسی كنیم كه پنج سال قبل چند درصدكارگران معترض میتوانستند با مراجعه به ادارات كار حقوق، مزایا و سنواتشان را بگیرند متوجه خواهیم شد كه امروزه درصد دریافت مطالبات كارگران به شدت كاهش یافته و اكثر آرای ادارات كار به نفع كارفرمایان صادر میشود و از آنجا كه در نهایت كارگر معترض مزایای خود را دریافت نمیكند و اخراج میشود خودش را به دردسر نمیاندازد و از مراجعه به اداره كار خودداری میكند.
دبیراجرایی خانه كارگر بوشهر از رشد میزان بیكاری در این استان خبر داد وگفت: استان بوشهر صنایع بزرگ و تاثیرگذاری ندارد و تنها مركزی كه میتوانست بیكاری استان را كاهش دهد منطقه عسلویه بود كه آن هم با بحران بیكاری و تعطیلی واحدهای این منطقه روبرو شده است.
وی با اعلام اینكه در گذشته ٦٠ هزار نفر در منطقه عسلویه كار میكردندكه در حال حاضر هشت هزار نفر در عسلویه كار میكنند، گفت: طی چهار سال گذشته ۵٢ هزار كارگر در این منطقه شغل خود را از دست دادهاند و این در حالی است كه دولت همچنان ادعا دارد پروژههای متعددی در حال راهاندازی در این منطقه است.
دبیراجرایی خانه كارگر بوشهر با اعلام اینكه پس از آغاز مدیریت محمد جهرمی بر وزارت كار تغییرات نامناسبی بر عسلویه اعمال شد،گفت: جهرمی در بازدید از عسلویه این منطقه را منطقه آزاد تجاری اعلام كرد تا قانون كار در این منطقه اعمال نشود.
وی با اعلام اینكه جهرمی گمان میكرد با حذف قانون كار از منطقه عسلویه اشتغالزایی بالا میرود،گفت: تعدیل نیروهای گسترده و تعطیلی واحدهای عسلویه ثابت كردكه سیاستهای غلط دولت باعث بحران عسلویه شده و قانون كار دراشتغالزایی تاثیری ندارد.
كمالی با اعلام اینكه در عسلویه شاهد راهبندانهای طولانی بودیم،گفت: امروزه عسلویه به حدی دچار ركود شده كه میتواند با سرعت ١٠٠ كیلومتر رانندگی كنی و در غذاخوریهایی كه روزگاری مجبور بودی یك ساعت سر پا بایستی تا یك میز خالی شود امروزه پرنده پر نمیزند.
وی مشاغل منطقه عسلویه را در حوزه نفت و گاز تعریف كردوگفت: این شركتها به حدی فعال بود كه علاوه بر نیروهای بومی، كارگران غیربومی نیز به عسلویه هجوم میآوردند. اما امروزه عسلویه به غدهای غیرمفید در استان بوشهر تبدیل شده است.
كمالی با یادآوری اینكه وزارت كار دولت نهم در اقدامی نمایشی، جشن اشتغال در عسلویه برگزار كرد، گفت: امروزه باید ماتم ركود، تعطیلی، بحران، اخراج و بیكاری را در عسلویه برگزار كنیم.
وی با اعلام اینكه در سفر استانی احمدینژاد به بوشهر، مصوب شد كه ۵٠ درصد كارگران عسلویه بومی باشد، گفت: نه تنها این وعده دولت محقق نشد بلكه همان درصد اندك كارگران بوشهر نیز اخراج شدهاند.
وی با تاكید بر اینكه عسلویه میتوانست در كنار مشاغل موجود نیروی كار متخصصی تربیت كند، گفت: به دلیل ناهماهنگی سازمان آموزش فنی حرفهای با فرصتهای شغلی موجود، آموزش صورت نگرفت و نتوانستیم كارگر ماهر تربیت كنیم.
دبیر اجرایی خانه كارگر بوشهر با اعلام اینكه امروز بیش از ابزاركار دركارگاههای عسلویه مواد مخدر یافت میشود،گفت: میتوانستیم با آموزش، هدفگذاری درست و مدیریت مناسب كارگرانی متعهد و متخصصی تربیت كنیم اما نه تنها این مهم محقق نشد بلكه آنچنان چهره منفی ازكارگر ایرانی ترسیم شد كه اگر نیروهای خارجی این موارد را دركشور خودشان مطرح كنند جای تاسف خواهد بود.