افق روشن
www.ofros.com

اعتراض چهار فعال کارگری نیشکر هفت تپه به تداوم فشارها


رادیو فردا                                                                                                        یکشنبه ٨ خرداد ١٣٩٠

رئيس و سه تن از اعضای هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه در نامه‌ای به عبدالرضا شيخ‌الاسلامی، وزير کار و امور اجتماعی، خواستار برطرف شدن آنچه که تضييقات و دشواری ها عليه خود ناميدند، شدند.
در ماه‌های اخير، رضا رخشان همراه با فريدون نيکوفرد، جليل احمدی و محمد حيدری مهر به دليل فعاليت‌های سنديکايی‌شان بارها احضار و زندانی شده‌اند.
اين چهار فعال کارگری در نامه خود نوشته‌اند که در راستای احقاق حقوق خود از جانب مسئولين قضايی و دولتی دچار تضييقات و دشواری‌هايی شدند که برای آنها به وجود آمده و زندگی آنان و خانواده‌هايشان را دچار نابسامانی‌های متعدد کرده است.
در اين نامه با اشاره به وضعيت نابسامان اين واحد توليدی به خاطر سياست‌های دولت، مانند کاهش تعرفه گمرکی و واردات بی‌رويه شکر، و به تعويق افتادن حقوق کارگران در ساليان اخير آمده است که ادامه اين وضعيت موجب شد تا بيش از دو هزار کارگر شرکت نيشکر هفت تپه خواستار انحلال شورای اسلامی کار و ايجاد سنديکای کارگری شوند که پس از موافقت اداره کار شهر شوش، دست به کار ايجاد سنديکا شدند.
رئيس و سه عضو هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه اشاره کردند که اين اقدام کارگران با کارشکنی مقام‌های امنيتی مواجه شد و پس از آن نيز اداره کار شوش از ثبت اين تشکل کارگری امتناع و آن را خارج از قانون کار اعلام کرد.
بر اساس مقاوله‌نامه‌های ۸۷ و ۹۸ سازمان بين‌المللی کار، آی ال او، ايران موظف است که مانع ايجاد تشکل‌های کارگری از سوی کارگران نشود. اما به گفته سازمان‌های حقوق بشری و اتحادیه‌های کارگری در جهان، اين تعهد بارها از سوی جمهوری اسلامی ايران ناديده گرفته شده است.
نويسندگان اين نامه در همين مورد پرسيده‌اند: چه دليلی دارد با توجه به مقاوله‌نامه‌های سازمان بين‌المللی کار، کارگران نبايد صاحب تشکل آزاد کارگری يا سنديکا شوند.
در اين نامه نوشته شده است که تشکل‌های مستقل کارگران هدفی جز گرفتن حقوق صنفی خود ندارند.
رئيس و سه عضو هيئت مديره سنديکای کارگران نيشکر هفت تپه با اشاره به فشارهای امنيتی و قضايی اعلام کرده‌اند که توسط دادستان شوش و به دليل گزارش اداره اطلاعات آن شهرستان احضار شده و از آنان خواسته شده است که تعهد بدهند که ديگرفعاليت سنديکايی نداشته باشند.
اين مطلب در حالی از سوی اين فعالين کارگری نيشکر هفت تپه اعلام شده که حبيب توکل‌زاده، معاون وزير کار و امور اجتماعی در ارديبهشت سال گذشته در پاسخ به اعتراض سازمان بين‌المللی کار به برخورد با فعالين کارگری گفت که پرونده کارگران نيشکر هفت تپه بازنگری شده است و آنان مورد عفو و بخشش قرار گرفته و از زندان آزاد شده‌اند.
آقايان رخشان، نيکوفرد، احمدی و حيدری مهر با غير واقعی دانستن اين موضوع نوشته‌اند که تمام دوران زندان را سپری کرده‌اند و حتی پس از آن نيز در حال مجازات شدن هستند و به رغم گذشت يک سال از آزادی‌شان، هنوز حکم اخراج‌شان از شرکت نيشکر هفت تپه لغو نشده است.
نويسندگان اين نامه از وزير کار و امور اجتماعی خواسته‌اند که نسبت به جبران آنچه بی‌عدالتی آشکار ناميدند، اقدام کند و در جهت بازگشت به کار آنان و پرداخت حقوق معوقه‌شان عمل کند.

رادیو فردا - ۰۶/۰۳/۱۳۹۰