افق روشن
www.ofros.com

تجمع صدها کارگرلاستیک البرز، اعتراض کارگران به پرداخت نشدن دستمزد


رادیو فردا                                                                                                   دوشنبه ۵ اردیبهشت ١٣٩٠

تجمع صدها کارگر لاستیک البرز در مقابل دفتر ریاست جمهوری

گزارش‌ها از ايران حاکی از ادامه اعتراض‌های صنفی کارگران در ايران در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه‌شان است.
بر اساس اين گزارش‌ها، شماری از کارگران کارخانه لاستيک البرز در مقابل دفتر رياست جمهوری، شماری از کارگران در مقابل اداره صنايع و معادن در شيراز و تعدادی از کارگران شرکت ذوب آهن اصفهان در مقابل مجلس دست به تجمع زده‌اند.
يکی از کارگران کارخانه لاستیک البرز شرکت کننده در تجمع کارگران این واحد صنعتی در مقابل دفتر ریاست جمهوری، در گفت و گو با راديو فردا، شمار تجمع کنندگان را حدود ۸۰۰ نفر ذکر کرد و گفت: «کارگران خواستار دريافت ۹ ماه حقوق معوقه خود و خواستار تعيين تکليف وضعيت کارخانه لاستيک البرز بودند.»
کارخانه لاستيک البرز پس از واگذاری به بخش خصوصی با مشکلات اقتصادی مواجه شد و از واحدی سود ده به واحدی زيان‌ده تبديل شد و از آن پس حقوق حدود ۱۳۰۰ کارگر اين واحد صنعتی با تاخيرهای فراوان پرداخت شده است.
اين کارگر اشاره کرد که پس از پايان تعطيلات نوروزی به کارگران لاستيک البرز گفته شده بود اين کارخانه در اين مدت تعطيل است تا بودجه لازم برای راه‌اندازی مجدد آن و خريد مواد اوليه فراهم شود و يا واگذاری‌اش به بانک سپه به سرانجام برسد.
بر اساس اين گزارش، اما در اين مدت هيچ‌يک از وعده‌های مسئولان تحقق نيافت و کارگران تصميم به تجمع در مقابل دفتر رياست جمهوری گرفتند.
اين کارگر گفت که مسئولان دفتر رياست جمهوری به ۸۰۰ کارگر تجمع کننده قول دادند که تا روز دوشنبه، مبلغ ۲۸ ميليارد تومان برای راه اندازی مجدد کارخانه لاستيک البرز در هفته آينده اختصاص يابد و يک ماه و نيم از حقوق معوقه‌شان نيز پرداخت شود.
به گفته اين کارگر، مسئولان همچنين وعده داده‌اند که مالکيت کارخانه لاستيک البرز به بانک سپه واگذار خواهد شد.
وی افزود که اگر وعده‌های مسئولان تحقق نيابد، کارگران دوباره دست به برگزاری تجمع اعتراضی خواهند زد.
تجمع اعتراضی صدها کارگر کارخانه لاستيک البرز در مقابل دفتر رياست جمهوری در شرايطی صورت گرفت که مجتبی زارعی، معاون وزير کار و امور اجتماعی، به وب‌سايت خبرآنلاين گفته است که در يک سال گذشته حتی کارگران يک واحد توليدی کاری نکرده‌اند که ترک کار جلوه کند.
جوانمير مرادی، رئيس انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه، با رد اين سخنان، به اعتراض‌های متعدد کارگران در خارج از کارخانه‌هايشان در يک سال گذشته اشاره می‌کند و در مورد انکار اين حرکت‌های اعتراضی از سوی معاون وزير کار و امور اجتماعی به راديو فردا می‌گويد: «وقتی خبرهای مربوط به کارگرانی که چند حقوق خود را دريافت نکرده‌اند، دست به اعتصاب می‌زنند و در عين حال، با مشکلاتی مانند اخراج و بازداشت مواجه می‌شوند، کتمان بشود، همين سخنان را می‌توان از معاون وزير کار هم شنيد، زيرا اگر قرار باشد که مسئولان به اين پرسش‌ها که چرا کارگران به خاطر اعتراض، اخراج يا بازداشت می‌شوند، پاسخ دهند، به نوبه خود، وقوع اعتصاب در کارخانه‌ها را تاييد کرده‌اند. پس انکار اين اعتصاب‌ها، در واقع راهی برای پاسخ ندادن به دلايل اين برخوردها است.»
در اين ميان، يکی از شهروندان شيرازی به راديو فردا گفت که حدود ۱۰۰ نفر از کارگران همراه با خانواده‌هايشان روز يکشنبه در مقابل اداره صنايع و معادن شيراز تجمع کردند و خواستار دريافت شش ماه حقوق معوقه خود شدند.
خبرگزاری‌های ايسنا و مهر نیز گزارش دادند که جمعی از کارگران شرکت ذوب‌آهن اصفهان صبح روز يکشنبه برای اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و دستمزدشان، در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران تجمع کردند.
اعتراض های صنفی کارگری در شهرهای گوناگون ايران در چند ماه گذشته افزايش يافته است. در اکثر اين اعتراض‌ها، کارگران خواستار دريافت حقوق معوقه خود می‌شوند که در برخی موارد تا دو سال به تعویق افتاده است.

۱۳۹۰/۰۲/۰۴
-------------------

اعتراض کارگران چند کارخانه در ایران به پرداخت نشدن دستمزد

گزارش ها از ايران حاکيست که شمار کارگران کارخانه هايی که از ماه ها پيش، حقوق و مزايای خود را دريافت نکرده‌اند، رو به افزايش است و شماری از آنان برای دريافت حقوق خود دست به اعتراض‌های صنفی زده‌اند.
به گزارش خبرگزاری ايسنا، بيش از ۱۰۰ نفر از کارگران شرکت مخابراتی راه دور ايران در شيراز روز دوشنبه در اعتراض به عدم اجرای مصوبات دولت برای مکم ۱۵ ميليارد تومانی به اين واحد صنعتی و پرداخت نشدن ۲۰ ماه حقوق خود ‌راهپيمايی کردند.
بر اساس اين گزارش، اين کارگران در حد فاصل ساختمان استانداری فارس تا سازمان صنايع و معادن اين استان راهپيمايی کردند.
راهپيمايان با شعار «زندگی، معيشت حق مسلم ماست» ، «مصوبات دولت اجرا بايد گردد» و «۲۰ ماه حقوق کارگر پرداخت بايد گردد» خواستار تسريع در اجرای مصوبات دولت و پرداخت مطالبات معوقات کارگران شدند.
به گزارش ايسنا، شرکت مخابراتی راه دور ايران از ۲۰ ماه قبل تاکنون و پس از واگذاری به بخش خصوصی به دليل مشکلات مالی دچار بحران شده است.
در همين حال، عيدعلی کريمی، رئيس پيشين کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار قزوين، در گفت و گو با خبرگزاری مهر اعلام کرد که بيش از ۱۱۰ کارگر شرکت گوشت زياران، حدود ۲۴ ماه است که حقوق نگرفته‌اند.
يکی از کارگران اين شرکت در اين زمينه به راديو فردا می‌گويد: «از زمانی که شرکت به بخش خصوصی واگذار شد، مشکلات ما کارگران آغاز شد. مالک شرکت هم پس از اينکه نتوانست بودجه و کمکی از دولت دريافت کند، فراری شد و شرکت دوباره به مالکيت دولت بازگشت. از آن زمان هم کارگران از دولت فقط وعده شنيده‌اند.»
وی می‌افزايد که اخيرا به ۵۰ درصد کارگران گفته شده است که بايد خود را بازخريد کنند و در غير اينصورت، حقوقی هم به آنان تعلق نمی‌گيرد. به همين خاطر گروهی از کارگران، خود را بازخريد کردند.»
اين کارگر در پاسخ به این پرسش که پرداخت نشدن دستمزد کارگران چه تاثيری بر روی زندگی آنان و خانواده‌هايشان داشته است، می‌گوید:«اگر حقوق يک نفر را برای يک ماه پرداخت نکنند، زندگی‌اش از بين می‌رود. حالا اين وضع را با کارگران گوشت زياران مقايسه کنيد که دو سال است حقوق خود را دريافت نکرده‌اند. من برخی از همکارانم را می‌شناسم که زندگی‌شان به طلاق کشيده شد.»
در اين ميان، به نوشته روزنامه اعتدال، ۲۰۰ کارگر شرکت ذوب و فلزات ابهر که ز ۱۶ ماه است که حقوق خود دريافت نکرده‌اند، در تجمعی در مقابل فرمانداری ابهر، خواستار پرداخت حقوق و دو عيدی عقب افتاده خود شدند.
پيشتر، به گزارش وبسايت جرس، نزديک به اصلاح طلبان، دهها کارگر کارخانه نساجی قزوين، عصر روز شنبه در مقابل نهاد رياست جمهوری تجمع کردند.
بر اساس اين گزارش، کارگران نساجی قزوين گفتند بيش از يک سال است که حقوق و مزايا دريافت نکرده اند.
خبرگزاری فارس نيز گزارش داد که کارگران شرکت نازنخ قزوين صبح روز يکشنبه در مقابل مجلس‌ شورای اسلامی تجمع کردند. اين تجمع در اعتراض به پرداخت نشدن ۱۶ ماه دستمزد کارگران صورت گرفت.

رادیو فردا - ۳۰/۰۱/۱۳۹۰