دستگیری ده تن از کارگران در یک خانه مسکونی درکرج
رادیوبین المللی فرانسه-رحمت قاسم بیگلو
به گزارش منابع خبری ازتهران، نیروهای امنیتی حکومت روزجمعه، پانزدهم ژوئیه، با ورود به محل مسکونی یک فعال کارگری، درکرج، بیش از ۵٠ تن ازکارگران را، که درحال بحث پیروامون مطالبات صنفی خود بودند، دستگیرکرداند.
به گزارش سامانه خبری "عصر نو"، نیروهای امنیتی، مسلحانه وارد خانه این فعال کارگری شده و با ایجاد رعب و وحشت درمیان همسایگان، دهها کارگرحاضر در خانه مسکونی را باخود برده اند. یک فعال کارگری می گوید کارگران هنگام دستگیری بشدت مورد ضرب شتم قرار گرفته و نیروهای امنیتی برای انجام ماموریت از شلیک هوائی نیز استفاده کرده اند.
گزارش های انتشاریافته طی روزهای بعد، شنبه و یک شنبه، حاکی است که شماری از بازداشت شدگان آزاد شده و شماردیگری همچنان دربازداشت به سرمی برند. خبرگزاری های داخلی ایران تاکنون گزارشی دراین باره منتشرنکرده اند.
دریک گفت وگوی تلفنی با خانم مهشید مجاوریان، ازفعالین سندیکائی درفرانسه، ازوی درآغازدرباره نحوهی دستگیری این افراد پرسیدم.
مهشید مجاوریان درپاریس:
اینجا
گوش کنید.
------------------------------
دویچهوله :حمله به مجمع عمومی یک تشکل کارگری در کرج
محافل کارگری از هجوم ماموران امنیتی به مجمع عمومی یک تشکل کارگری در کرج خبر دادهاند. این حمله با تیراندازی هوایی، ضرب و شتم و دستگیری ۶۰ نفر همراه بوده است. بازداشتشدگان بهجز ۹ نفر پس از ۳۳ ساعت آزاد شدهاند.
نشست "کمیته هماهنگی برای کمک به به ایجاد تشکلهای کارگری در ایران" در کرج با ورود ماموران انتظامی و امنیتی به محل برگزاری آن از هم پاشیده است. فعالان کارگری میگویند این گردهمایی، ششمین مجمع عمومی این کمیته و برای بررسی وظایف جاری، شرایط تشکلهای صنفی، انتخابات اعضا و هیات مدیره بوده است. به نوشته سایت"البرز نیوز" نزدیک به محافل کارگری ایران، ماموران امنیتی مسلح با ورود به منزل محل برگزاری این نشست، به دستگیری همراه با ضرب و شتم حاضران پرداخته و همسایگان را وحشتزده کردهاند.
بازداشتشدگان سپس به اداره اطلاعات مستقر در زندان رجاییشهر کرج منتقل شدهاند. اکثر این افراد پس از ۳۳ساعت بازجویی آزاد شدهاند اما ۹ نفر از آنها از جمله دو تن از زنان حاضر در گردهمایی همچنان در بازداشت به سر میبرند.
سیروس فتحی، علیرضا عسگری، جلیل محمدی، سعید مرزبان، مسعود سلیمپور، مازیار مهرپور، فرامرز فطرتنژاد، میترا همایونی و ریحانه انصاری، دستگیرشدگانی هستند که هنوز آزاد نشدهاند. برای ریحانه انصاری قرار ۲۰ روز بازداشت و ۱۰۰ میلیون تومان وثیقه در نظر گرفته شدهاست. اتهام این افراد هنوز روشن نیست.
فرهاد شعبانی، فعال کارگری مقیم سوئد با اعلام این خبر به دویچهوله میگوید: « نیروهای امنیتی به شکل بسیار خشونتآمیزی به این نشست حمله کردهاند و بدون داشتن حکم دادستانی وارد منزل شدهاند. نحوه دستگیری افراد بسیار تحقیرآمیز و همراه با ضرب و شتم بوده است. بطور نمونه محمد مولانایی، فعال کارگری که بیش از هفتاد سال سن دارد، در اثر ضرب و شتم دچار خونریزی شده است. محمود صالحی، چهره شناخته شده جنبش کارگری ایران نیز در این حمله زخمی شدهاست.»
شعبانی تاکید میکند که اکثر فعالان جنبش کارگری ایران با تشکیلات علنی، اسم، تلفن، آدرس و سایت اینترنتی مشخص فعالیت میکنند و "کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری در ایران" نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. او با اشاره به فعالیتهای علنی محمود صالحی میگوید: «ایشان از اعضای کمیته هماهنگی و سخنگوی کمیته دفاع از آزادی رضا شهابی است که چندی پیش نیز به دعوت سندیکاهای فرانسه در این کشور بود و بسیار علنی در مورد دستمزد، ساعات کار و مشکلات کارگران ایرانی سخنرانی کرد و سپس به ایران بازگشت.»
فشار بر کارگران و سرکوب فعالان کارگری و سندیکایی
فرهاد شعبانی در ادامه میگوید: «افراد دستگیر شده را به زندان رجایی شهر کرج برده و ۳۳ ساعت در بازداشت نگاه داشته و کتکشان زدهاند. ماموران امنیتی زمان دستگیری آنها به همسایگان گفتهاند که اینها اراذل و اوباش هستند. اما آنها پس از آزادی برگشتهاند به اهل محل گفتهاند که فعال کارگری هستند.»
اتحاد بینالمللی دفاع از کارگران ایران و نهادهای همبستگی با کارگران ایران در پی دستگیری گروهی از فعالان کارگری این کشور، به صدور اطلاعیه پرداختهاند. حمله به گردهمایی یک تشکل کارگری یک روز پس از پایان یکصد و یکمین کنفرانس سازمان جهانی کار صورت گرفت که یکی از خواستهای آن آزادی فعالان کارگری از زندانهای ایران بود.
فرهاد شعبانی میگوید: «فعالان کارگری خارج از کشور کمیتهای در دفاع از دستگیرشدگان درست کردهاند که به محض پایان گرفتن تعطیلات آخر هفته، با تمام نهادهای کارگری و حقوق بشری جهان برای کمک به بازداشتشدگان تماس خواهند گرفت.»
------------------------------
گزارش چشم اندازبامدادی بی بی سی از یورش مأموران امنیتی به فعالان کارگری
منابع خبری نزدیک به فعالان کارگری گزارش داده اندکه روز جمعه بیش از ۵٠ فعال کارگری در شهر کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.این در حالی است که به گزارش خبرگزاری ایلنا، نمایندگان ده هزار کارگر با ارائه طوماریبه دفتر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران به شرایط اقتصادی خود اعتراض کرده اند.
کارگران امضا کنندۀ طومار به عبدالرضا شیخ الاسلامیوزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران، از طرح هدفمند کردن یارانه ها به عنوان قطعیارانه ها نام برده اند و نوشته اند که به رغم گرانی ناشی از آن، میانگین دستمزد کارگراندر سال ١٣٩٠ و سال جاری خورشیدی نسبت به سال های قبل از اجرای مرحلۀ اول قطع یارانهها کاهش یافته است. عدم پرداخت به موقع دستمزد، استخدام با قراردادهای سفید امضا یابدون قرارداد و تغییر حقوق بازنشستگی، از میانگین دستمزد دو سال آخر به میانگین 5 سالآخر، موارد دیگری هستند که اعتراض کارگران را برانگیخته است. این در حالی است که گزارشها از ایران حاکی است که روز جمعه مأموران امنیتی با حمله به یک تشکل کارگری در کرج،بیش از 50 فعال کارگری را بازداشت کرده اند. محمود صالحی یکی از فعالان کارگری که دراین جلسه حضور داشته است می گوید که " نیروهای امنیتی تاکنون چند بار به مجامعآن ها حمله کرده اند".
محمود صالحی؛
"ما در خانۀ بچه ها جلسه داشتیم و از ساعت8 جلسۀ ما شروع شده بود، تا ساعت دوازده و بیست دقیقه، یک مرتبه گفتند آقا نیروها حمله کرده اند، وقتی ما متوجه شدیم تمام پشت بام های روبرو، بغل به بغل همان ساختمانی که ما هستیم همۀ نیروها آن جا مستقر شده بودند، بعداً آمدند در همان ساختمانی که ما بودیم در را زدند گفتند ما کلید می خواهیم برویم پشت بام، یک نفر لباس شخصی بود، اصلاً فکرنمی کردیم که این بیایند بروند پشت بام، وقتی رفتند پیش بام، یک مرتبه با شلیک چندتا گلوله به ما حمله کردند و به هر حال تمام بچه های ما را که آن جا بودند دستبند زدند،پابند زدند، بعداً کتک کاری کردند، یکی از بچه های ما سرش شکست، به هر حال خیلی، خیلی ناجوانمردانه ما را کتک کاری کردند و ما را به کمیتۀ مشترک که مستقر در زندان رجایی شهر هست بردند".
سازمان عفو بین الملل هفتۀ گذشته به مناسبت صد ویکمین دور سازمان جهانی کار با انتشار بیانیۀ مطبوعاتی به برخورد با فعالان کارگری در ایران اعتراض کرده بود، عفو بین الملل در این بیانیه خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط که تنها به خاطر فعالیت های مسالمت آمیز سندیکایی به زندان افتاده اند، شده بود.گزارش سایت کمیتۀ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری حاکی است که از میان دستگیرشدگان روز جمعه حدود ۵٠ نفر روز بعد آزاد می شوند، اما از سرنوشت ٨ نفر از فعالان کارگری خبری در دست نیست، آقای صالحی که خود در میان بازداشت شدگان بود چنین می گوید؛
"اصلاً ما تفهیم اتهام نشدیم، یکی از اعتراضات بچه های ما آن جا این بود که تفهیم اتهام بشویم، اما به محض ورود به زندان از ساعت دوازده و بیست دقیقه که ما دستگیر شدیم تا ساعت یک، که ما را به زندان انتقال دادنداز همان ساعت دیگر بازجویی های ما شروع شد و تا صبح ادامه داشت، حالا چند نفر از بچه های ما در زندان مانده اند، ما مشخصاً آن ها را تنها نمی گذاریم".
در طوماری که بیش از ده هزار کارگر ایرانی آن راامضا کرده اند از جمله آمده است که ناامنی شغلی، تعطیلی کارخانه ها و اخراج کارگران در بدترین وضعیت نسبت به سال های قبل قرار دارد.
فعالان کارگری، قانون هدفمند کردن یارانه ها رااز جمله مواردی می دانند که موجب افزایش بیکاری در ایران شده است