افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، مصاحبه و مطالب کارگری


شورای هماهنگی تشکل‌های ...                                                                                                   چهارشنبه ٣۰ خرداد ۱۴۰٣ - ١٩ ژوئن ۲۰۲۴


مسعود فرهیخته به شعبه دوم دادگاه کرج احضار شد

برای مشاهدۀ تصاویر، کلیپ ها و اخبار تجمعات اینجا کلیک کنید.
مسعود فرهیخته، فعال صنفی فرهنگیان استان البرز، برای تاریخ ۲ تیرماه ۱۴۰۳ به شعبه دوم دادگاه انقلاب کرج احضار شده است.
این احضار در پی پرونده‌ای است که نیروهای امنیتی در هفته ی معلم اردیبهشت ۱۴۰۲ علیه این فعال صنفی معلمان تشکیل دادند و بابت آن مسعود فرهیخته مدتی را در زندان‌های رجایی‌شهر و قزلحصار کرج در بازداشت موقت سپری نموده است.
مسعود فرهیخته بارها در سخنرانی‌هایش از آموزش رایگان و با کیفیت برای دانش‌آموزان، بهبود شرایط زندگی معلمان و نیروهای خدماتی و آزادی معلمان زندانی و... صحبت کرده است.

***********

ابتلای عزیز قاسم زاده به توده سرطانی در ناحیه پروستات

در ویدئویی که عزیز قاسم‌زاده منتشر کرده است، این معلم شریف اعلام کرده که برای جلوگیری از متاستاز شدن توده می‌بایست با جراحی پروستات او تخلیه شود.
این در حالیست که مسئولان قضایی استان گیلان بارها و بارها نسبت به درمان ایشان اخلال ایجاد کردند و او را چند ماه به شکلی غیر قانونی در زندان لاکان رشت اضافه نگاه داشتند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران اعتراض شدید خود را نسبت به بی‌توجهی مسئولان قضایی در ایجاد اخلال در روند درمان زندانیان سیاسی به ویژه معلمان زندانی ابراز می‌کند.

***********

رسول بداقی: دادگاه‌ها وجدان‌های بیدار مردم ایران هستند

هموطنان آگاه، فرهنگیان شریف،
ستم‌هایی که در طول ۲۳ سال فعالیت فرهنگی بر من و خانواده‌ام و همکاران آزادی‌خواه رفته است فدای ملت شریف ایران.
اما آنچه مرا رنج می‌دهد، دستگیری‌های خودسرانه، بازجویی‌ها، شکنجه‌های سفید، دادگاه‌های چنددقیقه‌ای دیکته شده غیرقانونی و پنهانی و محکومیت‌های بدون کوچکترین سند و مدرک است. همچنین تبلیغات، سناریوها، فیلم‌سازی‌های دروغین، که در بزرگترین مرکز دروغ‌پردازی و بزرگ‌ترین تشکیلات فریبکاری، دغل‌بازی و تجارت پیشگی به نام صدا و سیمای جمهوری اسلامی، انجام می‌شود.
افسوس که تریبونی در دست نیست تا سیه روی کنم آنکه در او غش باشد. اندک نوشته‌های ما نیز به نام دفاعیات، تبدیل به پرونده‌سازی‌های واهی می‌شود. آنکه مارا بد جلوه می‌دهد، آنگاه که خود رسوای عالم است، ادعایش کجا نزد اهل خرد پذیرفتنی خواهد بود؟
صدا و سیمایی که در طول ۴۵ سال شوم گذشته، همواره در جنایت و فساد حاکمان شریک بوده، توجیه‌گر خونریزی ها، ماله‌کش تجاوزها، کشتار‌ها، دزدی‌ها، چپاول‌ها و اعدام جوانان و مبارزان آزاده ی ایران بوده است، چه پاسخی خواهد داشت؟
قوه‌ی قضائیه‌ای که به اذعان متخصصین حقوقی و قضایی، حتی به اعتراف بازجوها و گواهی ده‌ها هزار محکوم بیگناه، آلت دست نیروهای امنیتی است، چه جای شکایت دارد؟
از آنان که خدایشان را هم بازیچه‌ی قدرت‌طلبی و ثروت‌اندازی خود کرده‌اند، چه انتظار راستگویی و درست‌کاری می‌رود؟ آنان که بر این باورند که با خواندن یک جمله‌ی کوتاه به زبان عربی ۴۵ هزار گناهشان بخشیده می‌شود، چه ترسی از گناه‌کاری، خیانت و جنایت دارند؟
آنانکه در گوششان تلقین شده است، با خواندن یک جمله‌ی کوتاه از پاداش ۱۲ بار ختم قرآن بهره‌مند خواهند شد، و به ۴۵ هزار درجه در بهشت خواهند رسید، بجز سودجویی از دین، قرآن و خدایشان به چه چیزی خواهند اندیشید؟
آیا آنان با بودن چنین احاديث جعلی و سودجویانه، نیازی به خواندن متن قرآن شریف و آگاهی از نوع نگاه اسلام به حقوق زن، حلال و حرام، سنگسار، بریدن دست و پا، کشتن و هزاران موضوع دیگر احساس خواهند کرد؟
آنانکه کشتن دیگران، پاداش بهشت را برایشان به همراه دارد، اعدام، شکنجه، آزار انسان‌ها به عنوان نعمت دنیا و پاداش آخرت برایشان لذت‌بخش نخواهد بود؟ آنانکه بر این باورند، که اسلام‌شان فقط با خون زنده است نه با انديشه، نه با عدالت، نه با کار، چه ابایی از ستم، بی‌عدالتی، مفت‌خوری، تهمت، افتراء، دروغگویی و همه‌ی رذایل اخلاقی خواهند داشت؟
این جانب با افتخار، هرگونه وابستگی خود و تشکیلات صنفی فرهنگیان ایران را به هرگونه حزب، گروه سیاسی، صنفی و سندیکایی و ... چه داخلی و چه خارجی غیر از شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران را تکذیب می‌کنم. افزون بر این، تشکل‌های صنفی فرهنگیان را یکی از قدرتمندترین، پاینده‌ترین، اصولی‌ترین و ترین تشکیلات مردم نهاد می‌دانم:
- که نیروهایش، آگاه‌ترین، گسترده‌ترین و دلسوزترین گروه‌های مردمی هستند که برتر از هر حزب، گروه و دسته‌ای می‌باشند.
- که برای آینده‌ای بهتر در تلاشی اساسی بوده و تنها راه رهایی از زیر سلطه ی مستبدین بیدادگر حاکم را در استقلال رسانه‌ای، استقلال تئوریک و استقلال عالی جنبش فرهنگیان ایران می‌دانم.
به باور من و بسیاری از همکارانم، دموکراسی پایدار و توسعه متوازن، از راه آموزش و پرورش مستقل از سیاست، مذهب و حزب، بدون تعصب نژادی و جنسیتی بر پایه‌ی دستاوردهای علمی نوع بشر، کاملا تجربی، منطقی، با کیفیت و رایگان، قابل دسترسی خواهد بود.
در پایان این محکمه را تا فرصتی بهتر، به وجدان‌های بیدار ملت ایران و فرهنگیان آگاه می‌سپارم.
تا چه بازی رخ نماید بیدقی خواهیم راند
عرصه‌ی شطرنج رندان را مجال شاه نیست

رسول بداقی؛ زندان اوین؛ ۲۶ خرداد ۱۴۰۳

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

***********

احمد علیزاده معلم اهل آبدانان ایلام با پابند الکترونیک از زندان آزاد و حبس خانگی شد

احمد علیزاده، معلم محبوس در زندان #دره_شهر، با شرایط پابند الکترونیک و برد محدود ۱۰۰۰ متر آزاد شد.
احمد علیزاده، در مهر ۱۴۰۱ در رابطه با اعتراضات سراسری در شهرستان آبدانان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به شش سال و یک روز حبس تعزیری، بازنشستگی اجباری، اقامت اجباری در شهر فنوج از توابع سیستان و بلوچستان و منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شد.
شورای هماهنگی، ضمن تاکید بر ادامه اعتراضات تا رسیدن به مطالبات بنیادی جامعه معلمان بر قانونی بودن حق اعتراض پای می‌فشارد و خواستار آزادی بی‌قید و شرط همه فعالین دربند است.

***********

آثار ضرب و جرح روی بدن معلمان بازنشسته

روز چهارشنبه تجمع فرهنگیان بازنشسته مورد هجوم وحشیانه نیروهای پلیس قرار گرفت تجمع را بر هم زدند و تعدادی از معلمان را ضرب و شتم نمودند. این برخورد حاکمیت با سی سال خدمت صادقانه است.
در شرایطی که حکومت نمایش انتخابات راه انداخته و با وقاحت به نام شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران بیانیه انتخاباتی! جعل و صادر می‌کند تا برای خودش اعتبار بخرد. اما باز دست از سرکوب مردم و معلمان برنمی‌دارد. این در حالی است که یکی از شعارهای معلمان طی ماه‌های گذشته این بود که:

از بس دروغ شنیدیم

ما دیگه رای نمی‌دیم

نه به سرکوب

تجمع تحصن تشکل حق مسلم ماست

***********

تمدید قرار بازداشتامان جلالی نژاد

قرار بازداشت امان جلالی نژاد معلم اهل سیستان که در اهواز تدریس می کند، پس از گذشت بیش از ۶۵ روز از زمان بازداشت در زندان شیبان، در شعبه ۱۳ دادگاه انقلاب اهواز به مدت یک ماه دیگر تمدید شد. به وی در دادسرای انقلاب اهواز اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام تفهیم شده است.

***********

به‌مناسبت ١٢ ژوئن روز جهانی مبارزه با کار کودکان

به‌مناسبت ١٢ ژوئن روز جهانی مبارزه با کار کودکان؛ گزارش کشته و زخمی شدن ۴۵ کودک‌کولبر طی بازه زمانی یک‌ساله
طی یک‌سال گذشته، از ١٢ ژوئن ٢٠٢٣ تا بە امروز، ۴۵ کودک‌کولبر در نوار مرزی کوردستان با تیراندازی مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی، شکنجه شدن توسط نیروهای حرس‌الحدود عراق و ... کشته و زخمی شده‌اند.
از ۴۵ کودک کولبر کشته و زخمی شده‌:
دو کودک کولبر با اسامی فاروق علیزاده، ١۷ ساله و هستیار عبدالکریمی، ١۵ ساله، با شلیک مستقیم نیروهای نظامی و سرمازدگی جانشان را از دست داده‌اند.
٣۶ کودک کولبر با تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی زخمی شده‌اند
یک کودک‌ کولبر بر اثر سقوط از کوه در حین تعقیب و گریز توسط نیروهای هنگ‌مرزی زخمی شده است.
یک کودک کولبر بر اثر انفجار مین از ناحیه پا زخمی شده است.
چهار کودک‌ کولبر توسط نیروهای حرس‌الحدود عراق دستگیر و شکنجه شده‌اند.
دانیال مام احمد، کودک‌ کولبر ١٧ ساله، توسط دادگاه انقلاب مریوان به دو سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و ٢ میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شده است.
مشخصات دقیق کودکان‌ کشته و زخمی شده‌ در لینک زیر: https://shorturl.at/5AERK کلیک کنید.

***********

سومین روز از تجمع عظیم بازنشستگان در محاصره‌ی نیروهای سرکوب

امروز، چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳، سومین روزی است که صدها بازنشسته‌ی معترض نسبت به بی‌توجهی مسئولان حکومتی به مطالبات بازنشستگان در مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کرده‌اند.
در تجمع امروز به گفته‌ی شاهدان عینی تعداد زیادی از نیروهای سرکوب در اطراف سازمان برنامه و بودجه حضور داشته‌اند. با این وجود مانند روز گذشته ده‌ها بازنشسته‌ی معترض به مقابل سازمان برنامه و بودجه رفتند تا احقاق حقوق خودشان را مطالبه کنند. همسان‌سازی حقوق‌ها، افزایش حقوق متناسب با نرخ تورم و درمان رایگان اصلی‌ترین مطالبات بازنشستگان معترض در دو سال و نیم اخبر بوده است.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران بر حق تجمع و تحصن همواره تاکید نموده و خشونت و سرکوب معلمان بازنشسته را محکوم می‌نماید.

***********

محرومیت نجات انورحمیدی، معلم زندانی، از رسیدگی پزشکی

زندانی سیاسی، نجات انور حمیدی، در اسفند ۹۷ برای اجرای حکم ۱۵ سال حبس به زندان سپیدار اهواز برده شد. وی در طول دوران حبس حتی یک روز مرخصی استعلاجی هم نداشته است.
این معلم زندانی از اختلال در عملکرد تیروئید، فشار خون، چربی خون و سردرد مزمن رنج می‌برد. او همچنین از ناحیه هر دو چشم دچار آب مروارید است و به دلیل عدم رسیدگی دچار خونریزی هم شده است.
عدم دسترسی زندانیان به خدمات بخشی از شکنجه سیستماتیک حکومت برای آزار و اذیت زندانیان است که با هدف مرعوب ساختن زندانیان انجام می‌شود.

***********

احضار ۹ تن از فعالان صنفی استان کرمان به دادگاه کیفری

در ادامه تداوم فشار بر فعالین صنفی جنبش معلمان، ۹ فعال صنفی معلمان استان کرمان به منظور تکمیل دفاعیات، به شعبه‌ی ۵ دادگستری کل این استان احضار شدند.
اسامی احضارشدگان: شهناز رضایی - زهرا عزیزی -‌ میترا نیک‌پور - فاطمه یزدانی - لیلا افشار - مجید نادری - محمدرضا بهزادپور - حسین رشیدی - محمد مستعلی‌زاده
این فعالین صنفی معلمان از سال ۱۴۰۰، در ادامه موج سرکوب معلمان، چندین نوبت با پرونده‌سازی‌های اطلاعات سپاه، پلیس امنیت و همچنین هیات تخلفات آموزش و پرورش مواجه شده‌اند.
لازم به ذکر است آقایان مجید نادری، محمدرضا بهزادپور و حسین رشیدی در ۳۰ اردبیهشت ۱۴۰۱ با تودیع وثیقه از زندان آزاد شدند.

***********

برخورد خشن نیروی انتظامی با تجمع‌کنندگان در مقابل وزارت آموزش و پرورش

لحظات بسیار بد و پراسترسی بود. تعداد مامور خانم و آقا زیاد بود در تجمع یکشنبه بیستم خرداد ماه.
در آخر مراسم یگان ویژه با تعداد زیاد و موتور اطلاع دادند آمدند که نسبت به ماموران نیروی انتظامی واقعا برخورد خیلی بدی داشتند.
همکارخانم را هل دادند که بنده‌ی خدا گفت دارم میرم، طوری هلش داد که خورد زمین و کف دست هاش و زانوهای شلوارش به شدت زخم شد.
یکی از همکارای مرد را چندین بار اذیت کردند و کتک زدن و می‌خواستند ببرند که به کمک همکارها رهاش کردند. اجازه نمی‌دادن کسی عکس یا فیلم بگیرد‌.
هل می‌دادند، پرت می کردند، می‌زدند زمین و اسپری فلفل می‌زدند که چشم‌ها و گلو اذیت می‌شد.
نهایت خشونت و خوی وحشیگری خود را بعد از بسته شدن درب وزارت و با اطلاع دادن به ماموران یگان ویژه به نمایش گذاشتند.

***********

اسماعیل عبدی: جایگاه درست یک فعال صنفی کجاست؟

نگاه حاکمیت و اصحاب قدرت معطوف به برگزاری انتخاباتی دیگر و تشکیل دولتی جدید است. شخص دیگری به پاستور خواهد رفت و افراد دیگری بر مسند وزارت خواهند نشست. اصلاح‌طلبان و اصولگرایان همگی چشم به تشکیل دولت جدید و احتمالا در پی آن به جلسات رای اعتماد به وزرا دوخته‌اند.
بخش بزرگی از مخالفان خارج از کشور هم دل در گرو اتفاقاتی دارند که نه ناظر به اراده مردم است و نه معطوف به تغییر و تحولات واقعی در جامعه. چشم‌های ایشان هم یا به دولتهای دیگر و یا خیره به مانیتورها و تلوزیون‌هاست، تا کی مسئول دیگری جایی سقوط کند، بمیرد، تا بیانیه بدهند و از ارتباط احتمالا تخیلی با بدنه نظام بگویند و این که در حال تدوین برنامه‌های شگرف هستند. آنها هم به طریقی در انتظار تشکیل دولت بعد هستند.
جدا از آنکه مردم ایران در قیام #زن_زندگی_آزادی یکبار برای همیشه حرف خود را به حاکمان و دولتهای بزرگ زدند که با اینها سر سازش و به آنها اعتماد ندارند و خودشان می خواهند آینده این آب و خاک را روشن کنند اما به عنوان‌ یک فعال صنفی ذهنم در این حجم شلوغ و پروپگاندای رسانه ای معطوف به موارد زیر است:
چه چیز در این میان دیده نمی‌شود؟ درباره چه مسائلی سخن به میان نمی‌آید؟ چه موضوعاتی در صدر اخبار نیستند؟ آنجا همان جایی است که باید با دقت و حساسیت بیشتر مشاهده شوند؛ ما آنجا هستیم.
نظام رتبه‌ بندی بدون در نظر گرفتن مسائل سیاسی، بر أساس قانون باید برای همگان اجرا شود. تمام معلمان زندانی باید آزاد شوند. صندوق فرهنگیان، دکل نفتی نیست که ناپدید شده باشد، باید وضعیت آن مشخص شود.
ما هنوز مسموم‌سازی دانش‌اموزان را فراموش نکرده‌ایم؛ آسیب‌دیدگان و خانواده‌های ایشان باید مورد حمایت قرار گیرند. ساختار چندگانه مدارس باید ملغی شود. آموزش رایگان حق تمام فرزندان ایران است. مدارس فرسوده، کپری، کانکسی و ... در شان مردم ما و فرزندان‌شان نیست. مدارس استاندارد و با کیفیت باید جایگزین شوند.
آمار خودکشی کودکان و دانش‌آموزان، کوچک شدن سفره معلمان و کارگران، باید دیده شوند. آموزش، بهداشت و امنیت کالا نیستند. میلیون‌ها دانش‌آموز رانده شده از تحصیل باید به مدارس بازگردند و نظام آموزشی باید به طور اساسی بازنگری و بازسازی شود.
این همه‌ی آن چیزی است که تعهد به «اساسنامه‌ی تشکل‌های صنفی» ما را بر آن می‌دارد تا فراموش‌شان نکنیم. تکرارش کنیم. ما تابعی از جریان سیاسی حاکم نیستیم. جریان سیاسی حاکم باید تابعی از أراده اقشار، أصناف، و جامعه فعالین متعهد به اخلاق، آزادی و برابری باشد.

***********

تایید حکم بیش از ۶۰ سال حبس فعالان حقوق زنان و فعالان سیاسی گیلان در دادگاه تجدیدنظر

صبح امروز سه‌شنبه ۸ خردادماه، احکام بازداشت‌شدگان مردادماه ۱۴۰۲ در گیلان در شعبه ۱۱ تجدیدنظر دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی محمدصادق ایران‌عقیده، بدون تشکیل دادگاه، عینا تایید شد.
بر اساس این احکام:
زهره دادرس، به ۹ سال و ۶ ماه حبس، به اتهام تشکیل ‌گروه با هدف برهم زدن امنیت ملی به ۶ سال و یک روز حبس تعزیری، و‌ به اتهام اجتماع و تبانی به ۳ سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شد.
فروغ سمیع‌نیا، سارا جهانی، یاسمین حشدری شیوا شاه‌سیاه، نگین رضایی، متین یزدانی، آزاده چاوشیان و زهرا دادرس، هریک هریک به ۶ سال و ‌۳ ماه و ۱۷ روز حبس، به اتهام اجتماع و تبانی به سه سال و شش ماه و یک روز حبس، و برای اتهام عضویت در گروه به دو سال و هفت ماه و شانزده روز حبس، محکوم شدند.
جلوه جواهری و هومن طاهری، به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

***********

یونس آزادبر به دادگاه احضار شد

یونس آزادبر، شهروند ۶١ ساله‌ای که سال گذشته پس از تحمل پنج ماه بازداشت، به دلیل وخامت وضعیت سلامتی با تودیع وثیقه به صورت موقت از زندان لاکان رشت آزاد شده بود، به شعبه یکم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سنگر احضار شد.
یونس آزادبر که به "برهم زدن امنیت کشور" متهم شده است، باید ظرف مدت چند روز آینده برای دفاع از خود در دادگاه حاضر شود.
وی پیشتر نیز توسط شعبه چهار بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان رشت به "تبلیغ علیه نظام"، "تجمع غیرقانونی" و "اخلال در نظم و آسایش عمومی" متهم شده بود.

***********

اخراج یک معلم با رای هیات گزینش آموزش و پرورش گیلان

شهربانو اسدی از معلمان استان گیلان با رای هیات گزینش این استان از آموزش و پرورش اخراج شد .
این معلم که پیشتر با رای هیات تخلفات بخاطر چند استوری ، سه ماه انفصال موقت شده بود ، با ورود غیر قانونی هیات گزینش استان گیلان به پرونده، از شغل معلمی محروم شد.
در طی دو سال گذشته آموزش و پرورش استان گیلان در پرونده سازی برای معلمان و فعالان صنفی پیشتاز بوده و این استان بیشترین محکومیت های اداری را بر علیه معلمان صادر کرده است.
هیات های تخلفات اداری ، گزینش و حراست ها در آ پ در طی دو سال گذشته بازوهای اجرایی نیروهای امنیتی در سراسر کشور بوده اند.

***********

احضار دوباره‌ی محمود بهشتی لنگرودی به دادگاه

«محمود بهشتی لنگرودی»، فعال صنفی معلمان، و عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دادگاه کیفری شهرستان لنگرود احضار شده است.
این فعال صنفی در طول بیست سال گذشته چندین بار به اتهامات مختلف نظیر اجتماع و تبانی، توهین به رهبری، نشر اکاذیب و فعالیت تبلیغی علیه نظام، احضار و بازداشت شده و در چندین زندان دوره‌ی حبس گذرانده است.
این دومین پرونده ای است که در طول یک سال گذشته در دادگاه انقلاب گیلان برای این فعال صنفی معلمان تشکیل می شود.

***********

هیات تخلفات استان البرز روح‌الله مردانی را بازخرید و اخراج کرد

روح‌الله مردانی فعال صنفی معلمان در کرج، بخاطر فعالیت‌های صنفی و حضور در تجمعات و انتشار پست‌های سیاسی در صفحات شخصی خود از طرف هیات تخلفات اداری استان البرز، از شغل معلمی محروم شد.
این حکم صادره بدوی است و امکان تجدیدنظر خواهی وجود دارد.
در طول دو سال گذشته هیات‌های تخلفات اداری و حراست‌های آموزش و پرورش در حکم بازوهای اجرایی نهاد های امنیتی، صدها معلم و فعال صنفی را بخاطر فعالیت‌های صنفی، مدنی و سیاسی با مجازات‌های مختلف مواجه کرده‌اند.
آمار معلمان اخراجی بسیار بیشتر است که فقط تعدادی از آنها رسانه‌ای شده است.

***********

‍ هیات تخلفات استان کردستان حکم اخراج خانم سمیه اخترشمار را صادر کرد

هیات تخلفات استان کردستان حکم اخراج خانم سمیه اخترشمار را صادر کرد
در ادامه سرکوبگری حاکمیت و همدستی تام و تمام وزارت آموزش و پرورش، هیات تخلفات کردستان، به استناد گزارش‌های رییس و حراست آموزش و پرورش #مریوان، حکم اخراج خانم سمیه اخترشمار، معلم جوان، پرتلاش و خوشنام آموزش و پرورش مریوان را با اتهاماتی چون حضور در تجمعات اعتراضی و حمایت از معلمان زندانی صادر کرده‌است.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن ابراز انزجار از فضای امنیتی حاکم بر ساختار آموزش و پرورش و اعلام حمایت بی‌دریغ از خانم اخترشمار صدور این حکم و سایر احکام مشابه را محکوم می‌کند.

***********

ژینا مدرس‌گرجی به ۲۱ سال حبس و تبعید به زندان همدان محکوم شد‍

ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان به ۲۱ سال حبس و تبعید به زندان همدان محکوم شد
ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان اهل سنندج از سوی دادگاه انقلاب اسلامی این شهر به اتهام‌های «تشکیل دستە و گروە غیرقانونی با هدف براندازی نظام» به ۱۰ سال حبس تعزیری، «همکاری با گروه‌ها و دول متخاصم» به ۱۰ سال حبس تعزیری و «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.
چنانچە به قانون ادغام و تجمیع تمکین کنند مجازات اشد که کمتر از ۱۰ سال تعزیزی نخواهد بود و همراه با تبعید به زندان همدان قابل اجرا است. وکلای خانم مدرس‌گرجی اعتراض خود به این حکم سنگین را رسما ثبت و پرونده برای بررسی مجدد به دادگاه تجدیدنظر استان ارسال می کنند.
طبق حکم صادره، مصادیق اتهامات مطرح شده علیه ژینا مدرس‌گرجی «تاسیس انجمن ژیوانو با ایدئولوژی فمینیستی و با هدف براندازی»، «شرکت هدفمند در تجمعات و بیان نمودن شعارهای ساختار شکنانه»، « ارتباط با عناصر ضدانقلاب»، «شرکت در کنفرانس ها و کارگاه های آموزشی بین المللی »، «نشر مطالب در فضای مجازی و انجام مصاحبه با رسانه‌های خارج از کشور در جهت سیاه‌نمایی اوضاع کشور و متشنج کردن فضای جامعه در برهه حساس پس از فوت مهسا امینی» عنوان شده است.
دادگاه انقلاب اسلامی همچنین در رابطه با اتهام «نشر اکاذیب و تحریک مردم به اعمال خشونت‌آمیز»، دادگاه کیفری را مسئول رسیدگی به آن اعلام و پرونده را به دادگاه کیفری ۲ سنندج ارسال کرده است.
استناد دادگاه انقلاب اسلامی در انتساب اتهامات مذکور و مجرم شناختن خانم مدرس‌گرجی به گزارش‌های وزارت اطلاعات بوده است. این دادگاه همچنین اجرای حکم حبس این فعال حقوق زنان در زندان سنندج را به دلیل «احتمال فعالیت‌های مخرب امنیتی» را مصداق «مفسده امنیتی» دانسته و مستند به ماده ۵۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری، حکم به گذراندن دوره محکومیت در زندان همدان داده است.
ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار و از فعالان باسابقه و شناخته شده جنبش زنان در کردستان و ایران، اولین بار در جریان خیزش ژن ژیان ئازادی در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ توسط ماموران امنیتی اداره اطلاعات در یکی از خیابان‌های سنندج به شیوه‌ای خشونت‌آمیز بازداشت و پس از ۴۰ روز در تاریخ ۸ آبان با قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شد. میزان وثیقه بعدتر با تفهیم اتهامات جدید به مبلغ یک میلیارد تومان افزایش یافت.
او برای دومین بار در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از ۸۴ روز در تاریخ ۱۲ تیر با قرار وثیقه سنگین ۵ میلیارد تومانی به صورت موقت از بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج آزاد شد. او یک ماه نخست بازداشت را در سلول انفرادی این زندان تحت شرایطی سخت گذرانده بود.
وی در فاصله بین دو بازداشت خود مرتبا از طریق نهادهای امنیتی و دستگاه قضایی تحت فشار و کنترل قرار داشت. فروردین ماه امسال نیز اداره اماکن شهر سنندج به بهانه «عدم رعایت حجاب اسلامی» کتابفروشی «ژیرا» به مدیریت خانم مدرس‌گرجی را به مدت چند روز پلمپ کرد.
اولین دادگاه رسیدگی به اتهامات این فعال زن کُرد در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به ریاست قاضی اکبری، جلسه دوم در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به ریاست قاضی سعیدی و جلسه سوم در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ به ریاست قاضی کرمی برگزار شد.

***********

‍ ابراهیم رئیسی از هیئت ‌مرگ‌ تا مسموم‌‌ سازی دانش‌آموزان

یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، به همراه آل هاشم، نماینده‌ی ولی‌فقیه و امام جمعه تبریز، حسین‌امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه، مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی، سردار سید مهدی موسوی، فرمانده یگان حفاظت رئیس‌جمهور، و تعدادی از محافظین و خدمه‌ی بالگرد، در سانحه‌ای هوایی کشته شدند.
رئیسی جوان مسئولیت‌هایی از جمله "معاونت گروهکی" دادستان، جانشینی دادستان دادگاه انقلاب تهران، عضو هیئت مرگ، و اعدام هزاران زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷، را در کارنامه‌ی اولیه‌ی خود داشت. در ادامه رئیسی در نقش‌های دیگری از جمله معاونت اول قوه قضائیه، ریاست قوه قضاییه، دادستان کل کشور، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نائب رئیسی مجلس خبرگان و آخرین سمت ایشان رئیس‌جمهور در دولت سیزدهم بود.
آموزش و پرورش در دوران ریاست جمهوری رئیسی، بحرانی‌ترین وضعیت خود را در سال‌های بعد از انقلاب می‌گذراند. مسمومیت‌سازی مدارس دختران، حمله‌ی نیروهای نظامی و امنیتی به مدارس، ضرب و شتم و کشته شدن بیش از ۸۰ دانش‌آموزان و دو معلم، بازداشت و زندانی کردن کودکان دانش‌آموز از سیاه‌ترین لکه‌های آسمان وزارت آموزش و پرورش در دوران ریاست جمهوری رئیسی بود. همچنین برخوردهای امنیتی از جمله زندان، اخراج و بازنشستگی اجباری معلمان، روش استخدام معلمان تازه با جذب سه هزار طلبه، کمبود شدید معلم در هفته‌های نخستین سال‌تحصیلی و نرسیدن کتاب‌های درسی برخی پایه‌ها تا یک ماهه اول، از دیگر نشانه‌های ناکارآمدی آموزش و پرورش در دولت سیزدهم می‌باشد.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران همواره مخالف سیاست‌های ضدآموزشی و ضدمردمی بوده و در کنار سایر دادخواهان همواره خواهان محاکمه‌ی آمران و عاملان قتل و کشتار مردم در قیام‌ها از جمله دادخواه دانش‌آموزان و معلمان است و ضمن محکومیت کودک‌کشی در هر جای جهان امیدوار است کسانی که در کودک‌کشی به ویژه در ایران دستی داشته‌اند در دادگاهی مردمی و عادلانه به سزای اعمال خود برسند.

***********

بیانیه‌ در رابطه با حکم اخراج آقای تحسین مصطفی

ریشه‌ی تبعیض آموزشی در ایران بسی عمیق است و عمر آن لااقل به ورود آموزش نوین به این کشور باز می‌گردد. همواره صاحب‌منصبان و قدرت‌مداران نامشروع به این نابرابری دامن زده‌اند و آن را در خدمت قدرت خود به کار بسته‌اند.
جامعه‌ی فرهنگیان ایران، در دو دهه‌ی اخیر، با مطالبه‌گری و کنش‌های اعتراضی همواره بر آن بوده است که نابرابری‌ ، تبعیض آموزشی و انحراف آموزش از مسیر واقعی را به حاکمان و فرادستان گوش‌زد کند و ابرام بر این مطالبه‌گری‌های خیرخواهانه علی‌رغم سختی‌ها و مرارت‌ها، هیچ‌گاه سبب ملال او نشده است و فریاد اعتراضی را هرگاه و به هر شیوه، برای برقراری عدالت آموزشی و انطباق آموزش با استانداردها، سر داده‌ است. پیامد این دادخواهی تحمل خسارت‌ها و پرداخت هزینه‌های بسیاری بوده است.
زندان، اخراج، تبعید، تهدید، قطع رتبه‌بندی، بازنشستگی پیش از موعد و اجباری و پرونده‌سازی‌های گوناگون تنها بخشی از این هزینه‌های گزافی است که جامعه‌ی فرهنگیان ایران برای رسیدن به بهبود کیفیت و رفع تبعیض آموزشی به جان خریده اند.
ترک تحصیل، کودکان کار، تلاش برای امحای زبان مادری، مدارس ناامن، در استان‌ها و مناطق حاشیه‌ای ایران گسترده‌تر از دیگر استان‌هاست. استان کوردستان به سبب ویژگی‌‌های خاص از جمله تفاوت زبان مادری با زبان رسمی آموزشی، متفاوت‌تر از بقیه است.
انجمن صنفی معلمان کوردستان، با درک این درد مزمن‌، همواره دوشادوش و گاهی علم‌دار و پیشروِ فرهنگیان سراسر ایران در تلاش برای رفع این فاصله طبقاتی و کاهش این تبعیض بوده است. بدیهی است که بیشرین هزینه‌ها و فشارها را نیز در حمل این رسالت، متحمل شده است.
آخرین مورد این هزینه‌ها، اخراج تحسین مصطفی، معلم مریوانی و عضو انجمن صنفی معلمان کوردستان( شاخه‌ی مریوان و سروآباد) است.
تحسین مصطفی معلمی دلسوز و آگاه است که در دبیرستان‌های سروآباد و مریوان سال‌ها تدریس کرده و هم‌سخن دانش‌آموزان و همراز دردهایی بوده که بر دانش‌آموزان روا داشته شده است. ایشان سرشار از انرژی و پیگیر رفع ستم‌هایی است که بر دانش‌آموزان تحمیل شده است، آگاهی و دلسوزی و نیک‌نامی ایشان زبانزد عام و خاص است. او دبیر ورزید‌ه‌ی ادبیات است، در رشته‌ی حقوق نیز تحصیل کرده و آگاه بر امور حقوقی است، چم و خم حقوق را خوب بلد است و در این رشته صاحب‌نظر است، وقتی او را با معلمانی که بدون در نظر گرفتن معیارهای استاندارد علمی و آموزشی به هر بهانه‌ای جذب شده‌اند مقایسه کنی، عظمت و سنگ وجود او در آموزش‌ و پرورش فهمیده می‌شود، خاصه برای دانش آموزان محروم کوردستان.
تحسین مصطفی مانند همه‌ی فعالین صنفی پیوسته در تنگنا بوده و پرونده‌سازی‌ها و سنگ‌اندازی‌ها و فشارهای طاقت‌فرسا سبب دوری او از مدرسه شد. او خود گناه‌کار نیست، گناه محروم کردن آموزش و پرورش کوردستان از چنینن ظرفیتی، بر گرده‌ی شب‌پرگان بداندیش و مسببان این خسارات خواهد ماند. انجمن صنفی معلمان کوردستان حکم اخراج تحسین مصطفی کنشگر راستین و دلسوز و عضو این انجمن صنفی معلمان کوردستان را به شدیدترین لحن محکوم می‌کند و خواهان تجدید نظر در آن بوده و مجددا بر این نصیحت خیرخواهانه ابرام می‌کند، از آزارها و پرونده‌سازی‌های ظالمانه‌ی این سفیران روشنگری، دست بردارید که روزی به وبال این رفتارها گرفتار خواهید آمد.

انجمن صنفی معلمان کوردستان(مریوان و سروآباد، سقزوزیویه، سنندج)

٢٩ اردیبهشت ماه ١٤٠٣

***********

سه خواسته مهم معلمان برای نجات صندوق ذخیره فرهنگیان

صندوق ذخیره رهنگیان با داشتن سهام ۵۳ شرکت در گروه های پتروشیمی و انرژی؛ مالی و سرمایه گذاری؛ شرکت های ساختمانی و خدماتی؛ بعنوان بزرگترین صندوق سرمایه گذاری در ایران محسوب می شود.
۱ - یکی از مطالبات اصلی فرهنگیان مشخص شدن ارزش مالکانه تمامی سرمایه های ملکی؛ مالی؛ سهام هلدینگ ها و شرکت های صندوق ذخیره فرهنگیان است که می بایست طبق نظریه کارشناسی و زیر نظر هیات مدیره و منتخبین واقعی سهامداران ارزش گذاری شده و به نسبت آورده و سرمایه اعضاء؛ بصورت سهام قابل خرید و فروش بین آنان تقسیم شود. (سهامداران اصلی یعنی: یک میلیون و ششصد هزار معلم شاغل و بازنشسته)
۲ - شفاف سازی آخرین صورت وضعیت اعضای صندوق با توجه به چهار نکته مهم زیر (آورده ی عضو +واریزی دولت خاتمی طبق قانون + سود حاصله سهام عضو + بدهی های دولت های احمدی نژاد؛ روحانی و رئیسی که بر خلاف قانون سهم دولتی را به حساب فرهنگیان واریز نکرده اند).
۳ - مهمترین مطالبه ی معلمان عضو صندوق؛ تغییر اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان از مدیریت بر مبنای هیات امنایی (منتصبین دولتی و حذف مدیران نالایق) به مدیریت بر مبنای هیات مدیره (منتخبین یک میلیون و ششصد هزار معلم بصورت کاملا دمکراتیک) است./ مسعود فرهیخته

***********

ایدئولوژی و گفتمان عقیدتی شما در مدرسه شکست خورده است.

انتشار تصویر بازدید شهردار زنجان، علیرضا فیروزفر، از یک مدرسه قرانی به نام امام حسن مجتبی واکنش افکار عمومی را در پی داشته‌ است. در این تصویر مسئولان مدرسه دختران را با پوشش حجاب اجباری مجبور نموده‌اند در مقابل شهردار تعظیم نمایند و تا کمر در مقابل او خم شوند. گویی دختران ندیمه‌های هستند که در برابر آقا و ارباب خود تعظیم می‌کنند و مقدم او را گل‌باران می‌کنند.
در نگاه اول ممکن است این تصویر نمایشی از چاپلوسی مدیر زن در مقابل مافوق مرد تلقی گردد، اگر چه در ساختار سلسله مراتبی حاکمیت تملق و رانت، راهی برای ترقی در این سیستم فاسد است و مدیران مردی هم هستند که موقعیت شغلی خود را مدیون رانت و تملق هستند. اما این تصویر گویای چیزهای دیگری هم هست.
این عکس نماد مردسالاری و سرکوبگری نظام آموزشی و گفتمان انضباطی و پرورشی در مدرسه است. این تصویر غایت آموزش و پرورش ایدئولوژیک را نشان می‌دهد، آموزشی که یک‌دست‌سازی و مطیع ساختن کودکان و کنترل بر بدن دختران، هدف اصلی آن است. این تصویر نمادی از پادگانی شدن مدارس است، همان چیزی که فعالان صنفی و شورای هماهنگی سال‌هاست با آن مبارزه می‌کند و امروز مدارس مذهبی و قرآنی و مدارسی که تحت ایدئولوژی حاکمیت با شدیدترین کنترل اداره می‌شوند، بهترین جایی است که حاکمیت می‌تواند این ایدئولوژی را در آن تثبیت و برای سایر مدارس الگوسازی نماید.
فرادستان آموزشی اگر می‌توانستند این عکس را به عنوان الگو در قالب بخشنامه به مدارس ارسال می‌کردند تا نشان دهند وقتی از «در آستانه رسیدن به قله» سخن می‌گویند و یا وقتی وزیر آموزش و پرورش از «الگو بودن» حرف می‌زند چه چیزی در ذهن دارد. ولی آنها قادر به اعمال چنین برنامه‌هایی نخواهند بود چرا که نیک می‌دانند دختران ایران با مقاومت روزمره از مدرسه تا خیابان ایدئولوژی مسلط را شکست داده‌اند.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم کردن سواستفاده از دانش‌آموزان، از معلمان و والدین آگاه می‌خواهد در مقابل این حرکات بایستند و عوامل آن را افشا نمایند. ما به مدیران و کسانی که به عوامل سرکوب در مدرسه تبدیل شده‌اند هشدار می‌دهیم که در صورت ادامه این رویه به معرفی آنان به عنوان چهره‌های سرکوبگر اقدام خواهیم نمود. و رو به فرادستان نظام آموزشی می‌گوییم ایدئولوژی و گفتمان پرورشی و عقیدتی شما در مدرسه شکست خورده است این تصویر نماد دختران ایران نیست نماد دختران و دانش‌آموزان این سرزمین امثال نیکا، سارینا و آرمیتا و ... هستند که به خاطر کرنش نکردن در برابر نظم ناعادلانه و سرکوبگر شما جان خود را فدای آرمان آزادی و برابری نمودند و شما خوب می‌دانید که آنها کابوس شما هستند؛ پس منتظر عصیان دانش‌آموزان و دختران در مدارسی باشید که هنوز در آنجا قدرت دارید و می‌توانید این نمایش‌های مضحک را راه بیاندازید این آغاز پایان شما در مدارس مذهبی و خاص است، تاریخ این را گواهی خواهد داد.

***********

روزشمار آزادى عزیز قاسم‌زاده، معلم و هنرمند زندانی

۶۵ روز حبس مضاعف و غیر قانونی یک معلم و هنرمند جان عزيز قاسم زاده در خطر است
امروز ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ دقيقاً ۶۵ روز است كه علیرغم پایان مدت یک سال محکومیت و نیاز به درمان، از آزادی عزیز قاسم‌زاده #معلم_زندانی از زندان لاکان رشت جلوگیری می‌شود.

ادامه‌ی حبس عزيز قاسم زاده غيرقانونی است.

***********

"جعفر ابراهیمی: به یاد فرزاد کمانگر"

ایستاده جان دادن
مقاوم و پرشکوه
به سان کوه
به سان شاهو

یادت گرامی
رفیق کوه و کمر

یادت گرامی
رفیق شعر و شاملو

یادت گرامی رفیق کودکان محروم

گفته بودی
نسیم یادت را خواهد برد
از میان میله‌ها و بلندی حصار

حالا کودکان دیروز
زنان و مردان رنج کشیده امروز
برایت دست تکان می‌دهند
برای نسیمی که از لابلای بلوط های شاهو می‌گذرد

وقتی می‌گویند یکی از نسیم می پرسد
گور بی‌نشانش کجاست؟
و نسیم تا اعماق قلبش نفوذ می‌کند

نامت جاوید
رها از بند
رفیق بی‌کفن
فرزاد
"یئلماز"
هجده اردیبهشت ۱۳۸۹ ، تلفن‌های اندرزگاه هفت زندان اوین قطع شد تا هفته معلم تمام نشده فرزاد را اعدام کنند.
محبوبیت و بی‌گناهی فرزاد چنان بارز بود که زندانبان مجبور شده‌بود حکم را در سکوت اجرا کند بخاطر همین تلفن‌ها را قطع کرد تا کسی انتقال فرزاد و علی حیدریان را برای اعدام به بیرون اطلاع ندهد. بجز فرزاد کمانگر و علی حیدریان، آن‌سوتر فرهاد وکیلی را از بند ۳۵۰ زندانیان سیاسی و شیرین علم‌هولی را از بند زنان فراخواندند و به همراه یک زندانی سیاسی دیگر به نام مهدی اسلامیان به دار آویختند.
فرزاد سحرگاه ۱۹ اردیبهشت اعدام شد یعنی در آخرین روزِ هفته معلم تا پیامی باشد برای کسانی که فکر می کنند دوران دهه طلایی شصت به پایان رسیده است در خرداد ۸۸ #نئوخط‌امامی‌ها برای بازگشت نخست‌وزیر این دوران به قدرت مردم را به اعتراض دعوت کردند و وقتی با هزینه روبرو شدند مردم را تنها گذاشتند نخست‌وزیر آن دوران طلایی، گویی تازه متوجه عمق فاجعه شده‌است اعدام ۱۹ اردیبهشت را محکوم کرد. اشتباه محاسبه نخست‌وزیر این بود که موقع محکوم نمودن اعدام ۱۹ اردیبهشت یادش رفته بود در دهه اعدام‌ها نخست‌وزیر بوده‌است با وجود این، او خط قرمز را رد کرده‌بود مجازات شد.
اعدام پنج‌ زندانی سیاسی یک پیام روشن پس از اعتراضات ۸۸ داشت و آن این بود که سیستم اگر بخواهد هنوز قادر است به راحتی به دهه شصت برگردد حتی اگر آمران و دست‌اندرکاران آن دهه رنگ عوض کرده و لباس اصلاح‌طلبی پوشیده‌ باشند.
به دنبال انتشار خبر اعدام خانواده و دوستان اعدامی‌ها به اوین سپس به بهشت زهرا مراجعه کردند تا از او رد بیابند هرگز محل دفنشان را به دایه‌سلطنه، مادر فرزاد، و سایر خانواده‌ها نگفتند اما گویی آن گونه که فرزاد همیشه می‌گفت نسیم یاد او را از از اوین تا شاهو و از شاهو تا سلیمانیه و روژوا با خود برده‌ بود.

جعفر ابراهیمی

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸

بازنشر: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

بررسی فراز و فرودهای جنبش

صنفی معلمان در گفتگو با محمد حبیبی؛ فعالیت غیررسمی، نتیجه سرکوب است

برای مشاهدۀ تصاویر، کلیپ ها و اخبار تجمعات اینجا کلیک کنید.
امتداد - لیلا رزاقی: دوازدهم اردیبهشت ماه در تقویم سالانه، برای بسیاری از ایرانیان یادآور روز پاسداشت «مقام معلم» است. مروری بر تاریخ‌نگاری بیش از دو دهه مطالبه‌گری صنفی معلمان ایران بیانگر آن است که از سالهای پایانی دهه ۷۰، اعتراض به وضعیت نامطلوب نظام آموزشی کشور و عواقب سوء سیاست‌های جاری آموزش و پرورش بر ذینفعانِ آموزش، ماموریت اصلی تشکل‌های صنفی معلمان بوده است که اغلب در قالب تجمعات و راهپیمایی‌های خیابانی بروز و ظهور داشته است.... متن کامل را اینجا کلیک کنید.

***********

عاتکه رجبی: گزارشی از تجمع معلمان در مشهد

امروز سیزده اردیبهشت ۱۴۰۳ راس ساعت ده صبح بر اساس فرخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان حاضر شدم.
منتظر حضور همکاران دیگر بودم که متوجه شدم چند نفر مامور امنیتی به همراه تعدادی لباس شخصی با همکاری نیروی انتظامی مانع از تجمع همکاران می‌شوند و به افراد اجازه توقف و ایستادن نمی‌دادند و آنها را وادار به پراکنده شدن می‌کردند. متاسفانه امکان مقاومت از طرف همکاران نبود و افراد محل را ترک می‌کردند.
علاوه بر نیروی انتظامی و حضور پر تعداد لباس‌شخصی‌ها، در اطراف آموزش و پرورش موتوری‌های یگان ویژه نیز در حال حرکت بودند همچنین ماشین‌های ون که جلوی آن افراد مسلح نشسته بودند را مشاهده کردم.
بعد از گذشت چهل دقیقه و اطمینان از اینکه امکان برگزاری تجمع نیست تصمیم به بازگشت گرفتم که از طرف اداره اطلاعات مشهد با من تماسی تلفنی گرفته شد و با وجود اینکه تجمعی شکل نگرفت در خصوص حضور در تجمع امروز مورد تهدید قرار گرفتم. ایشان اظهار کردند که تجمع امروز و نهاد برگزار کننده این تجمع هر دو غیرقانونی هست و شما رفتاری غیر قانونی داشتید و در صورت تکرار برخوردی قانونی خواهد شد.
در پاسخ اظهار کردم که به قانون واقف هستم و می‌دانم نه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان غیر قانونی‌ست و نه فراخوانی که به آن دعوت شده‌ام غیرقانونی‌ست و شرکت در تجمعات حق قانونی معلمان است. کجا، کِی و چگونه می‌توانیم مطالبات‌مان را مطرح کنیم مادامی که قانون را زیر پا می‌گذارید و ما را تهدیدهای غیر قانونی می‌کنید؟ در نهایت با تهدید منتظر عواقب عمل‌تان باشید تماس قطع شد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

***********

گزارش تجمع شهرستان سقز

امروز پنجشنبه ١٤٠٣٫٢٫١٣ همکاران شاغل و بازنشسته شهرستان سقز جهت شرکت در تجمع اعتراضی که از طرف شورای هماهنگی اعلام شده بود اقدام بە حضور در اداره‌ی اموزش و پرورش کردند، اما همچنانکە از سیاستهای سرکوبگرانەی دولت رئیسی انتظار میرفت، همه‌ی خیابان‌ها و کوچه‌های منتهی به اداره توسط نیروهای امنیتی و انتظامی مدعی قدرت اول منطقەای، مسدود و میلیتاریزە شدە بود. چنانکە هیچ وسیله‌ی نقلیه‌ و عابر پیادەای حق ورود به خیابانهای اطراف اموزش و پرورش‌ را نداشت. مجریان قانون، در روز کاری، بە شیوەای مضحک و غیر قانونی، اداره اموزش و پرورش را تعطیل و کارکنان ادارە را با قفل و زنجیر کردن دربهای ادارە، عملا محبوس نمودە بودند.
با این وضعیت جمعی از همکاران شاغل و بازنشسته‌ی شهر #ژینا همچنان اطراف آموزش و پرورش را ترک نکردند و تجمع اعتراضی و مدنی خود را در اطراف اموزش و پرورش ادامە دادند.
از دیگر نکات قابل ذکر آنکە علیرغم برخورد مودبانەی تعدادی از نیروهای امنیتی و انتظامی، دو سە مرحلە برخورد و رفتار خلاف قانون و ضد اخلاق و تنش‌زای یکی از لباس‌شخصی‌ها، کە طبق شنیدەها فرماندەی یکی از کلانتریهای سطح شهر است، و این رفتار بی‌ادبانەی وی مسبوق بە سابقە میباشد، با واکنش معلمانە و اعتراض همکاران مواجە شد.

***********

آزادی معلمان بازداشت شده در تجمع روز معلم در تهران و بوشهر

خوشبختانه آقایان مهدی فراحی شاندیز و وحید موسی دهسری و داود بایسته و مهدی قادری که صبح ۱۳ اردیبهشت در تجمع فرهنگیان، با ضرب و شتم توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بودند، پس از ساعاتی آزاد شدند.
دکتر رضا امانی فر از اعضای کانون صنفی معلمان بوشهر که در تجمع امروز ۱۳ اردیبهشت روز معلم در بوشهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، ساعتی پیش آزاد شد.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومیت رفتار غیر قانونی مأموران امنیتی در ایجاد محدودیت و ضرب و شتم معلمان، آزادی این عزیزان را تبریک گفته و خواهان پایان هرگونه برخورد غیر قانونی و خشونت علیه فرهنگیان شریف و کنشگران صنفی است.

***********

بازداشت دست کم سه معلم توسط نیروهای امنیتی در تهران

بنا بر خبر رسیده به شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، تا کنون دست کم سه تن از فعالین صنفی و معلمان آقایان مهدی فراحی شاندیز و وحید_موسی دهسری و داود بایسته با ضرب و شتم توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شدند.
همزمان با فراخوان تجمع سراسری روز معلم فرهنگیان، نیروهای امنیتی از روز گذشته با احضار و تهدید معلمان منجمله اسماعیل عبدی در تهران امروز نیز با ایجاد جو امنیتی شدید در تهران با حضور نیروهای ضدشورش و لباس شخصی با خشونت و ضرب و شتم شدید از تجمع معلمان ممانعت کردند.

***********

بازداشت مهدی قادری توسط نیروهای امنیتی در تهران

بنا بر خبر رسیده به شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، آقای #مهدی_قادری ر تجمع امروز فرهنگیان در تهران بازداشت و پس از ساعاتی آزاد شده است. علاوه بر ایشان آقایان #مهدی_فراحی_شاندیز و #وحید_موسی_دهسری و #داود_بایسته د با ضرب و شتم توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.

***********

بازداشت رضا امانی فر توسط نیروهای امنیتی

دکتر رضا امانی فر از اعضای کانون صنفی معلمان بوشهر در تجمع امروز معلمان بوشهر توسط نیروهای امنیتی دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شده است. شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان بازداشت این فعال صنفی معلمان را محکوم می کند و خواستار آزادی فوری ایشان است.

***********

یک گزارش از تجمع پنج‌شنبه

۱٣ اردیبهشت در مقابل سازمان و برنامه تهران "

منطقه مملو از نیروهای گارد ضدشورش و لباس شخصی بود بسیاری با موتور و یا پیاده؛ دوربین به دست و آمبولانسی پارک شده در پارک قابل توجه بودند؛ مخصوصا سن کم لباس شخصی‌ها چشم‌گیر بود.
بین لباس شخصی‌ها و نیروی گارد ویژه با همکاران درگیری لفظی شد که آن‌ها آقای دهسری و آقای بایسته از معلمان اسلام‌شهر و آقای شاندیز را به طرف ون پارک شده‌ای در خیابان مقابل سازمان و برنامه بردند در حالی که به همکاران تعرض و به صورتشان می‌زدند، چند نفراز همکاران اعتراض کردند.
از پیاده رو کنار خیابان می‌گذشتم ؛ در حالی که به نوبت " لباس شخصی‌ها و پلیس " در مقابلم می‌ایستادند و عکس و فیلم می‌گرفتند و من همچنان آرام و عصا به دست حرکت می‌کردم؛ که از پشت صدایم کردند و اسمم را گفتند،
برای لحظه‌ای ایستادم به دیوار پارک تکیه دادم و بعد از چند ثانیه به آن طرف خیابان برای گرفتن ماشین رفتم. راننده‌ای ترمز کرد و قبل از حرکت ماشین با ممانعت پلیس و لباس شخص‌.ها روبرو شدم.
از ماشین پیاده شدم و سه نفر اطرافم را گرفتند و من مورد بازجویی واقع شدم؛ در حالی که یکی از آنها عکس و فیلم می‌گرفت صدای راننده بلند شد که خانم چرا سوار نمی‌شوی و من کار دارم ... سوار ماشین شدم و از منطقه دور شدم.

١١ صبح محبوبه فرح زادی معلم بازنشسته

***********

تجمع فرهنگیان هرسین ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ (طبق اصل ۲۷ قانون اساسی)

فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای_صنفی فرهنگیان ایران به مناسبت روز معلم خواسته‌های معلمان:
۱ - آزادی معلمان زندانی و رفع حکم اخراج، انفصال، بازنشستگی زود‌هنگام و محکومیت با پابند الکترونیکی فعالان صنفی در کشور
۲ - آموزش رایگان برای تمامی دانش‌آموزان، بویژه ۹۳۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل
۳- حذف سهمیه کنکور و رفع تبعیضات آموزشی
۴ - ایمن‌سازی فضاهای آموزشی برای سه میلیون دانش‌آموز که در این فضاهای پرخطر درس می‌خوانند. به این آمار مدارس کپری و کانکسی در استان‌های محروم را بیفزایید
۵ - جلوگیری از کالایی شدن و خصوصی‌سازی آموزش بر طبق اصل ۳۰ و بند ۳ اصل ۳ قانون اساسی
۶ - رفع هرگونه تبعیض جنسیتی، زنانه مردانه کردن علم و نگاه مردسالارانه در کتب درسی
۷ - اجرای کامل همسان سازی بازنشستگان و اجرای مواد ۱۲۵ و ۶۵ و ۸۵ ق م خ ک در خصوص بیمه تکمیلی و نیز پرداخت معوقات ۶ ماهه دوم سال ۱۳۹۹ خورشیدی
۸ - برقراری رتبه‌بندی استحقاقی تمامی شاغلین و افزایش حقوق کمینه تا سطح خط فقر

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

***********

قطعنامه ی پایانی تجمع کشوری فرهنگیان ١٣ اردیبهشت ١٤٠٣

درود بر مردم شریف ایران
مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی حق تشکیل تجمعات آزاد، بدون حمل سلاح برای شهروندان، در صورتی که مخل مبانی اسلام نباشد به رسمیت شناخته می‌شود. در این همایش موقت ما معلمان به استناد حق قانونی خود جهت تبادل آزاد نظریات، ایجاد فضای همبستگی برای دفاع از منافع و حقوق مشترک، با توسل به قدرت اجتماعی، جمع شده ایم. ما هم اکنون بیش از همیشه در تحقق حقوق و عدالت برای خود و دانش آموزانمان در تنگنا قرار گرفته‌ایم.
شوربختانه شاهدیم که گرانی و تورم ناشی ازسوءمدیریتها، تحریم، فساد و اختلاس رو به تزاید، سفرهُ مردم را خالی نموده، انگیزه‌ی آموزش و یادگیری را برای معلم و دانش‌آموز سلب کرده است. اما به جای مبارزه با اختلاسگران و فاسدان، نیروهای امنیتی و قوه‌ی قضاییه به سرکوب و تهدید معلمان مطالبه گر پرداخته، آنها را به تبعید، انفصال، اخراج و زندان محکوم می‌کنند.
طبق اصل ۳۰ قانون اساسی، علیرغم وظیفه‌ی دولت که تامین وسایل آموزش و پرورش رایگان است، شاهد تغییرات بی‌مورد مردسالارانه در کتب درسی، تخطئه ی علم جدید به بهانهُ سکولاریسم و سیطره هرچه بیشتر حوزه‌های علوم دینی بر آموزش و پرورش هستیم که حاصلی جز نفرت پراکنی، دوقطبی‌سازی و دین‌گریزی نداشته است.
اعتراض ما معلمان، رسالتی تاریخی، قائم بر نقش ویژه‌ای است که بر مطالبات صنفی و سیاسی و حرکت‌های برابری‌خواهانه در ایران، ایفا می‌کنیم.
ما برای رفع مصائب نسل حاضر و تحقق آرمانهای نسل آینده خواسته‌هایمان را به شرح زیر اعلام می‌کنیم:
۱ - آزادی معلمان زندانی و رفع حکم اخراج، انفصال، بازنشستگی زود‌ هنگام و محکومیت با پابند الکترونیکی فعالان صنفی در کشور.
۲ - آموزش رایگان برای تمامی دانش‌آموزان، بویژه ۹۳۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در کشور.
۳- حذف سهمیه کنکور و رفع تبعیضات آموزشی.
۴ - ایمن‌سازی فضاهای آموزشی برای سه میلیون دانش‌آموزی که در این فضاهای پرخطر درس می‌خوانند. به این آمار مدارس کپری و کانکسی در استان‌های محروم را بیفزایید.
۵ - جلوگیری از کالایی شدن و خصوصی‌سازی آموزش بر طبق اصل ۳۰ و بند ۳ اصل ۳ قانون اساسی.
۶ - رفع هرگونه تبعیض جنسیتی، زنانه مردانه کردن علم و نگاه مردسالارانه در کتب درسی.
۷ - اجرای کامل همسان سازی بازنشستگان و اجرای مواد ۱۲۵ و ۶۵ و ۸۵ ق م خ ک (در خصوص بیمه تکمیلی) و نیز پرداخت معوقات ۶ ماهه دوم سال ۱۳۹۹ خورشیدی.
۸ - برقراری رتبه‌بندی استحقاقی تمامی شاغلین و افزایش حقوق کمینه تا سطح خط فقر.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

***********

دیدار با جعفر ابراهیمی

دیدار جمعی از معلمان و تعدادی از اعضای کانون صنفی معلمان با جعفر ابراهیمی پس از آزادی از زندان قزل‌حصار در روز بزرگداشت مقام معلم.

***********

یاد ابوالحسن خانعلی

حضور تعدادی از معلمان و اعضای کانون صنفی معلمان بر سر مزار ابوالحسن خانعلی در روز معلم. خانعلی در روز ۱۲ اردیبهشت سال ۱۳۴۰ در تجمع صنفی معلمان در میدان بهارستان با شلیک گلوله سرگرد شهرستانی، جان باخت.

یادش گرامی

***********

احضار اسماعیل عبدی به اطلاعات سپاه

عبدی طی حکمی ناعادلانه از تیرماه ۱۳۹۴ روانه زندان شد و تا آذر ۱۴۰۲ برای گذراندن دوران محکومیت خود در حبس بود که با پذیرش اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور و تودیع وثیقه از زندان آزاد شد .
احضار عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران در حالی صورت می‌گیرد که هنوز فرصت سامان دادن به وضعیت شغلی و زندگی خود را نیافته است.
همزمان با #روز_معلم بسیاری از فعالین صنفی معلمان به نهادهای امنیتی احضار شده‌اند و آن ها را تهدید کرده اند که در تجمع اعتراضی و مناسبتی معلمان در روز معلم شرکت نکنند.

***********

خبر فوری؛ احضار شانزده فعال صنفی معلمان به اداره اطلاعات توسط نهادهای امنیتی سنندج

امروز پنج‌شنبه ۱۲ اردیبهشت ماه، همزمان با روز معلم، هفده معلم و فعال صنفی معلمان در شهر سنندج از جمله فاطمه زندکریمی، طوبی حسینی، رضا الیاسی، علی قریشی، بهاءالدین ملکی، کمال فکوریان، سلام شافعی، جبار پاکزاد، مصطفی سربازان، صالح صالح‌نیا فرهاد موالی، رضا شریفه‌، پیمان نودینیان، مختار اسدی، جمال مرادی، فرزاد اسدپور و رضا سلیمی به نهادهای امنیتی شهر سنندج احضار شدند.
این احضارهای در حالی انجام گرفت که روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت سومین دورە انتخابات انجمن صنفی معلمان کوردستان (شاخە سنندج) برگزار گردید. صبح قبل ار برگزاری انتخابات، با یورش به منزل خالد احمدی، به منظور ممانعت از برگزاری ایشان را بازداشت نمودند. همانطور که در بیانیه‌ی انجمن صنفی معلمان سنندج پیش‌تر ذکر شده بود انجمن صنفی معلمان قائم بە شخص نیست و با بازداشت ایشان نه تنها انتخابات متوقف نشد بلکه به نحوی شایستە و با استقبال جامعه‌ی فرهنگی برگزار گردید.
همچنین روز قبل از برگزاری انتخابات، یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه، هشت تن دیگر از فعالین جنبش صنفی معلمان سنندج از جمله فرزاد صفی‌خان‌پور، فیصل نوری، مجید کریمی، محی‌الدین ریحانی، غیاث نعمتی، صلاح حاجی‌میرزایی، رضا طهماسبی، عابد عباسی بە حراست نواحی احضار و تهدید شدند.
این احضارها در حالی صورت گرفته است که این افراد انتخاباتی دموکراتیک برگزار کرده‌اند. اعضای احضار شده جمعی از اعضای تاثیر‌گذار هیات مدیرە انجمن صنفی معلمان کوردستان - سنندج و هیات اجرایی سومین انتخابات این انجمن بوده‌اند که بر حق قانونی انجمن و بە تبع آن انتخابات تاکید کردە‌اند.

***********

‍خبر فوری: عزیز قاسم زاده به زندان

با پایان ۱۰ روز مرخصی درمانی عزیز قاسم زاده به زندان لاکان رشت بازگشت
امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت و با پایان ۱۰ روز مرخصی درمانی عزیز قاسم‌زاده، این هنرمند و فعال صنفی فرهنگیان گیلان به زندان لاکان رشت بازگشت.
شایان ذکر است زندان این خواننده و معلم در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ به پایان رسیده و او به دلیل انجام نشدن قانون تجمیع، علیرغم نیاز به ادامه‌ی درمان، مشغول گذران حبس اضافه می‌باشد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از مسؤلان قضایی انتظار دارد که طبق قانون، با تجمیع پرونده و آزادی همیشگی این معلم هنرمند، شرایطی پیش آورند تا روند درمان او بیرون زندان با آرامش انجام شود.

***********

‍خالد احمدی عضو انجمن صنفی معلمان کوردستان و فعال زیست محیطی بازداشت شد

نیروهای اداره اطلاعات ساعت ۳ بامداد روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ با هجوم به منزل خالد احمدی بدون ارائه هرگونه برگه قضایی اقدام به بازداشت وی نموده‌اند.
بازداشت این عضو انجمن صنفی معلمان کردستان در حالی است که وی مدیر انتخابات امروز هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان کوردستان در فضای مجازی بوده است.
شورای هماهنگی ضمن استقبال از انتخابات تشکل قدرتمند سنندج بازداشت این معلم شریف را محکوم می نماید و خواهان آزادی فوری این فعال صنفی و زیست محیطی کوردستان است.

***********

‍ برای توماج که شرف هنر است در خزان شرافت

برای او که گران ‌ارج‌ترین وجه وجودی‌اش را با تمام توان نگه داشت تا گواهی باشد بر تداوم انسانیت در پست‌ترین زمانه‌ی تاریخ بشر و تفسیر سخن جاویدان «رانا تاگور» آنجا که تولد هر نوزادی را نشانه تداوم امید خداوند به گسترش عدالت و اخلاق بدست این مخلوقش می‌پندارد.
آری او نماد است، نمادی از عصیان بدون خشونت، اعتراض قانون‌مدار و تلاش برای تغییر بدانگونه که انسان و اخلاق را با هنر متعهد بیدار می‌کند تا در مسیر کمال سهمی در خور داشته باشد،
توماج فرزند زمانه‌ی خود است، آنجا که در مقابل بی عدالتی و تبعیض، فقر و فلاکت سکوت روا نمی‌دارد و فریاد حق‌طلبی بر می‌آورد.
با اقشار تحت ستم طبقاتی حاکمان همراهی می‌کند و تنها پرچمی که دست گرفته مقابله با بی‌عدالتی‌ست و آنقدر هوشیار و آگاه هست که بداند در کجای معادلات قرار بگیرد تا مصادره نشود. همه را تحت پرچم خویش می‌داند و خودش نیز پرچمدار مردم تحت ظلم و ستم.
همه آزادی‌خواهان جامعه ایران و جهان از صدور حکم نابالغانه و بی‌قاعده‌ای که با هیچ معیار قانونی و اخلاقی منطبق نیست، اندوهناک و خشمگین شده‌اند، به نحوی که زبان از بیان آن ناتوان است.
کانون صنفی معلمان استان بوشهر ضمن محکومیت شدید این حکم ناعادلانه از همه انسانهای آزاده می‌خواهد تمام تلاش خود را برای لغو این حکم ظالمانه به کار ببندند و از مسئولان قضایی نیز درخواست می‌کند تا با حفظ استقلال امر قضا از دخالت ضابطان در روند دادرسی جلوگیری کنند. تلاش برای تغییر رویکرد حاکم بر نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری و بازگشت به مدار عقلانیت در این باره از اوجب واجبات است. باشد که از رهگذر این مهم شاهد روزهای روشن باشیم. امروز لازم است دانش‌آموزان در مورد توماج از معلمان خود بپرسند و بر معلمان واحب است شرافت را فدای مصلحت ننموده و از توماج و پاکی و بی آلایشی و شجاعت او بگویند
به مِنَّتِ دگران خو مَکُن که در دو جهان
رضایِ ایزد و اِنعامِ پادشاهت بس

‍ کانال کانون صنفی معلمان استان بوشهر

***********

فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

معلمان آزاده و عدالت‌خواه ایران!
نظام آموزش و پرورش جامعه‌ی ما سال‌هاست که درگیر بحران هایست که محصول بی‌تدبیری و بدمدیریتی نامسئولان این نظام است. افت تحصیلی، بازماندن صدها هزار نفر از فرزندان این مرز و بوم از تحصیل، بی‌انگیزگی دانش‌آموزان، کالایی شدن آموزش و بازتولید تضاد طبقاتی، بی‌اعتباری علم و دانش، نادیده گرفتن و دست‌درازی به حقوق معلمان، تعطیلی قانون و منطق و عقلانیت و…. بخشی از بحران‌هایست که نظام آموزشی ما در آن غرق شده است. در این شرایط بر ما معلمان است که به عنوان کارگزاران اصلی نظام آموزش و پرورش و دغدغه‌مندان آینده فرزندان جامعه، همت کنیم و با همدلی و اتحاد برای برون‌رفت از این شرایط دهشتناک بکوشیم.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، همه شما بزرگواران و دغدغه‌مندان عرصه تعلیم و تربیت را به این مهم فرا می‌خواند که به مناسبت روز و هفته معلم و نشان‌ دادن عزم و اتحادمان برای ساختن جامعه‌ای آزاد و برابر گرد آییم و پیمان ببندیم که تا آن روز فرخنده از پای ننشینیم. به اعتقاد ما این رسالتی‌ست که تاریخ بر دوش ما گذاشته است. مبادا شانه از بار مسئولیت خویش خالی کنیم و شرمنده‌ی حال و آینده شویم.

وعده‌گاه ما روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ساعت ۱۰ صبح تهران: روبروی سازمان برنامه و بودجه

مراکز استانها: روبروی ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها

شهرستانها: روبروی ادارات آموزش و پرورش

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

***********

خبرفوری: جعفر ابراهیمی آزاد شد

آب زنید راه را هین که نگار می‌رسد
جعفر عزیز آزادیت مبارک

جعفر ابراهیمی، بازرس شورای هماهنگی تشکل‎های صنفی معلمان ایران، ساعتی پیش از زندان قزالحصار آزاد شدند.
شورای هماهنگی تشکل‎های صنفی معلمان ایران، ضمن استقبال از آزادی جعفر ابراهیمی، تبریک به ایشان، خانوادەی ایشان و تک تک جامعەی فرهنگی ایران، آزادی بی‌قید و شرط سایر همکاران بازداشتی را خواستار است. شورای هماهنگی همچنان با تاکید خواهان پایان دادن پرونده‎سازی علیه فعالین صنفی و روند وثیقه‎ های سنگین و غیرمعقول، در قبال آزادی فعالین صنفی دربند است.

***********

احضار سه معلم خوزستانی به دادگاه کیفری اهواز

شعبه ۱۳ دادگاه کیفری اهواز آقایان پیروز نامی، سیامک صادقی چهرازی و علی کروشاتی را برای ۹ اردیبهشت به دادگاه احضار کرد.
این فعالین صنفی معلمان از سال ۱۴۰۰ چندین نوبت با پرونده سازی های اطلاعات سپاه بازداشت شده و هر بار با پرونده جدید قضایی مواجه شده‌اند و به رغم دستور قضایی وسایل ارتباطی آن‌ها که در زمان بازداشت توقیف شده به آنان مسترد نشده است.

***********

بیانیه در محکومیت حکم اعدام توماج صالحی

خبر کوتاه بود اما تلخ و ناگوار
ملت شریف ایران

سال ۱۴۰۱ سال کشت و کشتار و ابراز خشونت عریان حاکمیت علیه مردمی بود که به روشی کاملا مسالمت‌آمیز اعتراض خود را اعلام نمودند.
در سال ۱۴۰۲ شاهد دستگیری گسترده، اعدام، اخراج، انفصال و تحمیل سکوت به معترضان، فعالان مدنی، صنفی و خانواده‌های دادخواه بودیم.
در سال ۱۴۰۳ هم شاهد لشکرکشی حاکمیت به خیابان‌ها هستیم تا لباس فرم تعریف شده‌ی خود را به دختران و زنان تحمیل نمایند.
اما خبری که آحاد مردم را در بهت و نگرانی فرو برد، صدور حکم اعدام توماج صالحی بود. هنرمند بزرگی که ضمن حمایت از مردم، صدای اعتراض آنها شد.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، حکم اعدام توماج صالحی را که فاقد وجاهت حقوقی و در تعارض با عدالت قضایی می‌باشد، شدیدا محکوم نموده و خواهان نقض حکم و آزادی فوری ایشان می‌باشد. در صورت عدم لغو حکم، (تجمعات اعتراَضی) شکل خواهد گرفت.
بدیهی است برخوردهای خشونت‌بار حاکمیت از سال ۱۴۰۱ تا امروز در مقابل خواسته‌های بحق مردم نمی‌تواند منجر به سکوت و خاموشی جنبشی گردد که ناشی از ناکارآمدی حاکمیت در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و بین‌المللی در چند دهه اخیر بوده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

***********

یادداشت اسماعیل عبدی درباره توماج صالحی

توماج صالحی تندیس شجاعت و شرف اهل هنر است، صدای ما بود صدایش باشیم...
توماج صالحی قدرت ایجاد حرکت اعتراضی اجتماعی و فضیلت اخلاقی و انسانی هنر را در زمانه‌ی ما متجلی کرد. در بیشتر آثار او آرزوی برساختن تصویری عادلانه و آزادانه از جهان پیرامونش موج می‌زند از همین رو توماج دغدغه اصلیش را فرزندان محروم ایران و کودکان کار می‌داند و آرزویش این است که اگر روزی کنسرتی برگزار کرد، ردیف اول و دوم سالن کنسرت را نه چهره‌های مشهور جامعه که دردمندان و محرومان بنشینند.
در روزگاری که هنر برای بسیاری از اهالی هنر امری تفننی و تنقلی به حساب می‌آمد، توماج صالحی در رگ هنر، غیرت را تزریق کرد. او به جای درآمدزایی از هنر، موتور و وسایل خانه‌اش را می‌فروشد تا بتواند کلیپ اعتراضیش را بسازد و جایزه ۲۵۰۰ پوندی آزادی بیان را برای سیل بلوچستان می‌بخشد.
توماج صالحی درد و رنج مردم از معلم، کارگر، پرستار و محرومان بلوچ، کرد، ترک، فارس، عرب و همه اقوام را درآثار خود فریاد کرد.
توماج صالحی تندیس شجاعت و شرف اهل هنر است، صدای ما بود صدایش باشیم...

***********

بیانیه انجمن صنفی معلمان کوردستان (مریوان و سروآباد، دیواندره، سقز و زیویه

در رابطه با محکومیتِ احکام صادره علیه آقایان مجید کریمی و مسعود فرهیخته

معلمان حق‌طلب، دانش‌آموزان عزیز و اولیای گرامی؛ درحالی بە استقبال روز معلم می‌رویم کە اخبار نگران کننده‌ی فشار بر فعالین صنفی حق‌طلب و برخوردهای حیرت‌آورِ غیرانسانی و فراقانونی با معلمان فضای فکری جامعە علی‌الخصوص جامعه‌ی فرهنگیان را بە شدت ملتهب و نگران کردە است. متاسفانە به‌سُخره گرفتن قانون به یک رویه‌ی معمول از طرف مجریان تبدیل شده است و انتظار دارند جامعە این رویە نامیمون را قبول کند و دم بر نیاورد!
دولت سالهای مدیدی است اصل ۳۰ قانون اساسی، قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، اصول ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی و ده‌ها مورد دیگر را زیر پاگذاشتە و علی‌رغم خودداری از ادای حق و حقوق شهروندان بە شیوه‌های بی‌رحمانە و غیرانسانی کسانی را کە خواهان اجرای قانون و عدالت باشد سرکوب می‌کنند، نمونه‌ی عینی آن که به تازگی و در ادمه‌ی رفتارهای عدالت‌ستیزانه به حبس محکوم گردیده‌اند آقایان مجید کریمی و مسعود فرهیخته است که جزو فداکارترین و دلسوزترین معلمان دیار خود می‌باشند. معلمانی چون مجید کریمی که برای عدالت آموزشی و زدودن فقر فرهنگی از جان و مال خود گذشته و تمام تلاش خود را در جهت پرورش دانش‌آموزانی متعهد و دلسوز به میهن سپری نموده سزاوار چنین احکام بی رحمانی و فراقانونی نیستند.
دستگیری، احضار، بازداشت، زندانی کردن، تنزل رتبە، قطع حقوق، تبعید و اخراج ده‌ها و بلکە صدها معلم عدالتخواە و باشرف در سال‌ها و خصوصا ماە‌های اخیر نمونەهایی از این برخوردهای غیرقانونی است در حالی است کە تنها خواستە معلمان دلسوز و فعالی چون #مجید_کریمی و دیگران اجرای درست و اصولی قانون اساسی و برقراری عدالت آموزشی برای دانش‌آموزان و داشتن زندگی شرافتمندانه و با عزت برای همکاران در اقصا نقاط ایران است.
انجمن صنفی معلمان کوردستان، اعلام می‌دارد کە فعالیت‌های صنفی، حق‌طلبانه و قانونمدارانەی مجید کریمی و مسعود فرهیخته و تمامی معلمانی را که مورد بی رحمی و قهر مسولان بی درایت قرار گرفته‌اند در راستای خیر و صلاح عمومی و اصلاح امور خصوصا در حوزه آموزش و پرورش بوده، جای تقدیر است. از قوه قضائیه هم انتظار دارد به مسئولیت ذاتی و قانونی خود رجوع نموده و ضمن لغو احکام صادره امنیت و آرامش را به جامعه و بویژه جامعه‌ی فرهنگیان برگردانند و شعله‌های عدالتخواهی و مطالبه‌گری را که در اثر ناآگاهی برخی از مسولان بله قربان‌گو، کم‌سو شده، نورانی نمایند.

انجمن صنفی معلمان کوردستان (مریوان و سروآباد، دیواندره، سقز و زیویه)

٧ اردیبهشت‌ماه ١٤٠٣

***********

بیانیه کانون صنفی معلمان استان خوزستان

در محکومیت حکم ظالمانه بیدادگاه جمهوری اسلامی علیه توماج صالحی

شیر مردانند در عالم مدد
آن زمان کافغان مظلومان رسد
بانگ مظلومان ز هرجا بشنوند
آن طرف چون رحمت حق می دوند
گر ضعیفی در زمین خواهد امان
غلغل افتد در سپاه آسمان
درود هموطنان گرامی و بزرگوار
دادگاه فرمایشی اصفهان با اتهاماتی واهی و به قصد ایجاد رعب و وحشت در جوانان عزیز کشور، حکم اعدام #توماج_صالحی رپرِ معترض، آگاه، شجاع و مبارز را در حالی صادر نمود که امام جمعه ی پایتخت در اقدامی عجیب مورد رافت مهربانانه قرار گرفت و حتی یک جلسه محرومیت را در بر نداشت.
توماج صالحی هنرمند و خواننده رپر صاحب گفتمان به جرم حقوق شهروندی و اعتراض به وضعیت موجود در زندان دستگردی اصفهان است.
او فریاد حق طلبی خود و اقشار جامعه، از جمله معلمان و کارگران و جوانان رشید پسر و دختران ایران زمین را سروده و با صدایی رسا و دلنشینِ انتقادی آن را خوانده است.
توماج صالحی نه «خدا» را بازیچه ی خود قرارداده و نه «دین» را به بازی گرفته است.!!
توماج_صالحی فرزند خلف ملت ایران است و با رانت خواری و اختلاس کارگزاران حکومتی که خود را «اسلامی» می نامند مخالف است.
همان طور که تمام ملت ایران با حیف و میل «بیت‌المال» توسط مقامات کشور مخالفند او صدای همه ی ملت ایران از شمال تا جنوب و از غرب تا‌ شرق کشور بود.
ما معلمان کانون صنفی خوزستان ضمن محکوم کردن صدور احکام ظالمانه اعدام برای فرزندان دلیر ایران، هشدار می‌دهیم تا هر چه زودتر بدون هیچ قید و شرطی پسر ایران، نماد جرات توماج صالحی را آزاد نمایید.! وگرنه، نه از تاک، نشان خواهد ماند و نه از تاک نشان.

نه به اعدام

توماج صالحی

هفتم اردیبهشت یک هزار و چهارصد و سه

***********

بیانه انجمن فرهنگیان هرسین در محکومیت حکم ناانسانی دستگاه داد!!! علیه توماج صالحی

دروغ ما را می کشت، اگر هنر نبود.
آنانکه در دروغ زندگی می کنند، دار اعدام را برای هنر ساخته اند.

جهدی بی حاصل و اندیشه‌ای ویرانگر، قدرت نا مشروع خود را بکار بسته تا علم، فلسفه، هنر و هستی را به قامت خویش بدوزد؛ بی کرانگی هنر را در قالب ایدئولوژی منجمد و خردستیز خویش مقیّد سازد، البته در این توهم دار اعدام تنها ابزار اوست.
بی کرانگی هنر، زندگی را و هستی را می گشاید و روش استبداد، زندگی را می کُشد، این تقابل تاریخی خشونت است با هنر!!
هنر همتای ابدیت است. آفرینشگرانه، فرای دنائت ارباب خشونت حضور دارد.
هنر با شکنجه، زندان و اعدام نمی میرد، چون خودِ هستی است.
حکم اعدام توماج صالحی، همراهِ اعلان جنگ علیه مردم تحت عنوان " طرح نور" از نشانگان احتضار قدرتی است که رمز ماندگاری خویش را در خشونت و کشتن می داند.
ما حکم اعدام توماج صالحی را در زمره قتل هنر و زندگی می دانیم و در همراهی با هستی و انسان آن را محکوم می کنیم.
توماج صالحی، امتداد سقراط است.

انجمن فرهنگیان هرسین

هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

***********

بیانیه انجمن صنفی معلمان فارس در محکومیت حکم اعدام توماج صالحی

روزگار دهشتناکی است. غریبی زمانه آنجا نمایان می‌گردد که قوه قضاییه دست اختلاس‌گران و دزدان بیت‌المال را نمی‌بیند ولی دهان هنرمندان را می‌بویند مبادا گفته باشند دوستت دارم!
حکم اعدام برای هنرمند محبوب و مردمی #توماج_صالحی توسط دستگاه قضا در حالی صادر شد که زمین‌خواران و مفسدان اقتصادی دانه درشت در سیستم قضایی نه تنها تبرئه می‌شوند بلکه حتی یک روز هم بازداشت یا تحت تعقیب قضایی قرار نمی‌گیرند. به راستی طنین صدای توماج صالحی خواب چه کسانی را در این زمانه‌ی لال پرست آشفته ساخته است؟
اگر چه نخستین بار نیست که جامعه شاهد صدور چنین احکام ناعادلانه‌‌ای از سوی دستگاه قضا است. چنانچه همگان می‌دانند کنشگران اجتماعی از جمله معلمان و کارگران هم مشمول چنین بی‌ عدالتی‌های ترازوی سیستم مذکور گردیده‌اند؛ لیکن ارمغان شوم چنین بیدادگاهی چیزی جز تشدید فضای رعب و وحشت و آرامش کاذب پیش از طوفان مهیب اجتماعی نیست.
در فضایی که راه نقد و کنشگری قانونی مسدود شود و جامعه روز به روز شاهد تبعیض‌ و بی‌عدالتی‌ و نقض مکرر قانون باشد بیم آن می‌رود که خشم فروخفته‌ی مردم شعله‌ور شود و در آینده‌ای نزدیک، حرکات بسیار رادیکال‌تری در جامعه شکل گیرد. وقایع چند سال اخیر و به خصوص اعتراضات سال ۱۴۰۱ بر همگان هویدا ساخت که چنین نتیجه‌ای محتوم است و گریزی از آن نیست.
انجمن صنفی معلمان فارس ضمن محکومیت شدید حکم اعدام هنرمند محبوب و مردمی توماج صالحی، خواستار فوری و بی قید و شرط آزادی ایشان و لغو این حکم ظالمانه است. در پایان هشدار می‌دهیم که صدور چنین حکم‌های شرم‌آوری توسط دستگاه قضا حاصلی جز بی اعتمادی جامعه نسبت به سیستم قضایی ندارد.
به گواهی تاریخ روند سرکوب و ارعاب منتقدان در هیچ کجای جهان نتوانسته کنشگری و نقادی را به محاق فراموشی و خاموشی ببرد و در نهایت کنشگران اجتماعی و نقادانند که پیروز میدان حق‌طلبی‌اند.
آگاه باشید که صدای توماج‌ها را نمی‌توانید به صلیب بکشید. یقین داشته باشید، حنجره‌های تازه‌نفس نشسته در آشیانه، صدایش خواهند شد. آری این صداست که می‌ماند و هرگز به خاموشی نمی‌گراید.

***********

اصغر امیرزادگان عضو هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان فارس

ببرای گذراندن دوران محکومیت خود روانه زندان فیروزآباد شد

اصغر_امیرزادگان عضو هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان فارس، که پس از رای دادگاه تجدیدنظر فارس و تقلیل حکم محکومیت ایشان از ۵ سال حبس تعزیری به ٢ سال، حکم توقف در پرونده ایشان صادر شده بود، روز دوشنبه ٣ اردیبهشت ماه ١۴٠٣ برای گذراندن دوران محکومیت خود روانه زندان فیروزآباد شد.
قابل ذکر است که ایشان بیش از یک سوم از دوران محکومیت ٢ سال حبس خود را گذرانده و مدت محکومیت ایشان به اتمام رسیده است.
انجمن صنفی معلمان فارس ضمن در خواست آزادی ایشان، خواهان توضیح و دلیل احضار و زندانی شدن این فعال صنفی از مسئولین و دادستان محترم شهرستان فیروز آباد می‌باشد.

***********

غلامرضا غلامی کندازی با پابند الکترونیکی حبس خانگی شد

غلامرضا غلامی کندازی عضو هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان فارس، که با رای دادگاه تجدیدنظر به ٢ سال حبس تعزیزی محکوم شده بود، امروز ۴ اردیبهشت ماه ١۴٠٣ از زندان عادل‌آباد #شیراز آزاد و با پابند الکترونیکی حبس خانگی شد. به امید آزادی این همکار گرامی و دیگر اندیشه‌های دربند.

***********

درخواست کنفدراسیون جهانی مواد غذایی IUF از سازمان جهانی کار

برای هشدار به دولت ج.ا.ا نسبت به وضعیت سلامتی عثمان اسماعیلی

اتحادیه بین المللی صنایع غذایی، کشاورزی، دخانیات و کارگران وابسته (IUF) طی بیانیه‌ای نگرانی خود را نسبت به وخامت جسمانی عثمان اسماعیلی فعال کارگری دربند، ابراز داشته و از برخورد عامدانه مسئولین قضایی، امنیتی و زندان مرکزی سنندج و ممانعت آنها از انجام پروسه‌ی درمانی ایشان؛ هشدار داد.
اتحادیه IUF از سازمان جهانی کار خواسته؛ نسبت به وضعیت بغرنج سلامتی عثمان اسماعیلی مداخله کند و از مقامات دولت جمهوری اسلامی ایران بخواهد هر چه سریع‌تر برای درمان و آزادی نامبرده اقدام کنند.
لازم به ذکر است در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ از زندان مرکزی سنندج طی نامه‌ای به دادیار شعبه دوم اجرای احکام کیفری سقز خاطرنشان کرده‌اند که «عثمان اسماعیلی از بیماری‌های متعددی رنج می‌برد بطوریکه توان خود را در داخل بند از دست داده و همبندی‌هایش وی را یاری و مساعدت می‌کنند... در پایان نامه خواسته شده که با مرخصی استعلاجی وی موافقت به عمل آید.» نامه‌ی مذکور با دستور دادیار شعبه دوم اجرای احکام سقز در مورخ ۲۵ فروردین ماه سال جاری، برای موافقت نهایی به اداره اطلاعات سقز فرستاده شد که پس از گذشت سه روز مسئولین قضایی سقز اعلام کرده بودند که دادستان این شهر با مرخصی استعلاجی عثمان اسماعیلی موافقت نکرده است.

***********

طاهر اصغر پور از معلمان استان البرز وارد زنندان شد

طاهر اصغر پور از معلمان استان البرز که با حکم تجدید نظر استان البرز به چهار ماه حبس قطعی محکوم شده بود برای گذراندن دوره‌ی محکومیت خود روز ۲۷ام فروردین ماه ۱۴۰۳ وارد زندان مرکزی کرج شد
این فعال فرهنگی، که ۲۹ سال سابقه کار دارد، به خاطر چند استوری در صفحه اینستاگرامش متهم به «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و در دادگاه بدوی به شش ماه حبس و دو سال منع فعالیت در فضای مجازی و احزاب سیاسی شد که حکم ایشان در دادگاه تجدیدنظر به ۴ ماه حبس کاهش پیدا کرد. این معلم شریف پیشتر در تاریخ هشتم مهرماه ۱۴۰۲ بازداشت و پس از یک روز با قرار وثیقه آزاد شده بود.
طاهر اصغرپور، معلم و دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانشگاه علامه و مترجم کتابهای زیر است: - حکومت و اعتماد عمومی - آخرین بحثها در مورد ناسیونالیسم - جامعه و گفتمان -گفتمان و بافت - برساخت گفتمانی هویت ملی

***********

محکومیت سوما پورمحمدی، مدرس زبان کوردی در سنندج، به ۱۱ سال حبس و تبعید

سوما پورمحمدی مدرس زبان کوردی و از اعضای هیئت مدیره سازمان فرهنگی اجتماعی نوژین در شهر سنندج در دو پرونده جداگانه جمعاً به ۱۱ سال حبس و تبعید به کرمانشاه محکوم گردید.
پیشتر نیز سیوان ابراهیمی، آموزگار زبان کوردی، عضو هیئت مدیره انجمن فرهنگی اجتماعی «نوژین» به اتهام «اخلال در نظم عمومی» به یک سال حبس و ۴۰ ضربه شلاق محکوم شده و دوران حبس خود را در زندان میگذراند.
آقای ابراهیمی، دلایل صدور این احکام را «مسئولیت در انجمن نوژین و فعالیت‌های این انجمن»، «حمایت از مقاومت همسرش، زارا محمدی» فعال حوزه زبان مادری عنوان کرده بود.

***********

نیروهای خدماتی امروز یکم اردیبهشت ۱۴۰۳ در مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع اعتراضی برگزار کردند نیروهای خدماتی در ده سال گذشته کمترین میزان افزایش حقوق را داشته و معیشت آن‌ها بیش از هر زمانی در تنگنا قرار گرفته است.

***********

خبر فوری: عزیز قاسم زاده به مرخصی درمانی اعزام شد

عزیز قاسم زاده خواننده و معلم زندانی دقایقی پیش، اول اردیبهشت ۱۴۰۳ برای ۱۰ روز به مرخصی درمانی اعزام شد.
عزیز قاسم‌زاده به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان محکوم شده بود که علیرغم پایان مدت محکومیت در تاریخ ۷ فروردین ۱۴۰۳ تا کنون آزاد نشده است.
شایان ذکر است با احتساب ۱۹ روز بازداشت موقت و انجام تجمیع، عزیز قاسم‌زاده می بایست در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ آزاد می‌شد اما تا این لحظه تجمیع پرونده‌ی این خواننده و معلم زندانی بر اساس قانون مجازات واحد (مجازات اشد) انجام نشده است و با شدت یافتن بیماری پروستات، جان و سلامت وی به خطر افتاده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از مسؤلان قضایی انتظار دارد که طبق قانون، با تجمیع پرونده و آزادی همیشگی این معلم هنرمند، شرایطی پیش آورند تا روند درمان او بیرون زندان با آرامش انجام شود.

***********

سرکوب معلمان ادامه دارد

محمد صادقی، معلم بازنشسته و فعال صنفی معلمان جهت امروز شنبه یکم اردیبهشت ۱۴۰۳ ،جهت اجرای حکم یک سال حبس تعزیری به زندان اراک منتقل گردید .
بر اساس ابلاغیه‌ای که شعبه هفتم اجرای احکام دادگاه انقلاب اراک صادر به آقای صادقی ابلاغ کرده است، از وی خواسته شده بود که شنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۳ جهت اجرای حکم حبس در این شعبه حاضر شود. او ۱۴ فروردین جاری، جهت تحمل محکومیت ۱ ساله‌ خود به زندان اراک مراجعه، اما پس از ساعاتی به دلیل تعویق در اجرای حکم، آزاد شده بود.
آقای صادقی پیشتر در شعبه دوم دادگاه انقلاب اراک به ریاست قاضی حسینی از بابت اتهام اجتماع و تبانی به ۳ سال و ۷ ماه زندان و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود که آن حکم در اسفند گذشته، در شعبه هشتم دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی به ریاست قاضی محسن عدالت به ۱ سال حبس تعزیری تقلیل یافت. وی ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ نیز در اراک بازداشت شده و نهایتاً پس از مدتی با تودیع وثیقه آزاد شده بود.

***********

جان نجات انورحمیدی، در خطر است

جان نجات انورحمیدی، معلم بازنشسته ۶۸ ساله محبوس در زندان سپیدار اهواز، در خطر است
نجات انورحمیدی‌ کارون، در زندان سپیدار اهواز، از ناراحتی شدید قلبی رنج می‌برد و به تشخیص پزشکان متخصص، باید مورد عمل جراحی قرار گیرد، اما به‌رغم درخواست‌های مکرر خانواده‌اش، از انتقال او به بیمارستان خودداری می‌کنند.
نجات انورحمیدی معلم ۶۸ ساله اهل آبادان که از سال ۱۳۹۷ در زندان به سر می‌برد، در شعبه چهار بی‌دادگاه اهواز به ۱۵ سال زندان محکوم شده است.

***********

مجید کریمی و مسعود فرهیخته به حبس تعزیری محکوم شدند

مجید کریمی و مسعود فرهیخته اعضای هیات مدیره تشکل های کردستان و اسلامشهر به حبس تعزیری محکوم شدند.
دادگاه انقلاب سنندج مجید کریمی از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان کردستان و مسعود فرهیخته از اعضای هیات مدیره کانون اسلامشهر را به سه ماه حبس تعزیری محکوم کرد که با توجه نداشتن سابقه کیفری هریک را به هشت میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس تبدیل کرده‌است.
در رای دادگاه شرکت این معلمان در تجمع های اعتراضی ، ایراد سخنرانی و حمایت از معلمان زندانی را مصداق جرم عنوان کرده است.
این دو فعال صنفی معلمان پیش‌تر در جریان اعتراضات معلمان بازداشت شده و با قید وثیقه آزاد شده‌اند.
شورای هماهنگی ضمن حمایت از این دو عضو شورا بر تداوم جنبش اعتراضی معلمان تاکید می کند و اعلام می دارد تداوم صدور این احکام تنها ریشه در ناتوانی حاکمان برای حل مشکلات کشور دارد.

***********

نه به جنگ

حکومت حاکم بر ایران با فرستادن دهها فروند پهباد و موشک به اسرائیل حمله‌ای را آغاز کرده که حتی اگر به همین یک شب ختم شود در نهایت قربانیان آن زنان، کودکان و فرودستانی خواهند بود که به سفره آن تعرض شده و از سفره آنان اسباب این موشک‌پرانی‌ها تامین می‌شود.
در جنگی تمام‌عیار هم بدیهی است که منافع هیچ یک از دو ملت گرفتار حکومت‌های مذهبی و فاشیست تامین نخواهد شد و آوارگی و فقر دامنگیر مردمی می‌شود که در همین شرایط هم گرفتار تامین حداقل‌های زندگی هستند.

***********

بازداشت امان جلالی نژاد معلم و نقاش

امان جلالی نژاد معلم و نقاش شاغل در آموزش و پرورش استان خوزستان شهرستان اهواز از ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ در محدوده ورودی شهر اهواز توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده و تا لحظه تنظیم خبر از محل و دلیل بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.

***********

فراخوان اولین تجمع بازنشستگان در سال ۱۴۰۳

انجمن صنفی بازنشستگان نیمه دوم ۱۴۰۰ طی فراخوانی اعلام تجمع اعتراضی برای احقاق حقوق بازنشستگان داده‌اند.

تاریخ تجمع ۲۶ و ۲۷ فروردین ۱۴۰۳     ساعت ۹ صبح

محل تجمع: تهران، میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، سازمان برنامه بودجه

منتظر حضور شما همکاران گرامی هستیم

« اتحاد‌ رمز موفقیت ماست »

***********

روزشمار آزادى معلمان زندانى

جان عزيز قاسم زاده در خطر است

امروز ۲۳ فروردين ۱۴۰۳ بیش از یک ماه است كه حبس يك ساله‌ى او طبق قانون پايان يافته، اما آزاد نشده و همچنان در زندان است. ادامه‌ی حبس عزيز قاسم‌زاده غيرقانونى‌ست.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

***********

اعلام حمایت اقشار مختلف از پتیشن امضا حمایت از معلمان گیلان

«قدرت ما در اتحاد ماست»

در روز دوم جمع آوری امضا در همراهی با معلمان تا این لحظه بیش از ۱۳۰۰ نفر اسم خود را در پتیشن حمایت از معلمان گیلانی ثبت کرده اند و صدها نفر دستی اسامی را برای ثبت ارسال کرده‌اند صدها نفر از: وکلا - روزنامه نگاران - جامعه شناسان - نویسندگان - پژوهشگران دینی - کارکنان سایر اداره - فعالین حقوق زنان - فعالین حقوق بشر - فعالین کارگری - فعالین دانشجویی - اهالی سینما - روان درمانگران - و مشاغل آزاد از معلمان گیلانی حمایت کرده‌اند
لازم به ذکر است در بین اسامی امضا شدگان خانواده های دادخواه، زندانیان سیاسی سابق و زندانیان سیاسی که هم اکنون در حال سپری کردن دوران حبس خود هستند نیز ثبت شده است و شخصیت‌های نامی و شناخته شده از خارج کشور
برای امضا پتیشن روی لینک زیر کلیک کنید اینجا کلیک کنید.

***********

پرونده سازی هیئت تخلفات اداری علیه روح الله مردانی

هیئت تخلفات اداری آموزش و پرورش استان البرز با پرونده سازی و اتهاماتی که ناشی از تفتیش عقیده و عدول این نهاد اداری از وظایف حوزه قانونی خود است، علیه معلم و فعال صنفی روح الله مردانی تشکیل پرونده داد و او ۱۰ روز برای ارائه لایحه ی دفاعیه مهلت دارد.
در این پرونده که با استناد به گزارش مدیرکل آ.پ تنظیم شده، علاوه بر شرکت در تحصن، اعتصاب و تظاهرات غیرقانونی یا تحریک به برپایی تجمعات غیرقانونی، مواردی همچون "انتشار فیلم و تصاویر مبتذل و سیاسی" و مطالب صفحه شخصی او در اینستاگرام به عنوان اتهام آمده؛ اما معلوم نیست چرا مدیرکل یک اداره به جای رسیدگی به امور اداری خود، شبکه های اجتماعی معلمان را تفتیش و گزارش می کند؟!
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومیت پرونده سازی علیه فعالین صنفی در هیات تخلفات اداری بار دیگر تاکید می کند اینگونه پرونده سازیها مانع دادخواهی جامعه معلمان نخواهد بود. این شورا از تمام ظرفیت خود برای رسیدن به مطالبات قانونی و لغو احکام قضایی و اداری علیه فعالین استفاده خواهد کرد.

***********

تجمع اعتراضی کارکنان سازمان بهزیستی کردستان

در روزهای شنبه و یکشنبه هجدهم و نوزدهم فروردین ۱۴۰۳ جمعی از کارمندان بهزیستی استان کردستان در اعتراض به وضعیت معیشتی و سطح پایین حقوق و مزایای خویش در چند شهرستان تحصن کردند.
کارمندان سازمان بهزیستی نسبت به سطح پایین حقوق و مزایای خویش معترض هستند و بارها به طرق مختلف این خواسته خویش را ابراز کرده‌اند. اما مسئولین این سازمان همزمان با شانه خالی کردن از تعهدات مختلف خویش نسبت به معلولان و دیگر اقشار جامعه هدف سازمان بهزیستی نسبت به وضعیت معیشتی کارکنان زیر مجموعه خویش نیز کاملا بی‌تفاوت هستند.
دولت ابراهیم رئیسی با اجرای سیاست‌های مختلف تورم زا و تبعیض آمیز در ادامه‌ی سیاست‌های دولت‌های پیشین همواره از افزایش بودجه معلولان مطابق با میزان تورم سالیانه اجتناب کرده است و معلولان و خانواده هایشان را در مقابل هزینه‌ها و مشکلات متعدد ساختاری و اجتماعی تنها گذاشته است.
علیرغم گسترش فقر ( و به تبع آن گسترش انواع معلولیت ها و آسیب‌های اجتماعی چون برخلاف دیدگاه های رایج بسیاری از معلولیت ها ریشه های اجتماعی و سیاسی دارند)در سال‌های اخیر دولت‌های مختلف در راستای اجرای سیاست‌های نئولیبرالی نه تنها اراده‌ای برای افزایش بودجه نهادهای حمایتی جهت حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و معلولان در برابر پیامدهای اجرای این سیاست‌ها نشان ندادند بلکه با برون‌سپاری خدمات حمایتی خویش به بخش خصوصی و موسسات خیریه و در کل تشویق سیاست‌های نیکوکاری (charity) آنها را در برابر مشکلات ناشی از تورم روزافزون تنها گذاشتند.
در ادامه‌ی این سیاست‌ها کابینه‌های مختلف از افزایش حقوق کارکنان خویش به ویژه در بخش‌هایی که برای بقای خویش حیاتی نمی‌داند یا آن سازمانها توانایی اثرگذاری بر سیاستگذاری در رده‌های بالای تصمیم‌گیری را ندارند، اجتناب کرده است. در حالی‌که بخش‌های نظامی، امنیتی و ایدیولوژیک به شیوه‌های مختلفی مزایای گوناگون دریافت می‌کنند و بخش‌های استراتژیک اقتصادی نیز راه‌هایی را برای بهره‌برداری از درآمدهای عمومی یافته‌اند بخش‌های حمایتی چون آموزش، سلامت و... از این امر بی‌بهره هستند. با واگذار کردن مزایا و رفاهیات کارکنان به استانداری ها این پازل تبعیض تکمیل می‌شود چراکه استان‌هایی که توان اثرگذاری بر تصمیم‌گیری ها را ندارند مزایای کمتری به کارکنان خویش می‌پردازند و در این میان کارکنان بهزیستی در کنار فشار روانی دائمی ناشی از تعامل روزانه با محرومترین اقشار جامعه و ناتوان از رفع مشکلات آنها باید با پائین آمدن ارزش حقوق ماهیانه خویش نیز کنار بیایند

***********

گروگانگیری معلمان فرانسوی به اتهام ارتباط با معلمان ایران

اکنون نزدیک به ۷۰۰ روز از بازداشت ژاک پاریس و سیسیل کوهلر دو معلم فرانسوی در ایران می‌گذرد. نه خانواده و نه مقامات فرانسوی نتوانسته‌اند به هیچ اطلاعاتی در مورد پرونده آنها یا جزئیات بیشتری در مورد آنچه که آنه به آن متهم شده است دسترسی پیدا کنند.
نومی کوهلر خواهر سیسل کوهلر می‌گوید که سیسیل توانسته است از زندان با خانواده‌اش تماس.های تلفنی پراکنده برقرار کند، اما خواهرش نمی‌تواند آزادانه صحبت کند. از زمان دستگیری، سیسیل فقط دو بار تحت.نظر نیروهای امنیتی اجازه ملاقات کوتاه با مقامات کنسولی فرانسه داشته است.
خانواده هنوز نمی‌دانند که چرا سیسیل و ژاک برای بازداشت انتخاب شدند. رسانه‌های دولتی ایران گفته‌اند که این زوج با کانون اصلی معلمان ایران ارتباط داشته‌اند که خانواده آن را تکذیب می‌کند.
نومی می‌گوید: "او به تعطیلات رفت و دستگیر شد، همین. او کسی را در داخل ایران نمی‌شناخت"
مادرم نوشته بود: «آنها برنگشتند. آنها در زندان هستند.» نومی می‌گوید "دنیا در آن لحظه از هم پاشید."
مادر او گفت که مقامات فرانسوی تایید کرده‌اند که سیسیل و ژاک هر دو دستگیر شده‌اند. گزارش‌های ویدئویی در خبرگزاری‌های دولتی ایران منتشر شد که نشان می‌داد این زوج در طول سفر توسط سرویس‌های امنیتی تحت‌نظر قرار گرفته‌اند.
به مدت دو ماه خانواده و مقامات فرانسوی به شدت به دنبال اطلاعاتی از دولت ایران در مورد اتفاقی که برای دختر و دوست پسرش افتاده بود می‌خواستند، اما چیزی دریافت نکردند. سپس در اواخر تیرماه، گروه‌های حقوق بشر ایران گزارش دادند که دو تبعه فرانسوی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» دستگیر و روانه زندان مخوف اوین شده‌اند.
در ۶ اکتبر، خبرگزاری دولتی ایرنا ویدئویی از «اعتراف» سسیل و ژاک به عوامل سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه منتشر کرد. سیسیل با حجاب بود و خواهرش می‌گوید لاغر و خسته به نظر می‌رسید.
هم خانواده و هم مقامات فرانسوی می‌گویند این اعترافات اجباری بوده و این زوج را «گروگان دولتی» می‌نامند. وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد: صحنه‌سازی اعترافات مفروض آنها شرم‌آور، ناپسند، غیرقابل قبول و مغایر با قوانین بین‌المللی است.
نومی می‌گوید: «اولین چیزی که در ویدیو دیدم این بود که خواهرم گفت: «من یک جاسوس فرانسوی هستم.» بدترین روز زندگی‌ام بود. بعد از آن خیلی‌ها به من گفتند که حداقل می‌دانستیم او زنده است. اما برای من ویران‌کننده بود.
من از بودن او در سلول انفرادی و تحت فشار روانی بسیار می‌ترسیدم و وقتی ویدیو را دیدم تمام ترس‌هایم را از آنچه که او قبل از فیلم‌برداری پشت سر گذاشته بود، تأیید کرد.»

***********

علی‌رغم پایان مدت محکومیت، عزیز قاسم‌زاده به زندان بازگشت

در پی مخالفت دادستانی و دادیار ناظر بر زندان با مرخصی درمانی عزیز قاسم زاده خواننده و معلم زندانی که یک سال زندان او به اتهام تبلیغ علیه نظام در تاریخ ۷ فروردین ۱۴۰۳به اتمام رسیده و می‌بایست ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ از زندان آزاد می‌شد، به دلیل عدم اعمال قانون تجمیع (مجازات اشد یا مجازات واحد) امروز پنج شنبه ۱۶ فروردین ایشان به #زندان_لاکان رشت بازگشت.
شایان ذکر است پس از انجام آزمایشات تازه در سال جدید به رغم استفاده از دارو طی چند ماه، متاسفانه psa قاسم زاده باز افزایش پیدا کرده و به بالای ۱۰ رسیده و طبق تجویز پزشک با این افزایش چند باره، احتمال مشکوک به ضایعات بدخیم در پروستات محتمل است و او می بایست بلافاصله برای ادامه درمان، MRI و cT و نمونه برداری از پروستات انجام دهد.

***********

احضار سه معلم خوزستانی به دادگاه انقلاب اهواز

شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز آقایان پیروز نامی، سیامک صادقی چهرازی و علی کروشاتی را برای ۲۶ فروردین به دادگاه احضار کرد.
این فعالین صنفی معلمان از سال ۱۴۰۰ چندین نوبت با پرونده سازی های اطلاعات سپاه بازداشت شده و هر بار با پرونده جدید قضایی مواجه شده‌اند و به رغم دستور قضایی وسایل ارتباطی آن‌ها که در زمان بازداشت توقیف شده به آنان مسترد نشده است.
تشکل های عضو شورای هماهنگی ضمن حمایت از اعضای کانون صنفی معلمان خوزستان بار دیگر تاکید می نمایند که پرونده سازی‌های نهادهای امنیتی هرگز نمی تواند مانع تشکل یابی و اعتراضات مردم و معلمان باشد ، اعتراضات مردم به تنگ آمده از فساد و ناکارآمدی مقامات قائم به اشخاص نیست و تا زمانی که مطالبات انسانی معترضان تامین نشود اعتراضات گسترده تری در پیش خواهد بود.

***********

محکومیت محمود بهشتی در آخرین پرونده قضایی، به پرداخت جریمه نقدی

محمود بهشتی لنگرودی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران، در آخرین پرونده خود به پرداخت دو میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد .
این فعال صنفی معلمان که از دهه هشتاد تا به امروز، بارها بخاطر فعالیت های صنفی بازداشت و روانه زندان شده است، در توضیح پرونده اخیر خود در صفحه شخصی اینستاگرامش نوشته است:
کم تر از یک ماه بعد از مختومه شدن آخرین پرونده از زنجیره پرونده هایی که گویا تمامی ندارد پرونده ی جدیدی با شکایت اطلاعات سپاه و با دو اتهام تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به استناد پست های اینستاگرامی تشکیل گردید و پس از صدور کیفرخواست به شعبه ی ۱۰۱ دادگاه انقلاب لنگرود ارجاع داده شد که در نهایت امروز حکم جریمه ی نقدی به مبلغ ۲ میلیون تومان رسما به من ابلاغ شد و از امروز به مدت ۲۰ روز فرصت خواهم داشت تا از دو گزینه ی تسلیم به رای و یا تقاضای تجدید نظر یکی را انتخاب نمایم.

***********

بیانیه در محکومیت احکام ضد بشری علیه فعالان صنفی و فعالان زنان گیلان

شصت سال زندان برای فعالان در حوزه نان
بیست سال زندان برای فعالان در کانون صنفی معلمان

ناعقلانیت قدرت، ناانسانیت نهادهای وابسته بدان را بازتولید می‌کند، ابتذال در این احکام، "داد" را شرمگین تاریخ ساخته است. نادانی حاکم بر زعامت سیاسی جامعه مانع از آن شده است تا فهم شود، فرایند تبدیلِ ترس به خشم، در بین مردم چنان فزونی یافته، که "هر آنچه سخت است و استوار دود می کند و به هوا می‌برد".
حکومت تنها حق راستین خود را "مجازات" کردن، با هر ابزاری و با هر سنتی که صلاح می‌داند، قلمداد می‌کند. این نگرش از آنجا نشات گرفته که، شهروند گرگ حکومت است، این منطق فرمانروایی مُردنی است. انسان امروز، قربانی خواست غیراخلاقی ِسیاست‌ورزی‌های شما مبتنی بر بقا با مجاز شمردن هر ابزاری نخواهد شد.
حق زندگی‌خواهی، حق اعتراض، حق نافرمانی در برابر استبداد مطلق، حق فریاد، حق استقامت، حق بهره گیری از شور زیستن، حق خودبسندگی فردی و اجتماعی، ما و فعالیت‌های صنفی و مردم‌گرایانه‌ی ما را باز تولید می‌کند.
راهی که تاکنون برای رهایی و برابری طی کرده‌ایم، راهی است برگشت‌ناپذیر، "ما" دیگر "آنی" نمی‌شویم که خواستِ نا عقلانی فرمانروایی "زورمحور" شماست.
احکام اخیر صادره از سوی دستگاه قضا، علیه فعالان حوزه زنان، و پیش‌تر علیه فرهنگیان در #گیلان، لمپنیسم قلدرماب حاکمیت در بهره‌گیری از خشونت محض علیه تمامی نارضایتی‌هایی است که مردم ایران در عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی از خود نشان داده‌اند. مردم آموخته‌اند، "از ترسیدن، بترسند. این یعنی:‌ قدرت برساختن مردم.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، احکام ناعادلانه علیه فعالان حوزه زنان، زهره دادرس، فروغ سمیع‌نیا، سارا جهانی، یاسمین حشدری، شیوا شاه سیا، نگین رضایی، متین یزدانی، آزاده چاووشیان، زهرا دادرس، جلوه جواهری، هومن طاهری و اعضای کانون صنفی معلمان گیلان، محمود صدیقی پور، عزیز قاسم زاده، علی نهالی، تیمور باقری کودکانی، جواد سعیدی، طهماسب سهرابی، انوش عادلی، جهانبخش لاجوردی، غلامرضا اکبر زاده، یداله بهارستانی قویا محکوم می‌کند.
و اعلام می‌دارد این رویه، در اراده مردم تحت‌ستم ایران، جهت به ثمر رساندن جنبش رهایی بخش و برابری‌طلب خویش، ذره‌ای خلل وارد نخواهد ساخت.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

دهم فروردین ماه ۱۴۰۳

***********

نوروز تداوم مبارزه روشنایی بخش برای پیروزی بر تاریکی‌ها هست

در حالی امسال هم نوروز را جشن می گیریم که مبارزات معلمان، کارگران، زنان، بازنشستگان و دیگر فعالین مدنی و سیاسی همچنان همچنان ادامه دارد و زنان ایران راسخ تر از هر زمانی در عرصه مبارزه پیشگام هستند.
تحریم آگاهانه انتخابات نمایشی رژیم جمهوری اسلامی و مجلس حکومتی آن نمونه بارزی از تداوم مبارزه است و جلوگاه نارضایتی عمیق مردم ایران است و در واقع تحریم انتخابات رای قاطع به عدم مشروعيت سیستم حاکم بود.
در سطح بین‌المللی گزارشگر ویژه سازمان ملل وضعیت حقوق بشر در ايران را بشدت نگران کننده خواند و کمیته حقیقت یاب در گزارشی بسیار تکان دهنده حکومت ایران را متهم به "جنایت علیه بشریت" کرد و توضیح می‌دهد که "در طی تحقیقات ما به این نتیجه رسیده ایم که صرفا قوانین بین‌المللی حقوق بشر نقض نشده بلکه جنایت علیه بشریت رخ داده‌است ....".
آموزش بین‌الملل هماهنگ با کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه های کارگری در بیانیه مشترک از دولت ایران خواسته اند که در اجرای تعهدات بین المللی و تداوم عضویتش در سازمان جهانی کار بلافاصله آزادی زندانیان و تأمین مطالبات فعالین صنفی و سندیکای را محقق کند. و طی شکایتی از سازمان جهانی کار آزادی ۱۴ عضو برجسته جنبش معلمان و اتحادیه های کارگری را خواستار شده‌است.
کنفدراسیون اتحادیه های کارگری سوئد (ال او) در بیانیه که برای آیت‌الله خامنه‌ای و دیگر مقامات ایران ارسال کرد نسبت به قانون عفاف و حجاب در مورد نحوه لباس پوشیدن زنان و تشدید ظلم و ستم به آنها معترض شد وبا ابراز نگرانی خواستار تغییرات بنیادی در این زمینه شد .
رژیم ایران با تصویب و اجرای لایحه عفاف و حجاب تلاش می‌کند جنبش مردمی زن زندگی آزادی را که در تار و پود ایرانیان ریشه دوانده است خاموش کند اما زنان مبارز در ايران نه تنها خاموش نشده‌اند بلکه از طریق نافرمانی مدنی و تجربیاتی که در طول جنبش‌های اخیر بدست آورده‌اند همچنان به مبارزات خود ادامه می دهند شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، سندیکاهای کارگری و دانشجویان جهت پایان دادن به تبعیضات جنسی، اشتغال و حقوق برابر در بازار کار از مبارزه شجاعانه زنان حمایت می‌کنند و همبستگی تاریخی را شکل داده‌اند.
پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد - ایران معتقد است که حقوق اتحادیه‌ای بخشی از حقوق بشر است و متعهد است که حمایت خود از مبارزات اتحادیه ای برای تشکیل تشکل ‌های مستقل و آزاد کارگری در ايران ادامه دهد.
پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد - ایران بر موارد زیر تاکید دارد و برای تحقق آن در ایران تلاش می‌کند
۱- به رسمیت شناختن و اجرای مقاوله نامه های ۸۷ و ۹۸ سازمان جهانی کار
۲- لغو اعدام (قتل‌های دولتی)
۳- اجازه فعالیت بدون تهدید، خشونت، اخراج از کار و زندان سازمان های مستقل و آزاد کارگری و معلمان
۴- آزادی فوری و بی قید و شرط کلیه فعالین سندیکای، معلمان ، مدنی و سیاسی در زندان‌های رژیم جمهوری اسلامی ایران

پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد - ایران

استکهلم/ سوئد - ۲۸ مارس ۲۰۲۴

***********

مرکز آمار ایران: سال گذشته ۹۳۰ هزار دانش‌آموز از تحصیل بازماندند

به گزارش مرکز آمار ایران اعلام کرد که سال گذشته و در مقاطع تحصیلی مختلف، ۹۲۹ هزار و ۷۹۸ دانش‌آموز ترک تحصیل کرده‌اند و دانش‌آموزان ۱۵ تا ۱۷ ساله‌ در مقطع متوسطه دوم، بیشترین تعداد بازماندگی از تحصیل را داشتند.
این گزارش می‌افزاید: «آمار بازماندگی از تحصیل در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن، حدود ۲ درصد افزایش داشته است.»
مرکز آمار ایران در ادامه گزارش خود به نقش عوامل اقتصادی در بازماندگی از تحصیل اشاره و اعلام کرده که سال ۱۳۹۹ حدود ۷۰ درصد کودکان بازمانده از تحصیل در دهک یک تا پنج قرار داشتند و استان سیستان و بلوچستان دارای بیشترین نرخ فقر کودکان بازمانده از تحصیل در سال ۱۳۹۹ بوده است.
نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی نیز ۱۰ آذر ۱۴۰۲ اعلام کرد که از هر ۱۰۰ دانش آموز در سیستان و بلوچستان کمتر از ۴۰ نفر موفق به کسب دیپلم می‌شوند. او همچنین اظهار داشت که این استان با کمبود حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ معلم روبه‌رو است.

***********

بیانیه در خصوص روابط تشکیلاتی‌ و ‌بین‌المللی

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، بنا به اهمیت روابط بین‌المللی و تعامل فزاینده با این نهادها جلسات مهم و ارزشمندی برگزار کرد. پس از مورد بحث قرار دادن موضوعات مهمی در رابطه با سازوکار و شرایط فعالیت روابط بین‌المللی، در فرایندی کاملا شفاف، و دموکراتیک خانم شیوا عاملی‌راد، عضو تشکل کردستان مریوان و سروآباد، را به‌عنوان نماینده‌ی بین‌المللی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برای مدت یک سال انتخاب کرد. این انتخاب از طرف شورای هماهنگی به آموزش بین‌الملل و تمامی اتحادیه‌هایی که شورای هماهنگی با آن‌ها در ارتباط است اعلام شده‌است.
شورا از تلاش‌های ارزشمند بخش روابط بین‌الملل و فعالیت‌های خستگی ناپذیر خانم شیوا عاملی‌راد، در بازتاب‌ مواضع شورا به اتحادیه‌های بین‌المللی قدردانی می‌کند. در مدت دو سال گذشته فعالیت‌های ارزشمند این شورا به منسجم‌ترین حالت ممکن در سطح روابط بین‌المللی به اتحادیه‌ها و انجمن‌های صنفی گوناگون منعکس شده است؛ و از این طریق محبوبیت و مشروعیت بین‌المللی بی‌نظیری برای شورای هماهنگی و فعالیت‌های صنفی معلمان سراسر کشور ایجاد شده است. برگزاری همایش‌ بین‌المللی در حمایت از منشور «مطالبات حداقلی»، تصویب قطعنامه‌ی شورای هماهنگی در کنفرانس آموزش بین‌الملل منطقه‌ی آسیا و اقیانوسیه بعنوان قطعنامه‌ی سال با صددرصد آرای ۱۹۶ نمایندگان اتحادیه‌های صنفی شرکت کننده، اختصاص بخش افتتاحیه‌ی اجلاس بین‌المللی بخش آسیا و اقیانوسیه به پیام همبستگی سخنگوی شورای هماهنگی، انتخاب این شورا بعنوان برنده‌ی جایزه‌ی صلح حقوق بشر در سال گذشته، ده‌ها نامه‌ و اکت‌های حمایتی سایر اتحادیه‌ها در سراسر جهان از معلمین و فعالین صنفی ایران، فعالیت‌های مداوم آموزش بین‌الملل از جمله این حمایت‌های ارزشمند بین‌المللی است.
در آخرین جلسه اعضای شورا با آموزش بین‌الملل مواردی در خصوص معرفی نماینده شورا و دیگر مسائل مرتبط طرح و با تاکید هر دو طرف تصویب شد.
دبیرکل آموزش بین‌الملل و دیگر اعضای آن، با جزئیات کامل در جریان ساختار شورا بوده و از تداوم حمایت خود از شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران تاکید کردند؛ همچنین آموزش بین‌الملل این اطمینان را به اعضای حاضر در این جلسه داد که هم خود آموزش بین‌الملل و هم تمام اتحادیه‌های آموزشی در سطح دنیا، فقط از طریق رابطه با کمیته‌ی روابط بین‌الملل و نماینده‌ی معرفی شده به آموزش بین‌الملل به مکاتبات خود ادامه خواهند داد و این مهم را طی نامه‌ای رسمی به تمام اتحادیه‌های دیگر نیز اعلام خواهند نمود.
متاسفانه کسانی چون آقای محمد خاکساری که در سالیان اخیر هیچ ارتباط رسمی با تشکل‌ها و شورای هماهنگی نداشته‌اند مرتب با عنوان‌های غیرواقعی به سازمان جهانی آموزش و اتحادیه‌های مختلف نامه‌نگاری مداوم داشته که موجب اخلال در ارتباط مستقیم شورای هماهنگی با سازمان جهانی آموزش باشد. این شورای و سازمان جهانی آموزش با همراهی سایر اتحادیه‌های مرتبط پیگیرهای حقوقی لازم در این خصوص را انجام خواهند داد.
برخی اتهامات کاملا بی‌اساس در فضای مجازی در خصوص لغو عضویت شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در آموزش بین‌الملل از موارد دیگری بود که در این خصوص آموزش بین‌الملل بار دیگر اطمینان داد و رسما اعلام نمود که ضمن ابراز خرسندی از عضویت شورا این شورا تا پایان سال۱۴۰۳ از پرداخت حق عضویت به آموزش بین‌الملل معاف است.
همچنین در این جلسه متاسفانه مشخص شد یکی از فعالین سال‌های گذشته بدون اخذ مجوزی از شورا، از درگیری‌های دبیرخانه و هیات مدیره شورا به جهت سرکوب شدید توسط نیروهای امنیتی سواستفاده کرده و خود را بعنوان نماینده شورا کاندید کنگره‌ی ۲۰۱۹ آموزش بین‌الملل کرده و در آن حضور یافته است. سوءاستفاده ‌ی این قبیل افراد از هزینه‌های وحشتناکی که بر جامعه معلمان تحمیل شده قابل بخشش نیست. در خصوص تداوم چنین رفتارهایی، این شورا با اعلام عمومی جزئیات کارهای غیردموکراتیک، خودسرانه و غیرصنفی این افراد به نام شورای هماهنگی، وارد عمل خواهد شد.
در پایان این جلسه، اعضای شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، بار دیگر بر تصمیم صحیح عدم دریافت جایزه‌ی ۱۰ هزار دلاری حقوق بشر کره‌جنوبی با هدف ارتقای وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان دختر و بازتاب بسیار ارزشمند و تحسین گسترده‌ی این اقدام ابراز خرسندی نمود؛ و تاکید کردند شورای هماهنگی با تکیه بر حمایت اعضای تشکل‌های عضو بر استقلال مالی خود و حمایت مالی از فعالین صنفی بر اساس حمایت داخلی معلمان پای می‌فشارد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

***********

یک کودک‌کولبر بر اثر گیرافتادن در برف و سرمازدگی در مرز "میشاو سقز" جانباخت.

بر اساس گزارش رسیده به کانال شورای هماهنگی شامگاه یکشنبه پنجم فروردین‌ماه ۱۴۰۳ یک کودک‌کولبر با هویت «هستیار عبدالکریم» ١۵ ساله و اهل شهرستان دیواندره در مرز "میشاو سقز" بر اثر گیرافتادن در برف و سرمازدگی جانباخت.
پیام تسلیت شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
«ما رویایی بیشتر از یک زندگی که شبیه به زندگی باشد نداشتیم»
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، جانباختن این کودک را به خانواده و بازماندگانش تسلیت می‌گوید و بار دیگر بر مقوله کودکان کار و محرومیت از آموزش که از هر زمانی شکل گسترده‌تری یافته ‌است هشدار می دهد

***********

اخراج و بازنشستگی اجباری برای ۳۶ نفر از فعالان صنفی معلمان

نزدیک به سه دهه از فعالیت‌های کانون‌های صنفی معلمان می‌گذرد و در طی این سالها بارها شاهد احضار، بازداشت، احکام سنگین زندان، انفصال از خدمت، تبعید، و دیگر فشارها بر فعالین صنفی در سراسر کشور بوده‌ایم.
در سال ۱۴۰۰ که اوج جنبش معلمان بود و با برپایی تجمعات منجر به عادی‌سازی خیابان شدند نیروهای امنیتی تشدید سرکوب جنبش معلمان را در دستور کار خود قرار دادند؛ تا جاییکه در سال ۱۴۰۲ ، ۱۲ نفر از فعالین صنفی با حکم اخراج مواجه شدند و ۲۶ نفر از فعالین حکم بازنشستگی اجباری دریافت کردند، معلمانی که در دفاع از حق معلمان و دانش‌آموزان تاوان دادند تا درس عبرتی باشند برای دیگران؛ اما غافل از اینکه جنبش معلمان قائم به فرد نبوده و ما همچنان تا رسیدن به خواسته‌های معلمان در کف خیابان هستیم.
در این دوره از وزارت دو ساله سیاه صحرایی بیشترین آمار سرکوب معلمان را با همراهی هیات‌های رسیدگی به تخلفات معلمان روبرو شدیم و حراستهای نواحی و ادارات کل بازوی سرکوب فعالین صنفی در دو سال اخیر بودند.
فعالان صنفی سالهاست که برای رسیدن به مطالبات خود و دانش‌آموزان هزینه می‌دهند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن تقدیر و تشکر از فعالین صنفی بی‌ادعایی که در این راه بارها هزینه دادند و همچنان بر مواضع بر حق خود ایستادگی می‌کنند بار دیگر ضمن محکوم کردن احکام غیرعادلانه فعالین صنفی و تداوم این فشارها و اقدامات غیرقانونی، یادآور می‌شود احکام قرون وسطایی هرگز نمی‌تواند مسیر مطالبه‌‌گری قانونی فعالان صنفی را مسدود نماید.

***********

ممانعت از آزادی جعفرابراهیمی

برای مشاهدۀ تصاویر و کلیپ ها و مطالب شورای هماهنگی اینجا کلیک کنید.
حبس جعفر ابراهیمی، بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، که هم اکنون در زندان قزلحصار در تبعید است، پایان یافته است اما نیروهای امنیتی و قوه قضاییه از آزادی وی امتناع می‌کنند. دادستانی برای تحمیل حبس بیشتر به این زندانی سیاسی، دوره مرخصی استعلاجی را بهانه نموده و دوران مرخصی را به پایان حبس اضافه نموده‌است تا وی بعد از اتمام دوران حبس آزاد نگردد. این یکی از شیوه‌های آزار و اذیت زندانیان سیاسی و عقیدتی است که ضمن محروم نمودن آنان از مرخصی به ویژه مرخصی درمانی، به زندانی توقف حکم را تحمیل می‌کنند تا بعدا بتوانند به حبس زندانیان بیافزایند.
جعفر ابراهیمی به همراه تعدادی از فعالان صنفی ده اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت به دو سال محکوم شد که با احتساب ایام بازداشت موقت در پرونده قبلی بایستی ۲۹ اسفند از ۱۴۰۲ با توجه به تجمیع پرونده از زندان آزاد می‌شد اما وی همچنان در حبس است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکوم کردن تداوم بازداشت غیرقانونی این فعال صنفی، خواهان آزادی فوری و بی‌قید و شرط ایشان است و تاکید می‌کند که تداوم این فشارها و اقدامات غیرقانونی، هرگز نمی‌تواند مسیر مطالبه‌‌گری قانونی فعالان صنفی را مسدود نماید.

***********

صدها نفر در پاریس خواستار آزادی چهار گروگان فرانسوی در ایران شدند

در پاسخ به فراخوان خانواده‌های چهار گروگان فرانسوی در ایران، صدها نفر روز شنبه در میدان جمهوری پاریس تجمع و حمایت خود را از فرانسوی‌های زندانی در ایران اعلام کردند.
به گزارش ار. آی، اف، سسیل کولر و همسر او ژاک پاری، هر دو آموزگار و عضو سندیکای “نیروی کارگری” فرانسه، و همچنین لویی آرنو و اُلیویه (که به درخواست بستگانش نام خانوادگی او اعلام نشده) از نظر دولت فرانسه گروگان‌های دولتی در جمهوری اسلامی ایران هستند.
گروگان‌های پیشین فرانسوی در ایران از جمله بنژمن بیریر، فریبا عادلخواه، برنار فلان و فلورانس اُبناس در اجتماع امروز در میدان جمهوری پاریس حضور داشتند. تجمع‌کنندگان خواستار آزادی فوری چهار گروگان فرانسوی در ایران شدند.
جمهوری اسلامی ایران با دستگیر کردن اتباع غربی و متهم کردن آنان به جاسوسی می کوشد از آنان به عنوان ابزار فشار در تعاملات خود با قدرت‌های غربی استفاده کند.

***********

جان بزرگترها برای نان؛ جان کودکان برای آب

هوتگ، قتلگاە نام آشنای کودکان، جان ارزان شهربانو سنجری، کودک ۱۱ساله دشتیاری را گرفت.
شهربانو، دانش‌آموز پایه سوم دبستان، اهل روستای دمپگ دشتیاری، که برای شستن لباس به هوتگ روستا رفته بود که پس سقوط داخل آب قربانی هوتگ شد و جان خود را از دست داد. / سیل بلوچستان

***********

پیام نوروزی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

دانش آموزان، فرهنگیان و مردم ایران
نوروز با بهار آمده است تا بیاموزاند: تغییر، دگرگونی، آفرینندگی و رهایی امری محال نیست، این امکان ِ دل پذیر ِ زیستن است. و نیز، از حفره های تاریک ِ سرما و دم سردی های غالب می توان و باید رها شد، باران عشق بر زمین فاجعه و خشونت باریدن خواهد گرفت.
یکسال بر ما گذشت و در این سال، چون گذشته:
دانش آموزان زیر تازیانه آموزش ایدئولوژیک و کالایی شده انگیزه و میل شان برای یاد گیری پرپر شد، ترک تحصیل به سبب فقر، فزونی یافت، کودکان کار نیز بازتولید شدند، تفاوت آموزش در مرکز و حاشیه عمیق تر شد.
معلمان از پادگانی شدن مدارس و ذبح کرامت انسانی در رنج اند. و سرآمدان آنان به زندان، یا اخراج یا تبعید یا حبس خانگی محکوم شدند.
بازنشستگان، کارگران و تمام اقشار فرودست جامعه علی رغم مبارزات پی گیر خود به مطالبات قانونی خویش نرسیدند.
شبح ویرانگر تورم و گرانی، به سبب سیاست های اقتصادی نظام حاکم، بر تمامیت زندگی مردم سایه افکنده و هیچ اراده ای برای رفع این بحران وجود نداشت.
داد خواهان در حوزه های مختلف : آموزش، کار، زنان، محیط زیست، هنر و... روانه زندان شدند.
آزادی اندیشه و بیان، ایجاد تشکل های صنفی و مردم نهاد مستقل ممنوع بود.
دانشجویان و اساتید دانشگاه ها به سبب عدم عقلانیت و نابخردی مسئولان اخراج یا زندانی شدند.
اعدام، قصاص، شکنجه، قتل ناموسی( به سبب غلبه گفتمان ایدئولوژیک و مرد/ پدر سالار) تداوم داشت.
جامعه " ال جی بی تی کیو آی پلاس" کماکان از حق حیات محروم اند.
حامی پروری، پدیده هزار فامیل، اختلاس، بنگاههای فوق سرمایه دارِ منتسب حکومتی/ امنیتی همچنان بر کشور حاکمند.
موارد فوق و بسیاری از موارد دیگر، محصول حکمرانی غیر دموکراتیک، هژمونی خشونت و سرکوب و نیز عدم پاسخگویی افرادی است که فراتر از هر قانونی بر ما سلطه دارند.
تحریم آگاهانه انتخابات نمایشی مجلسِ حکومتی در این سال، نشان از عدم مشروعیت این نهاد و نارضایتی عمیق مردم از نحوه این حکمرانی آمرانه بود.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران به موجب آموزه های خویش مبنی بر حق رهایی، برابری، شادی، عشق، زیستن خودبنیاد برای همه، جشن نوروزی و آمدن بهار را به مردم ایران تبریک می گوید، و ایمان دارد با عاملیت مردم، همدلی و همبستگی آنان تمامی موانع برای زیستنی توام با رهایی و برابری مرتفع خواهند شد.

پیروز باشید.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

دوشنبه ۲٨ اسفند ۱۴۰۲


___________________________

برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب زمستان ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب پائیز ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب تابستان ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب بهار ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب سال گذشته اینجا کلیک کنید.