گزارش کوتاه از آخرین وضعیت جسمی آقای ابوالفضل خوران معلم زندانی
برای مشاهدۀ تصاویر، کلیپ ها و اخبار تجمعات
اینجا کلیک کنید.
با وجود گذشت روزها از بروز علائم شدید جسمی، بهویژه در ناحیه گوش که موجب درد، سرگیجه و کاهش شنوایی شده، متأسفانه همچنان از اعزام فوری و مرخصی درمانی ایشان جلوگیری شده است.
طبق نظر پزشک زندان و تایید پزشک قانونی
ایشان دچار بیماری کولستئاتوما(نوعی عفونت مزمن و پیشرونده گوش میانی که در صورت عدم درمان میتواند منجر به تخریب بافت، گسترش عفونت و عوارض جدی شود) هستند که همراه با عفونت و قارچ شدید در گوش، وضعیت ایشان را بحرانیتر کرده است.
پزشک زندان تشخیص داده که ایشان نیاز به مراجعه روزانه به پزشک متخصص دارد، اما هیچ اقدامی برای پیگیری این روند درمانی صورت نگرفته است. در نهایت، وعده دادهاند که پس از تاسوعا و عاشورا، ایشان را به بیمارستان خوانساری اعزام کنند؛ مرکزی که بیشتر برای بیماران سرطانی شناخته میشود و این انتخاب، نگرانیهایی جدی در خصوص دقت و تناسب روند درمان ایشان ایجاد کرده است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومیت تداوم حبس ابوالفضل خوران و سایر معلمان زندانی خواهان آزادی هر چه سریعتر همه زندانیان سیاسی از جمله معلمان زندانی است.
****************
تائید سلامتی دو گروگان فرانسوی در اوین
به گزارش خبرگزاریهای فرانسه، سیسیل کوهلر و ژاک پاریس، دو فعال سندیکایی فرانسوی که در ایران بازداشتاند، زنده هستند. ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، اعلام کرد که کاردار فرانسه در تهران اخیراً با این دو زندانی در زندان اوین ملاقات کرده است. با این حال، درباره محل دقیق نگهداری آنها جزئیاتی ارائه نشده است.
سیسیل کوهلر، فعال سندیکایی و شهروند فرانسوی، در اردیبهشت ۱۴۰۱ (مه ۲۰۲۲) همراه با ژاک پاریس در جریان سفر به ایران با اتهام اقدام علیه امنیت ملی تحت بازداشت قرار گرفتهاند، اما دولت فرانسه تأکید دارد که آنها به عنوان گردشگر به ایران سفر کرده بودند. پرونده بازداشت آنها از همان ابتدا با واکنشهای گسترده بینالمللی روبهرو شد؛ دولت فرانسه تلاشهای گستردهای برای آزادی این دو شهروند انجام داده، اما این تلاشها تاکنون نتیجهای نداشته است.
****************
بیانیه انجمن صنفی معلمان فارس در خصوص وضعیت زندانیان
جنگ، جز ویرانی کشور و کشته شدن شهروندان، هیچ نتیجهای ندارد. آنان که بر طبل جنگ میکوبند یا ناداناند یا کاسبان جنگ.
با اینکه یک هفته از حمله وحشیانه اسرائیل به زندان اوین گذشته است؛ حملهای که به گفته رسانههای داخلی، ۷۹ قربانی برجای گذاشته. با این حال، سکوتی مرگبار از سوی حکومت حاکم ادامه دارد و هیچ پاسخ روشنی به خانوادههای زندانیان و جامعه مدنی داده نشده است.
گزارشهای رسیده از زندانیان سیاسی، مدنی و صنفی، از شرایط اسفناک انتقال و نگهداری آنان در زندان فشافویه (تهران بزرگ) حکایت دارد.
* به گفته یکی از زندانیان فعال صنفی معلمان، "دست و پای ما را غل و زنجیر کردند و از اوین به زندان تهران بزرگ منتقل کردند."
*سه تن از فعالان سیاسی زن نیز از وضعیت غیربهداشتی اتاقها و کمبود سرویس بهداشتی گزارش دادهاند.
*در یک اتاق کوچک، حدود ۵۰ نفر نگهداری میشوند. مدت زمان تماس زندانیان با خانوادهها به یک دقیقه کاهش یافته و خانوادهها روزها و هفتهها از وضعیت عزیزان خود بیخبرند.
این موارد تنها گوشهای کوچک از رنجهاییست که بر زندانیان روا داشتهاند.
همه این شرایط، مصداق شکنجه روحی، روانی و جسمیست بر زندانیانی که از خطر کشتهشدن در حمله بیگانه نجات یافتهاند، اما اکنون در وضعیتی بهمراتب وخیمتر بهسر میبرند.
به چه حقی کسانی را که صرفاً براساس اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی (مواد ۲۴، ۲۶ و ۲۷) معترض بودهاند و خواهان حق و کرامت انسانی خود و دیگر شهروندان این کشور هستند، زندانی کرده و حقوق انسانی آنان را نقض میکنید؟! به این هم بسنده نکردهاید و در شرایط کاملاً بحرانی و جنگی کشور، به شکنجه و آزار آنان نیز پرداختهاید.
انجمن صنفی معلمان فارس، ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت زندانیانی که قربانیان خاموش جنگافروزی خودکامگاناند، به حاکمیت هشدار میدهد: اکنون که حاضر به آزادی دهها و صدها زندانی عقیدتی بیگناه نیستید، دستکم تمهیداتی نظیر آزادی موقت، تغییر قرار بازداشت، تبدیل قرار به وثیقه، یا دیگر راهکارهای قانونی را برای آنان فراهم کنید تا امکان نگهداری مناسب و بازسازی زندانها فراهم گردد.
قوه قضائیه موظف است طبق مصوبه ۲۱۱ شورای عالی قضایی،
در شرایط جنگی و اضطراری، حافظ جان تمامی زندانیان،با هر نوع جرم مرتکب شده یا بزه انتسابی باشد.
****************
تصاویر تازه از زندان تهران بزرگ؛ نگرانی از وضعیت زندانیان پس از انتقال از اوین
ویدیویی که سازمان حقوق بشر ایران منتشر کرده، وضعیت نامناسب و نگرانکننده زندانیان را در زندان تهران بزرگ نشان میدهد. بسیاری از زندانیان، از جمله زندانیان سیاسی، پس از حمله اسرائیل به زندان اوین به این زندان منتقل شدهاند. خانوادهها و نزدیکان زندانیان نسبت به شرایط عزیزان خود ابراز نگرانی کردهاند. گروهی از زندانیان سیاسی اعلام کردهاند که در صورت ادامه وضعیت وخیم بهداشتی و کمبود امکانات در زندان تهران بزرگ، دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران بار دیگر ضمن محکومیت نگهداری زندانیان سیاسی در این وضعیت اسفناک، خواهان آزادی همه زندانیان سیاسی از جمله محمدحسن پوره، فعال صنفی معلمان است که بعد از حمله به اوین همراه با سایر زندانیان به زندان تهران بزرگ منتقل شده است.
اینجا کلیک کنید.
****************
۳۰ دانش آموز و ۷ معلم در جریان تجاوز اسراییل جان خود را از دست دادند.
این خبر جنگ است.
جنگ و کشتار، وضعیت برساخته حاکمان شنیعی است که جهانیان را بدان پرتاب میکنند.
جنگ، خواست سفاکترین قدرتهایی است که برای بقا، از انسان، انسان زدایی کردهاند.
جنگ، ابزاری است برای ایجاد "وضعیت استثنائی" توسط حاکمان، تا در آن اخلاق و قانون به حالت تعلیق درآید و خواست حکمرانان مستبد و فاشیسم و سرمایهداری جنایتپیشه با کشتن، زندان و آواره کردن نهادینه شود.
کشتن کودکان و دانشآموزان، کشتار آینده است، و این بزرگترین جنایت ممکن است که در جنبشها و قیامهای مردمی توسط حاکمان بارها صورت گرفته است.
بشریت، با دیدن کشتن کودکان و پیشه ساختن سکوت و انفعال راهی هموار برای بازتولید آن فراهم میکند.
بزرگترین فریاد بشریت علیه جنگ و کودککشی به هر طریقی، اعلام شرم در خویشتن است. شرم از انفعال خود خواسته در سایه استبداد و فاشیسم و امپراتوری سرمایه.
اگر شرم این قدرت انقلابی در مای انسانیت بیدار شود میتوان به جهان عاری از جنگ و خون و خشونت امید داشت.
ما به عنوان بشریت (اگر هنوز معنایی داشته باشد)، باید راه جهان بدون جنگ را، که در "دموکراسی مطلقا رادیکال" با کنش عقلانی/ اخلاقی و خروج از بردگی، طرد ابدی سیاستپیشگان دروغپرداز، عشق به انسان و رهایی او میسر میشود، بجوییم.
****************
هشدار شورای هماهنگی نسبت به وضعیت خطرناک زندانیان سیاسی
محمد حبیبی؛ سخنگوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
۱. کانال شورای هماهنگی در همان روز اول حمله اسراییل به اوین در گزارشی که از زندان اوین رسیده بود صراحتا از کشته شدن افراد غیرنظامی زیادی بویژه تعدادی از زندانیان و خانوادههای مراجعهکننده به زندان اوین خبر داد. بعد از نزدیک به یک هفته، سخنگوی قوه قضاییه خبر کشته شدن این خانوادهها و زندانیان در این حمله را تایید کرد.
۲.در همان گزارش تاکید شد که بند امنیتی ۲۰۹ خسارت زیادی دیده است. حالا بعد از نزدیک به یک هفته خبری از برخی زندانیان سیاسی همچون علی یونسی، مطهر گونه ای و ارغوان فلاحی نیست و حالا این نگرانی به صورت جدی وجود دارد که در اثر این حمله، آسیب جدی به این دوستان و سایر زندانیانی که در زمان حمله در انفرادی بودهاند، وارد شده است.
۳. بعد از حمله به زندان اوین، زندانیان بند چهار، بند هشت و بند زنان، با فشار و تهدید و رفتارهای غیرانسانی به زندان تهران بزرگ و زندان قرچک منتقل شدهاند. شرایط اسفناک این دو زندان و بویژه بندهایی که این زندانیان سیاسی در آن نگهداری میشوند که از حداقلهای امکانات بهداشتی و درمانی هم بیبهره است، نگرانیهای عمیقی را بوجود آورده است، بویژه که تعدادی از این زندانیان همچون ابوالفصل قدیانی، راحله راحمی پور و تعدادی دیگر سالمند، بیمار و نیازمند مراقبتهای ویژه هستند.
۴. شرایط کنونی زندانیان سیاسی در زندان تهران بزرگ و زندان قرچک نیازمند رسیدگی ویژه و و در راس آن اعطای مرخصی و آزادی است.
همه این زندانیان از جمله محمد حسن پوره فعال صنفی معلمان، اسماعیل گرامی فعال بازنشستگان و مرتضی صیدی فعال کارگری و خشایار سفیدی و مصطفی محمد حسن از فعالان دانشجویی در زندان تهران بزرگ
و آنیشا اسدالهی، ریحانه انصاری نژاد ناهید خداجو و نسرین جوادی و گلرخ ایرائی از فعالان کارگری و بسیاری دیگر از این زندانیان در شرایط بسیار سخت و خطرناکی به سر میبرند. بویژه که بنا بر گزارشها، مسئولان زندان قرچک نه تنها پاسخگوی نگرانی خانوادههای این زندانیان نبودهاند! بلکه با توهین و حرفهای نامربوط با ایشان برخورد کردهاند.
۵.شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکومیت حمله اسراییل به زندان اوین و کشتار هموطنان غیرنظامی در این زندان، نگرانی عمیق خود را از تداوم شرایط اسفناک زندانیان سیاسی در دو زندان قرچک و تهران بزرگ اعلام میدارد و خواهان آزادی هر چه سریعتر این زندانیان و شفافسازی نسبت به وضعیت زندانیانی است که تاکنون هیچ خبری از آنها بعد از حمله به اوین، مخابره نشده است. بویژه علی یونسی، مطهره گونهای و ارغوان فلاحی.
بیشک مسئولیت جان این عزیزان و سایر زندانیان سیاسی و غیرسیاسی بر عهده مسئولان قضایی و امنیتی است.
****************
حسین واحدی بازرس انجمن صنفی فرهنگیان خراسان روانه زندان شد
حسین واحد معلم بازنشسته و بازرس انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی روانه زندان مرکزی بجنورد شد.
این فعال صنفی معلمان به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده بودند.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومیت حکم صادر شده برای این فعال صنفی معلمان، خواهان آزادی حسین واحدی و سایر معلمان زندانی است.
****************
منزل فروغ خسروی همکار فرهنگی در بهبهان تفتیش شد
منزل فروغ خسروی، معلم پایه ابتدایی ساکن بهبهان توسط ماموران اطلاعات سپاه تفتیش شد. در جریان این بازرسی که با خشونت همراه بوده، تلفن همراه این شهروند ضبط شد.
شامگاه جمعه ۳۰ خرداد، شش مامور اطلاعات سپاه، از جمله دو زن، بدون ارائه حکم قضایی وارد منزل خانم خسروی شدند. ماموران با ایجاد فضای رعب و وحشت، منزل این معلم را مورد تفتیش قرار دادند. بخشی از لوازم شخصی او، از جمله تلفن همراهش، توسط ماموران ضبط شد. در زمان تفتیش، دختر خانم خسروی در خانه حضور داشت و این اقدام موجب ترس و وحشت شدید او شده است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت از همکاران فرهنگی در سراسر کشور ، هر گونه آزار و تهدید معلمان بوسیله نهاد های امنیتی را محکوم می کند .
****************
حسنیه کلکلی، نماد سرکوب طبقاتی، جنسیتی و ستم ملی
یادداشت روز، جمعه ۶ تیر ۱۴۰۴
او مادر چهار فرزند و معلمی فداکار بود. به تنهایی فرزندانش را بزرگ میکرد و سالها یار و یاور دانشآموزانی بود که در محرومترین منطقهٔ کشور برای تحصیل به او نیاز داشتند. او معلمی بود که در شرایط دشوار اقتصادی و اجتماعی بلوچستان، بهویژه در روستاهای دورافتاده، تلاش میکرد تا دنیای بهتری برای کودکان ابتدایی بسازد.
اما در شامگاه پنجشنبه ۲۹ خرداد، قربانی «خطای انسانی» نیروهای امنیتی شد. نزدیک فلکهٔ شهرک ارتش ایرانشهر، در انتظار دختر و دختر برادرش بود که از چابهار با اتوبوس میآمدند که ناگهان گلولهای او را از پا در آورد. پلیسها در حال تعقیب و گریز با یک پژو بودند و به اشتباه او را هدف تیراندازی قرار دادند. بعد از شش شب درد و رنج، حسنیه جان خود را از دست داد....
برای مطالعه متن کامل
اینجا کلیک کنید.
****************
کشته شدن حسنیه کلکلی، معلم بلوچ، بر اثر شلیک نیروهای لباسشخصی در ایرانشهر
حسنیه کلکلی، معلم ۴۱ ساله و مادر چهار فرزند، روز سهشنبه ۳ تیرماه ۱۴۰۴، پس از شش روز بیهوشی و چندین عمل جراحی، بر اثر جراحات ناشی از شلیک نیروهای لباسشخصی جان خود را از دست داد.
این معلم در شامگاه پنجشنبه ۲۹ خرداد، در جریان تعقیبوگریز یک خودروی پژو توسط نیروهای امنیتی، در نزدیکی فلکهی ارتش ایرانشهر هدف گلوله قرار گرفت. گلوله از سطح شکم وارد بدن او شده و اندامهای داخلیاش را بهشدت آسیب رساند. با وجود تلاشهای پزشکی، شدت جراحات و آسیبدیدگی ارگانهای حیاتی، از جمله کلیه، طحال و ریه، منجر به وخامت حال او شد.
حسنیه کلکلی اهل و ساکن روستای سوراب از توابع ایرانشهر بود و در دبستان حضرت سلیمان، در همان روستا، به عنوان معلم مقطع ابتدایی مشغول به تدریس بود. او سالها از جان و دل برای آموزش کودکان در مناطق محروم بلوچستان تلاش کرده بود.
در نخستین جراحی، به دلیل شدت جراحات، کلیه و طحال او خارج شدند و در جراحی دوم پزشکان برای مهار خونریزیهای داخلی و آسیبهای گسترده به اندامهای شکمی تلاش کردند، اما به دلیل وخامت وضعیت جسمیاش، جان باخت.
با گذشت چند روز از این حادثه، هیچ فرد یا نهادی مسئولیت این تیراندازی را برعهده نگرفتهاند و تاکنون هیچ پاسخگوییای در اینباره صورت نگرفته است.
****************
صدور کیفرخواست برای ۹ معلم فعال صنفی استان کرمان
شعبه ۴ دادسرای عمومی و انقلاب رمان پس از صدور کیفرخواست، پرونده ۹ تن از معلمان این استان را به شعبه یکم دادگاه انقلاب کرمان ارسال کرده است.
مطابق ابلاغیه، این معلمان باید در تاریخ یکشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴ برای رسیدگی به اتهامات امنیتی، در دادگاه حاضر شوند. این اتهامات واهی شامل موارد زیر است:
- توهین به مقامات و مسئولان نظام، از جمله رهبری و امام خمینی
- تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و به نفع گروههای معاند
- برهمزدن امنیت کشور از طریق عضویت، اداره یا تشکیل گروههای معاند
اسامی احضارشدگان عبارتند از: مجید نادری، محمدرضا بهزادپور، حسین رشیدی زرندی، حمد مستعلیزاده، شهناز رضایی، زهرا عزیزی، میترا نیکپور، فاطمه یزدانی و لیلا افشار
شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران ضمن دفاع قاطع از همه این عزیزان اعلام میکند که زندان و سرکوب، هرگز مانع کنشگری فرهنگیان نخواهد شد.
****************
جزئیات تازه از حمله اسرائیل به زندان اوین
«یک کودک گم شد، تعداد زیادی از سربازان، کارکنان و زندانیان کشته شدند»
منبع: رادیو زمانه
در سکوت منابع رسمی گفته میشود چند تن از زندانیان در حمله اسرائیل به زندان اوین کشته شدند. بعد از این حمله زندانیان بند چهار به زندان دیگری منتقل شدهاند. نهادهای رسمی جمهوری اسلامی هنوز در باره آسیبها و شمار مجروحان و کشتهشدگان احتمالی حمله اسرائیل به زندان اوین اطلاعاتی منتشر نکردهاند اما برخی از فعالان سیاسی که پیشتر زندانی شده بودند و یک نهاد صنفی گفتهاند شماری از زندانیان بند مالی به همراه مراجعهکنندگان به دادسرای اوین و همچنین سربازان و کارکنان بخش اداری کشته شدند. چند ساعت پس از حمله اسرائیل به بخشی از ساختمان زندان اوین، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان گزارش کرد: «ورودی بند چهار زندان اوین، درمانگاه بند چهار، سالن ملاقات و بندهای امنیتی ۲۰۹، ۲۴۰،۲۴۱ و دو الف و دادسرای امنیتی اوین و کچویی مورد حمله قرار گرفته و به صورت جدی آسیب دیدهاند. همچنین بند زنان اوین هم مورد آسیب قرار گرفته است.»....
متن کامل را
اینجا کلیک کنید.
****************
وخامت حال حسنیه کلکلی، معلم بلوچ پس از شلیک نیروهای لباسشخصی
براساس گزارشهای دریافتی، وضعیت جسمی حسنیه کلکلی، معلم ۴۱ ساله اهل روستای سوراپ از توابع ایرانشهر، در شرایطی بحرانی قرار دارد. وی شامگاه ۲۹ خرداد ۱۴۰۴، در حالی که هدف گلوله نیروهای ناشناس لباسشخصی قرار گرفت، به شدت مجروح و به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شد.
پزشکان میزان هوشیاری وی را تنها ۴ اعلام کردهاند و نسبت به زندهماندنش ابراز ناامیدی کردهاند. بر اساس اطلاعات پزشکی، کلیه و طحال این معلم بلوچ به دلیل شدت جراحات برداشته شده و ریه چپ او نیز به شدت آسیب دیده است. همچنین گزارشها از بروز عفونت شدید در بدن وی حکایت دارد.
خانم کلکلی، که مادر چهار فرزند و معلم دبستان در منطقهای محروم است، در جریان تعقیب یک خودرو، بیهیچ هشدار یا توضیحی هدف تیراندازی قرار گرفت. ضاربان پس از شلیک محل را ترک کردهاند و تاکنون هیچ نهاد یا مقام رسمی مسئولیت این اقدام را بر عهده نگرفته است.
****************
بازداشت حسن باقرینیا، استاد اخراجشدهی دانشگاه حکیم سبزواری، توسط وزارت اطلاعات
روز چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۳، نیروهای امنیتی با یورش به منزل شخصی دکتر حسن باقرینیا در مشهد، و همسرش، فاطمه نورادی، را بازداشت کردند.
در جریان این یورش، تمامی وسایل الکترونیکی این خانواده، از جمله تلفنهای همراه، لپتاپها، هاردها و دیگر تجهیزات دیجیتال، توسط نیروهای امنیتی ضبط و مصادره شدهاند.
بر اساس گزارشهای دریافتی، خانم نورادی پس از ۲۴ ساعت آزاد شده، اما آقای باقرینیا همچنان در بازداشت بهسر میبرد و تاکنون خبری از محل نگهداری یا وضعیت او در دست نیست.
به گفته نزدیکان ایشان، مأموران بازداشتکننده خود را وابسته به وزارت اطلاعات معرفی کردهاند.
این بازداشت موجی از نگرانی را در میان فعالان دانشگاهی و مدنی برانگیخته و بار دیگر فشارهای فزایندهی امنیتی بر دانشگاهیان و منتقدان مستقل را برجسته میسازد
****************
گزارش تکمیلی از حملات امروز اسرائیل به زندان اوین
تعداد زیادی از سربازان وظیفه و کادر زندان و تعدادی از زندانیان مالی و تعدادی از افراد غیر نظامی مراجع به دادسرای اوین کشته شده اند .
ورودی بند چهار زندان اوین، درمانگاه بند چهار، سالن ملاقات و بند های امنیتی ۲۰۹، ۲۴۰،۲۴۱ و دو الف و دادسرای امنیتی اوین و کچویی مورد حمله قرار گرفته و به صورت جدی آسیب دیده اند ... همچنین بند زنان اوین هم مورد آسیب قرار گرفته است.
زندانیان سیاسی و غیر سیاسی اوین در حال جابجایی از اوین هستند. تا این لحظه زندانیان بند ۴ اوین به طور کامل به زندان تهران بزرگ منتقل شده اند .
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومیت حمله اسراییل به هموطنان غیر نظامی بویژه حمله امروز به زندان اوین ، خواهان پایان جنگ و حمله به غیر نظامیان است .
****************
واکنش خانواده زندانیان فرانسوی به حمله به زندان اوین:
«زندانیان در معرض خطر مرگاند»
در پی حمله امروز اسرائیل به زندان اوین، خواهر سسیل کوهلر، شهروند فرانسوی محبوس در این زندان، این اقدام را «کاملاً غیرمسئولانه» خواند و هشدار داد که جان زندانیان بهشدت در معرض خطر است.
نوئمی کوهلر در اظهاراتی تکاندهنده گفت: «این واقعاً بدترین اتفاقی است که میتوانست رخ دهد. ما نمیدانیم آنها زنده هستند یا نه.» او از دولت فرانسه خواست با محکوم کردن صریح این حملات، برای نجات و آزادی شهروندان زندانی در ایران اقدام فوری انجام دهد.
شیرین اردکانی، وکیل خانواده کوهلر، نیز در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه، حمله به زندان اوین را «غیرقانونی» دانست و تأکید کرد: «جان انسانها به بازی گرفته شده؛ هم از سوی اسرائیل و هم جمهوری اسلامی ایران.» این اظهارات در حالی بیان میشود که گزارشها حاکی از آسیب شدید به بخشهایی از زندان اوین، از جمله بند زنان، است.
صدای زندانیان باشیم
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
دوشنبه ۲ تیر ۱۴۰۴
****************
گزارشی از پیامدهای حملات امروز ، دوم تیرماه ۱۴۰۴، اسرائیل بر زندان اوین
در پی حملات نظامی روز دوشنبه ۲ تیرماه، بخشهای مختلف زندان اوین به شدت آسیب دیدند. آسیبهای عمده متوجه فضاهای اداری، دادسرا، محل ملاقات، بهداری، ورودی اصلی زندان، و بهویژه بند ۸ و بند زنان بوده است.
بر اساس اطلاعات منتقلشده توسط خانوادههای زندانیان، در بند زنان، بخشهایی از دیوار، سقف، و پنجرهها فرو ریختهاند. نگرانیها نسبت به سلامت جسمی و روانی زندانیان بهویژه در شرایط نبود خدمات درمانی و فقدان انتقال به مراکز پزشکی معتبر، شدت گرفته است.
همچنین برخی منابع اعلام کردهاند که بازداشتشدگان بند امنیتی ۲۰۹ از زندان اوین به مکانی نامعلوم منتقل شدهاند؛ گرچه این گزارشها نیازمند تأیید از سوی خانوادههای ایشان است.
با تأخیر چند ساعته، رسانهی وابسته به قوه قضاییه تنها به مرگ چند تن از کارکنان زندان اشاره کرده و وضعیت را «عادی» توصیف کرده است، توصیفی که با واقعیت شاهدان عینی در تضاد آشکار است.
یادآوری فاجعهی آتشسوزی ۲۳ مهر ۱۴۰۱ در اوین و همچنین رویدادهای مشابهی همچون آتشسوزی در زندان لاکان رشت، در حافظهی جمعی مردم و فعالان زنده است؛ فجایعی که همراه با قطع ارتباطات، شلیک به زندانیان، بیتوجهی به وضعیت مجروحین بودهاند.
امروز نیز در میانهی جنگی فرامنطقهای، مسئولیت حفاظت از جان و سلامت زندانیان بر عهدهی نهادهای امنیتی، اطلاعاتی، و قضاییست؛ مسئولیتی که بیپاسخ گذاشتن آن، جان انسانها را در معرض تهدید قرار میدهد.
صدای زندانیان باشیم
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
دوشنبه ۲ تیر ۱۴۰۴
سه شنبه ٣ تیر ١۴٠۴
___________________________
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب بهار ۱۴۰۴
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب زمستان ۱۴۰٣
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب پائیز ۱۴۰٣
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب تابستان ۱۴۰٣
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب بهار ۱۴۰٣
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب زمستان ۱۴۰۲
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب پائیز ۱۴۰۲
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب تابستان ۱۴۰۲
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب بهار ۱۴۰۲
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب سال گذشته
اینجا کلیک کنید.