دیدار با رسول بداقی
برای مشاهدۀ تصاویر، کلیپ ها و اخبار تجمعات
اینجا کلیک کنید.
صبح امروز جمعی از معلمان، فعالان صنفی ، فعالان کارگری، فعالان حقوق زنان، روزنامه نگاران، فعالان دانشجویی، فعالان و زندانیان سیاسی، وکلا و فعالان مدنی، با حضور در منزل این معلم زندانی، با وی دیدار کردند .
رسول بداقی که از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در زندان اوین می باشد، هفته گذشته بعد از نزدیک به دوسال ونیم حبس، برای حضور در مراسم عروسی دخترش، به مرخصی هفت روزه آمده است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن تشکر از فعالان عرصه های مختلف جامعه مدنی برای دیدار با رسول بداقی، خواهان آزادی بی قید و شرط رسول بداقی و سایر زندانیان سیاسی است.
بدون شک چنین جمع هایی، نشان از همبستگی اجتماعی، فعالان مختلف جامعه مدنی در مسیر پیشبرد دمکراسی در جامعه ایرانی است.
************
رسول بداقی به مرخصی آمد
برای مشاهدۀ تصاویر، کلیپ ها و اخبار تجمعات
اینجا کلیک کنید.
رسول بداقی معلم زندانی که از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ در زندان اوین می باشد، دقایقی پیش به مرخصی یک هفته ای آمد.
این فعال صنفی معلمان و عضو شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، بارها به علت فعالیت های صنفی بازداشت شده است و سالهای طولانی را در زندان گذرانده است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن تبریک به خانواده این معلم سرافراز، خواهان آزادی بی قید و شرط رسول بداقی و سایر معلمان زندانی می باشد.
************
گزارش شماره دو
افشای عوامل سرکوب در آموزش و پرورش
بر اساس اطلاعات رسیده به کانال شورای هماهنگی، طی سالهای اخیر، برخی از مدیران و مسئولان کلیدی وزارت آموزش و پرورش به دلایل مختلف به طور مداوم نقش مهمی در تغییرات ساختاری و سرکوب نیروهای آموزشی کشور ایفا کردهاند. این گزارش به بررسی چند نفر از این افراد و اقدامات آنها پرداخته و دلایل و پیامدهای احتمالی ارتقای آنان به مناصب بالاتر را تحلیل میکند.
رضا روستایی - مدیر حراست دو اداره کل مهم در تهران و شهرستانهای استان تهران
رضا روستایی که طی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ مسئولیت مدیریت حراست دو اداره کل مهم در تهران و شهرستانهای استان تهران را بر عهده داشته، بهعنوان یکی از چهرههای اصلی فشار و سرکوب معلمان و مدیران مدارس شناخته میشود. وی با استفاده از قدرت خود در تشکیل پروندههای حراستی برای معلمان، نقش پررنگی در اخراج، بازنشستگی اجباری و تحت فشار قرار دادن آنها داشته است، بهویژه در وقایع سال ۱۴۰۱ که اعتراضات گستردهای در میان جامعه فرهنگی رخ داد.
این در حالی است که گفته میشود وزارت آموزش و پرورش در حال بررسی ارتقای روستایی به یک پست بالاتر در ستاد این وزارتخانه است.
سوالی که مطرح میشود این است که چرا فردی که متهم به اعمال فشارهای ناحق و بیعدالتی علیه معلمان است، اکنون در مسیر ارتقا قرار گرفته است؟
آیا وزیر آموزش و پرورش به سابقه و اقدامات او در این مدت توجهی داشته است؟
مجتبی هاشمی - مدیر کل ارزیابی عملکرد وزارت آموزش و پرورش
مجتبی هاشمی، که در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ مسئول ارزیابی عملکرد وزارت آموزش و پرورش بوده، نقش اساسی در تغییرات گسترده در مدیریت مدارس کشور داشته است. هاشمی در حذف و جایگزینی بیش از ۲۰ هزار مدیر مدارس، نقش اساسی داشته است.
علاوه بر این، گفته میشود که او در جریان اعتراضات "زن، زندگی، آزادی" در کردستان حضوری مستقیم داشته و شخصاً در سرکوب معلمان معترض نقش ایفا کرده است. اسناد ماموریت وی در این زمینه وجود دارد که نشاندهنده مسئولیت مستقیم او در این سرکوبهاست.
هاشمی همچنین یکی از عوامل واگذاری بهترین مدرسه شهر ری به سپاه بهصورت رایگان بوده است.
دولت فعلی در حالی ادعای بازگشت معلمان و دانشجویان فرهنگی اخراجی را مطرح میکند که همزمان افرادی که بهطور مستقیم مسئول این اخراجها و تشکیل پروندههای ناحق علیه معلمان بودهاند، نه تنها تحت پیگرد قرار نگرفتهاند، بلکه در حال ارتقا و تصدی مناصب بالاتر هستند. سوالات اصلی که در این زمینه مطرح میشوند عبارتند از:
- چرا افرادی که به نقض حقوق معلمان و مدیران مدارس متهم هستند، در حال ارتقا به مناصب بالاتر هستند؟
- آیا هیچگونه بررسی از سوی وزیر آموزش و پرورش در مورد نقش این افراد در سرکوب فرهنگیان انجام شده است؟
- چه توجیهی برای حفظ و ارتقای افرادی که در تخلفات گسترده علیه معلمان نقش داشتهاند، وجود دارد؟
این گزارش نشان میدهد که بهرغم وعدههای دولت برای حمایت از فرهنگیان و بازگرداندن معلمان اخراجی، همچنان افرادی که مسئول این سرکوبها بودهاند در حال ارتقا و تصدی مناصب حساستر هستند.
************
احضار فعالین صنفی معلمان کوردستان در آستانهی سالگرد جنبش «ژن ژیان ئازادی»
در آستانه سالگرد قتل حکومتی ژینا امینی، ۱۴ نفر از فعالین صنفی و اعضای انجمن صنفی معلمان کوردستان، شاخه سنندج، به اتهامهای «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور»، «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی»، و «اخلال در نظم عمومی» به دادسرای عمومی و انقلاب سنندج و دیگر نهادهای امنیتی این شهر احضار شدهاند.
شایان ذکر است که بسیاری از فرهنگیان و فعالین صنفی معلمان کوردستان پس از جنبش «ژن ژیان ئازادی» از حقوق صنفی خود، از جمله مزایای رتبهبندی، محروم شدند. در چند ماه اخیر، صدها پرونده با اتهامات مختلف برای فعالین صنفی معلمان در هیأتهای تخلفات اداری آموزش و پرورش، با همکاری مدیران نواحی و حراستهای این اداره، گشوده شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، این اقدامات سرکوبگرانه و تلاشهای مستمر برای خاموش کردن صدای معلمان و فعالان صنفی را به شدت محکوم میکند و بر حق معلمان برای آزادی بیان، اعتراض، و فعالیت صنفی تأکید دارد. این شورا خواستار پایان دادن به سرکوبها و محاکمههای ناعادلانه و همچنین احیای حقوق صنفی معلمان است.
************
اطلاعیه
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
از تمامی معلمان شاغل، بازنشسته و دانشجو معلمان در سراسر ایران تقاضا داریم چنانچه بخاطر فعالیت صنفی، مدنی، زیست محیطی و سیاسی با پرونده سازی مواجه هستند لطفا از طریق این آیدی @kashowranews
در کانال تلگرامی شورا مستندات خود را برای ما ارسال کنند.
************
لطفالله پرویز فعال صنفی فرهنگی و زیستمحیطی گیلان غرب به قید وثیقه آزاد شد
لطف الله پرویز که در نیمه شب ۲۳ مرداد ماه، توسط ماموران اطلاعات سپاه کرمانشاه بازداشت شده بود
با سپری نمودن بیش از یک ماه بازداشت،عصر روز یکشنبه ۱۸ شهریور با دستور دادستانی کرمانشاه با قرار وثیقه آزاد گردید.
************
مختار اسدی با قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شد
دقایقی پیش مختار اسدی با قرار وثیقه از بند ۴ زندان اوین به صورت موقت آزاد شد.
مختار اسدی، فعال صنفی و عضو انجمن صنفی معلمان کردستان-سنندج، در تاریخ دوشنبه ۲۹ مرداد پس از مراجعه به پلیس فتا به صورت غیرقانونی بازداشت و روز بعد به تهران و قرنطینه زندان اوین منتقل شد.
وی پس از چند روز به بند چهار زندان اوین منتقل شد. روز یکشنبه ۱۱ شهریور وثیقه بابت اتهامات انتسابی صادر و مراحل آن توسط خانواده صورت گرفت و امروز با قرار وثیقه آزاد شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومیت بازداشت این فعال صنفی خواستار مختومه شدن پروندهی وی است و به خانواده آقای اسدی و انجمن صنفی معلمان سنندج تبریک میگوید.
در مدتی که مختار اسدی در بند چهار بود همبند و هماتاق آقای #رسول_بداقی بود؛ این چندمین بار است که رسول به خاطر حکم ناعادلانه، همکاران و فعالان را از زندان بدرقه میکند. شورای هماهنگی قویآ خواستار آزادی رسول بداقی در آستانه مراسم عروسی دختر وی است و ادامه حبس این فعال صنفی را به شدت محکوم میکند.
************
لیست دانشجویان اخراجی و محروم از تحصیل
بنا بر اخباری که به شورای هماهنگی رسیده است در طی سه سال گذشته دهها دانشجو اخراج یا تعلیق شدهاند.
تنها در دانشگاه فرهنگیان هشتاد دانشجو اخراج شدهاند که بنابر دلایلی اسامی آنها منتشر نمیشود. سایر اسامی قبلا منتشر شده است و شورای هماهنگی فقط این لیست را به روزرسانی نموده و به تفکیک نوع محرومیت آن را مرتب کردهاست.
اگر شما هم دانشجو اخراجی یا تعلیقی یا تبعیدی هستید یا به خاطر فعالیت سیاسی یا صنفی یا مدنی از محروم و میخواهید نام شما در این لیست قرار گیرد لطفا به ما پیام دهید و علت محرومیت و زمان و دانشگاه محلتحصیل خود را برای کانال شورا ارسال نمایید.
به امید آزادی بیان و آزادی نهاد مدرسه و دانشگاه از چنبره استبداد و ایدئولوژی و مناسبات کالایی.
************
بازداشت لطفالله پرویز فعال صنفی فرهنگی و زیستمحیطی گیلان غرب
در نیمهشب ۲۳ مردادماه، ماموران اطلاعات سپاه کرمانشاه با یورش به منزل لطف الله پرویز این معلم گیلانغربی را بازداشت کرده و تمام وسایل ارتباطی ایشان و همسرش را ضبط کردهاند. خشونت نیروهای امنیتی در بازداشت این معلم به گونهای بوده که همسر ایشان بیهوش شده است.
اطلاعات سپاه با تهدید خانواده و اطرافیان این فعال صنفی مانع از خبررسانی شدهاند و با وجود گذشت روزها از بازداشت ایشان خبری از وی در دسترس نمیباشد
************
۸۵۰ روز از بازداشت کردن دو معلم و فعال سندیکایی فرانسوی در زندان اوین گذشت
۸۵۰ روز از بازداشت سیسیل کولر و ژاک پاری در ایران گذشت. همکاران سیسیل کولر، معلم فرانسوی دبیرستان که به همراه شریک زندگیاش ژاک پاری به مدت ۸۵۰ روز در ایران بازداشت هستند، روز دوشنبه در سومین سال تحصیلی بدون او، با انتشار بیانیهای بار دیگر خواستار آزادی او شدند.
در این بیانیه آمده است: «سیسیل کولر که در جریان سفر به ایران به همراه معلم بازنشسته، ژاک پاری بازداشت شده است، برای سومین سال تحصیلی متوالی نمیتواند با دانش آموزان خود همراه شود.» همکاران سسیل کولر نسبت به سرنوشت او شدیداً ابراز یأس و ناامیدی کرده و گفتهاند که «آنان نگرانند که با گذشت زمان اسارت او به امری عادی بدل شود و مردم به مرور حساسیت خود را نسبت به سرنوشت وی از دست بدهند.»...
برای مشاهدۀ تصویر و خواندن متن کامل
اینجا کلیک کنید.
************
تجمع اعتراضی مردمی جمعی از بیماران «اس.ام.ای»
امروز شنبه ، ۱۰ شهریور جمعی از بیماران «اس.ام.ای» در برابر وزارت بهداشت تجمع برگزار کردند.
تجمع بیماران «اس.ام.اِی» و خانوادههایشان در برابر وزارت بهداشت، در اعتراض به کمیابی و گرانی شدید داروهای حیاتی این بیماران به جلوگیری دولت از وارد شدن دارو به کشور و بیتفاوتی مقامات مسؤول حکومتی در برابر خطر مرگ آنان اعتراض دارند.
سیاستهای کالایی و پولیسازی خدمات بهداشت و درمان طبقات محروم و بیماران خاص را از دسترسی به خدمات مناسب و موثر محروم کردهاست.
اینجا کلیک کنید.
************
شماره ۵
ضرورت دارد برای سلامت جامعه، مقابل مجازات اعدام بایستیم
و هر یک به نوبه خود، به کارزارسهشنبههای نه به اعدام بپیوندیم.
عاتکه رجبی
در پنجمین هفته همراهیام با این کارزار، تصمیم دارم مطالبی در خصوص "سیاست اقتدارگرا و اعدام" و "اعدام دستهجمعی زندانیان سال ۶۷" را بازنشر کنم.
"حکم اعدام، شنیعترین شکل شکنجه است و شکنجه، شنیعترین شکل حکم اعدام. هر دو هدف یکسانی دارند و ترکیبی هستند از رنج و مرگ."
رامیرز
سیاست اقتدارگرا و اعدام:
وجود حکم اعدام، همسو با نظر طرفداران حکومتی است که قدرتی مطلق و انحصاری از جمله حق گرفتن زندگی شهروندان را دارد. به این ترتیب قربانی حکم اعدام، بزرگتر از قاتل و مقتول و خانوادههایشان، یعنی کل جامعه است. در چنین شرایطی و در حالیکه حق شهروندان برای زندگی، مقدم بر حق دولت برای کشتن است، کدام قدرتمندتر و کدام مسلطترند؟ این حقی که افرادی جان هم نوع خود را میگیرند، از کجا نشات میگیرد؟ قانون نماینده اراده عامه است که از مجموع اراده افراد پدید آمده، از این رو باید پرسید: چه کسی به افراد دیگر حق داده که حیات کسی را از وی باز گیرند؟ آیا نظامی با مجوز کشتن، نظامی خطرناک نیست؟ آیا شهروندان چنین نظامی، ممکن نیست قربانیان این نظام شوند؟ چه کسی از بقا و تداوم حکم اعدام سود میبرد؟
ممکن است مجرمان برخی جرائم فجیع، با توجه به ضرورت تناسب وزن جرم و مجازات، شایسته مرگ باشند، اما آیا ما اجازه داریم آنها را بکشیم؟ مجرمانی که خود در شرایط این نظام، پرورش یافتە و اعمال خشونت و جرم آنان نتیجەی سیاستهای غلط و ناعادلانەی سیستم در مقابل خود جامعە است. بسیاری از کشتارها اشتباهاند و نظامهای مجازاتکننده مرگ نیز خطاکار و بالقوه خطرناکاند. نظامهای حامی کشتار، اغلب خشن، محاسبهگر و برنامهریزی شده هستند.
واکنش وحشیانه در برابر عمل وحشیانه، تداوم چرخۀ خشونت و سهیم شدن در استمرار فرهنگ خشونت است. محکومان ممکن است سزاوار سلب حیات باشند، اما ما نباید آنها را بکشیم، زیرا بهتر از آنها هستیم. این حقیقت که او یک قاتل است نباید به همان میزان از ما یک قاتل بسازد. مجازات باید خاستگاه حیات باشد و نه خاتمه حیات، بلکه باید در راستای تصحیح حیات باشد و بیشتر امری جبرانی باشد تا امری همچون کشتن حیات. بیاعتنایی نظام سیاسی به حیات شهروندان، بر آنان بازتاب منفی دارد. پیام صدور مجوز کشتن در هر نظامی این است که "کشتار همیشه خطا نیست" درحالیکه اعدام یا کشتن، قدرت تسلط بر زندگی افراد توسط حاکمیت را نشان میدهد که نه اثر مثبت دارد، نه اثر بازدارنده و نه اصلاح کننده است.
همچنین به این مهم باید اشاره داشت که یکی از سیاستهای حکومتهای اقتدارگرا جهت ایجاد رعب و پدید آوردن حالت متابعت و یکنواختی عقیدتی سیاسی در بین توده مردم، اعدام است.
اعدام زندانیان عقیدتی-سیاسی در تابستان ۱۳۶۷
در ماههای مرداد و شهریور ۱۳۶۷ چند هزار نفر زندانی سیاسی-عقیدتی به صورت مخفیانه، اعدام شدند.
بسیاری جوانانی در دهه دوم زندگی خود بودند که عمدتا به دلیل «داشتن اعلامیه و نه فعالیت مسلحانه» بازداشت شده بودند و در حال گذراندن محکومیت یا حتی محکومیتشان تمام شده بود. برخی تحت این عنوان که به خدا، جهان بعد از مرگ و روز رستاخیز اعتقادی ندارند به دار آویخته شدند.
در نخستین ساعات روز جمعه ۲۸ تیر ۱۳۶۷، حصارهای آهنینی بر گِرد زندانهای اصلی، در سرتاسر ایران کشیده شد. دروازهها بسته و تلفنها قطع شد. تلویزیونها را از برق کشیدند و از توزیع نامهها، روزنامهها و بستههای دارویی در زندانها خودداری ورزیدند. ساعات ملاقات منحل و بستگان زندانیان را از حول و حوش زندانها پراکنده ساختند. به زندانیان دستور داده شد که در سلولهای خود باقی بمانند و از صحبت با نگهبانان خودداری کنند. رفتوآمد به مکانهای عمومی مانند درمانگاهها، کارگاهها، قرائتخانهها، تالارهای تدریس و حياتها ممنوع شد.
طی فرمانی، به کمیسیونی ویژه اختیار داده شد اعضای سازمان مجاهدین خلق را بعنوان "محارب" و افراد وابسته به سازمانهای چپ را بعنوان "مرتد" اعدام کنند. ابتدا به آنها اطمینان دادند که محاکمهای در کار نیست بلکه جریانی است به منظور اعلام عفو عمومی و جدا کردن مسلمانان از غیر مسلمانان. پس از این جلب اطمینان از افراد خواسته شد نام سازمانی را که قبلا به آن وابسته بودند و اعتقاد به دین اسلام را اعلام دارند.
کسانیکه پاسخ نامساعد میدادند بیدرنگ به اتاق ویژهای هدایت میشدند. در آنجا انگشترها و عینکهایشان ضبط و به آنها گفته میشد وصیتنامه خود را بنویسید. سپس آنها را به سوی چوبههای دار پنهانی میبردند و در گروههای ٦ نفری به دار میآویختند. اعدام شدگان بدون اطلاع به خانوادهها، در گورهای دستهجمعی به خاک سپرده میشدند. بیشتر خانوادهها پس از چند ماه خبردار شدند که فرزندانشان اعدام شدهاند.
************
اصلاحیه در مورد خبر وضعیت جسمی سروناز احمدی و ریحانه انصاری
وضعیت جسمی سروناز احمدی و ریحانه انصاری وخیم گزارش شده است بنا بە اخباری کە بە کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در پی اعتراضات زنان زندان اوین به احکام اعدام، و بصورت خاص احکام شریفه محمدی و پخشان عزیزی و اعدام رضا رسایی، از سوی زندانبانها…
اصلاحیه
در پی درج خبری مبنی بر نامساعد بودن وضعیت جسمی سروناز احمدی و ریحانه انصارینژاد، مطلع شدیم که منبع انتقال این خبر را به درستی و با دقت انتقال نداده است.
ضمن عذرخواهی از مخاطبین بابت عدم دقت در انتشار این خبر، کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان اعلام میکند که انتقال سروناز احمدی بابت حمله عصبی به درمانگاه صحیح بوده و خبر مبنی بر وخامت جسمانی ریحانه انصارینژاد تکذیب میشود.
کانال شورای هماهنگی بنا بر رسالت خبری خود در انعکاس صحیح اخبار، بهویژه در مورد زندانیان سیاسی لازم میدانست که خبر منعکس شده را تصحیح کند.
از همه رسانه هایی که به نقل از کانال شورای هماهنگی، خبر منتشر شده را انعکاس داده اند ، در خواست می شود ، اصلاحیه را نیز منتشر کنند.
************
گزارش شمارهی هفت از دهمین کنگرهی جهانی سازمان آموزش بینالملل
گزارش شمارهی هفت از دهمین کنگرهی جهانی سازمان آموزش بینالملل؛ پیوستن اتحادیهها برای حمایت از آموزش عالی: ایستادگی برای دموکراسی در برابر چالشهای جهان
شیوا عاملیراد؛ نماینده روابط بینالملل شورای هماهنگی فرهنگیان ایران تحصیلات و تحقیقات عالی، حقوق…
گزارش شمارهی هشت از دهمین کنگرهی جهانی سازمان آموزش بینالملل؛ تلاشی جهانی برای تغییر: معلمان و کارکنان پشتیبانی آموزشی تغییر ستونهای پایدار در بحران، قلب تپندهی سیستمهای آموزشی و پیشگامان تغییر
شیوا عاملیراد؛ نمایندهی روابط بینالملل شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران
رفاه معلمان برای تضمین کیفیت آموزشی از اهمیت بالایی برخوردار است، اما در سطح جهانی با چالشهای عمدهای مواجه است. این چالشها در دهمین کنگره جهانی آموزش بینالمللی که در بونئس آیرس آرژانتین برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفت.
گزارش کامل را
اینجا بخوانید.
************
وضعیت جسمی سروناز احمدی و ریحانه انصاری وخیم گزارش شده است
بنا بە اخباری کە بە کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در پی اعتراضات زنان زندان اوین به احکام اعدام، و بصورت خاص احکام شریفه محمدی و پخشان عزیزی و اعدام رضا رسایی، از سوی زندانبانها مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفتهاند و در نتیجه ضرب و شتم ماموران ، آثار کبودی و کوفتگی و جراحاتی بر بدن برخی از زنان ایجاد شده است. همچنین برخی از آنها با محرومیتهایی چون قطع تماس و ملاقات مواجه شدهاند.
با توجه به گزارش ارسالی، سروناز احمدی بخاطر فشارها و محرومیتهای تحمیلی و همچنین عدم رسیدگی پزشکی بر جراحات وارده بر بدنش، صبح امروز دچار حمله عصبی شده است و نیاز فوری به رسیدگی پزشکی دارد، با این حال، مسئولین زندان اجازه دریافت خدمات پزشکی به او را نمیدهند.
همچنین وضعیت جسمانی ریحانه انصاری نژاد نامساعد گزارش شده است.
نرگس محمدی و سایر زنان زندان اوین، جهت رسیدگی پزشکی به ریحانه انصاری نژاد دست به اعتراض زدهاند ولی مسئولین زندان همچنان بی توجه هستند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، حفاظت از جان ریحانه انصاری نژاد و دیگر زندانیان را متوجه مسئولین و حاکمیت می داند و تاکید دارد همانطوری که شاهد رشد اعتراضات اصناف مختلف هستیم تهدیدها و سرکوبها نە تنها فعالین را از مسیر مطالبەگری منصرف نمیکند بلکە بر پیگیری مطالبات بە حق و قانونیشان مصممتر خواهد کرد.
************
شماره ۴
ضرورت دارد برای سلامت جامعه، مقابل مجازات اعدام بایستیم
ضرورت دارد برای سلامت جامعه، مقابل مجازات اعدام بایستیم و هر یک به نوبه خود، به کارزار سهشنبههای نه به اعدام بپیوندیم.
عاتکه رجبی
در چهارمین هفته همراهیام با این کارزار، تصمیم دارم در خصوص "خانوادههای محکومان به اعدام" و "اجرای قصاص، آرامش خاطر بازمانده یا عذاب وجدانی دیگراست؟" را بازنشر کنم.
"فرد به دار آویخته برای احدی مفید نیست."
ولتر
خانوادههای محکومان به اعدام:
کودکان کم سن و سال قادر نیستند علت مجبور بودن والدینشان به اعدام را درک کنند و نوجوانان قادر به کنار آمدن با این وضعیت نیستند. والدین افراد محکوم به اعدام اغلب خودشان را برای آنچه بر سر فرزندشان آمده سرزنش میکنند. فشار اجتماعی زیادی بر اعضای خانواده مرتکبان جرم وارد میشود و اغلب آنها با طرد اجتماعی مواجه میشوند. بنابراین باید به یاد داشته باشیم که وقتی کسی درباره ضرورت حفظ حکم اعدام به خاطر قربانیان بحث میکند، قربانیانی را که از خانواده محکومان به اعدام هستند را از یاد برده است. این گروه قربانیان، به صراحت از تجربههای دردآور خود سخن میگویند. آنها قربانیهایی هستند که به طور جدی آسیب دیدهاند اما به رنجهای ناگفتنیشان توجه کمی میشود.
قتل اغلب بین اعضای خانواده رخ میدهد و اعضای خانواده قاتل و مقتول بیتردید قربانی اجرای حکم اعدام هستند. اما اغلب آنها از فهرست قربانیان حذف میشوند.
اجرای قصاص، آرامشِ خاطر بازمانده یا عذاب وجدانی دیگراست؟
مشارکت کنندگان در فرایند صدور حکم اعدام، از نقش خود در مجازات اعدام، متحمل فشار میشوند و ممکن است دیر یا زود از پیامدهای روانشناختیِ حاصل، رنجیده شوند. پرسشهایی اغلب به خاطر پایان دادن به زندگی دیگران، فکر آنها را مشغول میکند و برخی مواقع دچار فروپاشی درونی و احساس در هم شکستن میشوند. در خصوص پروندههای قتل وقتی حکم اعدام اجرا میشود، فرد اعدام شده تقریباً همه چیز خود را از دست میدهد، اما اعضای خانواده مقتول، پس از اجرای حکم نیز اغلب احساس ناکامی میکنند.
همچنین وقتی نورافکن حکم اعدام، بر بازماندگان مقتول، تابیده میشود؛ آنها با خطر تمسخر از سوی طرفداران نقض حکم اعدام یا حامیان حکم اعدام روبرو میشوند. این موقعیت برای بازماندگان مطلوب نیست. کسانی که با بازماندگان سر و کار دارند، باید فارغ از اینکه آنها چه احساسی نسبت به حکم اعدام دارند، بدون هر سوالی با آنها رفتاری دقیق و توأم با احترام و عادلانه داشته باشند. فشار سیاسی حاصل از تشدید پیگرد قانونی اعدام، امکان تشدید آزار بازماندگان را در دادگاه ایجاد میکند. این وضعیت آنها را از جریان زندگی خودشان خارج میکند و آنها را درگیر بازی محاکمه مینماید.
بیشتر تحقیقات به وضوح اثرات جدی و منفی اجرای حکم اعدام را بر سلامت و زیست خانوادههای مقتول نشان داده است. زمانی که عمیقاً به قربانیان گوش میدهیم، شناخت بیشتری از ضرورت ایجاد نظام و روشی برای حل اثربخش و معنادار صدمات حاصل از جنایت خشونت آمیز کسب میکنیم. بسیاری از قربانیان و بازماندگان نیازهایی دارند که هیچ ربطی با حکم اعدام ندارد و وضع حکم اعدام، آنها را حتی ضعیفتر میکند.
به هر حال، قربانیهایی که یکی از عزیزانشان را در پی عملی خشونت آمیز (مقتول یا محکوم به اعدام) از دست میدهند به شدت صدمه میبینند. زندگی روزانهشان کاملاً به هم میریزد. آنها نیازمند ادامه زندگی هستند و باید از زندگی خودشان بهره ببرند. آنها به شدت نیازمند حمایت هستند.
اجرای قصاص لزوما باعث آرامش بازماندگان نخواهد شد. در قصاص، مسوولیت مجازات بر دوش شهروندان عادی گذاشته میشود. این باعث ادامهی چرخه خشونت در جامعه میشود. همچنین اجرای حکم قصاص از سوی خانواده قربانی، لزوما باعث آرامش خاطر آنان نمیشود و عموما بار دیگری از عذاب وجدان روی دوش خانواده میگذارد. پس از اجرای قصاص، به جهت حذف مجرم، به نظر، بار عذاب روحی و روانی در خانواده مقتول تشدید میشود و در بسیاری موارد بوده که خانواده مقتول به جهت تبعات شدید روحی و روانی و عذاب وجدان از کردهی خود پشیمان شدهاند. لذا اجرای قصاص لزوما باعث آرامش بازماندگان نخواهد شد.
در پایان باید گفت:
اجرای قصاص، تداوم چرخه خشونت به جای شکسته شدن آن است و در آن خونخواهی و انتقام است نه اجرای عدالت. آنچه در این نوشته پیداست، ضرورت اجرای عدالت ترمیمی است.
منبع:
۱. درباره اعدام
نویسنده: سعید مدنی
با مقدمه عبدالفتاح سلطانی
************
گزارشی از اعتراضات و اعتصاب پرستاران
در ادامه اعتراضات پرستاران در شهرهای مختلف کشور، گروههای پرستاری و کادر درمان روز دوشنبه ۲۹ مرداد برای رسیدگی به مطالبات خود تجمع کردند. این تجمعات در شهرهای مختلفی از جمله اراک، مشهد و یاسوج شکل گرفت. پرستاران معترض در برخی شهرها نیز دست از کار کشیدند و اعتصاب کردند. دبیرکل خانه پرستار گفته است این اعتراضات در طول عمر پرستاری مدرن بیسابقه است.
پرستاران در جریان تجمعات خود شعارهای زیر را فریاد میزنند:
«وعده زیاد شنیدیم/ جوابی هم ندیدیم»
«ما که نماد صبریم، صبرمون سر رسیده»،
«پرستار داد بزن/ حقت رو فریاد بزن»،
«نه به اضافه کاری اجباری»
«وعده وعید کافیه/ سفره ما خالیه»،
«تعرفه ما کجاست/ توی جیب شماهاست»
«پرستار میمیرد/ ذلت نمیپذیرد»
«با کرونا جنگیدیم/ حمایتی ندیدیم»
«از شیراز تا مشهد/ اعتصاب اعتصاب»
آنها در واکنش به حمله نیروی انتظامی به برخی تجمعات شعار دادند :
«نیروی انتظامی/ تو هم بستری میشی»
************
مختار اسدی بازداشت و به تهران منتقل شد
بنابراخباری که به کانال شورای هماهنگی رسیده است دادگاه انقلاب سنندج به نیابت از دادسری۳۳ اوین آقای اسدی را دستگیری و برای مراحل تکمیلی به تهران انتقال داده است.
شواهد حاکی از آن است که این فعال صنفی معلمان را احتمالا به بازداشتگاه اوین انتقال خواهند داد.
مختار اسدی از جمله معلمان خوشنام کوردستان است که از دهه ۸۰ تاکنون بارها زندانی شده است.
شورای هماهنگی ضمن حمایت از فعالیتهای اسدی و سایر فعالین صنفی معلمان بر تداوم جنبش صنفی معلمان پای می فشارد و جامعه معلمان و سایر اقشار را به همراهی برای مبارزه با تمامیت خواهی حاکمان دعوت می کند
************
بیانیه شورای هماهنگی ... در حمایت از مطالبات پرستاران
پرستاران ایران طی روزهای گذشته در اعتراض به وضعیت معیشتی و شغلی خود دست به اعتصاب و اعتراض زدهاند. این اعتراضات که از شیراز آغاز شد و به سراسر کشور گسترش یافت، نشان از آن دارد که این قشر زحمتکش از تبعیض به ستوه آمده و اراده کردهاند حق خود را با توسل به حرکت جمعی از حاکمیت بگیرند.
آنها به عدم تحقق مطالبات و وعدههای محقق نشده، معترض و خواهان امنیت شغلی هستند. پرستاران از اضافهکاری اجباری که موجب فرسودگی شغلی گشته، به تنگ آمدهاند. آنها خواهان تبدیل وضعیت استخدامی خود هستند. بیثباتی شغلی و بیگاری تحمیل شده، آسیبهای فراوانی را متوجه آنان کردهاست.
ریشهی این مشکلات و بحران در ساختار نظام بهداشت و درمان در سیاستهای کلان حاکمیت در عرصه اقتصادی مبنی بر کالاییسازی گسترده در عرصههای اجتماعی به ویژه در حوزه بهداشت و آموزش است. رویکردی به غایت سودمحور که به دنبال نیروی کار ارزان است.
در این رویکرد، به جای پاسخ دادن به مطالبات اقشار مختلف، حاکمیت میکوشد با مشت آهنین، معترضان به وضعیت موجود را منکوب و سرکوب نماید. در همین راستا شاهدیم که نهادهای سرکوبگر برآنند به اشکال مختلف پرستاران را از ادامه مطالبهگری و تجمع و اعتصاب منصرف نماید. به عنوان مثال حراست بیمارستانها در همسویی با نهادهای امنیتی دست به پروندهسازی زده، در برخی بیمارستانها اختلال در روند کار بیمارستان را به گردن پرستاران میانداخته و با تهدید و ارعاب میکوشد آنان را از پیگیری مطالبات منصرف نماید.
با نگاهی به مطالبات، شیوه اعتراض و ریشههای معضلات در نظام سلامت، میتوان تشابه آنها را در نظام آموزشی مشاهده نمود. عدم پرداخت حقوق و دستمزد بالای خط فقر تنها مشکل پرستاران نیست، بلکه کارگران و معلمان و بازنشستگان نیز خواهان دستمزد عادلانه هستند. مطالبه امنیت شغلی و تلاش برای تبدیل وضعیت استخدام امروز از بیمارستان تا کارخانههای پتروشیمی در جریان است. پرستاران همان چیزی را میخواهند که معلمان خریدخدمت و کارگران پروژههای نفت و گاز میخواهند. استفاده از ابزار تجمع و اعتصاب حقی است که کارگر و معلم و پرستار آن را فریاد میزنند و این همه نشان میدهد تمام زحمتکشان و کارگران در عرصههای مختلف با این مشکلات روبرو بوده و مطالبات مشابهی در حوزه تولیدی و خدماتی خود دارند. به عبارت دیگر امروز پرستاران، معلمان، بازنشستگان و تمام کارگران و زحمتکشان با یکدیگر همسرنوشت هستند. از همین رو شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از مطالبات پرستاران و اعتراضات آنان حمایت کرده و هر نوع برخورد امنیتی و انتظامی با پرستاران را محکوم میکند.
ما در شورای هماهنگی باور عمیق داریم مسیر تغییر و تحول بنیادین که تامین کننده حقوق اکثریت جامعه است در گرو تشکلیابی مستقل میباشد. امیدواریم پرستاران عزیز با اتحاد و حرکت جمعی بتوانند به مطالبات خود دست پیدا کرده و با ایجاد و گسترش تشکلهای مستقل، بیش از گذشته در مسیر خود پویا بمانند.
آنچه ما فرهنگیان ایران را با شما پرستاران وطن همراه میکند، دردیست مشترک، که تدبیری برای درمان آن از سوی مسئولان این دیار مشاهده نمیشود.
ما را که همدردیم، همراه خود بدانید.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
سیام مردادماه ۱۴۰۳
************
گزارش شمارهی هفت از دهمین کنگرهی جهانی سازمان آموزش بینالملل
گزارش شمارهی هفت از دهمین کنگرهی جهانی سازمان آموزش بینالملل؛ پیوستن اتحادیهها برای حمایت از آموزش عالی: ایستادگی برای دموکراسی در برابر چالشهای جهان
شیوا عاملیراد؛ نماینده روابط بینالملل شورای هماهنگی فرهنگیان ایران
تحصیلات و تحقیقات عالی، حقوق اساسی بشر و از وظایف مهم دولتها است. این بخشها برای انجام مأموریت عمومی خود به بودجه عمومی پایدار نیاز دارند. این پیام بهطور شفاف و قاطعانه در دهمین کنگره جهانی آموزش بینالمللی در بونئس آیرس، آرژانتین بیان شد. این گردهمایی فرصتی را برای مربیان از سراسر جهان فراهم کرد تا دیدگاهها و استراتژیهایی را برای پیشبرد آموزش عالی در راستای منافع عمومی به اشتراک بگذارند. موضوعات مهمی مانند افزایش حجم کار، اشتغال نامطمئن، حمله به آزادی دانشگاهی و کمبود بودجه مزمن، در صدر مباحث قرار داشت....
گزارش کامل را
اینجا بخوانید.
************
مختار اسدی، از فعالین صنفی معلمان کوردستان بازداشت شد
در پی یورش روز گذشته نیروهای امنیتی به منزل مختار اسدی، این فعال صنفی معلمان امروز ۲۹ مرداد بە پلیس فتا مراجعه کرد و توسط ضابط قضایی بازداشت شد و بە مکان نامعلومی منتقل شدە است.
بنابر اخبار موثقی که به کانال شورای هماهنگی رسیده است این معلم سنندجی به محض اطلاع از بازداشت به اعتصاب غذا روی آورده و از لحظه بازداشت اعتصاب غذا کرده است
************
علیه فراموشی "یاد هرمز گرجی بیانی و بهمن عزتی"
علیه فراموشی هرمز گرجی بیانی در سحرگاه ۲۸ مرداد ماه ۱۳۵۸، هرمز گرجی، معلم فداکار و آزادیخواه، به جرم دادخواهی به جوخهی اعدام سپرده شد. هرمز گرجی بیانی و دیگر یاران مبارزش از بنیانگذاران کانون معلمان کرمانشاه بود که نقش مهمی در بیداری و کنش انقلابی…
میراث هرمز گرجیبیانی و بهمن عزتی؛ پیشدرآمد جنبش معلمان کوردستان در آوان انقلاب ۱۳۵۷
شیوا عاملیراد
اولین تلاش برای تشکلیابی معلمان در غرب ایران به تابستان ١٣٥٧ برمیگردد. در شهریور ۵۷، همزمان با اوجگیری اعتراضات ضد رژیم، معلمان در ۱۲ شهر ایران به حکومت نظامی اعتراض کردند. این اعتراضات به معلمان کرمانشاه فرصت داد تا با درخواست آزادی تشکلها دست به اعتصاب بزنند. به همت معلمان مبارز این شهر، در رأس آنها هرمز گرجیبیانی، کانون فرهنگیان کرمانشاه تاسیس شد که علاوه بر حمایت از خواستههای معلمان و دانشآموزان، خواستار تقسیم زمینها بین دهقانان نیز بود. در همین زمان، به دلیل نزدیکی جغرافیایی و روابط بین معلمان کامیاران و کرمانشاه، کانون فرهنگیان کامیاران نیز با فاصله چند روز و به همت بهمن عزتی تأسیس شد.
این دو کانون بعدها با نام «انجمن معلمان آزادیخواه» به فعالیت خود ادامه دادند. تعدادی از بنیانگذاران کانونهای کرمانشاه و کامیاران برای به اشتراک گذاشتن تجربیات خود به سنندج و دیگر شهرهای کوردستان سفر کرده و با همکاری معلمان پیشگام آن شهرها، موفق به ایجاد و گسترش کانون معلمان در چندین شهر از جمله سقز، مریوان، بانه، مهاباد و بوکان شدند.
هرمز گرجیبیانی و بهمن عزتی، هر دو از چهرههای محبوب و انقلابی بودند که در سال ١٣٥٨ به دستور خلخالی اعدام شدند.
************
بیانیه کانون صنفی معلمان بوشهر در حمایت از پرستاران و کادر درمان
پرستاران و نیروهای درمانی به ویژه در استان فارس در حالی در این چند هفته به صورت گسترده دست به اعتصاب زدهاند که از زمان شیوع ویروس کوید ۱۹ بیشترین فشارها و سختیها را متحمل شده و بسیاری در این مسیر جان خود را از دست دادند. حاکمیت با وعده تامین کمبود نیرو، افزایش دستمزد و «شعار شهدای راه سلامت»!!! سعی در دلجویی یا فریب این قشر داشت و امروز با گذشت بیش از چهار سال از آن وعدهها نه تنها کادر درمان به هیچکدام از مطالبات خود دست نیافتند بلکه مشکلات آنها افزونتر شده است:
١- اجرا نشدن فوق العاده خاص
٢- عدم پرداخت به موقع مطالبات
٣- تداوم اضافه کاری با توجه به شرایط سخت و حساس شغل پرستاری
۴- عدم تحقق مطالبات صنفی و معیشتی
۵- عدم تبدیل وضعیت نیروها
عدم تحقق وعدهها عده زیادی از این گروه را مجبور به مهاجرت(فرار از کشور) و باقی مانده را وادار به اعتصاب و تحصن کرده است.
به راستی چه شخص یا گروه یا نهادی تشویش اذهان عمومی کرده است؟! اتهامی که پای ثابت پرونده همه فعالین صنفی - پرستاران،معلمان و کارگران
حاکمیت در برخورد با هر گونه فعالیت و اعتراضی به ویژه تحت لوای کانونها و اصناف یک رویه را در پیش گرفته است:
بیتوجهی به دلایل اعتراضات، سرکوب سیستماتیک و واحد در قالب تهدید، پروندهسازی، زندان و اخراج.
کانون صنفی معلمان بوشهر ضمن حمایت از اعتصاب قانونی کادر درمان در مسیر مطالبات قانونی خود، انتظار دارد حاکمیت تغییر رویه داده و شنوای مطالبات قانونی اصناف گوناگون و به ویژه پرستاران و کادر درمان باشد.
************
بیانیه انجمن صنفی معلمان فارس در حمایت از اعتصاب پرستاران در استان فارس
در هفته اخیر تصاویری از بیمارستان های شیراز در پی اعتصاب دسته جمعی کادر درمان دیده شد که فعالیت این مراکز درمانی را تعطیل کرد. این چندمین اعتصاب و اعتراض پرستاران در سالهای اخیر می باشد.
در پی آن، این اعتصاب در روزهای ٢١ تا ٢۴ مرداد ماه سال جاری به دیگر بیمارستان های استان در شهرهای
فسا، جهرم، لامرد، آباده و نورآباد ممسنی کشیده شد که همزمان خواهان مطالبات حقوقی و شغلی خود بودند.
از دلایل عمده اعتصاب کادر درمان
١- اجرا نشدن فوق العاده خاص
٢- عدم پرداخت به موقع مطالبات
٣- تداوم اضافه کاری با توجه به شرایط سخت و حساس شغل پرستاری
۴- عدم تحقق مطالبات صنفی و معیشتی
پرستاران، معلمان و همه اقشار جامعه نیاز به یک فضای آرام و زندگی بی دغدغه دارند تا به خوبی و در کمال آرامش از عهده مسئولیت خطیر خود برآیند و بر کیفیت کارشان افزوده شود.
این حق قانونی هر شهروندی ست که از حداقل های زندگی یعنی #حق_معیشت برخوردار باشد.
انجمن صنفی معلمان فارس به نمایندگی از معلمان این استان حمایت خود را از پرستاران زحمتکش فارس و سراسر کشور اعلام می کند و اعتراض آنها را کاملا قانونی می داند.
************
گزارش شمارهی شش از دهمین کنگرهی جهانی سازمان آموزش بینالملل؛ آموزش
گزارش شمارهی شش از دهمین کنگرهی جهانی سازمان آموزش بینالملل؛ آموزش در خدمت اتحاد، اتحاد در خدمت آموزش؛ رسول بداقی فقط یک نام نیست، بلکه یک مسیر است برای مطالبهگری و کنشگری
شیوا عاملیراد؛ نمایندهی روابط بینالملل شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
یکی از نمایندگان اتحادیههای آفریقای جنوبی(SADTU)، در خصوص ضرورت اتحاد برای فعالین صنفی در ایجاد قدرت بیشتر در سطح دنیا سخن گفت... دیگر شرکت کنندهی از بلژیک در این بحث تاکید کرد که با شنیدن تحربهی دیگر کشورها از جمله وضعیت زنان در ایران بیش از پیش بر ضرورت همبستگی برای ایجاد برونرفت از این وضعیت وجود دارد...⬅️ لینک ادامهی توضیحات
اینجا کلیک کنید.
شیوا عاملیراد نیز در توضیح وضعیت معلمان و نظام آموزشی ایران گفت نظام آموزشی ما بهشدت طبقاتی است و با گسترش سیاستهای نئولیبرالی در سطح جهانی، شاهد رشد کالاییسازی و پولیسازی آموزش هستیم... عاملیراد اذعان کرد که وضعیت معیشتی معلمان در ایران بحرانی است.. . نیز وجود یک حکومت استبدادی که به تعهدات بینالمللی و قانون اساسی پایبند نیست و تشکلهای مستقل را به رسمیت نمیشناسد، اشاره کرد. او ...⬅️ لینک ادامهی توضیحات
اینجا کلیک کنید.
در خصوص معلمان زندانی، عاملیراد با اشاره مجدد به تعدادی از فعالین صنفی بازداشتی، تأکید کرد که ضروری است به یکی دیگر از چهرههای جنبش معلمان ایران اشاره شود. او به فعالیتهای #رسول_بداقی اشاره کرد؛ معلمی که در مرداد ۱۳۸۸ دستگیر و از کار اخراج شد. او تا فروردین ۱۳۹۵ بدون حتی یک روز مرخصی در زندان بود و پس از آزادی، بلافاصله به فعالیت صنفی خود ادامه داد. تعهد بیوقفهاش به دفاع از حقوق معلمان و دانشآموزان باعث بازداشت مجددش در اواخر ۱۳۹۵ شد که به چهار ماه حبس در شرایط سخت انجامید. علیرغم این مشکلات، بداقی اعتراض به شرایط ناعادلانه آموزش و خصوصیسازی را ادامه داد. او در روز جهانی کارگر سال ۱۴۰۱ مجدداً دستگیر و زندانی شد، و تلاشهای وکلایش برای آزادی او تاکنون بینتیجه مانده است. فعالیتهای بداقی در حمایت از حقوق معلمان و دانشآموزان، او را به نمادی برای معلمان ایرانی تبدیل کرده است. کمپینی برای آزادی او در ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳ راهاندازی شد که به امضای ۱۰ هزار نفر رسید. در این بیانیه آمده است: "رسول بداقی فقط یک نام نیست، بلکه یک مسیر برای مطالبهگری و کنشگری است."
همچنین، #هاشم_خواستار، معلم پیشکسوت، چهارمین سال از حبس ناعادلانه خود را در زندان مشهد سپری میکند. او با وجود ۷۰ سال سن، تاکنون حتی یک روز هم مرخصی نداشته و تنها اجازه ملاقات حضوری محدودی دارد. گزارشهایی از حمله فیزیکی به وی و ممنوعالملاقات بودنهای طولانی نیز وجود دارد و خانوادهاش اغلب از وضعیت او بیاطلاع نگە داشتە میشوند؛ در یکی از بازداشتها که خواستار به بیمارستان منتقل شده بود، عکسی از او در فضای مجازی منتشر شد که موجب خشم فعالان در ایران و سایر کشورها شد. در این عکس، پای وی در بیمارستان با زنجیر به تخت بسته شده بود و یک مأمور سرباز کنار او قرار داشت. این وضعیت انتقال به بیمارستان برای دیگر فعالان در سایر حوزهها و چهرههای شناختهشده صنفی معلمان، از جمله #جعفر_ابراهیمی نیز پیش آمد. ابراهیمی که بازرس شورای هماهنگی فرهنگیان صنفی ایران است و صدای او توسط آموزش بینالملل منعکس شده بود؛ در سپتامبر ۲۰۲۳، آموزش بینالملل در نامهای رسمی و با انتشار عکس این فعال صنفی در وبسایت خود، از مقامات ایرانی درخواست مرخصی فوری پزشکی برای ابراهیمی کرد. در انتقال این فعال صنفی به بیمارستان در وضعیت شدید بیماری، با پاهای زنجیر شده به تخت در بیمارستان بستری شد.
عاملیراد تاکید کرد که تعداد معلمین بازداشتی فقط محدود به این اسامی و عکسها نیست، بلکه دهها معلم دیگر در زندان هستند و فعالان صنفی بسیاری همچنان با مشکلاتی چون بازداشت، اخراج، تبعید اجباری و بازنشستگیهای اجباری و … مواجهاند و فشارهای امنیتی بر فعالان صنفی همچنان به شدت ادامه دارد.
با وجود تمام این مشکلات، عاملیراد بر امیدواری به آینده تأکید کرد که مقاومت و پویایی جامعه معلمان، حتی با وجود سرکوب و زندانی شدن فعالان، نشاندهنده قدرت و پایداری جنبش معلمان است.
وی از طرف شورای هماهنگی انجمنهای صنفی معلمان ایران، ضمن تشکر از حمایتهای آموزش بینالملل، از تمامی تشکلهای معلمی عضو این سازمان خواست برای آزادی معلمان و سایر فعالین زندانی تلاش کنند. همچنین، به آنان تاکید کرد که ارتباط با تشکلهای معلمی را از طریق کانالهای رسمی دنبال کنند و حمایتها را بهجای حمایت از فرد خاص، به حمایت از تشکلهای مستقل معطوف کنند. در پایان، شیوا عاملیراد تأکید کرد که شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، یک تشکیلات مستقل است و هیچ وابستگی حکومتی یا حزبی ندارد.
************
عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت سروناز احمدی در زندان اوین
سروناز_احمدی، فعال حقوق کودکان که در زندان اوین محبوس است، بنا بر توصیه پزشک باید برای سپری کردن مراحل درمان به مرخصی درمانی اعزام شود. با اینحال ضابطین پرونده وی با اعزام وی مخالفت کردند.
یکی از نزدیکان خانم احمدی ضمن انتشار این خبر، نوشت: “سروناز احمدی امروز سه شنبه بیست و سوم مرداد از زندان اوین به پزشک متخصص مغز و اعصاب اعزام شد. پزشک معتمد قوه نیز بر اساس نتایج آزمایشات و نوار مغز طی نامه ای به مسئولین زندان وضعیت سروناز را بسیار وخیم توصیف کرد و درخواست مرخصی اورژانسی کرده است. این در حالیست که سروناز یک سوم از محکومیت سه سال و نیمه خود را طی کرد و طبق قانون امکان استفاده از مرخصی و آزادی مشروط را دارد اما ضابطین امنیتی اجازه استفاده از این حقوق را به او نمیدهند.”
************
گزارش شمارهی پنج از دهمین کنگرهی جهانی سازمان آموزش بینالملل
گزارش شمارهی پنج از دهمین کنگرهی جهانی سازمان آموزش بینالملل؛ پنل "تعهد اتحادیهها در مبارزه با ناسیونالیسم افراطی و نیز برابری جنسی - جنسیتی"؛ اتحادیهها پیشگام در ایجاد برابری، دموکراسی، دربرگیرندگی، حقوق بشر و حقوق جامعهی رنگینکمان
فعالین در زمینههای حقوقبشری و حقوق جنسی-جنسیتی در سراسر جهان بهطور مستمر برای ایجاد عدالت و برابری تلاش میکنند. به همین منظور، در دهمین کنگره جهانی بینالمللی آموزش، پنلی با عنوان "تعهد برای حقوق و برابری جنسی-جنسیتی در مقابل ناسیونالیسم افراطی و اقتدارگرایی" برگزار شد.
مدیر این جلسه، جنیفر موزس، مسئول برابری جنسی-جنسیتی و آموزش در اتحادیه معلمان بریتانیا (NASUWT)، بحث را با تأکید بر پیشرفتهای قابلتوجه در زمینه حقوق بشر و حقوق جنسی-جنسیتی طی دهههای گذشته آغاز کرد. با این حال، موزس نسبت به واکنشهای کنونی و خشونتهای ناشی از جنبشهای ضد حقوق بشری و ضد مطالبات جنسی-جنسیتی که توسط گروههای سیاسی افراطی با ساختاری سلسلهمراتبی و مردسالارانه هدایت میشوند، هشدار داد. این گروههای ناسیونالیستی افراطی، فمینیسم، جنبشهای عدالت اجتماعی و حقوق جامعهی رنگینکمان را تهدیدی برای رفاهملی سلسلهمراتب خود میدانند و به همین دلیل بهشدت در مقابل آن مقاومت میکنند.....
برای مطالعه متن کامل و دیدن تصاویر
اینجا کلیک کنید.
************
تلاش برای مرعوب ساختن پرستاران اعتصابی شیراز
حراست و ریاست بیمارستان در شیراز برای مرعوب ساختن پرستاران ماده ۲۹۵ را در تابلو اعلانات نصب کردهاست که در آن تاکید میکند در صورت بروز مشکل مقصر پرستارانی است که ترک کار کردهاند.
این حربه نخنما برای معلمان بسیار آشنا است که در موقع تحصن، مدیر، حراست و سایر عوامل سرکوب که به دنبال توقف تحصن هستند میگویند اگر اتفاقی در کلاس رخ دهد مقصر با معلم آن کلاس است. اما معلمان آگاه مرعوب این شیوهها نمیشوند چرا که مسئولیت مدرسه با مدیر مدرسه و در بیمارستان با عوامل آنجاست نه پرستاران.
در اصل مقصر اصلی کسانی هستند که خدمات درمانی و آموزشی را به کالا تبدیل کردهاند؛ نیروی کار درمانی و آموزشی را استثمار میکنند؛ حقوق و دستمزد آنان را زیر خط فقر نگه میدارند و موقع مطالبه گری آنان را سرکوب میکنند.
استمرار اعتراضات در قالب تشکلهای مستقل تنها راه چاره کارگران، معلمان و پرستاران است.
************
پرونده سازی علیه پیروز نامی با اتهامات واهی
پیروز نامی دبیر #کانون_صنفی_معلمان_خوزستان با اتهامت امنیتی واهی برای رسیدگی در ۲۲ مرداد جاری به دادگاه احضار شد.
احضار این فعال خوشنام فرهنگیان خوزستان برای چندمین بار در سالهای اخیر و در حالی صورت میگیرد که پیش از این نیز دادگاه انقلاب اهواز و دادگاه کیفری با فشار نیروهای امنیتی در سه حکم جداگانه ایشان را به مجازات حبس و جزای نقدی و محکوم کرده بودند ولی در نهایت شعبه ۲۱ دادگاه تجدید نظر اهواز قرار منع تعقیب آقای نامی فعال صنفی معلمان را صادر کرده بود.
************
عاتکه رجبی: نه به اعدام (۲)
ضرورت دارد برای سلامت جامعه، مقابل مجازات اعدام بایستیم و هر یک به نوبه خود، به کارزار سهشنبههای نه به اعدام بپیوندیم.
تصمیم دارم به مطالعه منابعی که در خصوص محکومیتِ حکم اعدام هستند بپردازم و در جهت حمایتم ازین کارزار، هر سهشنبه با انتشار آنچه آموختم، مخالفت خود با اعدام را اعلام دارم. با امید به اینکه بتوانیم با بازنشر تحقیقاتِ محققهایی که به "چرا اعدام نه؟" پرداختهاند، خود و جامعه را آگاه و همراه سازیم.
«همین که به دنیا آمدیم، در معرض داوری قرار میگیریم و سرتاسر زندگی ما مانند یک رشته کابوس است که در دندانههای چرخ دادگستری میگذرد. بالاخره مشمول مجازات اشد میگردیم و در نیمه روز خفهای، کسی که به نام قانون ما را بازداشت کرده بود، گَزلیکی به قلبمان فرو میبرد و سگ کش میشویم..»
صادق هدایت
ایران در ردیف کشورهایست که بالاترین موارد اجرای حکم اعدام را دارد. به عنوان مثال بر اساس گزارشها در سال ۲۰۱۵ تعداد ۹۷۷ نفر در ایران اعدام شدهاند. این گزاره بدین معناست که در طی این یک سال، هر سه روز هشت نفر انسان اعدام شدهاند. نود درصد اعدامهای اعلام شده در سطح جهان مربوط به سه کشور چین، ایران و پاکستان است.
لازم به ذکر است که در ایران هرگز آمار رسمی در خصوص تعداد افرادی که زیر حکم اعدام هستند اعلام نمیشود. بر اساس گزارشهای سازمانهای حقوق بشری نود درصد محکومان به مرگ در ایران جرائم مربوط به مواد مخدر است که با تصویب قانون «الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر» (مصوب ۱۳۹۶) حکم اکثر این افراد به زندان تبدیل خواهد شد.
در نظام کیفری ایران مجموعا ۶۹ ماده قانونی، سلب حیات (اعدام) را تجویز میکند که بخش عمده آنها در قانون مجازات اسلامی هستند.
از نظر حقوق کیفری و در قانون مجازات اسلامی، اعدام بر سه قسم است:
۱. اعدام قصاصی: این اعدام در قبال قتل عمد اجرا میشود و حضور شاکی خصوصی در این نوع اعدام پررنگ است.
۲. اعدام حدی: مجازات مرگی که از طرف شارع مقدس معین شده و نمیتوان آن را به کمتر از مرگ تقلیل داد.
۳. اعدام تعذیری: مجازات مرگیست که از سوی حاکم تعیین میشود.
جرایم منجر به اعدام حدی انواع ذیل است:
الف. جرایم جنسی: مانند زنا و لواط
ب. جرایم علیه دین و امنیت اجتماعی: مانند محاربه و ارتداد
ج. جرایم تکرار جرم: هربار کسی سه بار مرتکب یک نوع جرم حدی شود و هر بار هم حد بر او جاری شود، در نوبت چهارم اعدام خواهد شد.
تقاضای عفو و بخشش برای متهمان با توجه به نوع جرم آنان متفاوت است. مجازات اعدام برای مواد مخدر عمومی است و از آنجا که شاکی خصوص ندارد، عفو و بخشش اینگونه متهمان باید از سوی دادستانی صورت گیرد. از سوی دیگر قصاص یک حق خصوصی است و بر اساس آن صاحبحق میتواند آن را اجرا یا تبدیل کند. مجازاتهایی چون زنا و حد جنبه الهی دارند و مواردی مانند محاربه، غیر قابل گذشت است.
جرائم مربوط به اعدام قصاص و اعدام حدی را مبانی حقوق کیفری اسلام تعیین کرده است و بر اساس قانون مجازات اسلامی در موارد زیر صادر میشود:
قتل عمد (ماده ۲۹۰)، زنا (ماده ۲۲۴ و تبصره ۳ ماده ۱۳۲)، لواط (ماده ۲۳۴)، تفخیذ (تبصره ماده ۲۳۶)، تکرار بیش از سه بار جرایم حدی (ماده ۱۳۶)، سب النبی (ماده ۲۶۲)، سرقت پس از بازداشت چهارم (بند ماده ۲۷۸)، محاربه (ماده ۲۸۲)، فساد فی الارض (ماده ۲۸۶) و بغی (ماده ۲۸۷)
بررسی بیشتر برخی از مواد قانون مجازات اسلامی که مجازات آنها اعدام است و به معترضان خیابانی و فعالین صنفی و مدنی نسبت داده شده است!
۱. محاربه، سردستگی گروه مجرمانه و بغی: محاربه عبارت است از کشیدن سلاح و مجازات آن اعدام است اما اگر این سلاح کشیدن، سلب امنیت نکند، در زمره محارب قرار نمیگیرد. و بغی، قیام مسلحانه علیه نظام جا و مجازات آن اعدام است.
۲. فساد فیالارض: ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال خصوصی یا اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع است که مجازات آن اعدام است.
۳. سبالنبی: هتاکی به پیامبر، انبیا و ائمه و حضرت زهرا که مجازات آن اعدام مقرر شده است.
در پایان باید گفت در سیطره چنین حکومتی و چنین نظام قضائی با چنین احکامی!
"چه ارزان است جان انسان"
نه به اعدام
منابع:
۱. درباره اعدام
نویسنده: سعید مدنی
با مقدمه عبدالفتاح سلطانی
************
اعتصاب غذای مریم مهرابی، معلم در زندان
مریم مهرابی معلم ساکن اصفهان و خواهر محمود مهرابی زندانی سیاسی محکوم به اعدام از دوشنبه پانزدهم مرداد، در اعتراض به صدور حکم حبس و مجازاتهای تکمیلی علیه خود، در زندان دولتآباد اصفهان دست به اعتصاب غذا زده است.
بنا بر گزارشها، وضعیت جسمی این معلم زندانی وخیم است و با این حال به جای رسیدگی درمانی به سلول انفرادی منتقل شده است.
************
شرکت شورای هماهنگی ...، در دهمین کنگرەی آموزش بینالملل
دهمین کنگرهی جهانی آموزش بینالملل در بوینس آیرس، آرژانتین برگزار شد. در این کنگره نمایندگانی از ۱۷۸کشور که به نمایندگی از ۳۲ میلیون عضو که صدای معلمان و کارکنان آموزش و پرورش در سراسر جهان با همراهی با "رشد اتحادیههای ما، ارتقای حرفهای، دفاع از دموکراسی" شرکت داشتند.
کنگره جهانی آموزش بینالملل عالیترین نهاد تصمیمگیری آموزش بینالمللی است. کنگره جهانی سیاستها، اصول عمل، برنامه و بودجهی سازمان را تعیین میکند و رئیسجمهور، معاونان و دبیرکل و همچنین سایر اعضای هیئت اجرایی آموزش بینالملل را انتخاب میکند. کنگره جهانی متشکل از نمایندگانی است که توسط سازمانهای عضو آن معرفی شده و نمایندهی آنها هستند.
شیوا عاملیراد، نمایندهی روابط بینالملل شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، به نمایندگی از معلمان ایران در این کنفرانس شرکت داشتند و صدای معلمان ایران را به گوش نمایندگان اتحادیههای آموزش و پرورش سایر کشورها رساندند.
گزارش کاملی از این کنگره به زودی منتشر خواهد شد.
گزارش شمارهی یک؛ برگزاری دهمین کنگره جهانی
سازمان آموزش بینالملل از هشتم تا دوازدهم مردادماه در بوینسآیرس آرژانتین
شیوا عاملیراد؛ نمایندهی روابط بینالملل شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران
کنگره جهانی آموزش بینالملل، عالیترین نهاد تصمیمگیری آموزش بینالملل، که سیاستها، اصولعمل، برنامه و بودجه سازمان را تعیین میکند؛ نیز رئیسجمهور، معاونان، دبیرکل و همچنین سایر اعضای هیئت اجرایی آموزش بینالملل در این کنگره توسط نمایندگانی از ۱۷۸ کشور با ۳۸۶ اتحادیهی عضو آموزش بینالملل که نمایندگی بیش از ۳۲ میلیون عضو را برعهده دارند، برای دورهای ۵ ساله انتخاب شدند. گزارش انتخابات این کنگره را بخوانید:
مدیران انتخابی کنگرهی دهم آموزش بینالملل
۱- ماگونا مالولک (Mugwena Maluleke): رئیسجمهور جدید آموزش بینالملل
دکتر ماگونا مالولک، دبیرکل اتحادیه معلمان دموکراتیک آفریقای جنوبی (SADTU)، معلم، فعال صنفی و فعال عدالت اجتماعی، با رای نمایندگاینی از ۳۸۶ اتحادیهی آموزشی به عنوان رئیسجمهور جدید آموزش بینالملل انتخاب شده است.
مالولک، یک معلم، فعال و رهبر اتحادیه در نقش رهبری کمپینهای مبارزه با آپارتاید، نقش مهمی در هموار کردن راه برای اتحادیهی معلمان متحد، غیرنژادی و غیرجنسیتی مترقی (SADTU) سال ۱۹۸۵ تا به امروز در آفریقای جنوبی بوده است. تعهد مالولک به عدالت اجتماعی عمیقا ریشه در تجربیات شخصی او دارد که به عنوان یک کودککار با آن روبرو بوده که منجربه تعهد ایشان برای مبارزه برای حقوق کارگری و شرایط کاری شده است. مالولک در بخشی از سخنانش اشاره کرد که "رنجی که به عنوان یک نوجوان در یک مزرعه تنباکو تجربه کردم باعث شد متوجه شوم که باید برای احقای حقوق کارگران و عدالت اجتماعی بجنگم."
مالولک در مورد انتخاب خود بعنوان رئیس آموزش بینالملل، ضمن ابراز خوشحالی و قدردانی اظهار کرد که ما همه با هم و در کنار هم آموزش بینالملل را رهبری خواهیم کرد؛ برای آموزش عمومی، رایگان، با کیفیت، و نیز پیشبرد حقوق بشر، عدالت اجتماعی، عدالت نژادی (racial justice), عدالت زیست محیطی، کرامت انسانی دموکراسی و صلح همچنان مبارزه خواهیم کرد. بدونشک آموزش بینالملل تحت رهبری دکتر مالولک، به عنوان یک مدافع قدرتمند برای معلمان و پرسنل پشتیبانی آموزش در سطح جهان به مبارزهی خود ادامه خواهد داد.
۲- دیوید ادواردز (David Edwards)؛ دبیرکل آموزش بینالملل
دکتر دیوید ادواردز، با رای نمایندگانی از ۳۸۶ اتحادیهی آموزشی، مجددا در همان سمت قبلی خود، دبیرکل آموزش بینالملل، انتخاب شد. ادواردز کار خود را بهعنوان معلم دبیرستان دولتی آغاز کرد. وی از سال ۲۰۱۸ نقش دبیرکل آموزش بینالملل را برعهده دارد، پیش از آن به مدت هفت سال در سمت معاون دبیرکل ایالات متحدهی آمریکا که سیاست آموزشی، حمایت، پژوهش و ارتباطات را هدایت میکرد ایفای نقش کرده بود. پیش از پیوستن به اتحادیه بینالملل آموزش، ادواردز به عنوان معاون اتحادیه آموزش آمریکا فعالیت میکرد. همچنین وی به عنوان متخصص آموزش در سازمان آموزشی آمریکا کار کرده است.
ادواردز، با ابراز افتخار و قدردانی از انتخاب مجدد خود به به عنوان دبیرکل آموزش بینالملل اعلام کرد که وجود ظالمان، دیکتاتورها در حکومت و نژادپرستان به معنای توقف پیشرفت و یا تعویق در دموکراسی نیست. با وجود اینکه عدهای از سیاستگذاران عامدانه خواهان نهادینه کردن این باور هستند که پیشرفت در روند دموکراسی در حال عقبنشینی یا شکست است، در حالیکه پیشرفت همه جا بدون وقفه در جریان است، در هر شهر و روستا، و متوقف نیز نخواهد شد زیرا نمیتواند متوقف شود، زیرا ما متوقف نخواهیم شد و نباید متوقف شویم.
۳- معاونان انتخابی آموزش بینالملل در سایر قارهها: توضیحات مرتبط با معاونین انتخابی را لینک زیر بخوانید
۴- اعضای نمایندگان آموزش بینالملل: توضیحات مرتبط با نمایندگان انتخابی را در لینک زیر بخوانید
۵- اعضای جدید هیئت مدیرهی آموزش بینالملل: بر اساس قانون برابریجنسیتی در انتخاب هیئتمدیره، نمایندگان اتحادیههای مختلف ملزم به انتخاب حداقل ۵۰ درصد اعضا در میان زنان* بودند. در پایان انتخابات از میان ۱۰ عضو انتخابی ۹ نفر زن* و یک مرد بالاترین رای را بدست آوردند و هیئتمدیرهی جدید با بیشترین تعداد اعضای زن تشکیل شده است. توضیحات مرتبط با نمایندگان انتخابی را در لینک زیر بخوانید
گزارشات دیگری از مسائل مورد بررسی در این کنگره به زودی منتشر و در خدمت همهی معلمان و فعالین صنفی و مدنی قرار داده خواهد شد.
گزارش شمارهی دو از دهمین کنگرهی جهانی سازمان آموزش بینالملل
تجلیل از سه مبارز خستگیناپذیر و در حوزهی آموزش، حقوقبشر و اتحادیههای کارگری و دموکراسی در همراهی با «رشد اتحادیههای ما، ارتقای حرفهای، دفاع از دموکراسی»
شیوا عاملیراد؛ نمایندهی روابط بینالملل شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران
در دنیایی که ارزش آموزش و پایههای حقوقبشر و دموکراسی بهطور فزایندهای مورد حمله قرار میگیرد، سازمان آموزش بینالملل در شناسایی، معرفی و تقدیر از افرادی که زندگی خود را وقف این دستیابی به این مطالبات برحق کردهاند، متعدانه پایبند است. سازمان آموزش بینالملل در دهمین کنگرهی جهانی خود در همراهی با اصل «رشد اتحادیههای ما، ارتقای حرفهای، دفاع از دموکراسی» سه معلم و فعال صنفی که در جوامع خود و نیز در سراسر جهان تأثیرگذار بودهاند را معرفی و با اهدای سه جایزهی ویژه به آنان، از این مبارزان خستگیناپدیر تجلیل کرد.
۱- لاورس پارک (Laures Park): تحول آموزش برای مائوریها (Maori) و گروههای به حاشیهرانده
لارس پارک، برندهی جایزه حقوقبشر و اتحادیههای کارگری «مری هاتوود فیوترل» (Mary Hatwood Futrell) سال ۲۰۲۴ شد. پارک، در ایجاد تحول در سیستم آموزشی در نیوزیلند بسیار تاثیرگذار بوده است. رهبری او در NZEI Te Riu Roa در ارتقای وضعیت دانشآموزان و معلمان مائوری نقش مهمی داشته و منجر به تأسیس Miro Maori (شاخه عضویت مائوری) و Te Reo Areare (گروه رهبری ملی مائوری) شد که سیستم مبتنی بر معاهده تیتیرتی (Te Tiriti) که معاهده وایتانگی (Treaty of Waitangi) را به رسمیت شناخت و از حقوق و هویتهای مردم بومی حمایت کرده است. کارنامه پارک، از معلمی تا مدیر و سپس رهبرارشد اتحادیه، بازتاب تعهد بیوقفهی او به ایجاد یک محیط آموزشی فراگیر و عادلانه است. پارک در مراسم تحویل جایزه گفت: «من این جایزه را به نام تمام مردم بومی و دانشآموزان دریافت میکنم. ما میخواهیم همه کودکان موفق شوند.» او همچنین تأکید کرد که «استعمارزدایی از جهان باید بر دوش استعمارگران باشد.»
۲- گئورگیی ترخانوف (Georgiy Trukhanov): دفاع از دموکراسی در مواجهه با سختیهای مسلحانه
اولین جایزه دموکراسی «فرد ون لیووِن» (Fred van Leeuwen)، در دفاع از دموکراسی در مواجهه با سختیهای مسلحانه به گئورگیی ترخانوف اعطا شد؛ کسی که در دوران جنگ با روسیه رهبری فوقالعادهای در دفاع از حاکمیت و دموکراسی اوکراین نشان داده است. وی به عنوان رئیس اتحادیه معلمان در اوکراین، نه تنها از حقوق کاری معلمان محافظت کرده، بلکه همبستگی بینالمللی را در حمایت از افراد آسیبدیده در جنگ همراه کرد. ترخانوف گفت: «جایزه دموکراسی «فرد ون لیووِن» جایزه شخصی من نیست، بلکه ارزیابی از فعالیتهای کل اتحادیهی ماست." ترخانوف در صحبتهایش اظهار کرد که چگونه معلمان اوکراینی با وجود بمباران مداوم، ویرانی مناطق، قطع برق و نبود ارتباطات و اینترنت، همچنان به تدریس دانشآموزان ادامه میدهند. وی شجاعت و تعهد معلمان اوکراینی را الهامبخش و انگیزهبخش به باور به فردایی بهتر برای کودکان دانست.»
۳- آرلین اینوی (Arlene Inouye): صدایی برای معلمان و الهامبخش عدالت اجتماعی
دریافتکننده جایزه آموزشی «آلبرت شانکر» (Albert Shanker) سال ۲۰۲۴، آرلین اینوی به عنوان نمونهای از قدرت تعهد و رهبری در آموزش عمومی بود. اینوی، بهعنوان دبیر اتحادیه معلمان متحد لسآنجلس(UTLA)، مدافع قوی حقوق آسیاییها و جزیرهنشینان اقیانوس آرام بوده که در ایجاد تغییرات اجتماعی تلاشهای ارزندهای کرده است. فعالیتهای او در طول مذاکرات قرارداد تاریخی UTLA در سال ۲۰۱۹ منجر به دستاوردهای ارزشمندی برای دانشآموزان در سراسر منطقه شد که او را به عنوان یک چهرهی برجسته در مبارزه برای ایجاد عدالت آموزشی و اجتماعی ماندگار کرد.
*** این جوایز یادآور تأثیرات پایدار افرادی است که تلاش خود را معطوف به آموزش، حقوق بشر و حقوق اتحادیههای کارگری و دموکراسی اختصاص دادهاند. اینوی، ترخانوف، و پارک از جمله افرادی هستند که روحیهی استقامت، دفاع و رهبری موفق را که چشمانداز سازمان جهانی آموزش است، تجسم میبخشند. فعالیتهای آنان آنها نه تنها روایت موفقیتهای شخصی، بلکه محرک تداوم امید و انگیزه برای معلمان و فعالان در سراسر جهان هستند.
گزارش شمارهی سه از دهمین کنگرهی جهانی سازمان آموزش بینالملل
نمایش ویدیویی قدردانی اسماعیل عبدی در بخش پیشرفتهای انجام شدهی جهانی در حمایت از فعالین صنفی معلمان ایران
اسماعیل_عبدی، عضو کانون صنفی معلمان تهران، در ارسال پیامی تصویری به دهمین کنگرهی جهانی سازمان آموزش بینالملل، قدردانی خود را از حمایتهای اعضای هیئتمدیرهی سازمان آموزش بینالملل، اتحادیهی معلمان آلمان (GEW)و اتحادیهی معلمان ترکیه (EĞİTİM SEN) اعلام و بر اهمیت ایجاد امنیت برای معلمان تاکید کرد.
عبدی در بخشی از سخنانش، ضرورت همبستگی معلمان در مقابل حکومتهای تمامیتخواه را خاطرنشان کرد و آزادی و سعادت هر جامعهای را در گرو همبستگی مردم و آزادی دیگر جوامع دانست؛
او همچنین احساس آزادی خود را منوط به آزادی رسول بداقی، دو معلم فرانسوی، سیسیل کوهلر و ژاک پاریس و سایر معلمان دربند دانست.
گزارش شمارهی چهار از دهمین کنگرهی جهانی سازمان آموزش بینالملل؛
تلاش مضاعف اتحادیههای آموزشی برای اطمینان از آموزش اقلیمی با کیفیت و تحول ساختاری عادلانه برای همه
در دهمین کنگره جهانی آموزش بینالملل "کمپین آموزش برای سیاره" (Teach for the Planet campaign) در کانون توجه قرار گرفت. معلمان در سراسر جهان به دفاع از کره زمین و نیز دانشآموزان خود برخاستهاند. اعضای اتحادیههای آموزشی از سراسر جهان، پنلی برای تبادل روشها و استراتژیهای مناسب و اثرگذار در ایجاد آموزش اقلیمی با کیفیت و نیز حمایت از تحول ساختاری عادلانه برای همه و فراتر از آن، تقویت و گسترش ارتباطات بینالمللی در خصوص آموزش اقلیمی برگزار کردند. در این پنل روزالیا فاتکی (Rosalia Fataki)از انجمن کارکنان دانشگاه اقیانوس آرام جنوبی، فیجی و سیفیسو ندلوو(Fiji and Sifiso Ndlovu) از انجمن معلمان زیمبابوه در مورد پیامدهای ویرانگر تغییرات اقلیمی بر آموزش در اقیانوس آرام و آفریقا و راهکارهایی که اتحادیههای آنها در حال بررسی هستند، صحبت کردند. این پنل با تمرکز بر تغییرات اقلیمی، تأثیر آن بر سیستمهای آموزشی و شرایط کاری میلیونها معلم، و نقش اتحادیههای آموزشی در مقابله با وضعیت اضطراری اقلیمی و تعمیق نابرابریهای اجتماعی ناشی از آن برگزار شد.
آنچه واضح است هیچ منطقه، هیچ کشوری، و هیچ معلمی از بحرانهای اقلیمی دور از آسیب نخواهد ماند. افرادی که کمترین نقشی در ایجاد بحرانهای اقلیمی داشتهاند، از آسیبپذیرترین گروههای جوامع هستند که در معرض بیشترین مشکلات ناشی از بحرانهای اقلیمی خواهند بود. اهداف اتحادیهای معلمان را ملزم میکند که در مواجهه با این نابرابریها وارد عمل شده و از حفظ شرایط مناسب معلمان و سازگاری مفاد آموزشی با یادگیری دانشآموزان در حفاظت از محیط زیست حمایت کنند.
تغییرات اقلیمی؛ مسئلهی اتحادیههای آموزشی
تغییرات اقلیمی تأثیر قابل توجه و فزایندهای بر سیستمهای آموزشی در سراسر جهان دارد. فقط در چند سال گذشته، شاهد تغییرات دمای شدید بودهایم که باعث تعطیلی هزاران مدرسه در فیلیپین، سودان جنوبی و هند شده است، سیلهای عظیم دهها هزار مدرسه در پاکستان را ویران کرده است، موج گرمای طولانی در اروپا و سراسر قاره آمریکا، معلمان و دانشآموزان را مجبور به تدریس و یادگیری در شرایط غیرقابل تحمل کرده است. کشورهای جزیرهای به شدت آسیبپذیر هستند و کل جوامع در معرض خطر بالا آمدن سطح آب دریاها و رویدادهای شدید اقلیمی قرار دارند. این تحولات بر شرایط کاری میلیونها معلم تأثیر گذاشته و همین تغییرات اقلیمی را به یک مسئله اساسی برای اتحادیههای آموزشی در سراسر جهان تبدیل کرده است.
اتحادیه معلمان شیکاگو در پروژهای الهامبخش مسئله عدالت اقلیمی را درموضوعات مدارس خود وارد کردهاند. این اتحادیه به طور فعال از بحثهای جمعی برای منافع عمومی استفاده میکند و پیشنهاداتی در مورد مسائل اقلیمی ارائه کرده است، از جمله:
- ایجاد مشاغل سبز
- واگذاری صندوق بازنشستگی از سوختهای فسیلی
- برنامههای بازیافت مبتنی بر مدارس
- کمیتههای دائمی عدالت اقلیمی در هر مدرسه
- حملونقل عمومی رایگان برای دانشآموزان
- ساختمانهای مدارس بیکربن، وغیره.
تطبیق سیستمهای آموزشی به منظور ایجاد آموزش مبتنی بر امید
بحران آب و هوا بر عملکرد حرفهای معلمان تأثیر گذاشته و در حرفه معلمی، احساس فوریتی برای ارائه آموزش با کیفیت در مورد تغییرات اقلیمی به همهی دانشآموزان ایجاد کرده است. معلمان معتقدند که آموزش در مورد تغییرات اقلیمی، بر اساس علم و با تمرکز بر اقدام مدنی، باید به همان اندازه مهم باشد که آموزش خواندن و نوشتن اهمیت دارد. با این حال، سیستمهای آموزشی در ارائه این نوع آموزش هم به معلمان و هم به دانشآموزان ناکام ماندهاند. بر اساس یک نظرسنجی جهانی از معلمان که توسط اتحادیه بینالمللی آموزش و یونسکو انجام شده است، در حالی که ۹۵٪ از معلمان احساس میکنند آموزشهای اقلیمی بسیار اهمیت دارد، کمتر از۴۰٪ از آنها احساس اطمینان میکنند که میتوانند در مورد وضعیت اضطراری اقلیمی آموزش دهند و دلیل این امر را عدم آموزش کافی ذکر کردهاند. درحالی که معلمان و اتحادیههای آنان باید در تلاش برای فراهم کردن دانش و مهارتهای مورد نیاز دانشآموزان برای تطبیق با جهانی در بحران باشند، اقدام دولتها در ایجاد تغییرات ساختاری در سیستمهای آموزشی ضروری است.
ابزار جدید قدرتمند: توصیههای سازمان ملل برای تقویت حرفه معلمی
در فوریه ۲۰۲۴، هیئت عالیرتبه سازمان ملل در حرفه معلمی توصیههای خود را برای دولتها به منظور تحول در حرفه معلمی و مقابله با کمبود معلم ارائه کرد. علاوه بر حقوقهای همسان، شرایط کاری با کیفیت و استقلال حرفهای، این هیئت خواستار موارد زیر نیز میباشد:
آموزش برای دانش اقلیمی در برنامههای درسی و تدریس در همه سطوح گنجانده شود.
آموزش و توسعه حرفهای معلمان به نحوی توسعه یابد که معلمان به مواد آموزشی و یادگیری رایگان، با کیفیت و بهروز در این موضوعات دسترسی داشته باشند.
دولتها راهبردهای انطباق و آمادگی را برای مقاومسازی نهادهای آموزشی در برابر تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی توسعه، تامین مالی و اجرا کنند
این توصیهها ابزاری جدید و قدرتمند برای پاسخگو نگه داشتن دولتها در اولویتبخشی به آموزش اقلیمی است.
پیشبرد عدالت محیط زیستی و آموزش اقلیمی
در دهمین کنگره جهانی آموزش بینالملل دو قطعنامه در مورد وضعیت اضطراری اقلیمی به تصویب رسید. سازمان آموزش بینالملل، اتحادیههای عضو خود را موظف به مضاعف کردن تلاشهای خود برای پیشبرد عدالت اقلیمی و آموزش اقلیمی در سراسر جهان نمود. این قطعنامهها شامل طیف گستردهای از اقدامات، از جمله حمایت اتحادیهها برای عدالت اقلیمی و انتقال عادلانه در بخش آموزش تا حمایت از معلمان در تشویق دانشآموزان به یادگیری درباره تغییرات اقلیمی، علل، پیامدها و راهحلهای آن است. اطمینان از اینکه دانشآموزان به طور مناسب برای مشاغل سبز آینده آماده هستند نیز از اولویتهای اتحادیهای میباشد. مقاومسازی زیرساختهای آموزشی یکی دیگر از حوزههای کلیدی اقدام است که اتحادیهها خواستار ساخت زیرساختهای جدید مدارس به صورت دوستدار محیط زیست، پایدار و طراحی شده برای مقابله با تأثیرات اقلیمی و بهروزرسانی مدارس موجود برای مقابله با رویدادهای شدید اقلیمی، به ویژه در مناطق با آسیبپذیری اقلیمی بالا هستند.
علاوه بر این، کنگره تصمیم گرفت که سازمان آموزش بینالملل با کمپین «حمایت مالی عمومی از آموزش» (Go Public! Fund Education campaign)ازافزایش تامین مالی برای آموزش اقلیمی حمایت کند. اتحادیههای آموزشی برای ترویج سرمایهگذاری نکردن در سوختهای فسیلی، صندوقهای بازنشستگی معلمان و موسسات آموزشی تلاش خواهند کرد. کنگره همچنین از اتحادیهها خواست تا از فرآیندهای قانونی بینالمللی، از جمله دسترسی به دادگاه بینالمللی دادگستری، برای پاسخگو نگه داشتن جامعهی بینالمللی در قبال وعدههای داده شده و عمل نشده در مورد خسارتها، سازگاری و انتقال عادلانه مرتبط با وضعیتهای اضطراری اقلیمی ناشی از فعالیتهای انسانی، حمایت و مشارکت کنند.
در بخشی دیدگاه حاضرین، #شیوا_عاملیراد، نمایندهی روابط بینالملل شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران، بحران اقلیمی را مسئلهیی نگرانکننده در سطح جهانی دانست که باید بهصورت جدی و اضطراری در راس برنامهی سایر اتحادیهها به ویژه اتحادیههای آموزشی قرار گیرد چرا که متخصصان این حوزه اعلام کردهاند که وضعیت کرهی زمین از گرمایش (Global Warming) گذر کرده و اکنون در وضعیت داغشدگی (Global Burning) است. این وضعیت بحرانی است و نیازمند راهکار و اقدامات جهانی و سریع دارد.
عاملیراد بر تأثیرات مخرب این تغییرات اقلیمی بر گروههای آسیبپذیر جامعه از جمله کودکان، زنان، طبقهی کارگر (Working Class) در جامعه ایران تاکید کرد. وی گفت که رابطهای مستقیم بین مسائل اکولوژیک و زنان وجود دارد و بررسی وضعیت زنان بهعنوان مسئلهای مستقل و فقط از زاویهی جنسیت، با نادیده گرفتن سایر مناسبات چند لایهای، خوانشی ناقص خواهد بود چرا که وضعیت زنان در رابطهای دیالکتیک با بحث طبقه، ملیت، و مناسبات اکولوژی و اقلیم است. ایشان تأکید کردند که در هر نقطهای که بحران اقلیمی ایجاد میشود، بیشترین فشار بر زنان است. با اشاره به مناطقی دارای بحران آب در ایران که بیشتر تحت تاثیر پروژههای سدسازی بوده است، توضیح داد که چگونه در این مناطق وظیفهی تأمین آب مصرفی خانوار بر دوش زنان و کودکان خواهد بود؛ وی در این بخش به وضعیت دختران و کودکان بلوچستان و غرق شدن آنان در هوتکها نیز اشاره کرد. همچنین وی افزایش معنادار کودکهمسری و خشونت علیه زنان را با این بحرانها مرتبط دانست و تغییرات اقلیمی، چه در سطح جهانی و چه در سطح منطقهای و لوکال، زنان را بیشتر در معرض آسیب قرار خواهد داد.
عاملیراد در بخش دیگری از گفتههایش به دو فاجعهی زلزله کرمانشاه و سیل بلوچستان، آسیبهای وارده به ویژه بر کودکان و دیگر گروههای تحت آسیب اشاره کرد و نقش فعالین جنبش معلمان در بسیج کردن حمایتها در سایر ابعاد آموزشی، مالی، روانی و ... را بازگو کرد؛ حاضرین در جلسه این احساس مسئولیت معلمان و فعالین صنفی را بسیار تحسینبرانگیز دانستند و از فعالین صنفی ایران تقدیر کردند.
************
هستی امیری امروز عصر از زندان اوین آزاد شد
هستی امیری که بخاطر شرکت در تجمعات اعتراضی به مسمومیتسازی دانشآموزان، یک سال حبس گرفته بود در زمان آزادی عکس پخشان عزیزی، همبندیاش را که به اعدام محکوم شده، در دست داشت.
مصطفی نیلی وکیل هستی امیری در صفحه شخصی خود در ایکس توضیحاتی پیرامون آزادی هستی امیری داد.
«پس از پذیرش اعاده دادرسی در دیوانعالی ،شعبه همعرض حبس خانم هستی امیری بابت فعالیت تبلیغی علیه نظام را از یک سال به چهار ماه کاهش داد که با توجه به پایان حبس، ایشان امروز آزاد میشوند.»
************
بی خبری خانواده رسول بداقی از وضعیت این معلم زندانی
بنا به اخباری که به شورای هماهنگی رسیده است از نه روز پیش رسول بداقی با خانواده خود تماسی نداشته است و به نظر می رسد با اعمال محدودیتهای مسئولان زندان اوین این فعال صنفی معلمان از تماس محروم مانده است.
رسول بداقی که در سالهای ۹۰ هفت سال بی وقفه و بدون یک روز مرخصی در زندان بودهاست بار دیگر در اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در اوین زندانی شده است.
پیام اسماعیل عبدی به کنگره آموزش بینالملل:
با تداوم حبس رسول بداقی و سیسیل کوهلر احساس آزادی نمیکنم
پیام اسماعیل عبدی به کنگره آموزش بینالملل: با تداوم حبس رسول بداقی و سیسیل کوهلر احساس آزادی نمیکنم
اسماعیل عبدی، فعال حقوق معلمان و زندانی سیاسی پیشین، در پیامی به نهمین کنگره «آموزش بینالملل» مدرسه را «بزرگترین گنجینه جهان» نامید و تأکید کرد که تا وقتی معلمانی مثل رسول بداقی و سیسیل کوهلر در زندان هستند، احساس آزادی نمیکند....
برای اطلاع بیشتر از متن پیام
اینجا کلیک کنید.
************
عاتکه رجبی: ضرورت دارد برای سلامت جامعه، مقابل مجازات اعدام بایستیم
ضرورت دارد برای سلامت جامعه، مقابل مجازات اعدام بایستیم و هر یک به نوبهی خود، به کارزار سهشنبههای نه به عدام بپیوندیم.
تصمیم دارم به مطالعه منابعی که در خصوص محکومیتِ حکم اعدام هستند بپردازم و در جهت حمایتم ازین کارزار، هر سهشنبه با انتشار آنچه آموختم، مخالفت خود با اعدام را اعلام دارم. با امید به اینکه بتوانیم با بازنشر تحقیقاتِ محققهایی که به "چرا اعدام نه؟" پرداختهاند، خود و جامعه را آگاه و همراه سازیم.
"من به هرچه میخواستم میتوانستم بیاندیشم و مرغ تیزپر خیال را به هر سو که اراده میکردم میتوانستم به پرواز درآورم، زیرا من مردی آزاد و مختار بودم. اکنون من اسیرم. جسمم را در دخمهای تیره و تار به زنجیر کشیدهاند و روحم را در ظلمتِ اندیشهای مرگبار به زندان انداختهاند، اندیشهای خونین و رعبانگیز و عاری از مهر و رحم و شفقت."
بخشی از نامهی یک محکوم به اعدام.
باید گفت که در گذشته مجازات اعدام به هدف انتقامجویی صادر میشده اما در سدههای اخیر، نظریهپردازان زیادی رویکرد اصلاح مجرمین را پیش گرفتهاند. اصلاح مجرمان و آمادهسازی آنها جهت بازگشت به جامعه و از سرگیری زندگی شرافتمندانه.
تعیین مجازات اعدام از باورهای زیر نشأت میگیرد:
۱. انتقامجویی از مجرم
۲. بازدارندگی از ارتکاب جرم
۳. مقابله به مثل
۴. عدم امکان اصلاح مجرم
۵. شدیدتر و سنگینتر دانستن مجازات اعدام برای تسلی خاطر آسیبدیدگان از جنایت
بررسی هر یک به اختصار:
۱. با انتقامجویی نه تنها جرم و جنایت کم نمیشود بلکه خشونت به گونهای دیگر به دست مجری قانون، بازتولید میشود.
۲. اعدام بزهکاران موادمخدر، از سال ۵۷ تاکنون نه فقط موجب کاهش مصرف و خرید و فروش مواد مخدر نشده بلکه روز به روز بر تعداد بزهکاران افزوده میشود. بیشترین آمار اعدام در ایران مربوط به بزهکاران موادمخدر است.
۳. دیدگاه مقابله به مثل، نه تنها کارایی ندارد بلکه موجب استمرار خشونت در جوامع بشری شدهاست.
۴. متاسفانه دیدگاه اصلاحناپذیر بودن بزهکاران، در گذشته به قدری گسترده بود که در ادبیات ما رخنه کردهاست و در ذهن بسیاری از شهروندان هنوز تاثیرگذار است. اما باید گفت به صورت نظری این رویکرد کنار گذاشته شده و دیدگاه اصلاح بزهکاران به قوانین و مقررات جاری، سرایت کرده است.
در کنار این نکات باید به این مهم توجه داشت که امکان اشتباه قضائی وجود دارد. در مجازات سلب آزادی تا حدودی امکان جبران اشتباههای قضایی و پرداخت خسارتهای مادی و معنوی وجود دارد. ولی در مجازات اعدام عملا امکان اعاده وضعیت و جبران اشتباههای قضائی پس از اجرای آن غیرممکن است.
"سر انسان را پرورش دهید، آبادش کنید، بارورش سازید، روشن و با تقوایش کنید. لازم نیست از تن جدایش کنید، از آن بهره ببرید."
ویکتور هوگو
نه به اعدام
منابع:
۱. درباره اعدام
نویسنده: سعید مدنی
با مقدمه عبدالفتاح سلطانی
۲.آخرین روز یک محکوم
نویسنده: ویکتور هوگو
مترجم: محمد قاضی
************
در ادامهی فشار بر فعالان صنفی معلمان، پروندهی جدیدی علیه سارا سیاهپور تشکیل گردید
شعبه ۲۱ دادسرای انقلاب کرج، طی ابلاغیهای سارا سیاهپور را به اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» به این دادگاه احضار کرد. این ابلاغیه در تاریخ ۸/ ۵/ ۱۴۰۳ با امضای محسن تدین (جانشین بازپرس شعبهی ۲۱) به صورت الکترونیکی، به این فعال صنفی معلمان، ابلاغ شد.
سارا سیاهپور، معلم و کنشگر صنفی فرهنگیان استان البرز، اولین بار در سال ۱۳۹۶ با شکایت سازمان اطلاعات سپاه البرز، به اتهام تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی احضار شد، در سال ۱۳۹۷ دو پرونده درشعبهی ۲ دادگاه انقلاب و شعبه ۱۱۰ کرج تشکیل و به دلیل نقص پرونده، در سال ۱۳۹۸ مختومه اعلام گردید. این رای با اعتراض اطلاعات سپاه، مجدداً به جریان افتاد و در دادگاه تجدید نظر نیز، رای برائت صادر شد.
بار دیگر، در تاریخ ۱۲/ ۱۰/ ۱۴۰۱ پرونده جدیدی در شعبهی ۱۵ دادگاه انقلاب استان تهران با ریاست قاسم صلواتی (قاضی صلواتی) برگزار و در تاریخ ۲۶/ ۱۰/ ۱۴۰۱ به اتهام اجماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت به ۵ سال و با اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۱ سال زندان محکوم گردید. این رای درتاریخ ۲۳/ ۱۲/ ۱۴۰۱ در دادگاه تجدید نظر عیناً تایید گردید، اعادهی دادرسی وی نیز که در شعبه ۹ دیوان عالی کشور مطرح شد، آرای صادره را تایید نمود.
در ادامهی فشار علیه این معلم، به دستور پلیس فتای استان البرز، حسابهای بانکی سارا سیاهپور و خواهر ایشان در تاریخ ۱۳/ ۱۲/ ۱۴۰۲ مسدود و در تاریخ ۲۴/ ۱۲/ ۱۴۰۳ تلفن شخصی ایشان قطع گردید.
************
رضا صادقی، معلم: ضرورت مخالفت با حکم اعدام
در دو روز گذشته ۱۸ زندانی از جمله سه زن و دو زندانی سیاسی در زندانهای حکومت اسلامی اعدام شدند. زندانیان زیر حکم در وضعیت خطرناکی هستند. بعد از شریفه محمدی حکم اعدام پخشان عزیزی هم صادر شده و خانوادههای زندانیان زیر حکم مانند خانواده عباس دریس، خواهر مجاهد کورکور و محمود مهرابی، تحت فشار بوده و کامران شیخه بعد از ماهها شکنجه امروز صبح در زندان ارومیه اعدام شد.
اعدام یک حکم قرون وسطایی و برگشتناپذیر است و هرگز قادر نیست موجب بهتر شدن شرایط جامعه گردد. در کشورهای استبدادی این حکم ابزاری برای سرکوب هر چه بیشتر جامعه خاصه فعالان عرصههای مختلف است. در ایران اجرای حکم اعدام بر منکوب کردن جامعه و ایجاد ارعاب و وحشت است و جناحهای مختلف درود حاکمیت از استمرارطلبان تا اقتدارگرایان از آن حمایت میکنند. اما چرا باید در مقابل این حکم ایستاد و مخالفت کرد:
اول: اعدام وجه بارز خشونت حکومتی است پس اگر ما با اشکال مختلف خشونت مخالفیم باید با این خشونت سیستماتیک مخالفت کنیم بهخصوص تشکلهای مستقل، فعالان پیشرو و معلمان باید در مقابل این حکم قرون وسطایی بایستند.
دوم: مستقل از اصل مخالفت با اعدام، بسیاری از کسانی که در ایران به خاطر اتهامات سیاسی و عقیدتی و جرایمی مانند قتل به اعدام محکوم میشوند در روند یک دادرسی ناعادلانه و بدون در نظر گرفتن زمینههای ساختاری که متهم شدهاند به اعدام محکوم میشوند پس مخالفت با اعدام از این منظر مخالفت با دادرسی ناعادلانه و اعتراض به فقدان سیستم قضایی مختلف است.
سوم: اجرای احکام اعدام به خصوص در مورد جرایم خشن مانند قتل یا موادمخدر باعث نشده که قتل و زنکشی و انواع جرایم خشن کاهش یابد پس از منظر کارکردی و محافظهکارانه هم این احکام به بهبود امنیت در جامعه منتهی نشده است.
چهارم: حکم اعدام یک ابزار سرکوب است هدف مرعوب کردن جامعه و مطالبهگری است و عدم به رسمیت شناخته شدن حق فعالیت آزادانه است پس مخالفت با آن به معنای افشای دستگاه سرکوب است.
به دلایل فوق میتوان موارد تخصصی و حقوقی بیشتری اضافه نمود و با اعدام مخالفت کرد. اما توقف ماشین اعدام تا به یک مطالبهی عمومی تبدیل نگردد امکانپذیر نیست. لذا ضروری است تشکلهای مستقل و فعالان صنفی، مدنی، سیاسی مخالف اعدام بر سر این ضرورت مستقل از رویکرد متفاوت متحد شوند.
یکی از سویههای مترقی مخالفت با اعدام را میتوان در کارزار اعتصاب سهشنبههای نه به اعدام در زندانهای کشور مشاهده نمود که توسط شماری از زندانیان سیاسی و غیرسیاسی در ۱۵ زندان در جریان است مشاهده نمود یا تحصن و اعتصاب زنان زندانی در اوین که همراهی مردان را به دنبال داشت.
باید در مخالفت با اعدام رویکرد فرقهای و جناحی را کنار گذاشت. هر کس که مدعی مخالفت با اعدام است و صدای این کارزار و زندانیان را سانسور میکند و یا بازتاب نمیدهد باید در صادق بودنش شک کرد. اینجاست که فرق یک سلیبریتی اکتیویست و کاسب حقوقبشر و فاندبگیر با افرادی که عملا قدمی یا قلمی با اعدام بدون ملاحظات سیاسی مخالفت میکنند مشخص و آشکار میگردد. زندانیان اعتصابی و متحصن در این مقوله از مدعیان بیعمل جلوتر هستند وظیفه صدا دادن به این زندانیان و حمایت همهجانبه از آنان است.
مخالفت با اعدام باید به گونهای باشد که مخالفت با هر حکم با هر اتهام به خصوص زندانیان گمنام و عادی را شامل گردد.
************
همصدایی بازنشستگان کرمانشاه در حمایت از رسول بداقی و شریفه محمدی
سه شنبه ۲مرداد ۱۴۰۳، قرائت قطعنامه پایانی تجمع در حمایت از رسول بداقی و شریفه محمدی توسط کنشگر صنفی، خانم قهرمانی فر
اینجا کلیک کنید.
با امضای این پتیشن زیر ضمن محکوم کردن ستمهای روا شده بر رسول بداقی از آزادی این معلم زندانی حمایت کنیم.
اینجا کلیک کنید.
************
استقامت رسول بداقی؛ قدرشناسی ما
رسول_بداقی، استقامت، این مفهومِ بزرگِ رخداد آفرین را در زمانه مرگ ارزش ها جانی تازه بخشید، او که به انسان اعتقادی راستین دارد به رنج آری گفت تا همواره انسان محور هستی شود.
او از خود گذشت، تا ما کرامت داشته باشیم، او به دیگری اندیشید، در زمانه ای که خود محوری، روحِ پیشرفت نام گرفته است!!
رسول رنج را زیسته است، تا از ما رنج بزداید، این از بزرگترین نشانگانِ هستی اوست.
و ما که هدف او بوده ایم، اکنون باید خود را تعریف کنیم. براستی این " ما " کیست؟
غرق در منطق تماشای محض، یا کنشگری که تاب ستم ندارد؟ وجودی خنثی که اراده را وانهاده تا بردگی را ارج نهد، یا " اراده ای معطوف به قدرت "و دانایی که آزادگی و انسانیت را در صدر نشاند؟
ما در کدامین صف تاریخ ایستاده ایم: ستم پذیری یا ستم گریزی؟ وقت انتخاب است.
************
پخشان عزیزی به اعدام محکوم شد
پخشان عزیزی، زندانی سیاسی کورد محبوس در زندان اوین، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به اعدام محکوم شد.
بر اساس حکمی که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و روز سهشنبه دوم مردادماه، به پخشان عزیزی در زندان اوین ابلاغ شده، وی از بابت اتهاماتی از جمله عضویت در جمعیتهای معارض کشور پس از اتهام بغی، به اعدام محکوم شده است. امروز پس از اطلاع این زندانی سیاسی از حکم صادره و انتشار خبر در بند زنان زندان اوین، زندانیان سیاسی زن در حیاط این بند به مدت چند ساعت دست به تحصن اعتراضی زدند.
این فعال زن کورد در تاریخ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ توسط نیروهای وزارت اطلاعات در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. او که در دوران بازداشت از حق داشتن وکیل محروم بود و برای اخذ اعترافات اجباری تحتفشار و شکنجه قرار داشت در تاریخ ۲۰ آذر ۱۴۰۲ از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.
پخشان عزیزی، اهل مهاباد و فارغالتحصیل مددکاری اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران، پیش از این نیز سابقه بازداشت توسط نیروهای امنیتی را داشته است. او اولین بار در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۸ در گردهمایی اعتراضی دانشجويان کورد دانشگاه تهران عليه اعدامهای سياسی در کوردستان، توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. وی پس از ۴ ماه بازداشت با قرار وثیقه آزاد شد.
************
کمپین آزادی رسول بداقی را امضا می کنم، تا:
آزادی در اسارت کین توزی تسخیر نشود، عشق در دامن نفرت آلوده نشود، ستم در دستان خشونت متورم نگردد، نقد و عصیان زیر شلاق جهل و جنون جان نسپارند، گلوی فریاد در پنجه شقاوت رها گردد، امید در کودکان انتظار جان تازه کند، خشونت توان پریدن از روی جنازه خویش نداشته باشد، حقیقت توان آشکار شدن خود را داشته باشد، اعتماد عزم آمدن به مناسبات انسانی را از دست ندهد، بودن معنای راستینِ کنشِ زندگی آفرین دهد، ترس از ترسیدن هراس داشته باشد، راه رهایی با سنگلاخ جمود مسدود نشود، اخلاقِ بردگان بر صدر ننشیند، تن خونین خرد التیام تازه یابد، خون بر سنگفرش خیابان نچکد و کودکان کالای انباشت سرمایه نشوند.
رسول معلمان ایران، رسول بداقی باید آزاد شود
************
انتقاد از وضعیت نا به سامان آموزش کشور جرم نیست
رسول بداقی معلمی است که نامش با مطالبه گری شرافتمندانه و خستگی ناپذیر گره خورده است. بداقی، در دیماه ۱۳٨٨ بازداشت، زندانی و بلافاصله از کار اخراج شد. در تمام مدت ٧ سالی که زندانی بود، حتی در زندان هم از حقوق اولیه خود محروم گردید، به طوری که برای خاکسپاری و مراسم سوگواری مادرش نیز، اجازه شرکت پیدا نکرد، چرا که در تمام مدت هفت سال، حتی یک ساعت هم به او مرخصی ندادند. مدت زیادی را در انفرادی های مخوف گذراند، اما هیچگاه از هدف متعالی خود که پیگیری حقوق معلمان و دانش آموزان و تلاش برای بهبود وضعیت نا به سامان آموزش کشور بود، دست نکشید، بداقی به محض آزادی تلاش های بی وقفه خود را فداکارانه و بی کمترین توقعی در عرصه کنشگری ادامه داد.... ادامه مطلب و
صفحه پتیشن برای امضا:
اینجا کلیک کنید.
************
تجمع اعتراضی نیروهای نهضت سواد آموزی
نیروهای نهضت سو آموزی در اعتراض به عدم تعیین وضعیت مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع اعتراضی برگزار کردند
************
ادامه بازداشت مریم مهرابی
بنا بر اخبار منتشر شده مریم مهرابی، معلم زندانی همچنان در زندان دولت آباد اصفهان به سر میبرد.
خانم مهرابی که پیش از این همراه با برادر خود #محمود_مهرابی پس از قیام ژینا بازداشت شده بود و با قرار وثیقه آزاد بود حدود یک ماه پیش به خاطر اطلاعرسانی در مورد وضعیت برادر خود که زیر #حکم_اعدام است بازداشت و زندانی شد وی پس از بازداشت به سلول انفرادی منتقل شد و در اعتراض به وضعیت غیرانسانی در حرکتی اعتراضی اعتصاب غذا نمودهاست.
************
رسول بداقی را آزاد کنید.
************
حمایت انجمن صنفی فرهنگیان شاغل وبازنشسته اسلام آبادغرب از کمپین آزادی رسول بداقی
این صدای هزاران معلم است که خیابان را تسخیر کردهاند و با فریاد معلم زندانی آزاد باید گردد خیابان را به لرزه انداختهاند و یادآور این موضوع هستند که:
جای معلم زندان نیست /
رسول بداقی آزاد باید گردد /
فعالیت صنفی جرم نیست /
ما خاموش شدنی نیستیم /
اتحاد رمز موفقیت ماست /
ما همه با هم هستیم
انجمن صنفی فرهنگیان شاغل وبازنشسته اسلام آبادغرب ضمن اعلام حمایت از کمپین آزادی رسول بداقی خواستار آزادی این معلم و فعال صنفی حق طلب و راستین می باشد.
************
محبوبه فرح زادی
با من از اعدام مگو
با من از اعدام مگو
که من معلم و زندگی را می سازم.
کشتن انسان نه افتخار است
و نه مرا می ترساند.
چرا اعدام؟!
اعدام نمی تواند صدای مزد بگیران
جامعه را در به دست آوردن حقوقشان
خاموش کند.
اعدام نشانه ترس از؛ خیزش صف
گرسنگان است.
اعدام ضد زندگی و علیه شان و
مقام انسانیت است.
با حکم اعدام شریفه محمدی جامعه
بیدار به خواب نمی رود.
من معلم بازنشسته و فعال حقوق
زنان و کودکان حمایت خود را
از شریفه محمدی اعلام می کنم و
علیه کشتن زندگی و انسانیت:
شریفه محمدی فعال کارگری
آزاد باید گردد.
طناب دار را پاره کنید.
به کشتن انسان ها پایان دهید.
************
بیانیه کانون صنفی معلمان ایران (تهران)
در محکومیت صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی
جنبش زن زندگی آزادی به عنوان یکی از مهمترین جنبش های تاریخ معاصر ایران واجد دستاوردهای مهمی بود که یکی از آنها پیشتازی زنان و دختران این سرزمین در صف مطالبه گری از حاکمیت است.
اینکه حاکمیت با همه تلاشها و بسیج نیروهای اجتماعی، انتظامی و امنیتی خود، همچنان نتوانسته است ،ناجنبش زنان ایران در پیگیری مطالبه حجاب اختیاری را متوقف کند، نشانهای از افزایش قدرت زنان و دختران ایرانی در پیگیری مطالبات عمومی خود می باشد.
افزایش برخورد های امنیتی و قضایی با زنان فعال در حوزههای مختلف اجتماعی در ماههای اخیر از همین زاویه قابل درک و تحلیل است.
صدور احکام سنگین برای فعالان حقوق زنان در گیلان، بازداشت عاطفه رنگریز فعال حقوق زنان در سمنان و صدور حکم اعدام برای فعال کارگری شریفه محمدی از جمله این برخورد های امنیتی و قضایی بوده است.
کانون صنفی معلمان ایران(تهران) به عنوان یک تشکل صنفی/ مدنی در حوزه آموزش، بنا بر رسالت خود در دفاع از حقوق فعالان اجتماعی این سرزمین و در اعلام همبستگی با سایر نهادها و تشکلهای صنفی/ مدنی، ضمن اعتراض به صدور حکم غیرانسانی و غیر عادلانه اعدام برای شریفه محمدی موارد زیر را به اطلاع معلمان، فعالان صنفی و مدنی و دیگر هموطنان میرساند:
۱. تشکل یابی و فعالیت در راستای مطالبات معیشتی و عمومی از حقوق بنیادین انسانی است که در اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید و تصریح شده است. در کنار آن، مقاوله نامههای سازمان جهانی کار که جمهوری اسلامی ایران هم آن را امضا کرده است، براین حق بنیادین تاکید دارد. لذا از نظر ما به عنوان یک تشکل صنفی صدور چنین حکمی برای یک فعال کارگری، تلاشی از جانب حاکمیت در جهت ایجاد هراس در جامعه برای جلوگیری از تلاش برای هرگونه سازماندهی جمعی است. از نظر ما شریفه محمدی کنشگری است که فعالیتهایش در راستای تحقق این حق بنیادین بوده است؛ مگر آن که در یک روند دادرسی عادلانه و با تشکیل دادگاهی علنی با حضور هیئت منصفه و وکلای متهم، خلاف این ادعا اثبات شود.
۲. برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالین صنفی در طول چهار دهه گذشته همواره وجود داشته است. با این همه و باوجود صدور صدها سال احکام قضایی برای معلمان، کارگران، بازنشستگان و دانشجویان، مطالبهگری جنبشهای اجتماعی هرگز متوقف نشده است. قطعا صدور حکم اعدام برای این فعال کارگری نیز نمیتواند خللی در عزم این جنبشها در پیگیری مطالبات اجتماعی ایجاد کند. نشانه آن را میتوان در همبستگی همه جانبه همه فعالان صنفی و مدنی و سیاسی و تشکلهای معلمی، کارگری، حقوق زنان، بازنشستگان و دانشجویی در محکومیت صدور این حکم غیرانسانی دید.
۳. بازداشت فعالین صنفی، مدنی و سیاسی و صدور احکام قضایی سنگین که پس از جنبش مهسا/ ژینا شدت بیشتری یافته است، نمادی است از افزایش هر چه بیشتر شکاف میان مردم و حاکمیت که در سالهای اخیر به اوج خود رسیده است. لغو احکام اعدام برای فعالین سیاسی و مدنی و بهویژه حکم اعدام شریفه محمدی و آزادی همه فعالین کارگری، صنفی و سیاسی و فعالان حقوق زنان، میتواند گامی اولیه از سوی حاکمیت برای ترمیم این شکاف باشد. امری که چشمانداز روشنی از آن به چشم نمیآید؛ اما ما به عنوان یک نهاد مدنی متعهد به مطالبه آن از حاکمیت هستیم.
کانون صنفی معلمان ایران(تهران) بار دیگر ضمن محکومیت صدور حکم اعدام برای فعال کارگری شریفه محمدی، اعلام می دارد، در پیگیری مطالبات به حق مردم ایران، همواره در کنار جنبشهای مطالبهگر خواهیم بود، چرا که این مسیر را مطمئنترین و صحیحترین مسیر فرایند دمکراسی خواهی در ایران می دانیم.
کانون صنفی معلمان ایران(تهران)
************
صبح امروز شنبه ۲۳ تیرماه، جمعی از فعالان
حقوق زنان ساکن گیلان، جهت تحمل دوران حبس راهی زندان لاکان شدند
فروغ سمیعنیا، جلوه جواهری، نگین رضایی، شیوا شاهسیاه , آزاده چاوشیان و متین یزدانی از فعالان حقوق زنان در «پرونده مرداد ۱۴۰۲» با همراهی جمع کثیری از فعالین و اعضای خانواده مقابل دادسرای انقلاب رشت، جهت تحمل حبس، راهی زندان لاکان شدند.
پیش از آن در روز چهارشنبه ۲۰ تیرماه ، زهره و زهرا دادرس از دیگر متهمان این پرونده بازداشت و روانه زندان لاکان شدند.
************
صدور حکم زندان برای ۴ نفر از فعالان صنفی مریوان
تحسین مصطفی، سیوان سلیمانی، آرام قادری و آرام محمدی، چهار فعال صنفی معلمان اهل مریوان، با اتهام «تبلیغ علیه نظام»، هر کدام به چهار ماه حبس محکوم شدند.
دادگاه انقلاب مریوان در راستای تداوم فشار به فعالان صنفی #کردستان_مریوان حکم ۴ ماه حبس سه نفر از اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان مریوان و سروآباد و یکی از فعالان خوشنام این شهرستان را به اتهام فعالیت تبلیغ علیه نظام محکوم کرده و در راستای تداوم و موثر واقع شدن سرکوب این حکم را به مدت ۲ سال تعلیق کرده است.
حاکمیت برای حفظ چماق سرکوب بر سر فعالان صنفی همواره از ابزارهایی مانند اطاله دادرسی و تعلیق احکام صادره استفاده می کند.
دادگاه انقلاب تنها مستند حکم را گزارش نهاده های امنیتی عنوان کرده است و این گزارشها فاقد اعتبار را موثق قلمداد کرده است.
************
تداوم سرکوب فعالین صنفی با بازداشت ها و احضارها
دادگاه انقلاب اسلامی ممسنی
شکراله احمدی سخنگوی هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان فارس، علی احمدی،
جانمحمد احمدی و روح الله گرهگشا را برای دفاع از اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی وخارجی فراخواند.
شعبه دوم دادیاری از متهمین این پرونده خواسته است ظرف ۵ روز از تاریخ ابلاغ در دادگاه حاضر شوند. در دیماه ۱۴۰۲ در پی برگزاری تجمع اعتراضی این فعالین با قرار بازداشت یکماهه بازداشت شده و در نهایت با قرار وثیقه آزاد شدند
************
بازداشت زهره دادرس و احضار تمامی فعالان
حقوق زنان و مدنی «پرونده مرداد ۱۴۰۲ گیلان» جهت اجرای حکم
صبح امروز بیستم تیرماه، زهره دادرس، فعال حقوق زنان با ورود ماموران جهت اجرای حکم در منزل شخصی خود بازداشت شد. همچنین «زهرا دادرس» نیز به شعبه اجرای احکام زندان لاکان مراجعه کرده است.
همزمان با این بازداشت، طی تماسی تلفنی، فروغ سمیعنیا، جلوه جواهری، متین یزدانی، یاسمین حشدری، نگین رضایی، آزاده چاوشیان، سارا جهانی و هومن طاهری، جهت اجرای حکم حبس میبایست تا شنبه خود را به زندان لاکان رشت معرفی کنند.
************
دیوان عدالت اداری حکم اخراج عزیز قاسم زاده را تائید کرد
دیوان عدالت اداری:
حکم عزیز قاسم زاده از انفصال دائم به اخراج خفیف تر و با رعایت موازین و مقرارت قانونی است.
دیوان عدالت اداری با تایید اخراج عزیز قاسم زاده از سوی هیئت تجدید نظر تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش این مجازات را قانونی و نسبت به رای بدوی که انفصال دائم از خدمات دولتی بوده،مجازاتی با تخفیف خوانده است. در رای صادر شده آمده:«رسيدگی درهيئت تخلفات اداری با رعايت موازين ومقررات قانونی بوده و دلایل و مدارکی که ازسوی شاکی ارائه و ابراز گرديده است، بيانگر عدم رعايت تشريفات قانونی در رسيدگی نبوده است».
دیوان عدالت اداری در حالی رای صادر شده وزارت آموزش و پرورش را در اخراج عزیز قاسم زاده قانونی و همراه با تخفیف خوانده که موارد ۲۵ گانه اتهامی این فعال صنفی معلمان هیچ تناسبی با ماده ۸ قانون تخلفات اداری ندارد.طبق این ماده: «اعمال و رفتار خلاف شئون اداری یا شغلی» و «تبعیض یا اعمال غرض در اجرای قوانین و مقررات نسبت به اشخاص» از موارد رسیدگی این نهاد است.با عنایت به این ماده در دادخواست عزیز قاسم زاده علیه وزارت آموزش و پرورش آمده بود که هنوز این نهاد فرق میان تخلف و جرم را نمی داند و در رای صادر شده خود را در مسند قاضی نشانده و از مفاهیمی چون احراز جرم سخن گفته است. با توجه به این نکته برخی استنادات هیئت تخلفات از جمله مصاحبه عزیز قاسم زاده با رسانه ها در حیطه مدعی العموم است و در دایره رسیدگی به تخلفات اداری نمی باشد.ضمن اینکه قاسم زاده بابت انجام مصاحبه ها مجازات قضایی را تحمل نموده است و هیچ ماده ای تصریح بر آن ندارد که آموزش و پرورش هم می تواند مجازات تکمیلی در این باره داشته باشد. پیش از این هیئت تخلفات آموزش و پرورش که باید مدافع جدی اصل ۳۰ و آموزش رایگان باشد با استناد به برگزاری تجمعات معلمان که بر اساس اصل ۲۷ قانون اساسی بوده، این تجمعات را غیر قانونی و سخنرانی عزیز قاسم زاده را در دفاع از آموزش رایگان و معلمان زندانی، ساختار شکن خوانده بود و از آواز خوانی او با اشعار بزرگان، با عنوان مضامین انحرافی یاد کرده بود و حتی در تاریخ هایی که اساسا تجمعی برگزار نشده بود، این عنوان اتهامی را به این فعال صنفی معلمان نسبت داده بود. اکنون دیوان عدالت اداری با نقض صریح قانون،به تایید قانون شکنی های آموزش و پرورش اقدام ورزیده است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران با ابراز ناخرسندی و نگرانی از رویه ناصواب پیش رو در دیوان عدالت اداری و جانب داری آشکار این نهاد از تصمیم های غیر قانونی و معلم ستیزانه آموزش و پرورش در تضییع حقوق فعالان صنفی، خواهان تجدید نظر و بی طرفی این نهاد در رویکرد خود است.
************
بیانیه جمعی از فعالین اجتماعی گیلان
در محکومیت حکم اعدام شریفه محمدی فعال کارگری
در حالیكه كانديداهای رياست جمهوری آسودهخاطر مشغول بذل و بخشش و وعده و وعيد بودند، قاضی شعبهی يک دادگاه انقلاب رشت، «شريفه محمدی» فعال مستقل كارگری را به اعدام محكوم كردهاست.
شريفه كه يكی از فعالين کارگری و مدنی خوشنام گيلان است، در حالی به اقدام مسلحانه عليه حكومت متهم و به اعدام محكوم شده كه بيش از ٧ ماه است در زندان بهسر میبرد. او بخش بزرگی از اين دوران را در انفرادی بهسر برده و حداقل در دو مورد به شدت مورد ضربوشتم قرار گرفته تا عليه خود اعتراف كند.
شریفه مدت زیادی از دوران انفرادی را ممنوعالتماس بوده و بعد از گذشت سه ماه توانست برای اولینبار با فرزند خود ملاقات داشته باشد. پيش از شريفه نيز، فعالان حقوق زنان و دیگر فعالان اجتماعی گيلان به شكل وحشيانهای بازداشت و بازجويی شده و به احکام حبس طويلالمدت محكوم شدند، ده نفر از معلمان شریف گیلان مجموعا ده سال حکم حبس گرفتند، تعداد زیادی از شهروندان گیلانی بازداشت و طی احکامی ناعادلانه، روانهی زندان لاکان شدند. ميزان خشونت اعمال شده در بازداشت این فعالين و يا احكام صادره برای آنان، نشان میدهد که حاكميت برای برخورد با فعالين مدنی گيلان كه به مدنیترين شكل ممكن در پی بهبود شرايط اقشار مختلف جامعهاند، شمشير را از رو بسته است.
استان گیلان، در کنار کوردستان یکی از درخشان ترین جنبشهای اعتراضی را در قیام ژینا رقم زد و در انتخابات اخیر نیز در ردهی پنج استانِ با مشارکت بسیار پایین بود. احکام فوق و خصوصا صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی، انتقام دستگاه قضایی جمهوری اسلامی از مردم گیلان است.
ظلمهایی که دستگاه امنیتی و قضایی استان به شریفه محمدی روا داشته، اگرچه بیشمار است؛ اما صدور حکم اعدام برای وی، دهنکجی و نوعی هشدار به همهی ما فعالین اجتماعی استان و حتی در سطح کشور به نظر میرسد.
فعالیتهای مدنی ما امروز، به وحشیانهترین شکل، پاسخ داده شده و سرکوب فعالین استان بیشتر و بیشتر شده است.
ما فعالین اجتماعی گیلان، ضمن محکوم کردن صدور حکم اعدام برای هر شهروند و به هر بهانهای، حکم ناعادلانه شریفه محمدی را قویاً محکوم کرده و اعلام میکنیم که با همهی توان در کنار این فعال کارگری میایستیم و با این استواری، از سالها فعالیت خود در استان به دفاع برمیخیزیم. دستگاه قضایی گیلان باید برای صدور اعدام یک فعال کارگری به ما و مردم پاسخگو بوده و سریعاً آن را لغو کند.
اسامی به ترتیب حروف الفبا:
آتفه چهارمحالیان -
آذر جعفری -
آذر صمدی -
آرزو قلیزاده -
آرزو لقایی -
آرش گیاهچی -
آرش لرستانی -
آزاده چاوشیان -
آزاده کاشانی -
آسیه صمدی -
آناهیتا حجازی -
آیدین رشیدی -
ابراهیم حضوری فشخامی -
ابراهیم موسوی -
احمد شکوری -
احمد مرزبان -
احمد ملک زاده -
اسفندیار اسماعیلزاده -
افسانه کریمی -
المیرا بهمنی -
امیر طهماسبی -
امیر وقاری -
اورانوس رئوفی -
بهمن مهری -
پرنیان قلیزاده -
پروانه مخصوص -
پریوش مرادی -
پیروز پارسازاده -
تهمينه بهاء -
توران حاجى زاد كپورچالى -
توران محمدی -
تورج شکرانی -
جیران مهربان -
حسن حسنپور -
حسن لایقکار -
حسن نظریان -
حسن نورزاد -
حمید فرحمند -
خدیجه پارسی نژاد -
خیزران اسماعیل زاده -
رامتین بیدار -
رضا ابراهیم نژاد -
رضا خباز -
رضا رفیعی -
رقیه احمدنژاد آبکنار -
ریحانه رجایی -
ریحانه نامدار -
زهرا حیدری -
زهرا دادرس -
زهرا رایفی -
زهره اسدپور -
زهره جوادی -
زهره دادرس -
زهره میرنوری -
زهری معرفت خواه -
زینب جعفرنژاد -
زینب خاتمی -
سارا جاوید -
سارا جهانی -
سارا زارع -
ستاره افشون -
ستاره لعل -
سعید آرش -
سعید رضایی -
سعیده بهتویی -
سلیمه زنده دل -
سمیرا تندرو -
سوسن اکبر زاده -
سهیلا فلاح دوست -
سيف عسكرى -
سیف اله رضاپور -
سیما احسانخواه -
سیمرخ بزرگ ضیابری -
سینا چالشگر -
شادی مهدیزاده -
شقایق وحیدی -
شهربانو اسدی -
شهرزاد علم باز -
شهره کسایی -
شهلا رستمی -
شهلا مظاهرى -
شیما ملکزاده -
شیوا شاهسیاه -
صدیقه فرشاد -
صدیقه نظری -
عباس شایسته -
عزیز قاسم زاده -
عظیم سرمند -
عقیل رهنما -
علی نهالی -
عنایت یوسف پور -
فاطمه تقی پور -
فاطمه درستکار -
فاطیما باروتکوبیان -
فرح حیاتی -
فروغ سمیع نیا -
فریبا آنامی -
فیروزه چالشی -
فیضالله قویدل
کاظم فرج الهی -
کاوه ایمانی -
کیمیا مهدی پور -
کیوان طالبخانی -
لیدا اسماعیلی -
مازیار گیلانی نژاد -
مامک استیفا -
متین قاسمی -
متین نهاوندی پور -
محرم پورحسینی -
محسن عادل -
محمد ملک گودرزی -
محمود صدیقیپور -
مرضیه بدری -
مرضیه دارستانی -
مرضیه قاری حقیقت -
مرضیه نظری -
مریم بلوطی -
مسعود عمیدی -
ملاحت محب خواه -
منصور عبدل پناه -
منصوره محمدی -
منیره محمدی -
مهتاب سلطانی -
مهشید کریمی -
مهوش قربان نژاد -
مهین اکبری نوخاله -
میترا فتاحی -
میترا کاکاپور -
میترا هاشمی -
نازیلا پرکاری -
ندا شریعت -
ندا فرجودی -
نرگس شیربچه -
نسترن قویدل -
نسرین جهانگیری -
نگار رشیدی -
نگین کیانی -
نوشین غلامی -
نیما جهان بین -
هاجر متولی کچایی -
هلنا رحمت خواه -
هنگامه پاکیزه راد -
هومان تحریری -
هومن طاهری -
یونس آزاد بر -
یاسر اخوان
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
************
محسن عمرانی به یک سال حبس محکوم شد.
دادگاه انقلاب بوشهر محسن عمرانی عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان بوشهر را با اتهام "تبلیغ علیه نظام" به یک سال زندان محکوم کرد.
صدور حکم یک سال حبس تعزیری این فعال صنفی معلمان در حالی صادر شده که در پرونده دیگری همین قاضی حکم دو سال حبس تعزیری را علیه وی صادر کرده است.
در ضمن پس از آنکه ابلاغیه استکتاب جهت ابلاغ حکم قاضی به دست این معلم شریف رسید، ایشان به دادگاه مراجعه کرد ولی حتی اجازه رونویسی کامل را به ایشان ندادند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان یران با تاکید بر تداوم مبارزه معلمان برای رسیدن به مطالبات خود، از آقای عمرانی حمایت می کند و بر لغو چنین احکامی و توقف پرونده سازی ها پافشاری می کند.
************
عزیز قاسم زاده: پیرامون صدور حکم اعدام شریفه محمدی
بنابر ماده ۲۸۷ قانون مجازات اسلامی، «باغی» کسی است که علیه «اساس نظام جمهوری اسلامی» دست به مبارزه و اقدام مسلحانه بزند. ماده ۲۸۷ قانون مجازات اسلامی در خصوص این جرم میگوید: «گروهی که در برابر اساس نظام جمهوری اسلامی ایران، قیام مسلحانه میکند باغی محسوب میشود و در صورت استفاده از سلاح، اعضای آن به مجازات اعدام محکوم میگردند.»
شریفه محمدی از اعضای سابق کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری است. صدور این حکم برای او از دو جنبه حائز اهمیت ویژه است. اولاً اینکه برای نخستین بار است طی این سالها به یک فعال حوزه کارگری اتهام «بغی» منتسب میشود و حکم اعدام برایش صادر میشود که اساساً با هیچ نگاه حقوقی و هیچ تفسیر موسعی از قانون، چنین اتهام سنگینی نمیتواند متوجه یک فعال حوزه کارگری باشد. ضمن اینکه صدور اتهام بغی و مجازات اعدام برای یک کنشگر کارگری، اساساً با هدف افزایش هزینههای نامتعارف و نامتوازن و تحمیل آن بر جامعه کارگری و توقف کنشگری در این حوزه انجام میشود. اهمیت دوم صدور چنین حکمی برای شریفه محمدی در آن است که در سالهای اخیر اتهام بغی برای یک زن و صدور مجازات اعدام تاکنون سابقه نداشته است و این امر هم به نوبه خود میتواند یک هشدار جدی برای در هم شکسته شدن بیشتر جدول ارزشهای حقوقی دستگاه قضا تلقی شود. اما تجربه نشان داده که صدور چنین حکمهایی نه تنها کمترین اقناعی برای افکار عمومی و عمده کنشگران مدنی و حقوقی نداشته چه که حتی مقامات قضایی هم نتوانستهاند خود را برای کمترین توضیح اقناعی پیرامون صدور چنین احکامی آماده کنند. ضمن اینکه با توجه به ابعاد گسترده اعتراض نسبت به صدور چنین حکمی، هزینه دستگاه قضایی به شدت نسبت به صدور این حکم ناروا، ناعادلانه و بدون کمترین پرنسیبهای حقوقی به شدت افزایش خواهد یافت.
از سوی دیگر هم زمانی این حکم با رقابتهای انتخاباتی و عدم توجه کلیه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به صدور چنین احکامی و ایجاد دو قطبی سازیهای کاذب از سوی برخی از طرفداران نامزدها برای جلب اعتماد مردم به کارزار رأی گیری انتخابات اخیر و بی توجهی به صدور چنین حکم ناروا و ظالمانهای، نشان داد که دغدغه حقوق شهروندی کمترین محلی برای اعراب نه در میان نامزدهای انتخاباتی و نه اکثر هراس افکنان دو قطبی سازهای انتخاباتی ندارد. آنچه که این هزینه را بر شریفه محمدی تحمیل کرده رویکردهای ناصواب روابط سرمایه، توزیع وسیع نابرابریها، شکاف عمده طبقاتی، به استثمار گرفتن انسان در حیطههای مختلف بوده که در به وجود آمدن این شرایط سهمناک، مجموعه سیاستگذاریهای کلان از جناحهای موجود حکومتی از دولتهای موسوم به اصلاح طلب و اصولگرا نقش به سزایی داشتهاند. با این نگاه دیگر مسئولیت صدور چنین حکمی نه لزوماً متوجه یک شخص یا یک شعبه دادگاه انقلاب بلکه همه رویههای ناصواب غیر عادلانهای است که شریفه محمدی و هزاران کارگر و مزدبگیر را نسبت به آن معترض نموده و تا این رویهها اصلاح نشود این مطالبهگری برای برقراری عادلانهتر ساز و کارهای ناعادلانه موجود ادامه دارد.
************
بنابر اخبار رسیده به کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ، امروز ۱۵ تیر زندانیان سیاسی در زندان اوین با تحریم انتخابات مانند دور اول از رای دادن امتناع نمودند.
رسول بداقی، معلم زندانی، نیز مانند بقیه همبندیان خود در این نمایش شرکت نکرد.
شورای هماهنگی پیش از این با نقد عملکرد و برنامه نامزدهای ریاستجمهوری و علل بی رغبتی مردم به صندوق اعلام کرده بود این انتخابات موضوعیت ندارد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران خواستار آزادی تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی از جمله رسول بداقی است.
************
اتهام بغی و صدور احکام اعدام برای زندانیان سیاسی؛ صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی
برای مشاهدۀ تصاویر، کلیپ ها و اخبار تجمعات
اینجا کلیک کنید.
پس از ماهها حبس ناعادلانه و اعمال انواع شکنجه، پروندهسازی در غیاب دادرسی عادلانه، روز پنجشنبه دادگاه انقلاب رشت شریفه محمدی، فعال کارگری، را به اعدام محکوم نمود این حکم غیرانسانی برای منکوب کردن فعالان صنفی، مدنی و سیاسی است.
اتهام بغی و محاربه و مفسد فی الارض، اتهاماتی واهی است که دستگاه قضایی برای ایجاد رعب و وحشت از آن استفاده میکند به طوری که در طی ماههای گذشته دست کم ۱۵ زندانی سیاسی به نامهای نسیم غلامیسیمیاری، حمیدرضا سهلآبادی، احسان روازژیان، امین سخنور، علی_هراتی مختاری، حسین محمدحسینی، حسین اردستانی، امیر شاهولایتی، وحید بنیعامریان، پویا قبادی، محمد تقوی، مجتبی تقوی، بابک علیپور، ابوالحسن منتظر، اصغر دانشفر با کیفر خواست اتهام بغی روبرو شده و مانند شریفه محمدی در خطر حکم اعدام هستند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، انتساب اتهام بغی و صدور حکم اعدام برای فعالان به خصوص شریفه محمدی را محکوم میکند. حکم اعدام یک حکم غیرانسانی و بیبازگشت است و باید روند صدور این احکام متوقف گردد. ما خواهان همبستگی جمعی برای توقف احکام اعدام هستیم.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
************
بیانیه مشترک اسماعیل عبدی و عزیز قاسم زاده پیرامون دور دوم انتخابات ریاست جمهوری
برای مشاهدۀ تصاویر، کلیپ ها و اخبار تجمعات
اینجا کلیک کنید.
به نام خداوند جان و خرد!
جامعه ایران در دورههای مختلف تاریخی و به طور خاص از زمانی که مراد از مفهوم «جامعه» به معنی مدرن آن مد نظر تجدد خواهان نو اندیش بوده و مشخصا از انقلاب مشروطه تا به امروز،به کرات دورههای رکود متعدد را تجربه کرده بسیاری از پیروزی ها و دستاوردها امری موقتی بوده و استبداد دیگر بار، دوره طولانی خود را از سر گرفته و امتداد یافته است. اما چنین نیست که رکود و استبداد را پایانی نباشد و زمستان و سرما را به ابدیت پیوندی همیشگی باشد.اما دلایل رکود امروز که با آن درگیریم،عوامل متعددی دارد که دو مورد اصلی آن چنین است:
یکم: برخوردهای سنگین امنیتی و قضایی با اقشار مختلف مردم از فرودستان و تهیدستان تا کارگران و معلمان از جوانان و زنان تا روشنفکران و هنرمندان و نویسندگان موجب شده که دیگر هیچ امیدی به «روزنه گشایی» وجود نداشته باشد باساختار کنونی تصور اصلاح به شیوه های معمول و مرسوم به امتناع ذاتی تبدیل شده و شاید تنها دفع افسد به فساد واقع بینانه ترین نتیجه چنین انتخابی باشد که اخلاقا و عرفا و شرعا نمی توان از چنین نتیجه ای دفاع کرد.حضور گشتهای ارشاد، برخورد بسیار قهرآمیز با زنان، و تداوم بازداشت و احضار فعالین منتقد تنها بخش کوچکی از شرایطی است که حضور دولت ها با عناوین اصلاحی و اعتدالی و اصولگرایی، تغییری در شرایط حاکم بر آن تا کنون نداشته است.
دوم :عدم توان سازماندهی در بین جریانهای اجتماعی شناسنامهدار است که ضروری است جنبش های اجتماعی موجود از جنبش زنان، جنبش کارگری، جنبش معلمان، جنبش روشنفکری و دیگر جریان ها دست به خودانتقادی بنیادی بزنند و راهی را برای پیوند عمیق خود با لایه های مختلف اجتماعی ایجاد نمایند.
«ناامیدی و استیصال » بدیهیترین نتیجهی رکود اجتماعی است.برخی از تصمیم ها ی ناصواب و اشتباهات از همین دو امر نشات می گیرد.ما به تک تک کسانی که تصور میکنند با حضور در انتخابات میتوانند «تغییری» رقم بزنند، به ویژه همکاران معلممان، احترام میگذاریم اما خطاب به همه معلمان شریف و آگاه میگوییم، دستاوردهای اجتماعی که از مشروطه تا امروز کسب شده، نتیجهی فعل و انفعالات درون جامعه بوده است، نه هدیهی دولت ها و حاکمیت های گوناگون.
بیایید به روزهای اوج جنبش معلمان نگاه کنیم. معلمان جنبشی بیبدیل خلق کردند. «معلم» را از نو برای مردم تعریف کردند، مدرسه و جامعه را به یکدیگر پیوند دادند.آیا این نتیجهی مبارک، محصول لطف دولت های موجود اعم از اصلاح طلب و اصولگرا بود یا نتیجهی همبستگی و سازماندهی معلمان؟
آن ظرفیت بزرگ، آن توان بزرگ در همبستگی باید در متن جامعه، در کلاسهای درس، در میان مردم کوچه و بازار، هزینه شود، نه در ستادهای انتخاباتی آقایان پزشکیان یا جلیلی.
تردیدی نیست که این دوره رکود نیز خواهد گذشت اما فراموش نکنیم بخش بزرگی از آسیب دیدگان دی ۹۶، آبان ۹۸ از بلوچستان تا تهران و کردستان و دیگر نقاط ایران، به حسن روحانی رای داده بودند که دولت اعتدالی و اصلاحی بود و در سال ۱۴۰۱ نیز این تجربه تلخ و سنگین در دولت موسوم به اصولگرایان هم تکرار شد.به گمان ما «انتخابات» زمین بازی فعالین صنفی و مدنی نیست. میبایست با «خود انتقادی» و در عین حال حفظ امید، برای فرداهای روشن خود را آماده کنیم.
اسماعیل عبدی - عزیز قاسم زاده
چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳.
************
رسول بداقی: نابودی نظام آموزشی، نابودی انسانیت ست.
بزرگترین تمایز میان انسان و سایر حیوانات، در تربیت پذیری سطح بالای اوست، هوش انسان به اندازه ای بالاست که داروین دانشمند زیست شناس، تفاوت بین گونهی انسانی با سایر حیوانات را (جهش ژنتیکی) نامید. این جهش ژنتیکی باعث شد، که انسان با گونه های خود فاصلهی شگفت انگیزی بگیرد، طبیعت، حیوانات و حتی کهکشان ها را به زیر فرمان خود بکشد.
آنچه انسان را از یک حیوان بدوی به موجودی متمدن و با فرهنگ تبدیل میکند، موضوعی به نام آموزش پذیری است. گرچه شیوه های آموزش در تاریخ بشریت روند بسیار متفاوت و پیچیده ای داشته است، اما امروزه، پدیدهی آموزش دارای دو مفهوم و شیوهی رسمی و غیر رسمی است. در آموزش غیر رسمی پدر، مادر، همبازی، همکلاسی، همکار، رهگذر، بازاری، روزنامه، رسانه ها، همه و همه، خواسته یا ناخواسته، در نقش آموزش دهنده، کار آموزشی انجام میدهند. ...
برای مطالعه متن کامل
اینجا کلیک کنید.
************
جلسه دادگاه محمد حبیبی به اتهام تبلیغ علیه نظام برگزار شد
امروز نهم تیرماه جلسه محاکمه محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، در دادگاه انقلاب شهریار برگزار شد.
رامین صفرنیا وکیل این فعال صنفی در صفحه شخصی خود در ایکس نوشت:
امروز جلسه رسیدگی به پرونده موکلم محمد حبیبی در شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار برگزار شد و اتهام اجتماع تبانی به تبلیغ علیه نظام تغییر کرد.اقای حبیبی وبنده در رد اتهام وارده دفاعیات را ارائه نمودیم .این پرونده در خصوص بازداشت موکل در سال ۱۴۰۲تشکیل شده است.
این دادگاه مربوط به پرونده بازداشت این فعال صنفی در سال گذشته بود که بخاطر اعتراض محمد حبیبی به مسمومیت های سریالی دانش آموزان صورت گرفته بود.
این فعال صنفی معلمان در صفحه شخصی در ایکس با اشاره به برگزاری دادگاه نوشت:
امروز همراه با وکیلم رامین صفرنیا در جلسه دادگاه حاضر شدم . از مطالب خودم پیرامون اعتراض به مسمومیت های سریالی دانش آموزان دفاع کردم و معتقدم که از وظایف اصلی هر فعال صنفی معلمان ،ضمن حمایت از مطالبات معیشتی ، دفاع از حقوق دانش آموزان و ایستادگی در این مسیر است.
************
سازمان ملل: ۶۲۵ هزار کودک فلسطینی از تحصیل محروم شدهاند
آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد بیش از ۶۲۵ هزار کودک فلسطینی در نوار غزه بیش از ۸ ماه است که به علت شرایط جنگی از تحصیل محروم هستند.
************
بیانیه کوتاه و تحلیلی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳
چند روز به انتخابات مانده است و فضای اجتماعی نشان از بی رغبتی مردم نسبت به حضور در انتخابات حکومتی دارد. این وضعیت ریشههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مختلفی دارد که مجال پرداختن آن در اینجا نیست. ولی کافیست که نگاهی به قیامهای ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱ بیندازیم که در آن مردم و خصوصا زنان، جوانان، کودکان و فعالان حوزههای مختلف مورد تهدید، ضرب و شتم، تیر مستقیم، زندان و…. قرار گرفتند تا نتیجه بگیریم که چرا رغبتی به حضور در انتخابات وجود ندارد. فراتر از این، نگاهی به مناظرههای انتخاباتی، حاکی از این واقعیتاند که هیچکدام از نامزدها هیچ برنامهای برای مردم و معلمان ندارند و فقط کلیگویی میکنند. به عنوان نمونه در بخش آموزش و پرورش هیچ برنامهای ارایه نمیشود.
تشکلهای سیاسی وابسته که اسم فرهنگیان را یدک میکشند برای گرم کردن تنور انتخابات از شیوههای مختلفی استفاده میکنند. تشکلهای وابسته به اصلاحطلبان تنها بخش کوچکی از مطالبات معلمان را به اسم کاندیدای خود جا میزنند و هنوز به قدرت نرسیده، از «نظام معلمی» نام میبرند که خود طلیعه تشکیل تشکلهای حکومتی و سرکوب تشکلهای صنفی مستقل است و به مطالبات واقعی معلمان نمیپردازند. تشکلهای سیاسی وابسته به اصولگرایان هم با بیاخلاقی نام و لوگوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران را جعل میکنند تا از آن سواستفاده نمایند و مسئولیت خود در به وجود آمدن شرایط بد موجود را نمیپذیرند.
مطالبات واقعی مردم و معلمان در حوزه آموزش و پرورش که در این سالها در کف خیابان طنینانداز شده است از این قرارند:
اعتراض به نظام آموزشی ایدئولوژیک، اعتراض به کالایی شدن آموزش، مطالبه تشکلیابی مستقل، مطالبه حق تجمع و اعتراض، آزادیهای اجتماعی و سیاسی، آزادی معلمان زندانی، مطالبات معیشتی و منزلتی، بیمه کارامد و مطالبات اجتماعی چون حق پوشش اختیاری و دفاع از حقوق زنان و کودکان و ... اینها بخشی از مطالباتی است که همین امروز نیز در تجمعات خیابانی تکرار میشوند. این مطالبات نه در مناظرههای اخیر نامزدهای ریاستجمهوری مطرح شدهاند و نه مورد اهتمام دولتهای پیشین اصولگرا و اصلاحطلب بوده است. ضمن این که نامزدهای انتخابات اخیر در دهههای گذشته نیز در مناصب بالای تصمیمگیری بوده و بخش مهمی از مشکلات و مسایل مردم و معلمان متوجه برنامهها و سیاستهای آنهاست.
با این تفاسیر انتخابات در این ساختار برای شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران موضوعیتی ندارد و ما مطالبات خود را از طریق تلاش برای تشکلیابی مستقل و تقویت نهادهای مردمی دنبال خواهیم کرد. ما سواستفاده از مطالبات صنفی برای گرم کردن تنور انتخابات و توهین به شعور فرهنگیان بازنشسته و شاغل و همچنین جعل و سواستفاده از نام شورای هماهنگی برای مقاصد انتخاباتی از سوی جناحهای سیاسی را به شدت محکوم میکنیم.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
************
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مسعود فرهیخته برگزار شد
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مسعود فرهیخته فعال صنفی البرز، روز شنبه دوم تیرماه ۱۴۰۳ در شعبه دوم دادگاه انقلاب کرج برگزار شد. این فعالی صنفی معلمان ایران به همراه وکیل خود در دادگاه حاضر و علاوه بر دفاع از اتهامات وارده بر اجرایی شدن قوانین مدیریت خدمات کشوری (همسان سازی و ...) و توجه ویژه به حقوق دانش آموزان مخصوصا از جمله اجرایی شدن اصل ۳۰ قانون اساسی در خصوص آموزش رایگان و با کیفیت تاکید کرد.
************
احضار مجدد محمد حبیبی به دادگاه انقلاب شهریار
محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران ، مجددا به دادگاه انقلاب احضار شد .
این فعال صنفی معلمان که در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ بخاطر اعتراض به مسمومیت های سریالی دانش آموزان بازداشت شده بود ، در دی ماه همان سال به اتهام اجتماع و تبانی در دادگاه انقلاب شهریار محاکمه شد و مجددا برای همان پرونده به همان دادگاه احضار شده است .
محمد حبیبی در تاریخ نهم تیرماه باید در شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار حاضر شده و مجددا محاکمه شود .
************
۲ تیر زاد روز صمد بهرنگی
(زاده ۲ تیر ۱۳۱۸ تبریز - درگذشته ۹ شهریور ۱۳۴۷ ارسباران) نویسنده و مترجم
او در خانوادهای تهیدست زاده شد و پس از تحصیلات دبیرستان، در سال ۱۳۳۶ از دانشسرای مقدماتی پسران تبریز فارغالتحصیل شد.
وی از مهر همان سال آموزگار شد و تا پایان عمرکوتاهش، در آذرشهر، ماماغان، قندجهان، گوگان و آخیرجان در استان آذربایجان شرقی که آن زمان روستا بودند تدریس کرد.
در مهر ۱۳۳۷ برای ادامه تحصیل در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به دوره شبانه دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز رفت و همزمان با آموزگاری، تحصیلش را تا خرداد ۱۳۴۱ و دریافت گواهینامه ادامه داد.
در ۱۹ سالگی اولین داستانش با نام عادت را نوشت و یک سال بعد داستان تلخون که برگرفته از داستانهای آذربایجان بود با نام مستعار «ص. قارانقوش» در کتاب هفته منتشر شد و این روند "بینام" تا ۱۳۴۲ و داستانهای دیگر ادامه یافت.
بعدها از او مقالاتی در روزنامه «مهد آزادی» توفیق و ... با امضاهای متعدد و نامهای مستعار فراوان از جمله داریوش نواب مرغی، چنگیز مرآتی، بابک، افشین پرویزی و باتمیش و ... به چاپ رسید.
وی ترجمههایی نیز از انگلیسی و ترکی استانبولی بهفارسی و از فارسی به آذری (از جمله ترجمه شعرهایی از اخوان ثالث، شاملو، فروغ فرخزاد و نیمایوشیج) انجام داد. تحقیقاتی نیز در جمعآوری فولکلور آذربایجان و نیز در مسائل تربیتی از او منتشر شدهاست.
او در سال ۱۳۴۱ بهجرم بیان سخنهای ناخوشایند در دفتر دبیرستان و بین دبیران، اخراج و به دبستان انتقال یافت.
در سال ۱۳۴۲ کتاب الفبای آذری برای مدارس آذربایجان را نوشت که این کتاب به پیشنهاد جلال آلاحمد برای چاپ به کمیته پیکار جهانی با بیسوادی فرستاده شد، اما او با تغییراتی که قرار بود آن کمیته در کتاب ایجاد کند با قاطعیت مخالفت کرد و کتاب را پس گرفت.
سال ۱۳۴۳ بهخاطر چاپ کتاب «پاره پاره» بهمدت ۶ ماه از کار تعلیق شد و در این سال با نام مستعار افشین پرویزی کتاب انشاء ساده را برای کودکان دبستانی نوشت. در آبان همین سال حکم تعلیق وی لغو شد و بهسر کلاس بازگشت. سالهای میانی دهه ۴۰ مصادف بود با دستگیری تعدادی از نزدیکانش که موجب شرکت او در اعتصابات دانشجویی شد.
او در شیوه آموزشی و مضمون قصههای خود تلاش میکرد روح اعتراض بهحکومت را در دانش آموزان پرورش دهد.
صمد بهرنگی در ۹ شهریور سال ۱۳۴۷ در رود ارس و در ساحل روستای شامگوالیک غرق شد و پیکرش را ۱۲ شهریور در چند کیلومتری محل غرق شدنش از آب گرفتند.
جلال آلاحمد اين مرگ را به ساواك نسبت داد كه بعد آن را شايعهسازى دانست. صمد را در گورستان امامیه تبریز بهخاک سپردند.
حدود یک ماه قبل از مرگش، کتاب ماهی سیاه کوچولو از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چاپ شد و مورد اقبال مردم ایران و جهان قرارگرفت.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
شنبه ۲ تیر ۱۴۰٣
___________________________
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب بهار ۱۴۰٣
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب زمستان ۱۴۰۲
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب پائیز ۱۴۰۲
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب تابستان ۱۴۰۲
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب بهار ۱۴۰۲
اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده و مطالعه اخبار، گزارش و مطالب سال گذشته
اینجا کلیک کنید.