اتحاد و همبستگی ما کارگران تنها تضمین پیروزی مبارزات هفت تپه است
مبارزه کارگران هفت تپه سالهای طولانی است که در جریان است. هر دوره مصافهای پیشین با چالشهای جدیدی همراه بوده است. اعتصاب کارگران هفت تپه که اینک وارد ۱۵ مین روز خود شده است، نه تنها برای حقوق عقب افتاده ودیگر مطالبات فوری بلکه اساسا مبارزه ای است علیه خصوصی سازی هفت تپه و تجزیه آن توسط کارفرمایان و دلالان و سودجویانی که آماده اند زندگی هزاران کارگر زحمتکش و خانواده های آنها را به نابودی بکشانند.
حفظ اتحاد و همبستگی کارگران اعتصابی و حمایت از این مبارزه توسط خانواده ها و مردم و اهالی هفت تپه، شوش و کل منطقه و سراسر ایران اینک حیاتی است. نباید اجازه داد با تهدید و احضار نمایندگان کارگران و با وعده های دروغین این مبارزه را به بن بست بکشانند. کارفرما و مقامات دولتی . بدانند که تنها پاسخ قابل قبول برای کارگران پرداخت کامل حقوق و مزایای آنها و توقف روند تجزیه کشت و صنعت هفت تپه و به تاراج بردن آن توسط بخش خصوصی است.
شکی نباید داشت که تاراجی که در هفت تپه در جریان است با تایید و همراهی مسئولین دولتی در سطوح مختلف صورت گرفته است. در واقع کارگران هفت تپه نه تنها با کارفرما و مدیریت و حراست شرکت بکه با فرماندار و استاندار و نیروهای انتظامی و امنیتی منطقه و حتی تهران درگیر هستند. صفی از ماموران نظام سرمایه داری در مقابل کارگران بی حقوق هفت تپه ایستاده اند. در مقابل این صف ضدکارگری تنها میتوان با اتحاد، یگانگی و همبستگی کارگری مقاومت کرد. در مقابل این صف سرمایه داران و زمین خواران و مدافعین آنها تنها می توانیم بر نیروی متحد خودمان و بر تشکلات مستقل و نمایندگان منتخبمان تکیه کنیم. در مقابل صف مدافعین کارفرما تنها میتوانیم به صف کارگران متحد و متشکل اتکا کنیم. اجازه ندهیم عوامل کارفرما، عناصر دست نشانده، در صفوف ما کارگران رخنه کنند، ما را خسته، کلافه و یا مرعوب کنند و به اتحاد و عزم ما برای نجات هفت تپه و برای آینده خودمان و فرزندانمان ضربه وارد کنند.
از سندیکا و شورای نمایندگان منتخب کارگران در این اعتصاب حمایت کنیم و یکپارچه تا دست یابی به مطالباتمان به این مبارزه ادامه دهیم. نتیجه فوری این اعتصاب هر چه که باشد، یادمان نرود که با اتحاد و همدلی، تشکل مستقل و خرد جمعی قادر خواهیم شد به پیروزی نهایی دست یابیم..
زنده باد کارگران و زحمتکشان هفت تپه
زنده باد اتحاد و همبستگی ما کارگران
جمعه ۹ شهریور ۱۳۹۷.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
**************
ضمن حمایت از مبارزات کارگران
تکذیبیه در مورد مطلب"مبارزه کارگران هفت تپه ادامه دارد"
طبق خبردریافت شده امروز چهارشنبه هیجده بهمن ماه، مطلبی به اسم سندیکای کارگری نیشکر هفت تپه در بعضی از سایت ها خبری منتشر شده است.
سندیکای هفت تپه و هیئت مدیره سندیکای کارگری هفت تپه، از این طریق رسما اعلام می کنیم که این نوشته هیچ ربطی به سندیکای هفت تپه ندارد.
نویسندگان و ناشران، با هرنیتی مطلب "مبارزه کارگران هفت تپه ادامه دارد" را نگارش و انتشار داده اند، قطعا به دنبال اختلاف و تفرقه انداختن در بین کارگران هفت تپه بوده و در این شرایط بسیار حساس، به قول معرف" آب به آسیاب دشمن میریزند.
از این طریق اعلام می شود که تنها مرجع رسمی درج اخبار و نظرات و اطلاعیه های سندیکای کارگری هفت تپه، کانال تلگرامی "سندیکای کارگران هفت تپه" https://t.me/syndica_7tape می باشد.
مطالب، و گزارشات سندیکای هفت تپه فعلا از طریق این کانال منعکس میشود . دوستان و مدافعان جنبش کارگری می توانند ما را از طریق صفحه تلگرامی بالا دنبال کرده و در صورت تشخیص مطالب را برای سایت های خبری ارسال کنند.
سندیکای کارگری نیشکر هفت تپه
هیجدهم بهمن ماه نود و شش
**************
بیانیه مشترک در بارۀ حداقل دستمزد در سال ١٣٩۷
روند تصمیم گیری در بارۀ تعیین حداقل دستمزد ١٣٩٧ و افزایش عمومی مزدها در شرایطی آغاز می شود که به گفته ی برخی از دست اندرکاران دولتی کارد به استخوان مردم، بویژه کارگران و حقوق بگیران رسیده است. امسال نیز، مانند سال های گذشته، در مذاکرات مربوط به مزد و تصمیم گیری در مورد یکی از بنیادی ترین مسئله ی زندگی کارگران و حقوق بگیران نمایندگان واقعی آن ها حضور ندارند، و به روال سال های گذشته، مقامات دولتی و نمایندگان کارفرمایان در نهادهای تعیین مزد یک جانبه به نفع دولت و کارفرمایان تصمیم می گیرند.
برای مطالعه متن کامل بیانیه
اینجا کلیک کنید.
سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران و حومه
سندیکای کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه
گروه اتحاد بازنشستگان
۱۵ بهمن ١٣٩٦
**************
با مردم به جان آمده خشونت نکنید!
اعتراض امروز فرودستان و کارگران نتیجه بی عدالتی است.
سال ها گفته شد دستمزدمان کفاف حداقل های زندگی را نمی دهد؛ اما شنیده نشد. حتی حداقل حقوق ناچیز که پنج برابرزیر خط فقر است ماه ها معوق گردید. گسترش خصوصی سازی، شرکت های پیمانکاری، قراداد موقت و سفید امضاء، توسط دولت های مختلف و به صورت مستمر، امنیت شغلی کارگران را از بین برده است. تسهیلات بانکی برای ایجاد شغل، صرف دلالی و مال اندوزی افراد خاص شد و سیاست های غلط بیکاری را به اوج رساند. فقر گسترش یافته و کارتن خوابی و کار کودکان و زباله گردی برای سیر شدن شکم رواج یافته است. بیمه های درمانی برای کارگران و مردم ناکارآمد است. اختلاس و دزدی اموال عمومی رواج یافته است. با گران شدن خدمات دولتی و حامل های انرژی، گرانی ها در سایر بخش ها نیز شدت گرفته است. کمر فرودستان با هدف مندی یارانه ها شکست ولی سال به سال به ازاء مبلغ ثابتی که به مردم پرداخت شد آزاد سازی قیمت ها گسترده تر شده است.
اعتراضات و اعتصابات به حق کارگران و معلمان با ضرب و شتم، اخراج، شلاق و زندان پاسخ داده شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و دیگر سندیکاها و تشکلات مستقل کارگری و تشکلات مستقل معلمان که از حق کارگران و معلمان دفاع می کنند نه تنها به رسمیت شناخته نمی شوند بلکه با آنها خشونت شده است و نمایندگان آنها دائما با حبس و دادگاه مواجه بوده اند. حتی اصول قانون اساسی در به رسمیت شناختن حق اعتراض برای مردم و برای تشکیل سندیکاهای مستقل و پیگیری حقوق کارگران همواره نقض شده است.
طعم تلخ این بی عدالتیهای گسترده را همه کارگران و مردم محروم کشیده اند. پاسخ اعتراض مردم به جان آمده برخورد خشونت بار نیست.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران
سندیکای کارگران شرکت کشت وصنعت نیشکرهفت تپه
۱٦ دی ۱۳۹٦
**************
جان رضای شهابی درخطر است!
خبرهای درج شده در کانال تلگرامی سندیکای شرکت واحد (بر اساس ملاقات خانواده ایشان با رضا شهابی) نشان می دهد که وضعیت جسمانی رضا شهابی بسیار خطرناک و نگران کننده است.
بر اساس شواهد و اخبار منتشر شده، رضا شهابی این کارگر مبارز،طی روز های گذشته سکته مغزی کرده است. در آخرین ملاقات خانواده با رضا شهابی، علائم سکته جدیدی در بدن ایشان دیده شده است. پلک چشم چپ بی اراده بسته شده، از چشم چپ بی اراده اشک می ریزد، سمت چپ لب هایش کج شده، موقع راه رفتن پای چپ را روی زمین می کشد، نیمه چپ صورتش ورم کرده و بی حس است و در زیر چشمش فرو رفتگی ایجاد شده است.
همچنین دیروز مجدد علائم سکته در ایشان پدیدار شده به طوری که ایشان دچار خونریزی دماغ شده اند، این علائم نشان دهنده وضعیت بحرانی این کارگر زندانی می باشد.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه ادامه زندان و پرونده سازی برای رضا شهابی را محکوم کرده و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط رضا شهابی و دیگر فعالین کارگری و معلمان در بند می باشد.
ما خواستار آنیم که رضا شهابی سریعا آزاد شود تا بتواند خارج از زندان تحت مراقبت های ویژه پزشکی قرار گیرد.
ما سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه اعلام می داریم در صورت هر گونه اتفاق ناگوار مسئولیت و عواقب آن بعهده مراجع قضائی و زندانبانان می باشد.
رضا شهابی فوری و بی قید و شرط آزاد باید گردد!
سندیکای کارگری نیشکر هفت تپه
**************
نژاد پرستی، سنخیتی با فرهنگ و ادبیات ما کارگران ندارد!
روزنامه شرق در شماره ۳۰۳٧ مورخ ۹٦/۰۹/۲٧ * در صفحه ۴ گزارشی از نیشکر هفت تپه تحت عنوان " اعلام قومیت پدر، شرط استحدام " به چاپ رسانده است.این گزارش گفتگوی خبرنگار روزنامه شرق با مهرداد رستمی رئیس هیئت مدیره شرکت نیشکر هفت تپه ومدیر شرکت طراحی سایت نیشکر هفت تپه است. این افراد ازطراحان "اعلام قومیت پدر، شرط استخدام" در شرکت نیشکر هفت تپه می باشند.
این اولین بار است که بطور رسمی مدیران یک شرکت برای استخدام کارگران، تبعیض ملی ،( درواقع دیدگاه های نژاد پرستانه) را تبلیغ و ترویج کرده وهمچنین درکمال وقاحت به اشکال مختلف درصدد توجیه آن برآمده اند.
ما سندیکای کارگری نیشکر هفت تپه، هر نوع تبعیض ملی و دیدگاه های نژاد پرستانه را شدیدا محکوم کرده ونیک می دانیم که هرشخصی با داشتن تنها اندک فهم انسانی، مخالف چنین دیدگاه هایی می باشد. حتی درقانون کارجمهوری اسلامی ایران، این مفاد برای استخدام وجود ندارد وهمچنین تبعیض ملی مغایرمقاوله نامه های سازمان جهانی کار - ILO - می باشد که دولت ایران آنها را امضاه کرده است . براین اساس ما حق قانونی خود می دانیم که شکایت خود را دراین ارتباط تنظیم و برای سازمان جهانی کارارسال داریم.
ما از تمامی تشکل های کارگری و فعالین کارگری می خواهیم به طرح "اعلام قومیت پدر، شرط استخدام "، که تبعیض ملی و نگاه نژاد پرستانه است اعتراض کرده تا افراد، کوته بین و عقب مانده نتوانند افکار خود را اشاعه دهند. ما باور داریم که تمامی انسان ها فارغ از رنگ، نژاد، مذهب، ملیت و جنسیت، دارای حقوق برابربوده وهیچ فردی بدلیل داشتن این تفاوت ها، نباید از داشتن کار و زندگی و برخورداری ازامکانات رفاهی و خدماتی در جامعه محروم شود.
زنده باد اتحاد وهمبستگی کارگران برعلیه تمام مناسبات عقب مانده
۲۹ آذر ۱۳۹۶
**************
پیام به کارگران هفت تپه، تشکل ها و فعالین جنبش کارگری
همرزمان کارگر؛
اعتصاب کارگران نیشکر هفته تپه که از ۱۸ آذرماه ۱۳۹٦ شروع شده بود در مورخ ۲۳ آذر طی نشست نمایندگان کارگران با مسئولین کارخانه وفرماندارشوش بصورت مشروط فعلا پایان گرفته است. دراین نشست مسئولین به نمایندگان کارگران قول مساعد داده اند که حقوق های معوقه و مزایای تمام کارگران پرداخت خواهد شد.
یکی دیگر ازخواست های کارگران دراین نشست به رسمیت شناختن "سندیکای کارگری نیشکر هفت تپه" بوده است ونماینده گان کارگری براین امرپای فشرده اند که این سندیکا باید از طرف مدیریت کارخانه و مسئولین به رسمیت شناخته شود، که مسئولین فعلا با این خواست توافق کرده اند. اما شناخت وتجربه، به ما کارگران آموخته است مسئولین و حامیان نظام سرمایه داری، وقتی خود را مجبوربه جوابگویی می دانند که ترس ازاعتصاب و اتحاد کارگری، سراپای آنها را به لرزه درآورده باشد.
پس ما کارگران باید آگاه باشیم و فریب آنها را نخوریم وهمیشه به نیروی خود باور داشته باشیم وآگاه باشیم در صورت عدم اجرای خواست هایمان، باید به اعتراض و اعتصاب ادامه دهیم.
اما با توجه به تمامی موارد ذکر شده باید به کارگران هفت تپه تبریک وشادباش گفت. تبریک به شما و همسران ودیگر اعضای خانواده های کارگری که درچند روز گذشته در کنارهم بودید وبا توجه به تمامی دسیسه های تفرقه افکنانه آشکاروپنهان حامیان سرمایه، شما ازصف کارگری جدا نشدید و با اتحاد و همبستگی توانستید به صاحبان سرمایه، ثابت کنید که ما درد مشترک داریم و این دردمشترک تنها درمان نمی شود.
به این ترتیب ما اعضای " سندیکای کارگری نیشکر هفت تپه" این پیروزی بسیارموقت وهمچنین عقب نشینی موقت صاحبان سرمایه در این عرصه را به شما شاد باش گفته ودست یکایک شما را به گرمی می فشاریم.
تشکل های کارگری و فعالین کارگری؛
ما بعنوان سندیکای کارگرن نیشکر هفت تپه ازهمگی شما که دراین مدت اخبار اعتصاب کارگران را به اشکال گوناگون ازطریق سایت های مربوطه ودیگر صفحات اجتماعی ازجمله تلگرام ، فیس بوک و اینستاگرام انتشارداده اید بسیارممنون هستیم . همچنین از تمامی تشکل ها و فعالینی که تلاش کردند اخبار و گزارشات کارگران هفت تپه را از طریق کانال تلگرامی سندیکای هفت تپه syndica_7tape@ دنبال کنند و این اخباررا ازطریق صفحه رسمی تلگرام سندیکا بازانتشاردهند کمال تشکر را داریم.
اما باید یادآور شویم که سندیکای هفت تپه طی یک مبارزه طولانی و رو در رو وتحمل رنج ها و مشقات فراوان، اخراج و زندانی شدن تعدادی از پیشروان کارگری ایجاد شد و با توجه به تمام فشارهای امنیتی، این سندیکا تا کنون به کار وفعالیت خود ادامه داده است.اما متاسفانه اندک افرادی که خود رامدافع جنبش کارگری دانسته به هر دلیلی، آگاهانه نقش وجایگاه سندیکای کارگری هفت تپه را نادیده می گیرند که این نگاه کاملا غیر کارگری می باشد.
پیشروان و فعالین جنبش کارگری باید کارگران را به ایجاد تشکل های مستقل کارگری رهنمود شوند و آنجا که تشکل های کارگری ایجاد شده اند، باید کارگران را تشویق به عضویت در تشکل محل کارکنند.
بنا براین باور ما براین است که منافع جنبش کارگری با نگاه های تنگ نظرانه و گروهی همخوانی نداشته و ندارد. پس باید با نگاه جنبشی به منافع طبقه کارگرنگاه کرد تا بتوانیم در کنارهم، مبارزه طبقاتی کارگران را به پیش ببریم. ما در شرایطی زندگی می کنیم که سرمایه داری شمشیر خود را از رو بسته و سعی می کند بیشتر از گذشته سفره بی رونق ما را بی رونق ترکند، دلیل گفته ما بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۹٧ می باشد که آشکارا قراراست بار تمام مشکلات را بردوش کارگران بیاندازد ونه تنها نان را از ما بگیرند بلکه همان خدمات ناچیز را از ما دریغ کنند. پس لازم است با برنامه عمل کارگری، برای داشتن نان و آزادی مبارزه کنیم . ما بعنوان سندیکای کارگری نیشکر هفت تپه خواستار اتحاد عمل هر بیشتر تشکل ها کارگری در ایران هستیم.
زنده باد اتحاد و همبستگی طبقاتی کارگران
نابود باد نظام سرمایه داری
سندیکای کارگری نیشکر هفت تپه
آذر ماه ۱۳۹٦
@syndica_7tape
**************
اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه وارد پنجمین روز خود شد
تا کنون کارگران توانسته اند تنها حقوق مرداد را دریافت کنند اما دیگر مطالبات کارگران پرداخت نشده است.
بر اساس وعده های مدیریت، قرار است که هر پانزده روز یک بار دستمزد های عقب افتاده به حساب کارگران واریز شود اما کارگران همچنان در اعتصاب هستند.
دیروز سه شنبه مورخ ۹٦/۹/۲۱ پنج تن از نماینده گان کارگران با مسئولین شهرستان شوش ملاقات داشتند.
در این ملاقات کارگران خواستار تضمین از طرف مسئولین شهرستان نسبت به پرداخت دیگر دستمزدهای عقب افتاده کارگران شدند. در این جلسه فرماندار شوش، رئیس دادگستری، نماینده اداره اطلاعات، فرمانده نیروی انتظامی ورئیس اداره کار حضور داشتند.
طبق روال روز های گذشته تمامی بخشهای کارگری شرکت، در تجمع و اعتصاب امروز چهارشنبه حضور داشته اند. این قسمت ها شامل اداره کارخانه، تجهیزات مکانیکی ،کشاورزی، مهندسی ،ترابری و اداره تدارکات می باشد که در اعتصاب حضور فعال داشته و دارند.
درضمن بیش از هزار نفر از کارگران دراعتصاب امروز چهارشنبه ۲۲ آذرماه شرکت داشته اند.
سخن سندیکا با کارگران:
هم زنجیران
همانطور که بار ها یاد اوری شده ایم عامل تمامی این بدبختی ها و مشکلات برای ما کارگران و تمامی زحمتکشان و مزد بگیران، حاکمیت نظام سرمایهداری است. ما چاره ای نداریم جز اینکه در مقابل نظام سرمایهداری و تمامی ایادی آنها متحد و متشکل شویم. ما باید بتوانیم با دیگر کارگران در هر کجای ایران هستند ارتباط بگیریم. ما زمانی پیروز خواهیم شد که نیروی طبقاتی ما در بعد سراسری به حرکت در آید. با نیروی متشکل و متحد و پیوند طبقاتی ما کارگران است که می شود در مقابل بی حقوقی ها، نابرابری ها و تبعیض ها ایستادگی کرد و پیش شرط رهایی ما کارگران از فقر و فلاکت و استثمار ، متشکل شدن و یک صدا شدن و داشتن تشکیلات است. سرمایه داران در تمامی زمینه ها متشکل هستند و از تمامی امکانات و ظرفیت ها برای سرکوب ما استفاده می کنند و سعی دارند به اشکال گوناگون مبارزه ما را به انحراف و به شکست بکشانند، پس اتحاد و همبستگی و پیوند کارگری پیش شرط پیروزی ما کارگران در مقابل توحش نظام سرمایه داری است. متحد شویم و صدا خود را با دیگر کارگران معترض، با کارگران بیکار و شاغل، با بازنشستگان و معلمان با مالباختگان و تمامی زحمتکشان یکی کنیم. مبارزه ضد سرمایه داری باید سراسری و متشکل شود ، باید این پیوند را ایجاد کرد.
زنده باد پیوند کارگران بر علیه نظام سرمایه داری
۲۲ آذر ماه ۱۳۹٦
**************
چرخ های کارخانه هفت تپه در جریان اعتصاب از حرکت باز ایستاد!
ادامه اعتصابات کارگران نیشکر هفت تپه با حضور خانواده های کارگری
در ادامه اعتصاب هفته جاری که از شنبه ۱۸ آذر ماه شروع شده است ، امروز یکشنبه ۱۹ آذر ماه آین اعتصاب با حضور و حمایت وسیع خانواده های کارگری برگزار شد. در اعتصاب امروز -یکشنبه ۱۹ آذر ماه - کارگران به اتفاق خانواده ها خود ابتدا اقدام به بستن مسیر های ورودی ماشینهای حامل نیشکر به کارخانه شدند و در ادامه کارگران کورهای بخار را خاموش کردند. با خاموش شدن کوره های بخار کارخانه بطورکامل از حرکت باز ایستاد و تمامی کار ها متوقف شد. در این حال تمامی کارگران در قسمتهای مختلف شرکت از درب ورودی شرکت به طرف ساختمانهای اداری دست به راهپیمایی زدند. هنگام راهپیمایی همگی کارگران یک صدا شعار میدادن "افشار حیا کن هفت تپه رو رها کن".
(کارگران خواستار برگشتن هفت تپه تحت نظر دولت هستند)
دسیسه ناموفق مدیریت:
دیروز مدیریت شرکت با حرکتی فریب کارانه اقدام به پرداخت بخشی از دستمزد های چند نفر از کارگران کرد تا بتواند در صف کارگران تفرقه ایجاد کند.مدیریت با این حرکت ریاکارانه تلاش داشته و دارد که در صف اتحاد و همدلی کارگران برای رسیدن به خواست ها و مطالبات مشترک کارگران تفرقه ایجاد کند و تعدادی را از این صف مبارزاتی جدا کند.اما امروز خوشبختانه ما شاهد حضور پر رنگ تمامی کارگران بودیم و این طرح شیادانه مدیریت با آگاهی و همدلی کارگران با شکست روبرو شد.
مطالبات کارگران
دستمزد ۲ ماهه سالهای ۹۴ و ۹۵ (کارگران پیمانکاری)، پاداش بهره برداری سالهای ۹۴.و۹۵ و همچنین پنج ماه دستمزدهای معوقه.
این اعتصاب تا ساعت ۱۱ با سر دادن شعار علیه مدیریت ادامه داشت. در حین اعتصاب نیروها ی امنیتی به تعداد زیادی در منطقه کارخانه حضور داشتند اما ارعاب نیرو های امنیتی نتوانست خللی در اراده کارگران ایجاد کند.
سخنی با کارگران:
سندیکایی کارگری نیشکر هفت تپه اتحاد، همدلی و همبستگی کارگران و خانواده ها را بخشی از مبارزه طبقاتی می داند.
ما بارها گفته آیم و خواهیم گفت که عامل تمام سیه روزی ها،فقر و فلاکت ما کارگران، نظام سرمایه داری است و برای رهایی از این مصائب، چاره ای جز اتحاد و همبستگی در مبارزه طبقاتی نداریم. با مبارزه ی متشکل و آگاهانه، ما کارگران می توانیم پشت صاحبشان سرمایه را به خاک بزنیم . امروز خانواده های کارگری توانستند با حضور خود، نیرو و توان طبقاتی کارگران را دوچندان کنند. به این دلیل ما دست تمامی خانواده های کارگری را که در این اعتصاب حضور داشتند را به گرامی می فشاریم و یاد وار می شویم که باید همیشه خانواده های کارگری در این کارزار طبقاتی و تا پیروزی نهایی حضور داشته باشند.
۱۹ آذر ماه ۱۳۹٦
**************
اعتراض گسترده کارگران نیشکر هفت تپه
امروز شنبه ۱۸آذرکارگران بخش کشاورزی به همراه دیگر کارگرانی که بیش از یک سال است که باز نشسته شده اند دست به اعتراض زدند.
این اعتراض بصورت گسترده درسطح شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه صورت گرفت و تعداد زیادی از کارگران در این اعتراض شرکت داشتند. کارگران بخش کشاورزی بیش از چهار ماه است که دستمزد های معوقه داشته و همچنین دفترچه بیمه این کارگران به دلیل عدم پرداخت حق بیمه از طرف کار فرما تمدید نمیشود.
بیش از ۱۰۰۰ نفر از کارگران معترض به این بی حقوقی ها دراین اعتراض گسترده حضور داشتند.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه ضمن حمایت از خواست و مطالبات به حق کارگران، خواستار آن می باشد سریعا نسبت به خواست کارگران رسیدگی و مطالبات آنها پرداخت شود. ما معتقد یم که تنها با اعتراض و اعتصاب های کارگری و با نیروی متحد و متشکل می شود در مقابل این بی حقوقی ها ایستادگی کرد.
زنده باد اتحاد و همبستگی کارگران
مورخ…۱۳۹۶/۹/۱۸
**************
تسلیت به مردم ایران به ویژه هموطنان کرد
همراه شو عزیز تنها نمان به درد
کاین درد مشترک هرگز جدا جدا درمان نمیشود
کارگران، هم سرنوشتان ستم دیده؛
بعد از شنیدن خبر وحشتناک زلزله درغرب ایران از جمله مناطق اطراف کرمانشاه و شهرها و روستا های مرزی ایران و عراق و کشته شدن صدها انسان بی گناه وزخمی شدن هزاران انسان وتخریب هزاران محل سکونت، که به گفته خبر گزاری ها مرگبارترین زلزله سال جاری جهان نام برده اند، غم ، ماتم و نگرانی بزرگی بر همه ما سایه انداخت ویک بار دیگردر کنار این حادثه بسیار تلخ و ناگوار، تعدادی از آن زلزله ها که برسر ما فرود آمده است را برشمردیم . به گلوله بستن کولبران ، اخراج و قرارداد های سفید امضاه وموقت، بیکاری گسترده، احکام زندان و شلاق کارگران، بازداشت نمایندگان کارگری وبه غل و زنجیر بستن آنها بر روی تخت بیمارستان، حمله به صف کارگران گرسنه، به گلوله بستن کارگران خاتون آباد، دستمزد های چهار برابر زیر خط فقر، سفره خالی مردم زحمتکش،نبود تحصیل رایگان وفضای آموزشی مناسب، وجود کودکان کاروخیابان، کودک آزاری وتجاوز ، اعتیاد وفساد، وجود " ژن" های برتر، نابرابری ها و تبعیض های جنسی و ملی، نبود آزادی بیان، اندیشه، تشکل ،تجمع و اعتصاب، نبود امکانات پزشکی، بهداشتی و درمان مناسب و رایگان، نبود خدمات اجتماعی رایگان برای تمامی احاد جامعه، وجود فساد و رشوه خواری، ضرب و شتم و کشتن دستفروشان، وجود ریز گردها، وجود استثمارافسارگسیخته و...بله این زلزله ها و پس لرزه ها قابل شمارش نیستند ...!
بعدا فکر کردیم که عامل تمامی این بدبختی ها، نظام سرمایه داری است. باز هم فکر کردیم آیا نمیشود در چنین شرایطی کارگران و توده های فرودست جامعه از حداقل امکانات زندگی بهره مند شوند؟ آیا نمی شود کسانی که خود را دولت می نامند تنها فقط مقدارناچیزی ازدرآمد هایی که حاصل رنج کارما کارگران است را صرف رفاه و امنیت وآسایش افراد این جامعه کنند؟ شاید سرمایه داران و " ژن " های برتر، واعظان و حافظان این مناسبات، تصور می کنند که ما کارگران و توده های فرودست جامعه در قرن بیست ویک ، باید به مانند مردم قرون وسط اندیشه کنیم ودرمقابل این حوادث طبیعی، خود رامقصربدانیم! و تاوان مکافات و جنایات ناکرده را پس دهیم !!.
حاکمان گفتند برایتان خانه ساخته ایم !!؟ (مسکن مهر) تازه مشخص شد که آنچه ساخته اند مسکن نبود، بلکه قتلگاهی بود برای کودکان ودیگرعزیزانمان!
ما می دانیم که زلزله ، سیل و هر حادثه طبیعی دیگر میتواند خارج از اراده بشر رخ دهد، اما ما کارگران خواندیم وشنیدیم ودیدیم که با توجه به وجود دانش، تکنولوژی و فن آوری های جدید بشری، می شود با خشم طبیعت به مبارزه برخواست وهزینه های تخریب آن را به حداقل ممکن رساند. ما کارگران بازهم اندیشیدیم و دیدیم و شنیدیم که آنچه حامی ماست، خود توده های رنج وکارهستند و چه پرشور ما شاهد کمک های مردمی بوده وهستیم که دردل نا امیدی مردم زلزله دیده، به کمک آنها شتافتند.درود بر اراده شما ، درود بر همبستگی شما.
سندیکای کارگری نیشکر هفت تپه همراه با کارگران این شرکت از صمیم قلب به بازماندگان این حادثه دلخراش و بسیار ناگوار تسلیت گفته و خود را در این غم بزرگ شریک می دانیم.
یاد عزیزانی که قربانی زمین لرزه شدند گرامی باد!
تاریخ…۱۳۹۶/۸/۲۴...خورشیدی
**************
بازداشت و حبس محمود صالحی را قویاً محکوم میکنیم
بدنبال موج بازداشت های اخیر فعالین کارگری در آستانه روند تعیین حداقل دستمزد و برای ایجاد فضای سرکوب و رعب در مقابل اعتراضات و اعتصابات گسترده کارگری، محمود صالحی، فعال کارگری از مقابل درب بیمارستانی که برای مداوا مراجعه کرده بود، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان مرکزی سقز منتقل گردید.
هم اکنون نیز بعلت عارضه قلبی از زندان به یک بیمارستان اعزام گردیده است.
ما دستگیری این کارگر مبارز را که بیماری اش ناشی از سالها تحمل زندان در گذشته و بی توجهی مسئولین در مداوایش بوده است را بشدت محکوم میکنیم و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط ایشان ودیگر کارگران و فعالین کارگری هستیم ….
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه…مورخ…۱۳۹۶/۸/۱۵...خورشیدی
**************
اعتصاب دارنده گان ماشین های استیجاری درنیشکرهفت تپه
ازهفت تپه چه خبر؟
کارگرنیشکرهفت تپه
ماشین های استیجاری شرکت نیشکرهفت تپه،شامل اتوبوس، مینی بوس و وانت که جهت ایاب وذهاب پرسنل مورداستفاده قرار می گرفتند دست به اعتصاب زده اند.
دارنده گان بیش از یکصد وسیله نقلیه دراعتراض به پرداخت نشدن حقوق های خود دست به اعتصاب زده اند. اکثرماشین های مورد استفاده که وانت استیجاری می باشند از بهمن ماه۹۵حقوق خود دریافت نکردند. دارندگان ماشین ها، بدلیل مشکلات مالی، حتی ازتامین سوخت وسائل نقلیه خود ناتوان هستند اما تاکنون به خواست آنها رسیدگی نشده است.
همزمان کارگران، پیمانکاران ومالکین ماشین های استیجاری سبک وسنگین، بازنشسته ها جهت دریافت سنوات و کارگران درشرف بازنشستگی برای پرداخت ۴ درصد سهم کارفرما، دست به اعتراض زده اما هرباربا جواب واهی و سرخرمن مسئولین شرکت روبرو بوده ایم.
اخیرایکی ازاعضای هیئت مدیره شرکت نیشکر، درجواب کارگران گفته بود "مگرما سرگنج نشسته ایم که شما حقوق می خواهید"!!.
کارفرما به جای جواب گویی وپرداخت مطالبات، برای ما کارگران پرونده سازی ( امنیتی و قضایی ) می کند و حتی مسئولین محلی واستانی هم، درمقابل کارفرما سکوت کرده وقادر به دفاع ازحقوق ما کارگران نیستد.
کمترین خواست ما کارگران درشرایط کنونی ازدولت این است که بدلیل ناتوانی بخش خصوصی ازارائه مطالبات ما کارگران در نیشکر هفت تپه ، این شرکت از بخش خصوصی باز پس گرفته و تحت نظر دولت قرار گیرد.لازم به توضیح است که مدیران بخش خصوصی و مالکین فعلی شرکت نیشکرهفت تپه خود اذعان می کنند که ما خود بخشی ازقدرت ودولت هستیم.
ما خواست ها و مطالبات عاجل خود (در شرایط کنونی) را بارها یاد آورشده ایم و دراینجا برای چندمین بار، آن را دوباره تکرارمی کنیم:
خواست دریافت، ۴ ماه حقوق معوقه و پاداش سال ۹۴ و ۹۵ حقوق بهمن واسفند ماه ۹۴، روزمزدها پرداخت مطالبات تعاونی مصرف حدود۴۰۰ میلیون تومان (که باعث انحلال تعاونی شدند) پرداخت حق عضویت بیمه تکمیلی کسرشده ازحقوق پرسنل به صندوق تکمیلی پرسنل حدودا یکسال پرداخت ۳ ماه حق بیمه ماهیانه کارفرما به تامین اجتماعی توزیع لوازم التحریرمدارس جیره ماه رمضان پرداخت ۱۰میلیارد سهم ۴ درصد حدود۲۰۰ نفراز، نی بران فصلی، جهت بازنشستگی که مصوبه مجلس است انتظاربیش از۳۰۰ کارگر دائم جهت پرداخت ۴ درصدسهم کارفرما به بیمه، جهت بازنشستگی وهزاران فلاکت و بدبختی دیگر، که دولت باسیاست های مخرب خود، شرکت و کارگران وخانواده های آنان رابه سیه روزی کشانده است.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، خواهان پرداخت فوری تمامی مطالبات پرسنل می باشد.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
**************
پیام به کنگره جهانی آی. یو. اف
پیام به کنگره جهانی آی. یو. اف (فدراسيون اتحاديه های کارگری بخشهای صنايع کشاورزی، موادغذايی، هتلداری، رستوران، توزيع موادغذايی و تنباکو) از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
ایران ۵ شهریور۱۳۹۶برابر با۲۷ اگوست
دوستان و همکاران عزیز
درودهای گرم و پیام همبستگی ما به مناسبت ٢٧ امین کنگرۀ جهانی آی. یو. اف، از تاریخ ٢٩ آگوست تا ١ سپتامبر ٢٠١٧ در شهر ژنو را بپذیرید. کنگرۀ بسیار موفقی را برای پیشبرد منفعت کارگران و تشکلات کارگری در سراسر جهان آرزومندیم. می دانیم که باید در کنار هم ایستاد تا حملات کارفرمایان، شرکت های سرمایه داری و دولت ها به حقوق و دستاوردهای کارگران را به عقب برانیم.
متأسفانه ما به عنوان یک تشکل عضو آی. یو. اف. نمی توانیم در این گردهمائی مهم با شما باشیم. همان طور که بسیاری از شما ممکن است مطلع باشید به دلیل محدودیت های زیادی که به ما تحمیل شده، از جمله جو امنیتی بالا در کشور، ما نمی توانیم به عنوان نمایندگان سندیکا آزادانه فعالیت و یا سفر داشته باشیم. از زمان راه انداری سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، اعضای هیأت مدیره و فعالین سندیکا و بسیاری از کارگران هفت تپه هدف آزار و اذیت و پیگردهای قانونی قرار گرفته اند. در هفته های اخیر شاهد اقدامات سرکوبگرانه علیه ده ها تن از کارگران نیشکر هفت تپه و تشدید فشار بر سندیکا بوده ایم. از جمله بیش از ٦٠ نفر کارگر نیشکر هفت تپه در روزهای اخیر به دلیل شرکت در اعتصاب و به اتهام «تحریک کارگران» دادگاهی شده اند. همچنین شعبۀ اجرای احکام دادگاه انقلاب اندیمشک در تاریخ ٢٤ آگوست ٢٠١٧ طی ابلاغیه ای به آقای علی نجاتی، عضو هیإت مدیره سندیکا، از او خواسته است که در ظرف پنج روز خود را برای اجرای حکم زندان آماده کند در غیر این صورت بازداشت خواهد شد. علی نجاتی به اتهامات واهی به ٦ ماه حبس محکوم شده است و در گذشته نیز بارها دستگیر و زندانی شده بود و این حکم علیرغم بیماری قلبی ایشان و تجویز پزشکان مبنی بر عدم حضور در محیط های استرس زا صادر شده است.
طی گزارش های رسیده ده ها تن از کارگران نیشکر ممکن است بزودی به دلیل شرکت در اعتصابات اخیر دادگاهی شوند. همچنین اعضای دیگری از اعضای هیأت مدیره سندیکا به دادگاه احضار شده اند. این اعتصابات به دلیل پرداخت نشدن دستمزد و مزایای کارگران شاغل و بازنشستگان نیشکر هفت تپه و در اعتراض به روند خصوصی سازی شرکت به وقوع پیوستند. خصوصی سازی شرکت از جمله موجب شده است که کارگران امنیت شغلی خود را از دست بدهند، دستمزدهایشان با تأخیر پرداخت شود و نیروهای انتظامی در محیط کار مستقر گردند. متأسفانه در بخش های دیگر کارگری نیز شرایط مشابهی حاکم است. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه نیز به طور دائم مورد اذیت و آزار قرار می گیرد. هم اینک آقای رضا شهابی عضو هیأت مدیره این سندیکا از تاریح ٩ آگوست ٢٠١٧ در زندان رجائی شهر در اعتصاب غذا به سر می برد.
ما از نمایندگان منتخب در ٢٧ امین کنگرۀ جهانی آی. یو. اف. درخواست می کنیم که نقض مستمر حقوق کارگران در ایران و بازداشت و اذیت و آزار کارگران نیشکر هفت تپه را محکوم کنند. اقدامات فوری شما از جمله تصویب یک قطعنامه اضطراری در این کنگره بسیار سودمند خواهد بود.
ازهمۀ شما بسیار سپاسگزاریم و برایتان آرزوی موفقیت و پیروزی داریم.
در همبستگی:
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه ایران، ۵ شهریور ١٣٩٦ برابر با ٢٧ آگوست ٢٠١٧
**************
موج اخراج سازی و احضار کارگران نیشکر هفت تپه ادامه دارد
بدنبال توقف اعتراضات صنفی از سوی کارگران وشرکت نیشکر هفت تپه که پس از هفته ها اعتصاب و تجمعات متوالی بوقوع پیوست، مدیریت شرکت در طول ده روز گذشته به جای رسیدگی به خواستهای آنان، اخراج سازی کارگران را در دستور گذاشته و طی روزهای گذشته دست به اخراج ۹ نفر از آنان که اکثرا شاغلین بخش کشاورزی و دارای هشت سال سابقه کار می باشند زده است. ۲ نفر از این کارگران اخراجی از جمله کسانی هستند که مدت ۳ روز در مقطع اعتصاب کارگران تحت بازداشت بودند.
این اخراج سازیها در حالی از سوی کارفرما صورت میگیرد که از طرف دیگر، احضار کارگران معترض به دادستانی شوش نیز ادامه دارد. البته اتخاذ چنین سیاستی از سوی کارفرما تازگی ندارد و از بهمن ماه سال ۹۴ که شرکت به بخش خصوصی واگذار شده است کارفرما قوانین خود ساخته خود را همچون کارفرمای چسب هل بر شرکت حاکم نموده و با قانون شکنی، شرایط بسیار سخت و غیر قابل تحملی را بر کارگران شرکت تحمیل کرده است.
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه سر برآوردن کارفرماهایی همچون کارفرمای چسب هل و شرکت نیشکر هفته تپه را در تداوم و نتیجه سیاست سرکوب مطالبات صنفی کارگران در سراسر ایران میداند که اینک
کارفرمایان میتوانند همچون یک دولت خودمختار، قوانین خود ساخته و حکومت خاص خود را بر کارگران مراکز مختلف تولیدی در سطح کشور حاکم کنند.
ما تداوم این وضعیت را غیر قابل تحمل میدانیم و بدینوسیله با تاکید بر پایان دادن به وضعیت حاکم بر شرکت نیشکر هفت تپه و بازگشت بکار همکاران اخراجی خود، خواهان توقف تهدید و اخراج و پرونده سازی علیه تمامی کارگران در سراسر کشور هستیم و احکام غیر عادلانه ی شلاق و حبس بر علیه کارگران معترض از جمله شاپور احسانی راد و زندانی کردن مجدد رضا شهابی را قویا محکوم میکنیم.
۲۹ مرداد ماه ۱۳۹۶
**************
احضار چهل کارگر دیگر هفت تپه توسط دادگستری شوش
دنبال آزادی کارگران بازداشتی شرکت کشت وصنعت نیشکر هفت تپه، طی چند روز گذشته، چهل کارگر دیگر توسط شعبه اول دادیاری دادگستری شوش احضار شده اند.
این کارگران بایستی روز یکشنبه، ۱۵ مرداد، ساعت هشت صبح در دادگاه حضور یابند. اتهام اولیه محرک ذکر شده است. طبق اطلاعات رسیده، این اسامی توسط مدیر عامل شرکت، سیامک افشار، و با همکاری حراست، تهیه شده و به دادگستری شوش ارسال گردیده است.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه تهدید و احضار کارگران هفت تپه و هرگونه پرونده سازی علیه همکاران خود و کارگران دیگر بخشها در سراسر کشور را محکوم می کند.
کلیه اتهامات نیروهای امنیتی و قضایی علیه کارگران لغو باید گردند.
۱۳ مرداد ماه ۱۳۹۶
**************
ده نفر از کارگران بازداشتی هفت تپه با سپردن کفالت به طور موقت آزاد شدند
شنبه هفتم مرداد ۱۳۹۶ ده کارگر بازداشت شده شرکت کشت وصنعت نیشکر هفت تپه در زندان دزفول پس از محاکمه در دادگاه شوش توسط دادستان به طور موقت و با سپردن کفالت یا فیش حقوقی از زندان آزاد شدند. درضمن آقای افشار مدیر عامل شرکت نیشکر هفت تپه به این دادگاه احضار و در مورد عدم پرداخت مطالبات کارگران وهمچنین بازنشستگان توضیحاتی داد.
اسامی نه نفر از کارگران بازداشتی به قرار زیر است: رستم و حمید عبدلله زاده، احمد و یعقوب الکثیر، عادل سماعین، ابراهیم ظهیری، بهزاد نظری، صباح سواری و احمد مرادی. حضور تعداد کثیری از کارگران هفت تپه در مقابل ساختمان دادگاه در حمایت از همکاران بازداشتی خود چشم گیر و نشان دهنده اتحاد کارگران با وجود فضای امنیتی موجود می باشد.
از تمامی کارگران و نهاد ها و تشکلهای مستقل کارگری درداخل و خارج از ایران که همواره حمایتهای خود را از کارگران وخانوادهای آنان طی این مدت ابراز داشته اند قدر دانی ومراتب سپاسگذاری خود را اعلام میداریم.
با امید به همبستگی تمامی کارگران جهان
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
هفتم مرداد ماه ۱۳۹۶
**************
تداوم بازداشتها و اذیت و آزار کارگران نیشکر هفت تپه
همانطور که در اطلاعیه سوم مرداد ماه ۱۳۹۶ اعلام نمودیم، بدنبال تجمعات اعتراضی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در روزهای اخیر و بسته شدن جاده بین المللی اندیمشک اهوز توسط کارگران در سوم مرداد ماه، ماموران امنیتی و انتظامی شبانه حود ۱۵ نفر از کارگران را دستگیر کردند. تا ساعت مخابره این خبر از افراد بازداشتی شب گذشته اطلاعی در دست نیست وخانوادهای بازداشتی همچنان سرگردان به دنبال فرزندان وهمسران خود هستند.
در ادامه بازداشتهای دیروز امروز نیز تعداد پنج کارگر دیگر با هماهنگی حراست شرکت و مدیر شرکت آقای افشار توسط نیروهای اطلاعات وامنیت نیروی انتظامی بازداشت وبه مکان های نامعلوم منتقل شده اند.
لازم به ذکر است که جوی به شدت امنیتی بر هفت تپه حاکم شده است ودر این میان هئیت مدیره سندیکا نیز به طور محسوسی از طرف نیروهای امنیتی تحت فشار قرار گرفته اند، به طوری که امروز بعد از سه ماه که دستمزد اردیبهشت ماه به حساب کارگران واریز شده است دستمزد آقایان فریدون نیکوفر، جلیل احمدی و قربان علیپور پرداخت نشده است.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه ضمن محکوم کردن بازداشت این انسانهای شریف و زحمت کش، خواستار آزادی بی قید و شرط تمامی این عزیزان می باشد. مقامات به جای برخوردهای امنیتی و سرکوبگرانه لازم است رسیدگی فوری به مطالبات برحق کارگران را تحت توجه قرار دهند.
باتشکر از حمایتهای تمامی تشکلهای کارگری وسایر نهاد های مستقل
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
چهارم مرداد ۱۳۹۶
**************
عدم رسیدگی به خواسته کارگران نیشکر هفت تپه
و بکارگیری نیروهای انتظامی علیه کارگران معترض محکوم است!
کارگران بازداشت شده باید فوری و بدون قید و شرط آزاد گردند!
در پی اعتراضات کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در روزهای اخیر و بسته شدن جاده بین المللی اندیمشک اهواز توسط کارگران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات معوق خود، نیروهای پلیس و امنیتی شبانگاه و از ساعت ۲۱ سه شنبه سوم مرداد ماه با یورش به خانه های کارگران پانزده تن از آنان را بازداشت کردند. احمد کثیر، بهزاد نظری، سیدهادی تفاح، عبدالرضا سرخه، حمید عبدالله زاده و دو نفر که نام شان صباح سواری است در بین بازداشت شدگان هستند..
همکاران ما اعلام کرده اند که در صورت عدم پرداخت مطالبات معوق خود و همچنین عدم آزادی کارگران بازداشتی اعتراضات خود را از فردا از سر خواهند گرفت.
کارگران نیشکر هفت تپه در چندین سال اخیر برای به دست آوردن مطالبات خود بارها دست به اعتراض و اعتصاب زده اند. اعتراضات این دوره کارگران و بازنشستگان نیشکر هفت تپه تا کنون باید به مقامات نشان داده باشد که عدم توجه و رسیدگی نسبت به خواسته های کارگران قابل پذیرش نیست. اعتراضات ما کارگران و بازنشستگان شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در دوره اخیر جهت رسیدگی فوری به مطالبات زیر است: پرداخت دستمزدهای عقب افتاده از اردیبهشت تا تیر امسال؛ تمدید دفترچه های بیمه تامین اجتماعی، که از فروردین تا تیر امسال به دلیل عدم واریز هزینه آن توسط کارفرما انجام نشده است؛ کارگران بازنشسته که آخرین سری آنها در اسفند ۱۳۹۵ بازنشست شده اند کماکان منتظر ۴ درصد حق کارفرما می باشند که پرداخت نشده است.
علاوه بر مطالبات فوری فوق، پروسه واگذاری شرکت به بخش خصوصی، مورد اعتراض شدید کارگران می باشد. بیش از ۱۵ ماه این پروسه در جریان بوده است و اگر چه شرکت هنوز بطور کامل به بخش خصوصی واگذار نشده و کماکان شرکت عام محسوب می گردد، لیکن ناکارآمدی بخش خصوصی آنچنان آشکار و مخرب بوده است که در صورت پایان این پروسه و نهایی شدن خصوصی سازی سرنوشت کل این صنعت و کارگران شاغل آن با مخاطرات جدی تری روبرو خواهد شد. پروسه خصوصی سازی تا همینجا موجب گردیده که پرداخت دستمزدها و پاداش های کارگران بطور مداوم به تاخیر افتاده، امنیت شغلی کارگران تضعیف گردیده و حتی مزایای کاری ابتدایی ای همچون لباس کار و پوتین در اختیار کارگران قرار نگیرد. همزمان با بدتر شدن وضعیت کارگران شاهد بوده ایم که حضور نیروهای امنیتی و انتظامی در محیط های کار گسترده تر شده است. اقدامات سرکوبگرانه نیروهای انتظامی در روزهای اخیر و امروز پس از بستن جاده اهواز-اندیمشک توسط کارگران نشان میدهد مقامات حاضرند میلیونها هزینه برخوردهای امنیتی را متحمل شده اما مزد و مزایای ابتدایی ما کارگران را نپردازند.
واقعیت این است که تعداد کارگران و کارمندان شرکت نیشکر هفت تپه از بالای هفت هزار نفر به زیر ۴۵۰۰ نفر سقوط کرده و اکنون اکثریت کارگران شرکت بالاخص در بخش کشاورزی را کارگران پیمانی تشکیل میدهند. بی تردید دولت مسئول این تضییغات و بی حقوقی ها می باشد و موظف است در اسرع وقت به کلیه مطالبات کارگران و سرقت دستمزدهای ما رسیدگی نماید.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط کلیه کارگران بازداشت شده است. سندیکا تلاش خواهد کرد که با انعکاس منظم تر مبارزات کارگران و بازنشستگان شرکت توجه جامعه در کشور و سطح بین المللی را نسبت به مصائب ما کارگران بیش از پیش جلب نماید. ضمن قدردانی از حمایتهای تاکنونی، ما همچنین از حمایت آی یو اف (فدراسیون بینالمللی کارگران صنایع مواد غذایی، کشاورزی و خدمات) و کارزار جهانی آن و دیگر تشکلات کارگری که از هفته پیش در حمایت از کارگران نیشکر هفت تپه و سندیکا آغازشده است قدردانی می کنیم و خواهان تداوم حمایتهای کارگری داخلی و بین المللی هستیم.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
سوم مرداد ۱۳۹۶
**************
سریال گرسنگی کارگران نیشکر هفت تپه پایانی ندارد
امروز٢٨ تیرماه در هفت تپه بازهم اعتصاب بود. اعتصاب کارگران شاغل، بخاطر سه ماه تاخیر حقوقی وهمچنین اعتصاب۳۴۱ تن از کارگران بازنشسته اسفندماه، که همان مشکل عدم پرداخت ۴ درصد سهم کارفرما به تامین اجتماعیست که با گذشت چندین ماه، هنوز اندرخم یک کوچه ایم. امروز کارگران بازهم برق کارخانه را در اعتراض، برای ساعاتی قطع کردند. ما کارگران اعلام می کنیم که از دروغهای کارفرما خسته شدیم. خسته شدیم از بس وعده سرخرمن شنیدیم. از شرمنده شدن نزد خانواده هایمان خسته شدیم. ما از فقر خسته شدیم. ما حتا از وجود خویش هم خسته شدیم. بعنوان پدر احساس حقارت و بدبختی می کنیم. این چه وضعیست که زندگی ما، معیشت ما و حیثیت ما را در دستان کارفرمای از خدا بی خبر بخش خصوصی ناکار آمد گذاشته اند؟ و ما را به امان خدا رها کرده اند؟. ما گرسنه ایم. بچه های ما ایضا. به کجا پناه ببریم؟. به کی شکایت ببریم؟. آیا اطفال گرسنه ما می فهمند که بابا حقوق نگرفته است؟. بخدا این زندگی نیست. بخدا این انصاف نیست. والا ما هم آدمیم. اقای روحانی، تا کی باصدای بلند فریاد بزنیم؟، ما گرسنه ایم؟ چرا ما باید چوب نالایقی برخی وزارت خانه های (صنعت و کار) دولت، دراجرای اصل خانه خراب کن۴۴ را بخوریم؟. آقای روحانی تا کی باید برای نقد کردن حقوقمان اعتصاب کنیم؟ والا به پیر به پیغمبر ما از اعتصاب کردن هم خسته شده ایم. ما هم دوست داریم بدون هیچ دغده ای کار کنیم. تولید کنیم. به ثروت جامعه بیافزایم. اما چه کنیم که مانند کودکی هستیم تا صدایمان درنیاید کسی متوجه حق ما نمیشود. مگر ما چه می خواهیم؟ جز حاصل دسترنجمان؟ آقای جهانگیری اینطور میخواهید سیاستهای اقتصاد مقاومتی رابه پیش ببرید؟. مسئولین امنیتی منطقه: دیگرکسی ازاعضائ هیات مدیره شرکت به خود زحمت نمیدهند حتی پاسخی به ماکارگران، هرچند خلاف واقع بدهد. مسئولین شورای تامین استان و شورای امنیت ملی کشور بخصوص جناب آقای شمخانی، شما که بچه خوزستان هستید و کارکردن در دمای بالای۵۴ درجه را میفهمید، به دادمان برسید. مارا ازاین زندگی مصیبت بار نجات دهید . ماهم مسلمانیم. ماهم حق حیات داریم. اینجا کرامت انسانی ما دارد ازبین میرود. بخدا ما هم به فکر امنیت کشورهستیم. ما هم شرایط منطقه رادرک میکنیم. ولی برخی با بی مسئولیتی میخواهند صدای ما رادربیاورند. در پایان ازتمام مسئولین کشور بخصوص نمایندگان خوزستان درمجلس، عاجزانه درخواست میکنیم به موضوع واگذاری شرکت نیشکرهفت تپه و هم چنین مطالبات بحق کارگری ما، ورود کنند.
جمعی از کارگران نیشکر هفت تپه
٢٨/تیرماه/۱۳۹٦
**************
و این حکایت همچنان ادامه دارد
مشکلات کارگران شرکت نیشکر هفت تپه پایانی ندارد.این هم میوه خصوصی سازی و تحول اقتصادی که برای ما چیزی بجز ،فقر وبلاتکلیفی ، تهدید واخراج دستاوردی نداشته است.تاخیرهای مکرر حقوقی ،عدم پرداخت سهم کارفرما به تامین اجتماعی، بی اعتبار شدن دفترچه های تامین اجتماعی و از همه بدتر وضعیت بغرنج ۳۴۱ نفر از بازنشستگان اسفندماه گذشته هستند که با اهمال کاری کارفرما در پرداخت سهم چهار درصد به بیمه تامین اجتماعی ،در برزخی جانکاهی قرار دارند. در چند روز گذشته چند نوبت به فرمانداری مراجعه کردند که بجای نتیجه ،با تهدید و ارعاب در خاتمه دادن به هرگونه تجمعی روبرو شدند. اداره کار شوش هم با ریاست خانم رقیه محمودی که خود حکایت دیگریست.دعوت به صبوری برای کارگری که نان ندارد برای کارگری که گرسنه است تحقیر و توهین به آدمیت است.لذا کارگران با وجود چنین فشارهایی صبح امروز با مراجعه به شرکت وعدم پاسخگویی مسئولین ،اقدام به قطع برق شرکت و قطع سیستم مخابرات آن نمودند. ما اعلام می کنیم تا تحقق مطالباتمان آرام نشینیم. متاسفانه دولت، مسئولین استانی.شهرستانی وشرکت بجای حل حقوق قانونی این افراد وکارگران شاغل که بناچاراقدام به تحصن اعتراضی میکنند انها را ارازل واوباش می نامند درحالی که این افراد دردمای بالای ۵۰ درجه دراین شرکت مشغول بکار بودند.هنوزچندگاهی از رای مردم وکارگران به دولت حسن روحانی نگذشته است که شاهد این برخوردهای ناشایست مسئولین مربوطه با کارگران هستیم
اما سخنی با اقای روحانی
اقای روحانی منشور حقوق شهروندی که ازآن دم میزنید اینست که شرکتی را با این همه وسعت وهزاران کارگر، به بخش خصوصی ناکارآمد وناتوان واگذارکنید؟ ودرپاسخ جهت حل معضلات کارگران ، تهدید به برخورد سخت تنها چاره کار باشد؟ ما دردولت احمدی نژاد دردهه ۸۰ ،کم باتون وگازاشک اور نخوردیم ، بارها بازداشت و زندانی واخراج نشدیم که این چنین زندگی ما ملعبه دست دیگران باشد. مابه شما رای ندادیم که نزد خانواده خود شرمنده و تحقیرشویم مابه شما رای ندادیم که دفترچه های درمانی ما ۴ ماه فاقد ارزش باشد شما دارید باجامعه کارگری چکارمیکنید؟ این هم ازطرح کارورزی شما که کارگران وتحصیلکردههای دانشگاهی رابه جای اشتغال پایدار به برده تبدیل خواهد کرد شما فقط بفکرامار و ارقام هستید تا اشتغال پایدار. شما دارید درجهت حمایت ازسرمایه دار وکارفرماهایی که حتا ثروت خود را نه از تولید و صنعت که از رانت وجاهای دیگر کسب کرده اند، نیروی کار رانابود میکنید.چند روز وچند ماه، باید برای حقوق مان دست به اعتراض بزنیم؟ چراسازمان خصوصی سازی به هفت تپه مراجعه نمیکند تاببیند چه دسته گلی به آب داده است؟.چرا نیروهای امنیتی منطقه علارغم گزارش مکرر کارگران ،اقدامات لازم را انجام نمیدهند؟ مگرما انسان نیستیم؟ مگرما مردم خوزستان وشوش نبودیم که زیرتوپ وگلوله هم دراین شرکت ،کار می کردیم؟ وهم ازوطن دفاع می کردیم؟ چراوقتی به قدرت رسیدید همه چیز را فراموش می کنید؟ .دیگرچه بکنیم ؟چقدر فریادبزنیم؟ که هرچه کنیم حق است
جمعی ازکارگران نیشکرهفت تپه
۱٧/۴/۱۳۹۶
**************
توهین قائم مقام مدیریت شرکت نیشکرهفت تپه به کارگران معترض
از بدو حضور بخش خصوصی به شرکت، همواره ناتوانی مدیران درانجام تعهدات قانونی شان، با واکنش شدید کارگران مواجه شده است. این اعتراضات سبب خشم و ناراحتی کارفرما گشته است.
اخیرا به مناسبت عید فطر، قائم مقام مدیریت شرکت نیشکرهفت تپه در نمازخانه شرکت که جای نیایش وعبادت است، حرمت این مکان را حفظ نکرده و به جای معذرت خواهی از پرسنل به دلیل ناتوانی در پرداخت مطالبات آنها، کارگران معترض را اراذل واوباش خطاب کرد و اعلام نمود که بعد از این فضای شرکت را امنیتی خواهد کرد.
این چندمین باراست که یا مدیران شرکت به جای توجه به خواست کارگران، به آنان توهین می کنند و یا نیروهای انتظامی که با اجازه آنان وارد شرکت شده اند، برای ایجاد رعب و وحشت اقدام به شلیک هوایی کرده و به کارگران فحش ناموسی داده اند. چندی پیش نیز امید اسدبیگ، مدیرعامل شرکت، طی مصاحبه ای از این گونه الفاظ استفاده کرده بود.
این روزها به دلیل بی تفاوتی مسئولین، کارگران یکه و تنها برای حقوق مسلم خود، در حال مبارزه و تلاش هستند. اگر مسئولین منطقه تدبیری نیاندیشند وتکلیف شرکت و کارگران را نسبت به برگشت شرکت به شرایط دولتی فراهم نکنند، باید انتظار هر موضوع و اقدامی را در آینده داشته باشند، چون کارگران بیش ازاین نمی توانند شاهد این بی اخلاقی ها و بی حرمتیها باشند و سکوت اختیار کنند.
این منطقه دارای بافتی عشایری و طایفه ای است و به هیچ عنوان مردم این منطقه این اعمال را برنمیتابند. امید است با توجه به شرایط خاص منطقه و کشور، با اقدام به موقع، به خصوص توسط مسئولین امنیتی مانع هرگونه سوءاستفاده از این گونه نارضایتی توسط بدخواهان کشور باشیم.
جمعی ازکارگران نیشکرهفت تپه
۹ تیر ۱۳۹۶
**************
تجمع مجدد بازنشسته های نیشکرهفت تپه، این سریال کی به قسمت اخرمیرسد؟
صبح امروزبازنشسته های اسفندماه این شرکت بدلیل بدعهدی مکررکارفرما، درخصوص وعدهای داده شده، در مقابل درب اموراداری شرکت تجمع اعتراضی برگزارکردند مدیر امور اداری دراین تجمع اعلام کرد که باهماهنگی های به عمل آمده چند جانبه، بین سازمان تامین اجتماعی وشرکت واستانداری، مقررشده که ازطریق شورای تامین استان این توافق اجرایی شده و مشکل ۴ درصدسهم کارفرمای ۳۴۱ نفرکارگران بلاتکلیف شرکت و مشکل دفترچه های درمانی کارگران که ۴ ماه است بخاطر پرداخت نکردن مبلغ بیمه ماهیانه کارفرما، فاقد اعتبارهستند باموافقت تامین اجتماعی حل شود. شرکت نیشکرهفت تپه بیش از۲۳۰میلیارد تومان برابربا یک چهارم ارزش و سرمایه شرکت، به تامین اجتماعی بدهکار است و از زمان خصوصی سازی در این ۱۵ماه اخیر، حدود ۵۰ میلیارد تومان به مبلغ مذکور اضافه شده است. لذا نیشکرهفت تپه بزرگترین بدهکارسازمان تامین اجتماعی درسطح کشوراست. حال سوال اساسی اینجاست که چرا شرکت رابا مبلغ پرداختی فقط شش میلیارد تومان یعنی دو سوم حقوق پرداختی یک ماه پرسنل شرکت، ازطریق مناقصه سوری یک جانبه، به مالکین جدید واگذارکردند که جای سوال و تحقیق وتفحص دارد ولی این شرکت رابه سازمان تامین اجتماعی که یک شخصیت حقوقی قدرتمنداست بجای طلبهای خود واگذارنکردند تا کارگران هم دچار معضلات عدیده موجود نشوند. متاسفانه شرکت نیشکر هفت تپه، خودمانی سازی شده نه خصوصی سازی. بخاطرهمین موضوع است که فریاد پرسنل این شرکت دراین مدت بجایی نمیرسد. کارگران این شرکت ۲ حقوق و۲ پاداش سالهای گذشته و علاوه براینها، شرکت حقوق کارگران روزمزد (قراردادهای سفید امضا) در بهمن و اسفندسال ۹۴ را به همراه حق بیمه شان، بدلیل اختلاف با پیمانکار طرف قرارداد خود، پرداخت نکرده است و هنوز ۱۰ میلیارد بیمه سهم کارفرماها،که مصوبه مجلس درسال ۹۲ است را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده تا حدود ۱۸۰ تن کارگران فصلی نی بر، بلاتکلیف بمانند. درپایان، دولت باید پاسخ دهد که چرا این شرکت را با وجود کوهی از مشکلات حل نشده و معوق، به کسانی واگذارکرده که حتا از پرداخت جیره ماه رمضان حدود ۲۵۰۰ نفر از پرسنل خود، شامل ۲ عدد مرغ و یک پاکت خرما و یک کیسه برنج برنمی آید. چرا با اینگونه واگذاریها، شرایط منطقه را درنظر نگرفته و هرروزکارگران برای ابتدایی ترین حقوق خود، باید دست به اعتصاب بزنند و بصورت فله ای توسط کارفرما اخراج شوند. از مسئولین مربوطه که درخواب غفلت هستند میخواهیم که هرچه زودتر به این اقدامات غیرکارشناسانه، رانتی و ظالمانه، پایان دهند و واگذاری شرکت را لغو و به دولت بازگردانند.
جمعی از کارگران و پرسنل شرکت نیشکر هفت تپه
۱۳۹٦/۴/٧
**************
خصوصی سازی یا امنیتی کردن هفت تپه؟
در سالهای اخیر بحث اجرای متم اصل ۴۴ قانون اساسی، ورد زبان همه سیاستمداران و اقتصاددانان ایران بوده است. گویی اجرای این اصل تنها راه نجات اقتصاد ایران از گردنه نابودیست. اما اجرای تاکنونی آن، بهمراه نتایج حاصله،جای هیچ شکی برای عموم کارگران باقی نگذاشته است که این اصل، خانه خراب کن معیشت و آجر کردن نان کارگران است.
حالا هی آقای روحانی مرتب تکرار کند که این اصل در گذشته درست اجرا نشده است و کار ما درست است، پیدا کنید پرتقال فروش را. کارگران کجای ایران از موهبات این اصل برخوردار شده اند؟ چه ثمری بجز ورشکستگی کارخانجات واخراج فله ای کارگران، بهمراه داشته است؟ البته ناگفته پیداست که کارفرماها و سرمایه داران منتفعین واقعی این سیاست بوده اند. اما در هفت تپه اوضاع ما کارگران در وخامت شدیدی بسر می برد. تاخیرهای مکرر حقوقی، عدم پرداخت سهم بیمه کارفرما موجب شده است که دفترچه های بیمه تامین اجتماعی کارگران بی اعتبار باشن. استخدام کارگر به روش قرار داد سفید امضا که ستم دیگریست که در حق کارگران هفت تپه شده است واداشتن کارگران به جاسوسی از همدیگر، نصب دوربین های متعدد، بهمراه پهپاد در محیط کارخانه بجهت رصد و شناسایی حرکتهای اعتراضی کارگران، از برکات خصوصی سازی و اصل ۴۴ برای ما کارگران بوده است. از سوی دیگر بدهکاری گسترده کارفرما به تامین اجتماعی موجب شده است که بیش از ۳۴۰ تن از کارگران، از قبل از عید نوروز در برزخ جانکاهی قرار بگیرند چرا که کارفرما سهم ۴ درصدی خود به تامین اجتماعی را پرداخت نمی کند تا این کارگران با وجود ترک کار بازنشسته شوند بعبارت ساده تر نه بازنشسته هستند ونه کارگر ازینجا رانده واز اون جا مانده آنهم بدون هیچگونه حقوقی. همه اینها نمونه های کوچکی هستند از بدبختیهای ما کارگران در هفت تپه. تازه این همه مصیبت نیست بطور مثال در هفته گذشته در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه حقوق و دستمزد ،کارگران چاره ای بجز اعتصاب واعتراض نداشتند اما کارفرما در اقدامی تلافی جویانه و غیر انسانی، بیش از۳۰ تن از کارگران را اخراج ویا معلق نمود.یعنی حق خواهی شما با مشت جواب داده می شود ما نمی دانیم که ایا دولت ازین اقدامات غیر قانونی وغیر انسانی که از سوی مالکان جدید شرکت صورت می گیرد، خبر دارد یا نه؟ اما این وضعیت همیشگی کارگران در دوسال اخیر وبعد از واگذاری به بخش خصوصی بوده است. بطور قاطع میتوان گفت که برای پرداخت حقوق و دستمزد در هرماهی، کارگران چاره ای جز اعتراض واعتصاب نداشته اند.این واکنش کارگران در مقابل قانون گریزی، بی خیالی و بی اخلاقی کارفرما صورت گرفته است که بهیچ عنوان داوطلبانه نبوده است. این کارفرما بوده است که موجب پدید آمدن مسائل امنیتی شده است و نه کارگران.آقای روحانی، توسعه سیاسی وحقوق شهروندی پیش کش، ما گرسنه ایم. ما ناامید وبی دفاعیم. احساس ناامنی شغلی و معیشتی بدترین اتفاقیست که برای یک انسان می افتد. با وجودیکه هر گونه تلاشی در جهت تشکل یابی کارگران (سندیکا) با مانع بلند زندان و اخراج روبروست دست های ما بسته است و گرگی در روبرو، که قصد نابودی ما را دارد. بقول سعدی که می فرماید: در شهرما سنگها را بسته اند وسگها را باز.
ما کارگران، خواستار بازگشت شرکت نیشکر هفت تپه به مجموعه دولت هستیم. مالکین جدید نیامده اند تا ما نانی به کف آریم بلکه قصدشان آجر کردن این نان است. و ما چاره ای بجز دفاع از هستی وکیان خود نداریم. این دفاع، دفاع از زندگی، حیثیت و انسانیت ماست. ما خواسته ای بجز حق و حقوق کارگری خویش نداریم.
هفت تپه را دریابید
جمعی از کارگران و پرسنل شرکت نیشکر هفت تپه
تیرماه/۱۳۹٦
**************
همدردی کارگران هفت تپه در غم فاجعه معدن یورت
غم ات در نهان خانه دل نشیند
هنوز اخبار کشیدن اجساد کارگران معدن یورت در صدر خبرهای کارگری است. کارگرانی که برای زندگی انسانی و شرافت خانواده اشان کار را می کردند و جان خودشان را برای سهل انگاری و سودجویی سرمایه از دست دادند برخلاف سرمایه داران که فقط بفکر سود بیشتر هستند.
در نبود قوانین ایمنی کار ما باید هر روز شاهد آمار بیشتری از کشتار و آسیب بدنی کارگران در محیط کار باشیم. هنوز قانونی وجود ندارد که کارگر زمانی که خطر کند دست از کار بکشد. اگر کارگری اعتراض کند کارش یا زندان و یا بیکاری است.
ما کارگران هفت تپه در گرمایی گاه بالای پنجاه درجه مجبور بکار هستیم موضوعی که در تمامی کشورهای حل شده است و کارگران در دمای بالای ٣۴ درجه نباید کار کنند و یا کارفرما شرایط مناسب را بوجود آورد.
وضعیت ایمنی کار هر روز بدتر می شود و تنها راه حل در مقابل کارگران در به وجود آوردن تشکلات خودشان است، و ما امید داریم کارگران معادن دست به تشکیل نهاد بیرون از ساختار قدرت دست بزنند و در این راه ما آنها را تنها نخواهیم گذاشت، همانطوری که در لحظات اولیه به کنفدراسیون مواد غذایی خبر دادیم و خواستیم همراه کنفدراسیون پتروشیمی و معادن عکس العمل نشان دهند.
کارگران هفت تپه به احترام تمامی کارگران کشته شده در معدن یورت در محیط کار سکوت می کنند و در همراهی کارگران مجروح هر کاری بتوانیم انجام می دهیم و خانواده های کشته شده و مجروح را تنها نمی گذاریم.
سندیکای کارگران هفت تپه
١٣٩٦/٢/٢٣