تجمع بازنشستگان شوش
برای مشاهدۀ تصاویر، کلیپ ها و مطالب سندیکا
اینجا کلیک کنید.
فقط کف خیابون به دست میاد حقمون
ما به جز حق نمی خوایم، صدقه دولت نمی خوایم
تصاویر دیگری از تجمع امروز بازنشستگان شوش
اینجا کلیک کنید.
این حجم از چپاول یک جمعیت بزرگ مثل جامعه بازنشستگان توسط یک عده قلیل قلم بدست نابخرد کم نظیر است، چشم طمع دولت به دارائهای سازمان تامین اجتماعی تمامی ندارد اما بازنشستگان با حضور در میدان و اتحاد و همدلی در برابر این ظلم عریان ایستادگی خواهند کرد،.
چهارشنبه (۲۹) شهریور ۱۴۰۲ بازنشستگان شوش، کرخه، هفت تپه مقابل دفتر نماینده شهرستان شوش.
نابود باد بندگی، زنده باد زندگی
************
اسماعیل گرامی: کارگران و بازنشستگان و حسن صادقی دموکرات!
حسن صادقی رئیس "اتحادیه (زرد) پیشکسوتان جامعه کارگری" با اشاره به اهمیت انتخابات این دوره مجلس، مطالبی گفته است که خبرگزاری ایلنا آن را گزارش داده است(۱۴۰۲/۶/۱۳).
حسن صادقی در رابطه با انتخابات پیش رو، رهنمودهایی! به مسئولین میدهد. او میگوید «انتخابات باید منتج به حضور مردم شده و نباید به سمت وضعیتی در انتخابات برویم که قبل از انقلاب وجود داشت. پیش از انقلاب همه به وضوح دیدیم که با تصمیمات غلط مدیران سیاسی رژیم گذشته اوضاع کشور به چه نقطهای کشیده شد و فقدان نمایندگان واقعی مردم در قدرت، کار را به خروش و قیام عمومی کشاند». او آنچنان سخن میگوید که گویا خروش و قیام مهسا امینی در یک سال گذشته رخ نداده است و رضایتمندی در این کشور موج میزند و فقط لازم میداند حکومتیان را از یک آینده وخیم در صورت "تصمیمات غلط گرفتن" مطلع سازد. او عواقب انحصارطلبی رژیم گذشته را به مسئولین نشان میدهد «کارهایی که حزب رستاخیز قبل از انقلاب کرد را مطالعه کنند و بفهمند نتیجه انتخابات نمایشی چیست». او همچنین میگوید«انتخابات را نباید یک مناسک نمایشی و به رخ کشیدن قدرت سیاسی به کشورهای همسایه و دیگر قدرتها صرفا دید». ظاهر گفته های صادقی چنین است که میخواهد عواقب "عملکردهای غلطی" که امکان دارد انجام شوند را به مسئولین گوش زد کند ولی واقعیت این است که او میخواهد به شنونده چنین القا کند که چنین "عملکردهای غلطی" وجود ندارند و انتخابات این حکومت، فرمایشی و نمایشی نیستند.
او خود را طرفدار یک انتخابات دموکراتیک! معرفی میکند «شایستهسالاری، آزادی و آزادی بیان و انتخاب و عقیده، همه و همه با انتخاباتی استاندارد و دموکراتیک محقق خواهد شد».و ادامه میدهد «بدون داشتن احزاب رهبری کننده جامعه که جای کار پوپولیستی را بگیرند، قطعا انتخاباتهای درستی نخواهیم داشت».
حسن صادقی کسی میباشد که در سال ۸۴ همراه با هم قماش های خود به محل "سندیکای شرکت واحد" حمله کردند که چند نفر از فعالان این سندیکا زخمی شدند وهرچه در محل سندیکا بود را به یغما بردند. او که تحمل دیدن یک "تشکل صنفی" را نداشت، حال چه پیش آمده که به یکباره "دموکرات" شده است و خواهان آزادی "احزاب سیاسی" میباشد؟! واقعیت این است که امروزه تمامی کارگران و بازنشستگان (به جز تعدادی اندک) به ماهیت غیر دموکراتیک این انتخابات پی برده و حاضر نیستند در این انتخابات شرکت کنند، و حالا حسن صادقی میخواهد با سخنانی دموکراتیک و دلچسب خود را، هم نظر(هم رنگ) با کارگران و بازنشستگان نشان دهد و آنها را به پای صندوقهای رای بکشاند!
او برای اهداف خود، از علیرضا محجوب بت میسازد و میگوید «این چهار سال که علیرضا محجوب نبود، ما احساس بیپناهی و مظلومیت کردیم»! محجوب نماینده ۶ دوره مجلس بود که رکورد دار نمایندگی در پایتخت پس از انقلاب مشروطه میباشد. گویا در طول این ۲۴ سال نمایندگی محجوب، زندگی ما گل و بلبل بود! که در نبود او ما "احساس بیپناهی و مظلومیت می کردیم"!
او میگوید کمسیون اصل ۹۰ مجلس کنونی، شکایت کارگران در رابطه با غیر قانونی بودن مصوبه شورای عالی کار را رد کرد و «اگر در مجلس فرد قویای داشتیم نمیگذاشتیم با تورم ۴۷ درصدی افزایش حقوق ۲۰ درصدی داشته باشیم» که از نظر ایشان آن فرد قوی محجوب میباشد! باید از صادقی سوال کرد، کمسیون اصل ۹۰ به کارگران اجحاف کرد، مگر شما به "دیوان عدالت اداری" هم شکایت نکردید؟ چرا این دیوان هم شکایت شما را رد کرد؟ آیا غیر از این است که تمامی نهادهای حکومت شبیه به یکدیگر و ضد کارگر هستند؟ و تمامی آنها کاملا از یک سیاست پیروی میکنند؟ در طول این ۴۴ سال مشخص شده است چه محجوب و چه هر کس دیگری وارد مجلس شود همین آش است و همین کاسه!
اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)
۱۸ شهریور ۱۴۰۲
************
مرگ ۶ کارگر معدن طزره دامغان
برای مشاهدۀ تصاویر، ویدئو کلیپ ها و سایر مطالب سندیکا
اینجا کلیک کنید.
پیام همدردی سندیکای کارگران نیشکر هفت به خانواده و بازماندگان این فاجعه بزرگ.
در روز یکشنبه ۱۲ شهریور ماه ۱۴۰۲، در انفجار معدن ذغال سنگ البرز شرقی دامغان بر اثر تجمع گاز رخ داده بود ۶ معدنچی در عمق ۷۰۰ متری زمین به قتل رسیدند.
بر اساس آمار پزشکی قانونی در ایران در سال گذشته ۱۹۰۰ کارگر در محیط کار جان باخته اند.
هر چند این گونه آمار ها قابل اعتمادی نیستند ،اما همین مقدار خود نشان می دهد که محیط نا امن محل کار، به قتلگاه کارگران تبدیل شده است.
آمار ذکر شده تنها از کشته شدند کارگرانی می گوید که سالانه در محیط کار به قتل می رسند. در این گونه آمار ها، آمار خودکشی کارگران و هزاران هزار کارگر که در محیط کار به انواع مریضی ها مبتلا می شوند و یا در جریان کار و رفت و آمد به محیط کار دچار نقص عضو می شوند، اطلاعات رسمی انتشار نمی یابد.
اما آنچه که در ایران تحت عنوان حوادث کار مطرح می شود، یک نوع خوش خدمتی مدافعان نظام استثمار گر سرمایه داری نسبت به صاحبان پول و ثروت و قدرت در ایران است.
وقتی حوادث کار معنی پیدا می کند که در محیط کار تمامی مسائل و وسایل ایمنی برای حفط جان و سلامت کارگران وجود داشته باشد. اما با بر رسی آمار ها و نگاهی به مراکز کار تولید مشخص است که آنچه در ایران تحت عنوان " حوادث کار" مطرح می شود دروغ آشکاری پبش نیست.
وقتی آمار رسمی را نگاه می کند، بیشتر به قتل عام کارگران شبیه است تا حوادث محیط کار.
سرمایه داران برای داشتن سود های نجومی بیشتر، جان کارگران را به مخاطره می اندازند و حاضر نیستند در مراکز کار و تولید، امکانات، تجهیزات و وسایل امنیتی محل کار را فراهم کنند.
سندیکای کارگران نیشکر هفت از این طریق به بازماندگان خانواده این عزیزان تسلیت می گوید.
نباید فراموش کرد که صاحبان ثروت، پول و قدرت در ایران عامل قتل عام کارگران هستند و تحت عنوان حوادث کار،نباید ما نسبت به اینگونه جنایت ها بی تفاوت باشیم. باید کار فرمایان و صاحبان سرمایه به دلیل قتل عام کارگران محاکمه شوند و همزمان خواستار محیط کاملا امن، همراه با تجهیزات مدرن و استاندار جهانی در محیط کار باشیم تا از قتل عام بیشتر کارگران جلوگیری شود.
یاد کارگران به قتل رسیده را گرامی می داریم.
*************
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی
راهپیمایی و تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش، امروز یکشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۲ در گرمای بالای ۵۰ درجه خوزستان، در اعتراض به نامساعد بودن وضعیت معیشتی، در اعتراض به ستم و تبعیض و نابرابری ها.
اینجا کلیک کنید.
پیام مطالبه گران میدان به مسئولان!!؟؟ پیام شفاف؛ تاحق خود نگیریم هر روز کف خيابان
اینجا کلیک کنید.
حضور زنان و مردان کارگر و بازنشسته در خیابان.
ادامه تجمع و راهپیمایی اعتراضی در میدان کارگر روبروی سازمان تامین اجتماعی اهواز
کرمانشاه
تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی کرمانشاه در اعتراض به فقر و فساد در اعتراض به وضعیت نامساعد معیشتی.
اینجا کلیک کنید.
دولت سر سپرده گرانی آورده /
اتحاد اتحاد علیه فقر و فساد /
آقازاده آمریکاست فرزند ما آس و پاس
فقط کف خیابون به دست میاد حقمون
نابود باد بندگی، زنده باد زندگی!
*************
اسماعیل گرامی: بیمه های تحمیلی برای کارگران و بازنشستگان
در میان وظایف سازمان تامین اجتماعی دو وظیفه از همه مهمتر است، یکی پرداخت کمک هزینه درمان و دیگری پرداخت حقوق بازنشستگان.
در آن سالهایی که "بیمه های تکمیلی" شروع به فعالیت کردند، بسیاری از کارگران معترض شدند که کارگران نیازی به این بیمه ها ندارند، چرا که آنان در تمام سالها دارای یک سازمان بیمه گر(سازمان تامین اجتماعی) بودند. این سازمان ثروتمند میتوانست و میتواند کمک هزینه درمان مناسب را پرداخت نماید. آنان در افزایش پرداخت "کمک هزینه ی درمان" و خدمات توسط سازمان پافشاری میکردند و این در حالی بود که خانه کارگری ها از مبلغان اصلی این بیمه های تکمیلی بودند.این بیمه های تکمیلی در ابتدای فعالیت خود، در مقایسه با سازمان تامین اجتماعی خدمات چشمگیری ارائه میدادند و توانستند در عرض چند سال اکثریت کارگران و بازنشستگان را بطرف خود جذب نمایند. "خدمات چشمگیرِ" بیمه های تکمیلی در ابتدای کار، فقط درِ باغ سبزی بود برای جذب کارگران. امروزه با ورود به این باغ، شاهد چیزی نیستیم جز میوه های تلخ و گندیده!
اکنون که حکومت موفق شده است یکی از وظایف مهم سازمان یعنی "بیمه درمان" را به بخش خصوصی انتقال دهد، بدنبال آن است که وظیفه دیگر این سازمان یعنی "پرداخت حقوق بازنشستگان" را نیز به بخش خصوصی انتقال دهد. مرتضوی وزیر کار میگوید« صندوقهای بازنشستگی کنونی که صندوقهایی بین النسلی هستند، یک تضمین "حداقلی" را برای تداوم زندگی آبرومندانه فراهم کرده است(۸ شهريور۱۴۰۲ در سازمان بورس و اوراق بهادار)». او ماهیت "بین النسلی" بودن سازمان تامین اجتماعی را زیر سوال میبرد و آنرا عامل پائین بودن حقوقهای بازنشستگان میداند. باید به مرتضوی گفت اگر سازمان نمیتواند یک زندگی کاملا آبرومندانه را برای بازنشستگان تضمین نماید مشکل از "بین النسلی" بودن آن نیست، مشکل از آنجا ناشی میشود که حکومت مافیایی مانند اختاپوس بر روی مدیریت و ثروت این سازمان افتاده است، مشکل از بحران ۴۴ ساله اقتصاد کشور است که "شستا" را ورشکست کرد، ورودی های صندوق را بعلت از کار انداختن نهادهای اقتصادی کاهش داد. اختلاسها، حقوقهای نجومی در تشکیلات سازمان و صدها دلیل دیگر سازمان را به نابودی کشاندند که مسئول مستقیم آنها حکومت است.
مرتضوی در ادامه این استدلال پوچ خود نتیجه میگیرد که باید از "صندوقهای بازنشستگی تکمیلی" بهره برد! او میگوید "افراد میتوانند در این صندوقها سرمایهگذاری کرده و از سود آن بهرهمند شوند. هرچه قدر شخص سرمایهگذاری کند میتواند از آن بهره ببرد. اشخاص پس از بازنشستگی هم میتوانند در این صندوقها سرمایهگذاری کنند و وارثان نیز میتوانند از آن بهره گیرند." این توصیفات دل انگیز از "صندوقهای بازنشستگی تکمیلی" مشابه همان درِ باغ سبزی است که در ابتدای کارِ "بیمه های تکمیلی" به ما نشان دادند.
در حقیقت مرتضوی میگوید: جهت تامین حقوق دوران بازنشستگی، هر ماه باید مبلغی از فیش حقوقی کارگر بعنوان "حق بازنشستگی تکمیلی" کسر و به جیب "صندوقهای بازنشستگی تکمیلی" ریخته شود (البته در کنار کسر مبلغی برای "بیمه های درمان تکمیلی" ). این جملات یعنی کارگران و بازنشستگان باید از این پس "سازمان تامین اجتماعی" را فراموش کنند و خواهان یک بیمه گر دولتی نباشند هر مشکلی دارند خودشان میدانند و بخش خصوصی! از هم اکنون مشخص است که بخش خصوصی چگونه و با چه شیوه ای حقوق دوران بازنشستگی را پرداخت میکند! به همان شیوه ای که امروزه بیمه های تکمیلی، هزینه درمان ما را پرداخت میکنند، امروز ترخیص از بیمارستان صورت میگیرد ولی هزینه بستری چند ماه بعد پرداخت میگردد!! و بدتر و مصیبت بار تر از همه آنجا میباشد که اگر این نهادهای خصوصی ورشکست شوند کسی جوابگو نخواهد بود!
مرتضوی در ادامه میگوید "بازنشستگان میتوانند علاوه بر دریافت حقوق بازنشستگی یک حقوق مکملی را به صورت ماهانه و سنواتی دریافت کنند". این گفته او؛ ما را به یاد همان دوره ای می اندازد که میگفتند "کارگران و بازنشستگان میتوانند هم از بیمه پایه خود استفاده کنند و هم از این بیمه درمان تکمیلی". بله، امروزه ما میتوانیم هم از بیمه پایه خود استفاده کنیم و هم از بیمه درمان تکمیلی ولی خدمات این هر دو بیمه بقدری پایین است که جوابگوی مشکلات ما نیستند و هزینه درمان همیشه یکی از مخارج بالای زندگی ما میباشد.
جدا از اینکه باید در جهت لغو بیمه های درمان تکمیلی و پیاده کردن قانون الزام سازمان حرکت کنیم، نباید اجازه بدهیم "صندوقهای بازنشستگی تکمیلی" به کارگران و بازنشستگان تحمیل گردند و خواهان اجرای ماده ۹۶ و ۱۱۱ تامین اجتماعی باشیم.
اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)
۱۱ شهریور ۱۴۰۲
*************
تداوم پیروزمند جنبش های انقلابی در گرو اتحاد و سازمان یابی است!
از متن بیانیه مشترک:
در شهریور ماه ۱۴۰۱ حماسه بزرگی برای مردم زحمتکش ایران رقم خورد. ما آن روزهای بزرگ را گرامی می داریم. زنده می داریم یاد دختران و پسران جوان، زنان و مردانی که برای خواست ها و حقوق سرکوب شده خود، مبارزه با ستم سرمایه داری و استبداد دینی را استمرار بخشیدند. همچنین یاد و خاطره مهسا (ژینا امینی) و خیزش انقلابی زن زندگی آزادی را فراموش نمی کنیم.
برای مطالعه متن کامل
اینجا کلیک کنید.
*************
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی
علی رغم گرمای بالای <۵۰> درجه در خوزستان، بازنشستگان مبارز در اعتراضی به وضعیت اسفبار معیشتی در اعتراض به تبعیض و ستم و نابرابری ها دست به تجمع زدند.
اینجا کلیک کنید.
سخنان احمد خنیفر در تجمع امروز بازنشستگان، در مقابل اداره کار شوش.
اینجا کلیک کنید.
کرمانشاه
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در اعتراضی به وضعیت اسفبار معیشتی
اینجا کلیک کنید.
*************
مدرنیته و استثمار
گزارش دریافتی
شرکت تخته فشرده پاک چوب:
اول از هر چیز باید گفته شود که این شرکت با شرکت پاک چوب فرق دارد.
پاک چوب در شهرک صنعتی شوش قرار دارد و تخته فشرده پاک چوب در زمینی به مساحت تقریبا ۳۰۰ هکتار درمسیرجاده چغازنبیل بنا شده است، در مسیر وفاصله حدودا ۱۰ کیلومتر، باشرکت نیشکر هفت تپه.
شاید این نامگذاری رمز و رازی در خود نهفته داشته باشد که ما از آن اطلاعی نداریم (مثل اکثر کارهای این شرکت که به صورت مافیایی اداره می شود).
شرکت پاک چوب با مالکیت برادران حمدانی اداره میشود اما در شرکت تخته فشرده، برادران حمدانی عضو هیئت مدیره و مدیر اجرایی هستند و مالک و صاحب این شرکت نیستند،مدیریت فعلی تخته فشرده را آقای فدایی به عهده دارند که ساکن تهران میباشند.
به هر حال، مورد بحث ما در اینجا شرکت تخته فشرده پاک چوب میباشد.
بناها و سازهها شرکت تخته فشرده از ساختمانها و سازههایی مدرن و متریال درجه یک، برندهای داخلی و خارجی روز دنیا ساخته شده است بطوریکه هر کس برای اولین بار وارد این شرکت میشود ناخودآگاه مجذوب زیبایی بناها و سازهها میگردد.
کمتر شرکتی در این منطقه به این سبک و سیاق ساخته شده است. دور تا دور شرکت را دیوارهای بتونی پیشساخته غیر قابل نفوذ که تمام روز و شب به صورت شیفتی از آنها محافظت میشود به چشم می خورد.
بعد از دیوار، درختان اوکالیپتوس در قطعه های مختلف کاشته شدهاند و تقریبا در وسط آن، کارخانه وجود دارد که از انواع ابر سوله های که طول بعضی از آنها به بیش از یک کیلومتر میرسد، تشکیل شده است،.در انجا پنج خط تولید دارد که عبارتند از:
۱- خط رویه ملامینه
۲- خط هاییگلاس
۳- خط ورق آغشته
۴- خط تولید ماده فرمالین
۵- خط تولید چسب رزین
و مهمترین خط تولید این مجموعه تولید تخته فشرده MDF است که در حال بهره برداری میباشد (تمام درختان سراسر ایران را در خود جایی داده است)
پرسنل و کارکنان:
تعداد کسانی که در شرکت مشغول بکار هستند به بیش از هزار نفر میرسند که به صورت روزکار ثابت(۱۰ ساعته)، دو شیفت (صبحکار و عصرکار ۸ ساعته) و سه شیفت(دو روز روزکار، دو شب شبکار و دو روز آف ۱۲ ساعتی) کار میکنند.
نیروهایی که سن اکثر آنها بین بیست تا سی سال است، تعداد زیادی نسبت به شرکتهای همجوار، کارمندان زنان را تشکیل داده و مشغول به کار هستند است ،حدود تعداد بانوان شاغل ۶۰ نفر میباشند.
اکثر کسانی که دراین شرکت کار میکنند بواسطه کار در شرکت تخته فشرده اقدام به تشکیل خانواده داده و مثل همه مردم کشور خود را اسیر وام و قسط کردهاند و مجبور به کار کردن در هر شرایطی شدهاند.
شرایط کارکردن در شرکت تخته فشرده پاک چوب:
کار کردن در شرکت تخته فشرده بسیار سخت و طاقتفرسا است.
در شرکت تخته فشرده سخترین کار گرفتن مرخصی است باید از هفت خوان رستم بگذری تا مرخصی بگیری. چه ساعتی چه روزانه.
صبح در بدو ورود در جایی مشخص صبحانه دریافت میکنیم که تازگی از نصف نان لواش به یک عدد نان تغییر کرده، ناهار و شام با خود پرسنل میباشد و شرکت هیچ اقدامی جهت تهیه ناهار و شام نمیکند و حتی مثل شرکتهای دیگه پول غذا را هم نمیدهد.
در ۱۲ ساعت کار ۱۵ دقیقه جهت خوردن غذا وقت داریم بدون استراحت، در حین خوردن غذا یک لیوان آب همیشه در کنار ما هست که لقمه غذا را به پایین ببرد.
اگر نیروی با سابقه شرکت هستید به خود نبالید چون قرار نیست که شما سال به سال ترقی کنید بلکه طبق سلیقه مدیران شرکت رتبه شما تغییر میکند و از مدیر به یکباره سر از کارگر صفر در میآورید.
از مزایای کارگری فقط حق اولاد و مسکن را میدهند.
خبری از حق عائله مندی، بدی آب و هوا، حق ایاب و ذهاب که کارگر شیف ۱۲ ساعتی در اصل ۱۴ ساعت در خدمت شرکت است وجود ندارد!
هر حادثه و اتفاقی که برای کارگری بیافتد هیچگونه حمایتی از طرف هیچ مسئولی نمیشود چون خود مدیران مسئولین از فردای کاری خود اطمینان ندارند در واقع امنیت شغلی در شرکت تخته فشرده صفر میباشد مگر با تمام شرایط کنار بیایید.
در مواقع حادثه و اتفاق همه به نوعی در حال انداختن تقصیر به گردن کارگر بیچاره هستند تا مبادا هزینهای اضافه به گردن شرکت بیافتد.
دوازده ساعت کار در حالت سرپا و دوربینی که بیستوچهار ساعته در بالای سر کارگر قرار دارد و اجازه نشستن حتی در مدت کوتاه را ندارد همه کارگران شرکت جایی از بدنشان درد میکند بعضی کمر درد ، پادرد ، گردن درد، انواع و اقسام درد های داخلی را دارند.
در آیندهای نه چندان دور شاهد جوانانی فلج خواهیم بود که عصا بدست و ناتوان در راه رفتن به مراکز درمانی مراجعه میکنن و همگی پرسنل همین شرکت تخته فشرده پاکچوب میباشند
دوستان و ای کسانی که کاری از دستتان برمیآید لطفا این جوانان را از استثمار و بردگی حمدانی نجات دهید. حداقل طبق قانون کار!! از ما کار بکشید!!!
تمام این شکنجه ها را یک مدیر عقدهای بنام علی عقابی انجام میدهد و بقول معروف بازوی اجرایی حمدانی در استثمار کارگران هست مدیری که با آمدن اسمش لرزه به اندام کارگران میافتد کس که فقط کار میخواهد انهم تحت هر شرایطی.
مدیری که اول کارگر بود و بجای اینکه درد کارگر را بفهمد از کارگران پله درست کرد و خود را به مدیر عاملی شرکت رساند، کسی که برادر خودش را بعلت داشتن کمر درد در حین کار اخراج کرد این جلاد نمیگذارد آب خوش از گلوی کارگر پایین برود.لازم به یاد آوریست قرارداد کارگران این واحد تولیدی کاملا سلیقه ای است . از یکماه تا شش ماه میباشد.
ارسالی کارگران به کانال سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه/۴ شهریور/۱۴۰۲
*************
دیدار جمعی از فعالان جامعه بازنشستگان با رئیس تامین اجتماعی شوش
امروز یکشنبه/۲۹/ مرداد جمعی از فعالان بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان شوش درخصوص مشکلات بازنشستگان با رئیس اداره تامین اجتماعی با مهندس امیری دیدار و گفتگو کردند
بازنشستگان در این گفتمان ضمن گزارش کامل مشکلات معیشتی. با توجه به تجمعات صنفی خواستار انعکاس و پیگیری جدی خواسته ومطالبات.خود
شدند
آن ها در این خصوص
جهت برگزاری جلسه مشترک با اداره تامین اجتماعی و فرماندار .وهمچنین مسئولین شورای تامین این شهرستان داشته باشند تا زمینه مطالبات و خواسته های بازنشستگان مورد بررسی قرار گیرد.
۱۴۰۲/۰۵/۲۹
نابود باد بندگی، زنده باد زندگی!
*************
فقط کف خیابون به دست میاد حقمون
راهپیمایی و تجمع بازنشستگان شوش در اعتراض به وضعیت اسفبار و بد معیشتی، در اعتراض به فقر، در اعتراض به تبعیض و نابرابری. یکشنبه/۲۹/مرداد/۱۴۰۲
صحبتهای فریدون نیکوفرد کارگر بازنشسته سنديکای کارگران نیشکرهفت تپه.
اینجا کلیک کنید.
تجمع اعتراضی بازنشستگان فولاد اصفهان
بازنشستگان صندوق فولاد اصفهان در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی و عدم رسیدگی به خواستههایشان مجدداً مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد این شهر دست به تجمع زدند.
اینجا کلیک کنید.
تجمع اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی کرمانشاه
یکشنبه ۲۹ مردادماه ۱۴۰۲ بازنشستگان تأمین اجتماعی کرمانشاه نیز در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی و عدم رسیدگی به خواستههایشان مجدداً مقابل سازمان تأمین اجتماعی این شهر دست به تجمع زدند.
*************
راهپیمایی و تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی
راهپیمایی و تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و شرایط نامساعد زندگی، در گرمای بالای ۵۰ درجه.
اینجا کلیک کنید.
صحبتهای یکی از بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در تجمع امروز یکشنبه، مقابل اداره کار شهرستان شوش.
اینجا کلیک کنید.
خوزستان-شوشتر
تجمع بازنشستگان تآمین اجتماعی امروز۱۴۰۲/۰۵/۲۲
مطالبه گری یکشنبه ها طبق روال معمول دررابطه باگرانی افسارگسیخته وفریاد مطالبه گری باشعارهای:تورم؛گرانی؛بلای جان مردم*تاکی سرافکندگی ؛یامرگ یازندگی*/مهارتورم فقط شعارخالی*/نه دولت؛نه مجلس؛نیستند بفکرملت*/هم دولت ؛هم مجلس؛دروغ میگن به ملت*معوقات ۲۵درصد؛باشفاف سازی؛طی حکم پرداخت بایدگردد*/درآخر باشعار تاحق خودنگیریم؛مطالبه گری ادامه دارد۰*هفته آینده یکشنبه ساعت۱۰صبح درهمین مکان باشعار؛اتحاد*مطالبه گری؛پیروزی*/وتنها کف خیابان به دست میادحقمان*تجمع باتشویق حاضرین به پایان رسید*/بازنشسته می میرد؛ذلت نمی پذیرد*
بازنشستگان تآمین اجتماعی خوزستان-شوشتر*۱۴۰۲/مردادماه/۲۲
اینجا کلیک کنید.
کرمانشاه
تجمع اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی کرمانشاه به وضعیت نامناسب معیشتی .
اینجا کلیک کنید.
رشت
«تورم، شکسته پشت مردم!» /
از خوزستان تاگیلان/ ننگ بر مدیران
تجمع بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی در برابر سازمان تأمین اجتماعی استان گیلان، در اعتراض به سختی گذران زندگی و پایمال شدن حقوق خود .
*************
فقط کف خیابون به دست میاد حقمون
یکشنبه ۲۲ مرداد یکبار دیگر اتحاد یک صدا
تا رسیدن به خواسته هایمان در میدان میمانیم.
خیابان مال ماست!
*************
عناصر بی خاصیت و همت بازنشستگان
اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)
با افزایش ۲۷٪ و ۲۱٪ به دستمزدها برای سال ۱۴۰۲ علی خدایی عضو به اصطلاح کارگری شورای عالی کار اعلام کرد "اگر افزایش حقوقها پایین تصویب شده است، دولت وعده داده است که گرانی و تورم را کنترل خواهد کرد". این گفته مضحک و بچگانه باعث گردید بسیاری از فعالین کارگری حتی از نزدیکان علی خدایی او را مورد انتقاد قرار دهند و یا ماهیت فریبکارانه او را افشاء نمایند. اما تنها کارگران نبودند که برای دفاع از منافع خود او را مورد انتقاد قرار دادند و یا افشاء کردند، کسانی که زمانی رفیق گرمابه و گلستان او بودند نیز از روی فرصت طلبی، او را به باد انتقاد گرفتند چرا که برای کسب صندلی "شورای عالی کار" خیز برداشته اند. بی جهت نیست که او غیر مستقیم آنها را خطاب قرار داده و میگوید «اگر نمیتوانند مدافع کارگران باشند لطف کنند و ساکت بمانند و نمک بر زخم کارگران نپاشند، آنهایی که از خود سلب مسئولیت کرده و میگویند ما عضو رسمی شورایعالی کار نیستیم، پس چرا در جلسات حاضر میشوند؟! تصمیمات شورایعالی کار با امضا و توافق همهی اعضا گرفته شده و امضای این آقایان قبل از امضای اعضای کارگری پای مصوبه مزدی درج شده؛ اینها زودتر از اعضای اصلی با مصوبه افزایش ۲۷ درصدی دستمزد موافقت کردند و حالا هم منادی دفاع از آقای وزیر شدهاند (ایلنا یکشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۲)». این گفته نشان میدهد که دار و دسته علی خدایی و دار و دسته رقبای او، همگی این افزایش حقوقهای ناعادلانه را امضاء کرده اند، حال چه فرق میکند که این اول امضاء کرده باشد یا آن.
اکنون که این اختلاف به بالاترین حد خود رسیده است، علی خدایی تصمیم دارد با یک عکس العمل، رقیب را آچمز کند. او در پاسخ به این سوال که اگر موضوع ترمیم دستمزدِ کارگران در جلسهی شورایعالی کار به نتیجه نرسید، قدم بعدی نمایندگان کارگری چیست؟ گفت:«تشکلهای کارگری باید در این خصوص تصمیم بگیرند. نمایندههای کارگریِ شورایعالی کار تنها تصمیمگیرندگان در موردِ مناسباتِ کلی کارگری نیستند» و با این جمله مشخص میشود کسانی که بقول علی خدایی "نمک بر زخم کارگران میپاشند" گردانندگان همین "تشکلها" یعنی خانه کارگری ها میباشند!
"تصمیم گیری توسط تشکلها" که علی خدایی از آن سخن میگوید این معنا را میدهد که این تشکلها باید با اعتصاب و یا آمدن به کف خیابان حکومت را تحت فشار قرار دهند تا موضوع ترمیم دستمزدِ کارگران به نتیجه برسد! کاری که از این تشکلهای حکومتی بعید است و بدین سان علی خدایی تلاش دارد آنها را از میدان بدر کند!
علی خدایی سالهاست که خوب میداند که این تشکلهای حکومتی و همچنین خودش قدرتی ندارند، او در یک مصاحبه رادیویی ۱۴۰۰/۶/۳۰ میگوید "مشکل اینجاست که ما زورمان به بیقانونی طرف مقابلمان یعنی دولت نمیرسد" او ادامه میدهد "مرجعی که باید به اعتراض ما رسیدگی میکرد دیوان عدالت اداری بود که آن هم با توجه به اصلاحیهای که به آن خورد، روی مزد تصویب شده صحه گذاشت و آنگونه که باید قانون را رعایت نکرد". او با زبان بی زبانی میگوید که ما هیچ کاره ایم!! و یا به قولی، هر آنچه را که آن بالایی ها میگویند ما باید تصویب کنیم. حال که رقبا میخواهند با انتقاد کردن، او را یک عنصر بی خاصیت نشان دهند، او نیز در جواب میخواهد با نشان دادن عدم توانایی آنها در تحت فشار قرار دادن حکومت برای ترمیم دستمزد به آنها بگوید "شما خانه کارگری ها نیز، مانند من و دار و دسته ام بی خاصیت هستید".
در حالی این دار و دسته ها بفکر قدرت طلبی هستند که طبق گزارش مرکز آمار ایران (این سازمان حکومتی)، در تیر ماه ١٤٠٢ نرخ تورمِ سالانه کشور به ٤٧,٥ درصد رسیده است( که مسلماً بیشتر از اینها میباشد) که با چنین تورمی، افزایش حقوقهای ۲۷٪ و ۲۱٪ دیگر ارزش خود را از دست داده اند! و هنوز هم علی خدایی در دنیایی دیگر، در دنیایی جدا از دنیای کارگران میگوید "در حال حاضر منتظر تشکیل جلسه هستیم که مجددا موضوع را پیگیری کنیم؛ البته موضوع این جلسهی شورایعالی کار حتما باید دستمزد باشد ۱۴۰۲/۵/۲"! حال فرض را هم بگیریم با رفقای "نمک پاش بر زخمتان" وارد جلسه شدید، هر دو جناح چه میخواهید بکنید؟ میخواهید شق القمر کنید؟
این عناصر بی خاصیت همواره بفکر قدرت طلبی و منافع خودشان هستند و تا زمانیکه آنها افزایش حقوقهای کارگران و بازنشستگان را تعیین میکنند، ما باید همچنان با این زندگی فلاکتبار دست و پنجه نرم کنیم! ما، تنها و تنها با همت خودمان، با یک اتحاد و در کف خیابان میتوانیم خود را از زیر خط فقر نجات دهیم.
۱۵ مرداد ۱۴۰۲
*************
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش و اهولز
شوش
صحبتهای ناصر یوسف زاده در جمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش
اینجا کلیک کنید.
صحبتهای فریدون نیکوفرد کارگر بازنشسته سنديکای کارگران نیشکر هفت تپه. درحمایت از وکیل کارگران. معلمان بانوی فرزانه زیلابی یکشنبه/۱۵/مرداد
اینجا کلیک کنید.
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش
اینجا کلیک کنید.
راهپیمایی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش.علی رغم گرمای هوا بالای (۴۷ درجه خوزستان)
اینجا کلیک کنید.
رئیسی دروغگو حاصل وعدهات کو /
حسین حسین شعارشون، دروغ و دزدی کارشون /
فقط کف خیابون به دست میاد حقمون /
لشگری کشوری تامین اجتماعی، اتحاد اتحاد
اهواز
تجمع و راهپیمائی اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی اهواز
امروز یکشنبه ۱۵ مردادماه ۱۴۰۲ بازنشستگان تأمین اجتماعی اهواز مقابل سازمان تأمین اجتماعی این شهر دست به تجمع و راهپیمائی زدند.
*************
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی
تجمع بازنشستگان در روزهای یکشنبه های مطالبه گری طبق روال معمول
محل:
درب تامین اجتماعی شوشتر-خوزستان؛تاریخ۱۴۰۲/۰۵/۰۸ساعت ۱۰صبح* بعد از اتمام زمان تجمع با شعار:
ما بازنشستگانیم، دنبال حقِ مانیم /
تورم ؛گرانی؛ بلای جان مردم /
تا کی سرافکندگی، یا مرگ یا زندگی
معوقات ۲۵ درصد همسان سازی طبق پیام صوتی ؛تصویری؛ ریاست سازمان تامین اجتماعی آقای مهندس میرهاشم موسوی که به عنوان یک سند غیرقابل انکار؛ مطالبات برحق بازنشستگان سایر سطوح میباشد که تا اجرایی نشدن طی احکام اداری و بطور شفاف سازی مطالبه گری در این زمینه تداوم خواهد داشت
*مطالبه گر؛ بیداره*به حق خود آگاهه*/و۰۰۰۰* یکشنبه / ۸ / مرداد / ۱۴۰۲
*************
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی
شوش.
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش.
گرانی تورم، بلای جان مردم /
رزمندگان دیروز، گرسنگان امروز /
از خوزستان تا گیلان، ننگ بر این مدیران /
تورم اسفبار، حاکم شده تو بازار /
میرهاشمی موسوی، خجالت خجالت /
نه مجلس نه دولت، نیستند به فکر ملت /
یخچال بازنشسته، خالی تر از گذشته
اهواز
درتجمع امروز یکشنبه /۸/مرداد/۱۴۰۲ بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز با در دست داشتن پلاکاردهایی ضمن حمایت از وکیل شجاع بازنشستگان، کارگران، معلمان و همچنین فعالین اجتماعی و مدنی، بانوی گرانقدر فرزانه زیلابی، پرونده سازی برای این وکیل شجاع را محکوم کرده و خواهان پایان دادن به این تهدید های نخ نما میباشند.
*************
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی
برای مشاهدۀ تصاویر، ویدئو کلیپ ها و سایر مطالب سندیکا
اینجا کلیک کنید.
شوش
تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش نسبت به وضعیت اسفبار معیشتی خود.
بازنشستگان شوش درحالی دست به تجمع وراهپیمایی زدند که دمای گرما خوزستان، بالای پنجاه درجه میباشد.
بازنشستگان خواهان افزیش دستمزد بر اساس نرخ تورم و بهبود شرایط درمانی خود شدند.
تعدادی از شعارهای بازنشستگان شوش، کرخه و هفت تپه:
کلیپی از راهپیمایی امروز یکم مرداد
اینجا کلیک کنید.
تامینو غارت کردند، ما رو بیچاره کردند /
کشتی یِ بازنشسته، دیگه به گِل نشسته /
ما بازنشستگانیم، خواهان حق مانیم /
سفره ویران ما، چه میخواد از جان ما؟ /
یخچال بازنشسته، خالی تر از گذشته /
تورم اسفبار، حاکم شده تو بازار /
فقط کف خیابون بدست میاد حقمون /
ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه؟ /
گرانی تورم بلای جان مردم
اهواز
تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز نسبت به وضعیت اسفبار معیشتی خود.
بازنشستگان اهواز درحالی دست به تجمع وراهپیمایی زدند که دمای گرما خوزستان، بالای پنجاه درجه میباشد.
بازنشستگان خواهان افزیش دستمزد بر اساس نرخ تورم و بهبود شرایط درمانی خود شدند.
*************
درد مشترک، درمان مشترک!
در پشتیبانی از خواست آزادی معلمان دربند و دیگر زندانیان سیاسی و عقیدتی
و ضرورت عمل مشترک نیروهای پیشرو برای مبارزات آینده!
به درستی گفته شده که درد مشترک به صورت جداگانه و فردی درمان نمی شود. براساس چنین درکی،راه علاج دردهای مشترک یا دردهای اجتماعیِ کارگران شاغل و بیکار، معلمان، بازنشستگان، زنان زحمتکش و آزادیخواه، دانشجویان و جوانان و روشنفکران مردمی، چیزی جز مبارزۀ مشترک برای تحقق خواست های مشترک و مطالبات برحق هر بخش از این تودۀ عظیم چندین میلیونی نیست. این خواست ها اساساً در زمینه های اقتصادی- اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نمودار می شوند.
خواست های اقتصادی بخش هائی که بر شمردیم، اساسا خواست های کارگران و مزدبگیران و یا لایه های نزدیک به آنها یعنی به طور کلی کارگران و زحمتکشان شهر و روستا در مقابل استثمار، دزدی، فساد و اجحافات سرمایه داران و زمینداران و دولت سرکوبگر و واپسگرای حاکم است که مدافع استثمارگران و خود یکی از بزرگترین استثمارگران کشور است.
برای مطالعه متن کامل
اینجا کلیک کنید.
*************
اعتراض بازنشستگان مخابرات اهواز
فقط کف خیابون بدست میاد حقمون
امروز دوشنبه ۲۶ تیرماه ۱۴۰۲ جمعی از بازنشستگان مخابرات اهواز در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان از جمله اجرای کامل آئیننامه پرسنلی و استخدامی سال ۸۹ و رفع مشکلات بیمه درمانی، مطابق تجمعات هر هفتهی دوشنبههای اعتراضی، مجدداً مقابل شرکت مخابرات اهواز دست به تجمع زدند. /
دوشنبه/۲۶/تیر
*************
تجمع بازنشستگان
تجمع اعتراضی بازنشستگان شوش
اعتراض بازنشستگان شوش به فقر و نداری، وضعیت بد معیشتی، به تبعیض و نابرابری ها.
برگزار تجمع در دمای گرما بالای ۵۰ درجه صورت گرفته است.
ادامه عتراضات کارگران بازنشسته اهواز
تجمع در دمای ۵۰ درجه، در اعتراض به وضعیت بد معیشتی، در اعتراض به تبعیض و نابرابری ها / یکشنبه ۲۵ تیر
بازنشستگان صنایع فولاد اصفهان
بازنشستگان صنایع فولاد اصفهان در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و عدم رسیدگی به خواستههایشان مقابل ساختمان صندوق فولاد این شهر دست به تجمع زدند.
بازنشستگان کرمانشاه
تجمع اعتراضی بازنشستگان کرمانشاه به شرایط بد معیشتی و کسب مطالبات پایمال شده.
*************
تجمع بازنشستگان کشوری اردبیل
وعده ی ما تا محقق شدن خواسته هایمان سه شنبه هر هفته مقابل صندوق بازنشستگی استان اردبیل /
سهشنبه ۲۰ تیرماه
برای دیدن ویدئو کلیپ
اینجا کلیک کنید.
*************
تجمع و راهپیمایی بازنشستگان
شوش
فقط کف خیابون به دست میاد حقمون
با حضور زنان و مردان بازنشسته، در اعتراض به تبعیض و نابرابری ، در اعتراض به شرایط نامساعد معیشتی در گرمای بالای ۴۵ درجه .
اهواز
تا ظلم، ستم و استثمار هست، مبارزه ادامه دارد.
تجمع زنان و مردان بازنشسته اهواز در اعتراض به شرایط بد معیشتی و تبعیض و نابرابری
*************
حمایت اتحادیههای کارگری اروپا از فرزانه زیلابی وکیل کارگران و معلمان
زن مدافع حقوق بشر فرزانه زیلابی وکیلی است که وکالت چندین اتحادیه صنفی از جمله معلمان را بر عهده داشت
در تاریخ ۲۱/۵/۲۰۲۳ به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
ما خواستار رفع این اتهامات هستیم
*************
تجمع اعتراضی باز نشستگان تامین اجتماعی شوش، کرخه و هفت تپه
فقط کف خیابون به دست میاد حقمون
دستهایمان در اتحاد و همبستگی گره خورده تا در مقابل ستم سرمایه داری ،فریاد بزنیم " ظلم و ستم کافیه، سفریه ما خالیه "
"تا حق خود نگیریم از پای نمی نشینیم "
ما را نگاه کنید صاحبان پول و ثروت، و خجالت بکشید(!؟؟) که به جای پول، دارو در دست داریم این حق ما نیست، اما می دانیم که حق گرفتنی است!/ یکشنبه ۱۱ تیر
تجمع اعتراضی بازنشستگان استان گیلان در اعتراضی به وضعیت بد معیشتی
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی کرمانشاه در اعتراض به وضعیت بد معیشتی
ما به جز حق نمی خوایم، صدقه دولت نمی خوایم
تجمع بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی در برابر سازمان تأمین اجتماعی استان خوزستان، در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و شرایط نامساعد زندگی و در دفاع از وکیل کارگران، خانم فرزانه زیلابی
*************
سومین روز تجمع کارگران تجمع کارگران رسمی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه
امروز چهارشنبه کارگران رسمی و تعدادی از کارگران قراردادی بدلیل عدم اجرای صحیح طرح بازنگری مشاغل بندی، در مقابل دفتر مدیریت شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
در این تجمع کارگران بر لزوم پاسخگویی مدیران شرکت در این خصوص تاکید داشتند ولی متاسفانه مدیریت تاکنون حاضر به پاسخگویی به کارگران نشده است و کارگران تاکید دارند تا زمان حصول نتیجه به تجمع اعتراضی خود ادامه خواهند داد.
۷/تیر/۱۴۰۲
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
*************
دومین روز تجمع کارگران رسمی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه
تجمع اعتراضی کارگران رسمی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در خصوص عدم اجرای دقیق بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل
امروز سه شنبه ۶ تیرماه ۱۴۰۲ بدلیل عدم اجرای صحیح بازنگری طرح طبقه بندی ابتدا در مقابل دفتر مدیریت شرکت و پس از آن در دفتر مدیربت امور اداری دست به تجمع اعتراضی زدند این کارگران بدلیل کاهش مزد مبنا، کاهش گروه شغلی و کاهش رتبه و نیز عدم محاسبه سنوات خود در احکام کارگزینی معترض هستند بگونه ای که دستمزد این کارگران با احتساب افزایش مزد سالیانه و طرح بازنگری مشاغل از دستمزد سال قبل خود کمتر محاسبه شده است.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه ضمن حمایت از خواست ومطالبات کارگران معترض ، هرگونه بی احترامی به کارگران شریف هفت تپه را محکوم می کند.
کارگران متحد هرگز شکست نمیخورند.
۶ تیر/۱۴۰۲
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
*************
سناریو برای بازنشستگان
محمد اسدی رئیس کانون عالی بازنشستگانِ تامین اجتماعی کشور گفت: اگر قرار است حقوق بازنشستگان در "شورای عالی کار" تعیین شود پس باید "نمایندگان بازنشستگان" هم در جلسات حضور یابند.
محمد اسدی بجای آنکه بر عملکرد "شورای عالی کار" معترض شود و بگوید که چرا این شورا قانون را زیر پا گذاشته و برای بازنشستگان افزایش حقوق تعیین کرده، این "قانون شکنی" را میپذیرد و میگوید ".......پس باید نمایندگانِ بازنشستگان هم در جلسات حضور یابند".
این بخش از گفته محمد اسدی مشخص میکند که سناریویی در کار بوده!! بخش اول این سناریو این بود که شورای عالی کار در افزایش حقوق بازنشستگان دخالت کند و زمینه بخش دوم سناریو را ایجاد کند، تا فردی مانند محمد اسدی در ازای نقض شدن قانون، برای بازنشستگان بظاهر امتیاز خواهی کند و بگوید: اگر قرار است حقوق بازنشستگان در "شورای عالی کار" تعیین شود پس باید "نمایندگانِ بازنشستگان" هم در جلساتِ این شورا حضور یابند.
نتیجه این سناریو چنین خواهد شد که وقتی نمایندگان بازنشستگان در شورای عالی کار پذیرفته میشوند، از این پس، تصویب هر افزایش حقوقِ پایینی برای بازنشستگان، جای هیچگونه اعتراضی را برای آنها باقی نمیگذارد، چراکه وزارت کار جواب میدهد این افزایش حقوق را نمایندگان خودتان تصویب کرده اند (همان جوابی را که امسال شنیدیم). در حقیقت وزارت کار توپ را به زمین خود بازنشستگان میاندازد.
از طرف دیگر تاکنون هر افزایش حقوقِ پائینی که برای بازنشستگان تصویب میشد، کاملاً مشخص بود که هیئت دولت(حکومت) آنرا تصویب کرده است و این هیئت دولت بود که مورد اعتراض قرار میگرفت(چه در دنیای مجازی و چه در کف خیابان)!! اما در شرایط جدید، شورای عالی کار آنرا تصویب میکند، شورایی که عوامل حکومتی چنین تبلیغ میکنند که "این شورا یک نهاد حکومتی نیست! بلکه نهادی است مستقل که نمایندگانِ خود کارگران و بازنشستگان در آن فعالیت میکنند" که طبیعتا هر اعتراضی به آن، پرتاب همان بومرنگ میشود!! هر چند چنین شرایطی چندان پایدار نخواهد ماند و ماهیت حکومتی این شورا بیشتر از گذشته نمایان میگردد. همچنین عده ای از فعالین کارگری و بازنشستگان بعلت داشتن ارتباط با نمایندگان دروغین و فرمایشی و داشتن یک رودرواسیِ کور، نمیتوانند سیاستهای ضد کارگری آنها را به زیر سوال ببرند و گاه در جهت توجیه آن برمیآیند! هر چند این شرایط هم، چندان پایدار نخواهد ماند چرا که پافشاری آنها بر این رودرواسی های کور و چشم پوشی بر سیاستهای ضد کارگری، فعالیت مستقلانه آنها را به زیر سوال میبرد و جز منزوی شدن آنها، نتیجه دیگری نخواهد داشت.
دیر یا زود نمایندگان بازنشستگان در شورای عالی کار انتخاب (بخوان انتصاب) خواهند شد. مسلماً این افراد از اعضای کنونی و یا قدیمی هیئت مدیره کانون ها خواهند بود. این افراد به اصطلاح نمایندگان بازنشستگان همان تاجی را بر سر ما خواهند گذاشت که در این چند ساله نمایندگان به اصطلاح کارگری حاضر در این شورا بر سر کارگران شاغل گذاشته اند.
محمد اسدی برای کتمان کردن این سناریو، وعده میدهد که ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی در "شورای عالی کار" توسط نمایندگان بازنشستگان در این شورا پیگیری خواهد شد!! این ماده که تفسیر درست آن میشود "حقوق بازنشستگان باید متناسب با نرخ تورم افزایش یابند" تا کنون در هیچ هیئت دولتی درست اجرا نشده است، از عملکرد شورای عالی کار مشخص است که این شورا نیز آنرا اجرا نخواهد کرد و همچون سالهای گذشته درصد کمی به حقوق بازنشستگان اضافه خواهد شد. بازنشستگان تنها با حضور خود در کف خیابان قادر خواهند بود متناسب با قدرت خود حقوقهایشان را افزایش دهند.
اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته
پنجم تیر ۱۴۰۲
*************
تجمع اعتراضی کارگران رسمی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه
در خصوص عدم اجرای دقیق بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل
امروز دوشنبه پنجم تیرماه ۱۴۰۲ بدلیل عدم اجرای صحیح بازنگری طرح طبقه بندی ابتدا در مقابل دفتر مدیریت شرکت و پس از آن در دفتر مدیربت امور اداری دست به تجمع اعتراضی زدند این کارگران بدلیل کاهش مزد مبنا، کاهش گروه شغلی و کاهش رتبه و نیز عدم محاسبه سنوات خود در احکام کارگزینی معترض هستند بگونه ای که دستمزد این کارگران با احتساب افزایش مزد سالیانه و طرح بازنگری مشاغل از دستمزد سال قبل خود کمتر محاسبه شده است.
لازم به ذکر است پس از پایان تجمع و هنگام خروج دو کارگر با اسامی (بهروز نیکوفرد و حمید دیناروند) نیشکر هفت تپه نیروهای حراست با هجوم. کارگران را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه ضمن حمایت از خواست ومطالبات کارگران حق طلب، هرگونه بی احترامی به کارگران شریف هفت تپه را محکوم میکند.
کارگران متحد هرگز شکست نمیخورند.
۵ تیر ۱۴۰۲
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
*************
فقط کف خیابون به دست میاد حقمون
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در اعتراض به وضعیت بد معیشتی، در اعتراض به تبعیض و نابرابری ها. یکشنبه ۴ تیر
بازنشستگان شوش ضمن تجمع اعتراضی دست به راهپیمای به طرف اداره کار زدند. این در حالی است که دمای هوا امروز بالای ۴۵ درجه بود.
زنده با اتحاد و همبستگی تمامی زحمت کشان تحت ستم، علیه نظام سرمایه داری
تجمع بازنشستگان فولاد اصفهان در اعتراض به وضعیت بد درمان و وضعیت بد معیشتی
*************
حکم برخی از بازنشستگان تأمین اجتماعی استان خوزستان
بر اساس خبرهای دریافتی امروز حکم برخی از بازنشستگان تأمین اجتماعی استان خوزستان از جانب شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به متهمان و وکلای پرونده ابلاغ گردید.
به نقل از فرزانه زیلابی یکی از وکلای پرونده گفته شده است که
دو عنوان اتهامی در این پرونده به بازنشستگان تفهیم شده بود؛
فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت.
دو تن از بازنشستگان به نام های بهرام گرگان و جهانشاه اسدی نیا در این پرونده به یک سال حبس تعزیری بابت فعالیت تبلیغی علیه نظام محکوم شدند که درنهایت مجازات حبس هرکدام از نامبردگان به جزای نقدی معادل شش میلیون تومان تبدیل گردید. حکم برائت سایر متهمان پرونده؛ محمد علی برون، داریوش زراسوند، علیرضا اکبری بیرگانی، فرهاد راهدار از اتهام های انتسابی صادر گردید.
زیلابی افزود:«این دادنامه طنز تلخی بود.»
طنز تلخ این دادنامه آنجاست که بازنشستگان از تورم و وضعیت طاقت فرسای معیشتی شان به تنگ آمده اند و اما پاسخشان پرداخت جزای نقدی است که یا باید بپردازند یا باید به زندان بروند. بر کدام آیین و مسلک هستید که حق بازنشسته کهنسال را نمی دهید و کشان کشان به بازداشتگاه های امنیتی تان برده و حالا از نان بخور و نمیر سفره شان نمی گذرید؟
طنز تلخ دیگر آنجاست که در متن دادنامه یکی از موکلا ن را برای خواندن
«زیر بار ستم نمی کنیم زندگی، جان فدا می کنیم در راه آزادگی، مرگ بر این بندگی، مرگ بر این زندگی»
به فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی محکوم کرده باشند.
*************
بازنشستگان و نهادهای به اصطلاح دادرس!!
"شورای عالی کار" بدون در نظر گرفتن اصل ۴۱ قانون کار و بدون در نظر گرفتن نرخ تورمِ پنجاه در صدِ پایان سال ۱۴۰۱ ، حداقل دستمزد را ۲۷٪ افزایش داد. این شورا همچنین عمل غیر قانونی دیگری نیز انجام داد و برای "بازنشستگان" افزایش حقوق تعیین کرد(۲۱٪). علاوه بر این اَعمال غیر قانونی و افزایش پایین حقوقها، نماینده به اصطلاح کارگری این شورا (علی خدایی)، کارگران و بازنشستگان را کاملا نادان و جاهل فرض کرد، با این گفته ها که "اگر افزایش حقوقها پایین تصویب شده، در عوض وزیر کار وعده داده تورم کنترل خواهد شد"! مجموعه مسائل فوق باعث خشم و اعتراض بازنشستگان گردید.
گروه ها و تشکلهایی که وابسته به حکومت هستند مانند خانه کارگر و نهادهای رنگارنگ وابسته به آن، تلاش کردند که این خشم و اعتراض بازنشستگان را مهار کرده و آنرا خاموش کنند و بدین منظور از همان ابتدا مطرح کردند که باید نزد "دیوان عدالت اداری" و "کمسیون اصل نود مجلس" شکایت کرد و در همین جهت نیز اقدام نمودند. عناصر حکومتی نیز با نوشتن مقالات و گذاشتن وُیس های مختلف در گروهها و کانالهای تلگرامی، بازنشستگان را به صبر و شکیبایی دعوت نمودند تا این نهادهای دادرس! جوابی عادلانه (مسلماً به نفع بازنشستگان) صادر نمایند!!
سرانجام در ۲۹ خرداد، این نهادهای دادرس! اعلام کردند که "مصوبه شورای عالی کار" درست و قانونی بوده و قابل تغییر نمیباشد! عده ای از همکاران بازنشسته که هنوز به این نهادها امید داشتند دچار بهت و حیرت شدند! این رخداد نشان داد که سالهاست حکومت بطرف متمرکز شدن میرود و دست تمامی نهادهای آن از شورای عالی کار گرفته تا دیوان عدالت اداری و کمسیون اصل نود مجلس و همه و همه در یک کاسه میباشد و هرگز چاقو دسته خود را نمیبرد.
نرخ تورمِ پایان سال ۱۴۰۱ بیش از پنجاه در صد بود، نرخ تورم در سه ماه اول سال ۱۴۰۲ به بالای ۶۰٪ رسیده، اجاره مسکن و قیمت خانه سر به فلک کشیده حتی دو یا سه برابر شده (به گفته اقتصاددانان خود حکومت!)، با چنین اوضاع و احوالی چگونه میتوان با افزایش حقوقهای شورای عالی کار ۲۷٪ و ۲۱٪ که بدون در نظر گرفتن نرخ تورم، اعلام شده، قدرت خرید سال گذشته را داشت؟؟!! حال اینها چه نهادهای دادرسی هستند که با قضاوت خود، بر عملکرد غیرقانونی و غیر انسانی شورای عالی کار مهر تایید میزنند؟ و کارگران و بازنشستگان را بیشتر به زیر خط فقر فرو میبرند؟؟!!
این قضاوت وعدالت ظالمانه فقط ماهیت این "نهادهای به اصطلاح دادرس" را نشان نمیدهد، بلکه ماهیت گروه ها و افرادی که به کارگران و بازنشستگان آدرس غلط میدهند و برای این نهادها تبلیغ میکنند را نیز نشان میدهد. تجربه چند سال گذشته بازنشستگان نشان داده است که آنها فقط با اتحاد و با آمدن به کف خیابان میتوانند حق خود را بگیرند.
اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
_____________________________
برای مطالعه و مراجعه به اخبار بهار ۱۴۰۲
اینجا کلیک کنید.
برای مطالعه و مراجعه به اخبار دی تا پایان سال ۱۴۰۱
اینجا کلیک کنید.
برای مطالعه و مراجعه به اخبار خرداد تا پایان دی ماه
اینجا کلیک کنید.
برای مطالعه و مراجعه به اخبار و مطالب پیشین سندیکای هفت تپه
اینجا کلیک کنید.