برای مشاهدۀ تصاویر و سایر مطالب سندیکا
اینجا کلیک کنید.
کسی نیست به این چماقداران بگوید از دروغ، تزویر، تظاهر، و بله قربانگفتن خسته نشدید. بابا مشکل ریشه ای و اصلیکارگران خود شما هستید. خجالت هم خوب چیزی است. شرم نمی کنید چند دهه است کارگران و زحمتکشان را به همراهخانواده هایشان که بیش از پنجاه میلیون نفر می شوند بدبخت و زمین گیر کرده اید، تازه دنبال راه حل ارائه دادن و کارزارراه انداختن هستید؟
«جامعه¬ی کارگری ١۵ میلیونی کشور» را از کجا درآوردید؟ البته همه ی آمار و ارقام هایتان در این سالها همینطور بودهاست. جهت اطلاع بیش از دو سوم جامعه را مزدبگیران، زحمتکشان، نیمه بیکاران یا جمعیت جویای کار، کارگران ماهر ونیمه ماهر، بی ثبات کار و دائمی، رسمی و غیررسمی، یقه آبی و یقه سفید، کارمند، معلم، دهقان و برزگر، پرستار،دستفروش، دوره گرد و... تشکیل میدهند. یکی دو درصد "بالایی" جامعه که خود شما نیز جزوی از آن هستید ثروت و قدرتو وامهای کلان بلاعوض و امکانات رفاهی، آموزشی، تفریحی، بهداشتی، خانه و ماشین لوکس را در دست گرفته اید، وافراد بله قربان گویی مثل نمایندگان فرمایشی و انتصابی و چماق به دست شورای عالی کار را دور خود جمع کرده اید.
متن کامل را
اینجا کلیک کنید.
*************
عدم پرداختی بیمه رانندگان قراردادی و متصدیان
ایستگاههای بی آرتی توسط شرکت حامیان شهر(تدبیر و توسعه)
با توجه به گزارشاتی که از رانندگان و متصدیان ایستگاهها به سندیکا رسیده، شرکت حامیان شهر که دارای چندین هزار نیرو میباشد که همگی به صورت قراردادی و تحت نظر حامیان شهر هستند از اسفند ماه سال ۴۰۱ نزدیک به سه ماه حق بیمه آنان را به سازمان تامین اجتماعی واریز نکرده است، و در این مدت رانندگان و سایر کارگران در مراجعه به مراکز درمانی با مشکل مواجعه شدهاند. به همین خاطر از انجام معاینات پزشکی و سایر مراحل آن نظیر عکسبرداری و غیره یا منصرف گشتند و یا مجبور شدند به صورت آزاد و بدون تعرفه بیمه حساب کنند، در صورتیکه شرکت حق بیمه کارکنان را هر ماه به صورت نقدی از حقوق آنان کسر میکند ولی متاسفانه این مبلغ را به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نکرده و در حساب شرکت بلوکه کرده و منجر به ایجاد مشکلات فراوانی برای رانندگان و سایر کارگران شده است.
چرا باید رانندگان و دیگر کارگران و خانواده آنان با این حقوق ناچیز و اندک که همگی آنها زیر خط فقر زندگی میکنند به خاطر بی قانونی و منفعت طلبی پیمانکار دچار مشکلات درمانی گردند.
پیرو همین گزارشها رانندگان بارها با شرکت تماس گرفتند ولی هربار که تماس میگیرند مسول امور اداری این شرکت آقای تاجیک و امور هماهنگی آقای غلامی با آوردن بهانههای واهی نظیر قطع بودن سیستم، عدم پرداختی از طرف شرکت واحد و یا شهرداری پاسخ میدهند.
با این پاسخهای واهی مگر میشود سیستم به مدت سه ماه قطع و یا خراب شود، مگر حقوق این کارکنان هر ماه از طرف شهرداری و یا شرکت واحد به حساب شرکت حامیان شهر واریز نمیشود؟ وقتی که حقوق آنان هرماه پرداخت میگردد پس قطعا حق بیمه آنان نیز همراه حقوق به شرکت حامیان شهر واریز میشود ولی متاسفانه این شرکت پس از کسر سهم بیمه کارگر آن را به حساب بیمه واریز نمیکند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه به شرکت حامیان شهر هشدار میدهد در صورت پرداخت نکردن معوقات بیمه رانندگان و سایر کارگران و به روز نکردن حق بیمه آنان کارگران از هر گونه حق اعتراض و اعتصاب مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی برخوردارند.
همچنین به مجموعه شهرداری اعلام میگردد که بایستی همهی این شرکتهای پیمانکاری حذف و تمامی رانندگان به صورت مستقیم و زیر نظر شرکت واحد به صورت رسمی و با کلیه حقوق و مزایا مشغول به کار گردند.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۳۰ خرداد ۱۴۰۲
*************
ممانعت از ملاقات حضوری داود رضوی کارگر زندانی توسط
مسئولین زندان بدنبال مخالفت او با پوشیدن لباس زندان در هنگام اعزام به بیمارستان
سه روز پیش به داود رضوی کارگر زندانی اعلام میکنند که روز دوشنبه ۲۹ خرداد ایشان اعزام به بیمارستان دارند. این در حالی است که دو شنبهها روز ملاقات میباشد و با درخواست ملاقات حضوری وی برای این روز از قبل موافقت شده و به وی اعلام شده بود.از انجایی که روند اعزام به بیمارستان در زندان اوین با کاغذبازی مسئولین بسیار طولانی است به ناچار وی به خانوادهاش اعلام میکند که به جای ملاقات به بیمارستان بیایند.
متاسفانه هنگام اعزام به بیمارستان به داود می گویند که باید لباس زندان بپوشی که وی مخالفت می کند و اعزام به بیمارستان به همین راحتی کنسل میشود. البته این تمام ماجرا نیست بلکه وقتی خانواده داود در میانه راه بیمارستان متوجه میشوند که اعزام به بیمارستان منتفی است و با هزار و یک زحمت خودشان را به اوین می رسانند متوجه میشوند که اقایان به راحتی ملاقات حضوری را تبدیل به ملاقات کابینی کردهاند. علیرغم پیگیری خانواده و چند بار مراجعه به شاهوردی مسئول سالن ملاقات اوین، وی اعلام میکند که خیر ایشان ملاقات حضوری ندارد. در حالی که از دو هفته پیش اسم داود رضوی در لیست ملاقات حضوری اعلام شده بود.
اما اذیت و آزار این کارگر زندانی به همین جا ختم نمیشود. در اقدامی عجیب هنگام مراجعه خانواده برای تحویل داروهایی که دکتر زندان تجویز کرده بود باز هم به راحتی میگویند که ایشان اینجا نسخهای ندارد.!!! نسخهای که دکتر زندان نوشته بود!!!!
ظاهرا مخالفت داود رضوی با پوشیدن لباس زندان برای اعزام به بیمارستان، به مذاق مسئولین بند ۶ و شاهوردی خوش نیامده و به راحتی ملاقات حضوری را کنسل می کنند و نسخه پزشکی هم ناپدید میشود.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به اذیت آزار متداوم کارگر زندانی داود رضوی به شدت معترض میباشد و خواهان توقف فوری آن است. این اذیت و آزار از طرف مسئولین زندان کاملا نهادینه، عمدی و ناقض حداقل استانداردها و مقررات برای رفتار با زندانیان می باشد. بطور مشخص بنا به «قوانین حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان»، معروف به «قوانین نلسون ماندلا» هر بار که زندانی برای منظوری مجاز به بيرون از زندان برده میشود، بايد به او اجازه داده شود لباس های متعلق به خود يا لباس هايی را که جلب توجه نمیکند بپوشد. متاسفانه اما مسئولین زندانها در کشور ما به هیچ معیار و استانداردی که در حمایت از حقوق اولیه زندانیان باشد وقعی نمیگذارند و شرم هم ندارند.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۳۰ خرداد ۱۴۰۲
*************
در رابطه با تلاش جهت برگزاری دور دوم انتخابات شورای فرمایشی کار در سامانهها ی شرکت واحد اتوبوسرانی
دور دوم انتخابات شورای اسلامی کار (شما بگوئید شورای فرمایشی) قرار بود از امروز ۲۹ خرداد شروع و در زمانهایمتفاوتی در سامانههای اتوبوسرانی برگزار شود. اما دیروز اعلامگردید که براساس نامه ارسالی از سوی مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تهران به شماره ۰۲۲/۲۰/۴٦۴۴۳ مورخه ۱۴۰۲/۰۳/۲۸ برگزاری انتخابات «شوراهای اسلامی کار» شرکت واحد اتوبوسرانی تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درامده است.
آنچه برای اکثریت ما کارگران شرکت واحد سالیان سال روشن بوده است، «انتخابات» شوراهای اسلامی کار، از جمله در شرکت واحد، اساسا بدون دخالت کارگران و بدون اراده و نقشآفرینی آنان برگزار میشود، انتخاباتی که در آن اصول اولیه که همان مجمع عمومی مستقل میباشد رعایت و برگزار نمیشود. انتخاباتی که کارفرما حق هیچ گونه دخالتی در آن نباید داشته باشد و در بهتریت حالت فقط باید مؤظف باشد یک مکان ثابت و مشخصی را در اختیار کارگران جهت برگزاری مجمع عمومی قرار دهد تا کارگران بتوانند بخش اول مجمع عمومی خودشان را با آگاهی کامل و با شناخت درست از کاندیدهای خودشان برگزار کنند.
اما همین تدارکات دستاویزی برای کارفرما و دولت شده است تا کلیه اختیارات انتخابات را از صفر تا صد در اختیار عوامل خود و حراست قرار دهند تا بتوانند در تعیین نمایندههای خودی و اجیر شده نقش اساسی داشته باشند و توسط همین نماینده های تحمیلی و غیر منتخب کارگران سرنوشت و آینده کارگران را به نفع کارفرمایان (سرمایهداران در هر دو بخش عمومی و خصوصی) رقم بزنند.
عملکرد شورای فرمایشی اسلامی کار برای همگان به درستی آشکار است و یکی از دلایل کاندید شدن ها فقط برای عدمحضور در محیط کار و استفاده از رانت و دسترسی به موقعیت های شغلی برای داوطلبین است. در طول سالیان گذشته اگر آقایان گوشهای نگاه به قوانین موجود در همین قانون کار کنونی هم می انداختند، بدون شک جرات داوطلبی در انتخابات را نداشتند، چرا که اگر به وجدان خوابیدشون رجوع میکردند میبایست شرمسار وضعیت کنونی این روزهای شرکت واحد به گواه اکثر شاغلین باشند.
سندیکای کارگران شرکت واحد «شورای اسلامی کار» را تشکل واقعی و مستقل کارگران نمیداند. در طی سالیانگذشته کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی بارها به طرق مختلف به تحمیل شورای اسلامی کار فرمایشی به کارگران و تخلف و تقلب در به اصطلاح انتخابات شورای اسلامی کار اعتراض کرده اند و این انتخابات را بارها تحریم کرده اند. شرط اول انتخاب نمایندگان اصلح، اطمینان از استقلال کامل آنان و تشکیل یک تشکل مستقل کارگری در جهت دفاع از حقوق کلیه کارگران در تمام بخشهای شرکت است.
همکاران گرامی:
همانطور که بارها گفته ایم از زمان ایجاد شورای اسلامی کار در شرکت واحد کارگران و رانندگان از حقوق خود دور بوده اند اگر کمی دقت کنیم درخواهیم یافت که هر آنچه از مزایا و دستمزد افزایش یافته قبل از ایجاد شورا پیش از سال هفتاد بوده است که بیشتر مزایای فوق با پیمان های دسته جمعی سندیکای وقت در دهه های ۵۰ و ۶۰ بدست آمده ولی متاسفانه پس از تشکیل شورای اسلامی کار و به حاشیه راندن سندیکا در آن دوران نه تنها افزایش دستمزد و مزایا و عدم اعمال طرح طبقه بندی مشاغل بلکه بسیاری از توافقات قبلی که حاصل تلاش سندیکا در آن سالها بود را با همراهی مدیریت از کارگران گرفتند. با اینوجود، بدنبال بازگشایی مجدد سندیکا در دهه ۸۰ باز این سندیکا بود که با حمایت و اعتماد همکاران عزیز باعث افزایش مزد، بن کارت شهروند، کمک هزینه مسکن و یک وعده صبحانه و کمک خرید مسکن شد.
همکاران گرامی تنها نهادی در شرکت واحد که با وجود هزینه های بسیار سنگین در ۱۸ سال گذشته بدنبال حقوق کارگر بوده است و بجای رانت و زد و بند، خسارت و صدمه دیده است، سندیکا است که بسیاری از اعضای فعال آن بارها تهدید و بازداشت شده اند، برخی سالهاست که اخراجی اند و جمعی از همکارانمانهم زندان را به جان خریده اند تا کارگران به حقوق حقه خود دست یابند.
در صورت اعلاممجدد انتخابات توسط مقامات، با اتحاد و عدم شرکت در انتصابات شورا و یا با ابطال آرا یک بار دیگر به مدیریت و اداره کار استان اعلام کنیم شورای اسلامی کار نماینده ما نیست بلکه نماینده کارفرما وچشموگوش حراست و دولت می باشد. هر همکار دلسوزی نیز که در این توهم است از طریق شورای اسلامی کار میتواند خدمتی به کارگران بکند با توضیحات صمیمانه و نشان دادن این تاریخ متوجه کنیمکه شورای فرمایشی سرابی بیش نیست.
چالشهای بسیاری پیش روی ماست، از جمله تداوم سیاستهای ضد کارگری خصوصی سازی و زد و بند و رانت خواری هر چهگسترده تر در شرکت واحد تا بدتر شدن شرایط در سامانه ها و اتوبوسها، تا استخدامهای قراردادی و بی تامین تا حمله به مزایای ناچیز تا کنونی راه عبور از این وضعیت، اتحادهمه ما، همفکری و تشریکمساعی جمعی و حمایت از سندیکا و نیز دیگر همکاران مستقل و دلسوز در محیط کار ماست.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات مستقل از کلیه نهادهای دولتی و کارفرمایی است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۹ خرداد ۱۴۰۲
*************
درود بر همکاران گرامی
انتخابات کارگری و نگاه غیر قانونی شورای تامین استان تهران نسبت به کارگران شرکت واحد
نمیدانم انتخاب نماینده کارگران شرکت چه ارتباطی به شورای تامین استان دارد، ظاهرا برای اعضای شورای تامین هیچ چیزی مهمتر از شرکت واحد و کارگران آن وجود ندارد که تمام مسائل و مشکلات شهر تهران را رها کرده و مدام برای شرکت واحد جلسه می گذارند با مصوب ایشان کارگر شرکت را اخراج میکنند با مصوبه جلوی انتخابات کارگری رو میگیرن به نظرمی رسد این شورا، شورای تامین شرکت واحد و مدیران است، که دست بسته در خدمت ایشان نشسته اند، آقای شورای تامین لطفا کمی هم به فکر تورم و امنیت غذایی مردم فرودست باش، لطفا کمی به فکر امنیت شغلی کارگر باش، کمی به فکر دستمزد کارگر باش، آقایان اعضای محتر م شورای تامین استان بخدا قسم جایگاه این شورا این قدر پایین نیست که مدیر هر شرکتی بخودش اجازه بدهد برای شما خط مش تعیین کند. حالا که شورای تامین استان تهران تمام مشغله ذهنی اش شرکت واحد شده مراقب سومدیریت مدیران بی تخصص شرکت واحد باشد چرا که هیچ تخصصی در حمل ونقل شهری ندارند. شخصی رو از ریاست باغ وحش به مهمترین نهاد شرکت واحد یعنی معاونت بهره برادری و همچنین معاونت فنی منصوب کرده اند که آوار این فاجعه همین امروز به وضوح دیده میشود هشدار میدم که چند ماه آینده با سیاست های غلط مدیران بی تخصص بیگانه، کشتی شکسته شرکت به گل خواهد نشست امیدوارم که شورای تامین شرکت واحد کمی هم برای عملکردایشان وقت بگذارند و تصمیم عاجلی بگیرند البته اگر برای ایشام مهم باشد.
و اما دوستان راننده و کارگر شرکت واحد اگر فکر می کنید که شورا بعنوان نماینده در حال حاضر کارایی ندارد من پیشنهاد می دهم بریم به سمت انجمن صنفی که شرکت واحد مطابق قانون هیچگونه دخالتی درآن نمی تواند داشته باشد و مانند شورا نمی تواند درآن نماینده داشته باشد و اگر با اتحاد پیش برویم می تواند سودمند برای کارگران شرکت باشد.
واگر همکاران با انجمن صنفی موافق نباشند میتوانیم مجمع عمومی سندیکای اتوبوسرانی تهران و حومه را برگزار کنیم. البته این پیشنهادها میتواند هم در اینجا و هم در یک مجمع عمومی موسس که از کلیه کارگران شرکت تشکیل می شود مورد مشورت قرار گرفته و در نهایت با انتخابات و رای گیری در مورد آن تصمیم گرفته شود.
در هر حال تنها راه برای احقاق حق برای ما کارگران فقط و فقط اتحاد است و نسبت به عواقب عدم اتحاد هشدار میدم که دولت سید محرومان بد خوابی برای کارگر و صندوق تامین اجتماعی گرفته اند و اگر هر چه سریعتر به یک اتحاد قوی نرسیم مطمن باشید با قوانینی که در لایحه توسعه هفتم است علنا برده خواهیم شد
راننده شرکت واحد: وحید فریدونی
*************
کسر خسارت چند برابری از رانندگان توسط کارشناس سامانه یک اتوبوسرانی
از آنجائیکه اتوبوس های خطوط بی آر تی و خطوط فیدر فاقد بیمه بدنه میباشند در هنگام تصادف، اگر راننده مقصر شناخته شود میبایستی خسارت وارده به اتوبوس را با نظر کارشناسی سامانه به شرکت پرداخت نمایند. ولی گویا نظر کارشناس سامانه یک سعید فقیری در تعیین خسارتها به صورت یلخی و دلبخواهی میباشد و تا جایی که امکانش است بالا ترین قیمت را حتی بیشتر از قیمت بازار و یا دو برابر تعیین کارشناسی میکند تا از حقوق رانندگان کسر گردد.
به عنوان نمونه نزدیک به دو هفته پیش شیشه بغل یکی از اتوبوسها در حین برداشت مسافر در مسیر، در برخورد با آئینه اتوبوس دیگری میشکند. وقتی که راننده این اتوبوس برای تعیین خسارت به کارشناسی مراجعه میکند کارشناس سامانه در کمال ناباوری برای ایشان مبلغ ۱۱ میلیون تعیین خسارت میکند تا از حقوق ایشان کسر گردد. از آنجا که راننده خودش این اتوبوس را برای تعویض شیشه به شیشهبری برده بود و بر اساس اعلام شیشهبر قیمت واقعی بین ۶میلیون سیصد تا شش میلیون و هشتصد اعلام شده بود به کارشناس مربوطه اعتراض می نماید. ایشان در پاسخ به اعتراض راننده عنوان نموده بود که چونکه از شما به صورت قسطی کسر میگردد به خاطر همین با این مبلغ تعیین خسارت شده است، گویی که این کارشناس شرکت واحد را با بانک یا بنگاه های معاملاتی اشتباه گرفته و فکر میکند باید مبلغ شیشه را با چند برابر سود بانکی از راننده دریافت نماید.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران ضمن اعتراض به عملکرد سلیقه ای کارشناس تصادفات اعلام میدارد که اولا بایستی ساز و کار تعیین خسارت به نحوی باشد که رانندگان در شهری مثل تهران با این فشار ترافیکی و همچنین ازدحام مسافر از جیب خودشان خسارت را نپردازند و همچنین از همکاران راننده میخواهیم که برای جلوگیری از سوءاستفاده این افراد، حتما در مراجع بالاتر پیگیری و اعتراض خود را به مدیریت و حراست و بازرسی انجام دهند و جهت اطلاعات بیشتر با سندیکا تماس حاصل نمایند.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۷ خرداد ۱۴۰۲
*************
ناکارآمدی مدیریت در به راه انداختن سفرهای
سیاحتی و زیارتی و سایر مطالبات رانندگان و کارگران شرکت واحد
سفرهای سیاحتی و زیارتی پرسنل شرکت واحد سالیان سال به طور مستمر و مداوم هر سال در شرکت برگزار میشد و رانندگان و دیگر کارگران هر دو سال یکبار سهمیه استفاده از این نوع سفرها را همراه با خانواده خود داشتند. بعد از شیوع بیماری کرونا در طی سه سال گذشته و در این مدت این سفرها در شرکت بسیار محدود و حتی در برههای از زمان کلا کنسل گردید. بعد از اعلام پایان وضعیت اضطراری کرونا این سفرها میبایستی طبق روال سنوات گذشته ادامه پیدا میکرد تا پرسنل مجموعه بتوانند از این مزایا مجددا استفاده نمایند. ولی متاسفانه این سفرها هنوز راه اندازی نشده است، در صورتیکه شرکت واحد در شهر مشهد دارای هتل اختصاصی به نام جوادالائمه میباشد که در دهه ۸۰ خریداری شد تا مورد استفاده پرسنل قرار بگیرد و در کنار آن با هتلهای دیگری هم در مشهد و در شهرهای شمالی کشور به همین منظور قراردادهایی منعقد میشد. با توجه به شروع فصل تابستان در سال جاری هنوز مدیریت ناکارآمد هیچ اقدامی جهت راهاندازی این سفرها انجام نداده است، نه تنها در برگزاری این سفرها ناکارآمد بوده بلکه در رسیدگی به سایر مطالیات معوق نیز همچون اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و حتی تامین شیر وکیک ناکارآمد میباشد. البته دور از انتظار نیست وقتی که مسئولین و معاونتهای کلیدی با زد و بند از بیرون از شرکت وارد مجموعه میشوند و هیچ گونه تجربه و اطلاعاتی نسبت به حمل نقل و مطالبات کارگران ندارند باید هم مشکلات شرکت روز به روز افزونتر و مطالبات کارگران یکی پس از دیگری به صورت معوق در بیاید.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به مدیریت تاکید میکند رسیدگی به امور رفاهی کارکنان و پرداخت مطالبات معوق را در اولویت کاری خود قرار بدهد و برای پرداخت این مطالبات اقدامات لازم را با رایزنی با شهرداری و شورای شهر به جهت تامین بودجه انجام دهد.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۶ خرداد ۱۴۰۲
*************
احضار تلفنی ریحانه انصارینژاد فعال کارگری جهت حضور در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب
امروز از شمارهای خصوصی با ریحانه انصارینژاد فعال کارگری تماس گرفتند و اعلام کردند که از شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تماس میگیرند. به وی گفته شده که فردا صبح (۲۲خرداد) در دادگاه انقلاب شعبه ۱۵ حاضر باشند. در پی سوال وی مبنی بر لزوم حضور وکیل، گفته شده که لزومی به حضور وکیل نیست. لازم به ذکر است که در سامانه ثنا هم ابلاغیهای برای نامبرده ارسال نشده است.
لازم به ذکر است که از نظر حقوقی این تماس اصلا ابلاغ محسوب نمیشود که وی مکلف به حضور در این جلسه باشد.
همچنین صرف نظر از اینکه با وجود سامانه ابلاغ(ثنا)، ابلاغ تلفنی قانونی نیست، فاصلهی ابلاغ تا جلسه رسیدگی هم نبایستی کمتر از ۵ روز باشد.
البته ظاهرا هنوز اینترنت به شعبه ۱۵ نرسیده و بر همین اساس شعبه ۱۵ دسترسی به سامانه ثنا ندارد که بتواند افراد را از طریق سامانه به دادگاه فرا خواند.
قابل ذکر است، ریحانه انصاری نژاد کارگر بازنشسته، اردیبهشت ۱۴۰۱ همزمان با تعدادی از کارگران و معلمان، از جمله دونفر از اعضای سندیکا، دستگیر و پس از از حدود سه ماه بازداشت موقتا به قید وثیقه آزاد شد.
سندیکای کارگران شرکت واحد تداوم پرونده سازی علیه این فعال کارگری خوشنام را محکوم میکند و خواستار لغو کلیه اتهامات وارده علیه ریحانه انصاری نژاد و آزادی تمامی فعالین کارگری، معلمان، زنان، دانشجویان و کلیه زندانیان سیاسی می باشد.
نه به پرونده سازی
کارگر زندانی آزاد بایدگردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۱ خرداد ۱۴۰۲
*************
تشکلزدایی و بیثبات سازی نیروی کار بلای جان کارگران و مزدبگیران
رضا شهابی، زندان اوین
برنامه هفتم توسعه یعنی نمک به زخم ما کارگران و زحمتکشان. تا امروز تمام برنامه های توسعه با یک قلم و یک نگاه واحدبه اقتصاد نوشته شدهاند: چطور از سهم اکثریت محروم جامعه گرفته و جیبهای اقلیت بهرهمند را پربارتر کنیم. بر خلاف شعارهای توخالی حمایت از پابرهنگان و کوخ نشینان و رساندن آنها به شأن و منزلت انسانی و شرافتمندانه طبقه کارگر،در زیربنای تمام تصمیمات کلان اقتصادی کشور، شاهد اجرای نسخه های حاضر آمادهی صندوق بینالمللی پول و سازمان تجارت جهانی بودهایم. حاکمیت برای غلبه بر بحرانهای اقتصادی که بر اثر ناکارآمدی و عدم تخصص و تجربه کافی، و فساد ساختاری ایجاد شده، طرح ریاضت اقتصادی را به اسم اقتصاد مقاومتی اعلام کرد. البته ریاضت و مقاومت نه برای خودشان و نه برای آقازادهها و ریخت و پاش آنها، و نه برای شرکتهای خصوصی و خصولتی و الیگارشی،بلکه برای مزدبگیران و مردمی که حکومت به اشکال مختلف از جیب آنها میدزدد تا ضرر و زیان شرکتهای تحت نفوذ وحمایت خودشان و ریخت و پاش و حیف و میل آقازاده ها را تامین کنند. متن کامل را
اینجا کلیک کنید.
*************
فوری: ابلاغ حکم داود رضوی
امروز صبح، ۱۷ خرداد ۱۴۰۲، بدون هماهنگی با وکیل داود رضوی، این کارگر زندانی را به بیدادگاه شعبه ۱۵ اعزام نمودند، و حکم داود رضوی توسط دفتر قاضی صلواتی به وی اعلام شد.
بر اساس حکم اعلامی، داود رضوی به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و فعالیت در گروههای سیاسی و احزاب محکوم گردیده است.
اتهام داود رضوی اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی اعلام شده است که مصادیق آن عضویت در هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه، تجمع روبروی مجلس و شهرداری برای مسکن و مطالبات کارگری، ساماندهی اعتراضات کارگری در شرکت واحد، شرکت در اجلاس سازمان جهانی کار، ارتباط با همکاران سندیکایی همانند حسن سعیدی و رضا شهابی، ونیز دیدار با ۲ معلم سندیکایی فرانسوی بوده است.
داود رضوی در ۵ مهرماه ۱۴۰۱ دستگیر شده و بعد از تحمل ۸۲ روز بازداشت در بند ۲۰۹ و ۲۴۰ ابتدا در تاریخ ۲۷ آذر ۱۴۰۱به زندان تهران بزرگ و سپس در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ به بند ۶ زندان اوین منتقل گردید. وی در این مدت براساس حقوق به اصطلاح قانونی که فقط روی کاغذ اعتبار دارند اما برای کارگران ومردم محروم اجرایی نمیشوند، میبایست تا زمان صدور حکم با وثیقه بیرون زندان باشد که عملا اجرایی نشد.
حکم داوود رضوی نشان میدهد که پیگیری مطالباتی همانند مسکن، دستمزد و اتحاد با همکاران و ایجاد سندیکای کارگری برای پیگیری این مطالبات از نظر قوه قضائیه و حاکمیت اقدام علیه امنیت ملی محسوب میشود، حقوقی که دولت ایران آنرا بر اساس مقاولهنامههای بنیادین سازمانجهانی کار باید رعایتکند.
تلاش برای مسکن بهتر و یا دستمزد بالاتر اقدام علیه امنیت ملی محسوب میشود چرا که امنیت ملی یعنی امنیت کارفرمایان و تلاش برای زندگی بهتر یعنی به خطر انداختن امنیت کارفرمایان وحکومت آنها.
سندیکای کارگران شرکت واحد صدور این حکم ضد کارگری را محکوم نموده و خواستار توقف این حکم برای داود رضوی و همچنین لغو پرونده سازی و اتهامات بی پایه و اساس برای داود رضوی و دیگر اعضای زندانی سندیکا حسن سعیدی و رضا شهابی میباشد.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۷ خرداد ۱۴۰۲
*************
داود رضوی: به بهانهی سالروز اولین مجمع عمومی
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۴ خرداد ۱۳۸۴ اولین مجمع عمومی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه برگزار شد.
از دقایق اولیه بامداد ۱۳خرداد نیروهای انتظامی و امنیتی با حضور گسترده، تمامی کوچههای اطراف محل سندیکا واقع در میدان حسن آباد تهران را مسدود و اقدام به دستگیری چند تن از اعضای حاضر در سندیکا کرده بودند.
آنها همچنین هرگونه تردد در محدودهی دفتر سندیکای کارگران شرکت واحد را نیز تحت کنترل خود در آورده بودند تا بتوانند از برگزاری اولین مجمع و انتخابات آزاد سندیکا جلوگیری کنند.
البته نزدیک به یک ماه پیش از برگزاری مجمع در روز ۱۹ اردیبهشت ماه سال ۸۴، عوامل شورای اسلامی کار شرکت واحد به همراه تعدادی از اعضای اصلی خانه کارگر با حمایت و پشتیبانی عوامل امنیتی و نیروهای انتظامی و همچنین به کارگیری گروهی از چماقداران به محل سندیکا حملهور شدند و درب ورودی و وسایل موجود در دفتر سندیکا را شکستند و در ادامه، اعضای داخل دفتر سندیکا را مورد ضرب و شتم قرار دادند تا شاید بتوانند از شکل گیری مجدد سندیکا جلوگیری به عمل آورند.
اما این اقدامات سرکوبگرانه تنها سبب شد تا سندیکای کارگران شرکت واحد، مجمع و انتخابات آزاد خود را زودتر از موعد و در روز ۱۳ خردادماه ۱۳۸۴ برگزار کند.
ایستادگی و مقاومت رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد در آن روز در میدان حسنآباد تهران در زمین واقعی و تنها با اتکا به قدرت حضور و آگاهی کارگران باعث عقبنشینی عوامل امنیتی گردید تا آنجا که وادار شدند انتخابات را به رسمیت بشناسند و هم چنین کارگران بازداشتی شرکت واحد را در همان ساعت آزاد کنند.
این انتخابات تا ساعت ۳ بامداد روز ۱۴ خرداد ادامه داشت تا آنکه تعدادی از عوامل امنیتی که شاهد حضور پرشور کارگران برای رای دادن در ساعات اولیه ۱۴ خرداد بودند با تهدید به جمعآوری صندوقهای رای باعث شدند تا هیئت موسس از ادامه انتخابات خودداری کند، و اعضای برگزار کننده برای حفظ صندوقهای رای از کارگرانی که اصرار به ادامه رایگیری داشتند، درخواست کردند که محل رایگیری را ترک کنند.
از همان ساعات پایان انتخابات شمارش آرا شروع شد و اعضای هیئت مدیره و علیالبدل بر اساس رای کارگران تعیین گردید.
مبازات خستگیناپذیر، مستقل و مستمر سندیکای کارگران شرکت واحد دستاوردهای بیشماری در پی داشته است: از جمله افزایش دستمزد کارگران، پیگیری مستمر حق مسکن و حق ناهار و تهیه لباس کامل برای رانندگان و پرداخت روزانهی کیک و شیر و غیره. ذکر این نکته اهمبت دارد که این دستاوردها در افزایش حقوق و ... برای ۱۶۰۰۰ پرسنل شرکت واحد صورت گرفت.
باید اذعان نمود که نمیتوان تاثیر مبارزات و دستاوردهای سندیکای کارگران شرکت واحد را بر طبقه کارگر کشور نادیده گرفت. چنانچه که تعدادی از کارگران هفتتپه نیز با همیاری سندیکای واحد و در کنار دیگر اشکال تشکل یابی کارگری اقدام به تشکیل سندیکا کردند. در واقع احیای این دو سندیکا خون تازهای را در رگهای طبقه کارگر ایران در آن سالها به جریان انداخت.
با گذشت سالها فراز و نشیب، همچنان فشارها بر اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد ادامه دارد و از همان ابتدای تشکیل این سندیکا تا به امروز، اعضا مورد تهدید و احضار و اخراج از کار و زندان و آزار و اذیت توسط عوامل امنیتی قرار گرفتهاند. به طوری که، تا به امروز دهها تن از اعضای این سندیکا در طی ۱۸ سال گذشته بارها احضار، اخراج، بازداشت و به زندانهای طویلالمدت محکوم شدهاند و دائما تحت تعقیب عوامل امنیتی قرار گرفتهاند. رضا شهابی و حسن سعیدی دوعضو این سندیکا بیش از یک سال است که با اتهامات واهی دوران محکومیت ۶ سالهی خود را می گذرانند، و در همین حال شخصا حدود ۸ ماه است که بلاتکلیف در زندان و در بازداشت موقت به سر می برم و منتظر صدور حکم از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب می باشم.
سیزدهم خرداد ۱۳۸۴ یاد آوری مهمی در تاریخ کارگری چهل سال گذشته است. عوامل امنیتی به وضوح نشان دادهاند که هرگز تحمل پذیرفتن تشکلهای مستقل و آزاد را نداشتهاند. کما اینکه سناریوسازی برای کارگران و معلمان مستقل در سال ۱۴۰۱ با اتهام واهی ارتباط با اتباع بیگانه، تاییدی بر این مدعا است.
اما کارگران شرکت واحد و هفت تپه، معلمان و دیگر کارگران مبارز و حقطلب با ایستادگی و مقاومت و همبستگی نشان داده اند که نه تنها میشود با اتحاد و آگاهی در مقابل فشارها ایستادگی کرد، بلکه کارگران با سازماندهی تشکیلات مستقل خود میتوانند دست آوردهای بیشماری را بدست آورده و برای شرایط بهتر مبارزه کنند.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
۱۳ خرداد ۱۴۰۲
*************
پیام رضا شهابی به نمایندگان اتحادیه های کارگری مستقل از
دولت و کارفرما، حاضر در کنفرانس سال ۲۰۲۳ سازمانجهانی کار،
با درودهای گرم،
من رضا شهابی هستم، راننده شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، از پشت دیوارها و میله های به هم تنیده ی زندان اوین به شما نمایندگان تشکل های کارگری مستقل از کارفرما و دولت حاضر در این نشست درود میفرستم.
از سال ۱۳٨٣، یعنی از بدو بازگشایی سندیکا من و همکارانم بارها بازداشت، اخراج، زندان، و شکنجه شده ایم. از سال ۱۳٨۹ تا سال ۱۳۹٦ به خاطر؛
- مبارزات اتحادیه ای
- مبارزه بر سردفاع از حقوق کارگران
- مبارزه برای یک زیست انسانی و شرافتمندانه
با اتهام های واهی و پرونده سازیهای دروغین
تحت شدیدترین سرکوبها قرار گرفتیم. من شخصا درین فاصله در زندان بودم و در آنجابه دلیل ضرب و شتم و شکنجه از ناحیه گردن و کمر تحت عمل جراحی قرار گرفتم.
در اردیبهشت ۱۴۰۱ به خاطر گفتگو و همفکری با همکاران راننده و اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد و سندیکاهای صنفی از جمله دو عضو سندیکای معلمان فرانسه، فعالین صنفی معلمان، بازنشستگان، نویسندگان، زنان، دانشجویان، دوباره به دلیل فعالیت صنفی و حق خواهی و اعتراض به وضعیت اسفبار دستمزد، معیشت، مسکن، بهداشت و آموزش کارگران، و بعد از روز جهانی کارگر ۱۴۰۱، مثل روال گذشته، با پرونده سازیهای دروغین و اتهامهای واهی و کذب مواجه شده ایم و کنشگران زیر یا هنوز در زندان هستیم، یا در انتظار ابلاغ احکام ظالمانه:
رضا شهابی، داوود رضوی، حسن سعیدی از سندیکای کارگران شرکت واحد
کیوان مهتدی و آنیشا اسدالهی مدرس زبان انگلیسی و مترجمان سندیکای کارگران شرکت واحد،
ریحانه انصاری نژاد فعال کارگری، ژاله روحزاد، فعال بازنشسته ی معلمان
رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی، مسعود نیکخواه، اسکندر لطفی، شعبان محمدی از اعضای کانونهای صنفی معلمان، و همچنین تعدادی از حامیان و فرزندان کارگران.
متن کامل را
اینجا کلیک کنید.
*************
اعتصاب رانندگان قراردادی حامیان شهر سامانه یک شرکت واحد در ۹ خرداد
روز سه شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲ رانندگان قراردادی سامانه یک شرکت واحد (حامیان شهر) شیفت بعداز ظهر در دپوی تهرانپارس به علت عدم پرداخت حقوق ساعتی را دست از کار کشیدند. این رانندگان نزدیک به ۳۵ روز میباشد که حقوق دریافت نکردهاند. رانندگان در اعتراض به عدم واریز حقوق در انتهای خط (دپو) تهرانپارس اتوبوس ها را متوقف و اعتصاب نمودند، تا اینکه با وعده و وعیدهای مسئولین بعد از یک ساعت به اعتصاب خود پایان دادند، و امروز ۱۰ خرداد دستمزدهای معوقه واربز گردید.
اولین و بدیهیترین اصول برای رانندگی ایمن، ارامش خاطر راننده میباشد. وظیفه تامین این آرامش خاطر برای رانندهها به عهده مسئولین اتوبوسرانی شرکت واحد میباشد. چگونه از رانندهای که ۳۵ روز است حقوق ناچیزش را دریافت نکرده است می توان انتظار داشت که با آرامش خاطر رانندگی کند و امنیت مسافران به خطر نیفتد. حقوق همه رانندگان و دیگر کارگران باید به موقع و بطور کامل پرداخت گردد.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۰ خرداد ۱۴۰۲
*************
فشار مضاعف مدیریت ناکارآمد سامانه دو به رانندگان جهت افزایش نیم راه ها
خطوط بیارتی معمولا از نقاط پرترافیک و شلوغ گذر میکنند. یکی از این خطوط خط دو بیآرتی است که به طول ۲۵ کیلومتر میباشد و از پایانه خاوران تا پایانه ازادی امتداد دارد.
طولانی بودن مسیر خط دو بیآرتی و همچنین گذر این خط از مراکز پر ترافیک و شلوغ شهر که عمدتا تمام مراکز تجاری و بازارهای عمده و بزرگ در این مسیر قرار دارند رانندگی را در این مسیر مشکلتر میکند. در کنار آن تردد و وجود موتور سوارها که اکثرا به صورت پیک موتوری در مناطق تجاری و صنعتی مشغول به کار هستند و عموما پیک موتوریها از خط ویژه اتوبوسرانی برای تردد استفاده میکنند، که همین امر شرایط کار را برای رانندگان این خط بسیار دشوار مینمایند.
مدیریت و رئیس بهرهبرداری ناکارآمد سامانه دو با علم به همهی مشکلات خط و همچنین فرسوده بودن اتوبوسها که همگی آنها دارای نقص فنی متعددی از جمله خرابی سیستم سرمایشی ، مانیتور و غیره ... میباشد، باز رانندگان را تحت فشار برای افزایش نیمراهها قرار میدهند. آنها رانندهها را تحت فشار میگذارند که باید تعداد نیم راهها را در طول ساعت کاری افزایش بدهند.
در همین راستا تعدادی از رانندگان را به خاطر حفظ و نگهداری از اتوبوسها به جهت اعزام به تعمیرگاه، تهدید نمودند که در صورت اعزام اتوبوسها به خاطر نقص فنی به تعمیرگاه و همچنین کاهش تعداد نیم راهها به کمیته انضباط مرکز معرفی خواهند شد.
در صورتیکه که یکی از وظایف اصلی رانندگان حفظ و نگهداری از اتوبوسها در زمانی که دارای نقص فنی هستند میباشد. اما برای مدیران نگهداری از اتوبوسها و بالنتیجه رفاه مسافران مهم نیست.
مسئولین چاپلوس سامانه میخواهند ناکارآمدی مدیریت شرکت واحد در زمینهی تامین و خرید اتوبوس و قطعات و همچنین کمبود نیروی انسانی در بخش فنی را با تحت فشار گذاشتن رانندهها لاپوشانی کنند تا بتوانند چند صباحی بیشتر در حوزه مدیریت باقی بمانند. تنها چیزی که برای این مدیران مهم نیست امنیت و سلامت مسافران و رانندگان است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه به مدیریت تذکر میدهد به جای تحت فشار گذاشتن راننده ها توسط مدیران زیر مجموعه ی خودش در سامانه ها برای پوشش دادن نقاط ضعف تیم مدیریتی اش بهتر است به فکر تامین قطعات و تعمیر و راه اندازی اتوبوس ها و همچنین به فکر جذب نیروی کار متخصص در بخش فنی باشد.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۹ خرداد ۱۴۰۲
*************
اذیت و آزار کارگر زندانی داود رضویکماکان ادامه دارد
داود رضوی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد نزدیک به ۹ ماه است در زندان اوین محبوس میباشد و در اینمدت با مشکلات عدیده جسمی و رفتارهای آزار دهنده زندانبانان مواجه بوده است.
۴ روز پیش رئیس زندان به داود رضوی اعلام میکند که پزشکی از سوی پزشکی قانونی برای معاینه آمده و سپس وی را جهت معاینه به بهداری زندان میبرند. در آنجا داود رضوی به دکتر ابراز میکند که شماره چشمم بالا رفته و با عینک قادر نیست خوب ببیند.
دکتر پس از معاینه اعلام میکند که احتمالا مشکل ناشی از آب مروارید باشد و مجددا ایشان را به داخل بند بر میگردانند.
دیروز یکشنبه، ۷ خرداد ۱۴۰۲، رئیس زندان به ایشان اعلام میکند دوشنبه که روز ملاقات حضوری وی با خانواده میباشد میبایستی برای معاینه قلب به بیمارستان اعزام شود، ولی داود به خاطر اینکه برای این هفته درخواست ملاقات با خانواده را داده بود و همچنین نزدیک به ۴ هفته هیچ ملاقات حضوری با خانواده نداشته این اعزام را قبول نمیکند. در این مدت مسئولین زندان با علمکامل به اینکه ملاقات برای زندانی و خانواده ضروری میباشد با اقدام جهت اعزام در زمان ملاقات، عملا باعث اختلال در ملاقات و نیز روند درمان وی شدهاند.
سندیکای کارگران شرکت واحد تا کنون بارها نسبت به غفلت ساختاری در روند پزشکی داود رضوی از طرف مسئولین زندان و عدم هماهنگی در دادرسی پرونده ی ایشان شدیدا اعتراض نموده و خواستار توقف این اعمال آزار دهنده و همچنین لغو پرونده سازی و اتهامات بی پایه و اساس برای اعضای زندانی خود داود رضوی، رضا شهابی و حسن سعیدی میباشد.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۸ خرداد ۱۴۰۲
*************
فوری: پرونده سازی جدید علیه
فعالین کارگری زندانی، حسن سعیدی، رضا شهابی و کیوان مهتدی
برای مشاهدۀ تصاویر و سایر مطالب سندیکا
اینجا کلیک کنید.
پرنده جدیدی که هنوز جزییات آن روشن نیست علیه دو عضو زندانی سندیکای کارگران شرکت واحد، رضا شهابی و حسن سعیدی، و نیز فعال کارگری زندانی و مترجم سندیکا، کیوان مهتدی، تشکیل شده است. این پرونده به دادیاری یک دادسرای اوین ارجاع داده شده است.
امروز، ۸ خرداد ۱۴۰۲، قصد داشتند این سه فعال کارگری زندانی را برای پرونده جدید که تشکیل شده به دادسرای اوین منتقل کنند که آنها با زدن دستبند و پوشیدن لباس زندان مخالفت کردند و به خاطرهمین آنها را به دادسرا نبردند.
به زودی جزییات بیشتر در اینخصوص توسط سندیکا به اطلاع عموم خواهد رسید.
سندیکای کارگران شرکت واحد پرونده سازی جدید علیه حسن سعیدی، رضا شهابی و کیوانمهتدی که بیش از یک سال است بطور کاملا ناعادلانه در حبس به سر میبرند را قویا محکوم کرده و انزجار شدید خود را از این اقدامات سرکوبگرانه و استبدادگری محض اعلام میکند.
نه به پرونده سازی
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۸ خرداد ۱۴۰۲
*************
۱۸ ماه حبس تعزیری علیه فرزانه زیلایی وکیل مدافع
کارگران نیشکر هفت تپه به دلیل دفاع از حقوق اولیه کارگران
فرزانه زیلایی وکیل با شرف و انسان دوست به خاطر دفاع از حق و حقوق کارگران نیشکر هفت تپه در بیدادگاه های حاکمیت به ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم گردیده است. وکیلی که قصد و نیتش فقط اجرای عدالت بود اما “قاضی” به خاطر اهداف انسان دوستانه خانم زیلایی حکم تبلیغ بر علیه نظام را علیه اش صادر کرد.
کجای دنیا دفاع از حقوق کارگر اینچنین جرم انگاری میگردد؟ قوه قضائیه یکبار دیگر با صدور چنین حکمناعادلانه ای ثابت کرد که هیچگونه استقلالی در قصاوت و همچنین مبارزه با فساد را ندارد و فقط بله و قربان گوی نهادهای امنیتی و نظام سرمایه داری حاکم میباشد.
درود بر شرف فرزانه زیلایی که همواره در کنار کارگران، بازنشستگان اجتماعی و همچنین معلمان قرار داشته است و شرافت شغلی خودش را به اربابان سرمایه و قاضیان وابسته به حاکمیت و نظام سرمایه داری نفروخته است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه حکمصادره بر علیه فرزانه زیلایی وکیل مدافع کارگران نیشکر هفت تپه را بهشدت محکوممیکند و خواستار لغو حکم صادره از شعبه ۴ دادگاه انقلاب اهواز بر علیه این وکیل باشرف میباشد.
نه به پرونده سازی
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
دوم خرداد ۱۴۰۲
*************
اعزام داود رضوی کارگر زندانی به بیمارستان طالقانی جهت انجام اکو قلب
روز دوشنبه یکم خرداد داود رضوی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد جهت انجام اکو قلب که برای آمادگی قبل از آندوسکوپی نیاز میباشد به بیمارستان طالقانی اعزام شد. دکتر پس از انجام اکو قلب آندوسکوپی را بلامانع دانسته است. از آنجا که داود رضوی به مدت ۱۳ سال تحت نظر دکتر گوارش بوده و دارو استفاده مینماید و هر چند ماه یکبار آزمایش و هر دو سال یکبار آندسکوپی میشده، لذا به همین جهت از پزشک زندان درخواست میکند که تحت نظر دکتر خودش باشد. پزشک زندان ضمن اعلام موافقت خود از ایشان میخواهد درخواست خودش را به مسئولین زندان ارائه بدهد تا در صورت موافقت آنها با پزشک خودش هماهنگ نمایند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران خواستار رسیدگی فوری به وضعیت بیماری داود رضوی و همچنین خواستار لغو پرونده سازی و آزادی فوری و بی قید و شرط اعضای زندانی خود داود رضوی، رضا شهابی، حسن سعیدی و سایر فعالین کارگری و معلمی و مدنی میباشد.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
دوم خرداد ۱۴۰۲
*************
پیگیری مطالبات رانندگان و دیگر کارگران شرکتواحد از شورای شهر
درود و عرض و ادب خدمت همکاران
در دنباله اطلاعیه قبلی سندیکا، به عرض همکاران میرسانیم که نامه مطالبات کارگران از جمله مسکن، طرح طبقه بندی مشاغل، لباس فرم، کاپشن، سفرهای زیارتی و سیاحتی، شیر و کیک، بیمه شخص ثالث و بدنه اتوبوس ها توسط تعدادی از همکاران در تاریخ ۱۰ اردیبهشت در شورای شهر به ثبت رسید؛ لذا همکاران با شماره نامه ۱۶۳۲ و با شماره تلفن های ذیل تماس حاصل فرمائید و از مراحل اداری آن اطلاح داشته باشید
شماره دبیرخانه
۰۲۱۵۱۰۴۰۴۱۲
شماره دفتر رئیس شورای شهر
۰۲۱۵۱۰۴۰۳۱۶
سپاس از همکارانگرامی. برای اطلاعات بیشتر، با سندیکا تماس حاصل نمایید.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
اول خرداد ۱۴۰۲
*************
ناکارآمدی مدیریت سامانه یک و عدم راه اندازی سیستم سرمایشی اتوبوس های بی آر تی
با توجه به شروع فصل گرما و نیاز شدید به سیستم سرمایشی در اتوبوسهای بی آرتی به دلیل ازدحام مسافر در خطوط بی آرتی لازم است که تمامی اتوبوسهای مجهز به سیستم سرمایشی، راه اندازی و تعمیرات لازم جهت استفاده از این سیستم در طول روز صورت بگیرد.
ولی متاسفانه مدیریت غیرمسئول شرکت واحد و مدیران زیر مجموعه آن در سامانهها هیچگونه توجهی به مشکلات فنی موجود در اتوبوسها و خطوط ندارند و فشار بار این مشکلات بر دوش رانندههای زحمتکش میافتد و متعاقباً رانندهها مجبور میشوند به خاطر عدم کارایی و بیمسئولیتی تیم جدید مدیریتی مدام با شهروندان به مجادله و بگو مگو بپردازند.
پیرو گزارش همکاران به سندیکا
در نیمهی دوم اردیبهشتماه سال جاری یک شرکت خصوصی برای راه اندازی سیستم سرمایش اتوبوسها در پایانه شرق سامانه یک مستقر گردید تا تعمییر و راه اندازی کولر اتوبوسها را انجام دهد. ولی این تیم خصوصی که تنها شامل ۲ تا ۳ نفر بودند در طول روز تعمیر بیشتر از دو دستگاه اتوبوس را متقبل نمیشدند. تا آنکه بعد از یکهفته تعمیرات نصفه و نیمه این تیم خصوصی هم به علت عدم پرداخت مزدشان از طرف شرکت حاضر به ادامه همکاری نشدند و اکنون نزدیک به یک هفته است که تعمیرکاران در محل کار حضور نداشته و اکثر اتوبوسهای دو کابین سامانه یک فاقد کولر به علت (خرابی) میباشند.
نکته قابل تامل تیم مدیریتی جدید شرکت واحد است که همگی بیرون از شرکت واحد و متعلق به ارگانهای مختلف هستند که هیچ تخصصی در اداره ناوگان حمل و نقل اتوبوسرانی ندارند و بر این شرکت خیمه زده اند و در نتیجه منجر به افزایش مشکلات روز افزون در حوزه بهرهبرداری و سایر قسمتها میشوند.
پیرو گزارشها از همکاران در دو هفته اخیر از عدم کارایی تیم مدیریتی جدید به سندیکا و طبق گزارش ارسالی از وضعیت اتوبوسها و همچنین عدم پرداختی مطالبات رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد دیگر میبایست برای مقامات شهرداری و نمایندگان شورای شهر در حوزه حمل و نقل عدم کارایی و فاقد تخصص بودن این تیم مدیریتی ثابت شده باشد و به فکر چاره اندیشی اصولی برای ناوگانحمل ونقل اتوبوسرانی باشند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی به مدیریت تذکر میدهد بودجه تعیین شده را به جای آنکه صرف جذب نیروهای غیرمتخصص و بی مصرف بکند باید این بودجه را به هزینه اتوبوسها و رفع دیگر مشکلات شرکت وکارگران تخصیص دهد تا شهروندان حین استفاده از اتوبوسهای بی آر تی حداقلی از احساس راحتی و رفاه را تجربه بکنند.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
پیام همکار: طنز تلخ همیشگی سرویس بهداشتی
«پس از جابجایی های معنادار در شرکت واحد اتوبوسرانی و استقرار تیم جدید ، به جایی رسیدیم که عزیزان و مدیران تازه از راه رسیده مشکل اساسی را در ترمیم سرویس بهداشتی معاونت محترم اداری دیدهاند. هر روز که عجز کارکنان و مدیران بهره برداری و فنی را می نگریم که به علت مشکلات کمبود نیروی فنی و همچنین عدم تخصیص منابع مالی جهت خرید ملزومات و لوازم یدکی، دچار مشکلات روزافزون شده و با سیلی صورت خودشان را سرخ نگه داشتهاند و همیشه شرمنده مسافران می باشند. ولی گویا مشکل اصلی در شرکت واحد سرویس بهداشتی معاونت محترم منابع انسانی می باشد که با وجود تغییر سه معاون اخر منابع انسانی، با سه تغییر و ترمیم عمده روبرو بوده است. از مدیران عزیز به شدت خواهشمندیم لطفاً سوراخ دعا را پیدا نمایند چرا این همه هزینه به جهت امری نادرست صورت می پذیرد.»
*************
نه به اعدام: برای توقف مطلق و بی چون و چرای مجازات ضد انسانی اعدام
در سحرگاه روز جمعه ۲۹ ام اردیبهشت ۱۴۰۲ دگربار طناب دار بر گردن سه جوان دیگر حلقه زد. صالح میرهاشمی، سعید یعقوبی و مجید کاظمی سه تن از معترضان خیزش مردمی زن زندگی آزادی اعدام شدند تا بار دیگر به ما یادآوری کنند، اعدام عریان ترین شکل سرکوب سیستماتیک حکومتی است و مخالفت با اعدام میبایست مخالفتی مطلق باشد.
خیزش زن زندگی آزادی که در رکن آن زندگی قرار دارد در برابر مجازات اعدام بر حق حیات، زندگی شایسته و درخور تمامی اقشار جامعه به دور از استثمار، تبعیض و ستم پافشاری میکند و از اساس مخالفت با اعدام را در شعار خود داراست . اما مقامات حاکمیت به جای شنیدن صدای اعتراضات به حق مردم در برابر بی عدالتی و نابرابری، تبعیض و ستم و استثمار، کمر بر قتل جوانان معترض بسته و با خشونت آمیزترین شیوه های ممکن در صدد هستند با ایجاد ترس و وحشت صدای معترضان را سرکوب کنند، حال آنکه تاریخ این سرزمین و همه جوامع به ما میگوید که کرامت انسانی را نمیتوان با سرکوب خفه کرد.
طبقه کارگر و سندیکاهها و دیگر تشکلات مستقل کارگری با تمام اشکال اعدام مخالف هستند، و لغو مجازات اعدام از خواسته های تمامی افراد، تشکیلات و گروههای کارگری بوده و هست و بر همگان است که یکصدا چنین احکام ظالمانه ای را محکوم کنند و در برابر آن بایستند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن محکوم کردن قاطعانه اعدام صالح میرهاشمی، سعید یعقوبی و مجید کاظمی خواستار متوقف کردن بی چون و چرای هرگونه مجازات اعدام برای کلیه زندانیان سیاسی و عمومی است.
نه به اعدام
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
سی ام اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
پیام همکاران در رابطه با حیف و میل بودجه و اموال عمومی در شرکت واحد توسط مدیریت و در عین حال حمله به مزایای پرسنل شرکت
همانطور که احتمالا شنیده اید،این روزها آقایان به بهانه صرفه جویی در هزینه ها، همش صحبت از کسر کردن اضافه کار، دوبل و مزایای پرسنلی میکنن. جالب است بدانید این صحبتها در حالی مطرح میشود که خودشان منبع هزینه و حیف و میل از جیب بیت المال هستن.
۱.ورود افراد بی تجربه و ناتوان به شرکت و دریافت حقوق های آنچنانی، لازم به توضیح است آقایان به عنوان راننده و نگهبان وارد شرکت شده اند ولی مشغول کارهای دفتری و مدیریتی هستند.
۲.هزینه ۱۲۰ میلیون تومانی برای تعمیر ماشین دنا پلاس مدیر عامل که در حین استفاده شخصی آقای علیزاده ایجاد گردیده است.
♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
پیام همکاران در رابطه با مشکلات ساختاری متعدد و رو به افزایش در شرکت واحد:
با سلام و احترام و تشکر از انعکاس مشکلات مجموعه شهرداری خواستم چند تا مطلب از مشکلات شرکت واحد براتون بگم:
همانطور که مستحضرید مدیریت ناوگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به عنوان یکی از بزرگترین ناوگان های حمل و نقلی اتوبوسی جهان به تخصص حمل و نقلی نیاز دارد، لکن مشاهده میگردد که تیم مدیریتی جدید علی رغم حمایت گسترده مالی و معنوی دولت و شهرداری بسیار ناکارآمد میباشد.
آقای مهدی علیزاده را شهردار تهران از پشتیبانی وزارت کشور وارد مجموعه کرده و فاقد دانش حمل و نقلی میباشد. آقای مسعود سلیم جوهری نیز از مجموعه باغ وحش ارم به جمع مدیران اضافه شده و تخصصی ترین معاونتها (بهره برداری و فنی) را به ایشان سپرده اند. آقای محمد نریمان نیز با توجه به عملکرد نامناسب در فروشگاه شهروند و مشکلات مالی که پیدا کردند به عنوان معاونت اجرایی شرکت واحد منصوب شده اند.
رفتار پادگانی و چکشی با پرسنل، عدم اشنایی با قوانین و مقررات و همچنین تخصص لازم باعث شده ضمن هدر رفت منابع گسترده مالی هیچگونه بهبودی در خدمات رسانی در خطوط مشاهده نگرددد و روز به روز وضعیت خطوط بدتر میشود. همچنین نگاه از بالا به پایین و گستاخانه به پرسنل تحت نظارت متاسفانه جو نامناسبی را در مجموعه شرکت ایجاد نموده بطوریکه با حذف مدیران با تجربه و قطع حقوق و مزایای ايشان افراد فاقد تجربه لازم را از بیرون مجموعه به شرکت واحد آورده و وضعیت کنونی ناشی از اقدامات نسنجیده تیم مدیریتی جدید میباشد.با یک نگاه اجمالی به وضعیت خطوط متوجه این امر خواهید شد.
همچنین با یک بودجه گسترده و هنگفت تعداد زیادی از اتوبوسها را به اسم بازسازی به شرکتهای پیمانکار با پرداخت وجوه بالا واگذار نموده لکن با توجه به کیفیت پایین بازسازی و عدم کارایی اتوبوسها در خطوط متاسفانه فقط هزینه های این شرکت را جهت تبلیغات بالا میبرند.
♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
یک سال از حبس ظالمانه حسن سعیدی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد گذشت.
حسن سعیدی از اعضای قدیمی، فعال و شناخته شده سندیکای کارگران شرکت واحد که در ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ با یورش نیروهای امنیتی به محل اقامت موقتاش در روستایی واقع در جاده همدان بازداشت شد، اکنون ۳۶۵ روز است که در حبس به سر میبرد. حسن سعیدی در این مدت بارها تحت بازجوییهای طولانی قرار گرفت و در اعتراض به تداوم بازجوییها به مدت ۳۹ روز در اعتصاب غذا بود.
حسن سعیدی در سال ۸۴ همزمان با بازگشایی سندیکا رسماً فعالیت های کارگری خودش را آغاز کرد و در تمام این سالها برای پیگیری مطالبات و حقوق رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد تلاشهای زیادی داشته است. بطوریکه در سالهای فعالیتش بارها مورد خشم و غصب کارفرما قرار گرفت و در پی این ناملایماتیها چندین بار از کار معلق گشت. آخرین بار که حسن سعیدی از کار اخراج گردید به سال ۹۱ برمیگردد. در آن سال به دلیل اختلافات بین کارگران و مدیریت به خاطر افزایش حقوقی تحت عنوان (حق جذب) که منجر به تجمع در مقابل شهرداری و شورای شهر گشت، حسن سعیدی در این تجمعات شرکت کرده و در کنار دیگر کارگران از افزایش حقوقی کارگران شرکت واحد در مذاکرات بین کارگران و شهرداری دفاع کرد، که نتیجه آن افزایش ۱۸ درصدی حقوق کارگران در سال ۹۱ بود. به دنبال اعمال این حق جذب، حقوق کارگران افزایش چشمگیری در پی داشت که بعد از آن به بهانه های واهی کارفرما تصمیم به اخراج ایشان گرفت.
حسن سعیدی پس از اخراج شدن دست از فعالیتهای کارگری و سندیکایی خودش برنداشت و مدام در دفاع از خود جهت بازگشت به کار و سایر کارگران در تجمعات صنفی رانندگان حضور مستمر داشت و بارها توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب وشتم قرار گرفت و حتی در بعضی موارد بازداشت شد، تا آنکه در ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ نهادهای امنیتی با سناریوسازی نخ نما و پرونده سازی حول ملاقاتی دوستانه با دو تبعه فرانسوی عضو سندیکای معلمان فرانسه بازداشت و به ۵سال حبس محکوم گردید.
سندیکای کارگران شرکت واحد هر گونه پرونده سازی و اتهامات بی پایه و اساس بر علیه اعضای زندانی خود حسن سعیدی ، داود رضوی و رضا شهابی را محکوم میکند و خواستار آزادی بی قید و شرط اعضای خود و سایر فعالین کارگری، معلمان، دانشجویان، زنان و تمامی آزادی خواهان و حقطلبان میباشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
خاطرهی یکی از رانندگان شرکت واحد از اعتصابات اردیبهشت سال ۱۴۰۱
روز ۲۶ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد در توقفگاه شرق (دپو) سامانه یک با شنیدن خبر عدم اجرای مصوبه شورای عالی کار در رابطه با دستمزد توسط شهرداری، دست از کار کشیدند و در محل درب خروجی دپو تحصن کردند و مانع خروج اتوبوسها شدند. آنان اعلام کردند که تا یک نفر مدیر و یا مسئول از ساختمان مرکزی شرکت جهت پاسخگویی در آنجا حضور نداشته باشد دست از اعتراض و اعتصاب بر نخواهند داشت.
همزمان با تحصن کارگران در دپوی شرق و انتشار اخبار این تحصن در فضای مجازی رانندگان و کارگران سایر سامانه ها هم به اعتراضات پیوستند و همچنین رانندگان سامانه یک در پایانه آزادی اتوبوسها را متوقف کرده و حاضر به جابجایی مسافر نبودند تا اینکه مدیر سامانه یک آقای مقدسی به همراه عوامل حراست در پایانه آزادی حضور پیدا کردند و با رانندگان گفتگو و صحبت کردند تا بتوانند اعتراض آنان را بشکنند. اما رانندگان مصمم شده بودند که تا حصول نتیجه به اعتراض خود ادامه دهند. وقتی که مدیر و حراست با وعده و وعیدهای تو خالی نتوانستند رانندگان را قانع کنند پای پلیس را به وسط کشیدند. دخالت ماموران نیروی انتظامی و لباس شخصیها باعث شد تا رانندگان پراکنده شوند و تعدادی از آنها اتوبوسها را رها کردند و در اطراف پایانه آزادی خودشان را مخفی نمودند تا از دسترس پلیس در امان باشند. با این همه حال ماموران توانستند تعدادی را هم بگیرند و مجبور کنند که اتوبوس ها را روشن و به برداشت مسافر اقدام کنند. حتی یکی از راننده ها که در مقابل تهدیدات مامور مقاومت میکرد مورد ضرب و شتم ماموران قرار گرفت و در نهایت اجبارا اقدام به برداشت مسافر نمود. ولی رانندگان از برخورد خشونت آمیز ماموران بسیار خشمناک و عصبانی شده بودند، به خاطر همین تصمیم گرفتند تا اعتراضات خود را از فردای همان روز به شکل اعتصاب ادامه بدهند تا به حق و حقوق خود برسند.
البته همزمان با اعتراضات در سامانه یک رانندگان سایر سامانهها هم به قصد اعتراض اتوبوسها را از خطوط خارج کرده و به سوی توقفگاه میرفتند و خطوط را خالی میکردند. تا اینکه رانندگان و کارگران تعمیرگاهها و حتی بخش اداری به صورت متحدالشکل بعد از ظهر همان روز راهی ساختمان مرکزی شرکت واحد واقع در خیابان هنگام شدند و در آنجا تجمع بزرگی به راه انداختند و به اعتراضات خودشان ادامه دادند، این تجمع چنان بزرگ بود که شهردار تهران آقای زاکانی که حتی به ذهنش چنین اعتراضی خطور نمیکرد و باورش برایش سخت بود در میان تجمع کنندگان حضور یافت و سعی کرد به استناد به بخش نامه ۱۰ درصد دولت، دستورالعمل صادره خودش را توجیه و قانونی نشان بدهد، ولی تجمع کنندگان دستورالعمل ایشان را غیر قانونی تلقی کردند و خواستار اجرای مصوبه شدند. البته ناگفته نماند اعضای فعال سندیکا در سامانهها و در تجمع مقابل ساختمان مرکزی این اعتراضات را پوشش میدادند و در هماهنگی نقش داشتند. نتیجه این اعتراض در ۲۶ اردیبهشت که تا ساعت ۱۹ عصر ادامه داشت منجر به بازداشت تعدادی از رانندگان و کارگران و همچنین اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد توسط ماموران لباس شخصی شد.
بعد از انتشار اخبار بازداشتی رانندگان که ۱۲ نفر بودند رانندگان سامانه یک بسیار عصبانی و به هم ریخته شده بودند که چرا برای احقاق حقوق باید مورد ضرب و شتم و بازداشت قرار بگیرند، و این برخورد خشونت آمیز و غیر قانونی ماموران امنیتی انگیزه آنها را برای اعتصاب دو چندان کرد و قاطعانه تصمیم گرفتند به اعتراضات خودشان به احترام همکاران بازداشت شده برای حصول نتیجه ادامه بدهند.
ولی اعتراضات در همین جا به پایان نرسید. فردای همان روز یعنی در ۲۷ اردیبهشت رانندگان شیفت صبح سامانه یک بعد از پیاده شدن از سرویسها در توقفگاه غرب دست به تحصن زدند و حاضر نشدند اتوبوسها را بیرون ببرند، رئیس وقت توقفگاه سامانه یک سعی میکرد با وعده هایی که از قبل در ذهن خود آماده کرده بود رانندگان را وادار به کار بکند، اما خوشبختانه رانندگان با توجه به تجربیاتی که در طول خدمت خود از وعده و وعید ها ی مسئولین داشتند حاضر نشدند اتوبوس ها را بیرون ببرند، و در نهایت همگی آنها با یک خرد جمعی تصمیم گرفتند که محل کار را ترک بکنند و به خانههایشان بروند و همزمان با اینکار با هم پستهای خودشان هم تماس گرفتند که آنها هم در شیفت خودشان در محل کار حضور پیدا نکنند. رانندگان شیفت بعد از ظهر هم با شنیدن این خبر به اعتصابات پیوستند و در محل کار حضور پیدا نکردند، در نهایت شهرداری مجبور شد در ساعت ۴ بعد از ظهر حقوق فروردین ماه سال ۱۴۰۱ را با افزایش مصوبه شورای عالی کار به صورت علیالحساب به حساب رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد واریز کند.
زنده باد کارگر
زنده باد اتحاد
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
سالروز اعتصاب پیروزمند سال ۱۴۰۱ کارگران شرکت واحد گرامی باد
حسن سعیدی، عضو زندانی سندیکای کارگران شرکت واحد
صبح روز ٢٦ اردیبهشت سال گذشته عکسی از تشکیل هسته اولیه اعتصاب در دپوی شرق (سه راه تهرانپارس) از کانال تلگرام سندیکای کارگران شرکت واحد منتشر شد. از یکماهپیش از آن خبرهایی غیر رسمی به کارگران رسیده بود که شهردار تهران با بهانههای به ظاهر قانونی قصد دارد مزد کارگران را ٣٠ درصد کمتر از مزد جدید سال، مصوب شورای عالی کار پرداخت کند.
بنابراین هستههای کارگران در سامانههای مختلف شرکت واحد با رانندگان و دیگر کارگران صحبت کرده بودند که در صورت قطعیت این تصمیم شهردار تهران اعتراض را با شدت، حتی به صورت اعتصاب آغاز کنند.
تا ساعاتی پس از تشکیل حلقه اولیه اعتصاب توسط کارگران، اعتصاب رانندگان خطوط و کارگران تعمیرگاه و توقفگاه به سرعت در خطوط ( بی آر تی) شعله ور شد. بنابر گزارشهای تصویری منتشر شده از سوی سندیکا، رانندگان اتوبوسها را به توقفگاه بازگرداندند و تجمع بزرگی از کارگران در مقابل اداره مرکزی شرکت واحد (خیابان هنگام) برپا شد که تا شب ادامه داشت و همزمان با این تجمع، کارگران تجمعات دیگری در برخی از سامانههای شرکت واحد نظیر سامانه چهار برپا کردند.
زاکانی، شهردار تهران، غروب همان روز در تجمع بزرگ کارگران در ادارهی مرکزی حاضر و تلاش کرد کارگران را از اعتصاب منصرف کند. در روز اول اعتصاب، حدود بیست تن از رانندگان و دیگر کارگران در اداره مرکزی و سایر سامانهها بازداشت شدند که ١٢ تن از آنان تا دو هفته در بند ٢٠٩ اوین در بازداشت بودند. در روز اول اعتصاب بنا به اظهار پلیس ۵٦٠ دستگاه اتوبوس پلیس اقدام به جا به جایی مسافران کرده بود و در شب اول اعتصاب رانندگانی از سپاه در توقفگاههای شرکت واحد تمرین رانندگی با اتوبوس دو کابین میکردند که در روز دوم اعتصاب آنان به جای رانندگان شرکت واحد در خطوط شاغل شوند.
علت اعتصاب چه بود؟
طبق مصوب شورای عالی کار، مزد کارگران برای سال ۱۴۰۱، ۴۰ درصد افزایش مییافت اما هیات وزیران با دور زدن قانون کار، مصوب کرد که مزد کارگران استخدام دولت ١٠ درصد افزایش مییابد. شهردار تهران با سو استفاده از این مصوبه دولت، با وجود اینکه کارگران شهرداری تهران و شرکت واحد در استخدام دولت نیستند؛ اعلام کرد، حقوق کارگران شهرداری تهران هم ١٠ درصد افزایش مییابد. اما تحت فشار اعتصاب حقوق کارگران شرکت واحد و شهرداری تهران نهایتا ۴۰ درصد افزایش یافت.
اعتصاب اردیبهشت ۱۴۰۱ رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد ١٧ سال پس از سلسله اعتصابات و اعتراضات رانندگان شرکت واحد در سال ۱۳٨۳و ۱۳٨۴ روی داد. در آن سالها که همزمان با بازگشایی سندیکای کارگران شرکت واحد بود طی دوسال ۵ مورد اعتصابات منطقه - ای و سراسری در تهران برگزار شد و بیش از ١٠ مورد تجمعات بزرگ کارگری و هجوم نیروهای امنیتی به سندیکا انجام شد. علاوه بر اینها در ساختمانی که در اختیار سندیکا بود (ساختمان سندیکای کارگران خباز در حسن آباد)، هفتهای دو مرتبه اجتماع کارگری برای آموزش تصمیمسازی سندیکا برگزار میشد. طی این اعتراضات بود که حقوق و مزایای کارگران جهشی افزایش یافت و البته همزمان با این افزایشات، برای متوقف کردن روند اعتراضات و سرکوب سندیکاهای مستقل کارگران حدود ٣٠٠ تن از اعضای سندیکا با زندان، بازداشت، و اخراج از کار چند ساله مواجه شدند. اما اعضای سندیکا به رغم همه این مشکلات سخت ایجاد شده، همواره به فعالیت حق طلبانه ادامه دادند و سندیکا در بین کارگران مقبول و محبوب بود.
در سال ۱۳۹٠ مدیریت شهرداری تهران تصور غلطی از برآورد اعتراض کارگران شرکت واحد داشت و اختلاف کارگران با مدیریت بر سر افزایش حقوقی تحت عنوان (حق جذب) وحق مسکن نهایتا منجر به تجمع کارگران در مقابل شهرداری در سال ۱۳۹۱ شد که با موفقیت همراه بوده و پس از آن تجمع تا به امروز هر ساله چند نوبت سندیکا به فراخور مطالبات کارگران اعتراضاتی اعم از تجمعات در مقابل وزارت کار، مجلس و شهرداری و اعتراض روشن کردن چراغ اتوبوس در طول روز برگزار کرده است.
اعتصاب سال گذشته در حالی برگزار شد که نسبت به ١٧ سال قبل با توجه به بازخریدی رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد، راهاندازی شرکتهای متعدد خصوصی، راه اندازی خطوط (بی آر تی)، بازنشستگی و این اواخر استخدام رانندگان پیمانی، این توهم در مدیران شهرداری و مدیران امنیتی ایجاد شده بود که کارگران شرکت واحد قدرت برپایی اعتصاب را ندارند. حتی برخا دوستداران و علاقهمندان سندیکا هم تصوری اشتباه از توان کارگران شرکت واحد برای برپایی اعتصاب داشتند. اما کارگران شرکت واحد و نیز سندیکا در تمام این سالها بدون هیاهو ارتباطات زنده ای در صفوف خود داشته اند و سندیکا آمادگی پوشش اعتراض کارگران را برای مواقع ضروری حفظ کرده بود.
٢٦ اردیبهشت سال گذشته درحالیکه کارگران از تورم و گرانی تحت فشار بودند؛ مدیریت شهرداری نیز میخواست ٣٠ درصد از افزایش مزد کارگران را اعمال نکند. کارگران با درک متقابل از شرایط به درستی اعتصاب را چاره کار دیدند.بنابر تجربیات موفق پیشین سندیکا در سازماندهی اعتراضات و دفاع از حقوق کارگران با توجه به اینکه افزایش حقوق کارگران سایر سازمانهای زیر مجموعه شهرداری تهران در گرو پیروزی اعتصاب کارگران شرکت واحد بود، سایر کارگران شهرداری تهران و به طور خاص کارگران مترو نگاه ویژهای به این اعتصاب داشتند و اعلامهایی از سوی کارگران مترو برای پیوستن به اعتصاب شده بود.
روز بعد از اعتصاب کارگران شرکت واحد، در تاریخ ٢٨ اردیبهشت ساعت ١٠ شب ماموران اداره اطلاعات استان تهران با هجوم وحشیانه به محل اقامت موقتام در روستایی واقع در جاده همدان، من را نیز با پرونده سازی جدیدی بازداشت کردند. از لحظه بازداشت اولین موضوعی که مطرح شد در مورد سازمانیابی اعتصاب و انتشار گزارشهای اعتصاب بود.
درود به کارگران شریف و زحمتکش شرکت واحد
چاره ما کارگران وحدت و تشکیلات است
حسن سعیدی - زندان اوین
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
برگزاری جلسه دادگاه کارگر زندانی داود رضوی
امروز ۲۵ اردیبهشت دومین جلسه دادگاه داود رضوی کارگر زندانی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
در این جلسه فقط وکیل داود رضوی حضور داشت. وکیل وی اتهام اجتماع و تبانی در مورد این کارگر سندیکایی را قبول ننموده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد خواهان مختومه شدن پرونده و آزادی کارگر زندانی داود رصوی و همچنین لغو احکام سنگین صادر شده علیه فعالین کارگری و معلمان بوده و خواستار مختومه اعلام کردن پروندهسازی موهوم علیه فعالین کارگری، معلمان، دانشجویان، زنان و فعالین مدنی می باشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات
*************
آنیشا اسداللهی معلم و مترجم به پنج سال و هشت ماه حبس تعزیری محکوم شد.
آنیشا اسداللهی معلم، فعال کارگری و مترجم سندیکای کارگران شرکت واحد به اتهام اجتماع و تبانی به ۵ سال و به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده است که ۵ سال آن قابل اجرا خواهد بود.
در اردیبهشت ۱۴۰۱ آنیشا اسداللهی به همراه همسرش کیوان مهتدی و تعدادی از معلمان و فعالین کارگری، از جمله اعضای سندیکا، در پرونده موسوم به دو فعال سندیکایی فرانسوی دستگیر شدند. ایشان با قید وثیقه به طور موقت آزاد شد و همسر ایشان، کیوان مهتدی، همچنان با گذشت بیش از یکسال در کنار دیگر معلمان و کارگران در زندان به سر میبرد و از آزادی ایشان ممانعت میشود.
سندیکای کارگران شرکت واحد حکم صادره علیه آنیشا اسداللهی را بشدت محکوم میکند. بازداشتهای متعدد آنیشا اسداللهی و اتهامات واهی و احکام ناعادلانه علیه ایشان ذره ای حقانیت و وجاهت قانونی و انسانی ندارد و باید بطور کامل ملغی گردند.
سندیکای کارگران شرکت واحد بار دیگر خواهان لغو احکام سنگین صادر شده علیه فعالین کارگری و معلمان بوده و خواستار مختومه اعلام کردن پروندهسازی موهوم علیه فعالین کارگری، معلمان، دانشجویان، زنان و فعالین مدنی می باشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات
*************
بازی با جان عابران و ممانعت از
اعزام اتوبوسها با مشکل فنی به دستور معاونت بهرهبرداری سامانه ۴
بنا به گزارشات رسیده ار همکاران، امنیت جانی عابران در خط هفت سامانه چهار در خطر است.
بوق اکثریت اتوبوسهای خط هفت سامانه چهار دچار مشکل فنی شده است و شرکت واحد موظف است نسبت به تعمیر بوقها رسیدگی کند. حال آنکه، به دستور معاونت بهره برداری راننده حق ندارد به دلیل خرابی بوق، اتوبوس را به تعمیرگاه اعزام کند.
به گفته رانندگان این سامانه، در چنین شرایطی امکان تصادف با عابران پیاده، موتور سواران و همچنین دیگر خودروها بسیار بالا رفته است. حتی در مواردی راننده وادار شده است با فریاد زدن شرایط را کنترل کند که عواقب و تهدیدهای انضباطی با خود داشته است.
از سمتی با افزایش دما و هرچه گرمتر شدن هوا خرابی کولر معضل جدی در خط هفت سامانه چهار ایجاد کرده، به طوری که اعتراض به حق مسافران را نیز با خود به همراه داشته است. به خاطر ازدحام مسافر و به درخواست مسافرها راننده ها مجبورند درب جلو سمت کابین راننده را باز نگهه دارند تا هوای داخل اتوبوس خنک شود که به دنبال این باز بودن درب احتمال هر لحظه سقوط مسافر از رکاب اتوبوس را به همراه خواهد داشت.
در صورت تداوم این وضعیت مسئولیت کامل امنیت عابران، رانندگان و مسافران سامانه چهار تماماً برعهده شرکت واحد علی الخصوص معاونت بهرهبرداری است.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
کارگر زندانی، داود رضوی، بدون اطلاع قبلی و به اشتباه توسط
مسئولین زندان اوین به دادگاه اعزام و بدون برگزاری جلسه بررسی پرونده به زندان بازگردانده شد.
امروز، ۲۴ام اردیبهشت ماه، داود رضوی بدون اطلاع وکیل و خانواده به جای اعزام به بیمارستان به دادگاه فرستاده شد. این درحالی است که تاریخ دادگاه ۲۵ام اردیبهشت اعلام شده بود.
به نقل از همسر ایشان: قرار بود داود رضوی را ۲۴ ام اردیبهشت ماه برای ادامه درمان به بیمارستان اعزام کنند و از او خواستند که ناشتا برای صبح آماده باشد، ولی مسئولین زندان به رضوی گفته اند که امروز یا دادگاه و یا بیمارستان، از این دو باید یکی را انتخاب کنید، با وجود اصرار رضوی از اینکه دادگاه ایشان فردا میباشد ولی زندانبان قبول نمیکند، رضوی هم به ناچار دادگاه را قبول میکند، بعد از اعزام به دادگاه قاضی پرونده آقای صلواتی برگزاری جلسه بررسی پرونده را طبق تعیین وقت قبلی ۲۵ اردیبهشت اعلام میکند و از برگزاری جلسه خودداری میکند. داود رضوی بدون برگزاری جلسه دادگاه به زندان برمیگردد. یکبار دیگر عدم هماهنگی زندان و زندانبان و قوه قضائیه را در روند دادرسی و همچنین در روند مراحل پزشکی تجربه میکنیم.
سندیکای کارگران شرکت واحد به تداوم عدم هماهنگی در دادرسی پرونده و همچنین به غفلت ساختاری در روند پزشکی داود رضوی از طرف مسئولین زندان شدیدا اعتراض نموده و خواستار توقف این اعمال آزار دهنده و همچنین لغو پرونده سازی و اتهامات بی پایه و اساس برای اعضای زندانی خود داود رضوی، رضا شهابی و حسن سعیدی میباشد.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
پیام ارسالی همکار به سندیکا
سلام وقت بخیر
آقای محمد نریمان از فروشگاه شهروند به شرکت واحد منتقل شده است. نامبرده در مهر ماه سال گذشته به دلیل برگزاری مناقصات خارج از چارچوب، توسط دادستانی بازداشت شده و اکنون بدون کوچکترین تخصصی در بخش حمل و نقل بعنوان معاون اجرایی منصوب شده است.
گزارش همکاران حاکیست ايشان رفتار بسیار زننده و سخیفی با پرسنل شرکت واحد داشته و اصلا نسبت به رعایت حقوق شهروندی ارزشی قائل نیست و به روش کاملا چکشی برخورد میکند، انگار که شرکت واحد ملک پدری ایشونه و بقیه رعیت ایشون هستند.
خواهشمند است منتشر فرمایید.
*************
پیام ارسالی شهروندان به سندیکا
دیوار نویسی در شهرستان رشت در حمایت از اعضای زندانی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی رضا شهابی و حسن سعیدی
*************
پرداخت حقوق های نجومی در شهرداری تهران بجای پرداخت مطالبات معوقه کارگران
رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد برای دریافت مطالبات قانونی خودشان که سال ها به صورت معوق مانده بارها نامه نگاری کرده اند و در پی این نامه نگاریها چندین بار در جلو شهرداری و شورای شهر تجمع کرده اند تا شهرداری و نمایندگان شورای شهر به حقوق کارگران توجهی داشته و در پرداخت آن اقدام نمایند، ولی متاسفانه تنها چیزی که برای مسئولین و نمایندگان شورای شهر کوچکترین اهمیتی ندارد فقط حق و حقوق کارگران میباشد. اما همین مقامات در عوض در پرداخت حقوق های نجومی به عاملان حراست و دیگر خودیها نهایت دقت لازم را دارند تا کوچکترین خللی در این پرداختی ها به وجود نیاید. یک نمونه از این فیش ها که متعلق به یکی از عاملان حراست سازمان پسماند شهرداری میباشد را مشاهده میکنید که چقدر حقوق و مزایا در این فیش وجود دارد که ما کارگران یک نمونه از این مزایا را تاکنون دریافت نکرده و یا بهرهمند نشده ایم. وقتی که یک حراستی چنین حقوق هایی را دریافت میکند چطور میتواند جلوی تخلف و یا فساد اداری مقامات را در یک سازمان بگیرد. آیا در مقابل چپاول آنمجموعه زبانش بسته نمیشود؟ البته ناگفته نماند در یک مورد که مربوط به حق و حقوق کارگران میباشد و برای اجحاف حقوق آنها خیلی «خوب» عمل میکنند و با مهارت کامل رانندگان و دیگر کارگران را در اعتراضات احضار میکنند و با تهدید و گرفتن تعهدات غیرقانونی مانع اعتراضات و اعتصابات قانونی کارگران در راستای تحقق مطالبات معوقه و دستیابی به حق و حقوق خود میشوند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به مقامات شهرداری تذکر میدهد به جای پرداخت حقوق های نجومی به عاملان حراست و دیگر عوامل خودی به فکر پرداخت مطالبات معوق و معیشت رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد و کلیه کارگران زحمتکش شهرداری که همیشه و در هر شرایطی در حال خدمات دهی به شهروندان هستند، باشند.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
یک سال از بازداشت رضا شهابی و
حبس ظالمانه عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد گذشت
رضا شهابی آزاد باید گردد
رضا شهابی، کارگر زندانی و عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، دقیقا یک سال است که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و بدون حتی یک روز مرخصی استعلاجی در حبس نگه داشته شده است. رضا شهابی در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ با هجوم ماموران امنیتی در منزلش دستگیر شد. وی بیش از سه ماه برای تحمیل سناریوهای ساختگی و پرونده سازی کذایی در بازداشتگاههای ۲۰۹ و ۲۴۱ در انفرادی و تحت بازجویی نگهداری شد. رضا شهابی در اعتراض به پرونده سازی کاذب و رفتارهای توهین آمیز در بازجویی های طولانی به مدت ۴۲ روز دست به اعتصاب غذا زد.
دادگاه تجدید نظر حکم ۶ سال حبس تعزیری (۵ سال اجرایی)، دو سال تبعید و محرومیت از فعالیت سندیکایی و اجتماعی را عینا تایید کرده است.
از زمان بازگشایی سندیکای کارگران شرکت واحد در سال ۱۳۸۴ تا کنون رضا شهابی بارها بازداشت، مورد ضرب و شتم، تهدید و سالها در حبس بوده است. در طی این سالها نه فقط به سلامتی شهابی ضربات جدی و جبران ناپذیری وارد شده بلکه خانواده او نیز بشدت تحت فشار بوده اند و لحظه ای امنیت و آرامش نداشته اند.
اذیت و آزار رضا شهابی و خانواده اش باید پایان یابد. رضا شهابی باید فوری به بیمارستانی جهت معالجات اساسی انتقال یابد و بدون قید و شرط آزاد گردد.
سندیکای کارگران شرکت واحد خواهان لغو پرونده سازی و اتهامات بی پایه و اساس علیه اعضای زندانی خود رضا شهابی، حسن سعیدی، داود رضوی، و سایر فعالین کارگری و معلمی میباشد.
رضا شهابی آزاد باید گردد
کارگر زندانی آزاد باید گردد
چاره زحمتکشان وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
پیگیری مطالبات معوق رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد از شهرداری
با درود و خسته نباشید خدمت همکاران گرامی
احتراما به عرض همکاران می رسانیم جهت پیگیری نامه مطالبات از جمله : مسکن، طرح طبقه بندی مشاغل، لباس کار ، کاپشن ،شیر و کیک، سفرهای زیارتی و سیاحتی، افزایش بیمه شخص ثالث اتوبوس ها و بیمه بدنه توسط تعدادی از همکاران کهدر تاریخ ۱۴۰۲/۲/۱۰ در شهرداری تهران با شماره ۱۰۴۱٣۰ ثبت گردید با شماره های مربوطه تماس حاصل نمایید و از مراحل اداری آن با خبر شوید
٦٩-٩٦۰۱۵٠٦٧-۰۲۱
سپاس از همکارانگرامی. برای اطلاعات بیشتر، با سندیکا تماس حاصل نمایید.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
ارسال پرونده سروناز احمدی و کامیار فکور به اجرای احکام و انتقال آنها به بند عمومی زندان اوین
سروناز احمدی و کامیار فکور را آزاد کنید!
سروناز احمدی، مددکار اجتماعی حوزه کودکان و مترجم حوزه زنان و از حامیان جنبش کارگری و کامیار فکور، خبرنگار حوزه کارگری و اقتصاد محیطزیست، هنرمند و از حامیان کارگران در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ همراه با تعدادی از دیگر فعالینکارگری و معلمی در هنگام دیدار با خانوادهمعلم زندانی، محمد حبیبی، بازداشت شدند. بازداشت آنها از کوچکترین وجاهت قانونی برخوردار نبود. بجای آزادی فوری و بی قید و شرط بازداشت شدگان، ۷ نفر از آنها، الدوز هاشمی، ژاله روحزاد، ریحانه انصاری نژاد، آنیشا اسدالهی، عسل محمدی، هیراد پیربداقی و حسن چرتابی به قید وثیقه های یکمیلیاردی و با پرونده سازیهای کاذب جدید آزاد شدند، اما متاسفانه از آزادی سروناز احمدی و کامیار فکور جلوگیری بعمل آوردند و این دو زوججوان و کنشگر اجتماعی را برای اجرای احکام ناعادلانه ای که قبلا علیه آنها صادر شده بود از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند عمومی زندان اوینمنتقل کردند.
این دو فعال اجتماعی و مدافع حقوق کودکان و کارگران، در آبان ۱۴۰۱ بازداشت شده بودند و با اتهامات کلیشه ای و تکراری ای همچون اجتماع و تبانی با قصد برهمزدن امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به حبس تعزیری محکوم شده بودند. در دادگاه تجدید نظر سروناز احمدی به سه سال و نیم حبس وکامیار فکور به ۸ ماه حبس محکوم شده بود.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه اجرای احکام ظالمانه علیه سروناز احمدی و کامیار فکور و ممانعت از آزادی آنها را فاقد وجاحت قانونی و هرگونه عدالت قضایی دانسته و خواهان لغو فوری این احکام و توقف اذیت و آزار و پرونده سازی علیه فعالین مدنی و حامیان کارگران میباشد. سروناز احمدی و کامیار فکور را آزادکنید!
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره زحمتکشان وحدت وتشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
اعلام جلسه جدید بررسی پرونده داود رضوی
کارگر زندانی به تاریخ ۲۵ اردیبهشت و تداخل آن با معاینات پزشکی
جلسه بررسی پرونده داود رضوی کارگر زندانی سندیکایی که در ۱۷ اردیبهشت به دلیل عدم هماهنگی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و زندان برگزار نگردید به ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری موکول گردیده است. اما همزمان با برگزاری جلسه بررسی پرونده، وقت دکتر ایشان هم به جهت گرفتن اکو قلب در ۲۵ اردیبهشت میباشد. به خاطر تداخل جلسه دادگاه و وقت دکتر، داود رضوی دیگر جهت انجام معاینات پزشکی نمیتواند به بیمارستان اعزام شود، و بنابراین مراحل رسیدگی پزشکی ایشان باز هم به تعویق می افتد. غفلت و بی توجهی مستمر مسئولین زندان نسبت به بیماری داود رضوی و همچنین عدم هماهنگی زندان و قوه قضائیه سیر صعودی بیماری را در ایشان افزایش داده است که موجب نگرانی و استرس شدید خانواده نسبت به وضعیت سلامتی ایشان شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به این غفلت ساختاری و ناهماهنگی قوه قضائیه و زندان کاملا معترض بوده و خواستار رسیدگی جدی و مناسب به وضعیت بیماری داود رضوی بوده، و همچنین خواستار لغو پرونده سازی و اتهامات بی پایه و اساس برای اعضای زندانی خود حسن سعیدی، داود رضوی، رضا شهابی و سایر فعالین کارگری و معلمی میباشد.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره زحمتکشان وحدت وتشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
اعزام یک روزه کارگر زندانی داود رضوی به بیمارستان طالقانی
و اعتراض سندیکا نسبت به عدم رسیدگی جدی و مناسب پزشکی نسبت به وضعیت جسمانی و بیماری رضوی
داود رضوی کارگر زندانی سندیکایی که همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرد، روز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت جهت مشاوره قلب به بیمارستان طالقانی اعزام شد. دکتر پس از معاینه و گرفتن نوار قلب اظهار کرد که به اکو قلب و بررسی دقیق تر نیاز هست. از اینرو، هفته آینده مجددا وقتی را برای معاینه تجویز کرد.
داود رضوی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، در طول بازجویی های طولانی و حبس های انفرادی دچار این بیماری گشته، اما مسئولین زندان و قوه قضائیه برای معالجه ی بیماری ایشان تا کنون هیچ گونه اقدامی انجام نداده اند، و حتی تمامهزینه های بیمارستان و ویزیت ها را خانواده متقبل گشته، در صورتیکه به جای این اعزام های یک روزه اگر ایشان برای چند روز در بیمارستان بستری میشد و تمام مراحل درمان در بیمارستان و هنگام بستری انجام میشد هم پروسه کار بهتر و سریعتر پیش میرفت و همچنین خانواده ایشان برای کاهش هزینه ها میتوانست از بیمه تکمیلی استفاده کرده و به اینصورت از فشار مالی و همچنین استرس بر خانواده کاسته میشد. مسئولین زندان با این اعزام های یک روزه و کوتاه مدت فقط موجبات آزار و اذیت و تحت فشار گذاشتن داود رضوی و خانواده ایشان و به تاخیر انداختن معالجات مناسب را فراهم آورده اند.
سندیکای کارگران شرکت واحد از مسئولان زندان و قوه قضائیه میخواهد که به این روند آزار دهنده پایان دهند و برای رسیدگی به وضعیت جسمانی و بیماری داود رضوی اقدامات فوری و موثر انجام دهند. سندیکا بار دیگر اعتراض خود بهتداوم حبس و پرونده سازیهای بی پایه و اساس علیه اعضای زندانی خود داود رضوی، حسن سعیدی و رضا شهابی را اعلامنموده وخواستار آزادی فوری و بی قید و شرط آنان و سایر فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی و مدنی میباشد.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره زحمتکشان وحدت وتشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
آنیشا اسدالهی به قید وثیقۀ یک میلیارد تومانی آزاد شد
آنیشا اسدالهی معلم زبان و مترجم امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ با قید وثیقه یکمیلیارد تومانی آزاد شد
آنیشا اسداللهی فعال کارگری و مترجم سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز هشتم اردیبهشتماه ۱۴۰۲ همراه با تعدادی دیگر از فعالان کارگری و معلمی، هنگام دیدار با خانوادهی معلم زندانی، محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، بدونکوچکترینوجاهت قانونی بازداشت شده بود.
آنیشا اسدالهی، در تاریخ ۱۹ ام اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در خانه به همراه همسرش کیوانمهتدی، فعال کارگری و عضو کانون نویسندگان ایران، دستگیر شد. کیوانمهتدی کماکاندر زندان اوینمحبوس می باشد. سندیکای کارگران شرکت واحد تداوم پرونده سازی علیه آنیشا اسدالهی و کیوانمهتدی را محکوم میکند و خواهان لغو قرار وثیقه و اتهامات بی اساس علیه ایشان می باشد.
علاوه بر آنیشا اسدالهی، ریحانه انصاری نژاد، الدوز هاشمی، ژاله روحزاد، هیراد پیربداقی و عسل محمدی، تا این لحظه به قید وثیقه آزاد شدهاند. دیگر بازداشت شدگان ۸ اردیبهشت که کماکاندر حبس هستند، سروناز احمدی، کامیارفکور، و حسن ابراهیمی، فوری و بدون قید و شرط آزاد باید گردند.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
ریحانه انصارینژاد به قید وثیقۀ یک میلیارد تومانی آزاد شد
امروز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت، فعال کارگری ریحانه انصارینژاد به قید وثیقهی یک میلیارد تومانی آزاد شد.
ریحانه انصاری نژاد فعال کارگری شناخته شده، روز هشتم اردیبهشتماه همراه با تعدادی دیگر از فعالان کارگری و معلمی، هنگام دیدار با خانوادهی معلم زندانی، محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، بازداشت شده بود.
ریحانه انصاری نژاد سال گذشته در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ با هجوم ماموران وزرات اطلاعات در ساعت دو بامداد به منزل شخصی اش بدون هیچگونه وجاهت قانونی بازداشت شد. ماموران اطلاعات تا ساعت ۴ صبح منزل ایشان را تفتیش و بهم ریختند و گوشی تلفن همراه، لپتاپ، لوازم الکترونیکی و برخی کتابهای وی را نیز ضبط کردند. ریحانه انصاری نژاد بعد از گذراندان نزدیک به سه ماه در بندهای ۲۰۹زندان اوین، از جمله در بند انفرادی، شنبه پانزدهم مرداد ۱۴۰۱ از زندان اوین با قرار وثیقه معادل یک و نیم میلیارد تومان آزاد شد. سندیکای کارگران شرکت واحد تدوام اذیت و آزار ریحانه انصاری نژاد را بشدت محکوممیکند و خواهان لغو قرار وثیقه و اتهامات بی اساس علیه ایشان می باشد.
علاوه بر ریحانه انصاری نژاد، الدوز هاشمی، ژاله روحزاد، هیراد پیربداقی و عسل محمدی، تا این لحظه به قید وثیقه آزاد شدهاند. دیگر بازداشت شدگان ۸ اردیبهشت که کماکاندر حبس هستند، آنیشا اسدالهی، سروناز احمدی، کامیارفکور، و حسن ابراهیمی، فوری و بدون قید و شرط آزاد باید گردند.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
به علت عدم هماهنگی دادگاه انقلاب و زندان جلسه بررسی
پرونده داود رضوی کارگر زندانی بر گزار نشد.
بعد از ۸ ماه بلاتکلیفی، جلسه بررسی پرونده داود رضوی، امروز ۱۷ اردیبهشت، به علت عدم هماهنگی دادگاه انقلاب و زندان این جلسه امروز برگزار نگردید.
پس از مراجعه وکیل به دادگاه و پیگیری هایی که انجام داد، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب نامه احضار داود رضوی را اشتباها به زندان تهران بزرگ ارسال کرده بود، در صورتیکه ایشان مدتی است که دوباره به زندان اوین منتقل شده اند. پس از تماسی که دادگاه با زندان جهت احضار رضوی انجام داده بود متاسفانه به علت دیر جواب دادن زندان وقت اداری به اتمام رسیده بود و برگزاری جلسه به دستور قاضی پرونده به روز دیگری موکول شده است.
داود رضوی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، در تاریخ ۵ مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت شد و پس از گذشت ۸ ماه، که شامل بازجویی های طولانی، انفرادی، انتقال از زندان اوین به زندان تهران بزرگ و انتقال دوباره به اوین و مشکلات جسمی متعدد بوده است، کماکان در بلاتکلیفی به سر میبرد و حتی قرار وثیقه و یا مرخصی استعلاجی با وجود بیماری برای ایشانتعییننشده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد خواستار برگزاری هر چه سریعتر جلسه بررسی پرونده عضو زندانی خود داود رضوی، لغو کلیه اتهامات بی پایه و اساس و پروندهسازی علیه اینکارگر زندانی و همچنین آزادی بی قید و شرط داود رضوی، رضا شهابی، حسن سعیدی و سایر فعالین کارگری و معلمی میباشد.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
الدوز هاشمی، ژاله روحزاد و هیراد پیربداقی به قید وثیقه آزاد شدند.
دیگر بازداشت شدگان ۸ اردیبهشت که کماکاندر حبس هستند، ریحانه انصاری نژاد، آنیشا اسدالهی، سروناز احمدی، عسل محمدی، کامیارفکور، و حسن ابراهیمی، فوری و بدون قید و شرط آزاد باید گردند.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
در همبستکی با کارگران فرانسه و قدردانی از حمایت آنها از کارگران ایران
بیش از دو میلیون کارگر، دانشجو و مردم معترض روز اول مه به مناسبت روز جهانی کارگر و برای ابراز خشم و نارضایتی از حمله دولت امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، به قوانین حمایتی بازنشستگی، از جمله افزایش سن بازنشستگی، راهپیمایهای گسترده ای در خیابانهای پاریس و دیگر شهرهای فرانسه برگزار کردند که مورد خشونت شدید پلیس فرانسه قرار کرفت.
سندیکای کارگران شرکت واحد خشونت پلیس فرانسه نسبت به معترضین در روز جهانی کارگر را قویا محکوم میکند و همبستگی خود را با طبقهکارگر و تشکلات کارگری در فرانسه اعلام میکند. حمله به طبقهکارگر و دستاوردهای کارگران در هر جای دنیا حمله به کارگران در تمام دنیاست.
در رابطه با خشونت پلیس فرانسه، آقای ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در بیانیه ای اعلامکرده اند: «برخورد خشونت آمیز پلیس فرانسه با شهروندان و کارگران معترض این کشور در روز جهانی کارگر عمیقا مایه تأسف است. همچنان دولت فرانسه را به شنیدن صدای شهروندان معترض خود و پرهیز از توسل به خشونت علیه آنان توصیه می کنیم».
یادآور میشویم که طبق گزارشات فعالین کارگری در فرانسه یکی از ویژگیهای برجسته و چشمگیر تظاهرات روز جهانی کارگر در پاریس وجود بانرهای بزرگی بود در رابطه با محکومیت سرکوب کارگران و مردم معترض در ایران و از جمله تصاویر رضا شهابی، حسن سعیدی، داود رضوی، کیوان مهتدی، آنیشا اسدالهی، سپیده قلیان، اسماعیل عبدی، رسول بداقی، جعفر ابراهیمی, محمد حبیبی، سروناز احمدی و عسل محمدی، که عمدتا در حول و حوش روز جهانی کارگر سال گذشته بدون کوچکترین پایه و اساسی بازداشت شدند و کماکان در زندان و با احکام ظالمانه و حبسهای طولانی مواجه هستند. پیرامون روز جهانی کارگر امسال نیز بدون هیچگونه توجیهی بسیاری فعالین کارگری و معلمی، از جمله اعضای سندیکا، را احضار و یا بازداشت کردند. در تمام سالیان گذشته هرگونه تجمع کارگری در کشور بهمناسبت روز جهانی کارگر و یا مناسبتهای دیگر با سرکوب و بگیر و ببند شدید، ضرب و شتم، حکمهای طولانی و حتی شلاق مواجه شده است. بجای ادعاهای غیر واقعی توسط اینمقامات، کارگران و فعالینکارگری، معلمی، دانشجویی و معترضین بازداشتی را آزاد کنید. سرکوب کارگران را متوقف کنید.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*************
در رابطه با مصاحبه آقای حسین تاج، وکیل گرامی رضا شهابی، حسن سعیدی و کیوانمهتدی، با امتداد که روز گذشته در کانال سندیکا نیز درج گردید، از سوی برخی دوستان اینطور تصور شد که احکام شش سال زندان برای آقایان شهابی، سعیدی و مهتدی، (۵سال اجرایی)، (۱۸ سال در مجموع برای هر سه)، به تازگی صادر شده اند. در این رابطه به اطلاعیه سندیکا در ۲۲ دی ۱۴۰۱ با عنوان «تایید شش سال حبس تعزیری و دو سال تبعید و ممنوعیت فعالیت علیه کارگران زندانی رضا شهابی و حسن سعیدی در بیدادگاه تجدیدنظر» و نوشته ای که سندیکا در ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ به نفل از آنیشا اسدالهی در رابطه با تایید حکم ۶ سال حبس برای کیوانمهتدی انتشار داده بود مراجعهنمایید. همانطور که آقای تاج در مصاحبه با امتداد توضیح دادند، «اعاده دادرسی موکلین را آماده کردیم که به خاطر مشکل سیستم ثنا، درگیر ثبت آن هستیم و به زودی آن را ثبت خواهیم کرد. امیدواریم که به مانند دیگر آرا که در مرحله دیوان نقض شده، آرا موکلین نیز در این مرحله نقض شود».
این احکام ظالمانه باید لغوگردند و کلیه کارگران زندانی و زندانیان سیاسی باید بدون قید و شرط آزادگردند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
تایید شش سال حبس تعزیری و دو سال تبعید و ممنوعیت فعالیتعلیه کارگران زندانی رضا شهابی و حسن سعیدی در بیدادگاه تجدیدنظر
بیدادگاه تجدید نظر، احکام بیدادگاه بدوی علیه رضا شهابی و حسن سعیدی از فعالان سندیکای کارگران شرکت واحد را بدون حضور آنان عینا تایید کرده است.
در بیدادگاه بدوی و بدون حضورشان، رضا شهابی و حسن سعیدی به اتهامات کلیشه ای فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، هر یک به مجموعاً ۶سال حبس تعزیری (۵سال اجرایی) محکوم شدند. و در حکم صادره مجازات تکمیلی مبنی بر ممنوعیت خروج از کشور و عضویت در احزاب و فعالیت در شبکههای اجتماعی و منع از اقامت در تهران و استانهای مجاور به مدت ۲سال تعیین شدهاست.
تایید احکام ظالمانه شش سال حبس تعزیری و دو سال تبعید و ممنوعیت فعالیت علیه کارگران زندانی رضا شهابی و حسن سعیدی موجب خشم و انزجار هر چه بیشتر خانواده های این عزیزان و همه ما شده است. همکاران ما باید فوری و بدون قید و شرط آزاد گردند.
همانطور که پیشتر اعلامکردهبودیم انتظار دادگاهی عادلانه از حاکمیت توهمی بیش نیست، و یکبار دیگر به مقامات حکومتی یادآوری میکنیم که سرکوب، زندان، سناریوسازیهای نخ نما و دادگاههای فرمایشی دیگر اثر ندارند.
کلیه فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی، دانش آموزی، و فعالین جنبش زنان، معترضین بازداشتی و زندانیان سیاسی آزاد باید گردند.
چاره زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه - ۲۲ دی ۱۴۰۱
اطلاعیه سندیکای کارگران شرکت واحد در مورد حکم ۶ سال حبس تعزیری علیه کیوان مهتدی
کیوان مهتدی نویسنده، مترجم و فعال کارگری به ۶ سال حبس تعزیری با اتهامات اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام محکوم شده است (۵ سال برای اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و یک سال برای تبلیغ علیه نظام).
کیوان مهتدی، فعال کارگری و عضو کانون نویسندگان ایران، در تاریخ ۱۹ ام اردیبهشت ماه امسال در خانه به همراه همسرش آنیشا اسداللهی دستگیر شد و با گذشت بیش از ۲۴۵ روز همچنان به صورت بازداشت موقت در بند ۴ زندان اوین به سر میبرد.
این حکم سبعانه در حالی است که ایشان تنها به عنوان مترجم همراه معلمان و کارگران در جلساتی در چهارچوب مناسبات متعارف سندیکایی حضور داشته است. ایشان در پرونده موسوم به دو فعال سندیکایی فرانسوی به عنوان مترجم حضور داشتند و اکنون با گذشت بیشتر از ۸ ماه همچنان در بازداشت موقت به سر میبرد.
کیوان مهتدی همواره خود را در کنار کارگران و دیگر زحمتکشان یافته و برای احقاق حقوق برحق آنان از هیچ کمکی دریغ نکرده است و اکنون با محکومیت ۶ سال حبس از طرف بیدادگاههای ضدکارگری روبروست.
*************
بازداشت شدگان ۸ اردیبهشت را آزاد کنید
ریحانه انصارینژاد، آنیشا اسدالهی، ژاله روحزاد، عسل محمدی، سروناز احمدی، هیراد پیربداقی، کامیار فکور، حسن ابراهیمی، الدوز هاشمی
بازداشت شدگان ۸ اردیبهشت را آزاد کنید
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
عطا باباخانی بازرس سندیکای کارگران شرکت واحد آزاد گردید
عطا باباخانی، از اعضای قدیمی و بازرس سندیکای کارگران شرکت واحد، که صبح روز اا اردیبهشت ۱۴۰۲ مصادف با اول ماه مه (روز جهانی کارگر) توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، نزدیک ۱۲ شب سه شنبه ۱۲ اردیبهشت پس از انتقال از دادسرای کرج به دادسرای اوین آزاد گردید.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن ابراز خرسندی از آزادی عطا باباخانی به تداوم سیاست سرکوبگرانه دستگیری و اذیت و آزار فعالین کارگری بشدت معترض بوده و خواستار آزادی بی قید و شرط سایر اعضای زندانی خود رضا شهابی، حسن سعیدی، داود رضوی، و سایر فعالین کارگری و معلمی، از جمله ریحانه انصارینژاد، آنیشا اسدالهی، ژاله روحزاد، عسل محمدی، سروناز احمدی، هیراد پیربداقی، کامیار فکور، حسن ابراهیمی، و الدوز هاشمی، که در هنگام دیدار با خانواده معلم زندانی محمد حبیبی در روز ۸ اردیبهشت، با خشونت بازداشت شده بودند، میباشد.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
جلسه بررسی پرونده داود رضوی کارگر زندانی برای ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ تعیین شد
داود رضوی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد که در ۵ مهر سال ۱۴۰۱ بازداشت شده بود پس از ۸ ماه بلاتکلیفی وکیل ایشان طی تماسی با خانواده اطلاع دادند که تشکیل جلسه بررسی پرونده ایشان ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ میبباشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه خواهان آزادی بی قید وشرط اعضای زندانی خود داود رضوی، رضا شهابی و حسن سعیدی و سایر فعالین کارگری و معلمی و دانشجویی میباشد.
نه به سناریوسازی
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
تحویل نگرفتن کارت شناسایی رانندگان برای شارژ کردن سالیانه توسط حراست سامانه ۵
کارت شناسایی رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد به صورت سالیانه شارژ میگردد، و رانندگان کارت ها را میبایستی در ایستگاههای مترو با گذاشتن به روی گیت ورودی مترو شارژ کنند، اما بعضی از این کارت ها در ایستگاه ها به دلیل داشتن مشکل شارژ نمیشوند، و رانندگان این نوع کارت ها ی ایراد دار مجبور هستند کارتهای شناسایی خود را به حراست سامانه مربوطه تحویل دهند تا حراست سامانه با ارسال به حراست مرکزی شرکت برای شارژ کردن اقدام نماید.
ولی پیرو گزارش همکاران سامانه ۵ به سندیکا جدیدا حراست سامانه ۵ این کارت ها را قبول نمیکند و از رانندگانی که کارت هایشان ایراد دار میباشد میخواهد که خودشان با مراجعه به حراست مرکزی برای شارژ کردن کارت هایشان اقدام نمایند. از آنجا که اکثر رانندگان در شهرک های اقماری تهران ساکن هستند و برای شارژ کردن کارت ها با مشکلات فراوانی از جمله (مسافت طولانی و استفاده از مرخضی ) مواجعه میگردند، لذا انجام این کار برایشان مقدور و یا امکانپذیر نیست.
درخواست رانندگان که مورد حمایت سندیکای کارگران شرکت واحد نیز می باشد این است که مسئولین حراست مرکزی زمینه ارسال کارت ها توسط زیر مجموعه اش در سامانه ها را فراهمنماید، و یا اساسا اینکار بحای حراست از طریق دفاتر کارگزینی در سامانه ها صورت بگیرد، تا رانندگان این همه مسافت طولانی و چندین ساعت را برای شارژ کردن یک کارت طی ننمایند.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
دلنوشته ی دختر داود رضوی فعال کارگری زندانی به مناسبت روز جهانی کارگر
۱۱ اردیبهشت برای من معنای خیلی متفاوتی داره...یه جورایی معمولا برای شخص من روز غم و ماه استرس و اذیت بوده و هست همیشه....
۱۱ اردیبهشت برای من
یعنی پرایوت نامبر
یعن دستگاه مشترک مورد نظر خاموش می باشد....
یعنی سلام عزیزم من ۲۰٩ ام کوتاه میتونم صحبت کنم....
یعنی وزرا
یعنی بدون حضور دخترم بازجویی پس نمیدم!
یعنی اعتصاب ۴ دی ماه ۸۴
یعنی تنها غیبت مدرسه...
یعنی مقاومت مامانم...
یعنی شهامتش...
یعنی دادسرا...
یعنی خودت شاکی ای؟
یعنی خانم ول کن این شکایت به هیچ جا نمی رسه...
یعنی آغوش وسط راهروهای دادگاه انقلاب...
یعنی اقای صلواتی کدوم یکیه؟
یعنی بازرسی بدنی ورودی اوین...
یعنی شماها دروغ گویید!
یعنی حتی اسم منم نمی دونی، حکم نداری!به من دست نزن!
یعنی ابلاغیه ات کو؟
یعنی مگه احضار کردی!؟
یعنی پرایوت نامبر...
یعنی تجمع کارگران مقابل مجلس!
یعنی تجمع بازنشستگان..
یعنی تعلیق...
یعنی وثیقه قبول میکنید؟
یعنی بحث با سرباز که بذار برم بازجورو ببینم...
یعنی ستاد پیگیری.
یعنی گوشی تونو پس میدیم
یعنی درخواست دریافت وسایل
یعنی راهروهای اوین
یعنی دادگاه انقلاب
یعنی تجدید نظر
یعنی گفتین کدوم شعبه؟
یعنی شکایت دارم!
یعنی مگه جز حقوق عادی چی خواستن؟
یعنی ورود به منزل.
یعنی حکم ورودتون کوش؟
کارت شناسایی تونو ببینم؟
یعنی لباس شخصی!
یعنی اون دفترو نخون!خاطرات شخصیه!
یعنی برای چی اتاق منو میگردین؟
اصلا میدونی خونه ی کی اومدی؟
یعنی شکایت از ضابط قضایی!
یعنی مسجل شدن بی عدالتی!
یعنی تیتر خبرها اومدن اسمت!
یعنی ملاقات کابینی!
یعنی پزشکی قانونی شهر ری!
یعنی اعتصاب کارگران!
یعنی دیوان عدالت اداری...
یعنی اخراج.
یعنی حکم بازگشت به کار.
یعنی تایم ملاقات تمومه!
یعنی جاده ی قم رو گز کردن واسه ۲۰ دقیقه ملاقات.
یعنی این تماس از زندان تهران می باشد!
یعنی این تماس از زندان اوین می باشد!
یعنی حکم های واهی....
یعنی چسبوندن اجتماع و تبانی به پرونده!
یعنی به وکیل خبر دادی؟
یعنی اشک...
یعنی مقاومت!
یعنی بغض!
یازده اردیبهشت روز توعه، روز عزیزترینم که کل زندگیش رو تلاش کرد برای احقاق حقوقی که حق طبیعی خودش و امثال خودش بوده.... اما هر سال بیشتر تحت فشار و ظلم و بی عدالتی قرار گرفت.
بابا امروز که اینارو مینویسم، مثل خیلی سالهای دیگه دیوار های سیمانی بزرگ اوین بین من و تو قرار گرفته...
هرروز بیشتر از روز قبل دوستت دارم. هرروز بیشتر بهت افتخار میکنم. تو مرد قوی و عزیز منی که تنها جرمت سکوت نکردن در برابر بی عدالتی هاست، بهای آگاهی توی این کشور خیلی سنگینه... من این پست رو پشت صدای نا خوشایند زنی که قراره بگه این تماس از زندان اوین می باشد، برایت خواهم خواند.
صبر میکنم، برای روز آزادی، برای حبس شدن توی آغوشت، برای نشون دادن عکس های این ۸ ماه بهت صبر میکنم.
روزت مبارک عزیزترینم❤️
زهرا
*************
خبر فوری: عطا باباخانی از اعضای قدیمی سندیکای کارگران شرکت واحد، امروز بازداشت شد
آقای عطا باباخانی از اعضای قدیمی سندیکای کارگران شرکت واحد امروز صبح، ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کارگر، بازداشت شد.
آقای باباخانی راننده بازنشسته شرکت واحد، و از اعضای قدیمی سندیکای کارگران شرکت واحد، میباشد. امروز صبح در حالی آقای باباخانی را بازداشت کردند که ایشان همراه با همسر و فرزندشان در حال رانندگی بودند که جلوی ماشین آنها را گرفتند و برشان گرداندند به منزل و سپس بعداز تفتیش منزل، عطا باباخانی را با خودشان بردند و به خانواده ایشان گفتندکه به اطلاعات کرج مراجعه کنند.
سندیکای کارگران شرکت واحد بازداشت عطا باباخانی و اذیت و آزار خانواده اش را شدیدا محکومکرده، و تداوم سرکوب و پرونده سازی برای اعضای سندیکا و فعالین کارگری و بازنشسته را قویا محکوم میکند و خواستار منع تعقیب و پرونده سازی و آزادی بدون قید و شرط برای عطاباباخانی میباشد.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
نامه به دهه هشتادی ها «از آینه بپرس، نام نجات دهنده ات را»
رضا شهابی و کیوانمهتدی
ما جوانان خشمگین دهه های قبل، از مدتها پیش میخواستیم با شما صحبت کنیم. از همان زمان که جسته وگریخته دیدیم که شما را دسته دسته با چشمبند میبرند، و فهمیدیم که تصمیم خود را گرفته اید که از زندگیِ بد بیشتر از مرگ بترسید. فرزندان و عزیزان ما دهه هشتادی بودند و احساس میکردیم فراتر از آشنایی، یکجور دوستی و نزدیکی بین ما وجود دارد. با این حال، با دیدن مجریان تلویزیون، سیاستمداران و کارشناسان روزنامه ها که در تلاش برای توضیح دادن شما درقالبهای حاضرآماده ی خود چقدر درمانده و رقت انگیز هستند، ترجیح دادیم دست نگه داریم. نگران بودیم که پس از سالیان متمادی ستیز و دست و پنجه نرم کردن با این جهان، خودمان هم شباهتهایی به دنیایی پیدا کرده باشیم که شما برای ورودبه یک زندگیِ نو باید از تمامیِ آن عبور کنید.
برای مطالعه متن کامل
اینجا کلیک کنید.
*************
ثبت نامه مطالبات کارگران و رانندگان شرکت واحد
در دبیرخانه شهرداری و شورای شهر و سازمان بازرسی کل کشور…
رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد در سال ۹۵ در مقابل شهرداری و شورای شهر برای استفاده از تسهیلات مسکن تجمع کردند که در پی این تجمع موفق شدند که مصوبه مسکن را از ستاد ساماندهی مسکن شهرداری بگیرند که بعدها به دلایلی این مصوبه به اجراء در نیامد و رانندگان از تسهیلات مسکن محروم ماندند تا اینکه بعد از سال ها که شهرداری اقدام به فروش املاک شرکت کرده است، رانندگان و کارگران خواهان اجرای آن مصوبه و استفاده از تسهیلات مسکن میباشند.
شهرداری بخشی از املاک شرکت واحد را که شامل سامانه جانبازان و معلولان میباشد را به بنیاد ملی نخبگان واگذار کرده تا برای اساتید دانشگاه شریف مسکن سازی نمایند؛ کارگران شرکت واحد نسبت به این موضوع شدیدا معترض میباشند و از شهرداری خواسته اند که اگر قرار باشد که این زمین با ۱۸ هزار متر مربع برای ساخت مسکن در نظر گرفته شود، رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد که همگی آنها در شهرهای حاشیه تهران ساکن هستند و اکثر آنها به صورت استیجاری زندگی میکنند محق تر می باشند. همچنین در ضمیمه نامه که امروز، ۱۰ اردیبهشت تعدادی از رانندگان آن را در دبیر خانه شهرداری ثبت کردند درخواست مطالبات معوق از جمله اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و لباس فرم و کفش کار و کاپشن و همچنین افزایش سقف بیمه شخص ثالث اتوبوس ها و بر قراری بیمه بدنه اتوبوس ها نیز طرح گردیدهاند.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
شانه به شانه ی یکدیگر در برابر اختناق بایستیم
حسن سعیدی، کیوان مهتدی، رضا شهابی.
جمعه ۸ اردیبهشت تعدادی از فعالان صنفی و کارگری که برای همدلی به دیدار خانواده ی معلم زندانی، محمد حبیبی رفته بودند با یورش خشونت بار مأموران امنیتی بازداشت شدند. یکی از معلمان دچار ایست قلبی شد و به بیمارستان منتقل گشت. و نه نفر با نامهای خانمها آنیشا اسداللهی، ریحانه انصاری نژاد، ژاله روحزاد، عسل محمدی، سروناز احمدی، اولدوز هاشمی، و آقایان کامیار فکور، هیراد پیربداقی، و حسن ابراهیمی به بازداشتگاه ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شدند که بعضاً در سلولهای انفرادی نگه داشته میشوند.
سرکوب و بگیر و ببند (تنها زبانِ ستم پیشه گان و اربابان خودخوانده ی این سرزمینِ بلاخیز) در آستانه ی روز جهانی کارگر و روز معلم پدیده ی جدیدی نیست. اما استیصال و پرخاشجوییِ دستگاه امنیتی که حتی تحمل همدلیِ انسانی در حریمِ خصوصیِ افراد را ندارد، نشانگر افسارگسیختگی و فرار رو به جلوی حاکمیت است که هنوز میخواهد به جای پرداختن به ریشه ی مشکلات، با پرونده سازی و ایجاد رعب و وحشت صورت مسئله را پاک کند. غافل از آنکه جامعه ی ما دیگر بیدار شده و این قلدریها از جانب هیچ بخشی از جامعه تحمل نمیشود، بلکه فقط به تقویت همبستگی و اتحاد بیشتر میان معترضان به وضع موجود منجر خواهد شد.
ما، فعالان کارگریِ محبوس در زندان اوین ضمن محکومیتِ این توحشِ سازمانیافته، از تمام فعالین صنفی، کارگری، اجتماعی و سیاسی، و از تمام آزادیخواهان و دلسوزان این سرزمین میخواهیم که در برابر فضای خفقان سکوت نکنند و به هر وسیله ی ممکن با سلطه جویی و دست درازیهای دستگاه امنیتی مقابله کنند.
حسن سعیدی، کیوان مهتدی، رضا شهابی.
♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
از اعتراضات و اعتصابات به حق کارگران پروژهای شرکت نفت حمایت میکند.
با درود به کارگران پیشروی شرکت نفت ایران و با سپاس از مبارزه به حق آنان، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه حمایت خود را از مطالبات به حق کارگران پروژهای شرکت نفت ایران اعلام میدارد.
خواست به رسمیت نشمردن تصمیمات هیأت سه جانبه متشکل از کارفرما، دولت،نمایندههای خودخوانده کارگران که همواره به نفع کارفرما قدم برداشته است، افزایش دستمزد مطابق با تورم و پیشنهاد لیست افزایش حقوق ۷۹ درصدی کارگران در این رابطه، پیگیری و به تصویب رساندن شرایط کاری بیست روز کار، ده روز استراحت و غیره تنها گوشه ای از مطالبات به حق کارگران پروژهای شرکت نفت است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه هر گونه سرکوب و بازداشت کارگران را محکوممیکند و خواستار رسیدگی هر چه سریعتر به مطالبات کارگران پروژهای شرکت نفت است.
چاره زحمتکشان، وحدت و تشکلات است
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
اعتصاب رانندگان قراردادی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در سامانه ۴
امروز ۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۲ رانندگان قراردادی هادیان شهر و حامیان شهر در سامانه ۴ اتوبوسرانی به دلیل عدم واریز حقوقها دست به اعتصاب زدند و در محل کار حضور پیدا نکردند.
رانندگان همچنین اعلام کردند که در صورت تداوم عدم پرداخت حقوقها، هر گونه اعتراض اعم از چراغ روشن کردن و غیره را مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی برای خودشان محفوظ میدانند.
فیلمی از اعتصاب رانندگان قراردادی سامانه ۴ اتوبوسرانی در پایانه معین که خالی از اتوبوس میباشد.
برای دیدن فیلم
اینجا کلیک کنید.
*************
فشار عوامل بهرهبرداری سامانه ۴ به رانندگان قراردادی برای افزایش نیمراهها
خطوط بیآرتی سامانه ۴ در مرکز شهر واقع شده و یکی از سنگینترین خطهای شرکت واحد محسوب میشود. این خطوط و همچنین خط بی آر تی ۷ همیشه محل تردد موتور سوارها بوده، و حضور این موتورها در لاین ویژه همیشه برای رانندگان باعث ایجاد مزاحمت و تصادف های جرحی و غیره میشود.
متاسفانه با وجود اعلام این مشکلات، مسئولین شرکت واحد هیچ گونه راهکاری و تدابیری برای حل این مشکل ارائه ندادهاند و به جای حل این مسئله، عوامل بهرهبرداری آقای داود فعلی رئیس عملیات خطوط سامانه ۴ بدون در نظر گرفتن مشکلات فوق، رانندگان قراردادی این سامانه را وادار میکند که در طول شیفت کاری حتما ۶ نیمراه کار بکنند. چنانچه راننده نتواند این ۶ نیمراه را در طول ۸ ساعت طی نمایند تهدید به فسخ قرارداد میکند. به خاطر دستورات غیر قانونی و فشارهای پیش از حد مسئولین، رانندگان مجبورند برای جلوگیری از فسخ قرارداد، بدون در نظر گرفتن سرعت مطمئنه این دستورات غیر قانونی را اجراء کنند. نتیجه این فشار غیرقانونی بر رانندگان ، افزایش آمار تصادف با موتور سوارها و عابرین میگردد و هچنین جان مسافران نیز در خطر میافتد. در شرایط استاندارد رانندگان میبایستی در پایان هر نیم راه، ۳۰ الی ۴۵ دقیقه به خاطر استرس و فشارهایی که از لحاظ روحی و جسمی در طول مسیر به آنها وارد میشود استراحت بکنند، تا بتوانند مجددا اقدام به برداشت مسافر نمایند. پیرو گزارش همکاران سامانه ۴ به سندیکا در طول یک ماه به خاطر تصادف با موتورسوارها این خط چهار نفر فوتی داشته است.
طبق قوانین راهنمایی و رانندگی هیچ کسی، حتی افسر و مامور پلیس هم این اجازه را ندارد که به راننده دستور بدهد که با سرعت غیر مطمئنه مسیر را طی نماید.
سندیکای کارگران شرکت واحد به رانندگان توصیه میکند که از اجرای دستورات غیر قانونی مسئولین خود داری نمایند و در صورت تکرار این دستورات شکایات خود را مراجع بالاتر اعلام نمایند و با سندیکا تماس حاصل نمایند. همچنین وزارت کار، راهنمایی و رانندگی و شهرداری وظیفه دارند برای حفظ سلامت مسافران و دیگر شهروندان و همچنین جلوگیری از فشار روحی و روانی بر راننده، بر این شرایط غیرقانونی نظارت نمایند و با مسئولین متخلف سامانه برخورد نمایند.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
بلاتکلیفی داود رضوی کارگر زندانی پس از گذشت ۸ ماه از زمان بازداشت
داود رضوی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد در تاریخ ۵ مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت شد و پس از گذشت ۸ ماه در تاریخ ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ ملاقات حضوری در زندان اوین با خانواده خود داشته است.
پرونده ایشان در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب در جریان میباشد، و پس از گذشت ۸ ماه و نظر به اینکه ایشان دچار بیماری گوارشی و خونریزی معده شدهاند، هم چنان بلاتکلیف بوده و در تمام مدت بازداشت تاکنون صرفا یک جلسه دادگاه باحضور وکیل و خود ایشان برگزار شده که در پی آن هیچ حکمی صادر نشده و طبق اعلام قاضی نیاز به برگزاری جلسه دیگری نیز میباشد، اما علیرغم پیگیریهای انجام شده هنوز جلسهای به ایشان اعلام نشده است.
این بلاتکلیفی باعث نگرانی خانواده ایشان شده است،چرا که با توجه به پیگیریهای فراوان انجام گرفته توسط خانواده و وکیل ایشان هیچ پاسخ قانع کنندهای داده نشده است و فقط در دادسرا به همسر ایشان گفتهاند اگر جلسه به صورت فوری باشد دوهفته دیگر و اگر به صورت عادی باشد بین ۲ الی ۳ ماه دیگر برگزار خواهد شد.
علاوه بر این هنگام مطالعه پرونده توسط وکیل، ایشان با گزارشی مواجه شده است با این مضمون که آقای رضوی ۵ ماه متواری بوده و از قاضی خواسته شده تا با مرخصی، قرار وثیقه و یا کفالت ایشان موافقت نشود. این درحالی است که برای داود رضوی در طی مدت اشاره شده هیچ گونه ابلاغ یا احضاریه قانونی ارسال نشده بود و گزارش بازجو در مورد متهم فراری بودن نمیتواند صدق کند و شواهد حاکی از این است که گویا بازجو صرفا قصد پیچیده و سنگین کردن پرونده را داشته است و این مورد از دیگر عوامل نگرانی خانواده و خود ایشان است. لازم به تاکید است که داود رضوی یک فعال کارگری شناخته شده است و مرتکب هیچ جرمی نشده است و متهم فراری نیز نبوده است.
یکی دیگر از عوامل نگرانی خانواده این کارگر زندانی همانطور که پیشتر اشاره شد وضع جسمانی ایشان است. داود رضوی، که سابقه بیماری گوارشی داشتهاند، در مدت بازداشت به علت شرایط نامساعد زندان مبتلا به خونریزی معده شدهاند که پیشتر با پیگیریهای خانواده جهت معاینه و درمان به بیمارستان اعزام شدند، اما به دلیل رفتارهای به دور از انسانیت و نادرست با ایشان در بیمارستان به طوریکه دستها و پاهای او را با دستبند و به شکل صلیب گونه به تخت بسته بودند که در پی آن مشکلات و ناراحتیهایی را برای ایشان به وجود آورده بود و با توجه به برخورد به دور از شان انسانی با او، داود رضوی از ادامه درمان انصراف داد.
به دنبال انتقال داود رضوی به اندرزگاه ۶ زندان اوین، مجدد درخواست بررسی و رسیدگی به شرایط گوارشی توسط ایشان به مسئولین ارائه شد.
در پی تماسی تلفنی داوود رضوی به خانواده خود اعلام کرد که مسئولین زندان فردا ایشان را جهت ادامه درمان به مرکز درمانی اعزام خواهند کرد.
کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد!
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
*************
دیدار تعدادی از سینماگران و هنرمندان از خانواده های اعضای زندانی سندیکا و فعالین کارگری
روز جمعه اول اردیبهشت ۱۴۰۲ تعدادی از هنرمندان و سینماگران از خانواده های اعضای زندانی سندیکا، رضا شهابی و حسن سعیدی، و همچنین با خانواده کیوان مهتدی، دیدار کردند. در دیدار با خانواه های اعضای زندانی سندیکا، خانواده داود رضوی امکان حضور نداشتند.
دراین دیدارها رخشان بنی اعتماد، مهوش شیخالاسلامی، فاطمه معتمدآریا، مهناز افضلی، ناهید رضایی، مینا اکبری، سپیده ابطحی، جعفر پناهی، امیر اثباتی، محمد رسولاف، مجتبی میرتهماسب حضور داشتند.
کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد!
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*************
توزیع نا عادلانه مزایای مستمر بین رانندگان قراردادی شرکت واحد
یکی از دستاوردهای نظام سرمایهداری و سیاستهای ضدکارگری چند دهه اخیر تشکیل و ایجاد شرکتهای پیمانکاری و واسطهای است که این شرکتها با حمایت دولت به جهت استثمار بیشتر کارگران و مزد بگیران و زیر خط فقر نگه داشتن آنها و کوچک کردن سفرههای کارگران و خانوادههایشان درست شده است. بدین طریق مزد بگیران با نداشتن امنیت شغلی به صورت تمام و کمال تحت اختیار حاکمان قدرت و نظام سرمایهداری قرار گرفته و به هر شرایطی در محیط کار تن میدهند. متاسفانه پای این شرکتهای واسطهای توسط شهردار «انقلابی» در شرکت واحد هم باز شده است. بعد از بازنشسته شدن اکثریت رانندگان رسمی در دو سال اخیر، شهرداری و شرکت واحد برای تامین نیروی انسانی در شرکت واحد به جای اینکه به صورت مستقیم اقدام به جذب نیرو بکنند، این کار را با واسطهگری شرکتهای پیمانکاری هادیان شهر و حامیان شهر انجام دادهاند. علاوه بر تفاوت حقوق و مزایای رانندگانی که برای این دو پیمانکار کار میکنند با رانندگان رسمی، حتی در پرداخت به رانندگانی که در یک شرکت هستند و کار یکسانی انجام میدهند نیز تفاوت زیادی وجود دارد. در بسیاری از موارد در پرداخت این مزایا قوانین کار رعایت نمیشود.
به رانندگان قراردادی شرکت حامیان شهر که در کنار رانندگان رسمی و همچنین رانندگان قراردادی هادیان شهر در حال انجام وظیفه و ارائه خدمات به شهروندان هستند برنجی که به مناسبت یکی از اعیاد سال که در شرکت واحد به رانندگان داده شد تعلق نگرفت.
پس از اعتراضاتی که از طرف این رانندگان به خدمات رفاه شرکت واحد انجام شد، شرکت واحد دلیل این کار را عدم همکاری شرکت حامیان شهر در تهیه این مزایا برای رانندگان تحت قرارداد خودش اعلام نمود.
سوال اینجاست: آیا حامیان شهر هزینه تهیه این مزایا را از شهرداری برای رانندگان گرفته ولی به آنان پرداخت نکرده و وجه آن را به یغما برده؟ چرا باید برای کار مساوی حقوق و مزایای متفاوتی وجود داشته باشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد به مسئولین شهرداری هشدار میدهد در صورت عدم نظارت از طرف شهرداری به عملکرد این پیمانکاران در پرداخت حق و حقوق رانندگان و مزدبگیران با اعتراض و اعتصابات قانونی آنان مواجعه خواهند شد.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۳۱ فروردین ۱۴۰۲
*************
ناکارآمدی و حقه بازی مدیر و معاون فنی سامانه ۴ در برطرف کردن نقص فنی اتوبوسهای دودزا
بر اساس گزارش ارسالی همکاران به سندیکا، مدیران سامانه های شرکت واحد از اتوبوسهایی که به واسطه نقص فنی دودزا هستند در خطوط استفاده میکنند. این اتوبوس ها در طول شبانه روز حدودا ۱۷ ساعت با همین ایراد فنی در خطوط تردد میکنند و باعث آلودگی هوا میشوند. این در حالی است که روابط عمومی سامانه های شرکت واحد در پایانهها با نصب بنر با مضمون «سهم شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در کاهش آلودگی هوای تهران، خاموش کردن اتوبوس در توقف های غیر ضروری» میخواهد به جامعه اعلام کند که مسئله آلودگی برایش مهم است اما در اصل نصب این بنرها برای تبلیغ است.
در سامانه ۴ بیآرتی مدیر و معاون فنی ناکارآمد سامانه به جای اینکه به فکر تعمیر و نگهداری این اتوبوسها باشند بیشتر به این فکر هستند که چطوری و با چه دوز و کلکی بتوانند برای این اتوبوسها که مشکل دود کردن دارند مجوز معاینه فنی بگیرند تا این اتوبوس های خراب را راهی سطح شهر بکنند. در حالی که دود این اتوبوسها باعث بیشتر شدن آلودگی هوای شهر شده و سلامت شهروندان را به خطر میاندازد.
پیرو گزارش ارسالی رانندگان، مسئولین سامانه ۴ یک روز قبل از اعزام این اتوبوسها به مراکز صدور معاینه فنی شلنگ کارواش را در داخل اگزوز قرار میدهند تا منبع اگزوز پر آب شود و سپس با فشار دادن پدال گاز به صورت پی در پی در چند دقیقه منبع اگزوز کلا تخلیه میشود و به این صورت اتوبوس تا یک الی دو روز دیگر مشکل دود کردن ندارد. سپس با استفاده از این شیوه در این برهه زمانی مجوز معاینه فنی این اتوبوسها را میگیرند بدون اینکه مشکل فنی اتوبوس رفع شده باشد. استفاده از این روش غلط و غیراصولی فقط دو روز جواب میدهد و بعد از آن باز اتوبوسها همین ایراد را دوباره پیدا میکنند.
سندیکای کارگران شرکت واحد به مسئولین سامانه ۴ بار دیگر یادآور می شود که به جای متوسل شدن به دوز و کلک، بودجه اختصاص یافته به سامانه را در جهت تامین قطعات و تعمیر و نگهداری اتوبوسها هزینه کنند و بیش از این سلامت شهروندان را به خطر نیاندازند.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۹ فروردین ۱۴۰۲
*************
دادگاه آنیشا اسداللهی معلم زبان و مترجم برگزار شد.
یکشنبه ۲۷ام فروردین ماه، دادگاه بدوی آنیشا اسداللهی فعال کارگری و مترجم سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در شعبه ۲۶ با ریاست قاضی افشاری برگزار شد. اتهامات وارد شده به خانم اسداللهی شامل اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی و همچنین تبلیغ علیه نظام عنوان شده است.
متاسفانه همانند پروندهی دیگر معلمان و کارگران این دادگاه عملا نمایشی بوده است. قاضی علیرغم ایرادات متعدد و اساسی که وکیل به پرونده وارد نموده بدون توجه به این ایرادات اعلام کرده است که از نظرش اتهامات بی پایه و اساس اجتماع و تبانی و تبلیغ همچنان تا صدور حکم باقی خواهد ماند. البته این شیوه برخورد در قوه قضائیه مسبوق به سابقه است. نتیجه دادگاه در روزهای آینده به ایشان ابلاغ خواهد شد.
سندیکای کارگران شرکت واحد هرگونه پرونده سازی علیه فعالین کارگری را محکوم میکند و خواستار آزادی بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی است.
چاره زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۷ فروردین ۱۴۰۲
*************
پیام همکاران:
به نام خدا
مدیران اجاره ای وچپاول اموال شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
شرکت واحد سال هاست با واگذاری بی حساب و کتاب توقفگاه ها و تعمیرگاه ها مورد تاراج است، آخرین نمونه بارز آن سامانه جانبازان و معلولان واقع در طرشت که حدودا ۱۸ هزار متر مربع زمین همراه ساختمان اداری و تعمیرگاه مورد توجه باند های قدرت گردیده است.
متاسفانه سال هاست به واسطه باند بازی شهردار و اعضای شورای شهر، شرکت واحد به دست مدیرانی ناکارآمد ،بدون تخصص، اجاره ای و بعضا چپاول گر اداره می شود که هر کدام در دوران مدیریت خود با بهانه هایی همچون چابک سازی و خصوصی سازی اقدام به حراج گذاشتن اموال شرکت نموده اند مانند منطقه دو سابق شرکت واحد به همراه تعمیرگاه های آن در خیابان هنگام توسط شهرداری، همچنین بخش بزرگی از سامانه ۵ شرکت واقع در جنت آباد که در تصاحب غیر قانونی برای فعالیت اقتصادی مانند کارواش، تعمیرگاه خصوصی توسط نهادی خاص و انقلابی است.
اکنون مدیریت شهری با هم دستی رییس تجارت خانه شریف( دانشگاه شریف) اتحادی شوم برای به یغما بردن سامانه جانبازان و معلولان ایجاد نموده اند، قابل ذکر است سامانه مذکور با ۱۴۴ دستگاه انواع اتوبوس، مینی بوس و ون مناسب سازی شده برای خدمت رسانی و جابجایی جانبازان و معلولان مورد بهره برداری است.
ما رانندگان و کارگران شرکت واحد به مدیریت شهری و مدیرعامل شرکت واحد هشدار می دهیم که دیگر اجازه فروش املاک شرکت واحد را نمی دهیم و تمام ظرفیت های قانونی اعم از شکایت، اعتراض، اعتصاب را برای احقاق حق خود محفوظ می داریم.
*************
گزارشی از وضعیت نامطلوب سرویس بهداشتی و اتاق غذاخوری رانندگان سامانه چهار در توقفگاه
طبق ماده ۸۵ قانون کار، کارفرما موظف است برای صیانت نیروی انسانی و حفظ منابع مادی کشور کلیه دستور العملهای شورای عالی فنی پزشکی و وزارت بهداشت و درمان و آموزش را جهت جلوگیری از بیماریهای مرتبط با حرفههای گوناگون و همچنین بهداشت کار و کارگر در محیط کار را مهیا و رعایت کند، تا رانندگان در یک محیط کاملا امن و بهداشتی مشغول به بکار شوند و از ابتلا به هر گونه بیماری احتمالی مصون باشند. اما متاسفانه طبق عکسهای ارسالی توسط همکاران به سندیکا، سرویس بهداشتی توقفگاه سامانه ۴ و همچنین اتاق غذاخوری رانندگان در همان سامانه در یک وضعیت بسیار نامطلوب و کاملا غیربهداشتی قرار دارد که به هیچ عنوان برای رانندگان قابل استفاده نیست.
مدیریت و مسئولین ناکارآمد سامانه ۴ هیج گونه توجهی به وضعیت سرویس بهداشتی و اتاق غذاخوری خوری رانندگان در توقفگاه این سامانه ندارند و رانندگان و دیگر کارگران توقفگاه مجبورند در طول روز از سرویسهای بهداشتی آلوده استفاده کنند که به دلیل نداشتن نظافت منجر به شیوع و گسترش آلودگی و بیماری در محیط کار خواهد شد. آلوده شدن یک راننده و یا دیگر کارگران شرکت واحد به میکروب و بیماری توام با آلوده شدن مسافران و همچنین خانواده کارگران است، و آلوده شدن مسافرها و خانواده ها به بیماری همراه با آلوده شدن یک جامعه و یا یک شهر میباشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد تاکید می کند که مدیریت و مسئولین سامانه موظف هستند که جهت جلوگیری از شیوع بیماری در محیط کار و ایجاد یک محیط امن و سالم از جهت بهداشتی برای رانندگان و کلیه کارگران دستورالعملهای شورای عالی فنی را در محل کار به نحو احسن به اجراء در آورند.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۷ فروردین ۱۴۰۲
*************
انتقال داود رضوی از زندان تهران بزرگ به زندان اوین
داود رضوی، کارگر زندانی و عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، روز ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ از زندان تهران بزرگ به اندرزگاه ۶ زندان اوین منتقل شد.
داود رضوی ۵ مهر ۱۴۰۱ بازداشت شد و بعد از بازجویی های طولانی در زندان اوین به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود. در این دوران متاسفانه وی دچار خونریزی دستگاه گوارش شد که عملا هیچ کاری برای درمان وی انجام نشد و زمانی هم که به بیمارستان اعزام شد به دلیل رفتار غیر انسانی مامورین زندان، طی یک نامه به مسئولین اعلام کرد که به خاطر برخورد مامورین رضایت میدهد که به زندان برگردانده شود و بدون اینکه درمان شود به زندان بازگردانده شد.
سندیکای کارگران شرکت واحد خواهان رسیدگی فوری به وضعیت سلامت و آزادی فوری و بی قید و شرط داود رضوی میباشد.
کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد.
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۲ فروردین ۱۴۰۲
*************
پیام همکاران
قطع کردن توزیع بستههای ماه رمضان رانندگان شرکت واحد
«از آنجا که رانندگان شرکت واحد در ماه مبارک رمضان در موقع سحری و افطاری همیشه بیرون از منزل و در محل کار میباشند و در محل کار هم فرصت و امکانات کافی و لازم برای افطاری کردن را ندارند. همچنین آوردن غذا از منزل هم به علت نبود امکانات در محل کار آوردن برایشان سخت و یا امکان پذیر نیست. به طور عرفی هرساله شرکت واحد بسته مختصری را تهیه مینمود ودر بین رانندگان توزیع میکرد تا رانندگان بتوانند حداقل هم افطاری بکنند و هم تا زمان شام بتوانند در محل کار حضور داشته باشند. شرکت ها و سازمان ها و ارگان های خدماتی از جمله راهنمایی و رانندگی هر سال این بستهها را بین پرسنل خودش در ماه رمضان توزیع میکنند. ولی متاسفانه امسال این کار در شرکت واحد که یک سازمان خدماتی میباشد انجام نشده و مدیریت و شهردار از توزیع بستههای افطاری به رانندگان خودداری نمودند، همین امر باعث شده که رانندگان در ماه رمضان با دشواری ها و مشکلاتی مواجعه شوند. مدیریت و شهرداری ناکارآمد با قطع کردن این بستههای افطاری یکبار دیگر ثابت کردند که فقط به فکر کم و یا قطع کردن مزایای مستمر و قانونی کارگران و رانندگان شرکت میباشند.»
با سپاس از پیام بالا از همکاران، سندیکای کارگران شرکت واحد بار دیگر همچون سالهای گذشته تاکید میکند مدیریت بایستی کماکان و طبق روال سابق نسبت به توزیع بستههای افطاری در ماه رمضان اقدام نماید و همچنین همکاران میتوانند نسبت به این موضوع اعتراضات خودشان را از طریق تماس با دفتر مدیریت و یا با ۱۸۸۸ اعلام نموده و نیز جهت پیگیر ی مزایای مستمر و قانونی خودشان با سندیکا در تماس و هماهنگی باشند.
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات
*************
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۹ فروردین ۱۴۰۲
اعتراض داود رضوی به برخورد غیر انسانی مامورین با وی بدنبال اعزام این کارگر زندانی به بیمارستان!
داود رضوی اعلام کرده است که تحت این شرایط خشونت آمیز و با دستبند و پابند به هیچ وجه حاضر به ادامه روند درمان نیست و رضایت میدهد که وی را به زندان برگردانند.
در پی اعزام داود رضوی کارگر زندانی سندیکایی به بیمارستان، دکتر برای وی مشاوره قلب نوشته است. اما برخورد غیرانسانی مامورین با این کارگر زندانی و بیمار باعث اعتراض ایشان شده است.
متاسفانه به هر دو دست و پای داود رضوی دستبند و پابند زدهاند و در واقع وی را به صلیب کشیدهاند. انگاری که ایشانبا چنین رفتارهای غیر انسانی و مجرمانه مرتکب قتل و یا اختلاس های سنگین شده، هرچند با اختلاسگران و دزدان اقتصادی این رفتار را نمیکنند و آنها همیشه آزادانه در این مملکت میخورند و زندگی میکنند و به مردم هم اهانت میکنند، ولی برای تحقیر و به سخره کشیدن یک کارگر حق طلب از هر نوع رفتارهای غیرانسانی کوتاهی نمیکنند. این نوع برخوردها و رفتارها باعث اذیت و آزار روحی و روانی و جسمانی وی شده است. همچنین مامورین شیفت بسیار رفتار بی ادبانه و تحقیرآمیزی دارند و داود رضوی اعلام کرده است که تحت این شرایط خشونت آمیز و با دستبند و پابند به هیجوجه حاضر به ادامه روند درمان نیست، و طی یک نامه به مسئولین اعلام کرده است که به خاطر برخورد مامورین رضایت میدهد که به زندان برگردانده شود و همچنین تاکید کرده است که مسئولیت عواقب آن برای سلامتی ایشان با مسئولین زنداناست.
لازم به ذکر است که به دلیل شرایط دوران بازجویی و انفرادیهای طولانی بیماری گوارشی داود رضوی در این دوران تشدید شده است. وی در این مدت دچار خونریزی دستگاه گوارش شده و پزشک درمانگاه زندان برای وی دستور انجام آندوسکوپی و کولونوسکوپی داده بود. مسئولین زندان به جای فراهم کردن روند درمان برای این کارگر سندیکایی در واقع او را به صلیب کشیدهاند و باعث اذیت این کارگر سندیکایی و خانواده وی شدهاند.
سندیکای کارگران شرکت واحد چنین برخورد غیرانسانی را محکوم کرده و خواهان رسیدگی فوری به وضعیت سلامت وآزادی فوری و بی قید و شرط داود رضوی میباشد.
کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۶ فروردین ۱۴۰۲
*************
داود رضوی جهت مداوا و درمان در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شد.
داود رضوی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد که در ۵ مهرماه سال ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، پس از ۷ ماه بازداشت دیروز ۱۵ فروردین جهت مداوا و درمان در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شد. ایشان متاسفانه در طول بازداشت به خاطر فشارهایی که در اثر بازجوییهای طولانی و حبسهای انفرادی متحمل شده بود دچار بیماری گوارشی و خونریزی معده شده و مسئولین زندان و قوه قضائیه برای مداوا و درمان آقای رضوی هیچ گونه اقداماتی انجام ندادند تا اینکه به دلیل پیگیریهای خانواده و پس از مدتها دوندگی، خوشبختانه دبروز وی در یکی از بیمارستان های تهران بستری شد.
سندیکای کارگران شرکت واحد خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط اعضای زندانی خود داود رضوی، حسن سعیدی و رضا شهابی میباشد.
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۶ فروردین ۱۴۰۲
*************
پیام به پنجاه و سومین کنگره کنفدراسیون عمومی کار، «س. ژ. ت.» فرانسه
با سلام و درود به همهی شرکت کنندگان در پنجاه و سومین کنگره کنفدراسیون عمومی کار، «س. ژ. ت.»، که به تاریخ ۲۷ تا ۳۱ ماه مارس ۲۰۲۳ در شهر “کلرمون فِران” فرانسه برگزار میشود. درودها و سلامهای گرم ما به همهی کارگران فرانسه که همواره یکی از پیشقراولان مبارزه علیه سیستم سرمایهداری جهانی بوده اند و در این روزها درگیر مبارزهای جدی علیه قوانین واپس گرایانه دولت ماکرون هستند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه، همچون دیگر کارگران ایران، حمایت خود را از مبارزات برحق شما اعلام و بر همبستگی میان همهی کارگران جهان تاکید میکنیم.
مبارزات شما و خشونت پلیس فرانسه نشان میدهد که زمانی که پای سود سرمایهداران و قوانین ضدکارگری در میان باشد فرقی ماهوی میان دولت های سرمایهداری جهان وجود ندارد و جواب آنان به مبارزات کارگران، کنترل و سرکوب به انحای گوناگون است.
همانطور که در جریان هستید، سندیکای ما و دیگر تشکلات و گروه های مستقل کارگری در ایران طی سالیان متمادی و بطور بی انقطاع تحت سرکوب و حملات نیروهای امنیتی و قضایی بوده اند. حق تشکل مستقل کارگری و حق اعتراض و اعتصاب با شدت تمامسرکوب میگردد و فعالین کارگری ومدنی بطور روزانه با اتهامات نخنما و تکراری ای همچون «اقدامعلیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» تحت تعقیب و بازداشت و حبس قرار میگیرند. سه تن از فعالین شناخته شده سندیکا، رضا شهابی، داود رضوی و حسن سعیدی، که در گذشته به دعوت سندیکاهای کارگری فرانسه، از جمله س، ژ، ت، در اجلاسهای کارگری در کشور شما شرکت کرده بودند، ماه ها میباشد، برای چندمین بار، در زندان بسر می برند. همچنین فعالین کارگری و معلمی از جمله جعفر ابراهیمی، رسول بداقی، کیوان مهتدی از ماه اردیبهشت سال گذشته در زندان بسر میبرند.
سه عضو زندانی سندیکای ما، حسن سعیدی، داود رضوی و رضا شهابی، و تعدادی از معلمان و فعالینکارگری به بهانه دیدار با دو فعال سندیکایی فرانسوی در سال گذشته از سوی دولت ایران با اتهامات واهی و بی پایه و اساس روبرو شدهاند. ارتباط و همبستگی کارگری یکی از اصول اولیه مناسبات و مبارزات طبقه کارگر در تمامی جهان است اما از سوی حاکمیت در ایران، به عنوان جرم به شمار میرود. اساس این جرم انگاری، اما وحشت حاکمیت از اتحاد طبقه کارگر و ایجاد و گسترش تشکل های مستقل کارگری و دیگر تشکلات طبقاتی و مدنی در کشور است. سناریو سازی های حاکمیت علیه فعالین کارگری در ایران باید با قاطعیت تمام در سطح جهانی و در اجلاس آتی سازمان جهانی کار توسط تشکلات جهانی کارگری محکوم گردد. سندیکای ما از حمایت س، ژ، ت و کلکتیو سندیکاهای کارگری فرانسه از مبارزات کارگران ایران، در این راستا قدردانی میکند.
کشور ما از شهریور سال گذشته شاهد اعتراضات سراسری ای بود که بدنبال قتل ژینا (مهسا) امینی در دنیا با عنوان خیزش زن، زندگی، آزادی، شناخته شد. تشکلات مستقل کارگری در ایران، از جمله سندیکای کارگران شرکت واحد، از مبارزات آزادیخواهانه و عدالت طلبانه زنان، جوانان و مردم تحت ستم کشور حمایت کرده و خواهد کرد. ما بشدت سرکوب و کشتار معترضین و زندان و احکام سنگین از جمله احکام ضد انسانی اعدام را محکوم کرده ایم و خواهان آزادی بدون قید و شرط کلیه بازداشتیان و زندانیان سیاسی هستیم. در عین حال، ضمن تاکید بر اهمیت حمایت و همبستگی بین المللی کارگری و مترقی، اعلام میداریم که ما تنها بر نیروی طبقه کارگر در ایران و حامیانمان در جنبش های کارگری و آزادی خواه و برابری طلب در جهان از جمله شما همقطاران عزیز در فرانسه، تکیه می کنیم و چشم امیدی به هیچ یک از دولتها و قدرت های سرمایهداری در جهان که تنها بدنبال منافع خود هستند نداریم و هرگز نخواهیم داشت.
آتشسوزی اتوبوس به دلیل ناکارآمدی و عدم مسئولیت مدیریت شرکت واحد
امروز صبح دهم فروردین ۱۴۰۲ حوالی ساعت ۱۰ صبح یک دستگاه اتوبوس بی آر تی سامانه ۴ در خیابان ولیعصر در ایستگاه خبرنگاران آتش گرفت. در پی این آتشسوزی راننده اتوبوس خوشبختانه موفق شد همه مسافرها را به موقع از اتوبوس پیاده کند و جان آنان را نجات دهد.
این آتشسوزی به خاطر ناکارآمدی و عدم مسئولیت مسئولین سامانه ۴ رخ داده است، موتور اتوبوس آغشته به روغن بوده و در اثر حرارت و گرمای موتور آتش میگیرد. راننده هم به علت قرار نگرفتن کپسول آتشنشانی در جای مخصوص خود موفق نشده بود کپسول را از پشت صندلی که گیر کرده بود خارج کند و آتش را در همان دقایق ابتدایی خاموش کند.
این اتوبوس ها قانونا باید دو تا کپسول آتش نشانی داشته باشند ولی متاسفانه اکثر این اتوبوس ها به جای دو تا دارای یک کپسول میباشند
مسئولین شرکت واحد کپسول آتشنشانی را به جای اینکه در جای مخصوص قرار دهند، غیر مسئولانه کپسول را پشت صندلی راننده میاندازند و همین عدم دسترسی به کپسول باعث گسترش آتش شده است.
اکثریت اتوبوسهای شرکت واحد فرسوده و دارای نقص فنی میباشند و مسئولین در سامانهها هیچ گونه رسیدگی و دقت لازم را در تعمیر و نگهداری این اتوبوسها ندارند. به خاطر این بی کفایتی و عدم مسئولیت پذیری مدیران سامانهها اتوبوس ها دچار مشکل شده و جان مسافران و رانندهها در خطر میافتد.
در صورت رعایت استانداردهای ایمنی توسط مسئولین، به اتوبوسی که کپسول آتشنشانی در جای مخصوص قرار ندارد و یا موتور آن بعد از تعمیرات از نظر ایمنی بررسی نشده باشد اساسا نباید اجازهی حرکت داده شود. اما تنها چیزی که برای سیستم بی کفایت شهرداری مهم نیست جان مسافران و رانندهها است.
سندیکای کارگران شرکت واحد به مدیریت هشدار میدهد جهت ارائه خدمات بهتر به شهروندان و همچنین جهت تامین امنیت جانی رانندگان و شهروندان در اداره و مدیریت کردن ناوگانحمل ونقل اتوبوسرانی تدابیر درست و اصولی بیندیشند.
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
دهم فروردین ۱۴۰۲
*************
در رابطه با اعتراضات به حداقل دستمزد فاجعه بار کارگران در سال ۱۴۰۲
در رابطه با حداقل دستمزد فاجعه بار که توسط شورای عالی کار(ضد کارگری) اعلام شده است، تشکلات گوناگون، از جمله سندیکای کارگران شرکت واحد، اعتراض شدید خود را نسبت به آن به انحای مختلف اعلامکرده اند. سندیکا تلاش خواهد کرد، ضمن انعکاس نظرات اعضای خود پیرامون اهمیت مبارزه برای افزایش دستمزد، فعالیتها و یا کارزارهای مشخصی که در این زمینه توسط تشکلها و فعالین مستقل کارگری صورت گرفته است را، با حفظ موازین و علی رغم ملاحظاتخود، انتشار نماید.
لینک به طومار زیر که به ابتکار جمعی از فعالین و نمایندگان مستقل کارگری هفت تپه سازمان داده شده است، جهت اطلاع، بررسی و پیگیری همکاران در کانال سندیکا درج میگردد.
اعتراض به افزایش ناعادلانه دستمزد سالیانه کارگران در سال ۱۴۰۲
امضا کنید: کارزار اعتراض به افزایش ناعادلانه دستمزد سالیانه کارگران در سال ۱۴۰۲
مراتب اعتراض خود را به این مصوبه اعلام نموده و خواهان افزایش درصد حقوق بر اساس قوانین جاری و تغییر در ترکیب شورای عالی کار و قوانین این شورا هستیم؛ به نحوی که جامعه چند میلیون نفری کارگری بتواند در مصوبات این شورا تأثیر گذار باشد و حقوق کارگران پایمال نشود.
برای مشاهدۀ متن و امضاء
اینجا کلیک کنید.
*************
حداقل دستمزد باید بالای خط فقر باشد و نه زیر خط مرگ
حاکمیت ضد کارگر، از طریق شورای عالی کار، تیری دیگر را به قصد نابود کردن کارگران در لحظه پایانی سال با تمام قدرت شلیک کرد، تیری که قلب میلیون ها کارگر را هدف قرار گرفته است تا ثابت کنند کارگر در این جامعه سرمایه داری حق زیستن را فقط برای زنده ماندن لازم دارد نه برای زندگی کردن.
همانطور که پیشتر نیز اعلامکردیم، نمایندگان به اصطلاح کارگری به همراه نمایندگان سرمایه داری با به راه انداختن نمایش های مسخره و بیهوده زندگی میلیون ها کارگر را به بازی گرفتند و یکبار دیگر شلاق فقر و بدبختی را بر تن کارگران حق طلب و خانواده هایشان نواختند، شلاقی که هر ساله با نواختن آن آه خانواده دهها میلیونی ما را با فریادهای بلند و رسا به صدا در میآورد.
این حمله به سفرههای خانوادههای کارگران سال به سال بیشتر و آشکارتر میگردد تا بهتر ماهیت شورای عالی کار و دیگر هیولاهای غارتگر و به ظاهر انسان نما را برای عموم جامعه روشن سازد.
در کدامین کشورهای دنیا هزینه ها بر اساس دلار میباشد ولی حقوق کارگران ومزدبگیران بر اساس پول ملی، آنهم تا این حد بی ارزش شدۀ، آن کشور است؟ در کدامین کشور دنیا افزایش دستمزد کارگران بیش از صد درصد از افزایش تورم عقب تر است (دستمزد و مزایای ۸ میلیونی برای سال ۱۴۰۲ اما مخارج حداقل ۲۵ میلیونی)؟ در کجای این کره خاکی حق حقوق ابتدایی کارگران که همان تشکل مستقل و اعتراض و اعتصاب است را از کارگران با خشونت تمام سلب میکنند؟ در کشور ما همه این موارد بالا در طول این ۴۴ سال به عینه مشاهده شده و ایران را به یکی از ارزانترین کشورها از نظر دستمزد کارگران و همچنین در صدر جدول سرکوب و استثمار کارگران و مردم محروم مبدل نموده است.
این ظلم و ستم ولی پایان پذیر است و پایان آن هم با اتحاد و همبستگی و یکدلی کارگران و دهها میلیون خانواده های کارگری تحت ستم امکان پذیر است، اتحادی که میتواند بر هر قدرتی غلبه کند حتی اگر این قدرت مجهز به انواع و اقسام ابزارآلات سرکوب باشد.
نه به کلیت شورای عالی کار
حداقل دستمزد باید بالای خط فقر باشد و نه زیر خط مرگ.
اعتراض و اعتصاب حق مسلم کارگران
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
دوم فروردین ۱۴۰۲
*************
پیام ارسالی از همکاران
درود
همکاران گرامی شرکت واحد و کارگران عزیز سراسر کشور اگر لحظه ای به قدرت اتحاد خود واقف باشیم و بدونیم که همگی باهم در اعتصاب و اعتراض مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی خواهیم دانست که به راحتی بلعیدن یک لقمه باقلوا حق مان را از این دزدان متحد (دولت و کارفرما به اضافه نمایندگانی که فقط تلف کردن وقت را بخوبی می شناسند) خواهیم گرفت،
کارگران بدانیم که تنها راه رهایی از اژدهای تورم و اقتصاد فلج که ماحصل دولت های بی سواد است و در پی هم می آیند و می روند، فرقی هم نمیکن اصولگرا باشند یا اصلاح طلب یا معجونی از هردو، فقط وفقط اعتراض و اعتصاب است این گوی و این میدان
فراموش نکنید که در۲۶ اردیبهشت۱۴٠۱ چگونه با اتحاد و همدلی توانستیم دشمن کارگران شرکت واحد را شکست بدیم و به عقب برانیم شان
کسانی که در هنگام انتخابات دم از حق و عدالت می زنند ولی وقتی به مسند صدارت می رسند همه مارابه مثابه گله گوسپند می دانند و اصولن مارا شهروند درجه سه و چهار می دانند که فقط باید برایشان بردگی نماییم.
حق زیستن به معنای زنده بودن نیست به معنای زندگی کردن است.
کس لب به طرب به وز خنده نگشود امسال
وز فتنه دمی جهان نیاسود امسال
در خون گلم که چهره بنمود امسال!
با وقتِ چنین چه وقت گل بود امسال
بهار خونین ۱۶۹ عطا ملک جوینی
نیاز به تکرار سیاههی مشکلات امروز نیست.
بجز اقلیتی بسیار کوچک، همه از این وضعیت صدمه دیدهاند و آسیب های آن علاوه بر زندگیهای امروز، میتواند آینده و گذشتهی ما را نیز به ویرانی بکشد؛ آیندهای که از نسلهای بعد دریغ خواهد شد، و گذشتهای که با تمام آرزوها، تلاش ها و رنج هایش در هزار توی اکنون ما نیست و نابود میشود.
با این حال، بهار را گرامی میداریم. نه تنها از این رو که تاریخ ما حتی پس از حملهی مغول نیز راه خود را پیدا کرده است و در این میان، بهارها را پشت سر گذاشتهایم و آموختهایم که درست در تلخترین شرایط محکمتر دستان هم دیگر را بگیریم. و نه صرفاً از آن رو که بهار تولد دوبارهی طبیعت است، و طبیعت بسیار بیدریغ و تقریبا بی تفاوت به کردههای گاه شرم آور بنیبشر به همه لبخند میزند.
بهار را گرامی میداریم، هم از این رو که شکوفههای بهاری انسانیتر قابل مشاهده است، یعنی موسِمِ بیداریِ طبیعتِ انسانی ما؛زمان پذیرش مسئولیتِ زندگیِ حال، گذشته، و آینده این سرزمین، موعدِ خروج ما از دنبالهروی و کودکی تحمیلی یا خود خواسته. شاید در یکی از این بهارها شاهد بلوغ تاریخیِ جامعه ی خود باشیم: زمانی که هم دیگر را با تمام تفاوتها بپذیریم و ارج بنهیم، و بهرهکشی، خشونت، و تبعیض را علیه هیچ فرد، گروه، یا طبقهای نپذیریم؛ زمانی که رنجهای امروز ما همچون مرحلهای ضروری، همچون زمین خوردنها و بلند شدن.های اولیه پیش از ایستادن روی پاهای خود جلوه کند؛زمانی که ایثار جانفشانانِ این راه معنای کامل خود را با تغییر زندگی همهی ما بیابد.
آیین نوروز فرصتی است تا به کهنه و نو بیاندیشیم، به آیندهای که برای خود و برای یکدیگر میخواهیم، و مسیرهایی که برای رسیدن به آن متصوریم.
آیین نوروز فرصتی است برای التیام زخمهای کهنه و نو با دیدار و همدردی با داغ دیدگان این مسیر ناهموار، زمانی که دردها و آرزوهای مشترک را با یکدیگر در میان بگذاریم.