افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، مصاحبه و مطالب کارگری


سندیکای کارگران واحد                                                                                                                شنبه ۳۱ خرداد ١۴٠۴ - ۲١ ژوئن ۲۰۲۵


هشدار در رابطه با تشدید تهدیدات جنگ‌طلبانه و خطر جدی گسترش جنگ

همکاران عزیز و زحمت‌کش در شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و دیگر هم‌قطاران گرامی در سراسر کشور،
با توجه به بحرانی‌تر شدن روزافزون شرایط جنگی در کشور - به‌ویژه تأثیرات آن بر وضعیت معیشتی، شغلی، و هستی و جان ما کارگران در تهران و سراسر کشور، از جمله کارگران و رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی، کارکنان مترو، کارگران خدماتی شهرداری، رانندگان ناوگان حمل‌ونقل بین‌شهری، و رانندگان کامیونی که مسئول جابه‌جایی مایحتاج مردم از شهری به شهر دیگر هستند - و با در نظر گرفتن تداوم بمباران‌ها به‌طور روزانه در تهران و مناطق دیگر کشور، اضطراب و نگرانی عمومی، و ترس گسترده از ویرانی و کشتار مردم بی‌گناه، و همچنین در ادامه‌ی بیانیه‌ی مشترکی که چند روز قبل همراه با جمعی از تشکل‌های مستقل کارگری منتشر کردیم، بر نکات زیر تأکید می‌کنیم:.... متن کامل را اینجا کلیک کنید.

***************

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب سندیکای واحد اینجا کلیک کنید.
همکاران ارجمند، رانندگان و دیگر کارگران گرامی شرکت واحد،

بنا بر گزارش‌هایی که از سوی همکاران دریافت کرده‌ایم، بسیاری از مدیران شرکت واحد محل کار را ترک کرده و به مناطق امن رفته‌اند؛ این در حالی‌ست که رانندگان و دیگر کارگران شرکت همچنان در کنار مردم و در خدمت‌رسانی به شهروندان حضور دارند، و حتی امور اداری شرکت را می چرخانند.
ضمن درود بر همکاران فداکار، با توجه به شرایط جنگی و خطرات ناشی از آن، تقاضا داریم:
در صورت وقوع خطر، پیش از هر اقدامی، ایمنی خود و سرنشینان را در اولویت قرار دهید.
در صورت دریافت هشدار امنیتی یا شنیدن آژیر خطر، بلافاصله پروتکل‌های ایمنی را رعایت کرده، از جان خود و مسافران محافظت کنید، اتوبوس را به مکان امن منتقل کرده و با پایانه مربوطه تماس بگیرید.
در این شرایط پرمخاطره و ناامن، آگاهی، همبستگی و همیاری می‌تواند نقشی مؤثر در حفظ جان‌ ما ایفا کند.
شرم‌آور است اما تعجب آور نیست که در چنین موقعیتی، مدیران شرکت واحد از مسئولیت خود شانه خالی کرده و کارگران را در خط مقدم تنها گذاشته‌اند. با این حال، بار دیگر روشن شد که این ما کارگران هستیم که ستون فقرات جامعه‌ایم و چرخ امور، در عمل، بر دوش ما می‌چرخد. با این‌همه، مدیریت شرکت واحد و شهرداری موظف‌اند که در هر شرایطی، از جمله در وضعیت جنگی کنونی، تمامی اقدامات لازم و پیشگیرانه را برای حفظ جان و امنیت رانندگان، سایر کارگران و مسافران به‌عمل آورند.
همکاران عزیز، خواهشمندیم گزارش‌های مربوط به وضعیت ایمنی و شرایط محیط کار را با سندیکا در میان بگذارید.

نه به جنگ!

چاره‌ی کارگران، وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۸ خرداد ۱۴۰۴

***************

بیانیه چهار زندانی سیاسی زن از اوین:

رهایی از دیکتاتوری حاکم با توسل به نیروهای اجتماعی میسر است

با کشتار و جنایت موجودیت یافت و با اشغال‌گری صاحبِ‌خانه شد و در طول حیاتش، با تجاوز و نسل‌کشی، خاورمیانه را به میدان جنگ‌های بی‌پایان بدل کرد.
اسرائیل به‌عنوان پادگان آمریکا در خاورمیانه، به‌عنوان نماینده‌ی ابرقدرت‌های جهان پس از جنگ جهانی دوم در منطقه سر برآورد و از همان آغاز در فلسطین، عراق، افغانستان، سوریه، یمن و اخیرا با نسل‌کشی در غزه توحش خود را به دنیا نشان داد.
در هیچ‌کدام از این کشورها نه بمب اتمی یافت شد و نه تدارکی برای غنی‌سازی در میان بود..... متن کامل را اینجا کلیک کنید.

***************

بیانیه‌ی جمعی از تشکل‌های مستقل ایران در مخالفت با جنگ و سیاست‌های جنگ‌افروزانه

با توجه به شرایط بی‌ثبات و خطرناک امروز ایران و منطقه، تشکل‌های امضاکننده‌ی این بیانیه وظیفه‌ی خود دانسته‌اند که موضعی جمعی اتخاذ کنند.
زحمت‌کشان ایران - کارگران، معلمان، پرستاران، بازنشستگان و دیگر مزدبگیران ــ هیچ نفعی از جنگ، گسترش فضای نظامی‌گری، بمباران کشور و سیاست‌های سلطه‌گرانه و استثمارگرانه نداشته و نخواهند داشت.
حملات نظامی اسرائیل و بمباران صدها هدف در مناطق مختلف ایران، از جمله مراکز زیربنایی، محیط‌های کار، پالایشگاه‌ها و مناطق مسکونی، بخشی از پروژه‌ی جنگ‌افروزانه‌ای‌ است که بهای آن را مردم عادی، به‌ویژه زحمت‌کشان، با جان، معیشت و زندگی خود می‌پردازند.... متن کامل را اینجا کلیک کنید.

***************

در حمایت از "مارش به غزه"

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب سندیکای واحد اینجا کلیک کنید.
بیانیه‌ی فعالان مستقل کارگری، معلمی، سیاسی، فرهنگی، محیط‌زیستی، حقوق کودکان و مدنی ایران علیه نسل‌کشی مردم فلسطین و در حمایت از کمپین جهانی «مارش به غزه»
از همه‌ی نیروها، گروه‌ها و افراد آزادی‌خواه و برابری‌طلب دعوت می‌شود که با هر ابزار ممکن ــ از جمله امضای این بیانیه، سازمان‌دهی اعتصاب، تحصن، تجمع، فعالیت رسانه‌ای و تولید آثار فرهنگی و هنری ــ به این حرکت جهانی بپیوندند و هرگونه سیاست‌های جنگ‌طلبانه و سلطه‌جویانه در منطقه و جهان را قوياً محکوم کنند.

امضاکنندگان:
۱. رضا شهابی (عضو سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه)
۲. حسن سعیدی (عضو سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه)
۳. علی نجاتی (عضو سندیکای نیشکر هفت‌تپه)
۴. اسماعیل بخشی (کارگر اخراجی نیشکر هفت‌تپه)
۵. ژاله روحزاد (فعال بازنشستگان)
۶. عالیه اقدام‌دوست (زندانی سابق سیاسی)
۷. محمد دارکش (معلم)
۸. رضا شریفه (فعال معلمان)
۹. رضا خندان مهابادی (عضو کانون نویسندگان ایران)
۱۰. علیرضا آدینه (شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران)
۱۱. خسرو صادقی بروجنی (عضو کانون نویسندگان ایران)
۱۲. نرگس مصطفوی (فعال حقوق کودکان)
۱۳. محمد لطفی (فعال حقوق کودکان)
۱۴. مریم عطاریه (فعال محیط‌زیست)
۱۵. مهدی نصرتی (فعال محیط‌زیست)
۱۶. کامیار فکور (خبرنگار)
۱۷. رهام یگانه (فعال کارگری)
۱۸. آرمین شریفه (فعال کارگری)
۱۹. هستی امیری (فعال سیاسی)
برای مشاهده‌ی متن کامل و امضای پتیشن، لطفاً به لینک زیر مراجعه نمایید: اینجا کلیک کنید.

***************

بی‌کفایتی و غفلت مدیریت شرکت واحد در پرداخت سنوات

پایان خدمت رانندگان و سایر کارگران بازنشسته در سال ۱۴۰۳

با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۳ شمار زیادی از رانندگان و کارگران شرکت واحد در پایان سال بازنشسته شده‌اند، کارفرما موظف بود بر اساس حکم دیوان عدالت اداری، سنوات پایان خدمت آنان را مطابق با مواد ۲۶، ۳۴ و ۳۵ قانون کار و بر مبنای آخرین مزد دریافتی، در اسرع وقت پرداخت کند. این پرداخت قانونی می‌توانست تا حدی مشکلات معیشتی بازنشستگان را در شرایط تورمی افسارگسیخته و اقتصاد ازکارافتاده‌ی فعلی کاهش دهد.
اما مدیریت ناکارآمد و بی‌کفایت شرکت واحد نه‌تنها به حکم دیوان عدالت اداری و مفاد صریح قانون کار تمکین نکرده، بلکه پرداخت سنوات را در دو مرحله و بر پایه‌ی محاسبات سلیقه‌ای خود انجام داده است. تا این لحظه، تنها حدود ۴۰ درصد از سنوات به بازنشستگان پرداخت شده و پرداخت ۶۰ درصد باقی‌مانده همچنان در ابهام قرار دارد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با هشدار به مدیریت شرکت واحد، تأکید می‌کند که پرداخت کامل سنوات پایان خدمت رانندگان و سایر کارگران بازنشسته باید مطابق با قوانین کار و حکم دیوان عدالت اداری صورت گیرد. همچنین سندیکا از تمامی همکاران بازنشسته می‌خواهد که در صورت تداوم این تخلف، حق خود را برای ثبت شکایت و پیگیری قانونی در مراجع ذی‌صلاح محفوظ بدارند و برای دستیابی به حقوق قانونی‌شان از طرق لازم اقدام نمایند.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۲ خرداد ۱۴۰۴

***************

بیانیه‌ی سندیکای کارگران شرکت واحد: پایان نسل‌کشی

در غزه، خواست فوری تشکل‌های کارگری و مدنی در سراسر جهان

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب سندیکای واحد اینجا کلیک کنید.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با نگرانی عمیق، تداوم محاصره و کشتار بی‌وقفه و ویرانی گسترده در نوار غزه پس از آتش‌بس اعلام‌شده در آغاز سال میلادی جاری را به‌شدت محکوم می‌کند. این نسل‌کشی آشکار که جان ده‌ها هزار انسان بی‌دفاع، از جمله کودکان و زنان را گرفته، وجدان بشریت را در سراسر جهان جریحه‌دار کرده و حتی صدای اعتراض برخی حامیان اسرائیل در دولت‌های غربی را نیز بلند کرده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بر این باور است که جنایات دولت اسرائیل علیه مردم فلسطین، تنها با فشار جهانی و اتحاد نیروهای مدنی و کارگری از سراسر جهان متوقف خواهد شد. در چنین شرایطی، وظیفه‌ی همه‌ی ماست که با صدای رسا خواهان توقف فوری جنگ، پایان محاصره‌ی غزه، ورود بی‌وقفه‌ی کمک‌های انسانی و پاسخ‌گویی عاملان این فجایع در دادگاه‌های بین‌المللی باشیم..... متن کامل را اینجا کلیک کنید.

***************

بحران در تعاونی مسکن کارکنان اتوبوسرانی تهران و حومه؛

وعده‌های محقق‌ نشده و اعتراض‌های بی‌پاسخ

تعاونی مسکن کارکنان اتوبوسرانی تهران و حومه در سال ۱۳۸۸ با مشارکت ۳۰ نفر از مدیران شرکت واحد تأسیس شد. هر عضو اولیه مبلغ ۳۰ هزار تومان به‌عنوان سهم پرداخت کرد. و در ادامه، مبلغ یک‌میلیون و صد هزار تومان از رانندگان دریافت شد تا آنان نیز به عضویت تعاونی درآیند.
در اقدامی بزرگ ازطرف شهرداری، زمین تعمیرگاه مجاور دفتر مرکزی اتوبوسرانی واقع در خیابان هنگام درهمان سال به قیمت ۷۵ میلیارد تومان فروخته شد تا با درآمد حاصل از آن، برای کارکنان و رانندگان خانه ساخته شود. اما مدیران تعاونی کشاورزیان، مهدوی‌خواه و بیژنی به‌جای واریز این مبلغ به حساب تعاونی، آن را به حساب‌های شخصی خود منتقل و از سود حاصله آن را به شکل وام بلاعوض در اختیار برخی رانندگان قرار دادند، در حالی که فقط بخش اندک از آن صرف پروژه‌های سهیل، سپیدار یک و دو، و شقایق شد پروژه‌هایی که همگی نیمه‌کاره رها شدند.
عدم تحقق وعده‌ها و اختلال در روند ساخت‌وساز موجب شد قرارداد تحویل آپارتمان‌ها که قرار بود در سال ۱۳۹۲ اجرا شود، به سرانجام نرسد. ازطرف تعاونی اعلام شد پیمانکار، فردی به نام "ثابت"، کار را متوقف کرده و با استناد به افزایش قیمت مصالح، خواستار افزایش مبلغ قرارداد بر اساس تورم شده است. در حالی که طبق قرارداد اولیه، هزینه ساخت هر متر مربع ۶۵۰ هزار تومان برآورد شده بود، پیمانکار این مبلغ را به یک‌میلیون و دویست هزار تومان افزایش داد و خواستار پرداخت مابه‌التفاوت شد.
رانندگان که از این تغییرات ناراضی بودند، از پرداخت مبلغ اضافی امتناع کردند. تعاونی از پیمانکار شکایت و در نهایت وی محکوم به مبلغ ۲۲ میلیارد تومان جریمه و دیرکرد گردید.پس از آن پیمانکار برکنار و پیمانکار جدیدی جایگزین شد، اما همچنان هیچ پیشرفتی در ساخت‌وساز حاصل نشد.
با شدت گرفتن اعتراض‌ها، رانندگان به دفتر تعاونی مراجعه کردند، اما اعضای تعاونی طی تماس با پلیس امنیت، حضور رانندگان را به‌عنوان تهدیدی علیه نظم عمومی گزارش دادند. مأموران امنیتی به‌جای رسیدگی به مشکلات، برخی رانندگان را مورد ضرب‌وشتم قرار داده و تعدادی را بازداشت کردند. که این شرایط سال‌ها نیز ادامه داشت.
در نهایت، رانندگان تصمیم گرفتند از طریق قانونی اقدام کنند و هیئت‌مدیره را برکنار سازند. پس از پیگیری‌های متعدد و تجمعات اعتراضی در مقابل دفتر حقوق شهروندی قوه قضائیه، شهرداری، و اداره تعاون، آنان موفق به دریافت حکم عزل هیئت‌مدیره شدند. با برگزاری مجمع عمومی، هیئت‌مدیره جدید متشکل از خود رانندگان تشکیل شد.
با این حال، اتفاقی غیرمنتظره رخ داد: اعضای جدید هیئت‌مدیره که پیش‌تر مطالبه‌گر بودند، دقیقاً مسیر مدیران قبلی را ادامه داده و وعده‌های شفاف‌سازی، خانه‌دار کردن رانندگان، و کمک به آسیب‌دیدگان اجرایی نشد. حتی در برابر اعتراضات، اعضای هیئت‌مدیره جدید پاسخ دادند: "آن زمان که حرف‌های مطالبه‌گرانه می‌زدیم، کارگر بودیم؛ حالا مدیر هستیم و بر اساس قانون، اساسنامه، و آیین‌نامه‌های اداره تعاون کار می‌کنیم."
رانندگان معترض با ناامیدی می‌گویند اگر قرار بود همان روند گذشته ادامه پیدا کند، تغییر هیئت‌مدیره بی‌معنا بود. مدیران سابق حداقل نفوذ، قدرت، و منابع مالی داشتند، در حالی که مدیران فعلی فاقد این توانایی‌ها بوده و هیچ پیشرفتی حاصل نکرده‌اند. در این وضعیت، آن‌ها از چاله به چاه افتاده‌اند.
این حکایت رانندگان شرکت واحد است؛ داستان درختی که نه فقط از ضربات تبر، بلکه از دسته‌ی تبر نیز که از جنس خودش بود، زخم خورد.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۱ خرداد ۱۴۰۴

***************

بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

اعتراض به تداوم حضور نمایندگان حکومتی در اجلاس سازمان جهانی کار

تنها نمایندگان واقعی کارگران باید به رسمیت شناخته شوند!

هر ساله هم‌زمان با برگزاری اجلاس سازمان جهانی کار، تشکلات کارگری بین‌المللی و حامیان طبقه کارگر ایران در خارج از کشور، در حمایت از کارگران زندانی و مبارزات کارگری در ایران، تجمعاتی اعتراضی برگزار می‌کنند. سندیکای ما نیز به نوبه‌ خود صمیمانه قدردان آن‌ها و کلیه حامیان جنبش کارگری ایران است. ما امیدواریم امسال نیز، با توجه به حمایت بیش از بیست‌و‌پنج سندیکای کارگری از کشورهای فرانسه، سوئیس، ایتالیا، دانمارک، سوئد، هلند، اسپانیا، آلمان و دیگر تشکل‌های کارگری بین‌المللی، شاهد حمایت گسترده‌تر هم‌طبقه‌ای‌های خود از مبارزات کارگران ایران باشیم. همچنین امیدواریم که پرونده شکایات مربوط به سرکوب تشکل‌ها و فعالین مستقل کارگری ایران با جدیت و فوریت بیشتری دنبال شود و نتایج مطلوبی در حمایت از کارگران ایران حاصل گردد.... متن کامل را اینجا کلیک کنید.

***************

گزارش سخنرانی نماینده‌ی گروه کارگری در کمیته‌ی اعمال استانداردها (CAS)

در اجلاس ۲۰۲۵ سازمان جهانی کار: درباره‌ی نقض گسترده‌ی حقوق بنیادین کارگران در ایران

طبق گزارش رسیده، نماینده‌ی گروه کارگری در سازمان‌جهانی کار، نینا میوبرگ – از کنفدراسیون اتحادیه های کارگری نروژ، در سخنرانی پایانی خود در کمیته‌ی اعمال استانداردها، با اشاره به نقض گسترده‌ی مقاوله‌نامه های سازمان‌جهانی کار از سوی جمهوری اسلامی ایران، اقدامات سرکوب‌گرایانه‌ی حکومت علیه کارگران، معلمان، و فعالان صنفی را به‌شدت محکوم کرد. ایران از سال ۱۹۶۴ به این مقاوله‌نامه پیوسته، اما همچنان هیچ پیشرفتی در توقف تبعیض ساختاری و سرکوب فعالان نداشته است.
در این سخنرانی، نینا میوبرگ تأکید کرد که کارگران در ایران عملاً از حق آزادی بیان و اعتراض محروم شده‌اند. او به موارد متعددی از بازداشت، شکنجه، و محکومیت‌های سنگین علیه فعالان صنفی اشاره کرد، از جمله:
داوود رضوی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، در ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲ بازداشت شد و به مدت چهار ماه تحت بازجویی شدید در سلول انفرادی نگهداری شد. دادگاه بدوی او را به پنج سال زندان و دو سال محرومیت از فعالیت‌های صنفی محکوم کرده است. او همچنان در زندان به سر می‌برد.
ابراهیم مددی، نایب رئیس بازنشسته سندیکای کارگران شرکت واحد که پیش‌تر به دلیل دفاع از حقوق کارگران به سه سال و نیم زندان محکوم شده بود، در اوت ۲۰۲۴ بدون توجه به وضعیت جسمی وخیم او مجدداً بازداشت و زندانی شد.
در بخش آموزش، همچنان دست‌کم ۱۱ نفر از اعضای شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران به دلیل فعالیت‌های مشروع صنفی در بازداشت خودسرانه هستند. همچنین، موج سرکوب گسترده علیه معلمان و فعالان صنفی در پی اعتراضات پس از قتل ژینا (مهسا) امینی در سال ۲۰۲۲ شدت گرفت.
همچنین اشاره شد که در ده‌ها مورد در بخش‌های کلیدی اقتصاد از جمله نفت، گاز، فولاد، آهن و نیشکر، فعالین و‌ تشکلهای کارگری به دلیل بیان دیدگاه‌هایشان، هدف آزار قضایی و بازداشت سیستماتیک قرار گرفته‌اند.
در بخش دیگری از این سخنرانی، به صدور احکام اعدام برای دو زن زندانی سیاسی در تیرماه ۲۰۲۴ به اتهام «بغی» اشاره شد؛ اتهامی که برای سرکوب مخالفان سیاسی به‌طور مکرر به کار می‌رود. همچنین دو زن دیگر در معرض اعدام و تعداد زیادی دیگر با اتهامات امنیتی مواجه‌اند. نماینده‌ی گروه کارگری در سازمان‌جهانی کار خواهان توقف فوری آزار و احکام ناعادلانه علیه فعالان زن شد. همچنین، سخنران به مواردی از تبعیض ساختاری و محدودیت‌های گسترده علیه اقلیت‌های مذهبی، اتنیکی و زبانی همچون اهل سنت، بهاییان، یارسانی‌ها، کردها، بلوچ‌ها و عرب‌ها در اشتغال و آموزش اشاره کرد و مورد تأکید قرار داد.
در این سخنرانی مفصل، میوبرگ به تبعیض قانونی علیه زنان پرداخت؛ از جمله به ماده ۱۱۷ قانون مدنی که به شوهر اجازه می‌دهد همسر خود را از اشتغال منع کند، و همچنین به لایحه‌ی «عفاف و حجاب» که زنان و مدیران سازمان‌ها را با مجازات‌های جدید تهدید می‌کند.
نینا میوبرگ ضمن ابراز نگرانی شدید از وضعیت موجود، خواستار آزادی فوری همه‌ی زندانیان کارگری، معلمان و فعالان صنفی، لغو احکام اعدام، پایان تبعیض ساختاری و پیشرفت در رعایت حقوق بنیادین کارگران در ایران شد.

زنده باد همبستگی کارگران در سراسر جهان

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۰ خرداد ۱۴۰۴

***************

«کنفدراسیون اتحادیه های کارگری نروژ (LO-Norway)

که نمایندگی بیش از یک میلیون کارگر در نروژ را بر عهده دارد،

سرکوب بی‌رحمانه‌ی رانندگان کامیون و دیگر فعالان اتحادیه‌ای توسط حکومت در ایران را به‌شدت محکوم می‌کند.

«کنفدراسیون اتحادیه های کارگری نروژ (LO-Norway) که نمایندگی بیش از یک میلیون کارگر در نروژ را بر عهده دارد، سرکوب بی‌رحمانه‌ی رانندگان کامیون و دیگر فعالان اتحادیه‌ای توسط حکومت در ایران را به‌شدت محکوم می‌کند.
در نامه کنفدراسیون اتحادیه های کارگری نروژ به مقام رهبری جمهوری اسلامی به تاریخ ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ آمده است:
اعتصاب اخیر رانندگان کامیون در ایران به‌عنوان اعتراضی گسترده و سراسری برگزار شده که بازتابی از نارضایتی‌های عمیق اقتصادی است: قیمت‌های فلج‌کننده‌ی سوخت، افزایش شدید هزینه‌های نگهداری، نرخ‌های ناعادلانه‌ی کرایه، اشتغال ناامن، و سرکوب فعالیت‌های صنفی، رانندگان کامیون را تا مرز ورشکستگی سوق داده‌اند. این نیروی کار حیاتی سال‌هاست که با نابرابری ساختاری اقتصادی و بی‌توجهی مقامات مبارزه می‌کند. امروز، مبارزه‌ی آنان از یک مسئله‌ی ساده شغلی در محیط کار فراتر رفته و توجه گسترده‌ای در داخل و خارج کشور برانگیخته است.
این اعتصاب از اواخر ماه مه ۲۰۲۵ در بندرعباس آغاز شد و به‌سرعت به بیش از ۱۵۵ شهر در سراسر ایران، از جمله شهرهای بزرگی چون تهران، اصفهان، شیراز و کرمانشاه گسترش یافت. بیش از ۳۶۵ هزار راننده کامیون در این اعتصاب شرکت داشته اند که باعث اختلالات عمده‌ای در حمل‌ونقل و زنجیره‌های تأمین در سطح کشور شده است.
گزارش‌هایی از به‌کارگیری خشونت شدید توسط نیروهای امنیتی علیه رانندگان کامیون و حامیانشان منتشر شده است. چندین فعال صنفی در میان رانندگان به‌تازگی بازداشت شده‌اند. ما نگران امنیت رانندگان کامیون هستیم و از وخامت وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران عمیقاً نگرانیم.
جنبش کارگری مستقل ایران، نروژ و بین‌المللی مدافع سرسخت برابری است و با تحمیل بی‌عدالتی و تبعیض علیه کارگران، فعالان اتحادیه‌ای و مردم ایران مخالف است. کنفدراسیون اتحادیه های کارگری نروژ از مطالبات رانندگان کامیون و همچنین دادخواهی برای تمامی قربانیان سیاست‌های تبعیض‌آمیز و سرکوبگرانه‌ی حکومت ایران حمایت می‌کند.
کنفدراسیون اتحادیه های کارگری نروژ از دولت ایران می‌خواهد که فوراً و بدون قید و شرط، همه‌ی رانندگان کامیون، کارگران، فعالان سندیکایی و مدافعان حقوق بشر زندانی را آزاد کند، به سرکوب کارگران پایان دهد، و آزادی تشکل‌یابی و حقوق اتحادیه‌ای را مطابق با مقاوله‌نامه‌های ۸۷ و ۹۸ سازمان بین‌المللی کار رعایت کند.

با احترام،
LO-Norway
کینه آسپر ویستنِس
رئیس کنفدراسیون اتحادیه های کارگری نروژ
بازنشر: سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

***************

فدراسیون بین المللی کارگران حمل و نقل:

در حمایت از اعتصاب رانندگان کامیون در ایران

فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل که نماینده‌ی بیش از ۱۶ میلیون کارگر بخش حمل‌ونقل در ۱۵۰ کشور جهان است، قاطعانه در همبستگی با رانندگان شجاع کامیون در ایران ایستاده است؛ رانندگانی که در اعتراض به بی‌عدالتی اقتصادی و سرکوب سیاسی دست به اعتصاب زده‌اند.
این رانندگان - که بسیاری از آنان خوداشتغال هستند و بار هزینه‌های سنگین نگهداری و استفاده از وسایل نقلیه‌شان را به دوش می‌کشند - با افزایش روزافزون هزینه‌های بیمه، وخامت شرایط کاری، و تهدید به افزایش شدید قیمت سوخت، به آستانه‌ی فروپاشی رسیده‌اند. این مشکلات با زیرساخت‌های ضعیف جاده‌ای همراه شده‌اند و جان رانندگان، خانواده‌های آنان و دیگر کاربران جاده را به خطر انداخته‌اند. اعتصاب آن‌ها نه‌فقط نبردی برای بقای اقتصادی، بلکه خروشی پرقدرت برای عدالت، ایمنی، پایداری، کرامت انسانی و حقوق بنیادین است.
فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل از مطالبات رانندگان کامیون در ایران حمایت می‌کند؛ مطالباتی چون دسترسی به سوخت با قیمت مناسب، معافیت از پرداخت هزینه‌های بیمه و عوارض، محاسبه‌ی منصفانه، شفاف و قابل اجرای نرخ حمل بار، برخورداری از شرایط کاری ایمن و داشتن حق مشارکت در تصمیماتی که زندگی‌شان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
این مطالبات همان اصولی هستند که در قلب «کارزار جهانی نرخ‌های ایمن فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل» جای دارند؛ کارزاری که بر این باور است که همه‌ی کارگران بخش حمل‌ونقل – صرف‌نظر از وضعیت استخدامی یا موقعیت جغرافیایی – شایسته‌ی برخورداری از مقررات الزام‌آوری هستند که دستمزد منصفانه، شغل مناسب و جاده‌های ایمن را تضمین کند. این اصول همچنین در «راهبردهای سازمان بین‌المللی کار برای ترویج کار شایسته و ایمنی جاده‌ای در بخش حمل‌ونقل»، که در سال ۲۰۱۹ با مشارکت دولت‌ها، کارفرمایان حمل‌ونقل و نمایندگان اتحادیه‌های کارگری جهان به تصویب رسید، به رسمیت شناخته شده‌اند.
این اعتصاب در سایه‌ی سرکوب سیاسی عمیقی رخ می‌دهد. کارگران ایرانی در مسیر سازمان‌دهی با خطرات بزرگی مواجه هستند، از جمله زندان و خشونت. فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل هرگونه اقدام تلافی‌جویانه علیه رانندگان اعتصابی را محکوم می‌کند و از مقامات جمهوری اسلامی می‌خواهد تا به حقوق بنیادین آنان در آزادی تشکل‌یابی، تجمع و بیان احترام بگذارند. پذق| رانندگان کامیون ایرانی از جابه‌جایی کالاها دست کشیده‌اند و اکنون وجدان جامعه‌ی خود را به حرکت درآورده‌اند. فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل از اتحادیه‌های عضو خود، دولت‌ها و جامعه‌ی مدنی در سراسر جهان می‌خواهد تا صدای این رانندگان باشند و در مطالبه‌ی کرامت، ایمنی و حقوق برای همه‌ی کارگران ایرانی، با ما همراهی کنند.

***************

زنده باد همبستگی کارگران در سراسر جهان

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است

ترجمه و‌ بازنشر: سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۴ خرداد ۱۴۰۴

***************

ادامه‌ی درد و تأکید پزشکان بر لزوم درمان طولانی‌مدت داود رضوی

روز شنبه ۱۰ خرداد، داود رضوی برای بررسی درد شدید در ناحیه‌ی دست که بیش از سه ماه است در زندان با آن درگیر است، توسط مأموران زندان به بیمارستان طالقانی منتقل شد. پیش‌تر در مدت مرخصی درمانی، پزشکان تأکید کرده بودند که او نیاز به درمان طولانی‌مدت دارد و باید از فشار به دستش خودداری کند. اما شرایط زندان و انجام کلیه امور شخصی، موجب تشدید درد شده است. پس از معاینه، انجام MRI ضروری تشخیص داده شد، اما به‌دلیل نبود امکانات در بیمارستان طالقانی، تصویربرداری به زمان دیگری موکول شد.
سندیکای کارگران شرکت واحد ادامه‌ی حبس داود رضوی را فاقد هرگونه وجاهت قانونی دانسته و مسئولیت مستقیم وضعیت وخیم جسمی او را متوجه مقامات قضایی و امنیتی می‌داند.

کارگر زندانی آزاد باید‌ گردد!

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۱ خرداد ۱۴۰۴

***************

پیامی از یک راننده کامیون

این روزها، کشاورزان و رانندگان کامیون هر دو قربانی سیاست‌های نادرست و بی‌کفایتی حاکمیت‌اند. در حالی که کشاورزان نظاره‌گر نابودی محصولاتی هستند که با زحمت فراوان به ثمر رسانده‌اند، رانندگان نیز زیر فشار اقتصادی به نقطه‌ای رسیده‌اند که ادامه‌ی کار برایشان ناممکن شده است. اما تقابل میان این دو گروه، هرگز راه‌حل مشکلات نیست؛ بلکه اتحاد، همبستگی و‌ همیاری آن‌هاست که می‌تواند نیرویی قدرتمند در برابر بی‌عدالتی به‌وجود آورد.
رانندگان نه تنها باعث و بانی این وضعیت دشوار نیستند، بلکه خود نیز قربانی شرایطی‌اند که از سوی حاکمیت تحمیل شده است. همان‌طور که کشاورزان تلاش می‌کنند حاصل زحمت‌شان بر باد نرود، رانندگان نیز برای بقا و تأمین زندگی خانواده‌هایشان در تلاش‌اند. اعتراض و اعتصاب آن‌ها تلاشی‌ است برای بازپس‌گیری حقوقی که از آنان سلب شده؛ همان حقوقی که کشاورزان نیز از آن محروم‌اند.
البته نه همه‌ی کشاورزان عزیز، بلکه برخی از آنان از اعتصاب رانندگان کامیون ناراضی‌اند. مهم‌ترین نگرانی‌شان هم ضرری است که متاسفانه از فروش نرفتن محصولات‌شان متوجه‌شان شده است؛ اما به‌جای آن‌که مقصر اصلی این وضعیت، یعنی حاکمیت، هدف اعتراض و خشم قرار گیرد، در مواردی دیده می‌شود که رانندگان را مقصر می‌دانند و حتی حرف از تلافی علیه آنان می‌زنند.
دوستان عزیز، باید ریشه‌ی مشکل را درست دید. این سیاست‌های ناعادلانه‌ی حاکمیت است که زندگی و معیشت همه‌ی ما را به مخاطره انداخته است. راه چاره، تقابل و تخریب یگدیگر نیست، بلکه اتحاد و ایستادگی مشترک در برابر این وضعیت نابسامان است. پیوند و‌ همکاری میان کشاورزان و رانندگان می‌تواند به ندایی بلند و نیرومند بدل شود؛ ندایی که زمینه‌ساز تغییر برای بهبود معیشت همه ما است.
بیایید با حمایت از یکدیگر، پیامی روشن و صریح بفرستیم: این وضعیت غیرقابل تحمل است و مسئول اصلی آن، سیستمی است که ما را به این نقطه رسانده. قدرت در وحدت است، و تنها با همراهی و همدلی است که می‌توان آینده‌ای بهتر ساخت.

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

سپاس از پیامهای همکاران گرامی،

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۰ خرداد ۱۴۰۴

***************

بیانیه‌ در حمایت از اعتصاب رانندگان کامیون

و محکومیت بازداشت‌ها، تهدیدها و فشارهای امنیتی

کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، با تأکید بر همبستگی صنفی میان اقشار زحمتکش، حمایت کامل خود را از اعتصاب رانندگان کامیون اعلام می‌دارد. این اعتراض، نمادی از مطالبه‌گری مشروع و تلاش برای دستیابی به حقوق صنفی و شرایط کاری عادلانه است..... متن کامل را اینجا بخوانید.

***************

بازنشستگان ۱۴۰۳ شرکت واحد در اعتراض به سه ماه تأخیر در پرداخت سنوات و اجرای حکم دیوان عدالت تجمع کردند

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۴ خرداد ۱۴۰۴

***************

بیانیه‌ی حمایت از اعتصاب رانندگان کامیون در سراسر کشور

از اول خرداد ۱۴۰۴، رانندگان کامیون در بسیاری از شهرهای کشور به نشانه‌ی اعتراض به شرایط سخت کاری، گرانی روزافزون، و بی‌توجهی مسئولان به مطالبات صنفی خود، دست به اعتصاب زده‌اند.
بر اساس گزارش‌های رسیده، خواسته‌های اصلی رانندگان به شرح زیر است
حق بیمه‌ی رانندگان باید شفاف‌سازی شود. از اسفند سال گذشته، مبلغ بیمه‌ی رانندگان بیش از ۲۲۰ درصد افزایش یافته، بی‌آنکه خدمات درمانی متناسب با این افزایش بهبود یافته باشد. چرا باید برای دفترچه‌ای که بسیاری از مراکز درمانی آن را نمی‌پذیرند، ماهانه بیش از سه میلیون و سیصد هزار تومان پرداخت شود؟ ..... متن کامل را اینجا بخوانید.

***************

بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در حمایت از اصغر امیرزادگان

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، ضمن ابراز نگرانی عمیق نسبت به وضعیت نامناسب و بلاتکلیف پرونده‌ی اصغر امیرزادگان، عضو هیئت‌مدیره‌ی انجمن صنفی معلمان استان فارس، حمایت خود را از خواسته‌های به‌حق او اعلام می‌کند.
آقای امیرزادگان در اعتراض به ظلم و بی‌عدالتی و شرایط نامناسب زندان از ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ دست به اعتصاب غذا زده است. گزارش‌ها از وضعیت جسمانی نامساعد ایشان، به‌ویژه بیماری گوارشی حاد، حکایت دارند که ادامه‌ی این روند ممکن است سلامت وی را به خطر اندازد...... متن کامل را اینجا بخوانید.

**************

ریحانه انصاری‌نژاد، زنی از طبقه کارگر

از دوران کودکی با رنج و درد زنان و کارگران آشنا شد. در جوانی به‌جای اتکا به حمایت خانواده، برای تأمین معیشت خود، کار در کارخانه را برگزید. با وجود دشواری‌های زندگی، تحصیل را رها نکرد؛ اگرچه با آغاز انقلاب فرهنگی از ادامه تحصیل بازماند، اما نهایتاً موفق شد با مدرک فوق دیپلم ژنتیک از دانشگاه اهواز فارغ‌التحصیل شود.
او پس از ازدواج، صاحب دختری به نام فرزانه شد، اما تنها شش ماه پس از تولد فرزندش، همسرش که کارگر ریخته‌گری بود، در اثر سانحه‌ای درگذشت. از آن زمان، ریحانه سرپرستی تنها دخترش را به تنهایی بر عهده گرفت. در سال‌های بعد، در مشاغل مختلفی از جمله تایپ، حروف‌چینی و همکاری با شرکت‌های پیمانکاری وزارت نیرو فعالیت کرد. این مشاغل عموماً کوتاه‌مدت و در بخش خصوصی بودند، و همین باعث شد تا او همواره با مشکلات معیشتی، صنفی و حقوقی کارگران و مزدبگیران از نزدیک مواجه باشد.
با گذشت زمان، ریحانه به‌طور جدی‌تری در حوزه فعالیت‌های کارگری و تلاش برای ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری وارد شد. در آخرین سال کاری‌اش و تنها یک سال مانده به بازنشستگی، در جریان دیدار با جمعی از فعالان صنفی در منزل محمد حبیبی، معلم زندانی و عضو کانون صنفی معلمان ایران، بازداشت شد. ریحانه انصاری‌نژاد در تیر ۱۴۰۲ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به چهار سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب، فعالیت رسانه‌ای و خروج از کشور محکوم شد. در آبان همان سال، برای اجرای حکم به زندان اوین منتقل شد. او پیش‌تر نیز در اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت شده و پس از ۸۷ روز بازجویی، با وثیقه سنگین آزاد شده بود.
علیرغم مشکلات جسمی و نیاز به درمان، ریحانه از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است. سندیکاهای کارگری از جمله سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، صدور این حکم را «پرونده‌سازی» و اقدامی سرکوب‌گرانه علیه فعالیت‌های صنفی دانسته‌اند.

زندانی سیاسی آزاد باید گردد

ریحانه نصاری نژاد

منبع: کانال چالش صنفی معلمان ایران

**************

درخواست رسیدگی به عملکرد مدیران سامانه

جانبازان و معلولان؛ شائبه رانت، ضعف مدیریتی و تضییع حقوق رانندگان

گزارش‌ها حاکی از آن است که در دو تا سه سال اخیر، مدیریت سامانه جانبازان و معلولان توسط آقایان مقصود عیوض‌زاد و جواد رئوف با انتقاداتی جدی از سوی جمعی از رانندگان مواجه شده است. به گفته برخی از کارکنان این سامانه، عملکرد این مدیران نه تنها موجب افزایش نارضایتی در میان رانندگان شده، بلکه شائبه‌هایی مبنی بر بروز باندبازی و حمایت‌های ویژه از گروهی خاص از رانندگان را نیز تقویت کرده است.
بر اساس گزارش‌ها، امتیازات خاصی به تعدادی از رانندگان که عمدتاً از همشهریان و هم‌زبانان مدیران فعلی سامانه هستند، اعطا شده و این افراد از امکاناتی برخوردارند که سایر رانندگان از آن محروم‌اند. به عنوان نمونه، عدم مشارکت این رانندگان در سرویس‌دهی روزمره، رزرو شدن آن‌ها برای مأموریت‌های خاص و بهره‌مندی از پشتیبانی کامل مدیریتی از جمله موارد مورد اعتراض است.
همچنین، رانندگان از تحمیل استفاده از خودروهای فرسوده و دارای نقص فنی شدید برای جابجایی جانبازان و معلولان گلایه‌مندند؛ این در حالی است که ون‌های نو و سالم فیات که توسط شهرداری در سال‌های اخیر به سامانه تحویل شده‌اند، عمدتاً در اختیار افراد خاص قرار دارند و حتی طبق دستور مدیران، استفاده از آن‌ها برای رانندگان دیگر ممنوع اعلام شده است.

در حال حاضر، سامانه جانبازان دارای حدود ۶۲ دستگاه ون ایویکو با بیش از ۱۵ سال عمر و ۲۵ دستگاه ون نو فیات است. اما بر اساس همین گزارش، بسیاری از ون‌های ایویکو به دلیل فرسودگی و نقص فنی عملاً غیراستاندارد بوده و تنها با ترفندهایی نظیر جابجایی پلاک یا استفاده از روابط خاص موفق به دریافت معاینه فنی شده‌اند. در مقابل، ون‌های فیات نو به‌جای بهره‌برداری برای خدمات‌دهی گسترده، متاسفانه در اختیار مراکز غیر مرتبط قرار گرفته اند به عنوان مثال، یک دستگاه به دستور مدیرعامل وقت جهت تشریفات دفتر مدیریت تخصیص یافته، دو دستگاه به همراه راننده در اختیار مرکز یاس واقع در زعفرانیه قرار گرفته اند، یا چند دستگاه تحویل برخی رانندگان منتخب قرار داده اند و طبق دستور صریح، امکان استفاده موقت از این خودروها حتی در صورت مرخصی راننده اصلی نیز وجود ندارد.آقایان مسئول فقط به یه پرسش پاسخ صریح بدهند آیا حاضرند آمار میانگین مسافر که در چند ماه گذشته بوسیله ون فیات به شماره شهربانی۹۴۵۱۳ جابجا شده و مقایسه آن با آمار مسافر جابجا شده بوسیله دیگر ون ها را علنی اعلام کنند؟ همچنین توضیح دهند چرا ون فیات مذکور در بیشتر مواقع در سامانه متوقف یا بی خود بی جهت در شهر تردد میکند؟
برخی از مشاهدات نیز از روابط نزدیک و غیرمتعارف میان معاون بهره‌برداری سامانه و برخی رانندگان حکایت دارد؛ از جمله صرف غذاهای روزانه در دفتر کار و استفاده شخصی از راننده‌های منتخب که شائبه وجود روابط غیراداری و حمایت‌های هدف‌دار را تقویت می‌کند.
در پایان، جمعی از رانندگان خواستار ورود مستقیم مدیرعامل محترم شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به موضوع و ارجاع پرونده برای بررسی و رسیدگی به مراجع نظارتی ذی‌ربط شده‌اند. آنان همچنین خواهان معرفی افراد خاطی به کمیته انضباطی و برخورد قانونی با متخلفان احتمالی هستند.

**************

داود رضوی به بیمارستان طالقانی منتقل شد

روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت، داود رضوی به‌دلیل درد شدید در ناحیه‌ی دست به بیمارستان طالقانی منتقل شد و تحت معاینه‌ی پزشکی قرار گرفت. پزشکان برای او ده جلسه فیزیوتراپی تجویز کرده‌اند و مقرر شده است که پس از پایان این جلسات، مجدداً تحت ویزیت قرار گیرد.
داود رضوی مدتی‌ست که علاوه بر مشکلات جسمی پیشین، با دردهای شدید در ناحیه‌ی دست چپ نیز مواجه است. با این حال، در طول مدت کوتاه مرخصی درمانی، امکان رسیدگی مؤثر پزشکی برای او فراهم نشد و در همان وضعیت وخیم جسمی به زندان بازگردانده شد.
ما بارها اعلام کرده‌ایم که ادامه‌ی حبس داود رضوی هیچ‌گونه وجاهت قانونی ندارد. مسئولیت مستقیم رنج، بیماری و فشار جسمی و روحی‌ای که بر او - با توجه به شرایط سنی و وضعیت سلامتی‌اش – و خانواده ایشان وارد می‌شود، بر عهده‌ی مقامات قضایی و امنیتی است.

کارگر زندانی آزاد باید گردد.

به امید برقراری عدالت در ایران و سراسر جهان.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

**************

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بازداشت

نمایندگان کارگران شرکت بهره‌برداری مترو تهران را به‌شدت محکوم می‌کند.

پنج تن از کارگران مترو تهران، که به نمایندگی از همکاران خود پیگیر اصلاحات اساسی در اساسنامه شرکت مترو و بهبود شرایط پرداخت حقوق و مزایا بودند، تنها یک روز پیش از روز جهانی کارگر، در منزل شخصی‌شان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. تاکنون هیچ‌گونه اطلاعاتی درباره وضعیت، محل نگهداری و اتهامات وارده به آنان منتشر نشده است.
کارگران‌مترو که با تلاش شبانه‌روزی در شرایط دشوار و آسیب‌زا در تونل‌های زیرزمینی سفر ایمن و راحت شهروندان را ممکن می‌سازند، خود از امکانات رفاهی لازم و حقوق اساسی محروم‌اند.
در شرایطی که کارگران به دلیل حق‌خواهی و اعتراض به تورم افسارگسیخته با تهدید، اخراج، بازداشت و پرونده‌سازی مواجه‌اند، وظیفه‌ی همه‌ی ما کارگران است که با اتحاد و همبستگی در برابر این سرکوب‌ها ایستادگی کنیم.
سندیکای کارگران شرکت واحد، ضمن محکومیت قاطع بازداشت نمایندگان کارگران شرکت بهره‌برداری مترو تهران، خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط آنان، آزادی کلیه‌ی فعالان کارگری زندانی و رعایت کامل حقوق تمامی کارگران است.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

**************

فاجعه‌ی مرگبار بندر رجایی؛ تداوم بی‌مسئولیتی و پاسخ‌ندادن نهادها

فاجعه‌ دلخراش انفجار در بندر شهید رجایی تاکنون منجر به جان‌باختن نزدیک به ۱۰۰ نفر، مفقود شدن ده‌ها تن، و مجروح شدن بیش از ۱۰۰۰ نفر شده است. گزارش‌ها تأکید می‌کنند که دست‌کم ۹۰ درصد قربانیان این فاجعه از میان کارگران بوده‌اند. در مواردی حتی امکان شناسایی یا یافتن اجساد برخی قربانیان وجود ندارد.
این انفجار مهیب، خسارات سنگین و جبران‌ناپذیری به رانندگان و کامیون‌داران وارد کرده است. شمار زیادی از رانندگان در جریان این حادثه مصدوم، مفقود یا جان‌باخته‌اند. ده‌ها کامیون نیز در اثر موج انفجار یا آتش‌سوزی از بین رفته یا آسیب جدی دیده‌اند. بسیاری از این رانندگان، به دلیل نداشتن بیمه تأمین اجتماعی و عدم پوشش بیمه‌ای کامل برای وسایل نقلیه‌شان، اکنون در شرایطی بحرانی و بی‌پناه قرار دارند. شرکت‌های بیمه نیز از پرداخت خسارات کامل سر باز زده‌اند.
با گذشت بیش از یک هفته از این فاجعه، هیچ نهاد رسمی پاسخگوی وضعیت رانندگان و خسارات وارده به آنان نبوده است. این فاجعه‌سازی و‌ همزمان بی‌تفاوتی و سکوت مسئولان، موجب نگرانی و خشم عمیق رانندگان و خانواده‌هایشان شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن ابراز همدردی دوباره با تمام قربانیان این فاجعه، از جمله همکاران راننده، بعنوان بخشی از جنبش کارگران‌حمل و‌ نقل قاطعانه خواهان برخورداری کلیه رانندگان از بیمه‌ی کامل خودرو و پوشش بیمه‌ی تأمین اجتماعی است. همچنین، ما بر لزوم پرداخت کامل حقوق و مزایای ایام بیماری و بلاتکلیفی به‌ کلیه‌کارگران از سوی کارفرمایان و شرکت‌های بیمه تأکید می‌کنیم.
اعتراضات رانندگان و رژه‌ی کامیون‌ها در شهرهای مختلف کشور، نماد روشنی از همبستگی طبقاتی و نیز اعتراض به فاجعه سازی و سهل‌انگاری‌های مرگ‌بار مسئولان است. این حرکت‌ها نه‌تنها ابراز همدلی با هم‌قطاران داغ‌دیده، بلکه فریادی علیه فاجعه‌ای‌ست که می‌توانست با حداقل تدبیر قابل پیشگیری باشد.
این فاجعه بار دیگر نشان داد که فقدان تشکل‌های مستقل، سراسری و نیرومند کارگری، و نبود نظام بیمه‌ای فراگیر و عادلانه، کارگران از جمله رانندگان را در لحظات بحرانی کاملاً بی‌پناه و آسیب‌پذیر می‌سازد. بر همین اساس، ما خواهان آن هستیم که نهادهای مسئول فوراً پاسخگوی این فاجعه شوند، خسارات وارده را جبران کرده، و برای تأمین امنیت شغلی، جانی و بیمه‌ای کلیه کارگران از جمله رانندگان‌کامیون اقدامات فوری و عملی انجام دهند.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

**************

یادی در روز کارگر از ریحانه انصاری‌‌نژاد،

فعال کارگری زندانی و برخاسته از دل فقر، تبعیض و سرکوب

‏یادداشتی از مریم یحیوی، هم‌بند پیشین ریحانه انصاری‌نژاد
« ریحانه انصاری نژاد⁩ کسی که فقر، تبعیض و سرکوب جامعه کارگری را نه در تئوری، بلکه در زیست روزمره‌اش لمس کرده. ‏اهل نمایش و خودنمایی نیست، و سلبریتی شدن را آفت جنبش کارگری می‌داند.»
‏«نوشتن از رفقای نزدیکی که در بند زنان اوین با هم زندگی کردیم، شاید یکی از سخت‌ترین کارها باشد. اما امروز، به مناسبت روز جهانی کارگر، می‌خواهم از ریحانه انصاری‌نژاد بنویسم؛ زنی پرتلاش و استوار، کارگری که دفاع از حقوق کارگران و تشکل‌های صنفی و اجتماعی از اصلی‌ترین دغدغه‌های زندگی‌اش بوده و هست.
‏ریحانه رفیقی است صریح، روشن و مسئول. با دلسوزی نقد می‌کند و اگر احساس کند نیاز به همراهی داری، مشتاقانه در کنارت می‌ماند. او مادری است که به تنهایی سرپرستی دخترش، فرزانه، را بر عهده دارد و دل‌نگرانی‌های مادرانه‌اش برای فرزندش همیشه آشکار است.
‏آشنایی نزدیک‌ترم با ریحانه برمی‌گردد به روز جهانی کارگر سال گذشته. حدود دو هفته پیش از آن روز، جمعی از زنان علاقه‌مند و دغدغه‌مندِ حوزه کارگری، تصمیم گرفتیم مراسمی به این مناسبت برگزار کنیم. کارها را تقسیم کردیم و قرار شد من و ریحانه پوسترهایی درباره صد سال مبارزه کارگران و تشکل‌های کارگری تهیه کنیم. زمان محدود بود و منابع‌مان فقط کتابخانه کوچک بند و حافظه تاریخی‌مان. اما شروع کردیم. ریحانه هنگام بازگو کردن وقایع مربوط به جنبش کارگری، با چنان شور و شفافیتی حرف می‌زد که انگار آن اتفاقات همین دیروز رخ داده‌اند. چشمانش برق می‌زد، و گاه صدایش از اندوه می‌لرزید. در گفت‌وگوهای‌مان درباره «چه باید کرد»، نقدهای عملکردی، و آینده جنبش، اشتراک‌های بسیاری داشتیم.
‏او مسئولیت‌پذیر، جدی، و هم‌زمان مهربان است. خود را یک کارگر و فعال کارگری می‌داند؛ کسی که فقر، تبعیض و سرکوب جامعه کارگری را نه در تئوری، بلکه در زیست روزمره‌اش لمس کرده. سال‌هاست برای بهبود شرایط کارگران تلاش کرده. هنوز روزی که خبر حکم اعدام شریفه را شنیدیم از خاطرم نرفته؛ اشک‌های در چشمانش حلقه زده بود و خشم‌اش را در سکوتی عمیق فرو خورده بود.
‏ریحانه باور داشت که نباید در برابر بی‌عدالتی سکوت کرد، و منش و رفتارش در زندان گواه همین باور بود. ماه‌ها از ملاقات با فرزندش و تماس تلفنی محروم بود، اما همچنان ایستادگی کرد. اهل نمایش و خودنمایی نیست، و سلبریتی شدن را آفت جنبش کارگری می‌داند.
‏او با اتهام واهی «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» به چهار سال زندان محکوم شده و از آبان ۱۴۰۲ دوران محکومیت خود را در اوین می‌گذراند. با دردهای جسمی در نواحی مفاصل، گواتر و مشکلات گوارشی دست و پنجه نرم می‌کند. روند درمانش ناکافی و اعزام‌های پزشکی‌اش یا انجام نمی‌شود یا آن‌قدر با تأخیر و بی‌نظم است که موجب تشدید بیماری‌ها شده.
‏من به رفاقت با ریحانه و مبارزاتش افتخار می‌کنم و به او خسته نباشید می‌گویم.
‏اما روز جهانی کارگر فقط یک روز نیست. کارگری که هر روز سفره‌اش کوچک‌تر می‌شود، امنیت شغلی و جانی ندارد و زیر چرخ‌های سرمایه‌داریِ متکی به قدرت و ثروت له می‌شود، صدایش به گوش حاکمان نمی‌رسد. نادیده گرفته می‌شود. بنابراین مبارزه با این ستم طبقاتی، تبعیض ساختاری و سرکوب سیستماتیک وظیفه‌ای هرروزه است.
‏تهدیدها، فشارها، زندان‌ها، و احکام ناعادلانه همچون اعدام، ابزاری برای ایجاد رعب در جامعه و در هم شکستن تشکل‌های صنفی و اجتماعی‌اند. اما تنها راه ایستادگی در برابر این ماشین سرکوب، اتحاد، آگاهی و ایجاد تشکل‌های مستقل است؛ برای برهم زدن بازی‌ای که زورمندان برای‌مان طراحی کرده‌اند.»

**************

بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر

اول ماه مه، نماد مبارزه‌ی جهانی طبقه‌ی کارگر در برابر نظام سرمایه‌داری و مناسبات استثمارگرانه و ضدانسانی‌ای است که در تمامی کشورها، فارغ از نوع دولت‌های حاکم، برقرار است. کارگران جهان در این مسیر، سرکوب، زندان، شکنجه و حتی اعدام را تحمل کرده‌اند، اما همچنان ایستادگی می‌کنند. متن کامل را اینجا کلیک کنید.

**************

تجمع بازنشستگان شرکت واحد در سال ۱۴۰۳ مقابل اداره مرکزی

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب سندیکای واحد اینجا کلیک کنید.
امروز، دهم اردیبهشت ۱۴۰۴، جمع‌ کثیری از بازنشستگان شرکت واحد به دلیل عدم پرداخت ۴ درصد سهم مشاغل سخت و زیان‌آور از سوی مدیریت به سازمان تأمین اجتماعی، مقابل اداره مرکزی شرکت واحد تجمع کردند.
در این تجمع، رانندگان و دیگر کارگران بازنشسته خواستار پرداخت هرچه سریع‌تر این مبلغ شدند.
به گفته‌ی همکاران، در صورت عدم واریز این سهم از سوی شرکت، فرایند بازنشستگی آنان از سوی سازمان تأمین اجتماعی انجام نخواهد شد و این همکاران در وضعیت بلاتکلیف باقی خواهند ماند

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

**************

به مناسبت روز جهانی یادبود کارگران جان‌باخته ۲۰۲۵ - ۲۸ آوریل برابر با ۸ اردیبهشت

فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل:
یاد جان‌باختگان را گرامی می‌داریم، برای زندگان مبارزه می‌کنیم!

هر ساله هزاران کارگر در سراسر جهان قربانی بی‌توجهی و سودجویی کارفرمایان شده و جان خود را در محیط‌های کار ناایمن از دست می‌دهند. میلیون‌ها کارگر دیگر نیز دچار آسیب‌ها و جراحات سنگین می‌شوند.
فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل، که سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نیز از اعضای آن است، در روز جهانی یادبود کارگران جان‌باخته اعلام کرده است:
«در روز جهانی یادبود کارگران، ما یاد آنان را گرامی می‌داریم و متعهد می‌شویم که برای زندگی و حقوق کارگران مبارزه کنیم… نه به غفلت! نه به استثمار! نه به سکوت!»
فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل در این بیانیه تأکید کرده است که ایمنی و بهداشت شغلی یک حق بنیادی و غیرقابل مذاکره است و تا تحقق کامل این حق برای هر کارگر، در هر بخش از حمل‌ونقل و در هر گوشه‌ای از جهان، به مبارزه بی‌امان خود ادامه خواهد داد.
در کشور ما، ایران، روزانه شاهد صدها حادثه در محیط‌های کار و فجایع انسانی هستیم. نمونه‌ی اخیر از غفلت جنایتکارانه کارفرمایان نسبت به استانداردهای ایمنی، فاجعه‌ی دلخراش انفجار در بندر رجایی بود که منجر به کشته شدن دهها نفر و زخمی شدن صدها نفر از کارگران شریف این بندر شد. سندیکای کارگران شرکت واحد در بیانیه‌ای رسمی و جداگانه، ضمن ابراز همدردی عمیق با خانواده‌های داغدار، این جنایت را محکوم کرده و خواستار محاکمه فوری و مجازات بدون مماشات عاملان این فاجعه گردیده است.
بار دیگر تأکید می‌کنیم:

بی‌توجهی به جان کارگران، جنایت ساختاری است و کلیه مسئولان باید پاسخگو باشند!
لینک به بیانیه فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل: اینجا کلیک کنید.

چاره‌ی کارگران وحدت و تشکیلات است!

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

**************

بیانیه همدردی و اعتراض سندیکا... درباره جان‌باختن کارگران بندر رجایی

با کمال تأسف و تأثر، وقوع فاجعه دلخراش انفجار در بندر رجایی که منجر به جان‌باختن تعدادی از کارگران و کارکنان شریف این بندر و مصدومیت تعدادی دیگر از آن‌ها شد، موجب اندوه عمیق ما گردید.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن محکومیت قاطع این فاجعه دلخراش، که از جمله ناشی از بی‌توجهی به مسائل ایمنی و حقوق کارگری و انسانی در محیط کار بوده است، مراتب همدردی خود را به خانواده‌های داغدار و مصدومان این فاجعه ابراز می‌دارد..... متن کامل را اینجا کلیک کنید.

**************

بیانیه‌ی اعتراضی سندیکای کارگران شرکت واحد در محکومیت

سیاست‌های سرکوبگرانه در مدارس و ‌ضرورت استعفای وزیر آموزش و پرورش .

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نسبت به تفاهم‌نامه‌ی اخیر میان وزیر آموزش و پرورش و فرمانده نیروی انتظامی تهران درخصوص برخورد پلیسی و‌ امنیتی با دانش‌آموزان دختر به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، نگرانی عمیق و مخالفت صریح خود را اعلام می‌کند.
این تصمیم، نه تنها حقوق اولیه‌ی دانش‌آموزان دختر را نقض می‌کند، بلکه فضای آموزشی را به جای محیطی امن برای یادگیری، به فضایی آکنده از ترس و تهدید برای دانش آموزان و‌ معلمان تبدیل خواهد کرد. ما بر این باوریم که علم و دانش باید به دور از هرگونه مداخله‌ی نیروهای پلیسی و امنیتی، آزادانه در محیط‌های آموزشی جریان یابد و در دسترس همگان در جامعه قرار گیرد. ورود نیروی انتظامی به مدارس و دانشگاه‌ها، تجاوزی آشکار به حریم آموزش و زندگی دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان است که نمی‌توان و‌ نباید آن را پذیرفت..... متن کامل را اینجا کلیک کنید.

**************

داود رضوی به زندان اوین بازگشت

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب سندیکای واحد اینجا کلیک کنید.
داود رضوی بعد از پنج روز مرخصی در ساعت هفت و نیم شب دوشنبه یکم اردیبهشت ۱۴۰۴ به زندان اوین بازگشت
سندیکای کارگران شرکت واحد بشدت به تداوم‌ حبس داود رضوی، عضو هیئت مدیره سندیکا، معترض است. سندیکا خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط داود رضوی، ابراهیم مددی، و دیگر کارگران، معلمان، زنان و فعالان مدنی زندانی هستیم.

کارگر زندانی آزاد باید گردد.

به امید برقراری عدالت در ایران و سراسر جهان.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

اول اردیبهشت ۱۴۰۴

**************

تمدید مرخصی داود رضوی پس از بازگشت به زندان

داود رضوی، عضو هیئت‌مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، در تاریخ ۲۷ فروردین برای مدت پنج روز دیگر به مرخصی آمد.
پس از بازگشت داود رضوی به زندان در تاریخ ۲۳ فروردین، در حالی که تلاش او برای تمدید مرخصی با پاسخ منفی دادستانی مواجه شده بود و ناچار شد با وجود بیماری دوباره به زندان بازگردد، سرانجام با درخواست تمدید مرخصی‌اش موافقت شد.
سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن پیگیری وضعیت سلامت و آزادی این فعال کارگری، خواستار پایان‌دادن به فشارهای ناعادلانه علیه ایشان است. ما خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط داود رضوی، ابراهیم مددی، و دیگر کارگران، معلمان، زنان و فعالان مدنی زندانی هستیم.

کارگر زندانی آزاد باید گردد.

به امید برقراری عدالت در ایران و سراسر جهان.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۸ فروردین ۱۴۰۴

**************

رضا شهابی: به سردارِ دل‌ها، پرویز قلیچ‌خانی

الگوی کودکی‌های ما، مردی که زمین فوتبال زیر گام‌های استوارش می‌لرزید و امید و آرزو در دل‌های بسیاری شکوفا می‌شد. آن روزها که با هیجان بازی‌های گذشته ات را نگاه می‌کردیم، هنوز معنای واقعی شجاعت و استواری را نمی‌فهمیدیم. تو نه تنها در مستطیل سبز، بلکه در میدان زندگی، با قلبی پر از آرمان برای عدالت، می‌جنگیدی.
کودکی‌های ما پر از یاد تو بود؛ همانی که در خیابان و کوچه‌ها، دل‌های مردم را به خود نزدیک می‌کرد و با لبخندی ساده، خاطراتی ماندگار می‌ساخت. امروز، هرچند که سال‌ها گذشته و قامتت دیگر همان استواری گذشته را ندارد، اما وجود تو، همان وجودی که مانند کوه پابرجاست، هرگز فراموش نخواهد شد.
پرویز عزیز، اسطوره‌ای که در دل‌ها جاودانه است، تو همیشه برای ما نماد تلاش، صلابت و امید بوده‌ای. یاد آن روزهایی که با توپ زیر پا، دل‌های مردم را درخشان می‌کردی، همیشه زنده است. هیچ‌گاه فراموش نمی‌کنیم که نشان دادی زندگی را نه فقط در مستطیل سبز، بلکه در میدان مبارزات نیز میتوان به بهترین شکل معنا کرد.
و اکنون، هرچند که غربت و بیماری تو را درگیر کرده است، اما ما، همه دوستارانت، در هر گوشه‌ای از جهان با تو هم‌دل هستیم. نام تو، همیشه در کنار واژه‌هایی همچون انسانیت و عدالت خواهد بود؛ چون تو این ارزش‌ها را به نسلی آموختی که آرزوی بودن در جایگاهت را داشتند.
در این روزهای سخت، عشق و همراهی نجمه عزیز، پیام‌آور امید برای همه ماست. نجمه، که نه تنها یاری شفیق، بلکه فرشته‌ای زمینی است که نور عشق را در تاریکی روزهای دشوار می‌تاباند.
پرویز عزیز، تو تنها یک نام نیستی، تو روح مبارزه‌ای هستی که در دل‌ها جای خود را تثبیت کرده است.
همیشه با افتخار از تو یاد می‌کنیم و داستان زندگی‌ات را نسل به نسل روایت خواهیم کرد.

رضا شهابی

عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۶ فروردین ۱۴۰۴

**************

برای داوود رضوی
هم سرنوشتیم
زیرا کارگریم
باید همه
همسنگر شویم
زیرا کارگریم
قدم قدم
همره هم
سرازیر خیابان شویم
زیرا کارگریم
بیرون‌کشیم
کلید کارخانه از
جیب صاحب سرمایه
زیرا کارگریم
به دست من
به دست تو
بچرخد این اقتصاد
زیرا کارگریم
سفرهامان
شادیمان
یکی است جملگی
زیرا برابریم
کارگریم

صمد جنوب (معلم)

**************

داود رضوی، پس از پنج روز مرخصی، ساعت ۷ و‌ نیم بعدازظهر ۲۳ فروردین به زندان بازگشت.

داود رضوی، عضو هیئت‌مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، که در تاریخ ۵ مهر ۱۴۰۱ با یورش مأموران امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود، روز ۱۶ فروردین ۱۴۰۴، پس از ۹۵۴ روز حبس بدون حتی یک روز مرخصی، به‌طور موقت و تنها برای پنج روز از زندان آزاد شده بود. در مدت مرخصی، رضوی دیدار حضوری با دادستان تهران داشت و دادستان به‌صورت شفاهی با تمدید مرخصی وی به مدت پنج روز دیگر موافقت کرده بود. با این حال، صبح دیروز دایره نظارت بر زندانیان سیاسی با او تماس گرفته و خواستار معرفی مجدد وی به زندان شدند. داود بلافاصله به دادستانی مراجعه و درخواست کرد که بر اساس موافقت پیشین، مرخصی‌اش تمدید شود. با این حال، در دادستانی اعلام شد که هیچ تأیید رسمی از سوی دادستان وجود ندارد و او باید به زندان بازگردد.
متأسفانه داود در این فرصت کوتاه مرخصی تنها توانست در مراسم خواندن خطبه عقد دخترش حضور داشته باشد، اما مراسم کامل عقد که برای روزهای آینده برنامه‌ریزی شده بود، به‌دلیل عدم تمدید مرخصی برگزار نخواهد شد. همچنین با وجود درد شدید و مشکل جسمی در ناحیه دست چپ، فرصت مراجعه به مراکز درمانی را نیافت و در همان وضعیت جسمی به زندان بازگردانده شد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، نسبت به تداوم این شرایط سخت و فشارهای متعدد که وضعیت روحی و جسمی داود رضوی را وخیم‌تر کرده‌اند، بشدت معترض است. ما خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط داود رضوی، ابراهیم مددی، و دیگر کارگران، معلمان، زنان و فعالان مدنی زندانی هستیم.

کارگر زندانی آزاد باید گردد.

به امید برقراری عدالت در ایران و سراسر جهان.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۴ فروردین ۱۴۰۴

**************

نخستین مرخصی داود رضوی پس از ۹۵۴ روز حبس ناعادلانه

۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - داود رضوی، عضو هیئت‌مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، که در تاریخ ۵ مهر ۱۴۰۱ با یورش مأموران امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود، امروز پس از ۹۵۴ روز حبس بدون حتی یک روز مرخصی، برای تنها پنج روز از زندان آزاد شد.
رضوی، ۶۵ ساله، در طول دوران بازداشت خود با مشکلات گوارشی و دیگر بیماری‌های جسمی مواجه بوده و با وجود تأکید پزشکان بر ضرورت ادامه روند درمان، تاکنون از حق مرخصی درمانی محروم مانده بود.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن ابراز خرسندی از اعطای این مرخصی، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط داود رضوی و نیز ابراهیم مددی، از اعضای هیئت مؤسس سندیکا، و همچنین سایر کارگران، معلمان، زنان و فعالان مدنی زندانی است.

کارگر زندانی آزاد باید گردد.

به امید برقراری عدالت در ایران و سراسر جهان.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۶ فروردین ۱۴۰۴

**************

دیدار با خانوادۀ اسماعیل گرامی

جمعی از فعالین بازنشسته، کارگری و فرهنگی در تاریخ ۶ فروردین ۱۴۰۴ به مناسبت عید نوروز به دیدار خانواده اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته زندانی رفتند. دراین دیدار با تاکید بر آزادی بدون قید و شرط تمام زندانیان سیاسی - عقیدتی، مطالبه گر و لغو احکام اعدام، برتداوم یکشنبه های اعتراضی تا رسیدن به مطالبات بازنشستگان که از جمله شامل افزایش حقوق بالای خط فقر و درمان رایگان می باشد تاکید کردند.
اسماعیل گرامی از ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ تاکنون در زندان اوین دوران محکومیت یک‌ساله‌ی خود را سپری می‌کند. او پیش‌تر نیز به دلیل فعالیت‌های کارگری و دفاع از حقوق بازنشستگان بازداشت و زندانی شده بود.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بار دیگر احکام ظالمانه علیه فعالان کارگری، بازنشستگان و معلمان، از جمله اسماعیل گرامی، و همچنین اعضای خود، ابراهیم مددی و داود رضوی، را محکوم می‌کند.

کلیه فعالین‌کارگری، معلمی، مدنی و زندانیان عقیدتی و سیاسی آزاد باید گردند!

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

**************

سال ۱۴۰۴ را با امید به برقراری صلح، عدالت

و آزادی تمامی زندانیان، از جمله اعضای زندانی سندیکا، آغاز می‌کنیم

سندیکای کارگران شرکت واحد، فرارسیدن بهار و نوروز را به تمامی کارگران و مردم زحمتکش، به‌ویژه همکارانمان در شرکت واحد، خانواده‌های زندانیان کارگری، معلمان، دانشجویان و یاران دربندمان، ابراهیم مددی و داود رضوی، شادباش می‌گوید. ما خواستار آزادی بی‌قیدوشرط این دو عضو زندانی سندیکا و تمامی فعالان کارگری، معلمان، دانشجویان و حامیان دربند طبقه‌ی کارگر هستیم.

به امید برقراری عدالت در ایران و جهان و صلحی پایدار

چاره‌ی کارگران و زحمتکشان، وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۳۰ اسفند ۱۴۰۳


___________________________

برای مطالعه مجموعه اخبارهای قبلی ١- (اینجا)    و ٢- (اینجا)    و ٣- (اینجا)    و ۴- (اینجا)    و ۵- (اینجا)    و ٦- (اینجا)    و ٧- (اینجا)    و ٨- (اینجا)

   و ٩- (اینجا)    و ۱۰- (اینجا)    و ۱۱- (اینجا)    و ۱٢- (اینجا)    و ۱٣- (اینجا)    و ۱۴- (اینجا) کلیک کنید.