به دلیل کمبود راننده، ناشی از عدم استخدام راننده جدید،
مدیریت ناکارآمد شرکت واحد، رانندگان را برای اضافه کار خارج از ظرفیت، تحت فشار قرار میدهد
بنابر گزارش رسیده از رانندگان خط یک بیآرتی، مسئولین ناحیه غرب این سامانه، با توجه به کمبود راننده، برای بوجود نیامدن خلاء در خط، رانندگان را با انواع روشها تحت فشار قرار میدهند که روزانه چهار ساعت در شیفت مخالف خود اضافهکاری کنند.
برابر قانون کار اضافهکاری برای کارگران اختیاری است و هیچ کارگری را نمیتوان مجبور به اضافهکاری کرد. مضاف بر این، در شهر شلوغی نظیر تهران، آن هم با اتوبوس دو کابین و ازدیاد مسافر، میبایست راننده کاملا سرحال و هوشیار باشد. در غیراینصورت ریسک سوانح و تصادفات به شدت افزایش مییابد و برای راننده و شهروندان خطر آفرین خواهد بود.
از سال ۸۵، با توجه به اجرایی شدن اصل ۴۴ قانون اساسی، همچنین با توجه به اعتصابات و اعتراضات رانندگان و کارگران شرکت واحد، مدیریت کلانِ شهر تهران و مسولان کشور، برای جلوگیری از اعتصابات مشابه سراسیمه و با سرعت واگذاری خطوط شرکت واحد به بخش خصوصی را آغاز کردند. بنابراین، با بازخریدی انگیزشی رانندگان و واگذاری اتوبوسهای کهنه به آنان، همچنین راهاندازی چند شرکت خصوصی تا آنجا که توان داشتند خطوط شرکت واحد را خصوصی کردند. در طول پانزده سال گذشته نیز تعداد زیادی از رانندگان به مرور بازنشسته شدهاند و امروز بطور محسوسی شرکت واحد با کمبود راننده مواجه شده است.
بخش خصوصی ایجاد شده نیز با توجه باینکه طوری برنامهریزی شده بود که شرکت واحد و شهرداری تهران کمترین تعهدات مالی را نسبت به رانندگان داشته باشد، از سال دوم خصوصی سازی خطوط فشل بودن آن محرز شد. رانندگان بخش خصوصی با درآمد ناچیز و عدم پذیرش هیچ تعهدی از سوی شرکت واحد در قبال آنان خیلی زود توان خود در ارائه خدمات مطلوب را از دست دادند و با درآمد ناچیز و هزینههای سنگین اتوبوس، به مشقت زندگی میکنند. مسافران هم از وضع اتوبوسها و تایم طولانی حرکتشان، از واگذاری خطوط به بخش خصوصی بسیار ناراضی هستند.
بعد از پانزده سال در حال حاضر شرکت واحد در خطوط ملکی خود با کمبود شدید راننده مواجه شده است و از طرفی اتوبوسهای واگذار شده به رانندگان با توجه به عقبهای که بیان شد آنقدر خرد شدهاند که نمیتوانند در خطوط کار کنند و رانندگان هم پولی برای تعویض اتوبوسهایشان با اتوبوس جدید ندارند. به همه اینها اعتراضات و اعتصابات رانندگان بخش خصوصی در چند سال اخیر و روند رو به رشد آن را نیز باید اضافه کرد.
مدیریت کلانِ شهری باید بپذیرد که اقدامات صورت گرفته در پانزده سال گذشته موجب فشل بودن وضع امروز است و با استخدام راننده جدید در شرکت واحد همچنین استخدام رانندگان بخش خصوصی در شرکت واحد، خطوط اتوبوسرانی را بصورت مستقیم خود اداره کند.
***********
احضارعلی نجاتی کارگر بازنشسته و از اعضای
هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه برای اجرای ۵ سال زندان
طی چند هفته گذشته، از طرف اجرای احکام زندان اوین با علی نجاتی تماس گرفته شد، که برای اجرای حکم ۵ سال زندان، خود را به این زندان معرفی کند. در طي اين تماس علي نجاتي تهديد شد كه در صورت عدم حضور در این مرحله، حساب بانکیاش مسدود خواهد شد. و مدتی بعد از این تماس، حساب بانکی او از طرف زندان اوین مسدود شد.
با پیگیریهای به عمل آمده در شعبه یک اجرای احکام زندان اوین، مشخص شد که پرونده علی نجاتی و سپیده قلیان مربوط به اعتصابات کارگران نیشکر هفت تپه بوده که قبلا مختومه اعلام شده بود.
سندیکای کارگران شرکت واحد محکومیت زندان علی نجاتی و احضار وی را برای اجرای حکم ۵ سال زندان را محکوم میکند و خواستار آزادی تمامی فعالین کارگری و حامیان کارگران دربند میباشد .
***********
بیانیهی تشکلهای مستقل کارگران، بازنشستگان و معلمان پیرامون حداقل مزد سال ۱۴۰۰
مزد کارگران در سال ۱۴۰۰ نباید از دوازده و نیم میلیون تومان کمتر باشد
سالهاست که نظام سرمایهداری و دولتهای حامی آن، با استثمار هرچه شدیدتر و غیرانسانیترِ کارگران آنان را به روز سیاه نشانده و از بسیاری از حقوق اجتماعی خود محروم کردهاند. تا جایی که طبقهی کارگر ایران امروز در شرایط بسیار سخت و طاقتفرسایی زندگی میکند. براساس دادههای آماری و تحقیقات برخی مراکز و موسسات اقتصادی، در شرایط کنونی بیش از ۴۰ درصد از مردم ایران که بخش قابل توجهی از آن را کارگران تشکیل میدهند در زیر خط فقرِ مطلق زندگی میکنند.
گرانی و تورم بیداد میکند و قیمت کالاها و مایحتاج روزمره و مورد نیاز مردم، هفتگی و گاه روزانه گران میشود که از جمله آنها میتوان به قیمت خوراکیها اشاره کرد که در کمتر از یک سال بنا به گفته مقامات رسمی بیش از ۵۷ درصد رشد داشته که در واقعیت بیش از این است. اختلاس و دزدی در بین برخی از مسئولین و مقامات متداول شده و بخش وسیعی از ثروت اجتماعی در کشور را به تاراج میبرد. همهگیری ویروس کرونا بر بسیاری از مشاغل تاثیر منفی گذاشته و بخشهای قابل توجهی از فرصتهای شغلی را از بین برده است. قیمت دلار سیرصعودی داشته و به نوبه خود به رشدِ تورم در کشور دامن زده است. افزایش نرخ بیکاری، همراه با افزایش نرخ تورم، شاخص فلاکت در کشور را به میزان زیادی بالا برده است. تا آن جا که در شرایط کنونی یک شکاف ۳٦٠ درصدی بین دهکهای اول و دهم وجود دارد که موجب شده است فاصله بین غنی و فقیر در جامعه به مرزِ انفجار برسد.
برای مشاهده و مطالعۀ متن کامل
اینجا مراجعه کنید.
***********
تجمع اعتراضی بازنشستگان، امروز ۲۶ بهمن
برای مشاهدۀ مطالب، تصاویر و فیلم ها به کانال تلگرام سندیکای واحد
اینجا مراجعه کنید.
تجمع اعتراضی بازنشستگان، امروز ۲۶ بهمن ماه در تهران مقابل مجلس بهارستان و در تعدادی از شهرستانها همزمان دراعتراض به گرانی و تورم و وضعیت سخت معیشتی .
***********
سه تن از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد با ابلاغ شعبه ۲ دادسرای اوین به پلیس امنیت احضار شدند
برای مشاهدۀ مطالب، تصاویر و فیلم ها به کانال تلگرام سندیکای واحد
اینجا مراجعه کنید.
آقایان داود رضوی، عطا باباخانی و علی قربانیان از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد، با ابلاغ شعبه ۲ دادسرای اوین، به پلیس امنیت احضار شدند و باید روز شنبه به پلیس امنیت مراجعه کنند.
نامبردگان پس ار حضور در تجمع مستقل بازنشستگان در مقابل مجلس، از سوی پلیس امنیت تلفنی احضار شدند و در روزهای گذشته نیز از سوی دادسرا ابلاغیه برایشان ارسال شده است.
لازم به ذکر است این سه عضو سندیکا از بازنشستگان تامین اجتماعی نیز هستند.
یادآور میشود در روزهای گذشته برای آقای عطا باباخانی پرونده دیگری نیز در شعبه ۱ دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه یک کرج به اتهام "برهم زدن امنیت کشور" گشوده شده است و برابر ابلاغ قضایی، به پلیس امنیت کرج احضار شده است.
از سال ۹۸ فشار نهادهای امنیتی به سندیکای کارگران شرکت واحد بسیار تشدید شده است و با هر بهانهای نهادهای امنیتی با اعضای سندیکا تماس تلفنی تهدید آمیز میگیرند و یا اعضای سندیکا به پلیس امنیت یا دادسرای اوین احضار میشوند. در یک نمونه سال گذشته پانزده تن از اعضای فعال سندیکا با دستور قضایی به پلیس امنیت احضار شدند.
در چند سال گذشته تجمعات بازنشستگان با محوریت و فراخوانهای تشکلات مستقل خود، در اعتراض به مستمری ناچیز و چند برابر زیر خط فقر، در شهرهای مختلف استمرار و رشد داشته است. اما همچنان در بر همان پاشنه میچرخد.
سرمایههای تامین اجتماعی با حقبیمه کارگران به وجود آمده است. اما متاسفانه حق اداره سازمان تامین اجتماعی توسط کارگران، که صاحب اصلی این سازمان هستند، از آنان سلب شده و هیچ نقشی در اداره آن ندارند.
سندیکای کارگران شرکت واحد هرگونه پرونده سازی واحضار وتهدید اعضایش را محکوم میکند و خواستار منع تعقیب سه عضو این سندیکا میباشد و همچنان از اعتراضات کارگران و بازنشستگان و مزدبگیران تا رسیدن به حقوق پایمال شده شان حمایت میکند.
چاره زحمتکشان وحدت و تشکیلات است
***********
عدم موافقت مدیریت سامانه ۵ شرکت واحد با مرخصی رانندگانی که از قبل اطلاع نداده باشند
بنا به گزارش رسیده از رانندگان خط ۱۰ بیآرتی، مدیریت ناکارآمد این سامانه اطلاعیهای نصب کرده که در آن از رانندگان خواسته شده یک روز قبل از استفاده مرخصی اطلاع دهند. هر چند در این اطلاعیه اعلام نشده است که در صورت عدم اطلاع، مرخصی رانندگان پذیرفته نخواهد شد. اما در مواردی مشاهده شده است که مدیریت ناکارآمد این سامانه مرخصی رانندگانی که از پیش اطلاع ندادهاند را نپذیرفته و غیبت راننده را رد کرده است. پیش از این نیز موارد مشابه این مورد، در سامانههای دیگر رخ داده است.
با توجه به اینکه برای هر شخصی ممکن است پیشآمد اتفاقی نظیر بیماری خود و خانوادهاش رخ دهد و مجبور به استفاده از مرخصی شود، این اقدام مدیریت نمونه بارز فشار و ایجاد استرس مضاعف برای رانندگان زحمتکش میباشد. سندیکای کارگران شرکت واحد این رفتار غیر انسانی با رانندگان را محکوم میکند و خواهان برچیده شدن همه مقررات وضع شده غیر قانونی نظیر اعمال محدودیتِ استفاده رانندگان از مرخصی میباشد.
***********
عطا باباخانی بازرس سندیکای کارگران شرکت واحد
طی احضاریه ای کتبی به پلیس اطلاعات وامنیت کرج احضارشد
آقای عطا بابا خانی از اعضای فعال سندیکای کارگران شرکت واحد طی تماس تلفنی و احضاریه کتبی که در هجدهم بهمن ماه بدستش رسیده باید ظرف پنج روز آینده خودش را به مقرر پلیس اطلاعات وامنیت کرج معرفی نماید.
براساس اطلاعاتی که ازطریق ثنا درمورد پرونده این فعال سندیکایی بدست آمده ، پرونده جدیدی با اتهام برهم زدن امنیت کشور در تاریخ دوم بهمن ماه از سوی دادسرای انقلاب کرج برای ایشان بازشده است.
آقای باباخانی راننده ی بازنشسته شرکت واحد ، از اعضای فعال سندیکای کارگران شرکت میباشد که همچنان در پیگیری حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشارکت دارد.
سندیکای کارگران شرکت واحد هرگونه پرونده سازی برای اعضای فعال سندیکا و فعالین کارگری و بازنشسته را محکوم میکند و خواستار منع تعقیب و پرونده سازی علیه عطاباباخانی میباشد.
***********
حزب کمونیست فرانسه خواهان در اختیار گذاردن
فرمول واکسن کوید۱۹ برای همه شرکتهای دارو سازی جهان شد
بخش کوتاهی از سخنان دبیرکل حزب کمونیست فرانسه
در مقابل دفتر فایزر در پاریس
برای نجات بشریت از شر ویروس مرگبار کرونا فرمول واکسن کووید۱۹ را در اختیار تمام شرکتهای داروسازی جهان بگذارید. این بخشی از سخنان فابین روسل، دبیرکل حزب کمونیست و سناتور فرانسوی است. وی به همراه چند تن از مقامات بلندپایه حزب کمونیست فرانسه، چهارشنبه در مقابل مقر شرکت فایزر در پاریس تجمع کردند و از مدیران این شرکت خواستند تا «فورا فرمول واکسن را در اختیار جهانیان قرار دهد.»
فابین روسل به رسانههای حاضر در این تجمع گفت: «ما از فرانسه و اتحادیه اروپا میخواهیم هر چه سریعتر سازمان بهداشت جهانی را متقاعد کنند، تا براساس ماده ۳۱ اصول اولیه تشکیل این نهاد بینالمللی دستور آزادسازی فرمول واکسن کرونا را بدهند.»
به گفته این رهبر چپگرای فرانسوی باید «هرچه سریعتر» فرمول واکسن کرونا بصورت عمومی در اختیار دولتها و شرکتهای داروسازی جهان قرار بگیرد.
به گفته رهبر حزب کمونیست فرانسه، قرار نیست در زمانی که «جهان با بحران یک همهگیری بیسابقه دست به گریبان است و نزدیک به دو میلیون و پانصد نفر جانشان را از دست دادهاند، شرکتهای داروئی تنها به منافع و سودآوری خود بیندیشند.»
همزمان در شهر لیون فرانسه، برخی از اعضای حزب کمونیست و فعالان چپ فرانسوی در مقابل یکی از ساختمانهای سازمان بهداشت جهانی تجمع کردند.
معترضان پلاکاردهای در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «اوضاع به حدی بحرانی است که بخش خصوصی باید سودآوری و منافع مالیاش را فراموش کند.»
رافائل دبو، یکی از مقامات بلندپایه حزب کمونیست فرانسه در این تجمع حاضر بود. وی در جمع معترضان گفت: «اگر اتحادیه اروپا در این زمینه پادرمیانی نکند، حزب کمونیست از دولت خواهد خواست تا روندی را آغاز کند که طی آن بصورت قانونی شرکتهای دارویی حاضر در فرانسه ناگزیر شوند فرمول واکسنها یا در اختیار دولت قرار دهند و یا اینکه فروش تمام محصولات دارویی آنها در کشور قدغن شود.»
وی در ادامه سخنان خود گفت: «شرکتهای داروئی در سالهای گذشته میلیاردها یورو درآمد کسب کردهاند. این حق شهروندان فرانسوی است که در میانه یک همهگیری مرگبار از این شرکت ها بخواهند تا فرمول واکسنها را در اختیار همه قرار دهند.»
طبق قوانین رقابتی سازمان تجارت جهانی شرکتهای دارویی حق دارند دست کم تا ۲۰ سال فرمول محصولات خود را مخفی نگاه دارند.
دهها تن از پزشکان فرانسوی با انتشار سرمقالهای در روزنامه لوموند چاپ پاریس، «حق ۲۰ ساله» شرکتهای دارویی برای حفظ فرمول محصولاتشان را «بیهودهترین روش رقابتی در دوران یک اپیدمی مرگبار» خواندند. این پزشکان در پایان سرمقاله خود از دولت فرانسه و اتحادیه اروپا خواستند هر چه سریعتر با صدور دستورهای جدید به « تفکرات سود محور شرکتهای داروئی» پایان دهند.
***********
استخدام دوباره راننده در شرکت واحد تهران پس از پانزده سال
بنبست خصوصیسازی در اتوبوسرانی
با توجه به شکست خصوصیسازی در شرکت واحد اتوبوسرانی تهران که موجب سیهروزی رانندگان بخش خصوصی شده است و از طرفی شهروندان هم هیچ رضایتی از خدماتدهی خطوط خصوصی ندارند، مدیریت شهری را بر آن داشته تا پس از پانزده سال مجددا برای خطوط شرکتی (دولتی) راننده استخدام کند.
بنابر اعلام مدیریت شرکت واحد: شرکت واحد خود استخدام را انجام نمیدهد و ما پیشنهاد کردیم که رانندهها را یکی از زیرمجموعههای شهرداری استخدام کند و در اختیار ما قرار دهد. این یعنی اینکه یکی از شرکتهای پیمانکاری تامین نیروی انسانی که با شهرداری قرارداد دارد رانندگان را استخدام و در اختیار شرکت واحد قرار دهد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، تامین کارگر و راننده توسط شرکتهای واسطهای تامین نیروی انسانی را قویا محکوم میکند و خواهان استخدام رانندگان توسط شرکت واحد و بصورت قرارداد دائم میباشد. شرکتهای تامین نیروی انسانی که ماهیتا زائد هستند موجب چپاول بیشتر دسترنج رانندگان خواهند شد و از طرفی با توجه باینکه این رانندگان قراداد موقت خواهند داشت و مجبور خواهند بود تا انواع دستورات فراقانونی مدیریت را اجراء کنند و هر آنچه را که تا امروز مدیریت میخواسته به رانندگان تحمیل کند اما موفق نشده است، با دوگانه استخدامی رانندگان جدید با رانندگان قدیمی (قرارداد دائم)، انواع فشار مضاعف و بهرهکشی از رانندگان برای مدیریت میسر خواهد شد. سندیکا همه رانندگان را فرامیخواند تا در مخالفت با این طرح چپاولگرانه همراه شوند.
***********
دیدار جمعی از اعضای سندیکا با مدیر عامل،
معاون منابع انسانی و معاون بهرهبرداری واحد
جمعی از اعضای سندیکا روز یکشنبه ۱۲ بهمن با مراجعه به دفتر مدیر عامل شرکت واحد، عدم واریز حق بیمه تامین اجتماعی، عدم واریز حق بیمه تکمیلی، همچنین بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل را پیگیری کردند. در این دیدار آقای ترفع بیان داشته بخشی از بدهی به تامین اجتماعی نقدی واریز شده و یک ملک از شهرداری تهران نیز بعنوان بخشی از بدهی شرکت واحد به تامین اجتماعی واگذار شده است. مدیر عامل وعده داده که مشکلات تامین اعتبار دفترچه بیمه کارگران برطرف میشود. همچنین مدیر عامل گفته که برای بیمه تکمیلی با شرکت بیمهگر جلساتی داشتهایم تا مشکل عدم پرداخت تعهدات بیمه تکمیلی به کارگران مرتفع شود. در مورد بازنگری طرح طبقهبندی مشاغل هم گفته که قرارداد با یک شرکت برای تهیه طرح جدید بسته شده و در سال آینده طرح طبقهبندی مشاغل بازنگری میشود. صحبتهای مدیر عامل، نمایندگان سندیکایی را برای برطرف شدن مشکلات بیمهای کارگران و تاریخ اجرای بازنگری طرح طبقهبندی مشاغل قانع نکرده است. از دیگر موضوعات مورد بحث شیر و کیک معوق و ... بوده است.
نمایندگان سندیکایی پس از دیدار با مدیر عامل جلسه مشترکی نیز با معاون منابع انسانی و معاون بهرهبرداری داشتند. در این جلسه درخواست عمده این نمایندگان رسیدگی به عدم پرداخت پاداش به رانندگانی که به دلیل خرابی اتوبوس از خط خارج میشوند، بود. (به رانندگانی که در طول روز یکسره در خط کار کنند، اضافه کاری بعنوان پاداش پرداخت میگردد) همچنین در مورد اصلاح ایستگاه مختاری در خط ۷ بیآرتی و عدم روشنایی خطوط در شب نیز صحبت شد و معاون بهرهبرداری قول بررسی و پیگیری داد.
***********
یکی از نمایندگان رانندگان بخش خصوصی شرکت واحد،
توکل جمشیدی، پس از ۶ روز بازداشت، موقتا آزاد شد
توکل جمشید یکی از نمایندگان رانندگان بخش خصوصی که چهارشنبه ۸ بهمن بازداشت شده بود دوشنبه ۱۳ بهمن با تودیع وثیقه، موقتا از زندان اوین آزاد شد. ایشان یک روز قبل از بازداشت با تماس تلفن از سوی سپاه به دادسرای اوین احضار میگردد و در مراجعه به دادسرا بازداشت میشود.
رانندگان بخش خصوصی در سه سال گذشته اعتراضات متعددی از جمله، تجمع مقابل استانداری و فرمانداری، حرکت با اتوبوس در خیابان با صف بزرگ و طولانی که به اتوسشان بنر با مضامین اعتراضی هم نصب کرده بودند، برگزار کردهاند. در روز یکم بهمن سال جاری نیز رانندگان یکی از شرکتهای خصوصی اعتصاب کردند و انتظار میرود اعتراضات و اعتصابات منسجم رانندگان بخش خصوصی هر بیشتر گردد.
از قرار معلوم بازداشت آفای توکل جمشیدی یکی از نمایندگان رانندگان بخش خصوصی نیز در ارتباط به نگرانی نهادهای امنیتی از اوجگیری اعتراضات و اعتصابات بخش خصوصی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران باشد.
بطور عمده اعتراض رانندگان بخش خصوصی درآمد ناچیز، هزینه بالای نگهداری انوبوس، ساعت کاری نزدیک به ۱۶ ساعت در روز، عدم واگذاری فراقانوانی دو دانگ از اتوبوس به رانندگان، ظلم مضاعف شرکتهای خصوصی با چراغ سبز مدیریت شرکت واحد میباشد.
***********
وضع تعدادی از صندلی های رانندگان در اتوبوسهای شرکت واحد
تعداد زیادی از صندلی رانندگان در اتوبوسهای شرکت واحد شکسته و خراب است که موجب کمر و گردن درد و عارضه جسمی رانندگان میشود
عکس مربوط به شکستگی و خرابی صندلی راننده در اتوبوس خط ۵ بیآرتی میباشد. وقتی صندلی راننده شکسته است راننده دچار خستگی مفرط میشود و همین امر در کیفیت رانندگیاش همچنین رفتار با مسافران اثر میگذارد. صندلی شکسته موجب عارضه کمر و گردن درد در رانندگان میشود که بعضا راننده تا پایان عمر از این آلام رنج میبرد.
***********
به دلیل عدم واریز حق بیمه تکمیلی کارگران از سوی مدیریت، کارگران از دریافت خدمات بیمه محرومند
با وجود اینکه حق بیمه تکمیلی از حقوق کارگران کسر شده است، مدیریت شرکت واحد با سوء استفاده از این وجوه، حق بیمه کارگران را به شرکت بیمهگر پرداخت نکرده است و کارگران با وجود پرداخت حق بیمه، از خدمات بیمه تکمیلی محروم هستند. حق بیمه تکمیلی کارگران حدود شش ماه است که به شرکت بیمهگر پرداخت نشده است.
حتی اگر برابر مدارک و فاکتورها هزینهکرد کارگران بابت بیماری، بعد از پرداخت حق بیمه از سوی مدیریت به شرکت بیمهگر پس از معوق ماندن چند ماهه پرداخت گردد، کارگران از سه وجه متضرر هستند:
۱- با وجود تحمیل بیمههای تکمیلی به کارگران، علاوه بر حق بیمه تامین اجتماعی، کارگران باید حق بیمه دیگری بابت بیمه تکمیلی بپردازند تا در مواقع بیماری، بخشی از هزینههای سنگین درمان از طرف شرکت بیمهگر پرداخت شود و مشکل مالی بر آلام بیمارشان افزوده نگردد که این مهم محقق نمیشود.
۲- کارگران در هنگام بیماری علاوه بر آلام بیماری، برای تامین هزینه درمان دچار سختی مضاعف میشوند و چه بسا شروع پروسه درمان به دلیل عدم تامین مالی به تعویق بیفتد.
۳- چنانچه در موقع بیماری بیمه تکمیلی کارگران فعال باشد، آنان میتوانند با مراجعه به بیمار ستان طرف قرارداد بیمه بخشی از هزینه درمان را بطور مستقیم دریافت کنند. در صورتیکه چنانچه در موقع بیماری، بیمه تکمیلیشان فعال نباشد باید هزینه درمان را جیبشان بپردازند و پس از فعال شدن بیمه تکمیلیشان، شرکت بیمهگر پس از کسر مبالغی تحت عنوان فرانشیز، مبلغ کمتری به کارگران پرداخت میکند.
علاوه بر معوق شدن شش ماهه پرداخت حق بیمه تکمیلی رانندگان به شرکت بیمهگر، هر ساله انتخاب شرکت بیمهگر و تنظیم قرارداد آن، پشت درهای بسته و بدونِ کمترین میزان شفافیت صورت میگیرد و هنگام انتخاب شرکت بیمهگر و تنظیم قرارداد نیز ظن بسیار میرود که فساد مالی صورت میگیرد و کارگران از مفیدترین قرارداد بیمه محروم میشوند. در غیر اینصورت و در صورت عدم فساد مالی، مدیریت میبایست با شفافیت مراحل انتخاب و قرارداد با شرکت بیمهگر را به اطلاع کارگران میرساند.
***********
هشتم بهمن، سالگرد دومین اعتصاب سندیکای کارگران شرکت واحد گرامیباد
اولین اعتصاب سراسری رانندگان شرکت واحد تهران، چهارم دی ماه ۱۳۸۴ انجام شد. در روزهای پس از این اعتصاب تمامی رانندگان و کارگران بازداشت شده بجز رئیس وقت سندیکای کارگران شرکت واحد آزاد شدند. پس از اعتصاب اول، عوامل امنیتی و اطلاعاتی برای آرام کردن جو اعتراضی در شرکت واحد، ملاقاتهایی را برای نمایندگان سندیکا با شهردار تهران (قالیباف) و مدیرعامل وقت شرکت واحد ترتیب دادند.
دیدارهای نمایندگان سندیکایی با شهردار تهران و مدیر عامل شرکت واحد، نتیجهای نداشت. نمایندگان سندیکا که برای زنده کردن حق کارگران تلاش میکردند این روند را راهگشا ندیدند، از طرفی شهردار تهران، مدیریت شرکت واحد و عوامل امنیتی هم که قصد وقت خریدن و ایجاد شکاف در سندیکا و دلسرد کردن کارگران را داشتند، هدفشان تامین نشد و این در حالی بود که حرکت رو به رشد سندیکا در بین کارگران افزایش مییافت و جسارت عموم کارگران در اعتراضات رشد میکرد. به قصد جدا کردن رانندگان و کارگران از سندیکا، قالیباف تصمیم گرفت در دو نوبت، رانندگان صبحکار و عصرکار را در استادیوم آزادی گرد هم آورد چون اتوبوسرانی در تهران را نمیشد تعطیل کند. برای برگزاری اولین گردهمایی، استادیوم را با بسیج شرکت واحد و عوامل بخشهای مختلف حراست شهرداری غرق کردند عوامل نیروی انتظامی اجراییات شهرداری هم حضور داشتند. تا صدای اعتراضی سندیکا را خاموش کنند و قالیباف هم در سخنرانی میخواست اندکی از مطالبات کارگران را به عهده بگیرد و اعتراضات را جمع، سندیکا را تعطیل و خودش نقش قهرمان را بازی کند. اما کارگران از ابتدا ابتکار عمل را در دست گرفتند و آنجا را تبدیل به میتینگ اعتراضی خودشان کردند. کار بجایی رسید که در میان شعارهای کارگران در حمایت از سندیکا، حتی قالیباف نتوانست کل صحبتهای از پیش تعیین شدهاش را ایراد کند. و فضا اینقدر متشنج شد که جمعی از کارگران میخواستند از همان مکان اعلام اعتصاب دوبارهای کنند. کارگران با آموزشهایی که در یک سال و اندی گذشته در کنفرانسهای هفتگی سندیکا گرفته بودند به راحتی فریب نمیخوردند. همچنین مرعوب جوی که برای سرکوبشان تدارک دیده بودند نشدند و مداوم خواستار پرداخت فوری همه مطالبات خود و آزادی تنها زندانی سندیکا در آن زمان (رئیس وقت هیئت مدیره سندیکا) بودند. و با شعار قالیباف اعتصاب یادت نره، به شهردار تهران در مورد خواستههایشان هشدار میدادند. نمایندگان سندیکایی با دریافت پیام کارگران، برای هشتم بهمن، اعتصاب دوم را هماهنگ کردند.
حدود ده روز مانده اعلامیههای اعتصاب بین کارگران پخش میشد. از چند روز قبل از هشتم بهمن که اوج آن به ۴۸ ساعت قبل برمیگردد، اعضای هیات مدیره و اعضای فعال سندیکا بازداشت میشدند. دائما خبر بازداشت کارگران میرسید، در خانه، در محل کار، کارگران شناسایی و بازداشت میشدند در روز اعتصاب ایست بازرسی گذاشته بودند در قبل از توقفگاهها و کارگران معترض شناسایی و دستگیر میشدند در این ایام بسیاری از کارگران از طرف شورای اسلامی کار معرفی میشدند تا بازداشت شوند. گزارشهایی وجود دارد که پلیس گونیهایی آورده بود و کارگران را در گونی میکرد و میبرد. حدود سیصد تن که اعضای هیات مدیره، فعالین سندیکایی و کارگران پیشرو اعتراضات بازداشت و به بند ۲۰۹ و ۲۴۰ اوین منتقل شدند. در هر سوئیتهای بند ۲۴۰ چند کارگر، زندانی بودند و فضا اینقدر تنگ بود که جای خواب نبود.
کارگران زندانی عموما بعد از ده روز آزاد شدند بغیر از چند تن از اعضای هیات مدیره که بعضا تا دو ماه زندانی بودند. کارگرانی که آزاد شده بودند را به محل کار راه نمیدادند و چند ماهی طول کشید تا کارگران را با تهدید و ارعاب و تعهد به سر کار راه دادند اما یه گروه حدود پنجاه نفره را به کار راه ندادند. حتی اداره کار نیز شکایت کارگران را ثبت نمیکرد. امری که باید به سادگی انجام و شکایت ثبت میشد ولی چون شورای امنیت کشور و شورای تامین استان و انواع و اقسام نهادهای امنیتی و با نفوذ، تصمیمگیر میدان شده بودند، فشار زیادی به کارگران اخراجی وارد میشد. کارگران بارها در ادارات کار تجمع کردند و حتی یکبار یک شب در اداره کار شرق خوابیدند تا نهایتا سد ایجاد شده شکسته شد و شکایتهای کارگران ثبت شد. اداره کار، اخراج حدود پنجاه تن از کارگران را تایید کرد و یه پروسه زمانی حدود شش ساله طول کشید تا همه کارگران به کارشان برگردند و از کارگران اخراجی آن زمان، حسین کریمی سبزوار موفق به بازگشت بکار نشد چون پرونده ایشان پس از رای دیوان، زمانی به اداره کار رسید که همزمان شده بود با موج دیگری ازاعتراضات سندیکا در سال ۹۱، مدیریت و نهادهای امنیتی فشار زیادی وارد کردند که دوباره چند تن دیگر از کارگران سندیکایی اخراج شوند و در این میان، ایشان نیز موفق به بازگشتبکار نشد.
نتایج اعتصاب:
۱- بازنگری طرح طبقهبندی مشاغل که سالها معوق شده بود، این بازنگری باعث شد، مزد کارگران حدود یک چهارم نسبت به قبل افزایش یابد.
۲- علاوه بر ماهیانه ۹۰۰ تومانی که آنزمان بعنوان پول نهار پرداخت میشد، روزانه ۱۵۰۰ تومان دیگر پول نهار پرداخت شد.
۳- اعزام کارگران به سفرهای زیارتی و سیاحتی مشهد - شمال - کیش هر دو سال یکبار با اقامت در هتل.
۴- پرداخت مزایایی در فیش حقوقی که به افزایش حقوق دریافتی کمک میکرد.
۵- پرداخت بن خرید و شارژ کارت اعتباری
۶- پرداخت شیر و کیک روزانه به رانندگان. تا پیش از اعتصاب فقط کارکنان اداری و توقفگاه شیر دریافت میکردند.
۷- پرداخت مبالغ بلاعوض مسکن به تعداد قابل توجهی از کارگران که به خانه دار شدنشان کمک کرد.
۸- دادن سهمیه سالانه لباس فرم (کاپشن، پیراهن، شلوار) ، کفش، کمربند، جوراب به رانندگان.
۹- تغییر نگاه مدیریت به رانندگان و تغییر رفتار با رانندگان بطوریکه رانندگان جایگاه ویژهای یافتند و اهمیت بیشتری به ایشان داده شد و مدیران در برنامههایشان زمان بیشتری را برای دیدار با رانندگان و توجه به صحبتهایشان قرار دادند.
☆ پرداختهای ماهیانه ذکر شده هر سال با توجه به افزایش تورم، افزایش یافتند.
فعالیت سندیکا پس از اعتصاب سال ۸۴ تضمین کننده تداوم دستاوردهای اعتصاب سال ۸۴ بوده است و تجمعات اعتراضی و جمعآوری طومارهای اعتراضی نقش اساسی در تداوم دستاوردها داشته است. همچنین در سال ۹۱ یک رشته تحرکات اعتراضی و تجمع مقابل شهرداری تهران موجب شد ده درصد حق جذب به مزد کارگران افزوده شود و صد هزار تومان ماهیانه بابت هزینه مسکن علاوه بر حق مسکن مصوب شورای عالی کار به کارگران پرداخت گردد که این میلغ با توجه به افزایش تورم امروز افزایش یافته است. به دلیل فعالیت سندیکایی و احقاق حقوق کارگران آقایان رضا شهابی، حسن سعیدی، ناصر محرم زاده، حسین کریمی سبزوار و خانم فرحناز شیری همچنان اخراج از کار هستند و در شرایط معیشتی سخت بسر میبرند و از همه کارگران دعوت میکنیم با پرداخت حق عضویت ماهیانه به سندیکا به معیشت این کارگران اخراجی کمک کنند. همچنین درخواست داریم کارگران با حمایت سراسری از این کارگران اخراجی، برای بازگشت بکار این عزیزان یاری رسانند.
چاره زحمتکشان وحدت و تشکیلات است
***********
هجوم نیروهای انتظامی به تجمعات مسالمت آمیز بازنشستگان در شهر تبریز را محکوم میکنیم
امروز ۷بهمن ماه براساس فراخوان بازنشستگان جان به لب رسیده ، تجمعات اعتراضی مسالمتآمیز ی در تهران و شهرهای رشت ، اصفهان و تبریز، اراک ، کرمانشاه ، لرستان ، کرج درمقابل سازمان های تامین اجتماعی برگزار گردید که براساس گزارشات رسیده نیروهای انتظامی شهر تبریز به تظاهرکنندگان معترض حمله ورشدند و قصد متفرق کردن معترضین بازنشسته را داشتند.
سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن برسمیت شناختن مطالبات بازنشستگان ، اعتراض و اعتصاب را ازحقوق مسلم همه ی کارگران وبازنشستگان کشور میداند وحمله نیروهای انتظامی به تجمع بازنشستگان تبریز را قویا محکوم میکند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
***********
تصاویر و کلیپ های اعتراض بازنشستگان
***********
دروغپردازی مدیرعامل شرکت واحد در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا در مورد خدمات بیمهای کارگران
ایلنا که حیات خلوت مدیران شهرداری است با هماهنگی شرکت واحد در حمایت از مدیرعامل این بخش از مصاحبه را حذف کرد
برای مشاهدۀ مطالب، تصاویر و فیلم ها به کانال تلگرام سندیکای واحد
اینجا مراجعه کنید.
دوم بهمن مدیرعامل شرکت واحد با خبرگزاری ایلنا مصاحبهای داشت که بخش اول آن مربوط به عدم تعویق خدمات بیمه تامین اجتماعی به کارگران بود و در تیتر با این عنوان آمده بود: "خدمات بيمهاي پرسنل شركت واحد هيچ وقت با محدوديت يا كاهش مواجه نشده است"
مدیرعامل شرکت واحد ابتدا با دروغپردازی قصد داشت، کتمان کند بسیاری از کارگران در مقاطع زمانی مختلف به دلیل بدهی شرکت واحد دفترچههای درمانیشان تامین اعتبار ندارد و یا دفترچه جدید صادر نمیشود و خدمات دریافت غرامت ایام بیماری و ... را با وقفه دریافت میکنند و بعضا از درمان بموقع محروم میشوند. همچنین کارگرانی که شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیانآور را کسب کردهاند بدلیل بدهی شرکت واحد با تامین اجتماعی باید ماهها حتی تا یکسال در نوبت منتظر باشند تا پس از پرداخت چهار درصد حق بیمه کارگران در مشاغل سخت و زیانآور پرداخت شود تا با تاخیر طولانی بتوانند بازنشسته شوند و از آنان بهرهکشی میشود.
در یک نمونه آقای محمد خلج به شماره پرسنلی ۵۵۱۳۳ شاغل در توقفگاه نازی آباد (سامانه۴) نزدیک به دو هفته است که برگه دفترچه بیمه همسرش تمام شده است و برای صدور مجدد دفترچه به شعبه مراجعه کرده اما صدور دفترچه انجام نشده و مددکاری سامانه چهار شرکت واحد نیز هنوز نتوانسته دفترچه برای ایشان بگیرد.
مدیرعامل وقتی به خود آمد که نمونههای بسیاری از این تناقض گفتههایش در مصاحبه با ایلنا با حقیقت شرایط کارگران در مورد بیمه وجود دارد، با هماهنگی با خبرگزاری ایلنا این بخش از مصاحبه خود با ایلنا را حذف کرد.
ایلنا که مشخصا از چندین سال قبل کمک مالی از شهرداری دریافت میکند، در درج اخبار و گزارشهایش که مربوط به شهرداری و سازمانهای تابعه است، با مدیران شهرداری هماهنگ عمل میکند. از این نمونه میتوان به محدودیت و حذف مصاحبه ایلنا با اعضای شناخته شده سندیکای کارگران شرکت واحد نیز نام برد.
***********
حنای خانه کارگر و عوامل آن برای کارگران و بازنشستگان دیگر رنگی ندارد.
برای مشاهدۀ مطالب، تصاویر و فیلم ها به کانال تلگرام سندیکای واحد
اینجا مراجعه کنید.
با افزایش گرانی ها و گسترده شدن فقر ، بیشترین آسیب ها ی اجتماعی و اقتصادی نصیب کارگران و مستمری بگیران در جامعه شده است.
بطوری که سفره این حداقل بگیران روزانه کوچک و کوچکتر شده است.
از آنجایی که در دوسال گذشته گرانی ها بصورت روز افزون افزایش یافته و تا هفتاد درصد قدرت خرید بازنشستگان و کارگران را ازبین برده است .
صدای اعتراضات حداقل بگیران بخصوص بازنشستگان بلندتر شده است .
بطوری که حتی شکایت های صوری و هماهنگ شده عوامل خانه کارگر و نمایندگان غیر واقعی هم نتوانست مانند سالهای گذشته اعتراضات کارگران و بازنشستگان را به حاشیه ببرد.
در دوسال گذشته شاهد اعتراضات مستمر و متحدانه بازنشستگان بخصوص بازنشستگان تامین اجتماعی در مقابل مجلس و وزارت کار و سازمان های مختلف ذی نفع بوده ایم که این اعتراضات در راستای همبستگی بین مستمری بگیران بسیار تاثیر گذار بوده است بطوری که بازنشستگان تامین اجتماعی در تهران و شهرستانها توانسته اند بطور مستقلانه و همزمان صدای اعتراضاتشان را به اکثر شهرهای کشور بکشانند و این موفقیت در اعتراضات سازماندهی شده، بازنشستگان را بر این داشته تا در فکر ایجاد تشکیلات مستقل خودشان باشند تا منسجم تر و متحدانه تر اعتراضاتشان را تا رسیدن به مطالبات و خواسته های بحق دنبال کنند.
متاسفانه به واسطه نبود تشکل های مستقل کارگری و سندیکاها ، عوامل خانه کارگر و شوراهای اسلامی کار خودشان را با حمایت های امنیتی و دولتی به کارگران و بازنشستگان نزدیک به سی سال تحمیل کرده اند و از تمامی منابع کارگران و مستمری بگیران علیه آنها استفاده میکنند و فقط به تعدادی خاص که در انتخابات فرمایشی شان شرکت میکنند و در جهت سرکوب تشکل هایی مانند سندیکای کارگران شرکت واحد نقش داشته اند حداقلی امکانات ارائه میدهند .
بطور مثال وقتی که سندیکای کارگران شرکت واحد درحال شکل گیری مجدد بود همین عوامل خانه کارگر وشوراهای اسلامی کار دهگانه اتوبوسرانی شرکت واحد، با تمام امکانات با حمایت پلیس و عوامل امنیتی با چوب و چماق در روز روشن ۱۹ اردیبهشت ۸۴ به محل سندیکای کارگران شرکت واحد حمله ور شدند و اعضای حاضر در محل سندیکا را مورد ضرب و شتم قرار دادند و هرچه را که درسندیکا بود غارت کردند تا بتوانند به اصطلاح خودشان سندیکا را درنطفه خفه کنند.
تا بلکه راحت تر بتوانند به غارت منابع کارگران ادامه دهند.
علیرضا محجو ب هم در مصاحبه ای گفته بود اگر میتوانست، حضورا دراین حمله به دفتر سندیکای واحد شرکت میکرد اینکه نتوانسته بود با حضورش به چماقدارها درتخریب وضرب وشتم کارگران سندیکایی کمک کند خیلی ناراحت بود .
سندیکای کارگران شرکت واحد اعلام میدارد.
بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی تنها از راه همبستگی و سازماندهی و ایجاد تشکیلاتی مستقل برای خودشان می توانند، هم از شرایط اسفبار معیشتی نجات پیدا کنند و هم توطئه های نخ نمای عوامل کارفرمایی خانه کارگر و شوراهای اسلامی کار را که تنها منافع جناحی و دولتی را تامین میکنند خنثی کنند .
آنچه که بیاد داریم در سالهای گدشته هیچ اعتراضاتی را از عوامل خانه کارگر و نمایندگان دولتی در خیابان ها ندیده ایم حال که هفتم بهمن بازنشستگان متحدانه میخواهند مقابل وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی اعتراضات مستقل خودشان را بدور از دعواهای جناحی و سیاسی داشته باشند . عوامل خانه کارگر و دارو دسته محجوب یکروز قبل از هفتم بهمن فراخوان اعترض سر میدهند.
در صورتی که در دوسال گذشته از هیچکدام از اعترضات کارگران وبازنشستگان حمایتی نکرده اند.
حال تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
***********
تبعیض میان کارکنان ستادی و توقفگاه شرکت واحد
با رانندگان زحمتکش در مورد میزان اشتغال بکار در شرایط کرونایی
برابر بخشنامه دورکاری کارکنان شهرداری تهران در شرایط کرونا، با توجه به عدم امکان تعطیلی خطوط اتوبوسرانی مقرر شده بود کلیه رانندگان خطوط بجای عدم استفاده از دورکاری روزانه یک ساعت کمتر اشتغال یابند. با وجود اینکه این بخشنامه تا پایان بهمن ماه ۹۹ تمدید شده است، اما مدیریت شرکت واحد در تبعیض آشکار، اشتغال یک ساعت کمتر رانندگان را از اول بهمن ماه لغو کرده است. این در حالی است که کلیه کارکنان شهرداری همچنین کارکنان ستادی و توقفگاههای شرکت واحد در بهمن ماه نیز همچنان از دورکاری بهرهمند هستند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه تبعیض در میان کارکنان ستادی و توقفگاهها را با رانندگان زحمتکش خطوط که بیشترین بار شرکت بر دوش آنان هست را محکوم میکند و اعلام میدارد نتیجه قطعی اینگونه تبعیضها نارضایتی عمومی در بین رانندگان خواهد بود و اعتراضات این زحمتکشان را درپی خواهد داشت.
***********
دشواری کار رانندگان شرکت واحد در خاموشی خیابانها
تصمیم به خاموشی خیابانها به دشواری کار رانندگان شرکت واحد افزوده است و ریسک تصادف با عابر را بیشتر کرده است. رانندگان شرکت واحد با وجود همه این دشواریها در حد توان به ارائه خدمت حداکثری به شهروندان میکوشند اما مدیریت ناکارآمد شرکت واحد مطالبات رانندگان را پرداخت نمیکند و بسیاری از مطالباتشان معوق شده است.
***********
واکسیناسیون کرونا باید فوری و رایگان برای همه افراد کشور انجام شود
نزدیک به یکسال از شیوع ویروس کرونا (کوید-۱۹) در کشور سپری شده است و بسیاری از هموطنان جانشان را از دست دادهاند و بیشتر فوتشدگان از طبقه کارکر و فرودستان میباشند. چراکه عمدتا مشاغلی دارند که روزانه با افراد زیادی در تماس هستند و توانایی مالی تهیه تجهیزات بهداشتی و پیشگیری و انجام تست و آزمایشات برای تشخیص بموقع ابتلا به کرونا را ندارند و در صورت ابتلا به کرونا نیز توان پرداخت هزینههای بیمارستان و دارو را ندارند.
در این مدت کادر درمان در مقابله با کرونا جانفشانی کرده است و علیالخصوص کادر درمان غیر پزشکی که با وجود همه کاستیها و حقوق ناچیز و عدم امنیت شغلی، تلاش حداکثری خود را در حفظ جان بیماران کردهاند و خسته و فرسوده شدهاند که از آنان تقدیر و تشکر میکنیم. رانندگان زحمتکش شرکت واحد اتوبوسرانی نیز از جمله مشاغلی هستند که روزانه تماس حضوری با مسافران زیادی دارند و در شرایط کرونایی به شهروندان خدمترسانی کردهاند و متاسفانه تعداد زیادی از رانندگان به کرونا مبتلا شدهاند و شماری هم جانشان را از دست دادهاند.
چند ماه پیش از شیوع کرونا تورم افزایش بسیار شدید داشت و طبقه کارگر حدود هفتاد درصد قدرت خریدش را از دست داد و با شیوع کرونا به رغم اینکه بخشی از طبقه کارگر بیکار شد و درآمد بخش وسیعتری از طبقه کارگر کاسته شد اما تورم سیر صعودی داشته است و هیچ رمقی برای طبقه کارگر نمانده که در انتظار واکسن ساخت کشور بماند که هنوز میزان تاثیرش و زمان تولیدش مشخص نیست.
از ابتدا امید همگانی برای نجات از این شرایط، تولید واکسن کرونا بوده است. اما به رغم اینکه واکسن تولید شده و بسیاری از کشورها مدتی است واکسیناسیون سراسری را آغاز کردهاند، شاهد آن هستیم مسئولان کشور شعار تو خالی میدهند و با تعلل بسیار هنوز حتی تصمیمگیری نهایی در مورد نوع و چگونگی واکسیناسیون همگانی را انجام ندادهاند. این روند غلط موجب از دست رفتن جان بسیاری دیگر خواهد شد و نگرانی و استرس عمومی در کشور را افزوده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، خواهان آغاز فوری واکسیناسیون رایگان با واکسنهای مورد تایید سازمان جهانی بهداشت با اولویت قرار دادن افراد آسیبپذیر و بدون تبعیض میباشد. سندیکا همچنین خواهان رسیدگی جدی و مناسب به معیشت طبقه کارگر و فرودست و مراقبت و حمایتهای بهداشتی و درمانی از این طبقه آسیبپذیر در این شرایط سخت و اسفبار میباشد.
چاره زحمتکشان وحدت و تشکیلات است
***********
پروندهسازی قضایی برای کارگران پیشرو شرکت نیشکر هفتتپه را محکوم میکنیم
در ادامه اعتراضات کارگران نیشکر هفتتپه در اعتراض به لغو خصوصیسازی و فساد مدیریت، نهتنها تاکنون با وجود محرز بودن فساد کارفرمای خصوصی شرکت نیشکر هفتتپه اقداماتی راستای خلع ید از کارفرما صورت نگرفته، بلکه هنوز مطالبات و خواسته های این کارگران تحقق نیافته است. اما در مقابل با شکایت اسدبیگی ازکارگران، مجددا برای ۲۸ تن از این کارگران معترض و پیشرو شرکت نیشکر هفتتپه در دادگاه پروندهسازی شده است که طی پیامکی که از سوی دادگستری بدست وکیل کارگران رسیده است، پرونده کارگران با اتهامات اخلال در نظم و آسایش عمومی به شعبه اول دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شوش ارجاع شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن برسمیت شناختن تمام مطالبات کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، هر گونه پروندهسازی و تهدید و تعقیب قضایی برای آنها را محکوم میکند و خواستار شنیده شدن فریاد دادخواهی کارگران و خلع ید از بخش خصوصی و رسیدگی به فساد مدیریت هفتتپه که یکی از خواستههای کارگران است میباشد.
***********
فشار و اجبار مدیریت سامانه دو بیآرتی به رانندگان برای کارکرد شش نیمراه در هشت ساعت
بنابر گزارشات تعدادی از رانندگان خط دو بیآرتی، مدیران بهرهبرداری این سامانه، امینی و سلمانی، رانندگان سامانه دو خط بیآرتی (ترمینال آزادی - ترمینال خاوران) را با ابزارهای قطع اضافه کار، تغیر شیفت ثابتکاری به شیفت گردشی و ... مجبور میکنند تا در طول هشت و نیم ساعت کاری، شش نیم راه در خط مسافر جابجا کنند، که در این زمان کم و با طول بسیار زیاد مسیر این خط و شلوغی منطقه تردد اتوبوسها این کار ریسک تصادف را افزایش میدهد و برای شهروندان و رانندگان بسیار پرخطر میباشد. به اضافه اینکه رانندگان متحمل فشارهای زیادی از نظر جسمی و روحی میشوند. با توجه به شیوع گسترده بیماری کرونا، رانندگان زحمتکش شرکت واحد که دچار استرس و نگرانی از ابتلا به کرونا هستند باید نگران پر کردن شش نیم راه نیز باشند.
این فشارها درحالی برای رانندگان از سوی مدیران بهرهبرداری سامانه دو ایجاد میشود که درحال حاضر به دلیل بازنشسته شدن رانندگان و عدم استخدام راننده جدید از سوی شرکت واحد و تعداد کم اتوبوسها، فشار و سختی کار بروی رانندگان بسیار بالاست و این فشارها ازسوی مدیریت به رانندگان برای پرکردن کمبودهای اتوبوسرانی باعث تصادفات و مشکلات جدی برای رانندگان شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اعلام میدارد، وادار کردن رانندگان برای پرکردن نیم راههای بیشتر در جابجایی مسافر نه تنها در مقرارات راهنمایی و رانندگی تخلف محسوب میشود بلکه باعث حوادث غیر قابل جبران هم برای رانندگان و هم شهروندان خواهد شد.
مدیریت شرکت واحد بجای فشار به رانندگان شرکت واحد بهتر است فکری به حال کمبود راننده و اتوبوسهای از رده خارج خود بکند. ادامه این فشارها به رانندگان قطعا مدیریت را با اعتراضات رانندگان روبرو خواهد کرد.
***********
مدیریت ناکارآمد شرکت واحد به کارگران شیر تاریخ گذشته داد!
بعنوان میانوعده میبایست به رانندگان و کارگران شرکت واحد روزانه یک عدد شیر و کیک پرداخت شود ولی در دو سال گذشته شیر و کیک دائما برای ماهها معوق میشود. رانندگان و کارگران سامانه چهار شرکت واحد شش ماه هست که شیر و کیکشان معوق شده و وضعیت در دیگر سامانهها نیز به همین منوال است.
مدیریت شرکت واحد پس از شش ماه تاخیر شروع به دادن شیر تاریخ گذشته به رانندگان و کارگران سامانه چهار کرده است و سهمیه هر کارگر تا پایان مهر ماه را بطور میانگین ۶۰ شیر تاریخ گذشته داده است! شیری که تاریخ آن گذشته به چه درد کارگر میخورد؟ قابل ذکر هست کیک این ایام را هم نداده است.
چرا مدیران ارشد شهرداری و نمایندگان شورای شهر نسبت به این سوء اقدامات مدیریت شرکت واحد واکنشی نشان نمیدهند؟ چرا وزارت بهداشت وظیفه نظارتی خود را انجام نمیدهد؟ و با این وسعت شیر تاریخ گذشته بین کارگران توزیع میشود.
در هفتههای گذشته رانندگان و کارگران شرکت واحد با امضای طوماری نسبت به معوقه شدن بسیاری از مطالبات خود از جمله شیر و کیک روزانه اعتراض کردند و این طومار اعتراضی در دبیرخانه شهرداری تهران، شورای شهر تهران و وزارت کار ثبت شد. و پس از آن رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران به شهردار تهران، نسب به معوق شدن مطالبات کارگران شرکت واحد تذکر کتبی داد.
***********
صحبتهای داود رضوی عضو در تجمع اعتراضی بازنشستگان در مقابل مجلس
صحبتهای داود رضوی عضو سندیکای کارگران شرکت واحد در تجمع اعتراضی بازنشستگان در مقابل مجلس
با فراخوان تشکلهای مستقل بازنشستگان، امروز ۲۱ دی در تهران بازنشستگان در مقابل مجلس تجمع اعتراضی برگزار کردهاند.
چند تن از اعضای سندیکا نیز در تجمع اعتراضی بازنشستگان در مقابل مجلس حضور داشتند.
تجمع اعتراضی امروز بازنشستگان به جز تهران درچندین شهردیگر نیزدرمقابل استانداریها و فرمانداریها برگزار گردید.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه وضعیت معیشتی تاسفبار تحمیلی به بازنشستگان را محکوم میکند و خواهان رسیدگی فوری به خواستههای بازنشستگان و پرداخت مستمری مطابق با تورم واقعی کشور میباشد.
***********
استخدام دوباره راننده در شرکت واحد تهران پس از پانزده سال
بنبست خصوصیسازی در اتوبوسرانی
با توجه به شکست خصوصیسازی در شرکت واحد اتوبوسرانی تهران که موجب سیهروزی رانندگان بخش خصوصی شده است و از طرفی شهروندان هم هیچ رضایتی از خدماتدهی خطوط خصوصی ندارند، مدیریت شهری را بر آن داشته تا پس از پانزده سال مجددا برای خطوط شرکتی (دولتی) راننده استخدام کند.
بنابر اعلام مدیریت شرکت واحد: شرکت واحد خود استخدام را انجام نمیدهد و ما پیشنهاد کردیم که رانندهها را یکی از زیرمجموعههای شهرداری استخدام کند و در اختیار ما قرار دهد. این یعنی اینکه یکی از شرکتهای پیمانکاری تامین نیروی انسانی که با شهرداری قرارداد دارد رانندگان را استخدام و در اختیار شرکت واحد قرار دهد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، تامین کارگر و راننده توسط شرکتهای واسطهای تامین نیروی انسانی را قویا محکوم میکند و خواهان استخدام رانندگان توسط شرکت واحد و بصورت قرارداد دائم میباشد. شرکتهای تامین نیروی انسانی که ماهیتا زائد هستند موجب چپاول بیشتر دسترنج رانندگان خواهند شد و از طرفی با توجه باینکه این رانندگان قراداد موقت خواهند داشت و مجبور خواهند بود تا انواع دستورات فراقانونی مدیریت را اجراء کنند و هر آنچه را که تا امروز مدیریت میخواسته به رانندگان تحمیل کند اما موفق نشده است، با دوگانه استخدامی رانندگان جدید با رانندگان قدیمی (قرارداد دائم)، انواع فشار مضاعف و بهرهکشی از رانندگان برای مدیریت میسر خواهد شد. سندیکا همه رانندگان را فرامیخواند تا در مخالفت با این طرح چپاولگرانه همراه شوند.
***********
پیرو ثبت طومار اعتراضی رانندگان و کارگران شرکت واحد در
شورای شهر توسط اعضای سندیکا، رئیس کمیسیون حمل و نقل شورا به شهردار تهران تذکر داد
به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در تذکری به حناچی درباره مطالبات کارگران و رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی اظهار داشت: خط مقدم خدمترسانی در حمل و نقل عمومی کارگران و رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی هستند تعدادی از این افراد بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند و خانوادههایشان با بحران جدی مواجه هستند که باید فکر عاجل در این زمینه کرد.
وی افزود: پس از جلسه کارشناسان کمیسیون عمران و حمل و نقل با نمایندگان کارگران و رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی همچنین هنگام بررسی دقیق مشکلات، عدم پرداخت به موقع حق بیمه جاری تأمین اجتماعی یکی از اصلیترین نگرانی و مطالبات رانندگان بوده است.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: همچنین واریز نشدن به موقع ۴ درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیانآور که اجحاف در حق رانندگان است نیز از دیگر مطالبات کارگران و رانندگان شرکت واحد محسوب میشود.
علیخانی تصریح کرد: مطالبه کارگران جهت افزایش حق جذب از دیگر مطالبات آنها بوده و متأسفانه حق جذب کارگران شرکت واحد در سال جاری فقط ۱۰ درصد بوده که این مصداق بارز بیعدالتی بوده و آنها را با مشکل معیشتی مواجه ساخته است.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینهها به حناچی شهردار تهران تذکر میدهم و باید با اتخاذ تدابیر مؤثر، هر چه سریعتر مطالبات این قشر مورد توجه قرار گیرد.
یاد آور میگردد طومار اعتراضی رانندگان و کارگران شرکت واحد روز دو شنبه ۲۴ آذر در دبیرخانه شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری تهران و وزارت کار ثبت شده است و در روز یکشنبه ۷ دی با تماس تلفنی کارشناسان کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر چند تن از اعضای سندیکا برای مذاکره به شورای شهر رفتند. همچنین پس از مذاکرات اعضای سندیکا، پاکزادیان معاون توسعه منابع انسانی شرکت واحد هم تلفنی به شورای شهر فراخوانده شد که در خصوص طومار اعتراضی رانندگان و کارگران شرکت واحد با ایشان صحبت شد.
***********
تجمع سراسری بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در شهرهای مختلف!
برای مشاهدۀ مطالب، تصاویر و فیلم ها به کانال تلگرام سندیکای واحد
اینجا مراجعه کنید.
***********
پروندهسازی قضایی برای پانزده تن از کارگران نیشکر هفتتپه را محکوم میکنیم
در حالی که پرونده شركت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه برای تصمیم در مورد خلع ید از بخش خصوصی در هیات داوری در حال بررسی میباشد، در توطئهای دیگر علیه کارگران، براى پانزده تن از فعالین کارگری این شرکت پروندهسازی قضایی صورت گرفته است این در حالی است که بخش خصوصی رانتخوار و اختلاسگر "اسدبیگی" همچنان آزاد میباشد. ولی کارگران رنجبر این شرکت با اتهامات واهی و پروندهسازی اخراج از کار یا بازداشت و زندانی میشوند.
ارزیابی میشود پروندهسازی اخیر برای کارگران جلوگیری از هرگونه تجمع اعتراضی در روز برگزاری جلسه هیات داوری پیشرو میباشد.
کارگران نیشکر هفتتپه از سال ۹۷ در اعتراض به معوقه شدن حقوقشان برای ماههاى متمادی، خلع ید از
بخش خصوصی، عدم پرداخت حق بیمه کارگران، بیکار سازی کارگران، عدم بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل، بازگشت بکار کارگران اخراجی و... اعتراضات و اعتصابات زیادی برگزار کردهاند اما برای فریاد حقطلبی و ظلمی که بر کارگران رفته است گوش شنوایی وجود ندارد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهر ان و حومه ضمن همراهی و حمایت از کارگران نیشکر هفت تپه، خواهان خلع يد از بخش خصوصی و نظارت نامحدود کارگران بر اداره شرکت میباشد و مطالبات و خواستههای کارگران باید هر چه سریعتر برآورده شود. ما همچنین، تهدید، ارعاب و پروندهسازی و فشار فراقانونی بر کارگران را قویا محکوم میکنیم.
" گردهمایی، اعتراض و اعتصاب حق مسلم کارگران است"
چاره زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۰ دی ۹۹
***********
پیرو ثبت طومار اعتراضی کارگران شرکت واحد در شورای شهر،
یکشنبه هفتم دی جمعی از اعضای سندیکا با کارشناسان کمیسیون حمل و نقل دیدار کردند
برای مشاهدۀ مطالب، تصاویر و فیلم ها به کانال تلگرام سندیکای واحد
اینجا مراجعه کنید.
این دیدار با دعوت تلفنی کارشناسان کمسیون حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران از ثبت کنندگان طومار اعتراضی رانندگان و کارگران شرکت واحد در مورد بسیاری از مطالبات معوق شده کارگران انجام شد و در مورد بررسی معوقات ذکر شده در طومار مذاکره شد. ساعتی پس از این دیدار آقای پاکزادیان معاون توسعه منابع انسانی شرکت واحد در رابطه با طومار اعتراضی رانندگان و کارگران شرکت واحد با کارشناسان کمیسیون حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران جلسه داشتند.
یادآور میشود، دوشنبه ۲۴ آذر جمعی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد طومار اعتراضی رانندگان و کارگران با موضوع مطالبات معوق شده را در شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری تهران و وزارت کار ثبت کردند.
متن طومار به شرح ذیل میباشد.
شهردار تهران جناب آقای حناچی
با سلام و احترام، ما رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، با توجه به تورم کمر شکن و کاهش شدید ارزش پول ملی که نشان از خط فقر حدودا ۱۰ میلیون تومانی را دارد و قدرت خریدی که به شدت کاهش یافته است. متاسفانه مدیریت محترم شرکت واحد هم نهتنها هیچگونه تمهیداتی برای کمک به معیشت کارگران در نظر نداشتهاند، بلکه با دستور کار کاهشی هزینههای شرکت واحد، باعث تعویق مطالبات به حق کارگران شدهاند. در نتیجه مشکلات معیشتی فراوانی برای کارگران به وجود آمده است.
مستحضرید که رانندگان شرکت واحد در خط مقدم خدمترسانی حمل و نقل عمومی تهران هستند. بخصوص در دوران ویروس مرگبار کرونا که تا به امروز دهها راننده و کارگر به این ویروس مبتلا شده و متاسفانه چند تن از همکاران بر اثر این ویروس جان باختهاند؛ از شما شهردار محترم درخواست مینماییم که نگاه تبعیضآمیز به کارکنان شرکت واحد نسبت به دیگر کارکنان شهرداری نداشته باشید و مانند سایر کارکنان شهرداری ما را نیز از امکانات معیشتی، بهداشتی و درمانی بهرمند نمایید. اهم مطالبات قانونی رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی به شرح ذیل به استحضار میرساند:
۱- عدم اجرای بازنگری طرح طبقه بندی که سالها معوق مانده است؛ ما رانندگان و کارگران بارها درخواست بازنگری طرح را به مدیریت محترم شرکت، شهرداری و وزارت کار تقدیم نمودهایم. متاسفانه هر سال با بهانههای واهی از جانب مدیریت از اجرای آن خودداری شده است؛ حال آنکه سایر کارکنان شهرداری علاوه بر افزایش سالیانه دستمزد، از اسفند سال گذشته ۶۰ درصد حق جذب، همچنین افزایش دستمزد بابت شرایط محیط کار را داشتهاند ولی برای کارگران شرکت واحد فقط ۱۰ درصد حق جذب اعمال گردید، آیا این مصداق تبعیض نیست؟!
۲- متوقف شدن پرداخت تسهیلات بلاعوض مسکن، هزاران تن از رانندگان و کارگران از این تسهیلات محروم ماندهاند.
۳- عدم تحویل لباس فرم، کفش، کمربند رانندگان و لباس کار تعمیر کاران، عدم تحویل کاپشن برای دو دوره متوالی.
۴- پخش نامنظم شیر و کیک به عنوان یک وعده صبحانه یا عصرانه، که برای چندین ماه معوق شده است.
۵- واریز نامنظم و با تأخیر حقوق ماهیانه، حال آنکه هنگام پرداخت حقوق، کارکنان شرکت دو ماه حقوق معوقه طلبکارند.
۶- پرداخت نشدن پاداش عدم تصادف رانندگان؛ عدم واریز به موقع ۴ درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیانآور نزد بیمه تأمین اجتماعی.
۷- وضعیت نابسامان بیمه تکمیلی کارکنان بعلت بدهی شرکت واحد به بیمه آسیا، حال آنکه سهم حق بیمه تکمیلی کارگر هر ماه توسط شرکت از حقوق ایشان کسرمی گردد، همچنین ناچیز بودن تعهدات بیمه تکمیلی نسبت به دارو، دندان پزشکی و غیره...
لازم به ذکر است رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران برای احقاق حق خود هرگونه اقدام قانونی بخصوص اصل ۲۷ قانون اساسی را برای خود محفوظ میدارند.
***********
گزارش تصویری تجمع سوم دی و اعتصاب چهارم دی ۸۴ شرکت واحد
برای مشاهدۀ مطالب، تصاویر و فیلم ها به کانال تلگرام سندیکای واحد
اینجا مراجعه کنید.