افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، مصاحبه و مطالب کارگری


سندیکای کارگران واحد                                                                                                             چهارشنبه ۲٨ آذر ١۴٠٣ - ١٨ دسامبر ۲۰۲۴


صدور رأی بدوی دادگاه مبنی بر پرداخت یارانه کارت بلیط

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب سندیکای واحد اینجا کلیک کنید.
صدور رأی بدوی دادگاه مبنی بر پرداخت یارانه کارت بلیط، یارانه اتوبوسرانی‌ها، یارانه خرید قطعات لوازم یدکی، هزینه تعمیرات پرداختی به مالکان اتوبوس خصوصی

با شکایت جمعی از مالکان اتوبوس‌های خصوصی، شعبه ۵۲ دادگاه حقوقی عمومی کارکنان دولت به نفع شکات رأی بر دریافت یارانه کارت بلیط، یارانه اتوبوسرانی‌ها، یارانه خرید قطعات لوازم یدکی، هزینه تعمیرات پرداختی به مالکان اتوبوس خصوصی، پرداخت خسارت تادیه و هزینه دادرسی صادر کرد.
از سال ۸۶ شرکت واحد اتوبوسرانی ، شهرداری و شورای شهر تهران با چراغ سبز سایر نهادهای حاکمیتی، برای خاموش کردن صدای اعتراض رانندگان شرکت واحد اقدام به تاسیس شرکت خصوصی با رویکرد خصوصی سازی بخش عمده‌ای از شرکت واحد را گرفتند.
هر چند چنانچه همه تعهدات نسبت به مالکان اتوبوس خصوصی انجام می‌شد باز به لحاظ اینکه در شهرها و بخصوص کلان شهرها لازم است حمل و نقل به عهده شهرداری با پرداخت یارانه انجام شود تا خدمات بهینه به شهروندان همراه با اجرای پرژه‌های حمل و نقل هوای پاک صورت گیرد. اما مدیران دزد با تاسیس شرکت‌های خصوصی خودمانی اقدام به دزدی از یارانه‌های پرداختی به مالکان اتوبوس و سرکوب تمام و کمال این مالکان اتوبوس کردند تا جاییکه مشاهده می‌کنید سال‌هاست اتوبوسرانی کلان شهر تهران ویران شده است.
شهرداری بجای اینکه حقوق و مزایای رانندگان را پرداخت کنند دائما در حال طرح نقشه هایی هستند که چطور صدای اعتراض رانندگان را خاموش کنند ولی پس از ناکارآمدی سرکوب از طریق شرکت های خصوصی در سه سال گذشته اقدام به انعقاد قرارداد با شرکت‌های پیمانکاری برای تامین نیروی انسانی با نام حامیان شهر، هادیان شهر و خودرو سرویس شهر انجام داده اند و مدیران بخش عمده‌ای از حقوق رانندگان زحمتکش را از این طریق به جیب می‌زنند.

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۸ آذر ۱۴۰۳

*************

دیدار جمعی از فعالین کارگری و بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری با خانواده اسماعیل گرامی

سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ جمعی از فعالین کارگری و بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری با خانواده‌ی اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته دیدار کردند اسماعیل گرامی از ۲۱ مرداد تا کنون در زندان اوین دوره‌ی محکومیت حبس یک ساله را می‌گذراند. وی در پرونده‌ی قبلی هم که در ارتباط با دفاع از حقوق بازنشستگان بود به پرداخت ۲۰ میلیون تومان جریمه‌ی نقدی محکوم شدند.

فعالین کارگری و معلمان آزاد باید

اسماعیل گرامی آزاد باید گردد

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۲ آذر ۱۴۰۳

*************

از بین رفتن سرمایه‌های شرکت واحد در غالب واگذاری زمین‌های شرکت

زمینی به مساحت تقریبی ۲ هزار متر از سامانه ۶ شرکت واحد و سوله ورزشی به شهرداری واگذار شد. اینها سرمایه‌هایی هستند که بدون ضابطه و کارشناسی از بین می‌روند و این اصلی‌ترین شرکت خدمات رسان جابجایی مسافر در کلان شهر تهران روز به روز ضعیف و ضعیف‌تر می‌گردد.
پیش از این نیز زمین یکی از اصلی ترین تعمیرگاه‌های شرکت واحد در منطقه طرشت تهران با متراژ ۲۷ هزار متر مکعب با تمامی امکانات مشتمل از ساختمان‌ اداری، سوله‌ها، کارواش و تعمیرگاه‌های آن واگذار گردید. مدیریت ناکارآمد و وارداتی شرکت واحد هیچ دغدغه‌ای برای حفظ بزرگترین شرکت خدمات رسان جابجایی مسافر در کلان شهر تهران ندارد و به ازای این واگذاری‌های بی‌ضابطه هیچ اقدام مثبتی برای حفظ و ماندگاری شرکت واحد صورت نمی‌پذیرد.
از طرفی کارگران شرکت واحد که نقش مهمی در بوجود آمدن ارزش افزوده این زمین‌ها داشته‌اند هیچ بهره‌ای از واگذاری زمین‌ها نمی‌برند. همه این زمین‌ها روزگاری بیابانی در حاشیه شهر بوده‌اند و کارگران با شرایط سخت و تردد دشوار در آنجا کار کرده‌اند تا اینکه با گذر سالیان امروز زمین‌های مرغوبی شده‌اند که می‌توان از آنها برای ایجاد مسکن کارگران استفاده کرد.
مدیران وارداتی و بی‌تخصص فقط برای نابود کردن شرکت واحد شرف‌یاب شده اند این آقایان به جزء واگذاری و فروش املاک شرکت واحد به هیچ چیز دیگری فکر نمی‌کنند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به تمامی همکاران زحمتکش در شرکت واحد تاکید می‌کند برای جلوگیری از نابود شدن شرکت واحد و اقدامات چپاولگرانه‌ی مدیران اعتراضات خود را به هر شکل ممکن به شورای شهر و حتی بازرسی کل کشور انجام دهند و از ارگان‌های نظارتی بخواهند به این واگذاری‌های بی‌مورد ورود کنند.

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۹ آذر ۱۴۰۳

*************

مدیران در شرکت واحد حقوق ۱۰۰ میلیون تومانی دریافت می‌کنند ...

مدیران در شرکت واحد حقوق ۱۰۰ میلیون تومانی دریافت می‌کنند اما برای کارگران سقف حقوق تعیین کرده‌اند
با توجه به مدارک ارسالی به سندیکا مدیران شرکت واحد حقوق ۱۰۰ میلیون تومانی دریافت می‌کنند. این در حالی است که برای کارگران سقف حقوق تعیین کرده‌اند و حقوق مازاد بر سقف تعیین شده به کارگران پرداخت نمی‌گردد.
در این شرایط نه تنها تبعیض بین مدیران و کارگران وجود دارد بلکه بصورت غیر قانونی دسترنج کارگری که در ماه به درخواست و اجبار مدیریت همه تعطیلات رو کار کرده اضافه کار روزانه داشته و شب کاری کرده است با توجه به تعیین سقف حقوق، کامل پرداخت نمی‌شود.
سندیکای کارگران شرکت واحد به مدیریت ناکارآمد شرکت واحد در مورد پایمال کردن حقوق کارگران هشدار می‌دهد و اعلام می‌دارد این اقدامات مدیریت زمینه اعتراض برای کارگران را فراهم می‌کند.

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۸ آذر ۱۴۰۳

*************

دیدار با خانواده فعال صنفی بازنشستگان زندانی، اسماعیل گرامی

روز گذشته جمعی از بازنشستگان معلمان و تامین اجتماعی و فعالین کارگری با خانواده اسماعیل گرامی فعال صنفی بازنشستگان زندانی دیدار و از نزدیک در جریان وضعیت ایشان قرار گرفتند.
اسماعیل گرامی در حال حاضر دو پرونده در جریان دارد که ظالمانه در یک پرونده محکوم به پرداخت بیست میلیون تومان جزای نقدی است و در پرونده‌ای دیگر محکوم به یکسال زندان هست که حدود چهار ماه از حبس ایشان سپری شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بار دیگر احکام ظالمانه علیه فعالین کارگری، بازنشستگان و معلمان از جمله اسماعیل گرامی و دو تن از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد ابراهیم مددی و داود رضوی را محکوم‌ می‌کند.

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۳ آذر ۱۴۰۳

*************

بازداشت نمایندگان اتحادیه‌های کارگری در ترکیه را محکوم‌ می کنیم

مطلع شده ایم که در تاریخ ۲۶ نوامبر، برابر با ۶ آذر، مقامات ترکیه چندین روزنامه‌نگار، نمایندگان اتحادیه‌های کارگری و فعالین سیاسی و‌ مدنی را بازداشت کردند که اتحادیه‌های کارگری و انجمن‌های مدنی آن را سرکوبی سیاسی با اتهامات واهی می‌دانند. از جمله کسانی که بازداشت شدند، رمزی چالیشکان، رئیس اتحادیه کارگران خدمات عمومی گنل-ایش و معاون رئیس کنفدراسیون کارگری دیسک و کمال گوک‌سوی، نماینده منطقه‌ای دیسک بودند. رهبران اتحادیه‌های کارگری این بازداشت‌ها را خودسرانه دانسته و اشاره کردند که حتی مشاوران حقوقی از دسترسی به پرونده‌ها محروم شده‌اند. دیسک این بازداشت‌ها را به مشارکت فعال رهبران خود در مبارزات کارگری مرتبط دانسته و اظهار داشت که هدف از این اقدامات، خاموش کردن صدای مخالفان دستمزدهای زیر خط فقر و نابرابری است، به‌ویژه پیش از مذاکرات حداقل دستمزد. این موج بازداشت‌ها همچنین شامل بازداشت بیش از دوازده روزنامه‌نگار و فعالان فرهنگی بود که با انتقاد از نحوه انجام بازداشت‌ها مواجه شد. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) تأکید کرد که این بازداشت‌ها و عدم شفافیت در مورد عملیات، تهدیدات فزاینده‌ای علیه آزادی مطبوعات و توانایی روزنامه‌نگاران برای انجام کار آزادانه ایجاد می‌کند. دیسک، کنفدراسیون سندیکاهای های کارگری اروپا و‌ فدراسیون بین المللی روزنامه‌نگاران این بازداشت‌ها را حمله به حقوق کارگری و آزادی مطبوعات دانسته اند و‌ خواهان آزادی فوری بازداشت شدگان شده اند. بر اساس بیانیه های کنفدراسیون دیسک، آن‌ها برای پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان به اداره پلیس آنکارا مراجعه کرده‌اند و تأکید کرده‌اند که در برابر بی‌قانونی و سرکوب تسلیم نخواهند شد.

سندیکای کارگران شرکت واحد این بازداشت‌های غیرقانونی را به شدت محکوم کرده و تاکید می‌کند که فعالیت تشکل‌های کارگری یک حق مسلم و غیرقابل انکار بوده و جرم محسوب نمی‌شود. این اقدام آشکارا نقض حقوق اولیه کارگران و آزادی فعالیت‌های صنفی است. ما خواستار آزادی فوری این دو نماینده کارگری هستیم و همبستگی خود را با کارگران و اتحادیه‌های کارگری ترکیه اعلام می‌کنیم.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۱ آذر ۱۴۰۳

*************

امروز، ۲۹ نوامبر برابر با ۹ آذر، در روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین

امروز، ۲۹ نوامبر برابر با ۹ آذر، در روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین، فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل (ITF) بر تعهد خود برای حمایت از صلح، عدالت، حقوق بشر، کرامت انسانی، و حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین تأکید کرد.
درخواست اقدام فوری از سوی فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل
فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل خواستار اقدامات فوری زیر شد:
۱. آتش‌بس فوری و دائمی: همه طرف‌ها باید به قوانین بین‌المللی بشردوستانه احترام بگذارند.
٢. دسترسی بی‌مانع بشردوستانه: ایجاد و ادامه گذرگاه‌های انسانی برای کمک‌رسانی فوری ضروری است.
۳. آزادی بی‌قید و شرط گروگان‌ها: تمامی افرادی که به‌صورت غیرقانونی بازداشت شده‌اند باید آزاد شوند.
۴. بازگشت امن غیرنظامیان و کارگران حمل‌ونقل: کسانی که در مناطق درگیری گرفتار شده‌اند باید به‌سرعت به مکان‌های امن منتقل شوند.

اظهارات پرزیدنت فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل درباره بحران جاری
پدی کراملین، رئیس ITF، اظهار داشت:
«جنایات جاری در فلسطین نشان‌دهنده شکست دولت‌ها در اجرای قوانین بین‌المللی است. هدف قرار دادن سیستماتیک غیرنظامیان، تخریب خانه‌ها، مدارس، و بیمارستان‌ها و آوارگی میلیون‌ها نفر، قابل توجیه نیست. کنگره ITF ما را موظف کرده است حمایت خود از مردم فلسطین را افزایش دهیم و دولت‌ها را برای توقف فروش سلاح و پاسخگو کردن مجرمان تحت فشار بگذاریم.»

هزینه انسانی جنگ
طبق گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل، از تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون:
• ۴۳,۹۷۲ فلسطینی کشته و ۱۰۴,۰۰۸ نفر زخمی شده‌اند.
• ۱.۹ میلیون نفر (۸۵٪ جمعیت غزه) آواره شده‌اند و با کمبود شدید غذا، آب و مراقبت‌های پزشکی مواجه‌اند.
• زنان و کودکان تقریباً ۷۰٪ از کشته‌شدگان را تشکیل می‌دهند.
کراملین گفت: «این ارقام نشان‌دهنده بی‌رحمی در مقیاس وسیع است. این فقط آمار نیست؛ این‌ها زندگی انسان‌هایی هستند که حق امنیت، کرامت و زندگی در صلح را دارند. هر دولتی که اقدامی انجام ندهد، در این بی‌عدالتی شریک است.»
استفان کاتن، دبیرکل ITF، افزود: «رنج عظیم مردم فلسطین لکه ننگی بر وجدان رهبران جهان است. هزاران نفر جان باخته‌اند و بسیاری با آسیب‌های روحی و جسمی غیرقابل‌تصور روبرو هستند. ITF متحدانه خواستار آتش‌بس فوری، کمک‌رسانی انسانی، و ایجاد مسیری برای صلح پایدار است.»

قطعنامه تاریخی کنگره ITF
در اکتبر ۲۰۲۴، در کنگره ۴۶ فدراسیون در مراکش، اعضا قطعنامه‌ای تاریخی تصویب کردند که اقدامات زیر را الزامی می‌کند:
١. پایان فروش سلاح: فشار بر دولت‌ها برای توقف فروش تجهیزات نظامی که باعث نقض قوانین بشردوستانه می‌شوند.
٢. حمایت از نهادهای قانونی بین‌المللی: دولت‌ها باید اعتماد به نهادهایی مثل دیوان بین‌المللی دادگستری را برای تضمین عدالت تقویت کنند.
۳. تلاش‌های بازسازی: دولت‌ها باید بودجه بیشتری به آژانس‌های کمک‌رسانی مثل آنروا و پروژه‌های بازسازی در غزه اختصاص دهند.

تحولات حقوقی اخیر
١. دیوان کیفری بین‌المللی (ICC): در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴، این دادگاه برای نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو، وزیر دفاع پیشین یوآو گالانت، و فرمانده نظامی حماس محمد دیاب ابراهیم المسری حکم بازداشت صادر کرد. آن‌ها به جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت متهم شده‌اند.
کراملین اظهار داشت: «این تصمیم گامی مهم در راستای عدالت است و یادآور می‌شود که هیچ‌کس بالاتر از قانون نیست.»
٢. شکایت به سازمان بین‌المللی کار (ILO): شکایت اتحادیه‌های جهانی در مورد حقوق کارگران فلسطینی در اسرائیل پیشرفت کرده و بدنه‌ای سه‌جانبه برای بررسی سوءاستفاده از حقوق بیش از ۲۰۰,۰۰۰ کارگر تشکیل شده است.

همبستگی جهانی کارگران حمل‌ و نقل
کارگران حمل ‌و نقل در سراسر جهان با اقدامات زیر حمایت خود از فلسطینیان را نشان داده‌اند:
• برگزاری جمع‌آوری کمک‌های مالی، تظاهرات و آگاهی‌بخشی.
• اعتراض اسکله‌داران به ارسال محموله‌های تسلیحاتی.
صندوق همبستگی فلسطین ITF همچنان به جمع‌آوری کمک برای حمایت از پروژه‌های بازسازی، دموکراسی، و حقوق بشر ادامه می‌دهد.
کراملین گفت: «صلح نمی‌تواند یک امید دوردست باشد؛ صلح یک ضرورت فوری است. اگر اقدامی نکنیم، به اصول عدالت و شرافت خیانت کرده‌ایم.» او تأکید کرد: «اگرچه دولت‌ها ممکن است در وظایف خود شکست بخورند، جنبش کارگران حمل‌ونقل همچنان برای عدالت، کرامت و صلح برای مردم فلسطین مبارزه خواهد کرد.»
لینک به متن بیانیه فدراسیون بین المللی کارگران حمل و‌ نقل: اینجا کلیک کنید.

*************

روز جهانی رفع خشونت علیه زنان و کمپین جهانی ۱۶روزفعالیت علیه خشونت جنسیتی

و‌ حمایت و نقش اتحادیه های کارگری حمل و‌نقل در تغییر این صنعت مردسالار

کمپین ۱۶ روز فعالیت علیه خشونت جنسیتی یک حرکت بین‌المللی است که هر ساله از ۲۵ نوامبر (۵ آذر)، روز جهانی رفع خشونت علیه زنان، تا ۱۰ دسامبر (۱۵ آذر)، روز حقوق بشر، برگزار می‌شود و به عنوان یک فراخوان برای اتحادیه‌های کارگری جهت تشدید تلاش‌هایشان در این زمینه عمل می‌کند.
تم جهانی سال ۲۰۲۴ این است:"هر ۱۰ دقیقه، یک زن کشته می‌شود. برای پایان دادن به خشونت علیه زنان متحد شوید."
فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل (ITF) و اتحادیه‌های حمل‌ونقل در سراسر جهان از طریق کمپین، لابی، سازماندهی و مذاکره تلاش می‌کنند تا خشونت و آزار جنسیتی را در محیط کار و در کل جامعه خاتمه دهند. این تعهد بخشی اساسی از مبارزه جمعی برای کار شایسته، کرامت و برابری برای زنان شاغل در حوزه حمل‌ونقل در سراسر جهان است.
فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل ‌و نقل (ITF) بر قطعنامه‌های کلیدی کنگره ۴۶ام خود که امسال در مراکش برگزار شد، تأکید می‌کند. این قطعنامه‌ها برای تقویت کمپین‌جهت از میان بردن خشونت و آزار و بهبود شرایط کاری زنان شاغل در بخش حمل‌ونقل تصویب شدند. از جمله:
• اتحادیه‌های عضو از کمپین جهانی «من را با امنیت به خانه برسانید» حمایت کردند تا با خطرات غیرقابل‌ قبول مواجهه شده توسط کارگران حمل‌ونقل در مسیرهای رفت‌وآمد به کار و بازگشت به خانه مقابله کنند.
• کنگره متعهد شد موانع سیستماتیکی که زنان را از مشارکت در تصمیم‌گیری و دسترسی به مشاغل ایمن و شایسته در بخش حمل‌ونقل و لجستیک بازمی‌دارد، از بین ببرد. این اقدام به مناسبت ۲۵ سالگی کمیته زنان کارگر حمل‌ونقل ITF انجام شد.
• کنگره از اتحادیه‌ها خواست تا کمپین‌ برای تصویب و اجرای مؤثر کنوانسیون توقف خشونت و آزار سازمان بین‌المللی کار (ILO C190) را تقویت کنند.
اقدامات اتحادیه‌ها: استفاده از C190 برای ایجاد تغییر کنوانسیون ۱۹۰ سازمان بین‌المللی کار (C190) به صراحت اعلام می‌کند که خشونت و آزار با کار شایسته ناسازگار است. این کنوانسیون به خشونت جنسیتی می‌پردازد و از جذب، نگهداشت و پیشرفت زنان در این صنعت مردسالار حمایت می‌کند.
تا کنون، فقط ۴۲ کشور کنوانسیون ۱۹۰ سازمان بین‌المللی کار (ILO) را که مربوط به حذف خشونت و آزار و اذیت در دنیای کار است، تصویب کرده‌اند. این کنوانسیون که در سال ۲۰۱۹ تصویب شد، اولین استاندارد بین‌المللی است که خشونت و آزار و اذیت در محیط کار را به طور جامع مورد بررسی قرار می‌دهد. برخی از کشورهایی که این کنوانسیون را تصویب کرده‌اند شامل فیلیپین (اولین کشور آسیایی)، فنلاند، و کشورهای متعددی از آمریکای لاتین و اروپا هستند. اما دولتهایی از جمله آمریکا، روسیه، اسرائیل و ایران تا کنون از تصویب این کنوانسیون خودداری کرده اند.
این کنوانسیون تأکید می‌کند که خشونت و آزار و اذیت یک مسئله حقوق بشری و اجتماعی است و خواستار اجرای استراتژی‌های جامع برای جلوگیری، محافظت و پاسخگویی به این معضل در محیط کار می‌باشد.
پایان دادن به خشونت علیه زنان در کل جامعه و زنان شاغل در حمل‌ونقل بسیار حیاتی است. هیچ بهانه‌ای نیست
خشونت و آزار:
یک مسئله مهم در محیط کار است؛
کارفرما در مقابل آن مسئول است؛
یک مسئله ایمنی است؛
یک مسئله برای همه است.
تصویبC190

برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید به وب‌سایت های فدراسیون بین المللی کارگران حمل و‌نقل و سازمان بین‌المللی کار اینجا مراجعه کنید:
ILO - Convention 190

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۷ آذر ۱۴۰۳

*************

درخواست آزادی اعضای سندیکا ابراهیم مددی، داود رضوی و فعال بازنشستگان اسماعیل گرامی در تجمع بازنشستگان شوش اینجا کلیک کنید.

*************

تقاضای تجدیدنظرخواهی اسماعیل گرامی رد و حکم بدوی تایید شد

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب سندیکای واحد اینجا کلیک کنید.
تقاضای تجدیدنظرخواهی اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته زندانی توسط شعبه ۳۱ تجدید نظر رد و حکم بدوی تایید شد.
اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته که درتاریخ ۱۴۰۳/۴/۱۸ دردادگاه ۲ کیفری بابت اخلال در نظم عمومی از طریق تجمعات بازنشستگان محاکمه وبه ۲۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود، پس از اعتراض در دادگاه شعبه ۳۱ تجدیدنظر استان تهران عینا تایید وایشان محکوم به واریز این مبلغ به صندوق دولت هستند.
پاسخ مطالبه گری نه تنها رسیدگی به مطالبات بازنشستگان نیست ! بلکه باید متحمل پرداخت جریمه نقدی هم شوند.
اسماعیل گرامی در حال حاضر از بابت پرونده دیگری محکوم به یکسال زندان هستند و حدود ۱۰۰ روز از حبس ایشان گذشته است.
عاملان اخلال در نظم اقتصادی - اجتماعی آزاد ومطالبه گران در زندان هستند.

اسماعیل - گرامی آزاد باید گردد

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*************

دیدار با خانواده کارگر زندانی داود رضوی

روز گذشته، ۲ آذر ماه، جمعی شامل اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد، فعالین بازنشستگی و معلمی در دیداری صمیمانه و خانوادگی با همسر داود رضوی، عضو هیئت‌مدیره سندیکا و کارگر زندانی، گرد هم آمدند. این دیدار در فضایی گرم و همدلانه برگزار شد و فرصتی برای همبستگی با خانواده این فعال صنفی فراهم آورد.
در این نشست، حاضران نگرانی عمیق خود را نسبت به وخامت وضعیت جسمانی داود رضوی، ادامه حبس ناعادلانه وی، و محرومیت از حتی یک روز مرخصی ابراز کردند. شرکت کنندگان در این دیدار خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط داود رضوی و سایر فعالین کارگری و مدنی زندانی شدند.
سندیکا ضمن قدردانی، بر لزوم استمرار چنین دیدارهایی از سوی فعالین کارگری و اجتماعی به‌عنوان گامی مؤثر در حمایت از حقوق زندانیان و‌ خانواده های آنان تأکید می کند. این دیدار‌ها در هر سطحی نمادی از پیگیری جمعی برای دستیابی به حقوق عادلانه و مقابله با نابرابری است و نشان‌دهنده عزم جامعه برای برقراری عدالت اجتماعی و رفع سرکوب فعالیت‌های کارگری، صنفی، و‌ مدنی است.
زندانی کردن فعالین صنفی و مدنی نقض آشکار حقوق انسانی است و نباید به دلیل فعالیت‌های آنها مورد فشار قرار گیرند.

کلیه فعالین‌کارگری و‌ مدنی و زندانیان عقیدتی و سیاسی آزاد باید گردند!

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۳ آذر ۱۴۰۳ رضوی

*************

عدم موافقت با آزادی مشروط و مرخصی کارگر زندانی داود رضوی

داود رضوی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد که در ۵ مهرماه سال ۴۰۱ با یورش ماموران امنیتی بازداشت و در بیدادگاه انقلاب به ۵ سال حبس محکوم شده است بعد از سپری شدن ۲۶ ماه از حبس، با پیگیری خانواده و خود ایشان برای آزادی مشروط و همچنین مرخصی، دادستان با آزادی ایشان مخالفت کرده است. این سومین درخواست مرخصی رضوی بوده که متاسفانه در هر سه بار هم با مرخصی ایشان مخالفت نموده‌اند و تمام تلاش ها و پیگیری های خانواده در این مدت بی نتیجه و بی ثمر مانده است.
متاسفانه بازجویان پرونده بصورت فراقانونی، تصمیم‌گیر اصلی در مورد مرخصی و آزادی مشروط و هر درخواست زندانی هستند. این بار دادیار ناظر بر زندان گفته بود چنانچه بعد از سه بار استعلام ضابط قضایی پاسخی ندهد درخواست رضوی برای دادستانی ارسال می‌شود که تصمیم نهایی را بگیرد اما به رغم عدم پاسخ استعلام ضابط، دادستان تحت فشار از سوی وزارت اطلاعات با درخواست قانونی آزادی این کارگر زندانی مخالفت کرده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از قوه قضائیه و دادستانی می‌خواهد که هرچه سریعتر با آزادی مشروط کارگر زندانی داود رضوی که به دلیل دفاع از حقوق کارگران به حبس ناعادلانه محکوم گشته است موافقت نمایند و همچنین سندیکا خواستار آزادی بی قید و شرط دیگر عضو زندانی خود ابراهیم مددی و سایر فعالین کارگری، معلمی و مدنی می‌باشد.

کارگر زندانی آزاد باید گردد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۳ آبان ۱۴۰۳

*************

درود بر همکاران گرامی و کلیه ‌کارگران و‌ مزدبگیران در سراسر کشور.

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب در این زمینه اینجا کلیک کنید.
مسئله‌ مزد، حداقل دستمزد و نحوه و پروسه تصمیم‌گیری در مورد آن همواره یک دغدغه مهم و ‌اساسی ما کارگران بوده است. ما کارگران سازندگان اصلی تولید، خدمات عمومی و‌ ثروت هستیم اما از حداقل دخالت در تصمیم‌گیریها و تعیین دستمزدهای مناسب و‌ متناسب با هزینه های سرسام آور زندگی برخورداریم. نشست های به اصطلاح سه جانبه گرا، با شرکت نمایندگان دولت، کارفرماها و‌ تشکلات به اصطلاح‌کارگری وابسته به حاکمیت در «شورای عالی کار» برگزار می گردند و منافع کارگران همواره توسط آنها قربانی شده است. در عین حال، تشکلات و‌ گروههای مستقل کارگری هر ساله مباحث و‌ کارزارهای مهمی را در مورد تعیین دستمزدها به راه انداخته و‌ مطالبات خود را بطور مستدل در سطح عمومی طرح و‌ حول و‌حوش آنها سازماندهی کرده اند.

سندیکای کارگران شرکت واحد نیز به نوبه خود بزودی به تشریح مواضع در مورد دستمزدها خواهد پرداخت.در عین‌حال، سندیکا لازم‌ میداند و‌ پیشنهاد میکند که با توجه به شرایط ویژه کنونی در کشور و‌ منطقه در این‌مورد همفکری گسترده تری در سطح جنبش کارگری صورت بگیرد. لذا تصمیم به انتشار مطالب دریافتی از سوی تشکلات و گروههای کارگری‌ و‌ صنفی مستقل در این مورد گرفته ایم که امیدواریم به تصریح و شفاف سازی و اتخاذ سیاست و‌ مواضعی طبقاتی و مبتنی بر حفظ منافع کلیه‌کارگران و‌خانواده های کارگری یاری رساند.

روشن است که انتشار مطالب دریافت شده از سوی دیگر تشکلات کارگری و ‌صنفی الزاما به معنای تایید سندیکا در تمام موارد طرح شده محسوب نمیشود.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۱ آبان ۱۴۰۳

*************

در بند کردن فعالین کارگری و معلمان هیچ توجیهی

به جز حمایت از ستمگران و عوامل ایجاد شرایط موجود ندارد

سه ماه از یورش به خانه و ضبط اموال شخصی اسماعیل گرامی (لپ تاپ، موبایل و کارت ملی) و پس از بازداشت غیر قانونی این کارگر بازنشسته می‌گذرد.
پس از برگزاری دادگاه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی افشاری ایشان به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند و از تاریخ ۲۱ مرداد (همان تاریخ بازداشت) در بند ۴ اوین هستند.
بازنشستگان و دیگر مطالبه‌گران که خواهان "حقوق سرکوب شده‌ی" خود هستند و کف خیابان را بعد از بی‌توجهی مسئولین مربوطه برای رساندن صدای خود انتخاب کرده‌اند، چگونه می‌توانند "امنیت ملی" را به خطر بیندازند؟! گویا نهادهای امنیتی جای متهم و شاکی را جابه‌جا کرده و به جای بازداشت عاملان شرایط موجود، اقدام به بازداشت آسیب‌دیدگانِ شرایط موجود کرده است. در این میان کارگران و معلمان شاغل و بازنشسته علاوه‌ بر زیان مالی دچار آسیب‌های اجتماعی و خانوادگی هم شده‌اند. تداوم این احضارها وصدور احکام زندان و اخراج و... چاره‌ای به جز حضور اکثریتی در خیابان برای آنان نمی‌ماند.
ما کارگران شاغل وبازنشسته نهادهای مستقل خواهان پایان دادن به این روند و آزادی بی‌قید و شرط اسماعیل گرامی و سایر زندانیان هستیم وبه موازات آن خواهان تامین معیشت و درمان متناسب با شرایط تورمی می‌باشیم.

کارگر - معلم - شاغل و بازنشسته آزاد باید گردد.

اسماعیل گرامی آزاد باید گردد

سندیکای کارگران شرکت واحد و اتوبوس رانی تهران وحومه

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

کانون گفتگوی بازنشستگان تامین اجتماعی

اتحاد بازنشستگان

گروه بازنشستگان تامین اجتماعی استان قزوین

شورای بازنشستگان ایران

گروه اتحاد بازنشستگان

اتحاد بازنشستگان کرمانشاه

بازنشستگان تامین اجتماعی کرمانشاه

گروه بازنشستگان تامین اجتماعی، بتا (کرج)

گروه صنفی بازنشستگان (فولاد)

گروه بازنشستگان آذربایجان

گروه بازنشستگان اردبیل

جمعی از مطالبه گران تامین اجتماعی کرمانشاه

صدای کارگران و بازنشستگان

گروه مطالبه گران کف خیابان


*************

دیدار جمعی از معلمان و اعضای سندیکا

در تاریخ ۱۴ آبان اعضای سندیکا حسن سعیدی و رضا شهابی که در ۱۱ شهریور از زندان آزاد شدند همراه با خانواده هایشان با تعدادی از معلمان شاغل و بازنشسته پیش از اجرای مراسمی در تالار ‌وحدت تهران دیداری دوستانه و مسرت آمیز داشتند.

به امید موفقیت معلمان عزیز و‌ حق طلب و شادی همه عزیزان و خانواده های گرامی.

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۷ آبان ۱۴۰۳

*************

تجمع اعتراضی بازنشستگان اهواز امروز ۱۳ آبان

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته اهواز روبروی درب سازمان تامین اجتماعی خوزستان اهواز میدان کارگر ساعت ۹ صبح مورخ ۱۳ آبان ۱۴۰۳
بازنشستگان ضمن اعلام خواست های خود، آزادی کارگر زندانی و معلم زندانی را شعار می دادند.

*************

ضرورت آتش بس فوری و پایدار در منطقه

مردم ستم دیده خاورمیانه نیاز فوری به آتش بس دائمی و پایدار دارند. جنگ‌ ویرانگر در غزه، که تا کنون به کشتار بیش از ۴۳ هزار نفر، عمدتا کودک، زن و ‌مرد غیر نظامی، انجامیده‌ است، و‌ جنگ خانمان برانداز در لبنان که تا کنون به کشتار حدود ۳ هزار نفر و آوارگی بیش از یک‌میلیون و سیصد هزار نفر منجر شده است باید فوری خاتمه یابند.
سندیکای‌کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌حومه همصدا با تشکل ‌های کارگری و انساندوست جهان خواهان آتش بس فوری و پایان دادن به جنگ و محاصره غزه و خروج ارتش اسرائیل از کلیه مناطق اشغالی در فلسطین و لبنان و ‌‌پایان مناقشات نظامی و اقدامات تلافی جویانه بین دولتهای ایران و ‌اسراییل می باشد.
طبقه کارگر، جنبش کارگری و‌ مردم محروم همواره گوشت دم توپ جنگهای منطقه ای و ‌یا نزاعهای قدرتهای جهانی بوده اند و بیشترین هزینه های انسانی، اقتصادی و سیاسی را داده اند. در چنین بستری، جنگ و فضای جنگی هیچگونه منفعت کوتاه مدت و یا بلندمدتی برای ما کارگران ندارد و نه تنها باز هم از خانواده های کارگری و ‌زحمتکش قربانیان بیشتری خواهد گرفت بلکه وضعیت معیشت مان و فقر و غارت اموال عمومی را بمراتب بدتر خواهد کرد‌ و سرکوب و بی حقوقی هر چه بیشتری نیز به بهانه وضعیت جنگی به ما تحمیل خواهد گردید و‌ در عین حال بودجه و هزینه های نظامی و تسلیحاتی صد چندان خواهد شد.
خاطره تلخ جنگ ایران و عراق کماکان در خاطره جمعی ما کارگران باقی مانده است. یادمان نرفته است که در دوران جنگ چگونه تمامی تشکلات مستقل کارگری توسط حاکمیت متلاشی شدند، کارگران فعال متعلق به سندیکاها و شوراهای مستقل کارگری اخراج، بازداشت و روانه زندانها شدند و‌ هزاران هزار جوان عمدتا از خانواده‌های کارگری بدون هرگونه وجاهت قانونی و انسانی اعدام شدند، یادمان نرفته است که کارگران و فرزندان خانواده های کارگری در جبهه های جنگ جان باختند و‌ همزمان کارگران‌ کشور شرایط بی حقوقی تحمیلی را به اجبار پذیرفتند و‌ هر گونه اعتراضشان با سرکوب و‌ بگیر و ببند روبرو شد. همچنین بادمان نرفته است که پس از جنگ، «دوران سازندگی» با حمایت بانک جهانی‌ و صندوق بین المللی پول بر دوش ما کارگران و با تهاجم گسترده دولت و ‌سرمایه داران به طبقه کارگر آغاز و‌ ادامه یافت.
ما بعنوان بخشی از جنبش مستقل کارگری در ایران‌ همانطور که همواره مورد حمایت های بین‌المللی توسط کارگران کشورهای دیگر بوده‌ایم، وظیفه داریم که از کارگران‌ و‌ مردم زحمتکش و تحت ستم در منطقه و سراسر جهان نیز حمایت کنیم. هر درجه از اعتراض برحق و انزجار ما کارگران و ‌مردم تحت ستم نسبت به اقدامات سرکوبگرانه داخلی حاکمیت در ایران ‌و یا سیاستهای بین المللی آن توجیه‌گر اقدامات و سیاستهای میلیتاریستی حکومت اسراییل و بی تفاوتی نسبت به بیش از ۷۵ سال ظلم و‌ ستم نسبت به مردم فلسطین و‌ قتل عام‌ و نسل کشی یک سال اخیر آنان نمی باشد. واقعیت این است که حل عادلانه مسئله فلسطین عملا تبدیل به یکی از مبرمتربن چالشهای کلیت خاورمیانه و جهان شده است.
به جنگ نه بگوییم، سیاست‌های جنگ‌طلبانه و میلیتاریستی را محکوم‌ کنیم، و‌ برای برقراری عدالت، آزادی، برابری و صلحی پایدار و‌ کلیه ملزومات آن بکوشیم.

نه به جنگ

به امید برقراری عدالت و صلح در سراسر جهان

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۰ آبان ۱۴۰۳

*************

گزارش دریافتی:

جمعی از بازنشستگان خوزستان«اهواز»

*بیانیه شماره ۸ مورخه ۶ آبانماه ۱۴۰۳*

*ما بازنشستگانیم!*
*خواهان حقمانیم!*
*سازمان تامین اجتماعی. این شعار کار خود را شروع کرد*
*پس انداز امـــروز. پشتوانه فـــردا*
*مسئولین یکی بعد از دیگری می آیند و می‌روند بدون پاسخگویی واقعی به مطالبات بازنشستگان.*
*سازمان تامین اجتماعی یک نهاد بین النسلی است سرمایه اولیه آن شاغلین و بازنشستگان هستند. در دوران اشتغال بکار هرماهه ۳۰ درصد از حقوق-شان را طی ۳۰ الی ۳۵ سال در صندوق پس انداز سازمان تامین اجتماعی واریز میکردند*
*لذا بدیهی است بدون چون وچرا سرمایه-داران اصلی سازمان تامین اجتماعی ما بازنشستگان هستیم*
*دولت. اَبَر بدهکار سازمان تامین اجتماعی میباشد*
*بازنشستگان بدون اتحاد همدلی، همت و همبستگی. نبودآنها در صحنه مطالبه گرانه قطعاً به کندی پیش خواهد رفت. ولی حق گرفتنی است*
*تا حقمان را نگیریم از پای نمی نشینیم*

*اهم خواسته ها*
((*منشور یازده ماده ای بازنشستگان عبارتند:))*

۱- اجرای ماده ۹۶،۱۱۱ و تعیین سبد معیشتی برای افزایش دستمزد سالیانه برمبنای سه جانبه گرائی ( شورای عالی کار) باتعیین حضور نماینده بازنشستگان در جلسات دستمزدی
۲- اجرای الزام درمان رایگان بر مبنای ماده ۵۴ و طبق اصل ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی .
۳- اجرای متناسب سازی بدون حقه بازی بطور صحیح بدون فرمول من درآوردی درسال جاری
۴- پرداخت ۲۵٪ باقی مانده و معوقات آن بطور یکجا از سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ متناسب سازی برنامه توسعه ۵ ساله ششم پرداخت شود
۵- عدم تاخیر در پرداخت حقوق ماهیانه بدون فوت وقت حتی در روزهای تعطیلی.
۶- کوتاه شدن دست دولت ها از سازمان تامین اجتماعی (آزاد شدن سازمان از انحصار دولت)
۷- باز پس گرفتن بدهی های دولت به سازمان ت.ا. دولت اَبَر بدهکار به سازمان. ت. ا. میباشد
۸- پرداخت عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی مانند شاغلین طبق ماده ۹۶
۹- پرداخت حق جنگی، بدی آب و هوای دوران اشتغال بکار بازنشستگان در مناطق جنگی ،طبق ماده ۱۱۲ برنامه ششم. با گذشت بیش از ۱۰ سال که از تصویب آن میگذرد
۱٠- حذف کسر ۲ درصد از فیش های حقوقی بازنشستگان
۱۱- رفع تبعیض بین همکار وغیر همکار برمبنای ماده ۶۹ درون سازمانی

*معیشت، منزلت، درمان رایگان حق مسلم ماست*

*جمعی از بازنشستگان خوزستان«اهواز»*

*************

ناکارآمدی مدیریت در شارژ کردن بن کارت های رفاهی کارکنان شرکت واحد در مناسبات های سال

با ورود مسئولین و مدیران وارداتی به شرکت واحد یکبار دیگر مزایای نقدی و غیرنقدی رانندگان و سایر کارگران شرکت واحد به معوقه مبدل گشت و ‌صدای رانندگان را برای پرداخت این مزایا که عدم شارژ کردن بن کارت ها، عدم برقراری ماندگاری شغل، عدم خدمات مطلوب بیمه تکمیلی دانا و عدم سایز گیری کت و شلوارها، و‌ همچنین مسکن و سایر مطالبات معوق میباشد به عنوان اعتراض بلند کرده است.
هر ساله در ابتدای مهرماه هزینه ی لوازم التحریر مدارس و همچنین سایزگیری کت و شلوارها پرداخت و انجام می‌شد ولی امسال به خاطر ناکارآمدی و بی مسئولیتی مدیریت و هئیت مدیره شرکت واحد تاکنون این مزایا پرداخت نشده و اگر پرداخت شده با تاخیر یک ماهه مثل واریزی لوازم تحریر.
شورای فرمایشی اسلامی کار در کنار این عدم پرداختی ها شریک دزد و رفیق قافله میباشد و مدیریت را در این عدم پرداخت مزایا به صورت کاملا حرفه ای و سازمانیافته همراهی می‌کند و با برگزاری جلسات صوری و نمایشی در سامانه ها سعی در خاموش کردن صدای رانندگان و به بیراهه کشانیدن اعتراضات رانندگان و کارگران دارند.

همکاران گرامی رسمی و قراردادی،
لازم است برای وصول کلیه مطالبات به اطلاع رسانی و اعتراض به اشکال گوناگون ادامه دهیم. جهت دستیابی به نتایج مطلوب پیشنهادات و راهکارهای خود را با سندیکا طرح‌ نمایید.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۳۰ مهر۱۴۰۳

*************

شادباش به مناسبت نقض حکم اعدام فعال کارگری شریفه محمدی!

دیوان عالی کشور بعد از رسیدگی، حکم ظالمانه و بی پایه و اساس علیه فعال کارگری و‌ مدافع حقوق زنان شریفه محمدی را نقض و پرونده ی ایشان را برای رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع داده است.
شریفه محمدی در تاریخ ۱۴ آذر ۱۴۰۲ بازداشت و مدتها در انفرادی و تحت بازجویی بسر میبرد و در حال حاضر در زندان لاکان رشت محبوس می باشد. ایشان در تیر ماه ۱۴۰۳ برای اتهام واهی «بغی» مجرم شناخته شده و به اعدام محکوم شده بود.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، که بارها به بازداشت و حکم بیشرمانه اعدام علیه شریفه محمدی اعتراض خود را اعلام و برای آزادی ایشان در سطح تشکلات بین المللی کارگری تلاش نموده بود، از خبر نقض حکم اعدام شریفه محمدی استقبال نموده، و در عین حال تاکید میکند که شریفه محمدی هیچ جرمی مرتکب نشده است و باید فوری و بدون قید و شرط آزاد و به آغوش خانواده و دوستانش برگردد.
بیشک ایستادگی شریفه محمدی با وجود تمامی اذیت و آزارهای بازجوها و‌ مقامات امنیتی و قضایی، تلاشهای خانواده گرامی و کمپین دفاع از شریفه محمدی، پیگیریهای وکلا و همچنین کارزارهای داخلی و بین المللی و حمایت جنبشهای کارگری و آزادیخواه عوامل اصلی در لغو‌ حکم اعدام شریفه محمدی بوده اند.
بارها کفته ایم و‌ تکرار میکنیم که اعدام حکمی ضدانسانی و مغایر با ارزشهای جهانشمول انسانی است و باید بطور کلی لغو‌گردد. احکام دیگر زندانیان سیاسی محکوم به اعدام از جمله پخشان عزیزی باید فوری نقض و ملغی گردند. کلیه فعالین‌ کارگری و‌ مدنی و زندانیان سیاسی در سراسر کشور آزاد باید گردند.

به امید برقراری عدالت در ایران و‌ جهان.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

۲۱ مهر ۱۴۰۳

*************

بیانیه کلکتیو سندیکایی فرانسه در رابطه با فاجعه معدن طبس:

ایران: قتل عام قابل اجتناب ۵۲ معدنچی

در ۲۲ سپتامبر، انفجار گار متان در عمق ۷۰۰ متری در معدن زغال سنگ طبس دستکم ۵۲ نفر را کشت و ۲۰ نفر را هم زخمی کرد.
قبل از وقوع فاجعه، کارگران مدیریت را از وجود بوی متان در فضای معدن مطلع کرده بودند، اما با این حال کارگران را مجبور کردند سر کار بروند. بنابراین مرگ این کارگران کاملا قابل پیشگیری بود.
ما این قتل عام واقعی را به شدت محکوم می کنیم.
ما به معدنچیان و خانواده های آن ها تسلیت گفته و همبستگی خود را ابراز می داریم.
این فاجعه معدن یک رویداد منفرد نیست:
- در سال ۲۰۰۹ ، ۲۰ معدنچی در چندین حادثه کشته شدند،
- در سال ۲۰۱۳، در دو حادثه جداگانه ۱۱ نفر جان خود را از دست دادند،
- در سال ۲۰۱۷، در جریان یک انفجار در معدن آزادشهر حداقل ۴‍۲ نفر حان باختند.
- در ماه مه ۲۰۲۱ در دامغان، دو معدنچی در یک انفجار جان خود را از دست دادند و هم چنین شش معدنچی دیگر در سال ۲۰۲۳ در یک انفجار کشته شدند. تکرار این حوادث مرگبار در معادن به وضوح نشان می دهد که ما با یک مسأله سیستماتیک و فقدان اراده سیاسی برای رسیدگی به آن روبرو هستیم:
- از یک سو، عدم رعایت استانداردهای ایمنی برای تضمین ایمنی کارگران؛
- از سوی دیگر، ناکافی بودن خدمات اضطراری در مناطق معدنی.
وجود اتحادیه های کارگری مستقل نیز نظارت بر شرایط ایمنی را تا حد زیادی تسهیل می کند. احتمال چنین حوادثی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. مسئولیت دولت کاملاً آشکار است. آمارهای رسمی منتشر شده در سال ۲۰۲۳ نشان می دهند که در سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۱۱۵ نفر در حوادث کار کشته و۲۷۰۰۰ نفر زخمی شدند.
بر طبق معائدات بین المللی کار، دولت و کارفرمایان بخش خصوصی موظف به تأمین ایمنی و حفاظت از جان کارگران در محل کار هستند.
ما از رژیم ایران می خواهیم اقداماتی را برای محافظت از جان معدنچیان انجام دهد، از جمله بازرسی های لازم. سلامت و ایمنی معدنچیان را نمی توان به اختیار کارفرمایان واگذار کرد.

پاریس، ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴
کنفدراسیون دموکراتیک فرانسوی کار (س. اف. د. ت.) : CFDT
کنفدراسیون عمومی کار (س. ژ. ت.) : CGT
کنفدراسیون متحده سندیکایی (اف. اس. او) : FSU
اتحاد سندیکایی همبستگی (سولیدر) : Solidaires
اتحاد ملی سندیکاهای مستقل (او. ان. اس. آ) : UNSA

*************

رد اعاده دادرسی و بدتر شدن سلامت جسمانی ریحانه انصاری نژاد

اعاده دادرسی کارکر زندانی ریحانه انصاری نژاد پذیرفته نشده است، و از یکم تیر ماه ملاقات حضوری ایشان را نیز قطع کرده اند و بیش از دو ماه است که از دیدن تنها دخترش محروم است.
پزشک متخصص جراح مغز و اعصاب بیمارستان طالقانی به دلیل آسیب دیدن ربات زانو و شانه و دیسک کمر و گردن ۲۰ جلسه فیزیوتراپی برای ریحانه انصاری نژاد نوشته است ولی مسئولان زندان مانع اعزام او به فیزیوتراپی شده اند و هر دفعه پیگیری نموده است مسئولان زندان اعلام کرده اند که مامور برای اعزام به فیزیوتراپی ندارند.
به دلیل عدم اعزام به موقع به پزشک و فیزیوتراپی درد شدید در ناحیه گردن و شانه و کمر و زانو های این‌کارگر بازنشسته خیلی بیشتر شده است، طوریکه نشستن و برخواستن و انجام کارهای روزمره برایش با مشکلات فراوانی مواجه شده است.
ریحانه انصاری نژاد با توجه به درد شدید در ناحیه گردن و کمر و درد در زانو درخواست مرخصی پزشکی برای درمان در خارج از زندان داده است، اما تاکنون هیچ پاسخی به ایشان داده نشده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن محکوم کردن رد اعاده دادرسی حکم ناعادلانه ۴ سال زندان برای ریحانه انصاری نژاد و ممنوع کردن ملاقات حضوری با تنها فرزندش خواستار رسیدگی به وضعیت پزشکی وی در خارج از زندان می باشد.

کارگر زندانی آزاد باید گردد!

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۵ مهر ۱۴۰۳

*************

۵۰ کارگر قربانی سودجویی کارفرما

نوشته ای از کارگر زندانی ریحانه انصاری نژاد

۵۰ کارگر معدن ذغال سنگ معدنجوی طبس در ۳۱ شهریور بر اثر انفجار گاز متان کشته شدند. این‌ گونه فجایع بارها و بارها اتفاق افتاده است:
معدن باب نیروی کرمان، ۱۳۸۸/۱/۳۱ - ۱۲ کارگر کشته
معدن زمستان یورت ۱۳۹۶/۲/۱۱ - ۴۳ کارگر کشته
معدن ذغال سنگ معدنجو، ۱۴۴/۶/۲ - ۱ کارگر کشته
معدن ذغال سنگ طزره،۱۴۰۲/۲/۱۱- ۲ کارگر کشته
معدن ذغال سنگ طزره، ۱۴۰۲/۶/۱۲- ۶‌کارگر کشته
معدن شازند اراک، ۱۴۰۳/۳/۲۷- ۴ کارگر کشته
معدن ذغال سنگ معدنجو، ۱۴۰۳/۶/۳۱- ۵۰ کارگر

این کشتارها تمامی ندارند …
در این موارد دستورهای قضایی با شور و حرارت برای پیگیری صادر میشود؛ عده ای از مسئولین تسلیت می گویند؛ احتمالا چند تن از وزرا به محل حادثه می روند؛ عزای عمومی اعلام میشود؛ بعضی از مسئولین به ملاقات خانواده های کارگران جانباخته میروند و دستی بر سر فرزندان آنان میکشند و عکس یادگاری میگیرند. اما نتیجه؟ هیچ!
باز هم این حوادث تکرار میشود چرا که سود کارفرمایان مهم تر از جان‌کارگران است. ولع آنان تمامی ندارد. باز هم‌کارگران را بدون اینکه استانداردهای ایمنی رعایت شوند برای استخراج به معدن می فرستند.
کارگرانی که بدون امنیت شغلی و با حداقل دستمزد در معادن مشغول به کار هستند چگونه میتوانند به نبود ایمنی در محیط کار اعتراض نمایند؟
هنوز فاجعه معدن زمستان یورت را فراموش نکرده ایم. در آن زمان، شاهد صدور دستورات پیگیری قضایی، تسلیت ها و … بودیم. اما همه اش تبلیغات بود و هیچ مانعی برای جلوگیری از وقوع مجدد چنین فجایع دلخراشی نشد.
واقعیت این است که بر روی کاغذ قوانین ایمنی و آئین نامه های بسیاری داریم اما فقط روی کاغذ!!
آنچه در عمل وجود دارد عدم رعایت استانداردهای ایمنی در محیطهای کار به خصوص معادن است. هیچوقت مسببین اصلی چنین فجایعی بازخواست و‌ مجازات‌ نمیشوند. نهایتا مسئولین می گویند «حادثه بود و غیر قابل پیش بینی».
پیامهای تسلیت و‌ عکس های یادگاری مسئولین باعث حفظ جان و‌ امنیت همکاران ما نمی شود. تجربه نشان داده است هر زمان که ما کارگران متحد و‌ متشکل بر سر مطالباتمان از جمله ایمنی محیط کار مبارزه کرده ایم، توانسته ایم گامی صاحبان سرمایه را به عقب برانیم.
چاره پیشگیری از وقوع چنین فجایع دلخراشی در محیطهای کار، نظارت تشکل های مستقل کارگری بر لزوم رعایت قوانین و آیین‌نامه‌های ایمنی ممانعت از کار در محیطهای ناایمن می باشد.

سندیکاها و دیگر تشکل های مستقل کارگری را به نیروی خود ایجاد‌کنیم!

ریحانه انصاری نژاد، کارگر زندانی،

بند زنان اوین، ۲ مهر ۱۴۰۳

*************

دو سال از بازداشت و‌ حبس ناعادلانه داود رضوی گذشت!

داود رضوی، عضو هیئت مدیره‌ سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، ۵ مهر ماه ۱۴۰۱، با هجوم ماموران امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. کمی قبل‌تر در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ و در آستانه‌ی روز جهانی کارگر ماموران امنیتی به منزل ایشان هجوم برده و با شکستن درب منزل و رفتار خشونت‌بار شروع به تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی از جمله تلفن همراه دختر ایشان می‌کنند. این در حالی بود که خود شخص داود رضوی در منزل حضور نداشت.
پس از گذارندن ۲۱ روز انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوین، داود رضوی به بند ۲۴۰ زندان اوین منتقل شد‌. در تاریخ ۲۷ آذر ۱۴۰۱ به صورت ناگهانی و بدون اطلاع قبلی به اندرزگاه ۶ زندان تهران بزرگ منتقل شد. در طی این مدت به صورت بلاتکلیف و با تمدید قرار بازداشت موقت زندانی بود. دادگاه وی در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۱ و از پس گذراندن ۵ ماه بلاتکلیفی در شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست ابوالقاسم صلواتی برگزارشد. اتهام داود رضوی اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به ایشان اعلام شد.
۲۰ فروردین ۱۴۰۲ داود رضوی از زندان تهران بزرگ به بند ۶ زندان اوین و سپس به بند ۴ منتقل شد و در حال گذراندن دوران حبس خود در همین بند می باشد. ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ در شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب حکم ایشان توسط دفتر قاضی صلواتی به وی اعلام شد. بر اساس حکم اعلامی، داود رضوی به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و فعالیت در گروه‌های سیاسی و احزاب محکوم گردیده است. به دنبال اعتراض به حکم و ارائه لایحه به دادگاه تجدید نظر در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۴۰۲ حکم ۵ سال حبس تعزیری وی عینا در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تایید شد. از آنزمان تاکنون، دو بار اعاده دادرسی داود رضوی رد شده است و اخیرا درخواست مرخصی اش برای دومین بار از سوی بازجو نیز مورد مخالفت قرار گرفته است.
داود رضوی شصت وچهار ساله با وجود بیماری گوارش و مشکلات جسمی متعدد و علیرغم تاکید پزشکان برای ادامه درمان، حتی از مرخصی درمانی در طی این دوسال بازداشت بی بهره بوده است.
داود رضوی کارگر سندیکایی تنها پیگیر مطالبات خود و همکارانش بوده است. مطالباتی که طبق قوانین رسمی کشور و مقاوله‌ نامه‌های سازمان جهانی کار، که ایران عضو رسمی آن است، از ایتدایی‌ترین حقوق همه‌ی کارگران می‌باشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط داود رضوی، و‌ همچنین آقای ابراهیم مددی از اعضای هیئت مؤسس سندیکا، و نیز سایر کارگران، معلمان، زنان و فعالین مدنی زندانی می‌باشد.

کارگر زندانی آزاد باید گردد!

به امید برقراری عدالت در ایران و سراسر جهان.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۵ مهر ۱۴۰۳

*************

کاهش اضافه کاری رانندگان سامانه ۳ توسط مدیریت و عوامل بهره برداری آن سامانه

طبق گزارش های ارسالی همکاران به سندیکا، مدیر ناکارآمد سامانه ۳ آقای لطفی زاده اضافه کاری رانندگان را از مورخه ۲۹ شهریور، روزانه به مقدار نیم الی چهل دقیقه کاهش داده و دوباره این مدیران نالایق دست تو جیب رانندگان کرده اند. البته رانندگانی که در سال های آخر خدمت می باشند به دلیل تاثیر میزان پرداخت حق بیمه در حقوق بازنشستگی بیشتر متضرر می شوند. ولی متاسفانه مدیریت سامانه با بی توجهی به معیشت رانندگان، آنان‌ را دچار ناراحتی و نارضایتی در محیط کار نموده است. در عین حال، مدیریت، با وجود کاهش اضافه کاری رانندگان، با کمال پررویی از آنان می‌خواهد با ترافیک سرسام آوری که در سطح شهر وجود دارد، نیم راه‌های بیشتری در خط مسافر جابجا کنند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به مدیر سامانه هشدار می‌دهد که دست از تصمیماتی که معیشت رانندگان را محدود و شرایط کاری‌شان را سخت تر می‌کند بردارد و اضافه کاری آنان را طبق روال قبلی اعمال و پرداخت نماید.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۴ مهر ۱۴۰۳
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*************

لغو کردن مرخصی سالیانه ی کارگران شرکت واحد توسط کارفرما و یا نمایندگان ایشان در سامانه ها

نمایندگان کارفرما در سامانه ها به خاطر ناکارآمدی و بی لیاقتی مرخصی سالیانه ی رانندگان و دیگر کارگران را در سامانه ها از مورخه ۲۴ شهریور تا مورخه ی ۱۵ مهرماه به صورت یکطرفه لغو و از صادر کردن برگه ی مرخصی برای رانندگان خود داری می‌کنند، در صورتیکه طبق قوانین کار موجود کارفرما حق لغو کردن مرخصی به صورت یکطرفه را ندارد. راننده ای که برای ایشان کار ضروری پیش می آید و یا اینکه در پایان فصل تابستان می‌خواهد به مسافرت چند روزه برود به خاطر افکار بی خردانه ی و عدم برنامه ریزی اصولی مسئولین به ناچار مجبور است خانواده خود را در پایان فصل تابستان از مسافرت های چند روزه بی بهره و بی نصیب بکند.
مسئولین شرکت واحد میخواهند نه تنها بی مسئولیتی خودشان بلکه کارگر ستیزی و رفتار دیکتاتور منشانه اشان را با این نوع کارهای خارج از همین قوانین ابتدایی موجود بیش از پیش نشان دهند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به مدیریت هشدار می‌دهد که همه آنها از جمله مدیران سامانه ها در قبال رفتارشان باید ‌پاسخگو باشند. رفتار غیرمسئولانه با کارگران شرکت را محکوم میکنیم. اجرای قوانین من درآوردی و خارج از قوانین حمایتی کار در سامانه ها باید فوری متوقف گردد.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۳ مهر ۱۴۰۳

*************

ناکارآمدی معاونت فنی و رئیس تعمیرگاه سامانه یک در تعمیر و نگهداری اتوبوس ها

با توجه به خرابی اکثریت اتوبوس های دو کابین در سامانه یک و از رده خارج بودن اتوبوس ها که اصلا قابل کارکرد در خطوط بی آر تی نیستند، این اتوبوس ها میبایستی سال ها پیش از خطوط خارج و اسقاط می‌شدند ولی متاسفانه به علت ناکارآمدی مسئولین شهرداری و شرکت واحد همچنان این اتوبوس ها با صد تا ایراد فنی در خط تندرو برای برداشت مسافر تردد میکنند و شهروندان به ناچار مجبورا از این اتوبوس های بی کیفیت در حمل نقل عمومی استفاده کنند.
طبق گزارشارات ارسالی از طرف رانندگان سامانه یک به سندیکا جدیدا به خاطر اینکه بتوانند این اتوبوس ها را در خط نگه دارند معاونت فنی و رئیس بی کفایت و ناکارآمد تعمیرگاه سامانه یک به عوامل زیر مجموع خود اعم از بکسل و سیار دستور دادند که اگر اتوبوسی در مسیر و یا در پایانه آزادی ایراد فنی پیدا کرد به هیچ عنوان برای اعزام به تعمیرگاه کارت صادر نکنند و راننده ها را مجبور کنند تا با ماشین خراب و دارای ایراد فنی همچنان به برداشت مسافر خود ادامه بدهند و اتوبوس را در پایانه تهرانپارس به سیار اعزام کنند و سپس از آنجا جهت اعزام به تعمیرگاه کارت بگیرند. یعنی راننده با این افکار غیرمسئولانه ی معاونت فنی و رئیس تعمیرگاه میبایستی اتوبوس خراب را همراه با مسافر و با چنگ و دندان به سیار دپوی شرق بکشاند و اگر هر اتفاقی هم در مسیر افتاد باید راننده پاسخگو باشد و هیچ مسئولی زیر بار نخواهد رفت و تمام آوارها را بر سر راننده خراب کنند.
واقعا چقدر بی مسئولیتی و بی کفایتی در شرکت واحد بیداد می‌کند، این مسئولین به خاطراینکه جایگاه خودشان را برای مفت خوری و مفتبری حفظ کنند حاضرند برای حفط این جایگاه به هر کاری به جز صداقت کاری که آنهم در این آقایون پیدا نمی‌شود دست بزنند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به مدیریت شرکت واحد هشدار می‌دهد تا به عملکرد مدیران زیرمجموع خود نظارت کافی را داشته باشد تا با این عملکرد و رفتارهای غیرمسولانه و بی خردانه باعث بروز اتفاقات ناگوار در محیط کار برای رانندگان و همچنین شهروندان نگردند.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۳ مهر ۱۴۰۳

*************

تسلیت به همه‌ کارگران و خانواده های کارگری

در مورد فاجعه قابل پیشگیری انفجار در شرکت معدنجو

بنا به آخرین اخبار موجود، بدنبال انفجار در معدن زغال سنگ معدنجو در استان خراسان جنوبی ایران تا این لخظه حداقل ۵۲ نفر کشته و بیش از ۲۰ نفر مجروح شده اند.
آنچه مسلم است تحقیقات کامل و‌ مستقل برای محرز شدن از دلایل این انفجار (که نشت گاز در یکی از کارگاه‌های شرکت زغال‌سنگ معدنجوی طبس اعلام شده است) بطور دو‌ فوریتی باید صورت بگیرد. اما شکی نداریم که عدم‌ رعایت‌ استانداردها و‌ مقررات ضروری در مورد ایمنی محیطهای کار و حوادث‌ ناشی از کار و بطور مشخص در مورد کار در معادن از عوامل اصلی این انفجار فاجعه بار و‌ خون آلود بوده است. ‌
کارفرما، شرکت های سرمایه داری و دیگر افراد و‌ نهادها و مقامات مربوطه در این‌کشتار جمعی کارگران مسئولیت مستقیم و‌ کامل دارند و نه‌ تنها باید پاسخگو باشند بلکه خانواده های تمامی قربانیان این حادثه تاسفبار باید بطور کامل و‌همه‌ جانبه خسارت دریافت‌ نموده و تا بررسی و‌‌ تضمین ایمنی این‌معدن هیچ‌ کارگری نباید مجبور به کار در آن شده و در این فاصله‌کلیه‌حقوق و‌ مزایای کارگران باید بطور تمام پرداخت‌گردد.
سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن عرض تسلیت به خانواده های جانباختگان این فاجعه انسانی، علاوه بر کارفرما، کلیه مقامات ذیربط از جمله وزارت کار و اداره کار استان را به دلیل عدم بازرسی دقیق محیط کار به لحاظ ایمنی محکوم می کند و خواستار محاکمه عاملان این فاجعه جبران ناپذیر و پرداخت غرامت و حقوق و مزایا به خانواده های این عزیزان می باشد.

صدمه به یک کارگر در هر جا، صدمه به همه ماست.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱ مهر ۱۴۰۳


___________________________

برای مطالعه مجموعه اخبارهای قبلی ١- (اینجا)    و ٢- (اینجا)    و ٣- (اینجا)    و ۴- (اینجا)    و ۵- (اینجا)    و ٦- (اینجا)    و ٧- (اینجا)

   ٨ - (اینجا)    و ٩- (اینجا)    و ۱۰- (اینجا)    و ۱۱- (اینجا)    و ۱٢- (اینجا) کلیک کنید.