افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، مصاحبه و مطالب کارگری


سندیکای کارگران واحد                                                                                                                چهارشنبه ۱۷ بهمن١۴٠٣ - ۵ فوریه ۲۰۲۵


داود رضوی برای ادامه درمان لثه به کلینیک خارج از زندان اعزام شد

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب سندیکای واحد اینجا کلیک کنید.
داود رضوی عضو زندانی سندیکای کارگران شرکت واحد روز گذشته برای ادامه درمان لثه به کلینیک خارج از زندان اعزام شد و بخیه‌های لثه‌اش کشیده شد. ایشان حدود یکماه پیش لثه‌اش جراحی شده بود.
داود رضوی با ۶۵ سال سن از بیماری‌های مختلف رنج می‌برد و همچنان ظالمانه زندانی است و با وجود اینکه بیش از نیمی از حبس‌اش گذشته اما با آزادی مشروط و حتی مرخصی ایشان موافقت نمی‌شود.
رضوی سابقه طولانی مدت بیماری گوارش دارد و بارها به همین دلیل به بیمارستان خارج از زندان اعزام شده است.
دیگر عضو زندانی سندیکا ابراهیم مددی نیز در سنین کهولت و بیماری مختلف پروستات، فشار خون، دیابت و ضعف شنوایی همچنان زندانی می‌باشد و با آزادی مشروط و مرخصی ایشان موافقت نمی‌شود.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ادامه زندان دو تن از اعضای خود داود رضوی و ابراهیم مددی را محکوم‌ می‌کند و خواهان آزادی فوری و بی‌قید و شرط ایشان و تمامی فعالین کارگری، معلمان، بازنشستگان و فعالین سیاسی محبوس می‌باشد.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۷ بهمن ۱۴۰۳

***********

تبریک به جامعه معلمان

با اعمال قانون آزادی مشروط، رسول بداقی روز گذشته از زندان اوین آزاد شد.

رسول بداقی در اردیبهشت ۱۴۰۱ همراه با گروهی از فعالین صنفی معلمان، اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد و فعالین کارگری بازداشت و همگی با احکام ظالمانه زندانی شدند.
داود رضوی عضو سندیکای کارگران شرکت واحد، فعالین کارگری ریحانه انصاری نژاد و آنیشا اسدالهی در همین پرونده محکوم بودند که همچنان ظالمانه زندانی هستند.
همچنین در همین پرونده دو تن اعضای سندیکای "نیروی کار" فرانسه، سیسیل کوهلر و ژاک پاریس از اردیبهشت سال ۱۴۰۱ ظالمانه زندانی می‌باشند. سندیکای کارگران شرکت واحد با ابراز خشنودی از آزادی فعال صنفی معلمان رسول بداقی، ادامه زندان داود رضوی، ریحانه انصاری نژاد، آنیشا اسدالهی، سیسیل کوهلر و ژاک پاریس را محکوم‌ می‌کند و خواهان آزادی فوری و بی‌قید و شرط آنان می‌باشد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۵ بهمن ۱۴۰۳

***********

پنج سندیکای کارگری بزرگ فرانسه،

خواستار آزادی فوری سه شهروند فرانسوی زندانی در ایران شده‌اند

پنج سندیکای کارگری بزرگ فرانسه، کنفدراسیون دموکراتیک فرانسوی کار (CFDT)، کنفدراسیون عمومی کار (CGT)، کنفدراسیون متحده سندیکایی (FSU)، اتحاد سندیکایی همبستگی (Solidaires) و اتحاد ملی سندیکاهای مستقل (UNSA)، خواستار آزادی فوری سه شهروند فرانسوی زندانی در ایران شده‌اند.
سیسیل کوهلر عضو «فدراسیون ملی آموزش و فرهنگ نیروی کار فرانسه» (FNEC FP-FO) است و ژاک پاریس، دبیر کل سابق همین سندیکا در بخش آموزش (SNFOLC)، می باشند. سیسیل کوهلر و ژاک پاریس از ماه مه ۲۰۲۲ و اولیویه گروندو از اکتبر همان سال در شرایطی غیرانسانی در ایران در بازداشت به سر می‌برند. این سندیکاها‌ی کارگری با حمایت از تلاش‌های خانواده‌های این سه زندانی، از کارزارهای آنان برای آزادی عزیزانشان پشتیبانی می‌کنند.
در همین راستا، تجمع‌هایی اعتراضی در شهرهای مختلف فرانسه، از جمله پاریس، نانت، رن، مون‌پلیه، نانتر، و دیگر مناطق، در روزهای ۳۱ ژانویه و ۱ فوریه برگزار شد.
با گذشت ۱۰۰۰ روز از بازداشت سیسیل کوهلر و ژاک پاریس و ۸۴۳ روز از بازداشت اولیویه گروندو، سندیکا‌های کارگری فرانسه هشدار می‌دهند که زندگی این سه شهروند در خطر است و بر آزادی فوری و بی‌قیدوشرط آنان پافشاری می‌کنند.

کلیه فعالین‌کارگری و‌ مدنی و زندانیان عقیدتی و سیاسی آزاد باید گردند!

به امید برقراری عدالت در ایران و‌ جهان

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۵ بهمن ۱۴۰۳

***********

استرس و نگرانی رانندگان و کارگران واجد شرایط بازنشستگی

در شرکت واحد، از عدم بازنشستگی‌شان پیش از سال جدید به دلیل عدم واریز حق بیمه

رانندگان و کارگران شرکت واحد که واجد شرایط بازنشستگی، پیش از سال جدید هستند، نگران عدم واریز بموقع عناوین شغلی و ۴ درصد حق بیمه بازنشستگی‌شان هستند. چنانچه مدیریت در مدت زمان کم باقیمانده تا پایان سال ۴ درصد حق بیمه‌ و اصلاح عناوین شغلی (مشاغلی که سخت و زیان آور هستند کارفرما می‌بایست ۴ درصد حق بیمه سنوات کارکرد کارگرانی که واجد شرایط بازنشستگی هستند را یکجا به تأمین اجتماعی پرداخت نماید) را واریز نکند، تأمین اجتماعی از بازنشستگی شان پیش از سال جدید ممانعت خواهد کرد. که این امر نه تنها بهره کشی مازاد و غیرقانونی کارفرما از راننده بر خلاف قوانین کار و مشاغل سخت و زیان آور میباشد بلکه حتی تاثیر بسیار منفی در کاهش حقوق بازنشستگی ایشان را هم دارد.
در چند سال اخیر یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های رانندگان و کارگران شرکت واحد پرداخت بموقع ۴ درصد حق بیمه بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور از سوی مدیریت شرکت واحد بوده است.
لذا سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با توجه به مدت زمان کم باقیمانده تا پایان سال به مدیریت شرکت واحد هشدار می‌دهد هر چه زودتر نسبت به واریز حق بیمه همه واجدین شرایط بازنشستگی اقدام کند.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۳ بهمن ۱۴۰۳

***********

توضیح در رابطه با موازین انتشار پیام‌های همکاران

تحریریه کانال تلگرام سندیکا امروز یکی از مطالب دریافتی را که توسط یکی از همکاران ارسال شده بود، به دلیل مستند نبودن از کانال حذف کرد. این اقدام در پی طرح ملاحظاتی از سوی برخی همکاران صورت گرفت. ملاحظات مطرح‌شده به‌طور کلی بر این نکته تأکید داشت که اتهام‌زنی به افراد—حتی اگر توسط همکاران ارسال شود—نباید بدون سند و مدرک معتبر منتشر شود، مگر آنکه اطلاعات ارائه‌شده کاملاً مستند باشد و افکار عمومی نیز از آن مطلع باشند.
پیش‌تر، موازین انتشار پیام‌های دریافتی از همکاران را اعلام کرده بودیم. اکنون ضروری می‌دانیم بار دیگر تأکید کنیم که تعهد ما، در درجه نخست، به کارگران شرکت واحد، سایر کارگران و زحمتکشان، و نیز کلیه شهروندان عادی جامعه است، نه به کارفرما و عوامل آن. ازاین‌رو، همچنان همه همکاران را به ارائه نظرات، پیشنهادات، تجربیات و راهکارهای خود تشویق می‌کنیم. در عین حال، ضمن تأکید مجدد بر اهمیت مستند و موثق بودن مطالب، از کلیه همکاران شاغل و بازنشسته، رسمی و قراردادی دعوت می‌کنیم که بر اساس موازین سندیکا، مطالب خود را برای انتشار در کانال ارسال نمایند.
برای جلوگیری از تکرار موارد مشابه، تحریریه سندیکا از این پس تنها در صورتی به افراد اشاره خواهد کرد که اطلاعات ارائه‌شده مستند باشد و همچنین مورد بررسی و تحقیق مستقل تحریریه قرار گرفته باشد. از همکاران گرامی تقاضا داریم که پیش از ارسال پیام‌ها به کانال، به‌جای تمرکز بر اتهام‌زنی، انتقادات خود را بر سیاست‌ها و عملکرد کارفرما، مدیریت و سایر عوامل ضدکارگر متمرکز نمایند. هدف از انتشار پیام‌ها، انتقال صدای همکاران با تأکید بر مسائل مربوط به محیط کار و مبارزات کارگری است.
تحریریه سندیکا حق ویرایش، اصلاح، انتشار یا عدم انتشار پیام‌های دریافتی را بر اساس اصول و موازین فوق محفوظ می‌دارد.

با درود فراوان

تحریریه کانال تلگرامی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۱ بهمن ۱۴۰۳

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است

***********

نوزدهمین سالگرد دومین اعتصاب رانندگان و کارگران شرکت واحد در ۸ بهمن ۱۳۸۴ را گرامی می‌داریم

بمناسبت سالگرد دومین اعتصاب رانندگان و کارگران شرکت واحد مطلبی که به همین مناسبت سال ۱۴۰۰ منتشر شده، بازنشر می‌شود
مبارزه مستمر سندیکای کارگران شرکت واحد در شانزدهمین سالگرد دومین اعتصاب (هشتم بهمن)، نمایانگر قدرت تشکیلات پایدار می‌باشد
شانزده سال از دومین اعتصاب بزرگ رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در هشتم بهمن ۱۳۸۴ که با فراخوان سندیکای کارگران شرکت واحد انجام پذیرفت، می‌گذرد و همچنان این سندیکا علیرغم تمام فراز و فرودها، با اتکا به بدنه کارگری خود مستقل و متحدانه پیگیر حقوق همکاران و کارگران بوده و به دلیل این پیگیری مورد اعتماد اکثریت قاطع کارگران شرکت واحد می‌باشد. از طرفی در این سالیان وظایف خارج از درون کارگاهی خود در همبستگی با کارگران و مزد بگیران سایر بخش‌ها در دفاع از منافع طبقه کارگر را بخوبی انجام داده است و فعالیت‌های این سندیکا، نشانگر موفقیت تشکلات پایدار کارگری برای دفاع از کارگران و طبقه کارگر می‌باشد.
این ایستادگی در مبارزه نابرابرِ کارگران با صاحبان سرمایه در حالی تداوم و استمرار داشته، که از همان ابتدای تشکیل این سندیکا تا اکنون، فشارها و تهدیدها با تمام امکانات حکومتی و دولتی نه تنها کم نشده، بلکه همیشه وجود داشته و در سال جاری بشدت افزایش یافته و با اخراج و زندانی شدن اعضای سندیکا توام بوده است.
در دو ماه اخیر و حتی همین چند روز گذشته اعضای این سندیکا بصورت گروهی برای چندمین بار به مراکز امنیتی قضایی و پلیسی احضار شده و مورد تهدید و فشار قرار گرفته‌اند تا دست از فعالیت‌های سندیکایی بردارند این سرکوب‌ها نشانگر هراس صاحبان سرمایه از قدرت تشکلات مستقل پایدار کارگری می‌باشد. تجربیات ارزنده و مبارزات رانندگان و کارگران شرکت واحد می‌تواند به آگاهی و استفاده از شرایط، برای ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری در محیط کار را در اختیار کارگران قرار دهد. برای برون رفت از این شرایط اسفبار و سختِ طاقت فرسای معیشتی، داشتن تشکیلات مستقل کارگری پایدار درمحیط کار یک امر حیاتی است.
از دو هفته قبل از اعتصاب دوم کارگران در هشتم بهمن سال ۸۴، حاکمیت دست به بازداشت‌های گروهی و گسترده رانندگان و اعضای سندیکا زد. تعدادی از اعضای سندیکا در مناطق دهگانه شرکت واحد در گروه‌های چند نفره با زندگی مخفی و ایجاد هسته‌های برگزاری اعتصاب در مقابل سرکوبِ اعتصاب ایستادگی می‌کردند.
این روش درشرایط سرکوب و خفقان شدید درحالی صورت گرفته بود که اکثریت اعضای هیئت مدیره سندیکا در بازداشت بودند و چنین سازماندهی‌ای توسط فعالین سندیکایی انجام شد. حتی بیانیه اعتصاب در اتوبوس‌ِ در حال تردد در خطوط تصویب شد. این نشان می‌دهد که در شرایط تداوم مبارزه، کارگران خودشان روش ایستادگی و مقاومت و مبارزه را پیدا می‌کنند و این تجربیات تنها در عمل قابل دسترسی است نه درتئوری‌هایی که سال‌هاست، بی‌توجه به مبارزه واقعی در جریان، درقالب شعار و با فرقه‌گرایی مفرط بخورد کارگران می‌دهند. این تجریبات قدرت و اهمیت داشتن تشکیلات مستقل و پایدار را نشان می‌دهد. درست به همین خاطر است که در آخرین احضار گروهی رانندگان و اعضای سندیکا، در روزهای ۵ و ۶ بهمن ۱۴۰۰ به مراکز امنیتی، آنها را تحت فشار گذاشتند تا حتی اگر در اعتراضات مشارکت می‌کنند حتما از سندیکا دوری کنند. هراس آنان نه فقط از اعتراضات کارگری هست بلکه بویژه هراس از حفظ تشکل مستقل پایدار که تضمینی برای ادامه فعالیت و انتقال تجربه در میدان کار و مبارزه است، می‌باشد.
تغییر توازن قوا در مبارزه نابرابر کارگران درمقابل سرمایه تنها از طریق ایجاد تشکل‌های منسجم و مستقل درمحیط کار ممکن خواهد شد. بر همین اساس از ابتدای ۵۷ حاکمیت با سرکوب تشکل های مستقل کارگری، و در ابتدای دهه هفتاد به تلاش برای تحمیل تشکل‌های دست ساز و فرمایشی خانه کارگر و شوراهای اسلامی کار در محیط کار دست زد. با توحه به چنین شرایط و مسائلی است که اهمیت بازگشایی دو سندیکای کارگران شرکت واحد و نیشکر هفت‌تپه در ابتدای سال ۸۴ و سندیکای نیشکر هفت تپه در سال ۸۶ در زدن خط بطلان به یکه تازی شوراهای فرمایشی و خانه کارگر و تغییر فضای مبارزاتی در کل جامعه را می‌توان درک کرد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اعلام می‌دارد امروزه که جامعه کارگری دچار بی‌عدالتی‌ها و شرایط سخت و اسفبار معیشتی و آبستن اعتراضات گسترده و روزمره می‌باشد، کارگران باید با ایجاد تشکل‌های مستقل خود در محیط کار اعتراضات‌شان را سازماندهی و مستمر کنند تا بتوانند با سراسری کردن اعتراضات خود به توازن قوا برای جنبش کارگری دست پیداکنند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۸ بهمن ۱۴۰۳

***********

اعتراض تشکل‌های مستقل به احکام اعدام

تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی، مددکار و فعال بشردوست، از سوی دیوان عالی کشور، واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشته است. این حکم در شرایطی صادر شده که ایرادات حقوقی و شواهد موجود در پرونده به‌طور کامل نادیده گرفته شده‌اند. فعالیت‌های پخشان عزیزی، که در راستای امدادگری و کمک به آوارگان جنگی، به‌ویژه زنان و کودکان انجام شده بود، به‌طور ناعادلانه و بر اساس سناریوسازی‌های ساختگی از سوی دستگاه قضایی به‌عنوان مصداق بغی قلمداد شده است.

چهار تشکل مستقل، شامل سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری و کارگران بازنشسته خوزستان، با انتشار بیانیه‌ای این اقدام دستگاه قضایی را به‌شدت محکوم کرده‌اند. آن‌ها تأکید کرده‌اند که چنین احکامی تنها نشان‌دهنده تداوم سیاست سرکوب و خشونت ساختاری جمهوری اسلامی برای سرکوب مخالفان و ایجاد ترس در جامعه است....
متن کامل را اینجا کلیک کنید.

***********

بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

در محکومیت تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی توسط دیوان عالی کشور و دیگر احکام اعدام

برای مشاهده تصاویر و مطالعه مطالب سندیکای واحد اینجا کلیک کنید.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با قاطعیت تأیید حکم اعدام ناعادلانه علیه پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی و فعال حقوق زنان، توسط دیوان عالی کشور، و همچنین صدور و اجرای دیگر احکام اعدام علیه فعالان مدنی، اجتماعی و سیاسی را محکوم می‌کند.
پخشان عزیزی، به دلیل فعالیت‌های مدنی و مسالمت‌آمیز خود، از جمله کمک به زنان و کودکان آواره در سوریه و عراق، به اتهام واهی «بغی» توسط دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده است. .... متن کامل را اینجا کلیک کنید.

***********

اطلاعیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

افشای اقدام ضدکارگری جدید وزارت کار

در روزهای اخیر، دستورالعملی از سوی مدیرکل حوزه وزارتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به نمایندگی از وزیر کار، در فضای مجازی افشا شده است. این نامه حاوی دستورات وزیر خطاب به معاون روابط کار و مدیران کل کار استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل و خراسان جنوبی است.

در متن این نامه آمده است:
«یکی از شیوه‌هایی که به احقاق حقوق متقابل میان کارگران و کارفرمایان و تسهیل تعامل کاری منجر می‌شود، اطلاع طرفین از سوابق کاری یکدیگر از حیث کمیت ثبت شکایت علیه طرف مقابل است. اطلاع نیروی کار از تعداد شکایاتی که سابق بر این کارگران علیه کارفرمای معینی ثبت کرده‌اند یا تعداد شکایاتی که کارفرمای مذکور علیه کارگران دیگر ثبت کرده، به او کمک می‌کند تا در انتخاب کارفرما آگاهانه‌تر عمل کند. همچنین اطلاع کارفرما از تعداد شکایاتی که کارگر معینی از سایر کارفرمایان داشته یا کارفرمایان از او داشته‌اند، می‌تواند به انتخاب بهتر نیروی کار توسط کارفرما منتهی شود.»

وزارت کار در مقام اجرای قانون کار همواره سیاست تسهیل سودآوری بیشتر برای سرمایه‌داران را در دستور کار دارد و به قیمت استثمار و فلاکت هرچه بیشتر کارگران، این سیاست را به انحاء مختلف به اجرا درمی‌آورد. این وزارتخانه به دست‌چین کردن اعضای هیات‌های رسیدگی به شکایت کارگران برای پایمال کردن حقوق کارگران بسنده نکرده است و دائماً بخشنامه، دستورالعمل و دستور اداری در تضاد با قانون کار خودشان، چه برای تضییع حقوق کارگران در هیات‌های رسیدگی و چه در سیاست‌گذاری در حوزه کار برای تضمین سود بیشتر برای سرمایه‌دار به قیمت تضییع حقوق کارگران، انجام می‌دهد.

آنچه حوزه وزارتی به نمایندگی از وزیر کار اخیراً ابلاغ کرده است، پیامدهای منفی گسترده‌ای به همراه دارد. این دستور به کارفرمایان اجازه می‌دهد تا با دسترسی به اطلاعات مربوط به شکایات کارگران در ادارات کار، از استخدام کارگرانی که در گذشته برای احقاق حقوق قانونی خود شکایت کرده‌اند، جلوگیری کنند. در اقدامی برای فریب افکار عمومی، این دستور ضدکارگری ظاهراً به صورت متقابل عمل کرده و به کارگران نیز اجازه دسترسی به پرونده‌های شکایت علیه کارفرمایان را می‌دهد. با این حال، با توجه به کمبود فرصت‌های شغلی برای کارگران و قدرت و‌ امتیازات گسترده کارفرمایان، چنین امکانی در عمل هیچ منفعتی برای کارگران به همراه نخواهد داشت و تنها به تضعیف بیشتر موقعیت آنان در برابر کارفرمایان منجر می‌شود.

اقدام بی‌شرمانه وزارت کار به معنای آن است که هر کارگری که برای احقاق حقوق اولیه خود علیه کارفرما شکایت کند، هر کارگری که حقوقش ضایع شده باشد، دستمزدهایش به‌موقع پرداخت نشده یا اصلاً پرداخت نشده باشد، اگر استانداردهای ایمنی محیط کار رعایت نشده باشد، اگر تبعیض و ظلم و نقض همین قوانین موجود که خودشان تصویب کرده‌اند صورت گرفته باشد، آن کارگر باید بداند که این شکایت در سابقه او ثبت شده و در دسترس همه کارفرمایان قرار خواهد گرفت.

در شرایطی که حق تشکل مستقل کارگری برسمیت شناخته نمیشود و اعتراضات کارگری با سرکوب مداوم مواجه هستند، این اقدام وزارت کار، قدمی فراتر رفته و حتی حق اعتراض و شکایت فردی کارگران را به ابزاری برای تهدید و مجازات آن‌ها تبدیل کرده و آشکارا نشان می‌دهد که دولت، بدون هیچگونه پرده‌پوشی، بطور تمام و‌ کمال در خدمت منافع کارفرمایان قرار دارد. این سیاست قصد دارد به گسترش فرهنگ سکوت و تسلیم در میان کارگران دامن بزند و آن‌ها را از ابتدایی‌ترین ابزارهای دفاع از حقوق‌شان محروم سازد. در شرایط اقتصادی بحرانی و نرخ بالای بیکاری، که کارگران پیشاپیش در موقعیتی ضعیف‌تر قرار دارند، این سیاست به کارفرمایان امکان می‌دهد تا با اعمال فشار بیشتر، نیروی کار را به پذیرش شرایط ناعادلانه مجبور کنند و همزمان از هرگونه همبستگی کارگری جلوگیری نمایند. اگر بعنوان طبقه کارگر، متحد و‌ همبسته، در مقابل آن نایستیم، چنین رویکردی میتواند به‌شدت به تضعیف سنت‌ها و فرهنگ‌های مطالبه‌گری در محیط‌های کاری منجر گردد.

در برابر این اقدام شنیع، که تجاوزی آشکار به حقوق اولیه و حریم کارگران و تهاجمی مستقیم از سوی وزارت کار دولت ضدکارگری است، باید ایستادگی کرد. این سیاست‌گذاری باید به طور گسترده افشا شود، مسئولین آن شناخته شوند و این اقدام ضدکارگری فوراً لغو گردد.

چاره کارگران وحدت و ‌تشکیلات است!

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۳ دی ۱۴۰۳

***********

اعضای سندیکا، ابراهیم مددی، داود رضوی و

فعالین کارگری ریحانه انصاری‌نژاد و آنیشا اسداللهی را آزاد کنید!

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه خواهان آزادی بدون قید و شرط تمامی فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی و مدنی زندانی در کشور است.
سندیکا همچنین به طور مشخص خواستار آزادی فوری دو عضو زندانی خود، ابراهیم مددی و داود رضوی و همچنین فعالین کارگری و‌ حامیان زندانی سندیکا، ریحانه انصاری‌نژاد و آنیشا اسداللهی می‌باشد.

ابراهیم مددی، عضو ثابت قدم و نایب رئیس هیأت مدیره سندیکا، از ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ برای گذراندن یک سال حبس ناعادلانه مربوط به سال ۱۳۹۴، در بند ۸ زندان اوین محبوس است. او پیش‌تر نیز یک بار سه سال و نیم و بار دیگر حدود چهار ماه زندانی بوده است. همچنین، او بارها بازداشت‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت را تجربه کرده و پیش از بازنشستگی اجباری سال‌ها از کار اخراج شده بود و هزینه‌های سنگینی را متحمل شده است. ابراهیم مددی، با حدود هفتاد سال سن و ابتلا به بیماری‌های متعدد، به هیچ عنوان از شرایط جسمانی مناسبی برخوردار نیست.

داود رضوی، عضو هیأت مدیره سندیکا و از فعالین پایدار سندیکا که از سال ۱۳۸۳ تاکنون بی‌وقفه فعالیت داشته، ۵ مهر ۱۴۰۱ بازداشت شده و به‌صورت ناعادلانه به پنج سال حبس محکوم گردیده است. او هم‌اکنون در بند ۴ زندان اوین محبوس است. داود رضوی پیش از این نیز بارها بازداشت و یک بار به پنج سال حبس تعلیقی محکوم شده بود. داود رضوی از بیماری‌های متعددی رنج می‌برد و تداوم حبس باعث تشدید این بیماری‌ها شده است. با این وجود، به ایشان حتی یک روز مرخصی نیز داده نشده است.

ریحانه انصاری‌نژاد، فعال کارگری و از حامیان سندیکا، از ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت و به چهار سال حبس ناعادلانه محکوم شده است. او هم‌اکنون در بند زنان زندان اوین محبوس است. ریحانه که پیش‌تر نیز سابقه بازداشت داشته، همواره سرپرستی تنها دخترش را بر عهده داشته و اکنون با شرایطی دشوار مواجه است. ایشان در ماه‌های اخیر، حتی از ملاقات حضوری با دخترش نیز محروم شده است.

آنیشا اسداللهی، معلم، مترجم سندیکا و از حامیان طبقه کارگر، در ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت و در دیوان عالی کشور به سه سال و هفت ماه حبس ناعادلانه محکوم شد. او نیز در بند زنان زندان اوین محبوس است. آنیشا پیش‌تر در مناسبت‌هایی نظیر روز جهانی کارگر سال ۱۳۹۸ نیز بازداشت شده بود. مسئولان زندان چندین ماه بوده است که از ملاقات حضوری او جلوگیری کرده بودند.

سندیکای کارگران شرکت واحد تأکید می‌کند که تداوم حبس اعضای سندیکا و بازداشت کارگران و فعالین کارگری فاقد هرگونه وجاهت قانونی و انسانی است. کلیه فعالین کارگری زندانی باید فوراً آزاد شده و به پرونده‌سازی‌های کاذب و اذیت و آزارها پایان داده شود!

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۰ دی ۱۴۰۳

***********

تهاجم و خشونت موتور سوار به راننده زحمت‌کش شرکت واحد در خط بی‌آرتی

روز گذشته ۱۳ دی موتور سوار که به خط ب‌آرتی وارد شده بود بدون اینکه راننده زحمت‌کش شرکت واحد تقصیری داشته باشد موتور سوار با ایشان درگیر می‌شود و برابر فیلم ضبط شده از دو سرنشین موتور سیکلت با خشونت تمام به راننده اتوبوس حمله می‌کنند و با چوب ضرباتی به شیشه اتوبوس وارد می‌کنند.
رانندگان زحمت‌کش شرکت واحد بجز کمبود اتوبوس و ازیاد مسافر و ترافیک سنگین کلان شهر تهران است با استرس همیشگی رفتار خشونت آمیز مواجه هستند.
لازم هست مدیریت شرکت واحد و شهرداری تهران با تبلیغات مستمر و فرهنگ سازی تا مقدار زیادی از اعمال خشونت‌های اینچنین پیشگیری نماید. اما متاسفانه این مقوله‌ای است که در هیچیک از مدیریت‌ها در طول چند دهه گذشته انجام نشده است و به امنیت روحی و روانی رانندگان هیچ توجهی نمی‌شود.

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

***********

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۴ دی ۱۴۰۳

***********

سوء استفاده برخی از مدیران شرکت واحد از ماشین‌های در اختیار اداری و گشت خطوط

مطابق گزارش های رسیده به سندیکا برخی از مدیران و مسئولان علاوه بر دریافت هزینه ی ایاب و ذهاب از ماشین های اداری و کرایه ای خودرو سرویس شهر برای تردد و انجام کارهای شخصی شان استفاده می‌کنند. در صورتیکه شرکت واحد این ماشین ها را برای استفاده در محیط کار و برای وظایف محوله به مدیران در اختیار آنان قرار داده است ولی متاسفانه برخی از این مسئولین از جمله آقای علیمردانی مدیر کل فنی و آقای اسکندری مدیر اتوبوس برقی سوء استفاده های شخصی ( تردد به منزل به طور روزانه و استفاده از این ماشین ها برای ایاب ذهاب فرزند شان برای مدرسه) از این وسایل نقلیه می‌کنند. در حالیکه پرسنل از حداقل های سرویس هم بی بهره هستند و مجبورند با ماشین های شخصی خود تردد کنند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به مدیریت شرکت واحد توصیه می‌کند که از سوء استفاده‌های شخصی برخی مدیران از بیت‌المال را جلوگیری نماید و نظارت کافی و جامعی به عملکرد مدیران زیر مجموعه ی خود داشته باشد.

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۳ دی ۱۴۰۳

***********

سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان از زندان آزاد شد

سروناز احمدی روز گذشته نهم دی، با پذیرش آزادی مشروط از زندان اوین آزاد شد. ایشان در جریان "انقلاب زن، زندگی، آزادی" بازداشت و دادگاه انقلاب تهران وی را به اتهام‌های "تبلیغ علیه نظام" و "اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی" ظالمانه به سه سال و شش ماه حبس محکوم کرده بود.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه آزادی سروناز احمدی را شادباش می‌گوید و خواهان آزادی کلیه فعالین سیاسی ، کارگری ، معلمی و بازنشستگان در بند از جمله ابراهیم مددی و داود رضوی دو تن از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد میباشد.

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۰ دی ۱۴۰۳

***********

نوزدهمین سالروز اولین اعتصاب رانندگان و کارگران

شرکت واحد در چهارم دی ۱۳۸۴ را گرامی می‌داریم

امسال در حالی سالروز اولین اعتصاب رانندگان و کارگران را شادباش گفته و گرامی‌ می‌داریم که دو تن از اعضای قدیمی و رنج کشیده سندیکای کارگران شرکت واحد با احکام ظالمانه با وجود کهولت سن و بیماری‌های مختلف در زندان هستند.
متن منتشر شده در گرامی‌ داشت اولین اعتصاب رانندگان و کارگران شرکت واحد با رهبری سندیکا در سال ۱۴۰۰ را بازنشر می‌نماییم.

چهارم دی ماه ۱۳۸۴ اولین اعتصاب سازماندهی شده سندیکای کارگران شرکت واحد بعد از کشتار دهه شصت و فضای سرکوب، خفقان و بیش از دو دهه سکوت جامعه کارگری بود. این اعتصاب روحی تازه درکالبد جنبش کارگری دمید‌.
رانندگان و کارگران شرکت واحد با ایستادگی و مقاومت بسیار بعد از گذشت ۷ ماه از تشکیل سندیکای مستقل کارگری و بی‌توجهی کارفرما و فشارهای امنیتی با تصمیم جمعی رانندگان و کارگران برای رسیدن به مطالبات معوقه و به رسمیت شناختن حق اعتصاب و اعتراض اقدام به فراخوان اعتصاب در سطح مناطق دهگانه اتوبوسرانی کردند. این اعتصاب با موفقیت برگزار شد و پیامی بود به سایر کارگرانی که سال‌ها دست از حق‌خواهی و مطالبه‌گری برداشته بودند و امیدی به پیگیری خواسته‌ها و حقوق از دست رفته خود نداشتند.
پیام اعتصاب چهارم دی برای جامعه کارگری هم روشن بود؛ این که کارگران می‌توانند بدون اجازه حاکمیت، دولت و کارفرما، سندیکای مستقل و تشکل‌ مستقل کارگری تشکیل دهند و از حق اعتراض و اعتصاب برای رسیدن به خواسته‌هایشان بهره ببرند.
اگر چه رانندگان وفعالین سندیکایی در مسیر ایجاد تشکیلات سندیکایی و مستقل متحمل هزینه‌های زیادی شدند اما دست آوردهای ناشی از این هزینه‌ها و استقامت و پیگیری در حق‌خواهی ارزنده و تاکنون ماندگار بوده است؛ بطوریکه نه تنها رانندگان و کارگران شرکت واحد بسیاری از حق و حقوق خود را دریافت کردند بلکه بر بستر تجربیات این سندیکا در کمتر از یک سال سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه شکل گرفت؛ کمیته‌های کارگری هم فعال شدند و فعالان شناخته شده ای از دل همین اعتراضات و اعتصاب سندیکای کارگران شرکت واحد بیرون آمدند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اعلام می‌دارد شرایط اسفبار امروز کارگران و جامعه بر ضرورت، اهمیت و فوریت اتحاد و همگرایی، بیش از هر زمان افزوده است. اتحاد در بین کارگران و در شکل ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری از الزامات حیاتی جنبش کارگری و از اولویت‌های مهم این جنبش است. در عین حال سندیکای ‌کارگران شرکت واحد بهترین راه برون رفت از این وضعیت نابسامان کنونی و بی تدبیری اداره کنندگان دولتی و حکومتی را فقط در اتحاد کارگران معلمان، بازنشستگان، دانشجویان و دیگر اقشار جامعه می‌داند و باور دارد، که شکل‌گیری این اتحاد و همبستگی در اقشار زحمت کش جامعه می‌تواند پایان درد و رنج و فساد و رانت و اختلاس باشد و به شکل گیری جامعه بی‌طبقه بیانجامد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۴ دی ۱۴۰۳

***********

پیام همکار در مورد ناکارآمدی مدیر عامل شرکت واحد که بتازگی برکنار شده است

حضور ۲۴ ماه فردی بی تخصص و بدون سابقه در حمل ونقل عمومی شهری با گروه مدیریتی از خودشان بدتر به پایان رسید حضوری که باعث اتلاف منابع و خسارات سنگین بر اموال عمومی و شهروندان تهران شد.
بدون تردید این حضور یکی از دوران تاریک شرکت واحد بود چرا که منشا بسیاری از کاستی ها شدید، و البته بدترین دوران رانندگان و کارگران که حضور شما و گروه مدیریتی شما با بی ادبی و توهین همراه بود و چپاول حقوق کارگران.
از گام به جلو گفتید یا معنای جلو را نمی دانید یا در اوهام به سر می برید کل حرکت شما نام شهدا بر سامانه ها گذشتن والبته تغییر نام سامانه به منطقه و جابجایی خانم ها از جلوی اتوبوس به عقب اتوبوس. از روزگار روشن برای مردم تهران گفتید درصورتی که در دوران شکوهمند مدیریت شما برای اولین بار در تاریخ شرکت واحد اتوبوس با ده ها مسافر به دلیل نقص فنی آتش گرفت و اگر شجاعت راننده نبود سیاه ترین روز تاریخ ایران رقم میخورد.
از رفاهیات دم زدید شما تعاونی مصرف با قدمت هفتاد ساله را جمع آوری نمودی و وسایل آن چپاول شد. به راستی که دروغ در کشور بین مسولان نهادینه شده است. آخه کدام مطالبات را دادید؟ طرح طبقه بندی را اجرا کردید یا ماندگاری شغل را دادید یا اینکه سقف حقوق تعیین نکردید لباس و کفش سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ را دادید. قرارداد بیمه تکمیلی عالی با شرکتی معتبر بستید یا اینکه بیمه بدنه اتوبوسها را فعال کردید. پاداش عدم تصادف را دادید، یا سقف مالی بیمه ثالث را افزایش دادید، احتمالا شما آفای علیزاده در دنیای موازی سیر می‌کنید.
راستی از خرید اتوبوس گفتید میشه کمی شفاف‌تر بیان کنید که چند هزار دستگاه به شرکت خودرو سرویس شهر بدون حتا یک ریال آورده بذل و بخشش کردید.
شما روشنگری کنید که چرا اموال منقول وغیر منقول شرکت را واگذار کردید مانند توقفگاه طرشت با ۲۷ هزار متر مربع با تمام امکانات اعم از نعمیرگاه، ساختمان اداری، سوله های متعدد،/تعمیرگاه زرند/ چند سوله در انبار اسقاط و ده ها مورد دیگر و بدترین اتفاق بدی که شما در شرکت واحد پایه گذاری کردید مدیریت پادگان گونه بود که چندین مامور را در شرکت بکارگرفتید و عملا ساختمان مرکزی همانند دژی محکم به پادگان تبدیل شده است و از همه بدتر بکار گیری افرای بی تخصص، بدون سابقه و بعضا بی ادب و پر مدعا را در راس امور شرکت قرار دادید.
آقای علیزاده از همکاری گفتید درصورتی که شما حتا شهامت روبرو شدن با رانندگان و کارگران حق طلب را نداشتید و همیشه پشت اشخاصی مانند شهلایی مقدم و عنقایی پنهان میشدید. شما و گروه مدیریت تان با فشار و تخلف و تقلب شورایی ناکار آمد را تشکیل دادید که بله قربان گوی شما باشند و پیگیر مطالبات کارگران نباشند.
امید به بخشش کاستی ها داشتید مگر می توان دوران سیاه را کاستی نامید و توقع بخشش دارید. نه آقای محترم من هیچ وقت تاکید میکنم هیچ وقت شمارا نمی بخشم چون در بیست سال سابقه کار در شرکت و سپری کردن مدیریت چند مدیر از جانب عوامل مدیریت وحراست مرکز مورد هجمه، توهین و حتا قصد ضرب و شتم قرار نگرفتم که در دوران سیاه مدیریت جنابتان قرار گرفتم.
امیدوارم که مسولین هیچ وقت از شما بعنوان مدیر در نهادی استفاده نکنند چون شما نمونه بارز مدیر انتصابی با بند آشنا و حزبی هستید و جایگاه اصلی شما در مدیریت نیست، به خودتون هم توصیه میکنم حتما از پست مدیریت به دور باشید تا باعث اتلاف منابع عمومی نشوید.

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۴ دی ۱۴۰۳

***********

تجمع بازنشستگان اهواز مقابل اداره کل تأمین اجتماعی خوزستان

امروز یکشنبه ۲ دی بازنشستگان شهر اهواز در اعتراض به تورم، گرانی، دزدی و فساد و حقوق‌های زیر خط فقر مقابل اداره کل تأمین اجتماعی شهر اهواز تجمع اعتراضی برگزار کردند.

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲ دی ۱۴۰۳


___________________________

برای مطالعه مجموعه اخبارهای قبلی ١- (اینجا)    و ٢- (اینجا)    و ٣- (اینجا)    و ۴- (اینجا)    و ۵- (اینجا)    و ٦- (اینجا)    و ٧- (اینجا)    و ٨- (اینجا)

   ٩ - (اینجا)    و ۱۰- (اینجا)    و ۱۱- (اینجا)    و ۱٢- (اینجا)    و ۱٣- (اینجا) کلیک کنید.