افق روشن
www.ofros.com

آزادی موقت منصور اسانلو به قید وثیقه


دویچه وله، بی بی سی، فردا                                                                                     جمعه ١٣ خرداد ١٣٩٠


آزادی موقت منصور اسانلو به قید وثیقه

منصور اسانلو، فعال سندیکایی به قید وثیقه در پنج‌شنبه ۱۲ خرداد آزاد شد. اسانلو در سال‌های اخبر چندین‌بار بازداشت شده و با شرایط جسمانی نامناسب و بیماری قلبی، بارها در اعتراض به وضعیت زندان‌ها دست به اعتصاب غذا زده است.
منصور اسانلو، رهبر سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه در روز پنج‌شنبه ( ۱۲ خرداد/۲ ژوئن) بعد از نزدیک به ۴ سال حبس، به طور موقت و با سپردن وثیقه آزاد شد. منصور اسانلو در سال‌های اخیر بارها از سوی مقامات جمهوری اسلامی به دلیل فعالیت‌های خود در جنبش کارگری ایران، بازداشت و زندانی شده است. فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل بلافاصله بعد از آزادی منصور اسانلو، با صدور بیانیه‌ای از آزادی موقت این فعال کارگری ابراز خرسندی کرد. مقامات امنیتی گفته‌اند که آزادی اسانلو موقت و به قصد معالجات پزشکی است. با این‌حال برخی از سایت‌های حقوق‌بشری و خبری ایران آزادی اسانلو را آزادی قبل از اتمام دوران محکومیت زندان و در اثر فشارهای بین‌المللی می‌دانند.
آزادی منصور اسانلو در شرایطی صورت می‌گیرد که وی به همراه عده‌ای دیگر از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج، در اعتصاب غذا به سر می‌برد. کیوان صمیمی، عیسی سحرخیز، مجید توکلی و حشمت طبرزدی از دیگر زندانیان سیاسی این زندان هستند که به همراه اسانلو در اعتراض به وضعیت نامناسب زندان در اعتصاب غذا به سر برده و وضعیت جسمانی برخی از آن‌ها وخیم گزارش می‌شود.
از سوی دیگر، آزادی این فعال کارگری همزمان با نشست سراسری «سازمان جهانی کار» صورت گرفته است. نشست این سازمان از روز دوشنبه ۹ خردادماه آغاز شده و به مدت ۲ دوهفته ادامه خواهد داشت. «سازمان جهانی کار» در سال‌های اخیر همواره خواهان آزادی منصور اسانلو و دیگر زندانیان فعال کارگری بوده و بارها خطاب به مقامات جمهوری اسلامی بیانیه صادر کرده و نسبت به سلامت اسانلو هشدار داده است.

دوره‌های پی‌درپی زندان
منصور اسانلو ابتدا در دی ماه سال ۱۳۸۴ در پی اعتراضات کارگری بازداشت شد و ۸ ماه را در زندان گذراند. وی نزدیک به ۳ ماه از این دوران را در سلول انفرادی به سر می‌برد. بعد از آزادی وی از این دوره‌ی زندان بود که در اثر تلاش‌های وی «سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه» به عضویت رسمی و دایمی «اتحادیه بین‌المللی کارگران حمل و نقل» و زیر نظر «سازمان جهانی کار» قرار گرفت. اسانلو بار دیگر در آبان ماه ۱۳۸۹ وقتی به همراه ابراهیم مددی، دیگر فعال سندیکایی عازم رسیدگی به وضع برخی کارگران اخراجی بود در خیابان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و ربوده شد. یک ماه بعد از این تاریخ، اسانلو با قرار وثیقه آزاد شد.
منصور اسانلو در تابستان سال ۱۳۸۶ برای بار سوم بعد از شرکت در اجلاس سالیانه «اتحادیه بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل» در لندن بازداشت شد و از آن تاریخ در زندان به سر برده است. در این سال‌ها سلامت وی بارها به خطر افتاده و مورد آزار و اذیت و ضرب‌وشتم مقامات زندان قرار گرفته است. منصور اسانلو وضعیت جسمانی نامناسبی داشته و در زندان به بیماری قلبی دچار شده است و مقامات پزشکی دست‌کم ۳ بار رای به عدم اجرای مجازات زندان برای او داده‌اند که هربار این رای نادیده گرفته شده است. خواهر منصور اسانلو در اسفندماه سال گذشته اعلام کرده بود که ۳ رگ قلب برادرش مسدود شده و وی به معالجه و جراحی فوری نیاز دارد.
منصور اسانلو سال گذشته در نامه‌ای که با چهار زندانی سیاسی دیگر خطاب به رئیس‌جمهور برزیل نوشته بود، دفاع وی از حقوق انسانی سکینه آشتیانی، زنی که محکوم به سنگسار شده است را ستوده و از وی خواسته بودند تا در گفت‌وگو با مقامات ایرانی خواهان حفظ حقوق انسانی زندانیان ایرانی شده و آزادی آن‌ها را خواستار شود.
در سال های اخیر برخی دیگر از همکاران و هم‌فکران منصور اسانلو نیز به دلیل فعالیت‌های سندیکایی و کارگری بازداشت شده و در حبس به سر می‌برند. ابراهیم مددی، رضا شهابی و محمود صالحی برخی از این فعالان کارگری محبوس هستند که از حقوق اولیه‌ای مثل حق ملاقات حضوری با خانواده‌های خود محروم هستند. FS/SI

------------------------------

چهار روز مرخصی از زندان برای منصور اسانلو

منصور اسانلو در تیرماه سال ۱۳۸۶ به دست مأموران لباس شخصی بازداشت شد.
منصور اسانلو، از شناخته شده ترین فعالان کارگری در ایران، با تودیع وثیقه برای چهار روز زندان را ترک کرده است.
پروانه اسانلو، همسر آقای اسانلو به بی بی سی فارسی گفت که قرار است شوهرش روز ۱۶ خرداد به زندان بازگردد، اما ابراز امیدواری کرد که مرخصی وی تمدید شود.
آقای اسانلو، رئیس پیشین هیات مدیره سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه است که در سال ۱۳۸۶ به پنج سال حبس محکوم شد.
مقام های قضایی جمهوری اسلامی او را به تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی متهم کرده اند. وی این اتهام ها را بی اساس می داند.
تشکل های عفو بین الملل، کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری و فدراسیون بین المللی کارکنان حمل و نقل بارها خواهان آزادی منصور اسانلو شده اند. پروانه اسانلو روز پنجشنبه حال شوهرش را که گفته می شود به بیماری قلبی مبتلاست خوب توصیف کرد.
وی اخیرا به بی بی سی فارسی گفته بود: "وضعیت عمومی آقای اسانلو مناسب نیست و پزشکان معتقدند که او تحمل شرایط زندان را در این وضعیت ندارد."
آقای اسانلو ابتدا در زندان اوین تهران در بازداشت بود، اما سپس به همراه تعدادی از زندانیان سیاسی از جمله عیسی سحرخیز، احمد زیدآبادی و داوود سلیمانی به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد.
منصور اسانلو در تیرماه سال ۱۳۸۶ پس از آنکه در نزدیکی محل سکونتش در تهران از اتوبوس پیاده شد، با زور و ضرب و جرح به دست مأموران لباس شخصی بازداشت شد. مدتی بعد از دستگیری آقای اسانلو، دادگاه تجدیدنظر حکم پنج سال زندان او را تایید کرد.
او پیش از آن نیز یک بار به مدت هفت ماه و یک بار به مدت یک ماه در زندان بوده است.
دبیرکل فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل، ماه پیش در نامه ای به آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، درباره وضع جسمی منصور اسانلو و رضا شهابی، دو فعال سندیکایی زندانی در ایران، هشدار داد و خواهان درمان و آزادی سریع این دو شد.

بی بی سی - پنج شنبه ٠٢ ژوئن ٢٠١١ -١٢ خرداد ١٣٩٠

------------------------------

منصور اسانلو به قید کفالت آزاد شد

منصور اسانلو، رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، روز پنجشنبه به قید کفالت آزاد شد.
آقای اسانلو در تیر ماه سال ۱۳۸۶ توسط ماموران امنیتی در تهران بازداشت و در دادگاه به اتهام‌های امنیتی محکوم به پنج سال زندان شد.
وی در تابستان سال گذشته، در شرایطی که در زندان رجایی شهر کرج بود، به‌‌ همان اتهام‌های امنیتی به یک سال زندان دیگر محکوم شد.
آقای اسانلو در این مدت، از بیماری‌های متعددی، مانند قلب، چشم و کمر، رنج می‌برده است و بنا به تشخیص پزشکان، سه رگ قلب او مسدود شده است و نیاز به مداوای طولانی و در شرایط به دور از استرس دارد.
آزادی موقت او پس از فشارهای اتحادیه‌های بین المللی کارگری و سازمان‌های جهانی حقوق بشری و انتقادهای تشکل‌های کارگری در ایران، به ویژه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، در سالیان اخیر صورت گرفت.
مهدی کوهستانی‌نژاد، مشاور کنفدراسیون بین المللی اتحادیه‌های کارگری و عضو کنگره کار کانادا، به رادیو فردا می‌گوید: واقعیت این است که در پنج سال گذشته، در کنار سازمان‌ها و اتحادیه‌های بین المللی، پافشاری فعالین، اعضا و هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران یکی از دلایل عمده آزادی آقای اسانلو بوده است.
دیوید کاکرافت، دبیر کل فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل، نیز در گفت‌و‌گو با رادیو فردا، با ابراز خوشحالی خود و تمامی اعضای این اتحادیه بین المللی کارگری از آزادی منصور اسانلو روز پنجشنبه را به عنوان یک روز تاریخی برای مردم ایران توصیف می‌کند.
وی می‌گوید: البته هنوز شرایط آزادی موقت منصور برای ما هنوز روشن نیست، زیرا معلوم نیست که بدون قید و شرط آزاد شده است یا نه. اما به هر حال، او تحت برخی محدودیت‌ها قرار دارد.
آزادی منصور اسانلو، در شرایطی صورت گرفت که جمهوری اسلامی ایران سال گذشته به سازمان بین المللی کار، آی ال او، قول داده بود که او را در مدت چند روز آزاد خواهد کرد، اما این قول فقط یک سال بعد تحقق پیدا کرد.
در این زمینه، مهدی کوهستانی‌نژاد، مشاور کنفدراسیون بین المللی اتحادیه‌های کارگری و عضو کنگره کار کانادا، با اشاره به اینکه پرونده شکایت‌های اتحادیه‌های بین المللی کارگری از برخورد جمهوری اسلامی ایران با فعالین و تشکل‌های کارگری در شش سال گذشته بر روی میز مسئولان سازمان بین المللی کار در ژنو قرار داشته است، می‌گوید: پرونده سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در این مدت همیشه بررسی شده است. وی به این پرسش که آیا در روزهای اخیر تماسی میان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و سازمان بین المللی کار در مورد منصور اسانلو مذاکره صورت گرفته بود، پاسخ مثبت می‌دهد.
در این میان، دبیر کل فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل با اعلام اینکه منصور اسانلو هرگز نباید زندانی می‌شد، می‌افزاید: ما انتظار عفو او را نداریم، زیرا او کاری نکرده است که مقام‌های ایرانی بخواهند او را عفو کنند و در عین حال، اعلام چنین موضوعی به آن معناست که گویا کار خلاف قانونی انجام داده است.
وی با تاکید بر لزوم اعلام آزادی فوری، قطعی و بی‌قید و شرط منصور اسانلو می‌گوید: تنها کاری که او انجام داده، حمایت از تلاش کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران برای برخورداری از زندگی بهتر است. این موضوع ارتباطی با سیاست و جمهوری اسلامی ایران ندارد. منصور فقط کاری را انجام داده است که تمام کارگران در جهان انجام می‌دهند. آقای کاکرافت اشاره می‌کند که فعالان و رهبران کارگری در ایران باید بتوانند وظایف سندیکایی خود را انجام دهند و با اشاره به زندانی بودن ابراهیم مددی و رضا شهابی، از دیگر مسئولان سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، اضافه می‌کند: ما به کمپین خود برای آزادی این دو فعال کارگری ادامه خواهیم داد. دلیلی وجود ندارد که آنها در زندان باشند. آقایان مددی و شهابی مانند منصور اسانلو به وظایف سندیکایی خود عمل کرده‌اند و ما بر این عقیده‌ایم که آن‌ها باید آزاد شوند.
ابراهیم مددی، نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، همانند آقای اسانلو در تابستان سال ۱۳۸۶ و رضا شهابی، عضو هیئت مدیره این تکشل کارگری در خرداد سال گذشته بازداشت شدند.

رادیو فردا - ۱۲/۰۳/۱۳۹۰