افق روشن
www.ofros.com

اعتراضات مردم مصر در میدان تحریر ادامه دارد


بی بی سی - دویچه وله                                                                                      پنجشنبه ٩ تیرماه ١٣٩٠

خشونت‌های میدان تحریر مصر از سر گرفته شد

بى بى سى: تظاهرکنندگان ضد دولتی و پلیس در میدان تحریر مصر برای اولین بار طی هفته های اخیر با یکدیگر درگیر شده اند.
گزارش ها حاکی از زخمی شدن دهها نفر است. درگیری ها که از شب گذشته آغاز شد، بامداد امروز هم از سر گرفته شده است. پلیس ضد شورش به سوی صدها معترض گاز اشک آور پرتاب و تلاش کرد آنها را متفرق کند. در مقابل تظاهرکنندگان نیز به سوی پلیس سنگ پرتاب کردند.
شاهدان عینی گفته اند که این شدیدترین مورد خشونت‌ها طی هفته های اخیر بوده است.
تصاویری که پخش شده، زخمی ها را روی زمین و خونین نشان می دهد.
دفتر دادستانی مصر گفته است در مورد این خشونت ها، تحقیق خواهد کرد.
معترضان خواهان آن هستند که به روند محاکمه مقام‌های بلندپایه زمان حسنی مبارک، شتاب داده شود. آنها همچنین خواهان اعمال اصلاحاتی هستند که شورای نظامی پس از سرنگونی حسنی مبارک قول آن را داده بود.
خشونت ها از محل تجمع خانواده های کشته شدگان ناآرامی های ماه فوریه آغاز شد. این ناآرامی ها به حدی گسترش یافت که به سقوط حسنی مبارک، رئیس جمهور این کشور پس از دهه ها شد.
فعالان می گویند هنگامی که پلیس تلاش کرد این افراد را که جلوی ساختمان تلویزیون دولتی، بست نشسته بودند، متفرق کند، درگیری ها آغاز شد.
معترضان سپس جلوی ساختمان وزارت کشور جمع شدند و با پلیس درگیر شدند.
این درگیری به میدان تحریر کشیده شد و پلیس ضد شورش، خیابان اصلی منتهی به میدان تحریر را مسدود کرد و خودروهای زرهی را در اطراف میدان مستقر کرد.
گروهی از معترضان فریاد می زدند که خواهان سرنگونی حکومت هستند.
آنها از این که روند محاکمه مقام های بلندپایه سابق با تاخیر رو به رو شده، ابراز خشم کردند.
طی هفته های اخیر برخی از مقامات دولت حسنی مبارک به طور غیابی محاکمه شده اند.
حسنی مبارک که در حال حاضر در بیمارستان نظامی به سر می برد، قرار است سوم اوت با پسرانش در دادگاه حاضر شود.
او متهم است که در قتل دهها معترض در جریان اعتراضات ضد دولتی در این کشور دخالت داشته است.
آقای مبارک و خانواده اش همچنین به فساد و سوء استفاده مالی در جریان سه دهه حکومت بر مصر متهم هستند.

-----------------------

موجی از خشونت‌های تازه در پایتخت مصر

دویچه وله: میدان تحریر بار دیگر صحنه نبرد میان جوانان مبارز و نیروهای مسلح است.
در پایتخت مصر، طی شدیدترین درگیری‌ها از زمان سرنگونی رژیم حسنی مبارک، دهها نفر زخمی شدند. مخالفان خواهان برکناری افراد وابسته به رژیم سابق هستند، و حکومت از توطئه‌ای "ضدملی" سخن می‌گوید.
از شامگاه سه‌شنبه (۲۸ ژوئن) تا بامداد چهارشنبه مرکز قاهره و حوالی میدان "تحریر" (آزادی) شاهد درگیری‌های شدید میان جوانان معترض و نیروهای دولتی بود. مأموران پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان گاز اشک‌آور به کار بردند. بنا به گزارش‌های رسمی، از شامگاه سه‌شنبه حدود ۴ هزار نفر در میدان تحریر و پیرامون عمارت وزارت کشور مصر گرد آمده بودند، که نیروهای پلیس برای متفرق کردن آنها اقدام کردند.
به گفته وزارت بهداری مصر، طی درگیری‌های شامگاه سه‌شنبه و بامداد چهارشنبه ۵۹۰ نفر زخمی و به بیمارستان‌ها منتقل شدند. در میان آنها هم افراد معترض و هم مأموران پلیس وجود داشتند. حدود ۴۰ نفر جراحت‌های جدی داشته‌اند که زیر درمان هستند.
در اطلاعیه ستاد ارتش، که از زمان سقوط مبارک بر کشور حکومت می‌کند، آمده است که عناصر تندرو "قصد دارند میان ملت و ارتش تفرقه ایجاد کنند و ثبات کشور را به هم بزنند ". در برابر جبهه نیروهای دموکراتیک، طرفداران رژیم پیشین را برای درگیری‌ها مقصر می‌داند. به گفته شاهدان عینی عده‌ای "لباس شخصی" با چماق و چاقو به تظاهرکنندگان حمله کردند. گفته می‌شود که اتوبوس‌هایی آنها را به میدان تحریر آورده بود.
مخالفان حکومت همچنین عقیده دارند که نیروهای پلیس با حضور وسیع در شهر و بستن خیابان‌ها شرایطی تحریک‌آمیز به وجود آوردند. پس از آن که مأموران پلیس، با گاز اشک‌آور به جمعیت حمله کرد، جوانان مبارز به پرتاب سنگ و کوکتل مولوتوف پرداختند.
بزرگداشت "شهیدان انقلاب" روز سه شنبه اعضا و هواداران گروه‌های انقلابی برای تجلیل از افرادی گرد آمده بودند که در پیکار علیه رژیم دیکتاتوری حسنی مبارک جان خود را از دست داده‌اند. اجتماع تظاهرکنندگان به سوی ساختمان تلویزیون دولتی، وزارت کشور و به ویژه "میدان تحریر" کشیده شد.
خواست اصلی تظاهرکنندگان دستگیری و محاکمه مقاماتی است که برای کشته شدن بیش از ۸۰۰ نفر در جریان انقلاب مصر، مسئول شناخته می‌شوند. آنها همچنین علیه محمد حسین طنطاوی، رئیس شورای نظامی، و عصام شرف، رئیس دولت موقت، شعار می‌دادند و کناره‌گیری آنها را می‌خواستند.

AA/MM