#اعتراضات - از میان آنها: اعتراض اپراتورهای پستهای فشار قوی برق
تجمع اعتراضی کارگران نیشکر هفتتپه در پی خودکشی یکی از کارگران
در پی کشف جسد یکی از کارگران نیشکر هفتتپه، همکاران او دست به تجمع اعتراضی زدند.
جسد بیجان «علی نقدی» کارگر جوان نی بر نیشکر هفتتپه صبح روز سه شنبه، در کانال آبیاری واقع در مسیر شهرحر - هفتتپه پیدا شد. به گفته همکاران علی نقدی، او به دلیل عدم توان بازپرداخت بدهیهای خود خودکشی کرده است.
تعویق پرداخت مزدها کارگران نیشکر هفتتپه را با مشکلات معیشتی زیادی مواجه کرده است به نحوی که بسیاری از کارگران حتی توان خرید مواد غذایی را ندارند و بابت خرید اقلامی مانند نان به دکانداران بدهکارند.
روز ۴ آبان نیز یک کارگر اخراجی نیشکر هفتتپه به نام بهروز نیکوفر که پسر و دختر ۱۰ تا ۱۲ ساله خود را نیز به همراه داشت در محوطه کارخانه به قصد خودسوزی بر روی خود بنزین ریخت. او قصد داشت خود و فرزندانش را مقابل کارخانه بکشد اما توسط کارگران نجات یافت.
اعتصاب نیروهای شرکت نیکنام صدرا بوشهر
کارگران شرکت نیکنام صدرا واقع در بوشهر در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای خود از مهرماه دست به اعتصاب زدند.
اعتراض دانشجویان دانشگاه علامه به فضای امنیتی دانشگاه
جمعی از دانشجویان دانشگاه علامه در گردهمایی موسوم به «همایش امید اجتماعی» با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراض خود را به کالایی شدن آموزش، عملکرد ریاست دانشگاه و فضای امنیتی دانشگاه ابراز کردند. بنا بر گزارشی که از سوی یکی دانشجویان برای زمانه ارسال شده بر روی پلاکاردهایی که دانشجویان در دست داشتند از جمله نوشته شده بود:
دانشجو کیلویی چند آقای سلیمی؟
دوستانمان را آزاد کنید
دانشگاه پادگان تدبیر امید چاخان
تدبیر این وزارت علم است یا تجارت؟
بنا بر گزارش، «پلاکاردهای دانشجویان توسط افرادی ناشناس و نامربوط به دانشگاه علامه از آنها گرفته و ضبط شد. این افراد ناشناس در حالی وارد دانشگاه شدند و به ضبط پلاکاردهای دانشجویان معترض پرداختند که ورود به دانشکده علوم اجتماعی بدون کارت دانشجویی ممنوع است.حراست این دانشگاه حتی از ورود اعضای خانواده دانشجویان و دانشجویان سابق این دانشگاه بدون کارت جلوگیری می کند. به طور معمول در این دانشکده فضای امنیتی حکمفرماست. رئیس حراست دانشگاه پس از خروج دانشجویان از سالن یکی از دانشجویان را به طور شفاهی فراخوانده و در رابطه با این اعتراض دانشجوبان به تهدید وی پرداخت. این در حالی بود که رئیس دانشگاه در پاسخ به ما در سخنرانی خود گفته بود: ما با رویی گشاده با انتقادات دانشجویان برخورد می کنیم.»
تجمع اعتراضی بازنشستگان مقابل وزارت کار
بازنشستگان کشوری، لشگری و تامین اجتماعی که روز دوم اسفند در اعتراض به وضعیت معیشتی خود مقابل مجلس تجمع کرده بودند سهشنبه ۸ اسفند مقابل وزارت کار اجتماع کردند. آنها از جمله شعار میدادند:
دزدی اگر کم بشه مشکل ما حل میشه.
«پیشکسوتان پیشرو کشور» در گزارشی از تجمع امروز تعداد شرکتکنندگان را که از مناطق مختلف ایران به تهران آمده بودند حدود سه هزار تن ارزیابی کرده و نوشتهاند به هنگام شروع تجمع حضور نیروهای امنیتی مقابل وزارت کار بسیار پر رنگ بود. حضور نیروهای امنیتی تا دهها متر اطراف چنان گسترده بود که برخی از بازنشستگان به تصور این که تجمع لغو شده، محل را ترک کردهاند. با اضافه شدن به جمعیت، نیروهای امنیتی به اجبار افراد را به داخل محوطه فرستادند.
در ادامه گزارش آمده است:
«از سوی وزارتخانه همکاران را به داخل دعوت کردند ولی اعلام شد تا جناب وزیر حضور نداشته باشند کسی داخل نخواهد رفت و به این ترتیب و با قول حضور ایشان اکثر قریب به اتفاق دوستان به داخل سالن رفتند و تعدادی حدود ۳۰۰ تن از همکاران خارج از ساختمان ماندند . در داخل سالن دو تن از دوستان صحبت کرده و خواستههای به حق و قانونی را اعلام نمودند و پس از آن جناب تقی زاده رئیس صندوق به صحبت پرداختند ولی به علت عدم حضور وزیر تا آن زمان، همکاران داخل سالن نمانده و خارج شدند تا زمانی که اعلام شد جناب وزیر در داخل سالن حضور دارند و مجدد دوستان به داخل باز گشتند. در دومین حضور همکاران در سالن بعد از صحبتهای دو تن از دوستان و قرائت قطعنامه توسط یکی ازهمکاران پر تلاش، بانو جلودار زاده سخنرانی کرده و اعلام عمودند، با تمام قوی به همراه سایر نمایندگان همسو از حقوق قانونی بازنشستگان دفاع کرده و زبان گویای بازنشستگان خواهند شد و قول دادند قطعنامه امروز را روز یکشنبه در صحن علنی مجلس قرائت نمایند. پس از صحبت های ایشان جناب وزیر صحبت کرده و قول دادند به همراه همکاران خود با تمام توان در رفع مشکلات بازنشستگان تلاش خواهند کرد و اعلام کردند در تلاش هستند به میزان اعلام شده برای همسان سازی تا حد قابل توجهی اضافه نمایند و قول دادند در مورد مشکل بازنشستگان در هیئت دولت صحبت کرده و قطعنامه را در جلسه هیئت دولت قرائت نمایند بعد از صحبت های ایشان با این پیام که تا تحقق خواستههای قانونی حرکتهای اعتراضی ادامه خواهد داشت تجمع خاتمه یافت.»
بخشی از قطعنامه تجمع ۸ اسفند بازنشستگان مقابل وزارت کار:
«بعد از ۳۰ سال درخواست اجرای عدالت کمترین و طبیعیترین خواسته ما است و انتظار داریم حال که دولت و مجلس دم از دغدغه بازنشستگان می زنند و ادعا دارند در تلاش برای بهبود معیشت بازنشستگان هستند یک بار برای همیشه به خواستههای قانونی بازنشستگان توجه کرده و مشکل را از ریشه حل کنند. جناب ربیعی فرموده: دولت برای جلوگیری از افتادن بازنشستگان در تله فقر و افزایش حقوق آنان متناسب با شیب تورم، طی هفت سال سیاستگذاری کرده است. جناب ربیعی: ما سال هاست که در تله فقر افتاده ایم و با روش پلکانی شما هرگز از این تله خارج نخواهیم شد و فاصله حقوقی ما با سایرین سال به سال بیشتر می شود. ما را با این واژهها بازی ندهید. خواستههای خود را بارها و بارها به روشهای گوناگون بیان کرده و باز هم خواهیم گفت به امید استیفای حقوق قانونی و اجرای عدالت.»
اتحاد بازنشستگان هفته گذشته در بیانیه مشترکی با سندیکای شرکت واحد و سندیکای نیشکر هفتتپه خواستار تعیین ۵ میلیون تومان بعنوان حداقل دستمزد سال ۹۷ شده است.
تجمع اپراتورهای برق مقابل وزارت نیرو
صبح سهشنبه ۸ اسفند گروهی از اپراتورهای پستهای فشار قوی برق مقابل وزارت نیرو تجمع کردند. اپراتورها که به نمایندگی از ۴۱۰۰ تن همکاران خود از مناطق مختلف کشور برای شرکت در گردهمایی به تهران آمده بودند.
اپراتورها که بارها در اعتراض به عدم تبدیل قراردادشان به قرارداد مستقیم با وزارت نیرو اعتصاب و اعتراض کردهاند سرانجام در خرداد سال جاری موفق شدند وزارت نیرو را ناگزیر کنند طرح جذب آنها را ابلاغ کند اما این ابلاغیه هنوز به اجرا گذاشته نشده است.
تجمع سپردهگذاران کاسپین در رشت
سپردهگذاران کاسپین در رشت در تداوم تجمعات ماراتنی خود سهشنبه ۸ اسفند نیز مقابل دفتر این موسسه مالی تجمع کردند. آنها به سمت ساختمان و شیشههای کاسپین تخممرغ و رنگ پرتاب کرده و شعار میدادند:
لاریجانی قاضیه با دزدها هم بازیه
مدیران کاسپین عوامل دزدیان
کاسپین دزدی میکنه دولت کاری نمیکنه
نیروی انتظامی به هوش باش مالباختهایم نه اوباش
کشور ما دزدخونه است توی جهان نمونه است
ادامه اعتصاب کارگران فولاد اهواز: کارگران در خیابان سفره خالی پهن کردند
کارگران گروه ملی فولاد اهواز سهشنبه در هفتمین روز اعتصاب خود مقابل استانداری تجمع کردند. آنّها امروز در خیابان سفره خالی پهن کردند و شعار سر دادند. از شعارهای امروز کارگران:
توپ تانک فشفشه، حساب باید پر بشه
سفره ما خالیه، ظلم و ستم کافیه
حسین حسین شعارشون، دزدیه افتخارشون
عرضه کار ندارید، پست رو کنار بذارید
حقوق به ما نمیدن، مرگ بر آمریکا
سومین روز اعتصاب کارگران شرکت صدرا پارس جنوبی
کارگران شرکت صدرا پارس جنوبی که چند ماه است دستمزد نگرفتهاند دوشنبه ۷ اسفند برای سومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند.
یک هفته اعتصاب معلمان حقالتدریسی اندیمشک
معلمان حقالتدریسی اندیمشک یک هفته است در اعتراض به تعویق مطالبات خود در اعتصاب بسر میبرند. آنها اعلام کردهاند تا پرداخت مطالباتشان از اعتصاب دست نمیکشند.
تجمع کارکنان کارخانه نساجی بروجرد
کارگران نساجی بروجرد سهشنبه ۸ اسفند برای چندمین بار در اعتراض به تعویق مزدها اعتصاب کردند.
-------------------
دوشنبه ٧ اسفند ۱۳۹٦ - ۲٦ فوریه ۲۰۱٨
#اعتراضات - از میان آنها: اعتصاب کارگران پیمانی پالایشگاه گاز ایلام
کارگران گروه ملی فولاد اهواز: این همه بی عدالتی،هرگز ندیده ملتی
اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد اهواز که از اول اسفند آغاز شده دوشنبه ۷ اسفند نیز ادامه یافت. کارگران با خواست پرداخت حقوقهای معوقه آذر، دی، بهمن و همچنین تعیین تکلیف پرداخت حقوق اسفندماه، عیدی و پاداش، پرداخت معوقات بیمه تامین اجتماعی، برقراری بیمه تکمیلی پرسنل و ساماندهی و برقراری مجدد سرویس های ایاب و ذهاب برای چهارمین بار مقابل استانداری تجمع کردند.
علیرغم ادامه اعتصاب کارگران و تجمع آنها مقابل استانداری و راهپیمایی در شهر مسئولان تا کنون واکنشی نشان ندادهاند. با این که ۴ هزار کارگر این کارخانه مطالبات معوقه دارند مالک مجتمع یکشنبه ۶ اسفند حقوق آذر کارگران زیر فوق دیپلم را پرداخت که تعدادشان از ۶۳ تن تجاوز نمیکند.
کارگران امروز مقابل استانداری شعار میدادند:
کارخونه رو فروختن، پول ما رو نمیدن
این همه بی عدالتی، هرگز ندیده ملتی
مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر
عزا عزا امروز، روز عزا است امروز، گروه ملی بیچاره صاحب عزاست امروز.
اعتصاب کارگران و پیمانکاران فولاد خراسان
دوشنبه ۷ اسفند سومین روز از تجمع کارگران و پیمانکاران فولاد خراسان بود که ۱۰ ماه حقوق و دستمزد عقبافتاده دارند.
اعتصاب کارگران کارخانه فولاد ارومیه
دوشنبه ۷ اسفند کارگران فولاد ارومیه که ۸ ماه تا یک سال دستمزد معوقه دارند مقابل استانداری آذربایجان غربی در ارومیه تجمع کردند. این چندمین تجمع کارگران با خواست مطالبات معوقه است.
اعتصاب کارکنان انبار نفت جدید ارومیه
دوشنبه ۷ اسفند کارگران شرکت نفت جدید ارومیه در اعتراض به ۸ ماه مزد معوقه و عدم پرداخت حق بیمه مقابل ساختمان شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی در تهران تجمع کردند.
شعار کارگران اعتصابی پالایشگاه گاز ایلام: استاندار نیایی، میآییم
تحصن کارگران پیمانی پالایشگاه گاز ایلام یکی ازشرکتهای تابعه شرکت ملی گاز ایران دوشنبه ۷ اسفند وارد دومین روز خود شد.
کارگران که مطالبات معوقه ۵ ساله دارند خواستار پاسخگویی استاندار به مطالبات خود شدند. شهریار داریپور در واکنش به اعتصاب ۷۰۰ کارگر پیمانی که بیش از ۱۰ سال سابقه کار دارند و پرداخت مطالباتشان به تعویق افتاده گفته فقط مدیر کارکنان رسمی هستم.
کارگران امروز شعار میدادند:
مدیر نالایق نمی خوایم نمی خوایم.
آنها خواستار پاسخگویی استاندار شدند و شعار میدادند:
استاندار کجایی کجایی
استاندار نیایی میآییم.
کارگران شهرداری مهاباد ۱۲ اسفند اعتصاب میکنند
کارگران و کارکنان شهرداری مهاباد که ۷ ماه است حقوق نگرفتهاند به شهرداری و شورای شهر مهاباد ۶ روز فرصت دادهاند تا مطالبات معوقه کارگران را بپردازد.
حدود ۷۰۰ کارگر شهرداری مهاباد که در اثر تعویق دستمزدها با مشکلات معیشتی بسیاری روبرو هستند اعلام کردهاند در صورت عدم پرداخت مطالباتشان از ۱۲ اسفند اعتصاب خواهند کرد.
اخیرا یکی از کارکنان شهرداری مهاباد به نام هلمت کریمی خود را حلقآویز کرد. گفته میشود این اقدام به خودکشی و مرگ ۳ تن دیگر از کارگران و کارکنان شهرداری ناشی فشارهای اقتصادی بوده است. یکی از این کارکنان به نام کریم احمد پور به دلیل نپرداختن حق بیمه نتوانسته بود از امکانات بیمه درمانی استفاده کند و قادر به تامین هزینه داروی مورد نیاز خود نبوده است.
برخی رسانه های محلی گزارش داده اند شهرداری مهاباد که ۷ ماه حقوق کارکنان خود را نپرداخته به سفارش اداره اطلاعات، دهها میلیارد تومان صرف تهیه و نصب دوربینهایی در چهار راه ها و خیابان های اصلی شهر کرده است.
تجمع اعتراضی کشاورزان ورزنه
یکشنبه ۶ اسفند گروهی از کشاورزان ورزنه اصفهان در اعتراض به خشکانیدن زاینده رود و نبود آب برای کشاورزی برای چندمین بار تجمع اعتراضی به پا کردند.
کارگران کارخانه روغن فریکو همچنان از خروج تولیدات کارخانه ممانعت میکنند
اعتصاب و تحصن کارگران کارخانه روغن خوراکی واقع در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان دوشنبه ۷ اسفند وارد هفتمین روز خود شد. صدها تن از کارگران که ۵ ماه است دستمزد نگرفتهاند یکشنبه نیز مقابل در جنوبی شرکت تجمع کردند و مانع از خروج محصولات کارخانه شدند.
یکی از کارگران اعتصابی گفته است:
«دو ماه پیش هم ما مقابل فرمانداری تجمع کردیم و گفتند به کارتان برگردید، مسئله پرداخت حقوق حل شد، اما انگار مسئولان هم نمیتوانند مشکلی را حل کنند، حتی موقع سفر رئیس جمهور قول دادند و بعد نه تنها کسی جوابگو نیست بلکه تهدید به اخراج هم شدهایم.»
اتحادیه آزاد کارگران ایران در گزارشی از اعتصاب در این کارخانه نوشته است هیات مدیره این شرکت یکشنبه ابلاغیهای صادر کرده و پرداخت مطالبات بهمن و اسفند کارگران را به پایان اعتصاب منوط کرده است.
کارگران گفتهاند هنوز حقوق مهر و آبان آنان پرداخت نشده و تکلیف پرداخت عیدی و پاداش کارگران نیز روشن نیست. آنها گفتهاند کارفرما با وعده و وعید قصد دارد اعتصاب آنان را بشکند و زمان بخرد. از این رو آنها تا زمان واریز حقوق های معوقه به حساب هایشان، به اعتصاب و تحصن شبانه روزی خود در مقابل کارخانه ادامه خواهند داد.
اعتراض یک هنرمند به عدم پرداخت حقالزحمه توسط شهرداری مریوان
ابراهیم ادوایی به سفارش شهرداری مریوان چند مجسمه برای نصب در نقاط مختلف شهر ساخته است اما شهرداری حقالزحمه او را پرداخت نمیکند.
تجمع دستفروشان امام زاده حسن
دستفروشان منطقه امامزاده حسن دوشنبه ۷ اسفند در اعتراض به آزار دستفروشان توسط ماموران شهرداری تظاهرات کردند.
أآنها شعار میدادند: «مرگ بر بساطی، درود بر شهرداری».
ادامه اعتصاب در بانه و پیرانشهر و فهرست مطالبات کاسبان و کولبران
در سومین روز اعتصاب عمومی در بانه و پیرانشهر بیانیهای حاوی مطالبات اعتصابکنندگان به شرح زیر منتشر شد. بیانیه کمپین اعتصاب عمومی کاسبکاران و کولبران کردستان ٧ اسفند ١٣٩۶ خواستهای اعتصابکنندگان را چنین اعلام کرده است:
«بازگشایی مرزها بدون قید و شرط همین فردا، آزادی کاسبان زندانی، پرداخت بیمه بیکاری به تمام بیکاران بالای ۱۶ سال، پرداخت غرامت به کولبران و کاسبکاران آسیب دیده و پرداخت غرامت به خانوادههای کولبران و کاسبانی که کشته شدهاند، پرداخت حق بازنشستگی به کاسبان ۶۶ سال به بالا.»
سید علی ترابی فرماندار پیرانشهر در روز دوم اعتصاب در این شهر با تعدادی از نمایندگان کاسبان دیدار کرد و وعده رسیدگی داد.
در پی اعتصاب سراسری در بانه و پیرانشهر، استاندار کردستان که قرار بود یکشنبه برای گشایش یک پروژه به بانه سفر کند، سفر خود را به تعویق انداخت.
اعتراض خیابانی سپردهگذاران موسسه البرز
سپردهگذاران موسسه مالی البرز ٧ اسفند باز تجمع اعتراضی برپا کردند. آنها که عملا مانع تردد در خیابان ولیعصر تهران شده بودند شعار میدادند:
پول پس انداز ما دزدی و غارت شده
تجمع اعتراضی کاسبان پلاسکو مقابل شھرداری منطقە فیلم
گروهی از کاسبان ساختمان پلاسکو دوشنبه ۷ اسفند نیز تجمع اعتراضی برپا کردند. آنها که مقابل شهرداری منطقه ۱۲ تهران تجمع کرده بودند شعار میدادند:
بنیاد خیانت میکنە، شھردار حمایت میکنە
اعتصاب غذا و تحصن دانشجویان علوم پزشکی شوشتر
جمع کثیری از دانشجویان علوم پزشکی شوشتر دوشنبه ۷ اسفند در اعتراض به عدم پاسخگویی مسئولان به خواستهای صنفی، رفاهی و آموشی خود در محوطه دانشگاه بست نشستند و از خوردن غذا خودداری کردند. دانشجویان اعلام کردهاند تا پاسخگویی به مطالباتشان به تحصن ادامه خواهند داد.
-------------------
یکشنبه ٦ اسفند ۱۳۹٦ - ۲۵ فوریه ۲۰۱٨
#اعتراضات - از میان آنها: اعتراض رانندگان شرکت واحد
اتوبوسهای شرکت واحد با چراغهای روشن حرکت کردند
رانندگان شرکت واحد یکشنبه ششم اسفند در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود اتوبوسها را با چراغهای روشن به حرکت درآوردند.
آکسیون با فراخوان سندیکای کارگران و رانندگان شرکت واحد برگزار شد و در فراخوان آن آمده بود:
«مدیریت شرکت واحد در سال جاری تهاجمات وسیعی نسبت به قطع مطالبات بهحق کارگران کرده است. مطالبات مربوط به شارژ کارت اعتباری، لباس فرم رانندگان و لباس کار کارگران تعمیرگاه و توقفگاه، ارتقاء گروه رانندگان همچنین تسهیلات بلاعوض مسکن برای اکثریت رانندگان معوق شده است. و رانندگان و کارگران در این زمینه اعتراضات جدی دارند.»
به گزارش سندیکای شرکت واحد مدیران سامانه ۷ بی آر تی در ایستگاهها مستقر و مانع از چراغ روشن کردن رانندگان میشدند.
تجمع سپردهگذاران در تهران، میاندوآب و مشهد
اخباری از تجمع اعتراضی یکشنبه ۶ اسفند سپردهگذاران موسسات مالی لااقل در سه شهر ایران منتشر شده است: تجمع اعتراضی سپردهگذاران کاسپین و تعاونی البرز ایرانیان مقابل مجلس در تهران، تجمع سپردهگذاران بانک قرضالحسنه میاندوآب و تجمع سپردهگذاران بدر توس مقابل استانداری در مشهد.
صدها تن از سپردهگذاران کاسپین و تعاونی البرز ایرانیان که مقابل مجلس تجمع کرده بودند بنرهایی در دست داشتند و شعار میدادند:
مجوزها بهانه بود، دزدیها زیرکانه بود
عرضه کار ندارید، پست رو کنار بذارید
مرگ بر سیف
سپردهگذاران خطاب به ماموران نیروی انتظامی که مقابل آنان صفآرایی کرده بودند، شعار میدادند:
برادرم به هوش باش، مالباختهایم نه اوباش
بر یکی از بنرهایی که سپردهگذاران بدر توس مقابل استانداری در مشهد در دست داشتند نوشته شده بود:
بدر توس فقط ۴ سال دروغ شنیده
ای وای از این جنایت، خدا بیا حمایت
ششمین روز اعتصاب کارگران فولاد اهواز
جمع بسیار وسیعی از کارگران شرکت ملی فولاد اهواز یکشنبه ۶ آذر در ششمین روز اعتصاب خود مقابل استانداری تجمع و سپس در خیابانهای شهر راهپیمایی کردند.
کارگران مقابل استانداری شعار میدادند:
کارخونه رو خوابوندن حقوقمو نمیدن، تا حقمو نگیرم از اینجا نمیرم
شعارهای کارگران حین راهپیمایی در خیابان امانیه به سمت میدان فلسطین:
مشگل ما حل نشه اهواز قیامت میشه
مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر
کارگران فولاد، کارگران نیشکر هفتتپه را به تظاهرات مشترک فراخواندند
جمعی از کارگران فولاد اهواز در پیامی خطاب به کارگران نیشکر هفتتپه از آنها خواستهاند دوشنبه در کنار کارگران فولاد مقابل استانداری تجمع کنند.
متن پیام به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران:
«کارگران شرکت هفت تپه درود بر شرفتان
ما کارگران گروه ملی فولاد اهواز فردا باز هم درب استانداری تجمع خواهیم کرد و از شما میخواهیم و از تمام کارگران استان که به تجمع ما بپیوندند تابیش از پیش اتحاد کارگری را به سرمایه دارنی که قصد بر چپاول مال کارگران را دارند بفهمانیم که ما کارگران همه یک پیکریم و همه باهم هستیم تا حقمان را بگیریم بدین وسیله از شما دعوت میکنیم به ما بپیوندید
جمعی از کارگران گروه صنعتی ملی اهواز.»
دومین روز اعتصاب عمومی در بانه و پیرانشهر
اعتصاب عمومی در بانه و پیرانشهر که از شنبه ۵ اسفند در اعتراض به بستن گذر مرزی … و در اعتراض به بیکاری آغاز شده یکشنبه ۶ اسفند نیز ادامه یافت. در پی توافق دولتهای ایران و عراق برخی گذرهای مرزی محل عبور کولبران مسدود شده و قرار است تعداد دیگری از گذرگاهها بسته شود که دهها هزار تن از ساکنان منطقه را با مشکل مواجه میکند.
اعتصاب کارگران فرآوردههای لبنی بینالود نیشابور
کارگران شرکت فرآوردههای لبنی بینالود نیشابور که ۷ ماه است حقوق نگرفتهاند، یکشنبه ۶ اسفند دست به اعتصاب و تجمع اعتراضی زدند.
اعتصاب کارگران شرکت ارکان ثالث شاغل در پالایشگاه گاز ایلام
کارکنان که بهواسطه این شرکت در پالایشگاه گاز ایلام کار میکنند یکشنبه ۶ اسفند در اعتراض به تبعیض در پرداخت دستمزدها و امکانات رفاهی و عدم پرداخت چند سال حق سنوات اعتصاب کردند. بر بنری که کارگران بهمراه داشتند خطاب به بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت نوشته شده بود: آقای زنگنه تبعیض تا کی؛ چرا مطالبات ۵ ساله ما را پرداخت نمیکنید؟
تجمع کارگران سامان کاشی مقابل دفتر امام جمعه بروجرد
کارگران کاشی سامان بروجرد در تداوم تجمعات اعتراضی خود به تعویق مطالبات یکشنبه ۶ اسفند مقابل دفتر امام جمعه بروجرد تجمع کردند.
تجمع همزمان کارگران فولاد قزوین و پارس آرمان شفق در مقابل فرمانداری تاکستان
فرمانداری تاکستان روز یکشنبه شاهد تجمع همزمان کارگران دو کارخانه بود که به ماهها معوقات مزدی اعتراض داشتند و خواستار پاسخگویی مقامات فرمانداری بودند.
کارخانههای «فولاد قزوین» و «آرمان شفق» کارفرمای واحدی دارند. شرکت راه ابریشم که از مدتی پیش مسئولیت این دو واحد تولیدی را برعهده گرفته سه ماه است دستمزد و ملحقات مزدی کارگران را نپرداخته است.
کارگران علاوه بر مزد سه ماه اخیر هر یک ۲ تا ۳ میلیون تومان نیز از کارفرمای قبلی طلبکارند و حق بیمهشان نیز از آبان پرداخت نشده است.
تجمع اعتراضی کارگران سد غلامان در خراسان شمالی
گروهی از کارگران سد غلامان واقع در خراسان جنوبی یکشنبه ۶ اسفند در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد خود تجمع اعتراضی برپا کردند. کارگران گفتهاند پیمانکار پروژه شرکت پروفیل راه، مطالبات خود را از اداره آب منطقهای دریافت کرده اما دستمزد کارگران را نمیپردازد.
-------------------
پنجشنبه ۳ اسفند ۱۳۹٦ - ۲۲ فوریه ۲۰۱٨
#اعتراضات - از میان آنها: اعتصاب کارگران شرکت کیسون پیمانکار پتروشیمی سبلان
اعتصاب کارگران شرکت کیسون پیمانکار پتروشیمی سبلان
کارگران شرکت پتروشیمی سبلان در اعتراض به ۶ ماه دستمزدهای پرداخت نشده در اعتصاب بسر میبرند. این کارگران بواسطه شرکت پیمانکاری کیسون در پتروشیمی سبلان کار میکنند.
تجمع کارگران عسلویه در اعتراض به عدم دریافت هشت ماه حقوق
فیلم کوتاهی که در فضای مجازی منتشر شده، حاکی از اعتصاب کارگران پتروشیمی عسلویه است که ۸ ماه است دستمزد نگرفتهاند.
تجمع کارگران آجر ماشینی آزادشهر مقابل فرمانداری
کارگران آجر ماشینی «گنبد» روز ۳ اسفند در اعتراض به عدم دریافت دستمزد، نپرداختن حق بیمه، و توقف تولید مقابل فرمانداری ازاد شهر تجمع کردند.
آجر ماشینی گنبد در جاده آزادشهر – مینودشت واقع شده و بعلت بدهی به اداره گاز، حدود ۵ ماه تعطیل بود. کارگران زمانی که تقاضای بیمه بیکاری کردند متوجه شدند بیمه بیکاری به آنها تعلق نمیگیرد زیرا کارفرما حق بیمه آنها را نپرداخته است.
برخی کارگران با سابقه این شرکت نیز که مشمول بازنشستگی میشوند بدلیل عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرما نتوانستهاند بازنشسته شوند.
یکی از کارگران معترض گفته است کارفرما در ازای ۱۳ سال کار او، تنها ۹ ماه حق بیمه پرداخته است.
نماینده کارفرمای آجر ماشینی آزادشهر ضمن تائید بدهی این شرکت به اداره گاز گفته است «در استان همه شرکتهای آجر ماشینی از ۵۰۰ میلیون تا دو میلیارد تومان بدهی دارند و تا بحال یک بار هم گاز آنها قطع نشده است.» او بعنوان نمونه به شرکتی که صاحب آن برادر مدیر عامل اداره گاز استان و مشاور استاندار است اشاره کرده و پرسیده است چرا گاز آن شرکت قطع نشده است؟
شرکت آجر ماشینی گنبد حدود ۳ میلیارد تومان نیز به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
اعتصاب معلمان ۴ مدرسه متوسطه در بندرماهشهر
به گزارش کانون صنفی معلمان، دبیران ۴ دبیرستان ماهشهر در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه اضافهکاری سال جاری و ۳ ماه از سال گذشته از چهارشنبه ۲ اسفند دست به اعتصاب زدهاند. آنها پیش از اعتصاب مطالبات خود را از طریق آموزش و پرورش و فرمانداری بندر ماهشهر پیگیری کرده اما نتیجه نگرفته بودند.
اعتصاب معلمان ۴ مدرسه متوسطه در بندرماهشهر
به گزارش کانون صنفی معلمان، دبیران ۴ دبیرستان ماهشهر در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه اضافهکاری سال جاری و ۳ ماه از سال گذشته از چهارشنبه ۲ اسفند دست به اعتصاب زدهاند. آنها پیش از اعتصاب مطالبات خود را از طریق آموزش و پرورش و فرمانداری بندر ماهشهر پیگیری کرده اما نتیجه نگرفته بودند.
تجمع کارگران صدر فولاد خرمآباد مقابل استانداری
کارگران شرکت صدر فولاد (مجتمع فولاد لرستان) که از ۵ ماه پیش بدلیل تعطیلی شرکت بیکار شدهاند پنجشنبه ۳ اسفند مقابل استانداری لرستان تجمع کردند. آنها خواستار بازگشایی کارخانه و پرداخت مزدهای معوقه خود هستند.
کارخانه صدر فولاد از واحدهای تولید نورد در لرستان است و تعطیلی آن بدلیل «مشکل مالی» بیش از ۱۸۰ کارگر این کارخانه را بیکار و بلاتکلیف کرده است.
تجمع سپرده گذاران موسسه نهان نشان البرز
جمعی از سپرده گذاران موسسه نهان نشان البرز در کرج تجمع اعتراضی برپا کردند. موسسه مالی نهان نشان البرز وابسته به وزارت کشاورزی است.
تجمع پرسنل حراست بوستان بهشت مادران در اعتراض به اخراج
شهرداری منطقه ۳ تهران حدود ۶۰ تن از کارکنان حراست بوستان بهشت مادران را که مطالبات معوقه نیز دارند اخراج کرده است. این کارکنان پنجشنبه ۳ اسفند مقابل شهرداری تجمع کردند.
باز هم اعتصاب در نیشکر هفت نپه
روز پنجشنبه سوم اسفند نیز در نیشکر هفت تپه اعتصاب بود. روز دوم اسفند کارگران در اعتراض به نپرداختن دستمزد آذرماه اعتصاب کردند اما مدیران شرکت به خواست کارگران توجهی نشان ندادند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران امروز بخشهایی از کارگران به اعتصاب ادامه دادهاند.
کارگران و نیز بازنشستگان نیشکر هفتتپه اعلام کردهاند روز ششم اسفند مجددا اعتصاب خواهند کرد.
محاکمه دانشجویان با اتهامات امنیتی و اعتراض شوراهای صنفی دانشجویان به بیعملی وزارت علوم
طی چند روز گذشته، تعدادی از دانشجویان و فعالان صنفی بازداشتشده در دیماه ۹۶ به دادگاه فراخوانده و با اتهامات سنگینی همچون اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام، اخلال در نظم عمومی، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی روبهرو شدند. دادگاه این دانشجویان قرار است هفته آینده برگزار شود. شوراهای صنفی دانشجویان با اعلام این خبر افزوده است پیگیری قضایی برخوردهای قهرآمیز و کیفری با دانشجویان با وزارت علوم است و مسئولان وزارت علوم وظیفه دارند پیگیر منع تعقیب دانشجویان شوند.
شوراهای صنفی دانشجویان رئیس دولت و وزیر آموزش عالی را به سبب دوگانگی در گرفتار و رفتار مورد اعتراض قرار داده و نوشته است:
« وضعیت قضایی دانشجویان مغایر با مواضع قبلی مسئولان است و این دوگانگی در رفتار و گفتار موجب ملتهبشدن بیشتر فضای دانشگاهها و سلب اعتماد عمومی خواهد شد. مسئولیت مستقیم چنین برخوردهای قهرآمیز و کیفری، با دولت و وزارت علوم است.»
شرکت واحد با شکایت از رانندگان مانع تجمع اعتراضی آنان شد
رانندگان بخش خصوصی شرکت واحد که در هفتههای گذشته چند تجمع اعتراضی برپا کردهاند، پنجشنبه سوم اسفند نیز قصد داشتند در ایستگاه مترو چیتگر تجمع کنند. به گزارش سندیکای شرکت واحد، شرکت اتوبوسرانی با شکایت قضایی از رانندگان، مانع برگزاری اعتراض ارام آنها شده است.
کارگران شهرداری الشتر ۱۰ ماه حقوق نگرفتهاند
کارگران شهرداری الشتر واقع در لرستان ۱۰ ماه مطالبات معوقه دارند. یکی از کارگران پرسیده است چرا مسئولان خود را به جای ما نمیگذارند تا اندکی از مشکلات ما و خانوادههایمان را درک کنند. او افزوده است:
« آیا تا به حال شنیدهاید که کسی از نانوایی نان قرض کند؟! متأسفانه برخی از ما چوبخطمان آن قدر نزد نانواییها و مغازههای فروش بالا رفته است که دیگر حاضر نیستند به ما قرض بدهند.»
کارگر دیگری که فرزندش به تازگی متولد شده گفته است: «فرزندم تازه به دنیا آمده و برای خرید پوشک و شیر خشک هم باید چوبخط داشته باشم، خدا پدر و مادر بعضی داروخانهها را بیامرزد که با دیدن وضعیت و فلاکت ما حداقل راضی میشوند که این اقلام را به ما قرض بدهند اما برخی کاسبها با دیدن ما رویشان را میگیرند و دیگر حاضر به فروش اقلام خود به ما بهصورت نسیه نیستند، البته تقصیری هم ندارند چوبخط ما بسیار بالا رفته و شاید هرکس دیگری بهجای آنها بود حاضر به فروش نسیه نمیشدند.»
به گفته رئیس شورای شهر الشتر، شهرداری این شهر هیچ منبع درآمدی ندارد و هم اکنون ۱۶ میلیارد تومان بدهکار است. به گفته او بخشی از بدهکاری شهرداری به ۲۰۰ کارگر آن به سالهای ۹۳، ۹۴ و ۹۵ برمیگردد. او وعده داده است شورای شهر تلاش خواهد کرد تا فرارسیدن نوروز مطالبات کارگران پرداخت شود.
-------------------
جمعبه ۴ اسفند ۱۳۹٦ - ۲۳ فوریه ۲۰۱٨
#اعتراضات – از میان آنها: فراخوان به اعتصاب عمومی در بانه
خطبههای نمازجمعه اهواز تحت الشعاع شعارهای کارگران فولاد
اعتصاب حدود ۴ هزار کارگر گروه ملی فولاد اهواز که از آبان ماه دستمزد نگرفتهاند یکشنبه ۲۹ بهمن آغاز شده است. مدیریت فولاد اهواز به جای پاسخگویی به مطالبات کارگران، در روز دوم اعتصاب آنها از کارگران خواست برای دریافت مزدهای معوقه تا سال ۹۷ صبر کنند. کارگران پنجشنبه ۳ بهمن مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده و در خواستار پاسخگویی مقامات استانداری شدند اما پاسخی نگرفتند.
به نوشته اتحادیه آزاد کارگران ایران، صدها تن از کارگران گروه ملی فولاد که پلاکاردهایی در دست داشتند امروز از ساعات اولیه آغاز نماز جمعه اهواز وارد محل نماز جمعه شده و دست به اعتراض زدند با این حال هیچیک از مسئولین حاضر در نماز جمعه نه تنها جوابگوی خواستها و اعتراضات آنان نشدند بلکه به مامورین امنیتی و نیروهای انتظامی دستور جلوگیری از اعتراض کارگران را دادند. اما کارگران بطور متحد و یکپارچه دست به ایستادگی زده و تا پایان نماز جمعه به اعتراض خود ادامه دادند.
فیلم کوتاهی از تجمع کارگران در فضای مجازی منتشر شده در نماز جمعه منتشر شده که نشان میدهد برگزار کنندگان نماز جمعه چند بار تلاش میکنند با فریادهای الله و اکبر اعتراضات کارگران را تحتالشعاع قرار دهند اما کارگران به سردادن شعار ادامه میدهند. کارگران از جمله شعار میدادند:
یه اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه
مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر
رسانههای ایران تا غروب جمعه درباره حضور اعتراضی صدها کارگر فولاد در نماز جمعه اهواز سکوت کردهاند. صدا و سیمای خوزستان در گزارش کوتاهی که از نماز جمعه امروز اهواز منتشر کرده نیز حضور کارگران را مسکوت گذاشته و تنها به نقل از میراحمدرضا حاجتی امام جمعه اهواز نوشته است: «رهبری بیان داشت که در بحث عدالت لنگ می زنیم؛ از این رو دولتمردان، نمایندگان مجلس و مسؤولان قوه قضائیه فرمایشات رهبری را سرلوحه قرار دهند و در تزریق عدالت در نظام اسلامی تلاش بیشتری نشان دهند.»
کارگران فولاد اهواز که در اثر تاخیر در پرداخت مزدها شرایط معیشتی دشواری دارند اعلام کردهاند تا دریافت یکجای سه ماه دستمزد معوقه و روشن شدن چگونگی پرداخت حقوق اسفند ماه و عیدی و پاداش و رسیدگی به دیگر خواستهایشان به اعتصاب و اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
یک کارگر فولاد اهواز: ۴ سال است دلمان برای یک لحظه خوش با خانواده تنگ شده است
یکی از کارگران گروه ملی فولاد اهواز روز قبل از حضور اعتراضی دستهجمعی کارگران در نماز جمعه در واکنش به موسوی مدیر شرکت که گفته بود برای حل مشکلات شرکت ۴۰ روز از خانواده خود دور بوده نوشت کارگران ۴ سال است روز خوش ندیدهاند. این کارگر پس از شرح مشکلات کارگران و خانوادههایشان، از موسوی خواسته است اگر توان حل مشکلات شرکت فولاد را ندارد، کنارهگیری کند.
بخشهایی از نامه:
«آقای موسوی اگر شما ۴۰ روز است که از نزدیک خانواده خود را ملاقات نکردهاید حداقل خیالتان راحت است که شب سر گرسنه بر بالین نمیگذارند.
حسرت هیچ نوع خوراکی و تفریحی بر دلشان نمانده است.
اگر از آنها دورید، با انواع وسایل ارتباطی با آنها در ارتباط هستید.
مشکل دارو و درمان ندارند.
ولی…..
آقای موسوی ۴ سال است که ما دلمان برای یک لحظه دیدن خانواده با دل خوش تنگ شده است.
۴سال است اگر چه با هم در یک منزل زندگی میکنیم از شدت شرم از صبر و چهرههای پر امیدشان به دستان پینهبسته ما فرسنگها با آنها فاصله داریم.
۴سال است حسرت یک روز خوش بدون نگرانی در دل ما و فرزندانمان مانده است.
۴سال است هر بار فرزندی در آغوش میگیریم ترس اینکه مبادا درخواستی داشته باشد و نتوانیم برایش فراهم کنیم لذت آغوش را به کاممان زهر میکند.
۴سال است اقوام و خویشاوندان ما را به چشم طفیلیهای مصرف کنندهایی میبینند و از ترس اینکه مبادا پولی جهت قرض از آنها درخواست کنیم از ما فراری هستند.
۴سال است کوچه به کوچه و پس کوچههای متتهی به منزلمان را که از مسیر مغازهها نمیگذرد را چون کف دست از بر شدهایم مبادا بقال سرکوچه تقاضای نسیهاش را بکند.
…
آقای موسوی ما نه با شما دشمن هستیم و نه مشکل شخصی داریم،
صادقانه و بیپرده و برادرانه خدمت شما عرض میکنیم،
اگر توانایی حل مشکلات و خروج از این معضل را دارید بسمالله و اگر نمیتوانید لطفا کنار بکشید و ما را به درد خود رها سازید.
قبل از آمدن شما هم کارگران این واحد تولیدی عظیم با دست فرو بردن در گلوی گرگهای زمانه حق خود را بزور گرفته و گرچه سخت ولی روزگار میگذراندند.»
فراخوان اعتصاب عمومی در بانه
در شهر بانه فراخوانی از سوی جمعی از کاسبان، کولبران، بازاریان و فعالان مدنی به اعتصاب منتشر شده است. طبق این فراخوان که در کانال خبری کولبرنیوز و چند کانال دیگر کردی منتشر شده، اعتصاب روز شنبه ۵ اسفند در اعتراض به بسته شدن گذر مرزی کونەمێرو در منطقە بانە سازمان داده شده که زندگی دهها هزار تن از ساکنان منطقه را مختل میکند..
در پی توافقات چندی پیش دولتهای ایران و عراق مبنی بر محدود و مسدود کردن بازارچەها وگذرگاهای فعال مرزهای کوردستان روز دوشنبه ۲ اسفند مقامات کردستان ایران با صدور بخشنامهای از کاسبان بازاچههای مرز کونەمێرو خواستند طی ۴۸ ساعت وسایل و بارهای خود را به خاک عراق منتقل کنند.
فراخواندهندگان اعتصاب در بانه نوشتهاند بستن این مرز درآمد دهها هزار نفر از ساکنان روستاها و شهرهای اطراف این مرز که بدلیل بیکاری از طریق کار در بازاچه و کولبری تامین معاش میکنند را قطع میکند.
بازارچه “کونه میرو” تنها بازارچهای نیست که تعطیل می شود و گفته می شود بازارچههای مرزی دیگری در کردستان تعطیل و گذرگاههای مرزی منتهی به آنها نیز قرار است بسته شوند که زندگی کاسبان و کولبران
پیرانشهر، سردشت، مریوان، روانسر، جوانرود، پاوه و ایلام را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
یک کولبر خطاب به مسئولان: چرا نان مردم را می دزدید؟
من یک کولبرنوجوان هستم که به دلیل بیکاری و نداشتن پول مجبور شدەام درسم را کنار بگذارم و به کولبری روی آورم. ولی باکمال تاسف امروز ۱۸مین روز است که مسئولین تمامی مرزها را بستهاند. من دوبارە “بیکار” گشتەام. البتە من تنها نیستم بلکه نزدیک به ۹۰۰۰ نفر یا شاید هم بیشتر هستیم. ۱۸روز است بازارچەها و معابر کاسبی ما را در منطقه مریوان، سروآباد و اورامانات مسدود کردەاند و ما را بدون هر گونە درآمدی رها کردەاند. تنهاکاری که برایمان مانده است یا باید خودکشی کنیم یا باید دیگر به سراغ دزدی و کارهای خلاف میل خودمان برویم. شاید این حرف من برایتان تعجب آور باشد ولی به خدا چارەای برایمان نگذاشتەاند. چون واقعا همەی ما بە شدت زیرفشاریم. یکی بچەاش مریضه، یکی همسرش در بستر بیماری قرار دارد ،یکی بدهکاره، یکی پول مدرسە و کتب درسی ندارد، دیگری شهریە و هزینە دانشگاهش را اگر پرداخت نکند زحمت یک سالش بە باد می رود و…
سوال ما از جمهوری اسلامی این است: بە این فکر کردەاید کە اگر همچنان بە مسدود کردن این مرزها ادامە بدهید و بە زودی بازگشایی نشوند چە اتفاقاتی میافتد؟ واقعا اگر هدفتان ایجاد هرج و مرج و روی آوری محتاجین بە دزدی و کشت و کشتار یکدیگر نیست چرا نان مردم را می دزدید؟
کسی کە پول تامین غذا، دارو و لباس بچەهایش را نداشتە باشد چە راە دیگری برایش باز گذاشتەاید؟!
از تمامی کسانی این متن را میخوانید خواهشمندم که دوستان و نزدیکانتان از وضعیت بغرنج ما مطلع کنید و حمایتمان کنید. من می دانم مسئولین بە خوبی شرایط بد زندگی مارا دیدە و می دانند، انتظار داریم بە وظیفە خود عمل کنند تا روزی کە شغل انسانی و امنی را برایمان تامین می کنند بە همەی بیکاران بیمە بیکاری بدهند و بازارچەها و مرزها کە محل کاسبی و امرام معاش صدها هزار جوان کردستان و ایران هستند را بازگشایی کنند.
مامور نیروی انتظامی یک دختر خیابان را با لگد به زیر کشید
یکی دیگر از دختران خیابان انقلاب غروب پنجشنبه سوم اسفند بر بالای سکویی در خیابان انقلاب قرار گرفت و حجاب را از سر برگرفت. در فیلمی که از این صحنه منتشر شده دیده میشود که یک مامور نیروی انتظامی به بالای سکو رفته و او را با لگد به پائین پرتاب میکند. جمعیتی که در محل حضور دارند به اعتراض مامور نیروی انتظامی را هو میکنند و او با کلمات رکیک معترضان را به مصاف میطلبد.
دختر خیابان انقلاب که روی زمین پرت شده بود برای مدتی توان حرکت را از دست داده و سپس بلند میشود. تلاش مردم برای نجات او به جایی نمیرسد. ماموران او را به همراه میبرند.
اعتصاب کارگران بخش تجهیزات نیشکر هفتتپه
مجتمع نیشکر هفتتپه جمعه ۴ اسفند نیز شاهد اعتصاب بود. این بار کارگران بخش تجهیزات در اعتراض به بازگشت مدیرانی که درپی اعتصاب ۶ روزه کارگران در مرداد از کار برکنار شده بودند، دست به اعتصاب زندند.
یکی از کارگران در واکنش به ورود نیروی انتظامی به کارخانه نوشته است:
«بازهم تا اعتراضی از طرف کارگران هفت تپه شد نیروی انتظامی وارد محوطهی صنعتی شد و شروع به گشتزنی در محوطه کرد.
نمیدانم نیروی انتظامی باید حافظ امنیت و آرامش مردم باشد یا بالعکس نیروی انتظامی همانند دیگر ارگانها مدافع این حضرات بیوجدان و مدیریت نالایق شده.
ولی به همه حضرات اعلام میکنیم ما پای حرفمان هستیم و از هیچ چیزی ترسی نداریم. نه بازداشت، نه تعلیق و نه اخراج.
فردا همه باهم و یکدل و یک صدا میشویم برای گرفتن حق خودمان. تا این کار را نکنیم هیچ کس پاسخ گو نمیشه»
بیانیه کانون نویسندگان درباره درگیری دراویش و نیروهای امنیتی
کانون نویسندگان ایران درباره درگیری میان دراویش گنابادی و ماموران نیروی انتظامی بیانیهای صادر کرده و نوشته است: «همه را برای همیشه نمیتوان خفه کرد. اگر دراویش به خیابان آمدهاند از آن روست که امنیت “خلوت”شان از آنها سلب شده است؛ اگر فریادشان را به خیابان آوردهاند از آن روست که در میان خود نیز حق ندارند صدایی داشته باشند. حاکمیت در برابر عقاید مخالف و متفاوت بیتاب است و این بیتابی به سوی او بازخواهد گشت».
کانون نویسندگان پس از توصیف رویدادهایی که از دوشنبه ۳۰ بهمن در اثر حمله نیروی انتظامی به دراویش گنابادی در مقابل کلانتری ۱۰۲ پاسداران روی داده افزوده است:
«هشدار اینکه ماجرای مشکوکی چون “حمله با اتوبوس” که منجر به کشته شدن سه مامور پلیس شد دستآویزی برای سرکوب شدیدتر و خشنتر دراویش و بهخون کشیدن اعتراضهای مسالمتآمیز دیگر گروههای مردم نشود. قطعا کشته شدن انسانها و آسیب دیدنشان امر پسندیدهای نیست، اما اگر نمیخواهیم شاهد چنین چیزهایی باشیم راه حلش سرکوب نیست؛ بلکه آزادی است: آزادی ابرازعقیده ، آزادی فرهنگی، آزادی فعالیت سیاسی و اجتماعی، آزادی تشکل ، آزادی . . . آزادی!»
طبق آخرین خبر منتشر شده توسط سایت «مجذوبان نور» حال چند تن از درویشانی که با اعمال خشونت در خیابان گلستان هفتم دستگیر شدهاند بشدت وخیم است. برخی از آنان از جمله کسری نوری، امیر نوری، سخاوت سلیمی و رضا انتصاری با جراحات شدید به زندان اوین منتقل شدهاند و چند تن دیگر در بیمارستان تحت کنترل نیروهای امنیتی در بیمارستان بستری هستند.
-------------------
چهارشنبه ۲ اسفند ۱۳۹٦ - ۲۱ فوریه ۲۰۱٨
#اعتراضات - از میان آنها: تظاهرات بازنشستگان و
سپردهگذاران
تجمع بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی و لشگری مقابل مجلس
بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی و لشگری صبح روز دوم اسفند با فراخوان «اتحاد بازنشستگان» برای چندمین بار مقابل مجلس تجمع کردند.
بازنشستگان پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود:
تا زمانی که زیر خط فقریم مطالبه گر خواهیم ماند!
زندانی سیاسی ازاد باید گردد -
تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم -
یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه -
شعار بازنشسته: نان، مسکن، آزادی -
معلم زندانی است کلاس درس خالی است -
کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد،-
اسماعیل عبدی آزاد باید گردد -
سبد هزینه زندگی بالای ۴ میلیون تومان است و حداقل دستمزد ۹۳۰ هزار تومان است. -
زندگی حق ماست، معلم، کارگر، پرستار، بازنشسته اتحاد اتحاد! -
زندگی نمی کنیم که برده دولت و کارفرمایان باشیم
در قطعنامه اجتماع که مقابل مجلس قرایت شد آمده است «سالیان درازی است در زندگی زیر خط فقر دست و پا میزنند و با آن که بارها تجمع و اعتراض کردهاند درها بر پاشنه بیتوجهی و ناکارآمدی مسیولان میچرخد.»
خواستهای مطرح شده در قطعنامه بازنشستگان از این قرار است:
افزایش مقرری بازنشستگان جهت برون رفت از زیر خط فقر (پنج میلیون تومان)
بیمهای کارآمد و درمان رایگان.
نظارت نمایندگان بازنشستگان بر صندوقها و اداره آنها به شکل دورهای و رسیدگی به دزدیها. انحلال صندوقهای تقلبی فولاد و افشاء غارتگران آن و برگشت اموال بازنشستگان فولاد ایران.
پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی و همچنین انتقال منابع صندوق درمانی
پرداخت به موقع حقوق ماهانه و پرداخت معوقات و طلبهای همه بازنشستگان در اسرع وقت.
حق تحصیل رایگان برای همه مردم و ایجاد تسهیلات و حقوق برای بیکاران.
آزادی بدون قید و شرط و بدون وثیقه زندانیان سیاسی
حق تشکل و هر نوع تجمع مطالباتی
بازنشستگان در پایان قطعنامه خود تاکید کردهاند:
«باتوجه به روشن بودن خواستههای ما و آگاهی کامل مسئولان از آنها، با مذاکره مخالف بوده و آن را نوعی چانه زنی می دانیم و تا زمانی که جواب صریحی از سوی نهادهای مسئول در رسانههای رسمی ابراز نشود، ما مطالبات خود را پیگیری کرده و مجددا به اعتراض ادامه خواهیم داد و تا تحقق این خواستهها از پا نخواهیم نشست!»
تظاهرکنندگان پس از قرایت قطعنامه در حالی که شعار میدادند به همراه سپردهگذاران موسسات مالی به سوی متروی بهارستان راهپیمایی کردند.
به گزارش اتحاد بازنشستگان، نیروی انتظامی در آغاز مانع حرکت جمعیت به سمت مجلس میشد و در طول تظاهرات حلقه محاصره را تنگتر کرده و از بازنشستگان میخواستند محل را ترک کنند. جمعیت، دو تن از بازنشستگان را که دستگیر شده بودند با شعارهای: «ولش کن. ولش کن. پلیس برو دزدو بگیر» آزاد کرده است.
تجمع سپردهگذاران مقابل مجلس با شعار: فریاد فریاد از این همه بیداد
چهارشنبه ۲ اسفند همزمان با تجمع بازنشستگان، صدها تن از سپردهگذاران موسسات اعتباری کاسپین، آرمان وحدت و افضل توس نیز مقابل مجلس تجمع کردند.
فریاد فریاد از این همه بیداد -
لاریجانی قاضیه با دزدا همبازیه -
یکی بیاد جواب بده
سپردهگذاران در پایان در حالی که شعار میدادند به همراه بازنشستگان به سوی متروی بهارستان راهپیمایی کردند.
کارگران فولاد اهواز در چهارمین روز اعتصاب خود مقابل استانداری تجمع کردند
صدها تن از کارگران گروه ملی فولاد اهواز صبح چهارشنبه در چهارمین روز اعتصاب خود به استانداری خوزستان رفتند و مقابل آن تجمع کردند. کارگران سه ماه حقوق معوقه دارند و حق بیمهشان پرداخت نشده است. یکی از اعضای هیات مدیره کارخانه روز دوشنبه در دومین روز اعتصاب کارگران در جمع آنها اعلام کرده بود برای دریافت مزدهای معوقه باید تا سال آینده صبر کنند.
کارگران مقابل استانداری خوزستان شعار میدادند:
یا حجتبنالحسن ریشه ظلمو بکن -
مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر
.
شرکت فولاد اهواز حدود ۴ هزار کارگر دارد. تولید کارخانه از چند ماه قبل متوقف شده است.
به گزارش اتحادیه ازاد کارگران، با آن که تجمع تا ساعت ۱۴ طول کشید هیچیک از مسئولان استانداری پاسخگوی خواستهای کارگران نشدند.
کارگران اعلام کردهاند تا پرداخت یکجا و کامل حقوق ماههای آذر، دی و بهمن، تعیین تکلیف چگونگی پرداخت عیدی و پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، برقراری بیمه تکمیلی پرسنل و ساماندهی و برقراری مجدد سرویسهای ایاب و ذهاب به اعتصاب و تجمع ادامه خواهند داد.
آنها قصد دارند سوم و چهارم اسفند اعتصاب و از بارگیری محصولات کارخانه جلوگیری کنند.
اعتصاب کارگران و تجمع بازنشستگان نیشکر هفتتپه
چهارشنبه دوم اسفند همزمان با اعتصاب نیبرها و نیروهای پیمانکاری اقبالی در نیشکر هفت تپه که در اعتراض به تعویق مزدها صورت گرفت، بازنشستگان این مجتمع نیز تجمع کردند.
کارگران هنوز دستمزد آذرماه را دریافت نکردهاند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، کارگران بازنشسته شرکت با تجمع مقابل نیروگاه برق کارخانه و کوره بخار قصد خاموش کردن آنها را داشتند اما جانشین قائم مقام مدیر عامل کارخانه طی مذاکراتی به آنها قول داد جهت تکمیل سیکل بازنشستگی آنها، ۴ درصد سهم بیمه را به سازمان اجتماعی بپردازد.
حقوق کارگران نیبر و پیمانکاری اقبالی تا بعد از ظهر پرداخت نشده است.
جلوگیری از تجمع سپردهگذاران موسسه مالی گلیم و گبه کرمانشاه
در فضای مجازی تصاویری از حضور گروهی از سپردهگذاران موسسه مالی گلیم وگبه مقابل نمایشگاه کرمانشاه در اول اسفند ۹۶ منتشر شده که قصد تجمع اعتراضی داشتند اما نیروی انتظامی از تجمع آنان جلوگیری کرد.
تجمع سپردهگذاران موسسه مالی عصر نوین در اسلامشهر
سپردهگذاران موسسه مالی عصر نوین چهارشنبه ۲ اسفند روبروی دانشگاه آزاد اسلامشهر تجمع کردند. بر بنرهایی که آنها در دست داشتند نوشته شده بود:
با اعتماد به صدا و سیما و وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی دست به این کار زدیم.
به گفته یکی از افراد حاضر تجمع، معترضان بیش از چهار سال است در اعتراض به از دست رفتن سپردههایشان پرونده تکشیل دادهاند اما به شکایتشان رسیدگی نشده است.
تجمع سپردهگذاران کاسپین در رشت با شعار: مرگ بر دزد
سپردهگذاران کاسپین در رشت روز چهارشنبه ۲ اسفند نیز مقابل دفتر این موسسه در رشت تجمع کردند. آنّا شعار میدادند: مرگ بر دزد!
تجمع اعتراضی معلولین شهرری
جمعی از معلولان شهر ری چهارشنبه ۲ اسفند در اعتراض به عدم تحویل واحدهای مسکونی در پیشوای ورامین وقابل فرمانداری ری تجمع کردند. بر بنرهایی که معلولان در دست داشتند نوشته شده بود:
تجمع صاحبان نانوایی گرگان در اعتراض به کاهش امنیت شغلی
گروهی از صاحبان نانوایی گرگان چهارشنبه ۲ اسفند در اعتراض به افزایش صدور مجوز نانوایی مقابل یکی از ساختمانهای سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تجمع کردند تجمع کردند. آنها گفتند افزایش تعداد نانواییها و کاهش سهمیه آرد کارشان را کساد کرده است.
یکی از نانوایان معترض گفت در دو هفته گذشته بدون هماهنگی با اتحادیه نانوایان بیش از ۵۰ مجوز نانوایی صادر شده است.
تجمع اعتراضی خانوادههای دراویش گنابادی مقابل زندان
در پی دستگیری گسترده دراویش گنابادی جمعی از خانوادههای دستگیر شدگان از نخستین ساعات چهارشنبه دوم اسفند برای کسب اطلاع از وضعبت عزیزان خود در ورودی زندان تهران بزرگ تجمع کردند.
بنا بر گزارش منابع حقوقبشری بیش از ۵۰ تن از دستگیرشدگان تهران با دستبند و پابند به این زندان منتقل شدهاند. بازداشت شدگان به صورت قرنطینه محبوس هستند و عدهای از آنها مجروحند.
همین گزارش حاکی است در پی تجمع خانوادهها مقابل زندان، اعزام زندانیان به بیمارستان و یا دادگاهها یدر بیرون زندان ؛ لغو شده است.
تجمع در اعتراض به “آرین موتور”
جمعی از متقاضیان خرید اتومبیل که علاوه بر پرداخت بهای عادی «وجه غیرقانونی خارج از قرارداد« نیز به شرکت آرین موتور(میتسوبیشی ) پرداخته اما اتو مبیلهای خود را تحویل نگرفتهاند مقابل دفتر این شرکت تجمع کردند. به گفته آنها، این شرکت میلیادرها تومان پول از مردم گرفته و به کسی پاسخگو نیست.
کارگران لوازم خانگی پارس ۵ ماه است به حال خود رها شدهاند
حدود ۶۰۰ کارگر لوازم خانگی پارس ۵ ماه است به حال خود رها شدهاند. این کارخانه که در قزوین قرار دارد
۲ تا ۳ روز در هفته تولید ندارد و حق بیمه تکمیلی از دستمزد کارگران کسر اما به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمیشود
کارگران پیمانی مخابرات اهواز از آبان دستمزد نگرفتهاند
کارگران پیمانی مخابرات اهواز که تحت مسیولیت شرکت پشتیبانی دیتا قرار دارند چهارماه مزد عقبمانده دارند و واریز نکردن حق بیمه، کارگران و خانواده هایشانر را در استفاده از بیمه درمانی با مشکل مواجه کرده است.
مدیرعامل شرکت پیمانکاری علت عدم پرداخت مزد کارگران را ناشی از بدهکاری مخابرات اهواز به این شرکت عنوان کرده و افزوده است نمیداند چه زمانی دستمزد عقبافتاده کارگران پرداخت خواهد شد.
-------------------
دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹٦ - ۱۹ فوریه ۲۰۱٨
#اعتراضات - از میان آنها: اعتراض کارگران گروه ملی فولاد اهواز
۲۹ بهمن - رضا شهابی که به شدت بیمار بود به دلیل عدم تمدید مرخصیاش به زندان بازگشت
اعتراض ساکنان دناکوه و خانوادههای قربانیان سقوط هواپیما
در پی سقوط هواپیمای شرکت «آسمان» در مسیر تهران به یاسوج، استاندار کهکیلویه و بویر احمد پس از چند ساعت اعلام کرد عملیات جستوجو بینتیجه مانده است.
یکی از اعضای خانوادههای قربانیان حادثه که پس از سقوط هواپیما به منطقه رفته است، میگوید برخی از سرنشینان از درون هواپیمای ساقط شده تماس گرفته و گفتهاند زندهاند.
این زن که به شدت متاثر است میگوید سرنشینان هواپیما را زنده بگور کردهاند. من بالا بودم اما مسئولانی که آمده بودند همه پایین کوه در اتومبیلهابشان نشسته بودند و کاری نکردند.
صبح امروز ۳۰ بهمن نیز گروهی از اهالی منطقه دناکوه که خواستار کمک به قربانیان حادثه بودند اجتماع کرده و گفتند منطقه را به خوبی میشناسند آمادهاند در عملیات جستوجو شرکت کنند اما به آنها مجوز داده نمیشود.
یکی از بستگان قربانیان به عباس آخوندی وزیر راه که برای بازدید به منطقه آمده بود گفت: تو خودت حاضر بودی در این هواپیما بنشینی؟ وزیر راه و همراهان او سخنان فرد معترض را قطع کردند.
امروز همچنین تعدادی از خانوادههای قربانیان سانحه هوایی و مردم محلی مقابل بخشداری دنا کوه تجمع کردند و خواستار رسیدگی سریعتر برای روشن شدن واقعه شدند.
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات در همبستگی با استادان
مدیریت دانشگاه علوم تحقیقات حکم حدود ۱۴۰ تن از استادان باسابقه را از پاره وقت به حقالتدریسی تبدیل کرده است. این استادان قرار است برای هر ساعت تدریس ۷ هزار تومان بگیرند. بسیاری از استادان در پی این تصمیم مدیریت دانشگاه، اعلام انصراف داده و همکاری خود را با دانشگاه قطع کردهاند.
دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات در اعتراض به مدیریت دانشگاه و در همبستگی با استادان برای دوشنبه ۳۰ بهمن فراخوان تجمع اعتراضی دادهاند.
در فراخوان تجمع اعتراضی آمده است:
«همه ما دانشجویان دوره دکترای، کارشناسی ارشد و کارشناسی به اعتبار حضور همین بزرگان که بهترین اساتید تهران و کشور هستند واحد علوم و تحقیقات تهران را برای تحصیل انتخاب نمودهایم. از دست دادن این اساتید بزرگوار با افت شدید رتبه علمی دانشگاه و سطح علمی و کاهش انگیزه ادامه تحصیل حتی انصراف دانشجویان مواجه خواهد شد.»
چهاردهمین روز تجمع رانندگان شرکت واحد مقابل شورای شهر
اعتراض ایستاده رانندگان شرکت واحد تهران در اعتراض به عدم تحویل مسکنهایی که پولشان از رانندگان گرفته شده، روز دوشنبه ۳۰ بهمن چهارده روزه شد. رانندگان عضو پروژه نیمه ساخته سپیدار دو و سه در تجمع امروز خود مقابل شهرداری تهران بنری با این مضمون در دست داشتند:
«شهردار و شورای شهر تهران باید پاسخگو باشند. ۵ سال است از موعد تحویل مسکن کارگران پروژه سپیدار ۲ و ۳ تعاونی مسکن کارگران گذشته اما همچنان بیخانمان هستیم. این تعاونی تحت کنترل مدیرعامل شرکت واحد است که منصوب شهردار است.»
کمپین اعتراضی معلمان حقالتدریسی، احتمال اعتصاب
معلمان حقالتدریسی شهرهای مختلف ایران که ماهها مطالبات معوقه دارند کمپینی اعتراضی براه انداختهاند. آنها با ارسال نامههایی به ادارات آموزش و پرورش شهر محل خدمت خود اعلام کردهاند در صورتی که مطالبات معوقه آنها تا پایان بهمن پرداخت نشود از روز اول اسفند از حضور در کلاسها خودداری خواهند کرد.
نامههای معلمان تعدادی از شهرها که امضای معلمان را نیز در پای خود دارد از جمله نامه دبیران دبیرستانهای ساوه، قم، اراک و خمین منتشر شده است.
تجمع معلمان اخراجی دهه شصت در سنندج
گروهی از معلمانی که در سالهای دهه ۶۰ در موج «پاکسازی» نیروهای غیرخودی از آموزش و پرورش اخراج شدهاند یکشنبه ۲۹ بهمن مقابل استانداری کردستان در سنندج تجمع اعتراضی برپاکردند.
این معلمان که روز ۲۵ بهمن نیز در همین محل تجمع کرده بودند گفتهاند در سالهای ۵۸ و ۵۹ و ۶۰ با اتهامات واهی اخراج شدهاند و دیوان عدالت اداری نیز حاضر به پیگیری شکایت آنها نشده است.
معلمان اخراجی نوشتههایی حاوی مشکلات و مطالباتشان در دست داشتند که بر وری کی از آنها آمده بود: فرزند معلم اخراجی به علت فقر از ادامه تحصیل بازمانده است.
آنها خواستار پرداخت مطالبات سالهای گذشته و بازگشت به کار هستند.
اعتصاب کارگران در پتروشیمی مخازن سبز عسلویه
کارگران پتروشیمی مخازن سبز عسلویه که ۵ ماه دستمزد نگرفتهاند و در آستانه اخراج نیز قرار دارند از یکشنبه ۲۹ بهمن دست به اعتصاب زدهاند.
کارگران تحت مسئولیت شرکت کیسون و شرکت تهرانجنوب قرار دارند.
اعتصاب فولاد اهواز وارد دومین روز شد
کارگران گروه ملی فولاد اهواز که یکشنبه ۲۹ بهمن در اعتراض به تعویق مزدها، نپرداختن حق بیمه و اختلال در سرویس حمل و نقل کارخانه دست به اعتصاب زده بودند، دوشنبه ۳۰ بهمن به اعتصاب خود ادامه دادند.
اعتصابکنندگان روز دوشنبه مقابل ساختمان مدیریت تجمع کردند و خواستار پاسخ شدند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، یک عضو هیات مدیره کارخانه به نام گزینی با حضور در جمع کارگران به نقل از مالک جدید شرکت اعلام کرد پولی برای پرداخت دستمزدهای کارگران موجود نیست و از کارگران خواست تا سال آینده برای دریافت مزدهای عقبافتاده صبر کنند.
کارگران تصمیم گرفتهاند به اعتصاب خود ادامه دهند. آنان روز چهارشنبه مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع اعتراضی خواهند کرد.
تجمع اعتراضی رانندگان دکل حفاری
گروهی از رانندگان اتومبیل و مینی بوس شاغل در پروژه دکل حفاری در اعتراض به تاخیر در پرداخت ده ماه حقوق خود تجمع کردند.
تجمعکنندگان که حدود ۱۴۰ راننده شاغل در پروژه را نمایندگی میکردند گفتند چند بار اعتصاب کردهاند اما کسی صدای آنها را نشنیده است.
آنها خواستار رسیدگی مسئولان شرکت حفاری به خواستهای خود شدند.
تجمع اعتراضی کاسبان رشت
گروهی از کاسبان رشت روز ۳۰ بهمن مقابل استانداری گیلان تجمع کردند. علت تجمع آنان اعتراض به کسادی بازار و عدم بهبود شرایط اعلام شده است.
اعتصاب در نیشکر هقتتپه
کارگران نیشکر هفتتپه روز ۳۰ بهمن مجددا اعتصاب کردند. به گزارش سندیکای نیشکر هفتتپه، کارگران به عدم پرداخت دستمزد آذر ماه و عدم اصلاح قرارداهای پیمانی معترضند.
با آن که یک هفته پیش کارفرما وعده پرداخت مزد کارگران را داده است اما بنا به گزارش تاکنون تعداد کمی از کارگران دستمزدشان را دریافت کرده اند و مزد عقبافتاده بیش از نیمی از کارگران پرداخت نشده است.
صبح روز ۲۹ بهمن نیز در کارخانه زمزمه اعتصاب شنیده می شد و بخشهایی از کارخانه نیز در اعتصاب بود. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران درخشانی مدیر کارخانه مدت کوتاهی پس از اعتصاب کارگران با وعده پرداخت فوری دستمزدها به میان کارگران رفت و کارگران به اعتصاب خود پایان دادند.
به نوشته سندیکای نیشکر هقتتپه، بخشهای کارخانه تولید شکر و مهندسی و تجهیزات مکانیکی در محل کاردست از کار کشیده و در اعتصاب هستند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در گزارشی از این اعتصاب نوشته است که گویا قرار است کاظمی قائم مقام جدید مدیر عامل شرکت که در پی خلع سیامک افشار منصوب شد استعفا دهد و ااقبالی که در پی عتصاب مرداد کارگران و با خواست کارگران از کار برکنار شده بود دوباره پست سابق خود را برعهده بگیرد.
بنا بر گزارش، همزمان با اعتصاب کارگران در درون کارخانه، بازنشستگان این مجتمع نیز مقابل کارخانه تجمع کردند. بازنشستگان معترض که تعداد آنان حدود صد تن اعلام شده است به عدم پرداخت ۴ درصد سهم کارفرما به سازمان تامین اجتماعی برای تکمیل سیکل بازنشستکیشان معترضند.
این کارگران نه از شرکت حقوقی دریافت میکنند و نه بدلیل عدم واریز ۴ درصد سهم بیمه از سوی کارفرما به حساب سازمان تامین اجتماعی، سیکل بازنشستگیشان تکمیل شده است تا برای گذران زندگی حقوق بازنشستگی دریافت کنند.
رضا شهابی که به شدت بیمار است به زندان بازگشت
رضا شهابی عضو هیات مدیره سندیکای شرکت واحد که در پی اعتراضات گسترده به ادامه حبس او ۵ روز پیش برای مرخصی پزشکی موقتا آزاد شده بود روز یکشنیه ۲۹ بهمن به زندان بازگشت.
رضا شهابی که از ۱۸ مرداد مجددا زندانی شده و در زندان ۵۰ روز در اعتصاب غذا بوده و دو بار سکته کرده است بهنگام بازگشت به زندان بشدت بیمار بود.
سندیکای شرکت واحد خبر بازگشت شهابی به زندان را منتشر کرد و نوشت: «کارگر زندانی رضا شهابی پس از اتمام مرخصی در ساعت ۱۹ امروز یکشنبه ۲۹ بهمن به زندان اوین مراجعت کرد. شهابی به شدت بیمار است با این وجود مرخصیاش برای ادامه درمان تمدید نشد.
کمپین دفاع از رضا شهابی در اعتراض به تمدید نشدن مرخصی او نوشت پزشکانی که در روزهای اخیر شهابی را معاینه کردهاند درباره وضعیت سلامتی او هشدارهای جدی دادهاند.
در بیانیه کمپین آمده است: «در همین چند روز کوتاهِ مرخصی موقت، با توجه به آزمایشات و معاینات انجام شده، مشخص شد که وضعیت کمر و گردن رضا شهابی وخیم است و نیاز به عمل جراحی فوری دارد؛ همچنین نوسان شدید فشار خون خطرناک است و باید مداوا شود؛ کلیههایش آب میکشد که خطرناک است و یحتمل به علت قند خون است؛ با معاینات گردن و سر مشخص شد او دچار فلج بلز سمت چپ شده و بازنگشتن لبهایش به حالت عادی نیز مشکوک و خطرناک است؛ شهابی فرصت نکرد در این چند روز مطابق دستور پزشکان اسکن سر، نوار از عضلات سر، سونوگرافی مثانه، کبد، طحال، آزمایش پلاکت خون و اِم.آر.آی گردن را انجام یا تکمیل کند. در عوض با فشار مقامات قضایی و امنیتی وی در حالی که هنوز نه تنها وارد پروسه مداوا نشده بلکه هنوز موفق با انجام آزمایشات و تشخیصهای لازم نشده بود، به زندان بازگردانده شد.»
رضا شهابی در بند ۲۰۹ زندان اوین زندانی است.
تجمع اعتراضی کشاورزان ورزنه نسبت به عدم اختصاص حق آبه
گروهی از کشاورزان ورزنه در شرق اصفهان روز ۲۹ بهمن برای سومین روز متوالی در اعتراض به عدم اختصاص حقآبه در ورودی شهر تجمع کردند.
حدود ۱۰۰ روستایی این منطقه خواهان رسیدگب به عدم پرداخت حقآبه توسط مسیولان هستند.
-------------------
یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹٦ - ۱٨ فوریه ۲۰۱٨
#اعتراضات - از میان آنها: اعتراض کارگران گروه ملی فولاد اهواز
اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد اهواز
کارگران گروه ملی فولاد اهواز یکشنبه ۲۹ بهمن در اعتراض به سه ماه تعویق دستمزد، تعویق پرداخت حق بیمه و اختلال در کار سرویسهای حمل و نقل شرکت اعتصاب کردند. آنها درب کارخانه را بسته و اعلام کردند تا تسویه مطالباتشان جلوی تولید را خواهند گرفت.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در گزارشی از اعتصاب فولاد اهواز نوشتهاست کارگران که از آبان ماه تا کنون دستمزد نگرفتهاند حدود دو ساعت مقابل کارخانه تجمع کرده و سپس تجمع خود را به درون محوطه انتقال دادهاند.
بنا بر گزارش، عدم پرداخت بموقع دستمزدها علاوه بر مشکلات معیشتی در امور بانکی کارگران نیز اختلال ایجاد کرده است:
«بدلیل عدم پرداخت بموقع حقوق کارگران گروه ملی فولاد اهواز، کارگران این شرکت بزرگ تولیدی برای گذران زندگی با این شرایط که اقساط این وامها بطور مستقیم از حقوق پرسنل کسر و به حساب بانک واریز شود اقدام به دریافت وام از بانک ملی مستقر در شرکت کرده اند اما کارفرما اقساط این وامها را از حقوق کارگران کسر و به حساب بانک واریز نکرده است و همین امر باعث شده، بانک مذکور حساب کارگرانی را که اقدام به دریافت وام کرده اند مسدود نماید. علاوه بر این، کارفرما در یک دزدی آشکار دیگر از حقوقهای کارگران، از خرداد ماه سال جاری اقدام به انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی با بیمه البرز کرده است، اما علیرغم کسر ماهیانه مبلغ این بیمه از حقوق کارگران، وجوه را به حساب شرکت بیمه البرز واریز نکرده و به همین دلیل این شرکت بیمه هیچگونه سرویس دهی به کارگران انجام نمیدهد.»
کارگران مطالبات خود را چنین بیان کردهاند:
پرداخت یکجا و کامل حقوق ماههای آذر، دی، بهمن و تعیین تکلیف چگونگی پرداخت عیدی و پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی
برقراری بیمه تکمیلی پرسنل
ساماندهی و برقراری مجدد سرویسهای ایاب و ذهاب کارگران
اعتصاب کارگران پیمانی پتروصنعت جنوب
کارگران پیمانکاری شرکت پتروصنعت جنوب روز یکشنبه ۲۹ بهمن در اعتراض به عدم پرداخت کامل بیمه و تاخیر ۷ ماهه در ایجاد شرکت جدید اعتصاب کردند. پتروصنعت جنوب مجری پروژههای کلان در صنعت نفت است.
روز سیزدهم از تجمع اعتراضی رانندگان شرکت واحد مقابل شورای شهر تهران
رانندگان شرکت واحد عضو پروژه مسکن سپیدار ۲ و ۳ که هزینهی خانههایی را که قرار بود برایشان ساخته و سال ۹۱ دراختیارشان قرار گیرد پرداختهاند اما هنوز مسکن در اختیارشان قرار گرفته نشده است، یکشنبه ۲۹ بهمن برای سیزدهمین روز متوالی مقابل شورای شهر تهران تجمع اعتراضی برپا کردند. آنها بنرهایی حاوی مطالباتشان در دست داشتند و شعار میدادند:
شهردار خیانت میکنه، شورا حمایت میکنه
یه اختلاس کم بشه، مسکن ما حل میشه
اگر شده بمیرم، مسکنمو میگیرم.
تجمع اعتراضی مدیران مهدکودکهای تهران مقابل وزارت کار
بر اساس توافق میان سازمان بهزیسنی و وزارت آموزش و پرورش نگهداری و آموزش کودکان چهار تا شش ساله از مهدکودکها به وزارت آموزش و پرورش منتقل خواهد شد. مدیران مهد کودکهای تهران میگویند این تصمیم مهد کودکها را دچار بحران میکند و مربیان مهدکودکها که اغلب زنان سرپرست و نانآور خانواده هستند بیکار میشوند. آنها یکشنبه ۲۹ بهمن مقابل وزارت کار تجمع کردند.
مدیران مهد کودکهای تهران گفتهاند اگر قرار باشد تنها کودکان یک تا سه ساله در مهدکودکها نگهداری شوند، اخراج گسترده کارکنان مهدکودکها آغاز میشود و زنان بسیاری بیکار میشوند. آنان خواستار لغو تفاهمنامه وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی هستند.
تجمع اعتراضی کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان مقابل دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند رود
گروه کثیری از کارگران منطقه آزاد اقتصادی اروند که عمدتا در پالایشگاه آبادان شاغلند شنبه ۲۸ بهمن با تجمع مقابل دفتر اشتغال این منطقه، به تعویق مطالبات خود و روند محاکم حل اختلافات کارگری و کارفرمایی اعتراض و از نماینده خود حمایت کردند.
کارگران که به عدم استقلال محاکم حل اختلافات معترضند، گفتهاند مقررات کار مناطق آزاد سبب شده کمتر کارگری در دعوی علیه پیمانکاران شانس پیروزی دارد.
توضیح این که برابر ماده ۳۰ قانون اشتغال نیروی انسانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، چنانچه اختلاف کارگر و کارفرما از طریق سازش حل نشود، پرونده این اختلاف با حضور طرفین اختلاف یا نمایندگان تمام الاختیار آنها و نماینده سازمان منطقه آزاد، در هیات رسیدگی به اختلاف دفتر اشتغال بررسی خواهد شد.
به گفته یکی از کارگران: «در خوشبینانهترین حالت ساختار حقوقی تشکیل این هیاتها طوری است که استقلال عملکرد آنها با تردید روبروست؛ بهطوری که حتی ذیحقترین کارگران نیز نمیتوانند طبق قواعد حقوقی به دریافت رای این هیاتهای برای دریافت حقوق خود خوشبین باشند.»
این کارگر افزوده است: «در منطقه ویژه اروند وکلایی حقوقی هستند که حاضرند در قبال دریافت حداقل بخشی از طلب ادعایی کارگر در هیاتهای رسیدگیکننده به عنوان نماینده تامالاختیار وی حاضر شوند که البته آنها هم از سوی سازمان منطقه ویژه اقتصادی اروند با محدودیت حضور در محاکم روابط کار روبرو هستند و ما کارگران دستمان به جایی بند نیست.»
کارگران بنرهای بزرگی در حمایت از آرش هاشمی در دست داشتند که وکالت آنان را برعهده گرفته است و به همین سبب پیش از این بارها تحت آزار قرار گرفته است. اداره اشتغال در ۱۳ آبان ورود او را به منطقه آزاد ممنوع کرد. ممانعت از کار او سبب شد پرونده کارگران در هیات حل اختلاف منطقه آزاد اروند بلاتکلیف بماند.
از روزی که حراست سازمان منطقه آزاد اروند مانع ورود نماینده حقوقی کارگران این منطقه به دفتر اشتغال شد، چند اعتصاب کارگری در این منطقه آزاد سرانجام به عقبنشینی حراست انجامید. روز ۲۲ آبان با وساطت اداره کار منطقه، ممنوعیت ورود نماینده حقوقی کارگران منطقه آزاد اروند لغو شد و هاشمی فعالیت خود در دفاع حقوقی از کارگران را از سر گرفت.
بر بنری که کارگران در دست داشتند نوشته شده بود:
«هزاران کارگر در حمایت از نماینده محبوبمان مهندس آرش هاشمی در مقابله با ظلم مدیران سرمایهگذاری سازمان اعلام آمادگی میکنیم.»
کارکنان مرکز تماس تلفنی مخابرات خوزستان سه ماه حقوق نگرفتهاند
حقوق کارکنان شرکتی مرکز تماس ۲۰۲۰ شاغل در مخابرات خوزستان ۳ ماه است پرداخت نشده است. شرکت پیمانکاریِ رهنما فردا علت را عدم وصول مطالبات از اداره مخابرات عنوان کرده است.
مدیرعامل این شرکت گفته است: «مقصر ما نیستیم. شرکت پیمانکاری به تعهدات خود عمل کردهاست. شرکت مخابرات از مهرماه به بعد، هیچ صورت وضعیتی را پرداخت نکردهاست و در نتیجه ما پولی برای پرداخت دستمزدهای کارکنان نداریم.»
اعتصاب مجدد کارگران سد سرنی میناب
کارگران سد سرنی میناب که از مهر تا کنون حقوق نگرفتهاند روز شنبه ۲۸ بهمن برای چندمین بار اعتصاب کردند.
-------------------
چهارشنبه ١٨ بهمن ۱۳۹٦ - ۷ فوریه ۲۰۱٨
#اعتراضات - از میان آنها: واگن سازی تهران
اعتصاب در واگن سازی تهران
کارکنان شرکت واگن سازی تهران روز چهارشنبه ۱۸ بهمن در اعتراض به تعویق پرداخت حقوق خود دست به اعتصاب زدند.
شرکت واگن سازی تهران، تولید کننده قطارهای نقلیه ریلی برقی خود کشش و تریلر، ارائه دهنده خدمات در این زمینه است و در جنوب تهران قرار دارد.
اعتصاب کارگران نیروگاه برق سمنگان در سیرجان
کارگران نیروگاه برق سمنگان در سیرجان چهارشنبه ۱۸ بهمن در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد و مطالبات مزدی خود دست به اعتصاب زدند.
اعتصاب کارگران شرکت پرلیت در اعتراض به ۵ ماه تعویق دستمزد
کارگران شرکت پرلیت که ۵ ماه است دستمزد نگرفتهاند روز چهارشنبه ۱۸ بهمن اعتصاب کردند. فیلمی از این اعتصاب در اینترنت منتشر شده است.
اعتراض کارگر اخراجی پارس خودرو مقابل وزارت صنعت و معدن
داود رفیعی کارگر اخراجی پارس خودرو چهارشنبه ۱۸ بهمن به همراه خانوادهاش مقابل وزارت صنعت و معدن اعتراض ایستاده برپا کرد.
گفته می شود اخراج رفیعی از پارس خودرو نتیجه یک پرونده سازی بوده است. او در اعتراض به اخراج به اداره کار شکایت کرد اما هیات حل اختلاف اداره کار بر اخراج او توسط کارفرما مهر تائید زد.
رفیعی ۱۹ دی در حالی که با در دست داشتن متنی اعتراضی مقابل وزارت کار بطر مسالمتآمیز به اخراج خود اعتراض میکرد توسط حراست وزارت کار مورد ضرب و شتم قرار گرفت و با شکایت وزارت کار توسط نیروی انتظامی بازداشت شد.
داود رفیعی در اعتراض امروز خود مقابل وزارت صنعت بنری در دست داشت که روی آن نوشته شده بود: چرا حمایت از کارفرمای پارس خودرو، مگر در فساد اداری پارس خودرو سهیم هستید؟
بر روی بنری که فرزند او در دست داشت نیز نوشته شده بود: بابا نان ندارد.
نه به اعدام در سنندج
فیلم و عکسهایی از اعتراض نمادین به اعدام در سنندج منتشر شده است. در توضیح گفته شده است که فعالین مدنی کردستان بنا دارند با برپایی دوشنبههای نه به اعدام انزجار خود را از اعدام به نمایش بگذارند.
تکثیر دختران خیابان انقلاب، یک زن معلول حجاب از سر برگرفت
فیلمی از برداشتن حجاب توسط یک زن معلول و افراشتن آن بر سر یک چوب در اینترنت قرار گرفته است. بر روی نوشتهای که این زن معترض به حجاب اجباری به همراه دارد آمده است: من در وهله اول یک زنم، بعد یک معلول.
کارگران پارس پامچال ۵ ماه است دستمزد نگرفتهاند
کارگران کارخانه پارس پامچال تولیدکننده رنگهای صنعتی در شهر صنعتی البرز ۵ ماه دستمزد معوقه دارند. کارگران که خبرگزاریهای دولتی تعداد آنها را ۶۰ تن اعلام کردهاند، از مرداد سال جاری تاکنون دستمزد نگرفتهاند. آنها گفتهاند در سال جاری کارفرما تنها مبلغی بعنوان علیالحساب به کارگران پرداخته و حق بیمه کارگران نیز واریز نشده است.
کارگران پارس پامچال ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه کار دارند.
-------------------
سه شنبه ١۷ بهمن ۱۳۹٦ - ٦ فوریه ۲۰۱٨
#اعتراضات - از میان آنها: سپردهگذاران
این مجموعه دربرگیرنده اخبار اعتراضاتی است که روز سهشنبه ۱۷ بهمن صورت گرفته یا در این روز منتشر شده و با اخبار جدید بروز میشود.
تظاهرات سپردهگذاران در تهران، رشت و بابل
روز سهشنبه ۱۷ بهمن سپردهگذاران موسسات مالی تجمعاتی در چند شهر برگزار کردند. فیلم و گزارش هایی از سه تجمع در تهران، تجمعی در رشت و تجمعی در بابل در فضای مجازی منتشر شده است.
تظاهرات سپردهگذاران در رشت با شعار: دولت ورشکسته رو پول ما نشسته
سهشنبه ۱۷ بهمن جمعی از سپردهگذاران موسسات مالی در رشت تظاهرات کردند. آنها که کفن پوشیده بودند شعار میدادند:
دولت ورشکسته رو پول ما نشسته.
تظاهرات سپردهگذاران کاسپین در تهران با شعار: مفسد اقتصادی آزاد باید گردد
جمعی از سپردهگذاران موسسه مالی کاسپین سهشنبه ۱۷ بهمن مقابل دفتر مرکزی این موسسه در خیابان آفریقا تظاهرات کردند. آنها به طنز شعار میدادند: سپرده گذار اعدام باید گردد، مفسد اقتصادی آزاد باید گردد.
تجمع سپردهگذاران موسسات اعتباری مقابل مجلس
سپردهگذاران موسسات اعتباری آرمان البرز، وحدت، افضل و فرشتگان سه شنبه ۱۷ بهمن مقابل مجلس تجمع کردند. سپردهگذاران در این تجمع که از قبل فراخوان آن در رسانههای اجتماعی منتشر شده بود شعار میدادند:
دستای پشت پرده با پول ما چه کردی؟
پول ما رو کی برده؟ دستای پشت پرده
پولهای ما پیش کیه؟ دستای پشت پرده
ما ساکن اهوازیم، مالک نفت و گازیم، ز دزدی بینیازیم
تجمع سپردهگذاران تعاونی ولیعصر با شعار: بگو مرگ بر سیف
سپردهگذاران تعاونی ولیعصر امروز سهشنبه ۱۷ بهمن مقابل دفتر این موسسه مالی تجمع کردند. آنها شعار میدادند:
بگو مرگ بر سیف
اسلامو پله کردن، مردمو ذله کردن
تجمع سپردهگذاران کاسپین در بابل
صبح امروز سه شنبه۱۷بهمن۹۶ جمعی از سپردهگذاران کاسپین در بابل در داخل یکی از شعب این موسسه تجمع کردند.
تجمع کنندگان شعار میدهند:
مرگ بر سیف مرگ برسیف
ما بندگان الله غارت شدیم به والله
دزدا همه همدستن راه قانون رو بستن
راهپیمایی سپردهگذاران کاسپین در تهران در خیابان آفریقا
صبح سهشنبه ۱۷بهمن ۹۶ سپردهگذاران مؤسسه کاسپین در تهران در پاسخ به فراخوان قبلی در اعتراض به غارت اموال خود مقابل شعبه مرکزی آن در خیابان آفریقا دست به تجمع زدند.
تداوم تجمع رانندگان شرکت واحد عضو سپیدار با شعار: یه اختلاس کم بشه، مسکن ما حل میشه
رانندگان شرکت واحد تهران که عضو پروژه مسکن ۲۷۰ واحدی سپیدار ۱ و ۲ هستند امروز سهشنبه ۱۷ بهمن، هفتمین روز اعتراض خود را پشت سر گذاشتند. آنها که از هفته پیش در اعتراض به نیمه کاره رها شدن واحدهای مسکونی که قرار بود به آنان تحویل داده شود مقابل شهرداری و شورای شهر تهران تجمع کردهاند، امروز شعار میدادند: یه اختلاس کم بشه، مسکن ما حل میشه
۸ ماه تعویق مزد کارگران سد چم شیر گچساران
کارگران سد چم شیر گچساران ۸ ماه دستمزد معوقه دارند. خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از محمد رضا فاضل معاون اجرایی این پروژه تعویق پرداخت مطالبات کارگران را ناشی از «مشکلات اقتصادی» اعلام کرده و گفته است: «تلاش میکنیم تا پایان سال دو ماه حقوق و عیدی کارگران را پرداخت کنیم.»
کارگران پلیاکریل ۱۶ ماه حقوق کامل نگرفتهاند
کارگران پلیاکریل ۱۶ ماه حقوق کامل نگرفتهاند. این کارخانه به علت وارد نشدن مواد اولیه از خارج با نیمی از ظرفیت کار میکند.
کارخانه پلیاکریل اصفهان اخیرا در پی وقفهای طولانی کار را از سر گرفته است اما علیرضا خرمی عضو شورای اسلامی کار شرکت پلیاکریل اصفهان گفته است اگر دولت کمک نکند این کارخانه از کار بازمیایستد.
کارگران کارخانه فولاد نطنز ۱۰ ماه حقوق دریافت نکردهاند
کارگران شرکت فولاد نطنز که ۱۰ ماه است دستمزد دریافت نکردهاند با مشکلات معیشتی جدی روبرو هستند.
ایسنا به نقل از یکی از کارگران فولاد نظنز نوشته است:
«به دلایلی نامعلوم حقوقهای ماهیانه ما را نصف کردهاند یعنی یک سری از کارکنان فقط حق مسئولیت و حق شیفت خود را دریافت میکنند و یک سری دیگر فقط حقوق قانون کار بدون حق شیفت و مزایا را دریافت میکنند. همین موضوع باعث شده در ماه نصف حقوق دریافت کنیم و حقوق ماههای آبان، آذر، دی، اسفند و نیمی از حقوق مهرماه سال ۹۵ و همچنین حقوق ماههای آبان، آذر و دیماه سال جاری و بخش زیادی از حقوق مهرماه امسال را از شرکت طلب داریم.»
حق بیمه کارگران نیز پرداخت نشده و سازمان تامین اجتماعی از تمدید دفترچه بیمه درمانی کارگران خودداری میکند.
یوسف حسنی بافرانی فرماندار نطنز وعده داده است در اسفند دو ماه دستمزد معوقه کارگران پرداخت شود.
یک ماه حقوق کارگران هپکو پرداخت شد
کارگران هپکو در پی اعتصاب روز دوشنبه ۱۶ بهمن خود که به راهپیمایی در شهر و تشکیل زنجیره انسانی در میدان مرکزی شهر منجر شد یک ماه دستمزد معوقه خود را از سازمان خصوصیسازی دریافت کردند.
سازمان خصوصیسازی که پیش از این وعده داده بود مطالبات معوقه کارگران را تا آخر دی پرداخت کند و عدم اجرای این وعده منجر به اعتصاب روز دوشنبه ۱۶ بهمن کارگران شد، دوباره وعده داده است بزودی مابقی مطالبات معوقه کارگران را بپردازد.
کارگران کیانتایر مقابل وزارت صنعت با شعار: نترسید، نترسید، ما همه با هم هستیم
کارگران کیانتایر در تداوم تجمعات اعتراضی خود در روزهای گذشته، روز سهشنبه ۱۷ مجددا مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع اعتراضی کردند. آنها زمانی که نیروی انتظامی برای پراکندنشان اقدام کرد شعار میدادند: نترسید، نترسید، ما همه با هم هستیم.
کارخانه کیان تایر بدلیل ورشکستگی و بدهی بانکی از تولید بازمانده و کارگران آن با مطالبات مزدی معوقه و حدود ۴۰۰ بازنشسته آن با عدم پرداخت سنوات بازنشستگی روبرویند.
تجمع امروز و روزهای گذشته آن در اعتراض به نپرداختن وام به کارخانه توسط سیستم بانکی است. با تصمیم وزارت صنعت و بدستور اسحاق جهانگیری معاون رییسجمهور قرار است ۴۴ میلیارد تومان وام بانکی در اختیار کارخانه قرار بگیرد اما بدلیل بدهی کارخانه به سیستم بانکی هیچ بانکی حاضر به پرداخت وام به کارخانه نیست.
اعتصاب مجدد کارگران سد شفارود استان گیلان
کارگران سد شفارود رضوانشهر در استان گیلان که ۷ ماه است حقوق نگرفتهاند مجددا اعتصاب خود را از سر گرفتهاند.
کارگران سد شفارود رضوانشهر در جریان اعتصاب پیشین خود که ۱۷ دی به مدت چند روز ادامه داشت گفتند علاوه بر مطالبات معوقه به شرایط نامناسب کار از جمله ساعات طولانی کار بدون استراحت نیز معترضند. فرماندار رضوانشهر گفته است علت تعویق مطالبات کارگران «کش و قوسهای فراوان میان کارفرما و پیمانکار» است
اعتصاب رانندگان اتوبوسرانی بروجرد
رانندگان اتوبوسراین بروجرد سهشنبه ۱۷ بهمن در اعتراض به مطالبات معوقه دست به اعتصاب زدند. فیلم منتشر شده از این اعتصاب نشان میدهد که رانندگان معترض اتوبوسهای شهری را کنار خیابان پارک کردهاند.
ادامه اعتصاب در نیشکر هفتتپه، نیروی انتظامی در کارخانه
کارگران نیشکر هفتتپه که از ۱۱ بهمن در اعتصاب بسر میبرند امروز در هفتمین روز اعتصاب خود در اعتراض به بیتوجهی مدیریت به مطالباتشان و عدم پرداخت مزدهای معوقه مانع خروج تریلیهای حامل شکر از کارخانه شدند و بار شکر آنها را تخلیه کردند.
کارگران خواستار پرداخت دستمزد آذرماه، پاداش سالهای۹۵ و ۹۶ و پاداش بهره برداری هستند.
یکشنبه گذشته پس از آن که تلاش مدیریت کارخانه برای شکستن اعتصاب کارگران و واداشتن آنها به ادامه کار به نتیجهای نرسید، ماموران یکان ویژه نیروی انتظامی به کارگران حمله کردند. ۳۴ تن از کارگران دستگیر شدند و به قید تعهد آزاد شدند.
اتحادیه ازاد کارگران ایران در گزارشی از روز هفتم اعتصاب کارگران نوشته است، نیروهای یگان ویژه مستقر در کارخانه مانع گسترش اعتراض کارگران در داخل شرکت شدهاند و کیومرث کاظمی قائم مقام مدیر عامل شرکت در میان کارگران حاضر شده و از آنها خواسته است برای پرداخت حقوق آذر ماه تا دوشنبه آینده به مدیریت مهلت دهند.
اما کارگران که هنوز نیمی از آنها حقوق آبانماه خود را دریافت نکردهاند و به وعدههای مدیریت بیاعتماد شدهاند اعلام کردند تا پرداخت حقوق معوقه خود در اعتصاب باقی خواهند ماند.
-------------------
دوشنبه ١٦ بهمن ۱۳۹٦ - ۵ فوریه ۲۰۱٨
#اعتراضات - از میان آنها: کارگران هپکو اراک
دوباره کارگران هپکو: راهپیمایی در شهر و تجمع در میدان مرکزی شهر اراک
کارگران کارخانه هپکو دوشنبه ۱۶ بهمن در اعتراض به تعویق 8 ماه دستمزد در اراک راهپیمایی کردند. آنها سپس در میدان مرکزی شهر(میدان شهدا) زنجیره انسانی تشکیل دادند.
کارگران هپکو هنوز بخشی از مطالبات سال ۹۵ خود را دریافت نکردهاند و سال ۹۶ نیز سه ماه و نیم دستمزد نگرفتهاند. گرچه بطور مداوم گزارش هایی از برگزاری جلسات در سطح استان برای بررسی وضعیت کارخانه هپکو برگزار شده اما در عمل تولید کارخانه تقریباً متوقف است و کارگران بدون دستمزد در بلاتکلیفی به سر میبرند.
فیلمهایی از راهپیمایی و تجمع کارگران منتشر شده است. کارگران حین راهپیمایی شعار میدادند:
عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، زندگی کارگر روی هواست امروز
زیر بار ستم نمیکنیم زندگی، جان فدا میکنم در ره آزادگی، وای از این وضع، واه از این وضع
کارگران کارخانه هپکو در سالهای اخیر بارها در شهر اراک راهپیمایی کرده و در مرکز شهر تجمع کردهاند. امروز آنها علاوه بر شعارهای قبلی شعار جدیدی سر دادند و شعار میدادند:
درود بر ستمگر، مرگ بر کارگر
یکی از کارگران هپکو در جریان راهپیمایی ۱۶ بهمن به «اراک امروز» گفته است:
«در این چند سالی که شرکت هپکو با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکند بسیاری از کارگران شرکت به دلیل اینکه حقوقشان را به درستی دریافت نکردهاند علاوه بر مسائل مالی با مشکلات فرهنگی و اجتماعی زیادی نیز روبه رو شدهاند. ما کارگران هپکو هم خانه و زندگی داریم تا کی و چقدر باید صورت خودمان را باسیلی سرخ نگه داریم و خجالت زن و فرزندان و فامیل را بکشیم.»
کارگر دیگری گفته مسئولان ابتکاری برای راهانداختن تولید کارخانه انجام نداده اند. این وعده نیز که قرار بود هپکو با تولید ماشین برای شهرداری راه بیفتد در حد حرف باقی مانده و عملی نشده است.
کارگر دیگری با انتقاد از وعدههای بدون پشتوانهای که مسئولان از طریق رسانهها به کارگران هپکو میدهند انتقاد گفته است ضعف مدیریت یکی از عوامل بحران در این کارخانه است:
«مدیری که این عرضه و توانایی را ندارد که تولید و سفارش این شرکت را تأمین کند چه مدیریتی دارد و مدیران قبلی که این اوضاع را به وجود آوردهاند که حسابشان جداست. ما کار و تولید میخواهیم. اگر امروز در شرکت کار و تولید داشتیم مگر دیوانه بودیم که بخواهیم به خیابان بیاییم؟»
اسدالله احمدپور، مدیرعامل پیشین هپکو از راهپیمایی امروز کارگران اظهار بیخبری کرده و گفته است: «مشکلات هپکو از این پس به استان مربوط است و شخص استاندار می بایست پاسخگو باشد.»
قرار است مجمع عمومی هپکو ۲۳ بهمن به طور فوق العاده تشکیل برای بررسی وضعیت شرکت و انتخاب اعضای هیئت مدیره تشکیل جلسه دهد.
اعتصاب در کارخانه ماشینسازی اراک
اخباری از تجمع اعتراضی و اعتصاب کارگران ماشین سازی اراک در فضای مجازی منتشر شده است. خبرگزاری کار ایران (ایلنا) دوشنبه ۱۶ بهمن به ذکر این مساله که کارگران این کارخانه مطالبات معوقه دارند بسنده کرده. اما عکسهای منتشر شده نشان میدهد که کارگران دست از کار کشیدهاند و در سالن تجمع کردهاند. به نوشته اتحادیه ازاد کارگران ایران حدود ۱۰۰۰ نفر پرسنل این کارخانه ۷ ماه است حقوق نگرفتهاند.
کارخانه ماشین سازی اراک یکی از واحدهای بحران زده استان مرکزی است و در لیست وضعیت قرمز قرار دارد.
اعتصاب کارگران نیشکر هفتتپه ۶ روزه شد، بازنشستگان به کارگران اعتصابی پیوستند
علیرغم این که گارد ویژه و نیروی انتظامی روز یکشنبه ۱۵ بهمن به کارگران اعتصابی نیشکر هفتتپه حمله کردند و ۴۰ تن از کارگران برای ساعاتی دستگیر شدند، اعتصاب دوشنبه ۱۶ بهمن ادامه یافت. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران امروز کارگران بخشهای کشاورزی و کارخانه، تجهیزات، مهندسی و بازرگانی دست به اعتصاب زده و در محوطه کارخانه تجمع کردند.
یک شهروند شوش در اشاره به حمله روز یکشنبه گارد ویژه و سرکوب و دستگیری کارگران با اشاره به مصادف بودن زمان حمله به کارگران با مراسم تدفین شیخ حسن آل کثیر از چهرههای شناخته شده شهر شوش، با انتقاد از سکوت خبری رسانههای محلی در برابر سرکوب کارگران نیشکر هفتتپه گفته است:
«سوالم این است که مگر رسالت رسانهها اطلاعرسانی نیست؟ مگر شما نباید صدای مردم باشید؟ شما که خود را از مردم و برای مردم میدانید چرا دیروز فقط سکوت کردید؟ و امروز هم تنها به نقل از خبرگزاری ایلنا مطلب زدید. سوال بعدی من این است که یک فرد که متصدی کارخانه بخش خصوصی است چگونه میتواند تمام ارگانها را با هم متحد کرده و نقشه شوم خود را به پیش ببرد؟ آیا متصدیان کنونی کارخانههای منطقه از ارگانهای دیگرند که در قالب افراد حقیقی بخش خصوصی وارد شدهاند؟»
امروز بازنشستگان نیشکر هفتتپه نیز به کارگران اعتصابی پیوستند.
تجمع بازنشستگان صنعت فولاد با شعار: صنعتگران دیروز، آوارگان امروز
بازنشستگان صنعت فولاد اهواز دوشنبه ۱۶ بهمن برای چندمین بار تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنها مقابل استانداری خوزستان در اهواز تجمع کردند و نوشتههایی حاوی این متن در دست داشتند: صنعتگران دیروز، آوارگان امروز.
بازنشستگان فولاد اهواز در گزارشی از تجمع امروز نوشتهاند که طوماری دربرگیرنده مطالباتشان از جمله مطالبات معوقه از سال ۹۱، همسانسازی حقوق بازنشستگان و کارکنان بنابه آئین نامه استخدامی فولاد ( تبصره ۵ ازماده ۱۰۹ )، تامین درمان با کیفیت و بازگرداندن امکانات رفاهی سلب شده از آنان که به امضای حاضران در تجمع رسیده بود را به استاندار خوزستان تحویل دادهاند.
استاندار وعده پیگیری مطالبات بازنشستگان فولاد را داده است. معترضان توافق کردهاند تا برآوردن مطالباتشان صبح دوشنبه هر هفته مقابل استانداری تجمع کنند.
تجمع بازنشستگان البرز مرکزی در میدان شهر زیرآب
جمعی از بازنشستگان البرز مرکزی دوشنبه ۱۶ بهمن با خواست افزایش مستمری و درمان و تسریع در پرداخت حقوق و عیدی پایان سال در میدان شهر زیرآب واقع در سوادکوه استان مازندران تجمع کردند.
تجمع کارگران رنگیننخ سمنان مقابل استانداری
دهها تن از کارگران کارخانه رنگیننخ سمنان دوشنبه ۱۶ بهمن در اعتراض به مطالبات معوقه خود مقابل استانداری سمنان تجمع کردند. کارخانه از کار بازایستاده و بدلیل بدهی به ارگانهای مختلف پلمب شده است. کارگران که هر یک چند میلیون طلب وصول نشده دارند بلاتکلیف به حال خود رها شدهاند.
خبرگزاری کار ایران(ایلنا) به نقل از اسماعیل غنیان مدیرکل اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی استان سمنان نوشته است که اداره کار بارها برای رسیدگی به مشکل کارگران رنگیننخ جلسه تشکیل داده است.
اعتصاب و تجمع خیابانی کارگران چوکا
کارگران کارخانه صنایع چوب وکاغذ ایران (چوکا) دوشنبه ۱۶ بهمن در اعتراض به ۳ ماه تعویق مزد دست از کار کشیدند. عکسهای منتشر شده از کارگران نشان میدهد که آنها در حالی که متنهایی حاوی مطالباتشان را در دست داشتند در جاده مقابل کارخانه تجمع کرده بودند.
کارخانه چوکا در کیلومتر سی و چهار جاده بندر انزلی واقع شده است.
پنجمین روز تجمع رانندگان شرکت واحد عضو پروژه مسکن سپیدار
رانندگان شرکت واحد عضو پروژه نیمه ساخته ورها شده سپیدار دو وسه روز پانزدهم بهمن برای پنجمین روز مقابل شهرداری تجمع کردند.
در چارچوب پروژههای مسکن سپیدار ۲ و ۳ قرار بود در زمینهای فردیس استان البرز ۲۷۰ واحد مسکونی برای کارکنان شرکت واحد تهران که عضو این پروژهها هستند ساخته و سال ۹۱ به آنها تحویل داده شود.
۵ سال از موعد تحویل این پروژه به اعضای آن که تمام هزینههای آنرا پرداختهاند میگذرد اما پروژه نیمه کاره رها شده است.
تجمع کارگران شهرداری بروجرد در اعتراض به مطالبات معوقه
کارگران شهرداری بروجرد امروز مجددا در اعتراض به تعویق چند ماه دستمزد خود مقابل شهرداری تجمع کردند.
همزمان با این تجمع، تجمع دیگری از سوی «مالباختگان زمینهای تاکسی» مقابل شهرداری برگزار شد.
تجمع کارکنان شرکت بلند پایه مقابل مترو نوبنیاد
جمعی از کارکنان مترو نوبنیاد تهران روز دوشنبه ۱۶ بهمن در اعتراض به مطالبات معوقه خود دست از کار کشیدند. بر پارچه نوشتههایی که آنان به همراه داشتند نوشته شده بود: ما پرسنل و پیمانکاران ایستگاه نوبنیاد (شرکت بلندپایه) ۸ ماه در سال ۹۶ حقوق نگرفتهایم.
تجمع اعتراضی اصناف دهدشت مقابل اتاق اصناف کهگیلویه
جمعی از اصناف دهدشت دوشنبه ۱۶ بهمن در اعتراض به گشایش دومین شعبه فروشگاه زنجیرهای افق کوروش در دهدشت مقابل اتاق اصناف کهکیلویه تجمع کردند. آنها گفتهاند گشایش دومین شعبه این فروشگاه در دهدشت در شرایطی که اصناف این شهر در اثر رکود به مرز ورشکستگی رسیدهاند کسب و کار را برای آنها دشوارتر خواهد کرد.
یکی از معترضان گفته است: «الان سه ماه است که کرایه مغازهام را ندادهام، بهای برق و آب و تلفن مغازهام را نتوانستم پرداخت کنم، اگر شعبه دوم افتتاح شود و قانون کاری نکند خودمان وارد میدان خواهیم شد چون جانمان به لب رسیده و زیر فشار هستیم.»
در سه سال اخیر بسیاری از کسبه این شهر ورشکسته شده و به شهرهای اطراف مهاجرت کردهاند. معترضان بیم دارند که گشایش شعبه دوم فروشگاه لفق کوروش در شهر به ورشکستگی لااقل ۱۰۰ واحد صنفی و از دست رفتن منبع درآمد حدود ۵۰۰ نفر شود.
یکی از کسبه دهدشت به نمایندگی از معترضین گفته است خواست آنان لغو مجوز فروشگاه است.
تجمع مقابل استانداری فارس در اعتراض به عدم واگذاری خانه دولتی
یکشنبه ۱۵ بهمن ۹۶ جمعی از کارکنان وزارت دارایی و اقتصاد که عضو تعاونی مسکن این وزارتخانه هستند در اعتراض به تاخیر ۱۲ ساله در تحویل مسکن، و نداشتن سرپناه مقابل استانداری فارس در شیراز تجمع کردند.
تجمع جرثقیل داران بیرجند مقابل استانداری خراسان جنوبی
صاحبان جرثقیلها در بیرجند یک ماه است قادر به دریافت سهمیه سوخت خود نشدهاند. آنان که عضو اتحادیه لودردار و کمپرسی شهر بیرجند هستند و برخی از سال ۶۱ مجوز فعالیت دارند موظف شدهاند طبق مصوبه جدید شهرداری با پرداخت مبلغی در سامانه جدید سهرداری ثبت نام کنند و در غیر اینصورت سهمیه سوختشان به مرور کمتر خواهد شد.
مالکان چرثقیل ها طبق مصوبه جدید شهرداری دوشنبه مقابل استانداری خراسان جنوبی اجتماع کرده و خواستار حل مشکل از سوی استانداری شدند.
در خبر مربوط به این تجمع اعتراضی آمده است که جرثقیلداران ماه گذشته تنها ۳۰۰ لیتر سوخت دریافت کردهاند.
آنان با حضور در استانداری از مسئولان خواستند با استفاده از اختیارات استانی، این مشکل را برطرف کنند.
کارگران کارخانه کیان کرد ۲۳ روز اعتصاب را پشت سرگذاشتند
کارگران کارخانه کیان کرد روز یکشنبه ۱۵ بهمن در بیست و سومین روز اعتصاب خود را در اعتراض به تعویق ۶ ماه دستمزد و ۳ سال عیدی برگزار کردند. طی اعتصاب یک ماه از دستمزد معوقه کارگران پرداخت شده اما کارگران اعلام کردهاند تا پرداخت کامل مطالبات به تجمع خود ادامه خواهند داد.
تجمع اعتراضی کارگران طرح سد سیازاخ دیواندره مقابل استانداری کردستان
کارگران طرح انتقال آب سد سیازاخ دیواندره روزیکشنبه پانزدهم بهمن ماه، دراعتراض به تعویق ۱۰ ماه دستمزد خود مقابل استانداری کردستان تجمع کردند.
کارگران که تعداد آنها ۶۰ تن اعلام شده است موفق شدند در نهایت قراردادی کتبی با شرکت آب منطقهاب به امضا برسانند که طبق آن مطالباتشان تا پایان بهمن پرداخت شود.
کارفرمای طرح انتقال آب سد سیازاخ دیواندره شرکت آب منطقهای کردستان است و کارگران