کارگران هفتتپه احکام زندان و شلاق برای نسرین جوادی را محکوم کردند
نسرین جوادی از بازداشتیهای روز جهانی کارگر به ۷ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. کارگران هفتتپه اعلام کردند با چنین احکامی نمیتوان اعتراضات کارگری را متوقف کرد.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران اعظم خضری جوادی (نسرین جوادی)، از بازداشتشدگان روز جهانی کارگر را به اتهام «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور»، «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم عمومی» به ۷ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد. سهشنبه ۱۵ مرداد جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این عضو اتحادیه آزاد کارگران ایران برگزارشده بود.
جمال عاملی سهشنبه ۲۹ مرداد با انتشار پیامی در توییتر با تأیید خبر را تأیید کرد. عاملی همسر ندا ناجی یکی دیگر از بازداشتشدگان تجمع روز کارگر است.
گروهی از کارگران هفتتپه با انتشار بیانیهای از محکومیت نسرین جوادی به هفت سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق انتقاد کردهاند. پنج سال از هفت سال محکومیت نسرین جوادی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور»، در این مورد حضور در روز جهانی کارگر صادر شده است.
کارگران هفتتپه در بیانیه ۲۹ مرداد خود نوشتهاند:
«آیا یک کارگر ایرانی حق ندارد مطالباتش را فریاد بزند؟
چرا هرکس بر سر هر موضوعی اعتراض میکند با اینگونه احکامی روبرو میشود، به کجا رسیدهایم که سیستم قضایی ما ضد کارگر، زنستیز و مردمستیز شده است؟ آیا با بازداشت فعالان کارگری و ترقیخواه رانتها و فسادها برچیده شده؟ زندانها پر شده از فعالان کارگری و سایر فعالان در تمام زمینهها. آیا حق این عزیزان زندان است؟ کسانی که نمیتوانند در برابر بی عدالتیها سکوت کنند. جایشان زندان است، چه کسی دستور بازداشت این عزیزان را صادر کرده؟»
کارگران هفتتپه در ادامه این بیانیه یادآوری کردهاند که با صدور احکام سنگین علیه فعالان کارگری نمیتوان کارگران را از مبارزه برای اجرای عدالت و پیگیری خواستههایشان باز داشت:
«شما با این اعمال ضد کارگریتان کینه کارگران را نسبت به خود بیشتر میکنید و به ما نشان دادید که راه درست را انتخاب کردهایم و مصممتر از همیشه و با گامهایی استوار به راهمان ادامه خواهیم داد. بترسید از روزی که طغیان کارگران ایرانی به راه بیفتد. آن روز، روز تسویه حساب خواهد بود و جای ظالم مظلوم قطعا برعکس خواهد بود.»
مرضیه امیری، آنیشا اسداللهی، ندا ناجی و عاطفه رنگریز، در سال جاری در روز جهانی کارگر بازداشت شدند.
از هفته گذشته تاکنون تنها در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری شهرستان شوش دستکم ۱۷ کارگر معترض هفتتپه محاکمه شدهاند. برخی از کارگران معترض صرفاً به اتهام انتشار پیامهایی در شبکههای اجتماعی به دادگاه احضار میشوند.
***********
حال امیرحسین محمدی فرد، زندانی سیاسی در اعتصاب غذا وخیم است
نزدیکان امیرحسین محمدی فرد، از متهمان پرونده اعترضهای کارگری هفتتپه که در اعتصاب غذاست، از وخامت حال او خبر میدهند.
مادر ساناز اللهیاری، دیگر متهم پرونده اعتراضات هفتتپه که هماکنون در زندان اوین است، درباره امیرحسین محمدی فرد، همسر دخترش، به کمپین حقوق بشر در ایران گفته است او در اعتراض به وضعیتش و بازداشت موقت در اعتصاب غذاست و حال جسمیاش وخیم است.
گلخانم نوروزی گفته است:
«روز یکشنبه ۲۰ مرداد دادگاه امیرحسین بود. او را از دور دیدم. بسیار لاغر و خمیده شده بود. شبیه یک پیرمرد بود. دادگاهش پنج ساعت طول کشید. بعد از پایان دادگاه او را دوباره با حال بد به زندان برگرداندند.»
به گفته گلخانم نوروزی قرار بوده دادگاه او و همسرش ساناز اللهیاری با هم برگزار شود اما:
«قاضی [محمد مقیسه]، ساناز را بیرون کرد و فقط دادگاه امیرحسین تشکیل شد. قاضی به ساناز گفته بود دادگاهش هفته بعد برگزار میشود. حالا باید شنبه ببینیم چهطور میشود.»
بر اساس گفتههای گلخانم نوروزی، دادگاه ساناز اللهیاری روز شنبه ۲۶ مرداد ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برگزار میشود:
«ما فقط امیدواریم این کابوس تمام شود و بچههایمان آزاد شوند. خانه ما همدان است. ما هر هفته مجبوریم برای دیدن بچههایمان و برای روز دادگاهشان که حتی به ما اجازه ورود نمیدهند، از همدان به تهران بیاییم. امیدوارم زودتر آزاد شوند.»
چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده متهمان اعتراضهای کارگری نیشکر هفتتپه روز یکشنبه ۲۰ مرداد در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شد. قرار بود در این جلسه به اتهامات امیرحسین محمدی فرد و ساناز اللهیاری رسیدگی شود اما به گزارش کمپین حمایت از بازداشتشدگان هفتتپه در طول جلسه، قاضی مقیسه کمترین اجازه و فرصت دفاع را به امیرحسین محمدی فرد نداد و همچنین به علت کمبود وقت رسیدگی به پرونده ساناز اللهیاری نیز به هفته آینده موکول شد.
در این جلسه، دادگاه با تبدیل قرار بازداشت این متهمان به قرار وثیقه مخالفت کرد. پس از برگزار شدن این دادگاه خبر تبدیل اعتصاب غذای تر امیرحسین محمدی فرد به اعتصاب غذای خشک منتشر شد:
«با توجه به اصرار وکلای این دو و همچنین اصرار امیرحسین محمدی فرد مبنی بر تودیع وثیقه برای ساناز اللهیاری، قاضی مقیسه با تودیع وثیقه مخالفت کرد. امیرحسین محمدی فرد نیز اعلام کرد در اعتراض به این بیعدالتی آشکار و محقق نشدن خواستههای به حقشان، این روزنامهنگار چپگرا تا اطلاع ثانوی اقدام به اعتصاب غذای خشک خواهد کرد.»
امیرحسین محمدی فرد، سردبیر نشریه اینترنتی گام، همراه همسرش ساناز اللهیاری در تاریخ ۱۹ دی ماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. آنان با وجود گذشت هفت ماه از بازداشتشان کماکان در زندان اوین نگهداری میشوند.
اردیبهشت ماه سال جاری امیرحسین محمدی فرد از بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند چهار و ساناز اللهیاری به بند زنان زندان اوین منتقل شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، بازداشت ساناز اللهیاری در حالی ادامه دارد که شرایط جسمی او به دلیل ابتلا به بیماری نامشخصی که باعث کاهش وزن، ضعف جسمی و لرزش شدید اندامها شده است نگران کننده است. او همچنین در دستگاه گوارشی نیز دچار مشکل جدی شده و از درد شدید معده رنج میبرد.
امیرحسین محمدی فرد اما از تاریخ ۱۳ تیر ماه در اعتراض به ادامه «بازداشت موقت غیرقانونی» خود، همسر و دوستانش دست به اعتصاب غذا زد. ساناز اللهیاری هم در این اعتصاب غذا به او پیوست اما ۱۲ روز بعد و در تاریخ ۲۴ تیر ماه، به دلیل وخامت حال جسمیاش به اعتصاب غذای خود پایان داد.
با وجود ادامه اعتصاب غذای امیرحسین محمدی فرد، قاضی مقیسه تاکنون با آزادی او و بقیه متهمان پرونده تا زمان صدور رای نهایی دادگاه موافقت نکرده است:
«متاسفانه امیرحسین اعتصابش را نمیشکند، ساناز هم به دلیل نگرانی او غذا نمیخورد. به من میگوید چهطور میتوانم غذا بخورم وقتی امیرحسین در اعتصاب است.»
اعتراضات مسالمتآمیز کارگران هفتتپه که معترض به روند خصوصیسازی شرکت نیشکر هفتهتپه و همچنین پرداخت نشدن معوقات مزدی کارگران بودند، سال گذشته توسط پلیس و نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد و طی آن تعدادی از کارگران و مدافعان حقوق کارگران بازداشت و زندانی شدند.
دادگاه رسیدگی به اتهامات سپیده قلیان، اسماعیل بخشی، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدیفر، ساناز اللهیاری، علی نجاتی و عسل محمدی، متهمان این پرونده، از روز ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه آغاز شده است.
***********
ادامه حبس انفرادی سه حامی فعالان نیشکر هفتتپه ــ پیربداقی، یگانه و لطفآبادی از حق ملاقات با خانواده محروماند
هیراد پیربداقی، رهام یگانه و فرید لطفآبادی هنوز پس از گذشت ۱۲ روز در زندان به سر میبرند و از حق ملاقات با خانواده خود بیبهرهاند. آنها ۱۲ مرداد به هنگام برگزاری دادگاه متهمان پرونده زندانیان نیشکر هفتتپه در همبستگی با آنان مقابل دادگاه انقلاب تهران تجمع کردند اما نیروهای امنیتی آنها را بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند. سندیکای نیشکر هفتتپه جمعه ۲۵ مرداد در کانال تلگرامی خود اعلام کرد مادران این سه حامی کارگران امروز نیز در مقابل زندان اوین حاضر شده و در انتظار دریافت خبری از فرزندان خود و یا ملاقات آنها شدند. بنا بر این خبر این سه تن در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین، وابسته به وزارت اطلاعات به سر میبرند. خانوادههای آنها از زمان بازداشت تاکنون نتوانستهاند عزیزان خود را ملاقات کنند. خبرگزاری هرانا ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر نیز در این باره نوشت: «خانواده این افراد پنجشنبه جهت پیگیری وضعیت و ملاقات با فرزندان خود به زندان اوین مراجعه کردند، اما مسئولین زندان ضمن جلوگیری از ملاقات هیچ اطلاعی از وضعیت فرزندانشان به آنها ندادند». به نوشته هرانا، هیراد پیربداقی و فرید لطف آبادی در شعبه ۷ بازپرسی و رهام یگانه در شعبه ۴ بازپرسی دادسرای اوین درباره اتهام “اخلال در نظم عمومی” تفهیم شدند. نهادهای امنیتی نهادهای امنیتی خانواده این سه زندانی سیاسی را تحت فشار گذاشتهاند تا در مورد وضعیت بازداشت آنان اطلاعرسانی نکنند.
***********
تجمع اعتراضی کارگران بیمارستان رازی بیرجند
کارگران بیمارستان رازی بیرجند چهارشنبه ۲۳ مرداد مقابل بیمارستان تجمع کردند و خواستار پاسخگویی مسئولان شدند. آنها هشت ماه است حقوق نگرفتهاند. کارگران از طریق شرکت پیمانکاری تابان شهر در بیمارستان رازی کار میکنند. پیمانکار حقوق کارگران را نپرداخته و مسئولان بیمارستان از خود سلب مسئولیت کردهاند. کلیپی از این تجمع در فضای مجاز منتشر شده که در آن کارگران میگویند با مشکلات معیشتی بسیاری مواجه شدهاند. کرایه خانهشان عقب افتاده و کارگرانی که فرزندشان بیمار است امکان استفاده از خدمات درمانی را ندارند. یکی از کارگران به نمایندگی از سایرین میگوید که کارگران تمام راههای قانونی را برای دریافت مطالبات عقبافتادهشان پیمودهاند اما نتیجهای نگرفتهاند. اداره کار و دانشگاه پزشکی نیز اقدامی برای پرداخت مطالبات کارگران نکردهاند.
***********
مرگ و مصدومیت دو کارگر در پی سقوط در مخزن گاز پتروشیمی بوشهر
بعدازظهر چهارشنبه ۲۳ مرداد یک کارگر شرکت پارس پیمانکار پتروشیمی بوشهر واقع در عسلویه در مخزن حاوی گاز سقوط کرد و در دم جان باخت. کارگر دیگری که برای نجات همکارش به درون مخزن رفته بود نیز مصدوم شد. به گفتهی خشایار وطنخواه، رئیس بیمارستان تامین اجتماعی عسلویه، کارگری که برای نجات جان همکار خود وارد مخزن شده بود به علت استشمام گاز بیهوش، و به بیمارستان عسلویه منتقل شد. کارگری که در این حادثه جان خود را از دست داده ۳۰ سال داشت و اهل شهر کرد بود. کارگر مصدوم نیز ۳۱ ساله و اهل دهدشت است. عدم وجود امکانات ایمنی و بهداشتی در محیط کار و عدم رعایت مسائل ایمنی روزانه به دهها حادثه کار در واحدهای اقتصادی میانجامد که تعدادی از آنها به مرگ کارگران منجر میشود.
***********
عسل محمدی به خاطر وثیقه دو میلیارد تومانی هنوز در زندان به سر میبرد
دادگاه انقلاب تهران با تعیین وثیقه دو میلیارد تومانی برای عسل محمدی از متهمان پرونده نیشکر هفتتپه، آزادی موقت او را عملا غیر ممکن کرده است. خانواده عسل محمدی قادر به تامین این وثیقه نشدهاند و او همچنان در زندان اوین به سر میبرد. عسل محمدی روز ۱۳ مرداد به همراه اسماعیل بخشی، علی نجاتی، سپیده قلیان، ساناز الهیاری و امیر حسین محمدی فرد شش تن دیگر از متهمان پرونده در جلسه دادگاه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد. اتهامات او عبارتند از: «تشکیل گروه و اداره آن با هدف اقدام علیه امنیت ملی به استناد ماده ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی، عضویت در دستجات و گروهها با هدف اقدام علیه امنیت ملی به استناد ماده ۴۹۹ قانون مجازات اسلامی، فعالیت تبلیغی علیه نظام به استناد ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور به استناد ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی». پس از دادگاه حکم قرار وثیقه عسل محمدی به قرار بازداشت تبدیل و به زندان اوین منتقل شد. وبسایت خبری «هرانا»، وابسته به فعالان حقوق بشر در ایران به نقل از یکی از نزدیکان عسل محمدی نوشته است: «پس از حضور عسل محمدی در دادگاه انقلاب قرار وثیقه وی بر اساس شکایت وزارت اطلاعات به قرار بازداشت تغییر کرده است. در جلسه دوم دادگاه قاضی مقیسه مبلغ قرار وثیقه وی را به ۲ میلیارد تومان افزایش داده و پرونده ایشان را به شعبه ۷ بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی شاه محمدی ارسال کرده است. خانواده خانم محمدی تاکنون موفق به تامین این قرار وثیقه سنگین جهت آزادی موقت فرزندشان نشدهاند.»
***********
پیروزی نان، کار، آزادی در دادگاه!
۱۲ مرداد ۱۳۹۸ روز محاکمه کارگران هفت تپه ، اسماعیل بخشی، علی نجاتی و محاکمه حامیان جنبش کارگری بود.
همانطور که قبلا سندیکای کارگران هفتتپه اعلام داشته بود، در این دادگاه تنها اسماعیل بخشی، علی نجاتی، سپیده قلیان و عسل محمدی و… محاکمه نمیشوند، در واقع آنچه قرار بود محاکمه شود، نان، کار، آزادی بود.
قاضی پرونده گفته است که شعار نان، کار، آزادی شعار بالا شکمی و زیر شکمی است!
جواب اسماعیل این بود: شعار نان، کار، آزادی فشرده خواست و مطالبه کارگران است.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه ادعا دارد که شعار نان، کار، آزادی در این دادگاه! پیروز شد است، حتی اگر متهمان این پرونده مشمول مجازاتهای سنگین و غیر انسانی شوند.
ما میگوئیم پیروز شدهایم، چرا که توانستیم کیفر خواست میلیونها کارگر و زحمتکش را روی میز قوه قضائیه! در ایران قرار دهیم.
ما پیروز شدیم چرا که نماینده کارگران هفت تپه از خواست میلیونها کارگر و زحمتکش در ایران به دفاع برخواست.
ما پیروز شدیم و بر خود میبالیم که خواست میلیونها انسان را فریاد زدیم.
خواست میلیونها کارگر، فارغ از رنگ، نژاد مذهب و ملیت، با هر لباس و زبانی که باشد، عرب، لر، کرد، ترک، فارس، بلوچ و …، مطالبه ما کارگران رنگ و نژاد نمیشناسد، ما خواستار یک زندگی شایسته به دور از ستم و استثمار هستیم.
جنبش ما، جنبش نان، کار، آزادی در هیچ دادگاهی شکست نخواهد خورد، در هیچ دادگاهی!
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
***********
سندیکای نیشکر هفتتپه: دادگاه شوش کارگران معترض را به حبس و شلاق محکوم میکند
شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری شهرستان شوش تاکنون هفت کارگر هفتتپه را محاکمه و به تحمل هشت ماه حبس تعلیقی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم کرده است. قرار است ۱۰ نفر دیگر از کارگران هم فردا چهارشنبه ۲۳ مرداد ماه محاکمه شوند. یک نفر دیگر هم به تازگی احضار شده است.
خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) گزارش کرده است که دو نفر از این ۱۰ نفر، عضو شورای اسلامی کار این واحد صنعتی هستند.
کانال تلگرام سندیکای نیشکر هفتتپه اما با اعلام این خبر نوشته است که همزمان با اسماعیل بخشی که این روزها در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران زیر نظر قاضی محمد مقیسه محاکمه میشود، «۱۷ نفر از کارگران، همراهان و همسنگران اسماعیل در روزهای اعتصاب در هفتتپه» نیز زیر ضرب قرار گرفته و یکی یکی محاکمه میشوند.
به گفته سندیکای نیشکر هفتتپه، بعد از اعتراضات آذر ماه ۹۷ کارگران هفتتپه، نزدیک به ۴۰ نفر احضار شدهاند و گرچه دادگاه تعدادی از آنها را تبرئه کرده است اما تعداد کارگرانی که به سبب اعتصاب و اعتراض تحت فشار قرار گرفتهاند، خیلی بیش از این ۱۸ نفر است. همچنین احضار و تحت فشار قرار دادن کارگران همچنان ادامه دارد:
«به عنوان نمونه روز گذشته یکی دیگر از کارگران به دادگستری شوش احضار شد. این در حالی است که این کارگر تنها به دلیل پیامی که در یگ گروه تلگرامی انتشار داده بود به اتهام نشر اکاذیب در فضای مجازی احضار شده است.»
سندیکای نیشکر هفتتپه همچنین از احضار کارگران با اتهاماتی چون «انتشار پیام در فضای مجازی» خبر داده و به نمونهای دیگر اشاره کرده است:
«جالب اینجاست که چند ماه پیش یک کارگر که در گروه تلگرامی نوشته بود “اسدبیگی دروغگو! ” نیز احضار شده بود.»
امید اسدبیگی، مدیرعامل نیشکر هفتتپه و از متهمان مفاسد اقتصادی است که در اوج اعتراض کارگران این کارخانه علیه خصوصیسازی گفته بود:
«نباید به آنور آب متکی باشیم و باید زیر سایه نظام دستبهدست هم دهیم.»
سندیکای نیشکر هفتتپه اما درباره فشارها بر کارگران این مجتمع نوشته است:
«کافی است در این روزها چند ساعتی را در دادگستری شوش بگذرانید تا متوجه شوید چه تعداد کارگر هفتتپه به آن مراجعه میکنند. حال و روز هفتتپه همین چند کارگری نیست که بازداشت میشوند، اعداد مایی که از سال گذشته تحت فشار هستیم، خیلی بیشتر از این حرفها است.»
بر اساس آنچه از سوی سندیکای نیشکر هفتتپه مطرح شده است هفت نفر از کارگران از همان ابتدا تصمیم گرفتند سکوت پیشه کنند بلکه فشار بر آنها کمتر شود:
«بالاخره آنها فکر میکردند که از چه طریقی باید مخارج خانه را دربیاورند. دادگاه به آنها گفته بود از کارفرما رضایت بگیرید. آنها هم به توصیه کارفرما تعهدی در بخش “امور حقوقی شرکت” امضا کردند. با این حال همین تعهدها ضمیمه پرونده شد تا تحت عنوان اِقراری بر پذیرش جرم تلقی شود. یعنی تعهد به پرونده کارگران اضافه شد تا راه محکومیتشان آسان شود.»
یکی از اتهامات ۱۰ کارگری که فردا باید در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری شهرستان شوش دانیال حاضر شوند اما «اخلال در نظم عمومی از طریق هدایت و حضور در تجمعات غیرقانونی و ممانعت از تردد فعالیت شرکت در وقت مقرر» است.
بر اساس اطلاع سندیکای نیشکر هفتتپه، از این ۱۰ نفر سه نفر تعهدی که کارفرما توصیه کرده بوده، امضا کردهاند و از این بابت خیلی نگران هستند:
«متاسفانه دیگر آن کسی که اینجا روشنسازی میکرد نیست و این روزها در اوین است.»
***********
مخالفت دادگاه با تبدیل قراربازداشت مرضیه امیری به وثیقه
دادگاه رسیدگی به اتهامات مرضیه امیری، روزنامهنگار روزنامه شرق و از بازداشتشدگان مراسم روز جهانی کارگر، روز سهشنبه ۲۲ مرداد همزمان با روز تولد این روزنامهنگار در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. در این جلسه قاضی محمد مقیسه با تبدیل قرار بازداشت امیری به قرار وثیقه مخالفت کرد. سمیرا امیری، خواهر مرضیه امیری در توئیتر خود نوشت: «دادگاه مرضیه امروز برگزار شد. مقیسه باز هم درخواست تبدیل قرار بازداشت موقت به وثیقه را نپذیرفت.» خبرگزاری هرانا گزارش کرده است که مرضیه امیری به خاطر فشارهای وارده در دوران بازجویی یک بار دچار حمله صرع شده است. خبرهایی هم درباره محرومیت او از دارو و درمان در زندان اوین منتشر شده است. کیفرخواست مرضیه امیری در تاریخ ۱۲ تیر ماه پس از حضور در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به او ابلاغ شد. در این کیفرخواست اتهامهای اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی علیه او مطرح شده است. مرضیه امیری بیش از سه ماه است در بازداشت به سر میبرد. او روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸ همزمان با روز جهانی کارگر همراه دهها نفر از شرکتکنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس بازداشت شد. پس از یک هفته بازجویی در بند دو-الف سپاه، او را به سلولهای انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ منتقل کردند و از روز ۱۸ خرداد ماه در بند زنان زندان اوین به سر میبرد.
***********
فرهاد شیخی از بازداشتشدگان روز کارگر، به حبس تعلیقی و شلاق محکوم شد
فرهاد شیخی عضو اتحادیه آزاد کارگران ایران در دادگاه به حبس و ضربات شلاق محکوم شد. شیخی در تجمع روز جهانی کارگر در تهران بازداشت و به قید وثیقه و کفالت آزاد شده بود. شعبه ۱۰۵۸ دادگاه کیفری ۲ تهران که روز ۱۳ مرداد فرهاد شیخی را محاکمه کرد، او را به جرم شرکت در تظاهرات روز جهانی کارگر به «اخلال در نظم و آسایس عمومی» متهم و به چهار ماه زندان و پنج ضربه شلاق محکوم کرده است. اتحادیه آزاد کارگران در بیانیهای دوشنبه ۲۱ مرداد در این باره نوشت که دادگاه شیخی را از اتهام «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» تبرئه کرده و اجرای حکم حبس او را به مدت دو سال به تعلیق درآورده است. در تجمع روز جهانی کارگر که روز ۱۱ اردیبهشت مقابل مجلس در تهران برگزار شد بیش از ۴۰ تن از فعالان با اعمال خشونت دستگیر و اغلب آنان با قید وثیقه و کفالت آزاد شدند. فرهاد شیخی نیز روز ۱۳ خرداد با قرار کفالت بطور موقت از زندان آزاد شده بود. اتحادیه آزاد کارگران صدور حکم زندان و شلاق برای فرهاد شیخی را محکوم کرده و خواستار آزادی بیقید و شرط او شده است.
***********
دادگاه متهمان هفتتپه: اعتصاب غذای خشک امیرحسین محمدیفرد
جلسه رسیدگی به اتهامات امیرحسین محمدیفرد و ساناز اللهیاری، از متهمان پرونده اعتراضهای کارگری هفتتپه امروز یکشنبه ۲۰ مرداد در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شد.
دادگاه در این جلسه با تبدیل قرار بازداشت این متهمان به قرار وثیقه مخالفت کرد.
کمپین حمایت از بازداشتشدگان هفتتپه اما پس از برگزار شدن این دادگاه خبر از اعتصاب غذای خشک امیرحسین محمدیفرد داد.
به گزارش این کمپین در طول جلسه، قاضی مقیسه کمترین اجازه و فرصت دفاع را به امیرحسین محمدیفرد نداد و همچنین به علت کمبود وقت رسیدگی به پرونده ساناز اللهیاری نیز به هفته آینده موکول شد:
«با توجه به اصرار وکلای این دو و همچنین اصرار امیرحسین محمدیفرد مبنی بر تودیع وثیقه برای ساناز اللهیاری، قاضی مقیسه با تودیع وثیقه مخالفت کرد. امیرحسین محمدیفرد نیز اعلام کرد در اعتراض به این بیعدالتی آشکار و محقق نشدن خواستههای به حقشان، این روزنامهنگار چپگرا تا اطلاع ثانوی اقدام به اعتصاب غذای خشک خواهد کرد.»
امروز چهلمین روز اعتصاب غذای تَر امیرحسین محمدیفرد بود.
ساناز اللهیاری همراه همسرش امیرحسین محمدیفرد در تاریخ ۱۹ دی ماه سال ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. آنان با وجود گذشت هفت ماه از بازداشتشان کماکان در زندان اوین نگهداری میشوند.
اردیبهشت ماه سال جاری امیرحسین محمدیفرد از بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند چهار و ساناز اللهیاری به بند زنان زندان اوین منتقل شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا بازداشت ساناز اللهیاری در حالی ادامه دارد که شرایط جسمی او به دلیل ابتلا به بیماری نامشخصی که باعث کاهش وزن، ضعف جسمی و لرزش شدید اندامها شده است نگران کننده است. او همچنین در دستگاه گوارشی نیز دچار مشکل جدی شده و از درد شدید معده رنج میبرد.
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه اما گزارش کرده است که قاضی مقیسه «فرصت کافی برای ارائه آخرین دفاعیات» را به امیرحسین محمدیفرد نداد و جلسه رسیدگی به اتهامات ساناز اللهیاری به دلیل کمبود وقت به «زمان دیگری» موکول شد.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدیفر، ساناز اللهیاری، علی نجاتی و عسل محمدی، شهروندان بازداشت شده در جریان تجمعات اعتراضی کارگران نیشکر هفتتپه در زمستان ۱۳۹۷ از روز شنبه دوازدهم مرداد ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران آغاز شد.
پس از اولین جلسه برخی منابع خبر از درگیری لفظی اسماعیل بخشی با رئیس دادگاه دادند و گفتند که قاضی مقیسه به همین علت جلسه رسیدگی را نیمه کاره گذاشته و رسیدگی به پرونده اسماعیل بخشی را به جلسات بعد موکول کرده است: اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان اعتراضات هفتتپه برگزار شد
در جلسه دوم هم که روز یکشنبه ۱۳ مرداد برگزار شد، عسل محمدی پس از حضور در شعبه ۲۸، در جریان دادگاه متهمان هفتتپه بازداشت شد.
علت بازداشت او را لغو قرار وثیقه از سوی قاضی مقیسه به دلیل شکایت وزارت اطلاعات گزارش کردهاند.
خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) اما روز یکشنبه ۱۳ مرداد در گزارش خود در ارتباط با این جلسه دادگاه، از ابلاغ کیفرخواست متهمان پرونده خبر داد. این در حالی است که خانواده افراد متهم برای اطلاعرسانی نکردن درباره جزییات مربوط به این دادگاه تحت فشارند.
روز شنبه ۱۹ مرداد نیز جلسه محاکمه سپیده قلیان، از دیگر متهمان این پرونده برگزار شد. او در این جلسه در برابر قاضی اعلام کرد که اعترافاتش در بازجویی تحت شکنجه گرفته شده و بیاعتبار است.
این فعال مدنی همچنین از قاضی مقیسه خواست تا به قرار بازداشتی که برایش صادر شده پایان داده شود که این درخواست مورد توجه دادگاه قرار نگرفت.
جمالالدین حیدری منش، وکیل سپیده قلیان، با اشاره به گرفتن اعترافات از موکلش زیر شکنجه گفته است:
«موکل من به عنوان فرزند یک کارگر حق خود دانسته که از دیگر کارگران و حقوق از دست رفته آنها دفاع کند و طبق قانون این مساله جرم نیست.»
کانال تلگرامی سندیکای نیشکر هفتتپه هم گزارش کرد که جمالالدین حیدری منش به دلیل دفاع از سپیده قلیان در دادگاه از سوی قاضی مقیسه تهدید به بازداشت شده و همه وسایل همراه او تا پایان جلسه دادگاه ضبط شده است.
***********
#اعتراضات: تجمع معلمان در چند شهر ایران
صدها معلم بازنشسته، شاغل و حق التدریسی روزهای یکشنبه و دوشنبه ۱۳ و ۱۴ مرداد در اعتراض به مسائل صنفی، استخدامی و معیشتی در چندین شهر ایران تجمعهایی را برگزار کردند.
در تهران، گروهی از معلمان حق التدریس که از سراسر ایران به تهران آمده بودند، دوشنبه و برای دومین روز پیاپی در برابر ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، این معلمان خواهان روشن شدن وضعیت استخدامی خود بودند و پلاکاردهایی که بر روی آنها نوشته شده بود، «معلم حق التدریس، استخدام» و «بودجه تعیین شده کجا هزینه میشود» در دست داشتند.
بر اساس گزارشهای فعالان صنفی و تعدادی از منابع خبری در شهرهای اهواز، کرمانشاه و اصفهان نیز معلمان شاغل و بازنشسته تجمعهایی برگزار کردند. درخواست این معلمان بیشتر مسائل صنفی و معیشتی و نیز آزادی معلمان زندانی بود.
در کرمانشاه معلمان شعار میدادند :«اینهمه بی عدالتی هرگز ندیده ملتی»، «دادگاه، تهدید دیگر اثر ندارد».
در اهواز نیز شرکت کنندگان در تجمع پلاکاردهایی در حمایت از معلمان زندانی در دست داشتند.
مجلس شورای اسلامی قانونی را برای استخدام معلمان حق التدریس و آموزگاران نهضت سوادآموزی تصویب کرده است، اما با گذشت حدود ۱۰ ماه هنوز این قانون به اجرا در نیامده است.
نمایندگان این معلمان به خبرگزاری تسنیم گفتند که چند سالی است به صورت حقالتدریس در مدارس مشغول به کار هستند، آموزشوپرورش با استفاده از آنها کمبود معلم را جبران کرده و کلاسهای درس بدون معلم نمیماند، اما حالا که قانون مجلس مصوب و دولت ملزم به استخدام شده است میخواهند فقط ۱۳ هزار نفر را استخدام کنند.
حدود ۳۰هزار معلم حقالتدریس در سراسر ایران مشغول به کار هستند که دستمزد مناسب، مزایا و امنیت شغلی ندارند.
در همین حال در برخی از استانها از جمله فارس بخشنامهای صادر شده تا نیروهایی که تا سال گذشته به تدریس مشغول بودند حتی به صورت حق التدریس در سال جدید به کار گرفته نشوند و به جای آنها معلمان بازنشسته در اولویت باشند.
این موضوع از دیگر مسائل مورد اعتراض معلمان حق التدریسی است.
چندین معلم، فعال صنفی و فعال حقوق معلمان بازداشت شدهاند و در زندان بسر میبرند. اسماعیل عبدی، محمد حبیبی، محمود بهشتی لنگرودی، عبدالرضا قنبری و محمد ثانی از جمله معلمانی هستند که به دلیل پیگیری خواسته های صنفی در زندان بسر میبرند.
***********
در چهارمین روز اعتصاب غذا، وضعیت جسمانی سپیده قلیان رو به وخامت است
وضعیت جسمانی سپیده قلیان، در چهارمین روز اعتصاب غذا، رو به وخامت است. او در اثر افت شدید فشار بی هوش و به بهداری زندان منتقل شده است. مهدی قلیان برادر او جمعه ۴ مرداد در توییتی نوشت اصرار خانواده برای پایان دادن به اعتصاب غذای سپیده قلیان نتیجهای نداشته است. او از رفتار «ناشایست و توهینآمیز» پرستار بهداری زندان با سپیده قلیان نوشته و با توجه به وخامت وضعیت جسمانی او، زندان قرچک و مسئولان آن را پاسخگوی وضعیت سپیده قلیان و خطری که سلامتی او را تهدید میکند دانسته است.
سپیده قلیان که در ارتباط با حمایت از مبارزات کارگران نیشکر هفتتپه زندانی و پس از مدتی آزاد شده بود در پی افشای شکنجه در زندان، ۳۰ دی سال ۹۷ مجددا بازداشت و در زندان سپیدار اهواز زندانی شد. او سپس به زندان اوین منتقل شد و اکنون در زندان قرچک ورامین زندانی است و از اول مرداد دست به اعتصاب غذا زده است.
قلیان طی نامهی سرگشادهای علت اعتصاب غذای خود را توضیح داده است. او از جمله نوشته است برای خنثی کردن تلاش دستگاههای امنیتی که میخواهند سرکوبشدگان را به سکوت وادارند و زندانیان سیاسی را بایکوت خبری کنند، در اعتراض به شرایط وحشتناک زندان قرچک ورامین، سلب حق ملاقات با خانواده، و در همبستگی با ساناز الهیاری و امیر حسین محمدی فرد دو زندانی دیگر پرونده نیشکر هفتتپه، دست به اعتاصب غذا میزند.
سپیده قلیان نوشته است: «پیام اعتصاب غذا، هماهنگی و همفکری ما علیه ظلمی است که بر زندانیان سیاسی و خانوادههای آنها روا داشته میشود.»
***********
اعتراض کارگران اخراجی لولهسازی ماهشهر (سدید) به تعویق مطالبات و عدم دریافت بیمه بیکاری
سه ماه از اخراج دستهجمعی حدود ۱۰۰ کارگر شرکت لولهسازی ماهشهر (سدید) میگذرد و کارگران دست خالی و بدون درآمد به حال خود رها شدهاند. نه کارفرما مطالبات معوقه کارگران را پرداخته و نه سازمان منطقه ویژه اقتصادی اقدامی برای پرداخت حقوق بیکاری به کارگران اقدامی انجام داده است. شرکت لولهسازی ماهشهر (سدید)، واقع در سایت یک منطقه ویژه پتروشیمی این شهرستان در ماههای اخیر طی دو نوبت دست به اخراج گروهی کارگران زده است. اوایل اردیبهشت شرکت طی یک اطلاعیه و بدون ذکر هیچ توضیحی حدود ۱۰۰ تن از کارگران را اخراج کرد. این شرکت زمستان سال گذشته ۱۰۸ تن از کارگران را اخراج کرده بود و با پادرمیانی فرماندار ماهشهر ناگزیر شد آنان را به کار بازگرداند. شرکت لولهسازی ماهشهر با مشکل روبروست و از چند ماه پیش قرار بود مشکلات این واحد با همکاری وزارت صنعت، بانک مرکزی و بانک تجارت حل شود. و در جلسه ستاد ملی تسهیل صنعت تصویب شده بود که این شرکت حق «تعدیل نیرو» ندارد. اما سرانجام اختلاف میان شرکت سدید با بانک تجارت به اخراج کارگران منتهی شد. در پی اعتراضات کارگران، فرماندار ماهشهر و نماینده این شهر در مجلس وعده حل مشکلات کارگران را داده بودند که در حد حرف باقی مانده است.
***********
تعویق حقوق کارگران مترو در چهار شهر
کارگران قطار شهری اهواز، مشهد، تبریز و کرمانشاه چند ماه است دستمزد نگرفتهاند. مسئولان نیز پاسخی به خواست کارگران ندادهاند. کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه راه آهن با اعلام این خبر افزوده است کارگران قصد دارند در صورتی که مزد معوقهشان پرداخت نشود در روزهای آینده دست به اعتصاب و تجمع بزنند. بحث مطالبات کارگران مترو اهواز امروز جمعه چهارم مرداد به نماز جمعه این شهر نیز کشیده شد. موسوی فرد نماینده خامنهای در خوزستان و امام جمعه اهواز در نماز جمعه امروز از مسئولان خواست به مطالبات معلمان و کارکنان قطار شهری اهواز رسیدگی کنند. کارگران مترو اهواز و تهران در ماههای اخیر بارها در اعتراض به تعویق مطالبات و بلاتکلیفی شغلی دست به اعتصاب و تجمع زدهاند.
***********
فرزانه زیلایی وکیل کارگران هفتتپه به دادسرا احضار شد
فرزانه زیلایی وکیل علی نجاتی (عضو سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه)، اسماعیل بخشی (سخنگو و عضو مجمع نمایندگان کارگران نیشکر هفت تپه) و محمد خنیفر (کارگر هفت تپه) به دادسرای عمومی اهواز احضار شد. این در حالی است که قرار است دادگاه موکلان او روز ۱۲ مرداد در تهران برگزار شود. به نوشته سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، فرزانه زیلایی پیشتر به دادسرای شوش احضار شده بود. پرونده کارگران هفتتپه و فعالان کارگری که به جرم حمایت از اعتراضات کارگران نیشکر هفتتپه محاکمه میشوند و همچنین تحریریه نشریه «گام»، در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه بررسی میشود. قاضی مقیسه پیشتر فرزانه زیلایی را از دسترسی به پرونده موکلانش محروم کرده بود. زیلایی در یادداشتی نحوه برخورد قاضی را غیرقانونی خواند. اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه در آبان ۹۷ به دلیل عدم پرداخت دستمزدهای عقبافتاده، نداشتن امنیت شغلی و مخالفت با خصوصیسازی شرکت صورت گرفت. اسماعیل بخشی نماینده سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه در زندان اوین به سر میبرد. پرونده او به همراه پرونده علی نجاتی و دو فعال مدنی دیگر، سپیده قلیان و عسل محمدی اواخر اردیبهشت ۹۸ به دادگاه انقلاب تهران ارجاع شده است. به نوشته سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، احضار وکیل کارگران نیشکر هفتتپه برای اعمال فشار بر او صورت گرفته است. این سندیکا خواستار آزادی بیقید و شرط کارگران و فعالان کارگری زندانی شده است.
***********
حوادث ناشی از کار: یک کارگر کشته، یک کارگر مصدوم
در دو حادثه ناشی از کار یک کارگر ایرانی در سلیمانیه عراق جان باخت و یک کارگر در خراسان جنوبی مصدوم شد. یک کارگر اهل مریوان که برای کار به سلیمانیه واقع درکردستان عراق رفته بود در اثر حادثه ناشی از کار جان باخت. این کارگر به دلیل رکود بخش ساختمان در ایران به سلیمانیه رفته بود و در اثر برق گرفتگی جان باخته است. تاریخ مرگ این کارگر اعلام نشده است. در رویدای دیگر، یک کارگر مقنی روز چهارشنبه دوم مرداد در روستای درمیان در خراسان جنوبی در چاه سقوط کرد و مصدوم شد. حادثه به دلیل پوسیدگی طناب روی داده و کارگر مقنی به عمق ۳۲ متری چاه سقوط کرده است. به گزارش صدا و سیمای جمهوری اسلامی، کارگر مصدوم به بیمارستانی در بیرجنذ منتقل شده است.
***********
مأموران امنیتی بار دیگر از برگزاری مراسم بزرگداشت احمد شاملو جلوگیری کردند
همزمان با نوزدهمین سالگرد درگذشت احمد شاملو، از شناختهشدهترین شاعران معاصر ایران، دوم مرداد ۹۸ جمعی از علاقهمندان او قصد داشتند با حضور در مزار او یادش را گرامی بدارند که با ممانعت مامورین امنیتی این امر میسر نگردید. در سالهای گذشته نیز تلاشها برای برگزاری مراسم بزرگداشت شاملو در امامزاده طاهر کرج با دخالت مأموران امنیتی روبرو میشد. بنا بر خبرهای رسیده به زمانه، مأموران درهای گورستان امامزاده طاهر کرج را بستند و اجازه ندادند علاقمندان به شاملو بر مزار او حاضر شوند. به گفته شاهدان در مواردی مامورین اقدام به توقیف تلفن همراه حاضرین در محل کردهاند. از دستگیریهای احتمالی تا این لحظه خبری مخابره نشده است. از زمان درگذشت احمد شاملو، تا کنون بارها به سنگ مزار او آسیب وارد شده است. احمد شاملو ۱۸ مجموعه شعر، هشت ترجمه از آثار دیگر شاعران جهان، هفت داستان و رمان و فیلمنامه، ۲۲ ترجمه رمان و داستان، پنج ترجمه نمایشنامه، سه کتاب در باره متون کهن فارسی، ۱۰ کتاب در زمینه ادبیات کودکان، سردبیری ۱۹ هفتهنامه و نشریه و سرانجام تألیف کتاب کوچه، مجموعهای از ضربالمثلها، تمثیلها، باورها، و اصطلاحات زبان عامیانه مردم را در کارنامه ادبی خود دارد. احمد شاملو بهدلیل نوآوری در شعر معاصر فارسی و سرودن گونهای شعر که با نام «شعر سپید» شناخته میشود، و همچنین بهدلیل آنکه شاعری آرمانگرا بود شهرت یافت. او یکی از تأثیرگذارترین شاعران ایران در سالهای پس از جنگ دوم جهانی بهشمار میرود.
***********
کارخانه قند فسا بدون پرداخت مطالبات کارگران تعطیل شد
کارفرمای قند فسا که قرار بود روز ۳۱ تیر دستمزد عقبافتاده کارگران را بپردازد، به جای پرداخت مزد کارگران، کارخانه را به بهانه تعمیرات «تا اطلاع ثانوی» تعطیل کرد.
کارگران کارخانه قند فسا از فروردین تاکنون مزد نگرفتهاند. آنها بارها برای دریافت مزد معوقه و تضمین امینت شغلی اعتصاب و تجمع کردند تا سرانجام روز ۲۴ تیر کارفرما یک ماه از حقوق معوقه آنان را پرداخت کرد و وعده کرد مابقی مطالبات کارگران را روز ۳۱ تیر بپرداز. اما ۳۱ تیر طی نامهای به اداره صنعت و معدن شهرستان فسا اعلام کرد کارخانه از ۳۱ تیر به علت تعمیرات تعطیل است.
به گفته کارگران، آنان هر یک ۱۳ تا ۲۰ میلیون از کارخانه طلبکارند. کارگران این کارخانه چند ماه است برای تحقق مطالبات معوقه، پرداخت حق بیمه و امنیت شغلی بارها در کارخانه اعتراض و به فرمانداری مراجعه کردهاند، در پی عملی نشدن وعدههای مدیران روز ۲۸ فروردین دست به اعتصاب زدند. سپس ۱۰ تیر در شهر راهپیمایی کرده و مقابل فرمانداری تجمع نمودند. کارگران سال ۹۷ یک ماه کامل کار نکردهاند. از ابتدای سال جاری نیز بیش از پنج بار تولید متوقف شده و کارگران به خانه فرستاده شدهاند. کارگران که بسیاری از آنان بیش از ۲۰ سال سابقه کار در کارخانه را دارند، گفتهاند زندگی آنان به روال فعلی نمیچرخد. بیمه برخی از کارگران قطع شده است.
کارگری میگوید که بهدلیل نپرداختن قبض، برق خانهشان قطع شده است. کارگر دیگری شکایت میکند که به دلیل نپرداختن قسط خانهاش، بانک در حال مصادره آن است. کارخانه قند فسا که در پی یک دوره توقف تولید، سال ۹۶ به بخش خصوصی واگذار شد، اکنون نیز با رکود تولید روبروست. کارگران گفتهاند کارخانه سود دارد اما سود آن برای پرداخت دستمزد کارگران و تداوم تولید استفاده نمیشود. کارگران گفتهاند کارفرما از قبل بخشی از ابزار و وسایل کارخانه را فروخته بود و در صدد فروش کارخانه است.
***********
یک کارگر در اثر سقوط از ارتفاع و یک کارگر در اثر گرما جان باختند
روز چهارشنبه دوم مرداد دو کارگر حین کار جان باختند. در چهار روز گذشته نیز دستکم ۱۲ کارگر کشته و زخمی شدهاند.
به نوشته عصر جنوب، صبح چهارشنبه دوم مرداد یک کارگر پالایشگاه گاز بیدبلند ۲ بهبهان حین کار از ارتفاع سقوط کرد و جان باخت. اتحادیه آزاد کارگران ایران نام این کارگر را سیروس عباسی اعلام کرده و نوشته است که او متاهل بوده است.
در عسلویه نیز امروز یک کارگر پتروشیمی در اثر گرمازدگی پیش از انتقال به بینارستان جان باخت. به نوشته عسلویه آنلاین، «آقای رضایی» کارگر شرکت پیمانکاری تکاب صنعت مهر بوده و در فاز ۴ و ۵ پارس جنوبی کار میکرده است. رئیس بیمارستان عسلویه که این کارگر به آن منتقل شده در توضیح علت مرگ کارگر گفته است: «شغل این کارگر داربستبند بوده و در فضای باز و گرمای عسلویه مشغول به فعالیت بوده، از همین رو احتمال میرود مرگ بر اثر گرمازدگی و سپس سکته بوده است.»
حوادث کار در ایران روزانه جان تعدادی از کارگران را میگیرد و به مصدومیت دهها کارگر منجر میشود. بخشی از حوادث کار چهار روز گذشته به این شرحاند:
۱۲ کارگر کشته و زخمی در چهار روز
شنبه ۲۹ تیر
یک کارگر پتروشیمی پارس جنوبی حین کار دچار گرمازدگی شد و جان باخت. طبق گزارشات، هر هفته چند کارگر در این منطقه بر اثر گرمازدگی راهی بیمارستان میشوند.
دو کارگر فضای سبز دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد حین آبیاری درختان در استخر ذخیره آب دانشگاه سقوط کردند و جان باختند. مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد نجفآباد گفته است یکی از این کارگران در اثر از دست دادن تعادل خود در آب سقوط کرده و کارگر دیگر که اقدام به نجات او کرده بود نیز در آب غرق شده است. هر دو کارگر پیمانکاری بودهاند.
یکشنبه ۳۰ تیر
دو کارگر در الموت قزوین هنگام بریدن یک درخت زیر تنه درخت ماندند و جان باختند. کارگران ۳۸ و ۵۲ سال سن داشتند.
یک کارگر ۴۷ ساله در کارخانه خوراک دام واقع در شهرک صنعتی بیرجند در اثر گیر کردن دستش در پرههای دستگاه میکسر جان باخت.
دوشنبه ۳۱ تیر
سه کارگر مقنی حین حفر چاه در یک کارگاه رنگرزی چوب در چهاردانگه اسلامشهر دچار گازگرفتگی شدند و جان باختند. دو تن از این کارگران که ۲۵ و ۳۰ سال داشتند افغانستانی و یک کارگر ۳۰ ساله ایرانی بود. حادثه در خیابان غفاری چهاردانگه روی داد و کارگران در عمق ۱۵ متری چاه گرفتار شده بودند.
یک کارگر ساختمانی ۲۰ ساله در بلوار ناهارخوران گرگان حین کار از طبقه پانزدهم به پائین سقوط کرد و به علت شدت جراحات در بیمارستان جان باخت.
یک کارگر ۳۹ ساله در رشت هنگامی که مشغول جوشکاری بود به عمق دره سقوط کرد و از ناحیه کمر و پا دچار آسیبدیدگی شدید شد.
یک کارگر پتروشیمی در عسلویه بر اثر گرمازدگی جان باخت. بنا بر گزارشات منتشر شده در فضای مجازی، این کارگر اهل گناوه بوده و در واحد ایمنی فعالیت میکرده است.
سهشنبه اول مرداد
آتشسوزی که سهشنبه اول مرداد در واحد شیرینسازی شرکت «آریان تجارت مانا» در ایلام روی داد به مصدوم شدن دو کارگر انجامید. مدیرعامل شرکت شیرین سازی به خبرگزاری دولتی ایلنا گفت علت حاددثه ایجاد جرقه با سطح فلزی آغشته به میعانات گازی بوده و دو کارگر از ناحیه انگشتان دچار «آسیبدیدگی جزئی» شدهاند.
***********
تجمع کارکنان دانشگاه آزاد پرند مقابل دفتر ریاستجمهوری در اعتراض به تعویق حقوق
گروهی از کارکنان دانشگاه آزاد واحد پرند که در ماههای اخیر حقوق نگرفتهاند روز دوشنبه ۳۱ تیر مقابل دفتر ریاستجمهوری در خیابان پاستور تجمع کردند. در پی این تجمع اعتراضی، رئیس دانشگاه وعده کرده است حقوق معوقه کارکنان را پرداخت کند. دانشگاه آزاد واحد پرند در شهر پرند در نزدیکی فرودگاه بینالمللی خمینی قرار دارد.
***********
اعتصاب کارکنان بیمارستان آریای رشت در اعتراض به کاهش حقوق
کارکنان بیمارستان آریا واقع در شهر رشت صبح روز سهشنبه اول مرداد در اعتراض به تعویق مطالبات و کاهش ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان حقوق خود اعتصاب و در محوطه بیمارستان تجمع کردند. بیش از یک سال است که کارانه و سایر مزایای کارکنان قطع شده است. فراتر از این، در در ماههای اخیر حقوق پرسنل بدون دلیل کسر میشود. به گفتهی یکی از اعتصابکنندگان: «در این ماه حقوق تمامی پرسنل بیمارستان بدون دلیل بین مبلغ ۵۰۰ الی ۷۰۰ هزار تومان کسر شده است و هیچ نظارتی بر این وضعیت وجود ندارد.» بیمارستان آرای شهر رشت ۲۵۰ نفر پرسنل دارد.