اعتصاب کارکنان مترو تهران در اعتراض به قصد خصوصیسازی شرکت بهرهبرداری مترو
کارکنان متروی تهران امروز چهارشنبه، هشتم خرداد/۲۹ مه، در اعتراض به فسخ قراردادها و «برونسپاری» شرکت دست از کار کشیدند. آنها در خیابان انقلاب (چهارراه کالج) مقابل ساختمان شرکت بهرهبرداری مترو اجتماع کردند و شعارهای اعتراضی سر دادند.
در کلیپهایی که از این تجمع در فضای مجازی منتشر شده کارکنان مترو شعارهایی علیه محمد احمدی بافنده، مدیرعامل سابق شرکت بهرهبرداری مترو پایتخت و اعضای شورای شهر تهران سر میدهند. از جمله این شعارها: «حق خوری، خیانت؛ لعنت به این ریاست».
خبرگزاریهای حکومتی ایرنا و فارس در گزارشهایی به نقل از مدیرعامل شرکت بهرهبردای مترو «برونسپاری» شرکت را اساسا تکذیب کرده و اعتراض کارکنان مترو را ناشی از «سوءتفاهم» و «شایعهپراکنی» دانستهاند.
آنها به نقل از فرنوش نوبخت، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو نوشتهاند: «این مسئله به دلیل سوء تفاهم پیش آمده و شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه هیچ ابلاغ و یا تصمیمی برای خصوصیسازی و انتقال پرسنل خود به شرکتهای خصوصی یا انتظامی را ندارد».
شبکه خبری تهران نیوز درباره انگیزه اعتصاب نوشته است که کارکنان مترو به برونسپاری شرکت، عملکرد فرنوش نوبخت، مدیر عامل شرکت، برداشت میلیاردی مدیرعامل از صندوق مسکن، کسر هزینه بیمه از حقوق و مسائل رفاهی و معیشتی معترضند. آنها همچنین به سکوت شورای شهر تهران در برابر پایمال شدن حق خود نیز اعتراض دارند.
این دومین تجمع کارکنان مترو در روزهای اخیر است. آنها روز ۳۱ اردیبهشت نیز در همین رابطه تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند.
************
تعویق چندماهه در پرداخت دستمزد کارگران شهرداریهای لوشان، خرامه و کرج
کارگران شهرداری لوشان واقع در گیلان هفت تا هشت ماه است مزد نگرفتهاند. کارگران شهرداری خرامه در استان فارس چهار ماه حقوق نگرفتهاند و حق بیمهشان به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است. کارگران شهرداری کرج هم که با مشکل تعویق پرداخت حقوق و حق بیمه مواجهاند با این وعده شهرداری مواجه شدند که حقوقشان هفته آینده پرداخت خواهد شد.
شهرداری لوشان با مشکل مالی روبروست. ۷۰ کارگر این شهرداری هفت تا هشت ماه حقوق معوقه دارند. معیشت آنها بههمین دلیل با دشواریهای جدی روبهرو شده است.
شهرداری در صدد است برای حل مشکل مالی خود دو کارخانه شن و ماسه و آسفالت را به بخش خصوصی واگذار کند. این واگذاری تبعاتی برای کارگران شاغل در این دو کارخانه خواهد داشت و حدود ۵۰ کارگر این دو کارخانه را با خطر بیکاری روبرو میکند.
جبار چگینی نایب رئیس شورای شهر لوشان در مخالفت با فروش این دو کارخانه گفته که مشکل مالی شهرداری ناشی از سوء مدیریت است و نیازی به فروش این کارخانهها نیست.
کارگران شهرداری خرامه که هماکنون به دلیل پرداختنشدن چهار ماهه دستمزدها با مشکلات معیشتی روبرویند، نگران ادامه تعویق دستمزدها هستند. الیاس کشاورز رئیس شورای اسلامی شهر خرامه به خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) گفته که شهرداری فاقد درآمد پایدار است و سایر «نهادها» از پرداخت بدهی خود به شهرداری خودداری کردهاند. او وعده داده است که اگر شهرداری بتواند طلب خود را از سایر نهادها وصول کند، «بخشی» از مطالبات کارگران پرداخت خواهد شد.
علی سلطانی مقدم، معاون مالیـاقتصادی شهرداری کرج هم در ارتباط با مطالبات معوقه کارگران شهرداری کرج وعده داد که این مطالبات تا هفته آینده پرداخت شود.
تعویق مطالبات کارگران شهرداریها محدود به شهرداری لوشان، کرج و خرامه نیست و کارگران شهرداریهای مناطق مختلف ایران بارها در اعتراض به تعویق خود دست به اعتصاب و تجمع زدهاند. این کارگران را غالباً شرکتهای پیمانکار طرف حساب با شهرداریها به خدمت میگیرند.