۸ مارس، علیه آپارتاید جنسیتی
قتل حکومتی ژینامهسا امینی زنان خشمگین و شجاع ما را با شعار زن زندگی آزادی به میدان مبارزه کشاند و لرزه بر پیکر حکومت تا دندان مسلح انداخت. هشت مارس (امسال) یادآور جنبش پیشرو تمام زنانی است که شجاعانه صد روز در مقابل جانیان آدمکش اسلامی مقاومت کردند. زنان در این دوره سنگر اصلی مقاومت و از خودگذشتگی در مقابل ارتجاع حاکم بودند.
جنبش زن زندگی آزادی به جهان نشان داد که زنان میتوانند در مقابل هر نوع ارتجاعی به پا خیزند و مطالباتشان را مطرح کنند. مرگ این دلاوران به ویژه مهسا بازتاب گسترده ای در جوامع و رسانه های بین المللی یافت و جهانی شد. چنانچه بسیاری از نمایندگان اروپایی و زنان تمام کشورها برای نشان دادن همبستگی خود موهایشان را چیدند و برخی خیابانها مهسا امینی نام گرفت و جنبش زن زندگی آزادی جهانی و بیاد ماندنی شد.
فرهنگ مردسالار و زن ستیز اسلامی جان زنان و دختران ما را میگیرد؛ از قتل های ناموسی، اسیدپاشی و شکنجه و تجاوز به زنان گرفته تا بی حقوقی کامل آنان. سالهاست که زنان ایران با زیر پا گذاشتن قوانین و مقررات رژیم علیه تبعیض جنسیتی، علیه حجاب اجباری و فقر و فلاکت مبارزه میکنند. سالی که گذشت شاهد انفجار خشم زنانی بود که دیگر از رژیم اسلامی مطالبه ای ندارند و خواهان عبور از حکومت کودک کش و ضد زن هستند.
برای مقابله حرکت انقلابی مردم، رژیم اسلامی به سرکوب متوسل شد. صدها نفر در جریان اعتراضات سراسری بر اثر شلیک مستقیم نیروهای حکومتی جان خود را از دست دادند. از جمله الهه توگلیان، راحله امیری، نیکا شاکری، نیلوفر آقایی. دهها نفر اعدام شدند و یا در زندان در انتظار قتل خود هستند. از جمله محسن شکاری؛ مجید رضا رهنورد؛ محمد مهدی کریمی؛ حدیث نجفی و... از مبارزان دلیرانه شان نمادی از قدرتمندی زنان و مردان شدند. صدها نفر با گلوله های ساچمه ای زخمی شدند و بسیاری چشمان بیدارشان را در این راه از دست دادند. حتی کودکان نیز از تیررس این جانیان کودک کش در امان نماندند. بنیتا کیانی ۵ ساله و کیان پیرفلک ۹ ساله را کشتند و به خانواده هایشان اجازه ندادند مطابق میلشان عزیزانشان را به خاک بسپارند و سوگواری کنند. از حمله با گاز شیمیایی به مدارس دخترانه نیز ابا نکردند و دختران دانش آموز در صدها مدرسه از حمله با گاز شیمیایی آسیب دیدند. کشتار وحشیانه وزندانی کردن هزاران زن و مرد مبارز نتوانست این زنان مصمم را به عقب براند.
در جنبش مهسا، جنبش دانشجویی که در طول تاریخ ایران همواره پلی میان مردم و جنبش های سیاسی بوده نقش چشمگیری داشت. با باز شدن دانشگاهها پس از کرونا، دانشجویان حجاب اجباری را کنار گذاشتند، غذاخوریهای جداگانه در دانشگاه ها را برچیدند، با فعالیت های هنری و پیوستن به اعتراضات خیابانی نقش مهمی در گسترش حرکت انقلابی مردم ایفا کردند. جنبش زن زندگی آزادی مهر خود را بر تمام عرصه های هنری و ادبی کوبید.
اگر چه این جنبش با خونبارترین سرکوب ها مواجه شد اما زنان همچنان شجاعانه در خیابانها بدون حجاب اجباری حضور دارند و با وجود زنان حجاب بان بسیجی و افزایش برخوردهای خشونت آمیز در مترو و اماکن عمومی شجاعانه به راهشان ادامه میدهند. جنبش مهسا نه اولین جنبش بود و نه آخرین است. این حکومت ماندگار نخواهد بود و سیل خروشان مردم به تنگ آمده از آن عبور خواهند کرد. در جنبش های بعدی قطعا زنان و مردم ایران منسجم تر و متشکل تر به خیابان ها خواهند آمد. هم اکنون بازنشستگان، کارگران و معلمان در شهرهای مختلف مبارزه و اعتصاب می کنند و با همبستگی و اتحادشان برگی جدید از تاریخ مبارزات مردم ما را رقم خواند زد.
هیچ انقلابی بدون جنبش و بدون حضور زنان پیروز نخواهد شد. زنان نیمی از جامعه انسانی هستند و خواستی جز برابری در تمام عرصه های حقوقی، سیاسی و اقتصادی ندارند. این جنبش نشان داد که بدون همکاری و پشتیبانی کارگران موفق نخواهد شد.
زنده باد ٨ مارس روز جهانی زن
نابود باد رژیم آپارتاید جنسیتی
سرنگون باد رژیم اسلامی سرمایه
کمیته اجرایی اتحاد سوسیالیستی کارگری
۵ مارس ۲۰۲۴ - ١۵ اسفند ۱۴۰۲