۸ مارس برای زنان و کل جوامع بشری، روز رهائی از همه قوانین ضد زن و آداب و رسوم و فرهنگ های جان سختی ست که طی هزاران سال در خدمت مناسبات طبقاتی مردسالارانه حافظ تبعیض ستمگرانه بوده و در جهان امروز سرمایه به شکل پیچیده تری عامل بقا و استمرار آنهاست.
از ایده ی "تمایز طبیعت زن و مرد" هزاران سال است که برای توجیه ستم بر زنان استفاده شده است، در حالیکه طبیعت انسان را، شکلهای اجتماعی کار تعیین میکند.
۸ مارس در تاریخ معاصر بشری نماد اهداف، افق و مطالباتی ست که با جنبش های ضد سرمایه داری جهان کنونی برای "رفاه، برابری، آزادی" گره خورده است چرا که سرکوب جنسیتی در جوامع امروزی ریشه در کار مزدی و تسلط تولید برای سود دارد. این گرایش متعلق به فمنیسم رادیکال ضدسرمایه ست که آنرا از سایر گرایشهای فمنیستی جدا میکند.
از آنجا که اشکال مختلف خشونت جنسیتی با روابط و مناسبات اقتصادی-اجتماعی حاکم در هم تنیده اند و این سلطه برای تمکین سیاسی و پذیرش جامعه و بقای خود بویژه در جوامع شرق زده، به عقب مانده ترین فرهنگ و سنتهای مردسالارانه متکی ست، در نتیجه ۸ مارس:
- نماد مبارزه علیه خشونت سازمانیافته، قتلهای ناموسی، ازدواج اجباری ، علیه کودک همسری و بارداری ناخواسته است
- نماد رهایی بدن انسان از هرگونه کنترل، محدودیت و قید و بند و علیه حجاب اجباری و دفاع از آزادی سبک انتخاب زندگی از جمله پوشش اختیاری و برسمیت شناختن "حق بر تن" است.
- روز جهانی تاکید بر مبارزه علیه فقر و گرسنگی و فشارهای خردکننده معیشتی که زنان را مستقیما در معرض خطر قرار میدهد، همچنین تلاش برای زدودن شرایط مهاجرت از سر ناچاری و دفاع از حقوق پناهجویان و حذف ریشه ای تمامی محرومیتهاست، علیه برده داری مدرن در قامت کارمزدی، اسارت کار خانگی و در کل علیه گروگانگیری معیشت در قبال زندگی کردن ست.
- روز دفاع از روابط آزاد، داوطلبانه و بی قید وشرط با هرنوع گرایش و تمایل جنسی در دفاع از جامعه LGBTQ ست.
- تاکید مبارزه زنان علیه حکم شنیع اعدام ، بنیادگرائی دینی و گرایشات نژادپرستانه و قومی ست.
- جنبش زنان بدون مبارزه برای حفظ محیط زیست و مقابله با تغییرات اقلیمی و اتلاف منابع و تعامل همدلانه با طبیعت وهمه ی گونه های زیستی بی معناست چرا که زنان اولین قربانیان تخریب محیط زیست و در معرض انواع خشونتهای اقتصادی، آسیب های اجتماعي و بیماریهای ناشی از آن قرار دارند.
- جنبش انترناسیونالیستی زنان پرچمدار صلح پایدار و علیه جنگ افروزی و نظامی گری حاکم بر جهانست چرا که جنگ محصول سیاست و منافع حکومت ها و در تعارض با منفعت عمومی جامعه است.
مقاومت و پیشروی زنان ایران در انتخاب پوشش اختیاری در اماکن، مجامع و خیابانها و حضور پر رنگ و پیشاهنگ در همه اعتراضات معیشتی و اجتماعی نشان میدهد که دیگر هیچ چیز به روال قبل از جنبش "زن، زندگی، آزادی" بر نخواهد گشت.
جامعه با حفظ همه دستاوردهایش آگاهانه به پیش میرود!
"رهائی زن، رهائی جامعه است".
شورای بازنشستگان ایران